Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ICT 2015

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
RW1984
0
ICT geeft vorm aan nieuwe structuur, vertraging bij licentieverkoop Update
Donderdag 20 augustus 2015 14:14
Door Andre Sterk
Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--ICT Automatisering nv (ICT.AE) heeft dit jaar daadwerkelijk de migratie naar een zogeheten cellenstructuur bewerkstelligd, herijkt zijn organisatiestructuur naar 8 units en heeft de verkoop van licenties uit LogicNets in Nederland op halt gezet om reden van gewenste aanpassingen voor de klant.
Dat blijkt donderdagochtend in een toelichting op de cijfers over het eerste halfjaar, die voorbeurs via een persbericht naar buiten werden gebracht.
ICT nam in augustus vorig jaar een belang van 20% in het Amerikaanse LogicNets. Het product dat de onderneming maakt leek aanvankelijk te voldoen aan de standaarden die de klanten van ICT voerden, maar dat bleek in de praktijk niet het geval. Daartoe is ICT nu in opdracht van LogicNets een aanpassingstraject ingegaan die eind oktober gereed moet zijn. De verkoop van licenties loopt met dit alles een vertraging van 9 maanden op. Ook de uitrol van de licentieverkoop naar Europa loopt hiermee vertraging op.
De raad van bestuur van ICT geeft aan per saldo geen schade te ondervinden als gevolg van bovenstaande, maar de uitgestelde verkoop van licenties beloopt niettemin enkele tonnen in euro's.
Een ander aspect waar ICT niet tevreden over is, betreft de uitstroom aan personeel, 50 in de eerste jaarhelft. Daarmee zit de onderneming op de markt, waar doorgaans een verloop van 10% voor geldt, maar daar neemt ICT geen genoegen mee. 41 van die 50 had ICT graag behouden. "Wij willen een werkgever van keuze, het liefst van eerste keuze worden. We zijn daartoe onder andere bezig met een aandelenparticipatiebeleid", aldus chief executive officer Jos Blejie van ICT donderdag in zijn presentatie.
Daarnaast moeten de indirecte kosten naar beneden. In een percentage van de omzet bedroegen die in de eerste helft van het jaar 18,8%. Dat moet dit jaar naar 18% en op een termijn van enkele jaren naar 16%.
De nieuwe businessstructuur met 8 units moet de onderneming dichter op de klant brengen. Feitelijk hanteert ICT een variant van het model van Eckart Wintzen waarin professionals zo autonoom mogelijk met elkaar werken voor een opdrachtgever binnen in omvang gelimiteerde cellen. Bij ICT wordt daarbij uitgegaan van 30 tot 80 man, waarbij 80 als bovengrens geldt voor opsplitsing.
ICT onderscheidt nu 3 segmenten: ICT Nederland, ICT Nearshoring en de zogeheten 'Other' met respectievelijk EUR30,1 miljoen, EUR2,5 miljoen en EUR2,4 miljoen omzet over de eerste zes maanden van 2015.
Met deze nieuwe figuur wil ICT de weg van groei inslaan. "De Nederlandse markt is dan wellicht verzadigd, wij moeten groeien. Stilstaan is geen optie. We willen ook, nog steeds, meer balans in onze klantenportfolio, waarin ASML Holding nv (ASML.AE) nog steeds sterk domineert. Van de top-10 aan klanten, goed voor 46% van de omzet, is ASML verreweg de grootste. Verder wil ICT meer balans in de dienstverlening, waarbij het aandeel detachering terug moet naar 40% van nu 50%. Dat aandeel lag rond einde halfjaar op 55%.
ICT wil die groei bereiken door autonoom te groeien in combinatie met kleinere overnames of deelnames en partnerships.
ICT heeft de omzet in het eerste halfjaar van 2015 met 7% zien oplopen, met name door de acquisitie van Strypes Bulgaria. Autonoom stond de omzet over de verslagperiode licht onder druk. Het bedrijf ervoer de nodige tegenwind door uitstel van projecten in Nederland.
Het bedrijf verwacht voor heel 2015 een groei van de winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITDA) die ligt tussen de 25% en 35%, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden, "maar dan hebben we het over zeer ingrijpende wijzigingen in onze huidige wereld. Als die uitbleven halen we deze doelstelling", aldus Blejie.
Strypes werd uiteindelijk voor EUR5,4 miljoen overgenomen, inclusief een earn out-regeling. De cash out bedroeg EUR4 miljoen. De goodwill bedraagt hier circa EUR1,4 miljoen.
De omzet kwam over de eerste zes maanden uit op EUR34,6 miljoen. In Nederland daalde de omzet naar EUR30,1 miljoen van EUR30,7 miljoen door uitstel van projecten.
De EBITDA beliep EUR3,2 miljoen uit voortgaande activiteiten tegen EUR2,4 miljoen een jaar eerder met een bijbehorende marge van 9,2% tegen 7,5%. Op jaarbasis steeg dit resultaat 33,3%.
Het nettoresultaat beliep EUR1,5 miljoen tegen EUR0,92 miljoen een jaar eerder.
Het aandeel ICT noteert donderdag rond 13.45 uur 3% lager op EUR 6,55 bij een AsX die 2% zakt.
RW1984
0
Ik heb er maar wat bijgekocht nu de koers nog niet echt aantrekt. Ook de laatkoers is met 6,499 nu aantrekkelijk.
voda
0
ICT Automatisering gaat samenwerken met Transparix

