Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ICT 2015

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dongen
0
quote:

guusje schreef op 17 feb 2015 om 09:15:


Heb nu meer interesse in de koers, die gaat eindelijk bewegen.
die interesse heb ik ook, maar onderliggende cijfers zijn ook bepalend voor het nemen van een beleggingsbeslissing en niet alleen maar een stijgende koers. Je wilt weten waarop dat gebaseerd is. Het is niet altijd (wat mij betreft) "go with the flow" want die kan net zo hard weer achteruit gaan. Voorlopig ben ik blij met deze stijging.
Nel
0
DPA-CEO: timing verkoop ICT-belang geinspireerd door overnamedynamiek sector

Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--DPA Group nv (DPA.AE) heeft het belang in ICT Automatisering nv (ICT.AE) van 20,4% verkocht, omdat de mogelijkheid tot een combinatie met ICT steeds verder weg kwam te liggen en een transactie in de markt, waarin ook ICT opereert, een goede aanleiding vormde.

"Het Franse Altran heeft zeer recent het Nederlandse NSpyre overgenomen, qua omzet en aard te vergelijken met ICT. Dat was voor ons een goede reden te veronderstellen dat er apetite bestond. We werden vervolgens gepolst en omdat we steeds minder kans zagen om de door DPA gewenste combinatie met ICT van de grond te krijgen, was dit voor ons een goede aanleiding om het belang in ICT met boekwinst te verkopen", aldus chief executive officer (CEO) Eric Winter van DPA dinsdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Winter meldt dinsdag aan Dow Jones aan de transactie een boekwinst te hebben overgehouden van ongeveer EUR2,2 miljoen. "Daar gaan we wel wat mee doen, maar wat, daar gaan we nu over nadenken", aldus Winter.

DPA maakte maandag in de tweede helft van de middag de verkoop van het belang van 20,4%, of 1.784.819 aandelen, in ICT bekend. Niet veel later bracht investeringsfonds Darlin van Teslin Capital Management naar buiten delen van het DPA-belang in ICT te hebben overgenomen en ook voor mandaatgever Mavawe bv een belang van 5% te hebben verworven.

De Autoriteit Financiele Markten (AFM) meldt op zijn website dat Darlin nu een belang van 10,04% in ICT houdt. Dat was 5,15%. M. van Wettum heeft via Mavawe een eerste belang in ICT verworven van 5,14%. Samen houden zij nu in totaal 1.328.180 aandelen ICT

Hieruit volgt dat er ook andere partijen aandelen ICT hebben overgenomen. Winter beschikt niet over de indentiteit van andere kopende partijen.

DPA kwam in juni 2013 via drie transacties in het bezit van het belang in ICT. Het bedrijf wilde een combinatie vormen met ICT, dat toen nog onder leiding stond van een heel ander management. Dat management had die prioriteit in het geheel niet. DPA zag vooral synergievoordelen, maar ook het opvolgende nieuwe management zag die niet. DPA was verder een voorstander van de verkoop van de Duitse activiteiten van ICT. ICT kondigde vorig jaar aan de Duitse poot te vervreemden.

Het aandeel DPA sloot maandag nog bijna 10% hoger, dinsdag noteert het aandeel 4,9% lager op EUR1,75.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

Nel
0
Dongen
0
quote:"omdat de mogelijkheid tot een combinatie met ICT steeds verder weg kwam te liggen en een transactie in de markt, waarin ook ICT opereert, een goede aanleiding vormde."

Deze quote maar ook de overige tekst loopt niet over van duidelijkheid. Wat wordt er nu feitelijk gezegd?
Waarom ziet DPA af van haar aandeel terwijl de markt (verder) in beweging is???? Ik kan het niet plaatsen/rijmen.

guusje
0
quote:

Nel schreef op 17 feb 2015 om 09:45:


rustig afstand doen van de 6 euro grens

Ieder dubbeltje is kassa, overigens zijn er niet veel aandelen in omloop,
zijn veel ICT aandelen in vaste handen.
Dongen
0
quote:

stalker schreef op 17 feb 2015 om 11:25:


Dikke boekwinst is het antwoord de rest is de verpakking
Slechte verpakking dan...
stalker
0
Dongen;
DPA kwam in juni 2013 via drie transacties in het bezit van het belang in ICT. Het bedrijf wilde een combinatie vormen met ICT, dat toen nog onder leiding stond van een heel ander management. Dat management had die prioriteit in het geheel niet. DPA zag vooral synergievoordelen, maar ook het opvolgende nieuwe management zag die niet.
A. Beets
0
Frederik van Beuningen: "ICT Automatisering is een mooi voorbeeld van het soort bedrijf waar we graag in investeren"

Ze zitten er sinds 2006 in! (rond de Euro 15) ICT is -NU- zeker een mooi bedrijf maar wat kan zo'n man toch dom lullen!!

Van Beuningen als aandeelhouder voegt echt niks toe.
100%Marc
0
@Beets> idd. Goede nieuws is natuurlijk wel dat hij dus stijgende koers verwacht. Hij zit erin vanwege te verwachten rendement en niet zoals DPA met overname ambities. Dat geeft ICT meer adem en opent de deur voor eventuele andere partijen.
A. Beets
0
quote:

100%Marc schreef op 17 feb 2015 om 14:33:


@Beets> idd. Goede nieuws is natuurlijk wel dat hij dus stijgende koers verwacht. Hij zit erin vanwege te verwachten rendement en niet zoals DPA met overname ambities. Dat geeft ICT meer adem en opent de deur voor eventuele andere partijen.


V Beuningen is gewoon een natte krant.
Het is jammer dat er nu 15% onder deze kwast zit. Hij is geen ondersteuning voor het bedrijf.

Laat onverlet dat ICT een top investering is en ik ook denk dat dit een van de toppers voor 2015 kan zijn.
Nel
0
bij CTac huist aandeelhouder van Leeuwen die fors hoger is ingestapt en ook geen waarde lijkt te zijn.
nu zie je bij de overgebleven 3 beursgenoteerde bedrijven wel 3 investeerders die de gok nemen op het feit dat men hoopt dat deze ook van de beurs gehaald worden die van Ordina is helemaal de dupe als herstel of bod uitblijft.

maar geld maakt geld dus als ze extra gaan bijkopen is dat in ons voordeel zie nu 6,475 en goed van die 6 euro grens af
lampie1977
0
Nel
0
lichte terugval is zeker aanwezig en dan is het kijken of de koers boven de 6 euro grens blijft het voordeel is dat het met veel kracht er doorheen is gegaan en richting de cijfers en daarna met de outlook een sprong verder kan gaan maken.

lange adem levert tot nu toe voldoende op
guusje
0
quote:

lampie1977 schreef op 17 feb 2015 om 16:42:


Ik zit erin van 6,48 hopen dat het goed uitpakt

Hoop het ook Lampie, je had ze goedkoper kunnen kopen.
Nel
0
zit er al jaren in en ben sinds vorig jaar nadat van leeuwen in ctac is ingestapt ook daar een positie ingenomen bij ordina heb ik twijfels dus dan ook geen LT positie
276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ICT Group Meer »

Koers 12,850   Verschil +0,15 (+1,18%)
Laag 12,700   Volume 3.460
Hoog 12,950   Gem. Volume 1.618
24-jun-19 16:09
label premium

ICT: Sterke start

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium