Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis 1e kwartaal 2015

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
481 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Belang Sarasin in Boskalis iets kleiner

ZONDAG 15 MAART 2015, 12:38 uur | 39 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Sarasin heeft zijn belang in Boskalis iets verkleind. Dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Zowel het kapitaalbelang als het stemrecht staat sinds 10 maart op 2,97 procent. Dat was bij de vorige melding op 22 december 3,01 procent.
voda
0
'Uitspraak zaak Boskalis-Fugro om 17.00 uur'

DINSDAG 17 MAART 2015, 12:01 uur | 559 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - De rechtbank in Den Haag doet om 17.00 uur uitspraak in het kort geding tussen grootaandeelhouder Boskalis en bodemonderzoeker Fugro. Dat bleek dinsdag.

Boskalis stapte naar de rechter om een van de drie beschermingsconstructies van Fugro op de agenda van de aandeelhoudersvergadering te krijgen. Het bedrijf wil af van deze verdedigingslinie, die de bodemonderzoeker eventueel kan optrekken om een ongewenste overname tegen te houden.

De Stichting Continuïteit Fugro is volgens Boskalis een Antiliaanse stichting die operationele activiteiten aan het concern kan onttrekken
voda
0
Rechter wijst vordering Boskalis om stempunt Fugro-AVA af
Uitspraak betreft opheffen beschermingswal voor Fugro
Fugro zal onderwerp als discussiepunt op agenda zetten
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

voda
0
Boskalis vangt bot in zaak tegen Fugro

DINSDAG 17 MAART 2015, 17:34 uur | 154 keer gelezen

DEN HAAG (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro hoeft een door grootaandeelhouder Boskalis betwiste beschermingsconstructie niet als stempunt in te brengen bij zijn aandeelhoudersvergadering. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag beslist bij een kort geding dat door Boskalis tegen Fugro was aangespannen.

De rechter hield het dinsdag bij een uitspraak, de motivatie daarvan wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Een woordvoerder van Boskalis kon daarom dinsdagmiddag nog geen inhoudelijke reactie geven op het oordeel.

Baggeraar en zeesleper Boskalis heeft de afgelopen tijd een belang van 20 procent opgebouwd in Fugro. Het bedrijf heeft herhaaldelijk aangegeven niet uit te zijn op een overname van Fugro, maar het wil wel dat de bodemonderzoeker een van zijn beschermingsconstructies tegen een ongewenste overname laat vallen.
voda
0
Haagse rechter: Fugro hoeft niet te stemmen over beschermingswal
Door Patrick Buis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Een Haagse rechtbank heeft dinsdag besloten dat Fugro nv (FUR.AE) tijdens zijn jaarvergadering niet hoeft te stemmen over de opheffing van een beschermingswal, zoals grootaandeelhouder Koninklijke Boskalis Westminster nv (BOKA.AE) eiste.

De gronden voor de uitspraak zullen later bekend worden gemaakt, stelt de kortgedingrechter.

Boskalis, dat een belang van 20% heeft opgebouwd in Fugro, eiste in een kort geding dat de aandeelhoudersvergadering zou stemmen over opheffing van de Stichting Continuiteit Fugro, een van de beschermingsconstructies van het bedrijf.

Fugro zegt de constructie in stand te willen houden, maar wil het onderwerp wel als discussiepunt op de agenda zetten. Een stemming van aandeelhouders over de beschermingsconstructie is volgens Fugro echter onwettig.

Boskalis-woordvoerder Martijn Schuttevaer stelde dat Boskalis als grootaandeelhouder veel belang hecht aan een fatsoenlijke corporate governance bij Fugro.

De woordvoerder wijst erop dat beschermingsconstructie 'Stichting Continuiteit Fugro' via de Nederlandse Antillen loopt en Fugro het recht geeft om op ieder gewenst moment operationele activiteiten te onttrekken aan het bedrijf. "Dat is zeker niet in het belang van de aandeelhouder", zegt hij.

Daarbij heeft Boskalis als aandeelhouder het recht om punten op de agenda voor de ava te zetten. "Dat recht is ons ontzegd, vandaar de dagvaarding", aldus Schuttevaer.

Boskalis houdt vol niet op weg te zijn naar een overnamebod op de bodemonderzoeker.

Advocaat Harm-Jan de Kluiver sprak dinsdagmorgen in zijn betoog voor de rechtbank namens Fugro van stemmingmakerij door Boskalis. Het baggerconcern wil "dat Fugro, zonder dat daarvoor enige rechtsgrond bestaat, gedwongen wordt om de positie van de Stichting Continuiteit ook ter stemming voor te leggen aan de aandeelhouders. De aandeelhouders hebben niet de bevoegdheid over de Stichting te besluiten. Een besluit daarover kan geen enkel effect hebben en is daarmee geen besluit", aldus de advocaat.

