Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Cijfers

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pilot1
0
Boskalis verhoogt winstverwachting voor 2014 naar EUR 450 miljoen


Papendrecht, 14 november 2014

Hoofdpunten Q3 TRADING UPDATE

Goed derde kwartaal met substantiële afwikkelresultaten op oude projecten
Orderportefeuille licht gestegen tot EUR 3,3 miljard
Vooruitzichten 2014

Onveranderd uitdagende marktomstandigheden
Goed tweede halfjaar verwacht
Verhoging van nettowinstverwachting 2014 naar EUR 450 miljoen
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een goed derde kwartaal afgesloten. De omzet en het resultaat, gecorrigeerd voor de deconsolidatie van SAAM SMIT Towage, liggen in lijn met de eerste twee kwartalen van 2014. Bij Dredging heeft de bij de presentatie van de halfjaarcijfers genoemde mogelijke afwikkeling van enkele oude projecten daadwerkelijk plaatsgevonden. Dit heeft substantieel bijgedragen aan het resultaat in het derde kwartaal.De algehele marktomstandigheden blijven onveranderd uitdagend. Desalniettemin is de orderportefeuille, ten opzichte van medio 2014, licht gestegen tot een niveau van EUR 3,3 miljard, hetgeen overeenkomt met het niveau bij aanvang van dit jaar.Op basis van de huidige inzichten wordt een goed tweede halfjaar verwacht. Naast de verwachte bijdrage uit de lopende projecten draagt het gerealiseerde afwikkelresultaat van enkele oude baggerprojecten hier in belangrijke mate aan bij. Gelet op deze ontwikkelingen verhoogt Boskalis de nettowinstverwachting voor 2014 naar EUR 450 miljoen. Hierin wordt geen rekening gehouden met het eventuele effect van de waardeontwikkeling van het recent geacquireerde belang in Fugro.

Operationele ontwikkelingen

Het segment Dredging & Inland Infra heeft onder invloed van voornoemd afwikkeleffect op oude projecten een uitzonderlijk hoog resultaat behaald over het derde kwartaal. De resultaten en marges op de lopende projecten waren over de gehele linie goed en liggen in lijn met de vigerende marktomstandigheden. De bezetting van de hoppervloot lag in het derde kwartaal onder de 40 weken als gevolg van onderhoud en lagere bezetting van de twee grootste sleephopperzuigers: de Fairway en de Queen of the Netherlands. De cuttervloot was in het derde kwartaal onveranderd sterk bezet.

Sinds het eind van het tweede kwartaal zijn opdrachten in onder meer Nederland (IJsseldelta), het Verenigd Koninkrijk en Egypte (Suezkanaal) verkregen en aan de orderportefeuille toegevoegd. Per saldo is de Dredging & Inland Infra orderportefeuille ten opzichte van medio 2014 toegenomen.Bij Offshore Energy verliep het kwartaal zowel operationeel als qua resultaatontwikkeling zonder noemenswaardige bijzonderheden. De omzetontwikkeling bij zowel Marine Contracting als Subsea Contracting bleef in het derde kwartaal achter. Marine Services, inclusief de transportactiviteiten van Fairmount, was druk bezet met een toename van de omzet en goede marges. Subsea Services kende een drukke periode, in het bijzonder op de Noordzee, met een goede materieelbezetting. Bij Dockwise lag de vlootbezetting, na een recorddrukte in het eerste halfjaar, op een lager niveau. Hierdoor, maar vooral door het ontbreken van exceptionele annulerings- en vertragingsvergoedingen voor eerder gecontracteerde transportcapaciteit, zoals die inbegrepen waren in het eerste halfjaar, is het resultaat in het derde kwartaal afgenomen. Het orderboek van Offshore Energy is ten opzichte van medio 2014 nagenoeg stabiel.In het segment Towage & Salvage heeft Harbour Towage, na een goed eerste halfjaar, ook een sterk derde kwartaal afgesloten. Als gevolg van de deconsolidatie van SMIT Harbour Towage Americas is de omzet van Harbour Towage in het derde kwartaal afgenomen. Op 1 juli zijn de havensleepactiviteiten van SMIT Americas ondergebracht in een tweetal joint ventures met SAAM. De gecombineerde activiteiten worden voortgezet onder de naam SAAM SMIT Towage (SST) en worden met ingang van het tweede halfjaar als geassocieerde deelnemingen gerapporteerd.

Evenals in de voorgaande twee kwartalen bij Salvage kenmerkte het derde kwartaal zich door een relatief rustige emergency responsemarkt, met een nadelig effect op de omzetontwikkeling. Door het ontbreken van afwikkelresultaten van bergingsprojecten uit voorgaande jaren, zoals die inbegrepen waren in het eerste halfjaar, is het resultaat in het derde kwartaal lager dan de voorgaande twee kwartalen. Het orderboek van Towage & Salvage is stabiel ten opzichte van medio 2014.In het kader van het Corporate Business Plan 2014-2016 heeft Boskalis gemeld dat het aansturingsmodel zal worden aangescherpt. Belangrijk onderdeel in deze stap betreft de implementatie van een divisiestructuur rond de drie lines of business Dredging & Inland Infra, Offshore Energy en Towage & Salvage, elk met eigen operationele ondersteunende functies. De uitrol van deze divisiestructuur verloopt voorspoedig en zal begin 2015 worden voltooid.

Balanspositie

De financiële positie van Boskalis is onverminderd sterk. Per 30 september wordt ruimschoots voldaan aan de belangrijkste convenanten zoals die met de kapitaalverschaffers zijn afgesproken. De nettoschuld : EBITDA ratio is 0,7 (met een limiet van 3) en de netto-schuldenpositie is in het derde kwartaal afgenomen.

Aandeleninkoopprogramma

Boskalis heeft op 14 augustus 2014 de aanvang van een inkoopprogramma eigen aandelen kenbaar gemaakt. Het programma wordt onder voorbehoud van de resultaatontwikkeling en gewenste balansverhoudingen over de komende twee en een half jaar uitgevoerd tot een maximum van 10 miljoen aandelen. Tot op heden zijn in het kader van dit programma in totaal 629.123 aandelen Boskalis ingekocht voor een totaalbedrag van EUR 25,64 miljoen.

Fugro

Boskalis heeft recent kenbaar gemaakt dat zij een belang van 15,0% heeft verworven in Fugro N.V. Boskalis beschouwt Fugro als een interessant bedrijf met activiteiten die uitstekend aansluiten op de eigen activiteiten.

Vooruitzichten

De Raad van Bestuur verwacht dat de marktontwikkelingen voor de rest van het jaar, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, onveranderd zullen zijn. Op basis van de huidige inzichten wordt een goed tweede halfjaar verwacht met een goede werkbezetting.

Bij de halfjaarcijfers werd nog uitgegaan van een nettowinst van ten minste EUR 366 miljoen. Onder invloed van de gerealiseerde substantiële afwikkelresultaten op oude baggerprojecten verhoogt Boskalis de winstverwachting 2014. Voor dit jaar wordt thans rekening gehouden met een nettowinst van EUR 450 miljoen. Hierin wordt geen rekening gehouden met het eventuele effect van de waardeontwikkeling van het recent geacquireerde belang in Fugro.

Het totale investeringsniveau over 2014 zal naar verwachting licht lager uitkomen dan eerder aangegeven en circa EUR 275 miljoen bedragen. De investeringen worden uit de eigen kasstroom gefinancierd.2015
FinanciËle agenda

12 maart 2015
Publicatie jaarcijfers 2014

12 mei 2015
Trading update eerste kwartaal 2015

12 mei 2015
Algemene Vergadering van Aandeelhouders

20 augustus 2015
Publicatie halfjaarcijfers 2015

13 november 2015
Trading update derde kwartaal 2015

mr. JG 1981
0
"Fugro

Boskalis heeft recent kenbaar gemaakt dat zij een belang van 15,0% heeft verworven in Fugro N.V. Boskalis beschouwt Fugro als een interessant bedrijf met activiteiten die uitstekend aansluiten op de eigen activiteiten."


