Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Noord-Korea!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
193 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
China gaat Noord-Koreaanse bedrijven sluiten
1 uur geleden in BUITENLAND

PEKING - Het Chinese ministerie van Economische Zaken heeft donderdag de sluiting gelast van de Noord-Koreaanse bedrijven in China en tevens de joint ventures. De aangesproken firma's hebben daarvoor 120 dagen de tijd gekregen. De autoriteiten namen die maatregel in navolging van de laatste VN-resolutie om het regime van Kim Jong-un verder onder druk te zetten.

Ook buitenlandse ondernemingen waarin China en Noord-Korea op enigerlei wijze samenwerken, gaan dicht. Het Chinees ministerie heeft voor deze categorie geen termijn gesteld.

De VN-Veiligheidsraad besloot op 12 september nieuwe sancties te treffen tegen Noord-Korea wegens de aanhoudende rakettesten en nucleaire dreiging. Er werd een exportverbod voor textiel, een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor Pyongyang, uitgevaardigd en ook de brandstofleveranties werden beperkt
DeZwarteRidder
0
'Instorten tunnel na kernproef kostte 200 Noord-Koreanen het leven'

Het instorten van een tunnel op een van de locaties waar Noord-Korea kernproeven houdt, heeft het leven gekost aan wellicht tweehonderd Noord-Koreanen. De Japanse televisiezender TV Asahi, heeft dit dinsdag gezegd. Het bericht is niet bevestigd door de internationale persbureaus.

De tunnel zou zijn ingestort kort na de grote kernproef die Noord-Korea op 3 september uitvoerde. In de tunnel zouden zich honderd werklieden hebben bevonden. Bij een reddingspoging stortte de tunnel nog eens in, waardoor het totale dodental op 200 of daarboven uitkwam, aldus de Japanse televisie.

Instabiel

Het is niet bekend of bij de ramp ook radioactief materiaal is vrijgekomen. Deskundigen verklaarden eerder dat de bom zo krachtig was dat het gehele gebied niet meer stabiel is en dat de locatie wellicht niet langer voor kernproeven kan worden gebruikt. De Noord-Koreaanse autoriteiten stelden destijds dat zij een waterstofbom tot ontploffing hadden gebracht.
DeZwarteRidder
0
Noord-Koreaanse soldaat vol parasieten
2 uur geleden in BUITENLAND

Seoul - Hoe slecht de leefomstandigheden in Noord-Korea zijn, bleek deze week wel uit een overgelopen soldaat.

Afgelopen maandag slaagde hij erin via de gedemilitariseerde zone naar Zuid-Korea te vluchten. De sergeant werd geraakt door vijf kogels, maar kon gered worden op de operatietafel. Chirurg Lee Cook-jong ontdekte tot zijn verbijstering dat de soldaat tientallen vleeskleurige parasieten in zijn darmen had zitten. De langste was 27 centimeter. „In mijn twintig jaar werk als chirurg heb ik zoiets alleen in studieboeken gelezen”, aldus Lee in The Guardian.

Naast parasieten had hij ook maiskorrels in zijn maag. Veel Noord-Koreanen eten uit armoede vaker mais dan rijst.

’Geen verrassing’

„De staat waarin de man verkeerde is geen verrassing”, aldus professor Choi Min-ho van de universiteit van Seoul. „Hoewel we geen concrete cijfers hebben over de gezondheidssituatie in Noord-Korea, gaan medische experts ervan uit dat parasitaire infecties en zware gezondheidsproblemen het land teisteren.”

Volwassenen in het noorden worden gemiddeld dertien centimeter kleiner en zeven kilo lichter dan mensen in het zuiden.
DeZwarteRidder
0
Vermoorde halfbroer Kim Jong-un had tegengif zenuwgas VX in tas

Gepubliceerd: 01 december 2017 05:44 Laatste update: 01 december 2017 09:12

Kim Jong-nam, de vermoorde halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jung-un, had op het moment dat hij werd vergiftigd met het zenuwgas VX, flesjes met het tegengif in zijn schoudertas zitten. Dat werd duidelijk tijdens de rechtszaak in Maleisië tegen de twee vrouwen die verdacht worden van de moord.

De flesjes bevatten atropine, een substantie die werkt tegen VX en verschillende soorten insecticides.