Volgens Jan Willem van der Staay, de advocaat van Boskalis in het kort geding, dient de rechtszaak ertoe dat aandeelhouders hun standpunt kenbaar kunnen maken.

Dat is volgens de advocaat niet goed mogelijk door de kwestie tijdens de aanstaande ava slechts te bespreken en niet in stemming te brengen. Over het algemeen is namelijk slechts 10% van de aandeelhouders bij de ava aanwezig, zodat de overige 90% zijn stem niet kan laten horen. In een stemming kan echter iedereen, ook op afstand, zijn stem laten horen, aldus Van der Staay. Hij voegt eraan toe dat het hierbij om het beoogd rechtsgevoel gaat en niet zo zeer om het rechtsgevolg.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


Dicall69
0
quote:

alex2448 schreef op 17 maart 2015 19:53:


dan maar aandelen verkopen en een mooi boekwinst maken


Boskalis gaat zeker verzilveren ben ook benieuwd waar Fugro en Imtech morgen in de top- en droplijst staan, hoeveel en aan welke kant, heb het vermoeden dat er wel eens tientallen procenten plussen of minnen gaan worden bij deze aandelen.
guusje
0
Wat een vreemde suggestie hebben sommigen, Boka zit niet op een boekwinst te wachten, en zeker niet Bij een Fugro koers van nog geen €25 Boskalis zit goed bij kas en heeft een hoge solvabiliteit,
Boskalis koop gewoon aandelen Fugro bij voor een spotprijsje, die grijpt zijn kans.
relpinda
0
Hier de tekst van de uitspraak:

Vordering Boskalis tegen Fugro afgewezen
Den Haag , 17-3-2015

De kortgedingrechter in Den Haag wijst de vordering van Boskalis om Fugro te bevelen een door Boskalis verzocht agendapunt als stempunt op te nemen in de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders af. Vanwege het feit dat de kortgedingrechter gevraagd is op zeer korte termijn te oordelen, is de uitspraak op dit moment beperkt tot een afwijzing. De gronden voor de uitspraak zullen later bekend worden gemaakt.

Standpunt Boskalis
Het punt dat Boskalis op de agenda wil plaatsen betreft een aanbeveling aan de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Fugro om datgene te doen dat nodig is om te komen tot een onmiddellijke beëindiging van een door Fugro gehanteerde beschermingsconstructie. Deze constructie is volgens Boskalis niet proportioneel, niet transparant en bovendien in strijd met de algemene beginselen van goed ondernemingsbestuur nu deze kan leiden tot een situatie waarin Fugro tegen haar eigen wil de zeggenschap verliest over een significant deel van haar onderneming.

Het belang van Boskalis
Boskalis startte dit kort geding met als doel dat de rechter Fugro beveelt dit agendapunt op de agenda te zetten om de mening van de aandeelhouders over dit onderwerp te peilen. Dat kan volgens Fugro alleen met een stemming worden bereikt. Omdat de oproeping voor de vergadering uiterlijk aankomende donderdag dient te geschieden en de agenda bij de oproeping dient te worden vermeld, heeft Boskalis een groot spoedeisend belang bij haar vordering.

Het verweer van Fugro
Fugro stelt dat zij al grotendeels aan het verzoek heeft voldaan door het onderwerp als bespreekpunt op de agenda te plaatsen. Voor het in stemming brengen van dit agendapunt bestaat volgens haar echter geen grond.

De beslissing
De kortgedingrechter heeft de vordering van Boskalis afgewezen.

lza
Bolo
0
quote:

guusje schreef op 17 maart 2015 20:15:


Wat een vreemde suggestie hebben sommigen, Boka zit niet op een boekwinst te wachten, en zeker niet Bij een Fugro koers van nog geen €25 Boskalis zit goed bij kas en heeft een hoge solvabiliteit,
Boskalis koop gewoon aandelen Fugro bij voor een spotprijsje, die grijpt zijn kans.Elk bedrijf ziet graag boekwinst, al ben ik met je eens dat ik denk dat Boskalis het hele bedrijf wil.

Boskalis zit niet zo goed bij kas (vlottende passiva zijn groter dan vlottende activa, dat is helemaal niet verkeerd, kan zelfs duiden dat ze erg efficient met werkkapitaal omgaan, maar dan heb je geen kasmiddelen voor wat anders.) Balans is wel ijzersterk

Bedenk ook eens wanneer en voor hoeveel Boskalis voor het eerst is ingestapt (7 november, 15% onder de 14 euro).
Sindsdien is de olieprijs bijna gehalveerd en de prijs van het aandeel Fugro (80% oliegerelateerd) bijna verdubbeld. Klinkt dat als een koopje?