AMSTERDAM (Dow Jones)--ICT Automatisering nv (ICT.AE) gaat samenwerken met Transparix, een leverancier van software oplossingen voor transportmanagement, om gezamenlijk het online-cloud-platform WebShipper.com te lanceren, meldt het concern dinsdag voorbeurs.

WebShipper.com biedt online winkels een software platform, waarbij het klanten mogelijk wordt gemaakt om nauwkeuriger de voorkeuren aan te geven voor de levering van bestellingen.

De financiele details van het project worden niet vermeld.

Het aandeel sloot maandag op EUR6,72.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

guusje
0
quote:

Nel schreef op 2 sep 2015 om 16:43:


aardige vraag op 6,70 35k

Stijgt en daalt niet, met deze beurs wel prettig,
het is een aandeel voor beleggers met lange adem.
GrindNshiP
0
Ja als ik dat had geweten had ik tot vandaag gewacht met instappen. Scheelt me toch 3% zo....
voda
0
ICT rondt overname RASTER af

AMSTERDAM (Dow Jones)--ICT Automatisering nv (ICT.AE) meldt donderdagochtend dat de overname van alle aandelen van RASTER is afgerond.

RASTER is een specialist in systeemintegratie en met de voorgenomen aankoop zet ICT 'een significante stap in haar groeistrategie', aldus de onderneming, die verwacht dat de overname 'direct na afronding een positieve bijdrage levert aan de winst'.

Verdere financiele details zijn niet bekend.


Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

effegenoeg
0
Vandaag als eerste op de markt als koper van mijn eerste duizend stukken.
Sinds 2003 niet meer in gehandeld.
Jimmy95
0
quote:

effegenoeg schreef op 21 sep 2015 om 20:03:


Vandaag als eerste op de markt als koper van mijn eerste duizend stukken.
Sinds 2003 niet meer in gehandeld.


Welkom. Mooi instapmoment. ik denk dat we over een jaar op 8 euro zullen staan. Helaas is het geen aandeel dat iedere sec van koers verandert...
effegenoeg
0
quote:

Jimmy95 schreef op 23 sep 2015 om 10:17:


[...]

Welkom. Mooi instapmoment. ik denk dat we over een jaar op 8 euro zullen staan. Helaas is het geen aandeel dat iedere sec van koers verandert...


Ben op zoek naar een stabiele groeier in de ict nadat mijn investering in Exact helaas als een mooi fonds in andere handen is over gegaan.
erjee-ff
0
@effegenoeg
ICT Automatisering is wel iets andere koek dan Exact. Exact is een software leverancier die nu onder PE vleugels de omslag aan het maken is van het verkopen van pakketten naar het leveren van een software dienst op maandbasis vanuit de cloud. Exact heeft straks een voorspelbare cashflow, naast de customer base die ze al hadden die niet zo maar weg migreert van Exact.