De twee vrouwen, de 29-jarige Siti Aishah en de 25-jarige Vietnamese Doan Thi Huong, staan sinds begin oktober terecht voor de moord op Kim Jong-nam.

Ze zouden hem op 13 februari hebben vermoord op de luchthaven van Kuala Lumpur, in samenwerking met vier Noord-Koreaanse verdachten. De vrouwen smeerden volgens de politie het uiterst giftige zenuwgas VX op zijn gezicht.

De vrouwen zeggen onschuldig te zijn. Zij houden vol te zijn betaald voor hun daad en dat ze in de veronderstelling verkeerden dat ze meewerkten aan een grap voor een reality-tv-show. De twee vrouwen kunnen de doodstraf krijgen als ze worden veroordeeld.
DeZwarteRidder
0
’Noord-Koreanen bij testlocaties geveld door spookziekte’
54 min geleden in BUITENLAND

Pyongyang - De rakettesten van Noord-Korea zorgen niet alleen voor internationale spanningen, maar richten mogelijk ook onheil aan in het land zelf. Overlopers (die het land zijn ontvlucht), claimen dat de hoge stralingen waaraan de bevolking wordt blootgesteld heeft geleid tot een dodelijke spookziekte.

Er zouden tientallen mensen zijn overleden als gevolg van de mysterieuze ziekte, maar cijfers zijn er niet. Noord-Korea is zo geïsoleerd dat daar niet over wordt gecommuniceerd. Mensen die het land kunnen ontvluchten, lijden aan allerlei symptomen waarvan ze denken dat dit het gevolg is van blootstelling aan radioactiviteit. Ze vrezen ook voor het lot van familieleden die nog steeds in de buurt van die nucleaire testsites wonen.

Constant pijn

“Er zijn intussen al zoveel mensen gestorven dat we het spookziekte beginnen te noemen”, zegt Lee Jeong Hwa die na verchillende pogingen in 2010 uit Noord-Korea vluchtte en haar verhaal doet tegenover het Amerikaanse NBC News. Lee woonde vlakbij een nucleair testgebied in de Kilju-regio, waar verschillende bommen werden getest. De vrouw heeft constant pijn. ”We dachten dat iedereen stierf omdat we arm waren en te weinig aten. Maar nu denken we dat het door de radioactiviteit komt.”

Ook Rhee Yeong Sil, die eveneens ontsnapte, denkt dat nucleaire testen de oorzaak van veel ziektes bij mensen in haar omgeving. Een buurvrouw van Rhee beviel van een verminkt kindje. “Het geslacht van het kind kon niet worden vastgesteld omdat het geen geslacht had. Meestal worden misvormde baby’s in Noord-Korea gedood. Dus de ouders hebben het baby’tje gedood.”

Kanker

Hoewel Lee en Rhee negatief testten op radioactiviteit, kunnen onderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) niet nagaan of de nucleaire blootstelling de boosdoener is van de gezondheidsproblemen van gevluchte Noord-Koreanen. Volgens de WHO kan radioactiviteit organen en weefsel aantasten en kan daardoor het risico op kanker flink toenemen. Wetenschappers zeggen de Noord-Koreaanse vrouwen op hun woord te geloven omdat ’er niet veel betrouwbare informatie is om op terug te vallen.’

Nadat Noord-Korea onlangs na twee maanden weer een ballistische raket testte hebben de Verenigde Naties en de Verenigde Staten Noord-Korea andermaal gewaarschuwd om te stoppen met nucleaire testen. Jeffrey Feltman van de VN (afdeling politieke zaken) zei onlangs in een gesprek met de Noord-Koreaanse ambassadeur Ja Song-nam dat Pyongyang ,,geen destabiliserende stappen meer moet zetten.”
DeZwarteRidder
0
Nieuws/Buitenland
Overloper onthult Noord-Koreaanse geldjacht
Updated 3 uur geleden
Vandaag, 08:39 in BUITENLAND

SEOUL - Een Noord-Koreaan die onlangs is overgelopen naar Zuid-Korea, heeft een boekje opengedaan over de manier waarop het regime in Pyongyang aan geld probeert te komen. De man maakte deel uit van ’Bureau 39’, dat is ingericht om buitenlands geld bij de leider Kim Jong-un te krijgen.

Het bureau coördineert een netwerk van bedrijven over de hele wereld die zich bezighouden met legale en illegale handel. Dat levert Noord-Korea omgerekend 416 miljoen tot 1,7 miljard euro per jaar op.

De overloper is met toestemming van de Zuid-Koreaanse veiligheidsdiensten geïnterviewd door de Australische omroep ABC. Zijn taak bij het bureau zou de verkoop van goud uit Noord-Koreaanse mijnen en rivieren zijn geweest.

Bureau 39 is volgens de Verenigde Staten en de Verenigde Naties een organisatie die op grote schaal geld verdient met illegale praktijken als valsemunterij, drugs- en wapenhandel. Valse 100-dollarbiljetten die Noord-Korea fabriceerde, stonden bekend als het best gemaakte vals geld ter wereld. Ze vormden een belangrijke bron van inkomsten voor het land, tot de VS maatregelen tegen de verkoop van de biljetten nam.
DeZwarteRidder
0
Analisten gaan los op top Trump-Kim
Vandaag, 09:44 in BUITENLAND

WASHINGTON - Datum en tijd moeten nog worden bepaald, en ook stelt Amerika wat voorwaarden, dus het kan nog wel even duren. Maar analisten over de hele wereld komen met scenario's over hoe de nu al legendarische topontmoeting tussen president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal verlopen. Krantencommentaren spreken van charmeoffensieven, handreikingen, history-in-the-making. En velen twijfelen: is dit een geniale zet of juist een enorme blunder.

Zo zal Donald Trump zich volgens persbureau Bloomberg enkele 'hem onbekende' eigenschappen moeten aanleren: geduld, doorzettingsvermogen, het stellen van heldere doelen en voorwaarden. Het persbureau laat mensen aan het woord die al eerder onderhandelden met Noord-Korea. ,,Die gesprekken duren ellenlang en zijn eigenlijk vrij pijnlijk. Als je het ene moment denkt dat je een overeenkomst hebt, ben je die de volgende minuut alweer kwijt", zegt Christopher Hill, voormalig VS-ambassadeur in Zuid-Korea.

Het mysterie dat hangt rond Kim helpt ook al niet op een goede voorbereiding van een topoverleg. Sinds hij aan de macht is, heeft hij nog niet met een ander staatshoofd gesproken. Trump krijgt het advies eens te praten met ex-basketballer/celebrity Dennis Rodman die Kim Jong-un al eerder ontmoette. Volgens Christopher Hill moet Trump het gesprek enorm goed voorbereid ingaan, zeer gestructureerd en met allerlei mogelijke stappen en scenario's alvast in het hoofd. ,,Anders komt hij misschien weer naar buiten zonder nou precies te weten wat er is afgesproken."

The New York Times waarschuwt voor misverstanden en langs-elkaar-heenpraten. Dat Noord-Korea wil praten over 'denuclearisatie' zou betekenen dat ook het Amerikaanse wapenarsenaal op tafel komt, maar daar zou Trump vermoedelijk juist niet van uitgaan. Weer anderen vinden het raar dat het overleg verkeerd-om lijkt te gaan: normaal gesproken wordt ieder topoverleg eerst maandenlang door ambtenaren en steeds hogere functionarissen voorbereid, waarna uiteindelijk beide leiders samenkomen. Nu gebeurt dat andersom. Verder zijn er nogal wat zorgen over Trumps ,,chaotische managementstijl en zijn onvoorspelbare stemmingswisselingen".

Dennis Rodman heeft overigens al laten weten zijn president graag te willen helpen bij de voorbereidingen op de topontmoeting.
DeZwarteRidder
0
Pyongyang eist vertrek Amerikaanse militairen uit Zuid-Korea
Top Trump-Kim op losse schroeven

Door Marcel Vink
27 min geleden in BUITENLAND

PYONGYANG - Het lijkt er steeds meer op dat de historische ontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un, waar wereldwijd reikhalzend naar wordt uitgekeken, er nooit zal komen. Pyongyang eist dat Amerika eerst al zijn militairen terugtrekt uit Zuid-Korea, iets wat uitgesloten lijk
raarmaarwaar
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 mrt 2018 om 20:30:


Pyongyang eist vertrek Amerikaanse militairen uit Zuid-Korea
Top Trump-Kim op losse schroeven

Door Marcel Vink
27 min geleden in BUITENLAND

PYONGYANG - Het lijkt er steeds meer op dat de historische ontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un, waar wereldwijd reikhalzend naar wordt uitgekeken, er nooit zal komen. Pyongyang eist dat Amerika eerst al zijn militairen terugtrekt uit Zuid-Korea, iets wat uitgesloten lijk

Als China zelf niet zegt tegen VS (om diplomatieke redenen??)om het te doen. Nou dan gebruikt China haar pion om het te zeggen. Simpel toch?
DeZwarteRidder
0
Heeft China exportkraan naar Noord-Korea stilletjes dichtgedraaid?

Door Alex Wolf
36 min geleden in FINANCIEEL

Er is de laatste tijd veel rumoer rond de Noord-Koreaanse beleidsveranderingen die na de nucleaire test in september 2017 zijn doorgevoerd. Sommige mensen beweren dat Noord-Korea zijn doelstelling binnen het nucleaire- en ballistische raketprogramma heeft behaald en daarom zou aandringen op een ontmoeting met Donald Trump om zo erkenning af te dwingen als kernmacht.

De Amerikaanse regering mijmert dat de meeting te danken is aan de “maximale druk” die VS uitoefent op Noord- Korea. Andere beweren dat Noord-Korea de angel uit het conflict met het zuiden wil halen om zo de Amerikaanse alliantiestructuur uit te hollen. Als we de Chinese douanegegevens moeten geloven, ligt het aan de “maximale druk” vanuit China die tot beleidsverandering leidt binnen Noord- Korea.

China heeft de oliekraan richting Noord-Korea dichtgedraaid, een zwaardere sanctie dan door de VN wordt opgelegd. Uit schaarse data blijkt dat de Noord-Koreaans economie zwaar onder druk staat en de beleidsveranderingen daar mee te maken heeft. De afgelopen vijf maanden heeft China te kampen met een keldering van de olie-export. China heeft in die periode op jaarbasis slechts 3,7% van de hoeveelheid ruwe olie geëxporteerd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het tempo vertoont een dalende trend, wat erop wijst dat de totale uitvoer verder zou kunnen instorten.

De afgelopen vijf maanden lag de gemiddelde olie-export op 282 toe per maand, dit is op jaarbasis ongeveer 3393 toe wat in schril contrast staat met de olie-export van 90870 toe van vorig jaar. De economische druk is ook te merken als het gaat om andere exportproducten. Zo is de Noord- Koreaanse staalimport vanuit China in 2018 ingezakt hetzelfde geldt voor auto’s (zie hieronder). Hoewel het onduidelijk is of China de export expres heeft stopgezet of dat Noord- Korea zich de goederen simpelweg niet meer kan veroorloven, is het signaal daar dat de economie onder zware druk staat.

Hoewel de rol van China de afgelopen maanden vaak over het hoofd werd gezien of als onbeduidend werd aangemerkt, zou er best een wezenlijke strategie achter kunnen zitten. China wil een centrale rol spelen in het ‘oplossen’ van deze crisis, maar dan wel op eigen voorwaarden. Het zou zomaar kunnen zijn dat Peking enorme druk uitoefent op President Kim om zo de Noord-Koreanen te vergewissen van China’s enorme economische invloed.

Het blijft gissen wat de Chinese strategie precies inhoudt en wat er precies mee wordt bereikt. Wat wel als een paal boven water staat, is de Chinese druk van grote betekenis is en dat het land een centrale rol op zich zal nemen in toekomstige besprekingen met Noord-Korea. Wat dit voor de VS betekent, blijft vooralsnog onduidelijk. Maar de huidige stand van zaken – gesprekken op hoog niveau tussen Zuid- en Noord- Korea, de toenadering tussen China en het noorden, de dooi in de Chinees- Zuid-Koreaans betrekkingen na het raketschildgeschil, stelt de VS voor nieuwe uitdagingen. De diplomatieke situatie in Oost-Azië is momenteel erg grillig en veel vragen blijven onbeantwoord.

