Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ballast Nedam benaderd voor overname

2.672 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 134 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Guus_Geluk 31 december 2014 08:55
    wo 31 dec 2014, 07:51
    Ballast Nedam benaderd voor overname

    NIEUWEGEIN -
    Ballast Nedam is door Nederlandse en internationale partijen benaderd voor een eventuele fusie of overname. Dat meldde het bouwbedrijf woensdag.

    Volgens Ballast Nedam willen de partijen, die niet met naam worden genoemd, de mogelijkheden voor een samengaan onderzoeken. Het bedrijf gaf aan strategische opties ,,altijd serieus'' in overweging te nemen. Verdere aankondigingen worden gedaan als ze ,,van toepassing of noodzakelijk'' zijn.

    Een woordvoerster van Ballast Nedam gaf desgevraagd aan dat het bedrijf is benaderd door verschillende partijen, die geen consortium vormen. Verdere details over het proces wilde ze niet geven.

    Ballast Nedam meldde verder dat de eerder aangekondigde verkoop van de offshore-activiteiten aan Van Oord is afgerond. Die transactie levert het bedrijf naar eigen zeggen een ,,significante'' boekwinst op over 2014. Operationeel ontstaat waarschijnlijk echter een verlies van 35 tot 45 miljoen euro, zoals eerder voorspeld.

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/ballas...
  2. forum rang 4 Guus_Geluk 31 december 2014 09:08
    Wat ik mezelf afvraag, komen al deze partijen tegelijk naar Ballast? Moet het niet meteen naar buiten worden gebracht als er 1 partij bij Ballast aanklopt? Nu komt naar buiten dat het het om meerdere partijen gaat. De een komt voor een fusie en een ander komt voor een overname. Rare gang van zaken..
  3. Moneyball 31 december 2014 09:28
    quote:

    Moneyball schreef op 15 december 2014 10:07:

    [...]

    Hochtief zoekt uitbreiding PPS activiteiten op NL markt. Die markt van integrale pps-projecten blijft groeien. Ballast kent deze markt al goed. Met de recente (erg duurbetaalde) Maasvlakte Vaanplein ervaring is de PPP kennis binnen Ballast verder toegenomen. Daarnaast kan Ballast met de huidige solvabiliteit de F component in PPPs zelf vrijwel niet rondkrijgen. Onder een sterke maatschappij zal dat makkelijker gaan. Zelfstandig verder leidt m.i. op termijn tot verdere opsplitsing en uitverkoop onder druk van de banken. Ballast is zelfstandig niet sterk genoeg in de huidige markt.


    Ik zet in op Hochtief (overname) of Strukton (fusie)
  4. Crockett 31 december 2014 10:03
    quote:

    Moneyball schreef op 31 december 2014 09:28:

    [...]

    Ik zet in op Hochtief (overname) of Strukton (fusie)
    quote:
    Guus_Geluk schreef op 31 dec 2014 om 09:43:

    [...]

    Strukton verwacht ik toch niet. Eigenaar van Strukton wil het liefst een managementbedrijf maken van Strukton.
    Wat zou hij dan kopen met BN erbij?
  5. stormvogel 31 december 2014 10:04
    Koerssprong Ballast Nedam na overnamegeruchten

    Wouter Keuning
    woensdag 31 december 2014, 07:49
    update: woensdag 31 december 2014, 09:28

    Een aantal binnenlandse en buitenlandse partijen heeft Ballast Nedam Ballast Nedam3,60+20,85%+0,62 benaderd om de mogelijkheden van een fusie of een overname te onderzoeken. Dat meldt het bedrijf voorbeurs in een persbericht. De koers van het aandeel won snel na opening van de beurs 24%.

    Om welke partijen het gaat en hoe vergevorderd de plannen precies zijn, laat het bouwbedrijf niet weten. Een woordvoerder wil ook niet zeggen hoeveel partijen zich hebben gemeld en in welk tijdsbestek de geïnteresseerden zich bij haar hebben gemeld. Wel laat het concern weten alle 'serieuze strategische opties altijd in overweging' te nemen 'in het belang van zijn aandeelhouders en zijn andere stakeholders.'

    Het concern zal pas nadere mededelingen doen wanneer dat vereist is of wanneer het daar zelf aanleiding toe ziet. Naar aanleiding van het nieuws stelde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen tegenover ABM Financial News: 'Eigenlijk zeggen ze hiermee dat iedereen op de koffie kan komen om de mogelijkheden te bespreken'. Een samengaan met een ander bedrijf zou volgens hem voor Ballast Nedam wel voordelen op kunnen leveren aan de financieringskant. 'Met een overname of fusie worden de gesprekken met banken waarschijnlijk wel gemakkelijker', aldus Van Beek.

    Verkoop aan Van Oord

    Het bedrijf uit Nieuwegein maakt verder bekend dat de verkoop van Ballast Nedam Offshore aan Van Oord is afgerond. Door de verkoop maakt het bedrijf een 'significante boekwinst.' Die zorgt voor een demping van het verlies van Ballast Nedam.

    Het concern maakte eerder al bekend dat het operationeel verlies in 2014 zal uitkomen tussen €35 mln €45 mln. Dat is fors minder dan waar analisten op hadden gerekend.
  6. forum rang 4 Diegy 31 december 2014 10:36
    quote:

    jan6307 schreef op 31 december 2014 10:28:

    Kijk gewoon naar het koersverloop afgelopen jaar, grootste daler op de nederlandse beurzen
    Koers januari 7.65

    Overname bod ook minimaal???
    Ik denk dat velen zich nog zullen verbazen over de hoogte van het bod. De koers is in 1 jaar tijd enorm gezakt. En verwacht ook zeker een bod boven de 4,50. Zeker nu er meerdere partijen zich gemeld hebben. kan een mooie biedings strijd worden.
  7. Grunniger 31 december 2014 11:05
    Ben benieuwd welke belangstelenden er zijn. Werk zelf bij de Bam maar zie zo niet in nederland direct een partij die heel graag ballast erbij wil.

    Een tijdje geleden was er volgens mij een Spaans concern die belang in Bam ou hebben, misschien is deze nu op zoek naar een alternatief voor uitbreiding in Nederland.

  8. stormvogel 31 december 2014 11:16
    wo 31 dec 2014, 11:05
    Interview
    Topman Ballast Nedam bouwt aan discipline
    door Joris Polman
    NIEUWEGEIN -
    Erik van der Noordaa zag „veel nare dingen” toen hij Ballast Nedam googlede. Hij las over een steekpenningenaffaire, enorme projectverliezen en herfinancieringsoperaties. Toch heeft hij zich tot de nieuwe topman laten benoemen van het geplaagde bouwbedrijf.
    Naar Ballast Nedam detailpagina >

    Garanties geeft de 53-jarige bestuurder niet, maar hij wil proberen het bouwbedrijf weer winstgevend te maken.
    Met het aantreden van Van der Noordaa in juni heeft Ballast Nedam „een halve Duitser” aan boord gehaald, zegt hij zelf. De kersverse topman werkte, na een lange periode in de scheepsbouw, van 2010 tot en met 2013 voor de Germanischer Lloyd Group. „De discipline in Duitsland vond ik wel heel erg lekker. In Nederland komt altijd wel iemand te laat op een vergadering. Wachten op mensen is niet leuk. In de file staan? Dat is een kwestie van op tijd vertrekken…”
    Van der Noordaa zegt het met een kwinkslag. Maar aan discipline heeft het bij Ballast Nedam nogal eens ontbroken in het verleden. Toen de nieuwe topman op 1 juni begon, trof hij een bedrijf aan „met behoorlijke krassen” op het imago. „Ik ben me te pletter geschrokken toen ik het bedrijf googlede. Ik las heel veel nare dingen. De steekpenningenaffaires (in Saudi-Arabië en Suriname, red.) en de schikking met het OM. De zaak Gé Oomen. Grote projectverliezen en reorganisaties. Maar vooral dat OM-dossier was heel prominent.”
    Toen u gevraagd werd voor deze functie, dacht u: dit is een kolfje naar mijn hand?
    „Nee, dat dacht ik niet. Maar het zou wel jammer zijn als dit bedrijf ter ziele zou gaan, dacht ik. En dit is een bedrijf waar een hoop te winnen valt.”
    Een van de eerste afspraken in uw agenda was een gesprek met het OM. Een goed begin?
    „Dat betrof een eindgesprek met de nieuwe en de oude ceo, georganiseerd door het OM. Ik vond het wel prettig want het gaf mij het inzicht dat het hele traject is afgekaart.”
    Maar de strafzaken tegen uw ex-medewerkers moeten nog beginnen. Verwacht u dat er zittende medewerkers van Ballast Nedam worden opgeroepen om te getuigen?
    „Daar gaan wij niet over. Wij hebben een schikking met het OM (eind 2012 voor €17,8 miljoen, red.). Als er nog getuigen moeten opdraven, dan is dat een besluit van het OM. Wij hebben daarover niets gehoord.”
    Weet u zeker dat er bij Ballast Nedam geen rotte appels meer in de mand zitten?
    „Mijn voorganger Theo Bruijninckx is zeer voortvarend te werk gegaan. Veel mensen die hier toen waren zijn er niet meer. Er is een enorme uittocht geweest op allerlei plekken. Ik ga daarom niet zelf ook nog een keer onderzoek doen. Er is met Bruijninckx afgesproken dat hij alles zou afronden. Hij heeft dat gewoon uitstekend gedaan.”
    Tegen hoeveel mensen heeft Ballast disciplinaire maatregelen genomen?
    „Dat weet ik niet.”
    Maar als integriteit zo belangrijk is, dan zou u dat toch willen weten?
    „Ik vind het vooral belangrijk hoe de compliance nu is geregeld. Er is een enorme inspanning geweest om integriteit op de agenda te zetten. Dat is al onder Bruijninckx en in zeer nauw overleg met de commissarissen gebeurd. Inmiddels zijn de mensen hier erg doordrongen van het zero tolerance-beleid dat van kracht is.”
  9. forum rang 4 guusje 31 december 2014 12:02
    quote:

    jan6307 schreef op 31 december 2014 10:28:

    Kijk gewoon naar het koersverloop afgelopen jaar, grootste daler op de nederlandse beurzen
    Koers januari 7.65

    Overname bod ook minimaal???
    Blijft met mijn taxatie even bescheiden alles wat meer is meegenomen,

    € 7,65 zou wel heel mooi zijn , moet het eerst wel zien.
  10. stormvogel 31 december 2014 12:57
    31 december 2014 12:32:48

    Verkoop activiteiten Ballast Nedam Offshore aan Van Oord afgerond (Maritiem Nieuws.nl)


    Ballast Nedam heeft de verkoop van de activiteiten van Ballast Nedam Offshore aan Van Oord afgerond en meldt de volgende ontwikkeling. Enkele binnenlandse en buitenlandse partijen hebben Ballast Nedam benaderd om de mogelijkheden van een fusie of overname te verkennen. Ballast Nedam neemt serieuze strategische opties altijd in overweging in het belang van zijn aandeelhouders […]
  11. Moneyball 31 december 2014 13:03
    quote:

    guusje schreef op 31 december 2014 12:02:

    [...]
    Blijft met mijn taxatie even bescheiden alles wat meer is meegenomen,

    € 7,65 zou wel heel mooi zijn , moet het eerst wel zien.
    Er is natuurlijk geen bedrijf zo gek om 7,65 euro te betalen hè. Verkoop van off-shore was gewoon hard nodig om salarissen te kunnen blijven betalen en niet te verzuipen. Solvabiliteit 10% is gewoon veel te weinig. Nog een misser met de Botlek en hoppa weer een emissie nodig. Sommige onderdelen van Ballast zijn echt wel aantrekkelijk, maar in deze markt gaat het echt geen hosanna bod worden op de hele toko.
  12. [verwijderd] 31 december 2014 13:04
    Zouden de specialisten er ver naast zitten?

    Adviezen
    Datum Guru Advies Koersdoel Verw. Stoploss Rendement
    19 dec SNS Securities verkopen 2,40 +20,79% 0,00 0,00%
    31 okt ABN AMRO verkopen 0,00 0,00 0,00%
    29 okt Theodoor Gilissen Bankiers verkopen 0,00 0,00 0,00%
    24 okt ING Equity Research houden 4,00 0,00 0,00%
    24 okt SNS Securities verkopen 0,00 0,00 0,00%
    06 okt Theodoor Gilissen Bankiers verkopen 0,00 0,00 0,00%
    08 sep ING Equity Research houden 4,00 0,00 0,00%
    20 aug Theodoor Gilissen Bankiers verkopen 0,00 0,00 0,00%
    17 jun ABN AMRO verkopen 0,00 0,00 0,00%
2.672 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 134 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,61 -0,96%
EUR/USD 1,0639 +0,13%
FTSE 100 7.860,63 -1,32%
Germany40^ 17.855,50 -0,95%
Gold spot 2.373,24 -0,42%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,46%
B&S Gr...
+1,70%
Arcadis
+1,10%
FASTNED
+1,03%
DSM FI...
+0,94%

Dalers

Arcelo...
-6,23%
Aperam
-5,92%
SBM Of...
-4,64%
Van La...
-2,78%
RENEWI
-2,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links