Boskalis heeft alle tijd. Vandaag gezien dat het lastig is Fugro over te nemen, maw een andere partij gaat er zeker niet met Fugro vandoor.
Zelfstandig naar 30+? Lijkt me ook niet.
Gemiddelde olieprijs van laatste 5 kwartalen:
104
104
107
100
76
53 (huidige kwartaal)

Groet,
Bolo
Eddysoft
0
Mijn visie..

Boskalis heeft alles onder controle en speelt het spel zoals het moet.
- De uitspraak van de rechter heeft Boskalis uitgelokt.

Deze uitspraak was nodig. Waarom? Door de uitspraak heeft Fugro zichzelf in de voet geschoten.
Fugro is sinds gisteren d.d. 17 maart 2015 - 17.00 uur stuurloos geworden en hun aandelen zullen zakken weer naar het niveau van 10 Euro. Fugro zal wederom wanhopig worden en Boskalis neemt het gehele Fugro zaakje voor weinig over.

Schaakmat voor Boskalis !
voda
0
Overwinning Fugro negatief voor aandeelhouders - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Fugro (FUR.AE) hoeft zijn beschermingsconstructie van de Haagse rechtbank niet als stempunt te agenderen, zoals grootaandeelhouder Boskalis (BOKA.AE) wil, en behaalt daarmee een duidelijke overwinning, stellen analisten van SNS Securities. Hoewel Fugro-analist Martijn den Drijver een overname van Fugro door Boskalis niet ziet zitten om diverse redenen, verwachten de analisten dat Boskalis het punt zal blijven agenderen en dat Fugro deze "vreemde constructie" moeilijk zal kunnen handhaven. Het gaat om een administratieve stichting met een call-optie om Fugro-activiteiten over te nemen, die volgens SNS niet in het belang is van de aandeelhouders. SNS heeft een hold-advies voor Boskalis en een buy-advies voor Fugro. Boskalis noteert woensdag 1% lager op EUR45,10, Fugro daalt 0,4% tot EUR23,69. (AVR)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


Cas1
0
Weinig beurshuizen hebben na de jaarresultaten enig commentaar en enig advies m.b.t. Boskalis gegeven.

Ik heb enkel 2 analistenrapporten (en adviezen) gelezen zijnde:
1. houden-advies van Rabobank met een koersdoel van 44 euro
2. opbouwen-advies van KBC Securities met een koersdoel van 46 euro.
guusje
0
quote:

Cas1 schreef op 18 maart 2015 16:35:


Weinig beurshuizen hebben na de jaarresultaten enig commentaar en enig advies m.b.t. Boskalis gegeven.

Ik heb enkel 2 analistenrapporten (en adviezen) gelezen zijnde:
1. houden-advies van Rabobank met een koersdoel van 44 euro
2. opbouwen-advies van KBC Securities met een koersdoel van 46 euro.

Trek altijd mijn eigen conclusie, Boskalis kan niemand echt peilen, ieder jaar zitten de analisten er naast.
Cas1
0
quote:

guusje schreef op 18 maart 2015 17:32:


[...]
Trek altijd mijn eigen conclusie, Boskalis kan niemand echt peilen, ieder jaar zitten de analisten er naast.


Inderdaad Guusje, daar hebt u 100% gelijk in.
guusje
0
De koers gaat als een raket naar boven, dat zijn bepaalt geen particulieren, het lijkt mij een heerlijk koers dagje te worden.
Cas1
0
quote:

guusje schreef op 19 maart 2015 10:46:


De koers gaat als een raket naar boven, dat zijn bepaalt geen particulieren, het lijkt mij een heerlijk koers dagje te worden.


Guusje, inderdaad en zonder enig direct zichtbaar nieuws.
Ik had gedacht Boskalis nog eens op een appelflauwte op de kop te kunnen tikken, maar helaas, die kans zit er niet direct meer in.
Proficiat aan de zittenblijvers. Dit had ik beter ook gedaan, maar ja, gedane zaken maken geen keer.

Gelukkig ligt mijn mandje nog vol met aandelen van de Belgische baggeraar CFE.
Cas1
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 19 maart 2015 14:22:


De winst loopt rap terug zeg.


Inderdaad, maar Boskalis was ook zeer fors opgelopen zonder duidelijk nieuws. Boka blijft momentaan (14h26) wel in de plus (+1,8%).

Bovendien staat de olieprijs vandaag opnieuw fors onder druk.
481 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 22,150   Verschil -0,05 (-0,23%)
Laag 22,030   Volume 117.745
Hoog 22,250   Gem. Volume 228.381
17 feb 2020 17:36
label premium

Boskalis: Klimaatklepper

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's