Alex Wolf is senior econoom opkomende markten bij Aberdeen Standard Investments.
DeZwarteRidder
0
Ontvoerde jonge vrouwen doken eind jaren zeventig op in Noord-Koreaans opleidingskamp
Raadsels rond Nederlandse ’spionnes’

Door Marcel Vink
Vandaag, 05:49 in BUITENLAND

Zijn er inderdaad twee jonge Nederlandse vrouwen eind jaren zeventig door Noord-Koreaanse veiligheidsdiensten ontvoerd, en opgedoken in een opleidingskamp voor spionnen? Veertig jaar na de vermeende kidnap is dit nog altijd een compleet mysterie. Beweerd wordt dat ze onder dwang naar de wrede dictatuur zijn gebracht, maar serieus onderzoek naar hun identiteit en lot lijkt nooit verricht.
In opdracht van de in 2011 overleden Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-il, hier prominent tussen kopstukken van het regime, werd een ’perfect infiltratieproject’ opgezet.

„Nadat onze paspoorten waren ingenomen, werden we naar een kamp gestuurd. We werden opgeleid tot spionnen, onder andere met trainingen in judo, taekwondo en karate. We leerden ook illegale afluistertechnieken. Onafgebroken werden we gehersenspoeld met de leer van dictator Kim Jong-il. Er waren 28 jonge vrouwen. Onder hen twee uit Nederland. Het was onmogelijk voor de twee om weerstand te bieden tegen hun bewaarders.”

Deze opmerkelijke verklaring komt van een Libanese vrouw die met enkele landgenotes in 1978 was ontvoerd door het Oost-Aziatische regime maar later werd vrijgelaten, waarschijnlijk door druk uit haar land. De Libanese krant An-Nahar meldt het bizarre en beangstigende verhaal op 9 november 1979.

De getuigenis werd opgetekend nadat zij bij terugkomst was ondervraagd door inlichtingendiensten. De Libanese liet er geen spoortje twijfel over bestaan: ook twee jonge Nederlandse vrouwen werden gevangen gehouden en geïndoctrineerd, om daarna te werken voor de gewetenloze Kim-clan.

In zijn meeslepende boek Een Kim Jong-il productie, dat verhaalt over de naar Noord-Korea ontvoerde ster-actrice van ’vijand’ Zuid-Korea Choi Eun-hee, verwijst de Canadese auteur Paul Fischer ook kort naar de Nederlandse vrouwen.

Zij waren, zo staat vermeld in de bestseller, net als enkele andere West-Europese slachtoffers uit onder andere Frankrijk en Italië gekidnapt door het regime van Kim Jong-il, de in 2011 overleden vader van de huidige tiran Kim Jong-un. Fischer, die zich ook baseert op het verhaal in An-Nahar, laat weten geen aanvullende informatie over de Nederlandse vrouwen te hebben.

www.telegraaf.nl/nieuws/1944135/raads...
whammy
0
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un had eerder zaterdag bekendgemaakt dat zijn land per direct stopt met zijn nucleaire testen en rakettesten. Volgens Kim hoeft zijn land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het de nucleaire bewapening heeft afgerond.

Ik denk eerder dat China de export stil gelegd heeft naar NK zodat het bij Kim Jong aan de middelen ontbreekt om nog verder kernproeven te doen. Motto: eerst zien dan geloven.
uitvreter
0
Succesje voor Trump, kan ie wel gebruiken.

Maar eerst maar eens de gesprekken tussen Kim en Trump afwachten.
De Usa zal nooit akkoord gaan met Kim`s eis dat de VS troepen moeten vertrekken uit Z.Korea. Maar wat nu als Z.Korea zegt; nu we vrede kunnen sluiten met het Noorden zijn jullie niet langer meer nodig. Dus move..

China en Rusland en de beide Korea`s hebben dat misschien allang tussen elkaar bedisseld.......
Japan lijkt na de evt. vrede tussen beide Korea`s van de belangrijkste vijand verlost te zijn en kan op zijn beurt tegen de VS toedeledoki zeggen...

China lijkt hiermee de meeste garen te spinnen, maar vooral ook de burgers van vooral N.Korea die eindelijk eens v/d vrijheid mogen proeven.
uitvreter
0
New era, no more war: Two Koreas agree on complete denuclearization
Published time: 27 Apr, 2018 09:05
Edited time: 27 Apr, 2018 09:08

A new era of peace is beginning, according to a declaration signed by the leaders of North and South Korea after their first meeting in over a decade. Both nations are aiming to completely denuclearize the Korean peninsula.
"South and North Korea affirmed their shared objective of achieving a nuclear-free Korean peninsula through complete denuclearization," reads the declaration signed by the leaders of the two countries, as cited by Yonhap.

READ MORE: After 10 years of silence, N. Korea’s Kim wants to talk to South more

“There will be no more war on the Korean peninsula, and a new age of peace has opened," the document adds.

The two sides also agreed to hold multi-party talks, involving the US and China, in their push for a full-scale truce. Pyongyang and Seoul are also to have high-level military talks in May.

In an ambitious statement after the signing ceremony, Kim said he hopes that the two Koreas will reunite. The states separated after the WWII and have remained hostile since the Korean War ended with an armistice, rather than a peace treaty, in 1953.

Bijlage:
uitvreter
0
Een vredes verdrag tussen Noord en Zuid zal er wel komen, wat natuurlijk fantastisch is. Hopelijk daarna ook betere leefomstandigheden in Noord.K.

Wat voor voorwaarden stelt Kim en welke Donald aan een volledige denucleairisatie?

Trump zal graag een succes binnen willen halen incl. the Nobelprijs voor de vrede.
Kim zal het laten afhangen of de Iran deal zal standhouden, ja dan nee.
(wat is een deal waard als de volgende VS president het weer kan torpederen)
Kim zal de VS troepen uit Zuid K. weg willen hebben.


Zal een harde dobber worden...

Bijlage:
DeZwarteRidder
0
Trump zegt ontmoeting met Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af

Gepubliceerd: 24 mei 2018 15:48 Laatste update: 24 mei 2018 16:00

De ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat niet door. Trump heeft de ontmoeting donderdag geannuleerd.

Dat staat te lezen in een brief van Trump gericht aan de Noord-Koreaanse leider.

"Ik keek er naar uit om samen daar te zijn", staat in de brief. "Vanwege de vijandigheid in uw laatste verklaring lijkt het mij echter niet gepast om op dit moment de top door te laten gaan."

Trump laat weten wel uit te kijken naar een ontmoeting met Kim op een later moment. "Tot die tijd wil ik u wel bedanken voor het vrijlaten van de gijzelaars die nu thuis zijn bij hun familie. Dat was een gebaar dat erg werd gewaardeerd."

De top tussen beide leiders zou oorspronkelijk op 12 juni in Singapore plaatsvinden. Op 10 mei liet Trump nog weten te hopen op een "speciaal moment voor de wereldvrede".

Door: NU.nl
193 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Flink verlies Wall Street na uitlatingen Trump

23 aug De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met flinke verliezen het weekend ingegaan. Het sentiment op Wal... 4

  Indices

  AEX 542,09 -0,88%
  EUR/USD 1,1143 +0,56%
  Germany30^ 11.506,70 -2,05%
  Gold spot 1.526,71 0,00%
  LDN100-24h 7.034,25 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.751,77 -3,00%
  US30# 25.647,42 +0,08%

  Stijgers

  TomTom
  +2,44%
  Basic-Fit
  +2,35%
  Alfen ...
  +1,98%
  Heijmans
  +1,97%
  Boskalis
  +1,49%

  Dalers

  Aegon
  -4,64%
  AMG
  -4,35%
  ICT Group
  -3,04%
  Aperam
  -2,82%
  BESI
  -2,50%

  Nieuws Forum Meer»

  (54)

  Chris 'belegt' op 24-aug-19 15:11
  (64)

  Watermannetje2012 op 24-aug-19 13:59
  (20)

  tampi op 24-aug-19 13:41
  (10)

  Partout op 24-aug-19 13:18
  (4)

  gokker op 24-aug-19 10:30

  Column Forum Meer»

  (289)

  Pakka op 24-aug-19 14:53
  (24)

  Tradingjunkie op 24-aug-19 12:39
  (13)

  Snugger op 24-aug-19 12:21
  (20)

  Ronald Engels op 23-aug-19 23:48
  (129)

  Happy op 23-aug-19 21:20