Licht het aan mij of wordt er bij het stukje van Fugro ineens niet meer herhaald dat ze geen intentie hebben om een overnamebod te doen? ipv samenwerking is het ook ineens een interessant bedrijf waarvan de activiteiten uitstekend aansluiten.

Kan het te scherp lezen uiteraard maar hier zit wel een nuanceverschil.

Benieuwd naar de koersreacties straks (zit long).
Spes
0
Mooie cijfers van Boskalis. Nu snap ik dat ze zo gemakkelijk bij Fugro naar binnen stappen als ze het eigen bedrijf goed op orde hebben.
Hobahobahi
0
Ja maar de koers van Boskalis laat een andere beeld zien dan het goed nieuws ons doet geloven? hoe komt het dat de koers zo laag blijft?
Hobahobahi
0
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Boskalis
Redactie ABM Financial News - 14 november 2014, 09:28
Koersdoel naar 46,00 euro.
KBC Securities heeft het koersdoel voor Boskalis verhoogd van 42,00 naar 46,00 euro bij een ongewijzigd Accumuleren advies nadat de maritieme dienstverlener de winstverwachting voor 2014 substantieel verhoogde.

Volgens analist Wouter Vanderhaeghen beleefde Boskalis een goed derde kwartaal. Verder zijn er volgens de analist geen grote veranderingen in de marktomstandigheden te voorzien en Boskalis rekent dan ook op een goede tweede jaarhelft.

Op een vlak Damrak leverde Boskalis 0,3 procent in op 43,39 euro.
Hobahobahi
0
'Substantiële verhoging prognose Boskalis'
VRIJDAG 14 NOVEMBER 2014, 09:30 uur | 484 keer gelezen
AMSTERDAM (AFN) - Boskalis verhoogt zijn winstverwachting voor 2014 substantieel. Dat constateren analisten van Rabobank vrijdag. Maar hoewel dat duidelijk positief is, wijzen de kenners er wel op dat de opwaardering voornamelijk gerelateerd is aan afgeronde projecten uit het verleden.
“Dit onderstreept dat Boskalis conservatief is in het nemen van de winst”, aldus Rabobank. De kapitaaluitgaven voor 2014, die Boskalis inschat op circa 275 miljoen euro, zijn lager dan de 300 miljoen euro die de marktkenners voorzagen. “Dat kan een signaal zijn dat Boskalis zijn kaspositie maximaliseert”.
De bank signaleerde al dat Boskalis van het totale plan van kapitaaluitgaven voor de periode 2014-2016 van 800 miljoen euro, circa 250 miljoen euro nog niet heeft toegekend aan specifieke investeringen. “Dit zou gebruikt kunnen worden voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld de aankoop van aandelen Fugro”, aldus analist Michel Aupers.
Sterk handelsbericht
Rabobank hanteert een buy-advies op het aandeel Boskalis met een richtprijs van 50 euro. Boskalis noteerde vrijdag omstreeks 9.55 uur 0,4 procent lager op 43,32 euro.
KBC verhoogde in een reactie het koersdoel voor Boskalis van 42 euro naar 46 euro. Het advies blijft daarbij Accumulate.
ING sprak van een sterk handelsbericht. “Op de winstprognose was breed geanticipeerd in de markt, maar deze is nog steeds vrij sterk”. De bank hanteert een hold-advies en wijst er daarbij op dat de koersprestatie van Boskalis enigszins gehinderd zou kunnen worden door onder meer de moeilijke vergelijkingsbasis. De richtprijs bij ING is overigens 44 euro.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 18,875   Verschil +0,26 (+1,37%)
Laag 18,640   Volume 327.988
Hoog 18,910   Gem. Volume 274.233
11-okt-19 17:36
label premium

Portefeuille Alert: Boskalis

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 

Trending

Bitcoin