ICT Automatisering is een dienstverlener, net zoals de andere beursgenoteerde Nederlandse ICT bedrijven Ordina en CTAC. Leveren alleen diensten (lees: dure handjes). Veel minder voorspelbare cashflow, lastige markt. In ieder geval voor Ordina geldt: geen stabiele groeier. Wellicht zit je met ICT dan beter.
Nel
0
ICT krijgt opdracht van Lanxess voor procescontrole China

Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--ICT Automatisering nv (ICT.AE) krijgt van Lanxess een opdracht voor de procescontroles en -optimalisatie voor een nieuwe vestiging in China, aldus ICT woensdag voorbeurs in een persbericht.

Lanxess is een chemiespecialist, die in China een nieuwe fabriek voor synthetische rubbers in China realiseert met een totale investering van $235 miljoen, de grootste in zijn soort ter wereld.

ICT geeft omtrent de omvang van het contract geen financiele details prijs.

Dongen
0
quote:

GrindNshiP schreef op 28 okt 2015 om 11:25:


Morgen tussentijdse verklaring. Iemand bepaalde verwachtingen?
dit bedrijf is zo "transparant" dat je echt niet weet waar je aan toe bent. Het kan dus alle kanten opgaan. Qua pr zouden ze wat mij betreft wel wat meer aan de weg mogen timmeren.
TheAdmiral
0
Echt ijzersterke cijfers van ICT. Prognose groei brutowinst bijgesteld naar + 40 tot 50% (i.p.v. eerdere inschatting 20 tot 30%)> Heel mooi !

ICT verhoogt winstprognose na sterk kwartaal
Gepubliceerd op 29 okt 2015 om 08:02
BARENDRECHT (AFN) - ICT Automatisering heeft flink meer omzet en winst behaald in het derde kwartaal. Het bedrijf ziet daarin aanleiding de winstverwachting voor heel 2015 te verhogen, meldde het donderdag.
ICT zag de omzet in het derde kwartaal met een vijfde toenemen tot 17,1 miljoen euro. De groei op eigen kracht bedroeg 9 procent. De brutowinst (ebitda) uit voortgezette activiteiten steeg van 0,7 miljoen naar 1,7 miljoen euro.

Voor heel 2015 gaat ICT uit van een groei van de brutowinst uit voortgezette activiteiten tussen de 40 en 50 procent op jaarbasis. Eerder voorspelde het bedrijf een winstgroei van 25 tot 35 procent.
Dongen
0
dat heb je met van die "transparante" bedrijven. Gelukkig zijn er die ook nog positief verrassen. Dat had ook zomaar anders kunnen zijn.
guusje
0
quote:

Nel schreef op 29 okt 2015 om 08:43:


mooie outlook

Daar kan je mee voor de dag komen.
RW1984
0
quote:

TheAdmiral schreef op 29 okt 2015 om 08:42:


Echt ijzersterke cijfers van ICT. Prognose groei brutowinst bijgesteld naar + 40 tot 50% (i.p.v. eerdere inschatting 20 tot 30%)> Heel mooi !

ICT verhoogt winstprognose na sterk kwartaal
Gepubliceerd op 29 okt 2015 om 08:02
BARENDRECHT (AFN) - ICT Automatisering heeft flink meer omzet en winst behaald in het derde kwartaal. Het bedrijf ziet daarin aanleiding de winstverwachting voor heel 2015 te verhogen, meldde het donderdag.
ICT zag de omzet in het derde kwartaal met een vijfde toenemen tot 17,1 miljoen euro. De groei op eigen kracht bedroeg 9 procent. De brutowinst (ebitda) uit voortgezette activiteiten steeg van 0,7 miljoen naar 1,7 miljoen euro.

Voor heel 2015 gaat ICT uit van een groei van de brutowinst uit voortgezette activiteiten tussen de 40 en 50 procent op jaarbasis. Eerder voorspelde het bedrijf een winstgroei van 25 tot 35 procent.


Dit maakt de geleidelijke daling die we de laatste tijd hebben gehad alleen maar vreemder. Veel mensen zijn toch te ongeduldig met smallcaps.
276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ICT Group Meer »

Koers 13,000   Verschil -0,20 (-1,52%)
Laag 12,900   Volume 1.703
Hoog 13,200   Gem. Volume 2.856
17-okt-19 17:35
label premium

ICT Group: sterke groei

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium