Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ahold 3e kwartaal 2014

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Vooruitblik: 'Focus op marktaandeel Ahold'

DINSDAG 11 NOVEMBER 2014, 13:31 uur | 2207 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Analisten kijken donderdag bij de derdekwartaalcijfers van Ahold vooral naar de ontwikkeling van de marge en het marktaandeel van het supermarktconcern. Ahold presenteert de resultaten om 07.00 uur.


Ahold heeft op de Nederlandse markt al een flinke tijd last van prijsvechters als Aldi en van de groei van Jumbo. Rabobank verwacht dat de identieke omzet in de thuismarkt met 1,1 procent is gedaald “hetgeen een verder verlies van marktaandeel impliceert”, aldus de bank. De omzet in de Verenigde Staten valt 1 procent lager uit, meent de bank. De ebit-marge wordt geraamd op 5,1 procent in Nederland, een daling van 20 basispunten op jaarbasis. De marge in de VS is naar verwachting met 30 basispunten gedaald tot 3,7 procent.

Rabo hanteert een hold-advies in de aanname dat de margedruk voorlopig aanhoudt en omdat Ahold minder ruimte heeft om geld aan zijn aandeelhouders uit te keren.

Marge

ING gaat er ook van uit dat de marge is afgenomen. Omdat Ahold flinke bedragen investeert in volumegroei zal dat volgens de bank nog wel even zo blijven. ING rekent er verder op dat de identieke omzetgroei in de rest van dit jaar niet versnelt. In het derde kwartaal zal de identieke omzet 1,2 procent lager zijn dan een jaar eerder.

Al met al rekenen de marktvorsers op een aangepaste nettowinst van 181 miljoen euro, een ebit van 280 miljoen euro en een omzet van 7,48 miljard euro.
voda
0
Ahold kwartaalwinst hoger op gestegen omzet, voorzien analisten - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ahold (AH.AE) zal donderdag voorbeurs over het derde kwartaal van 2014 en hogere nettowinst op een licht gestegen omzet rapporteren, verwachten analisten. Zes door FactSet geraadpleegde analisten voorzien gemiddeld een 1,8% hogere kwartaalomzet van EUR7,497 miljard. De analistenconsensus van FactSet komt uit op een 4,8% hogere nettowinst van EUR173 miljoen. De analisten verwachten dat Ahold in het kwartaal, net als Delhaize, in de VS geprofiteerd zal hebben van vernieuwing van assortiment en winkelinrichting en van langdurige arbeidsconflicten en klantenboycot bij concurrent Market Basket. Ze denken dat Albert Heijn in Nederland de identieke omzet, marges en het marktaandeel niet op peil heeft weten te houden, maar wel extra omzet heeft gegenereerd uit tot AH omgebouwde voormalige C1000-winkels. Ze kijken uit naar nieuwe mededelingen over de aanwending van de kapitaalpositie, nu het lopende aandeleninkoopprogramma eind 2014 afloopt. De analisten voorzien, vooruitlopend op het analistenevenement op 17 en 18 november, geen gedetailleerde mededelingen over de ontwikkeling van de online-activiteiten in de VS en Europa. Omstreeks 11.20 uur noteert het aandeel 0,6% lager op EUR13,70, terwijl de AEX met 0,3% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

pilot1
0
Ahold publiceert resultaten derde kwartaal 2014


Zaandam - Ahold heeft vandaag haar resultaten over het derde kwartaal van 2014 gepubliceerd.

Omzet K3 € 7,5 miljard, een stijging van 1,9% (1,5% hoger tegen constante wisselkoersen)
Onderliggende operationele marge, exclusief overname SPAR, stabiel ten opzichte van vorig kwartaal (3,9%)
Nettoresultaat K3 € 178 miljoen, een stijging van 7,9% (8,5% hoger tegen constante wisselkoersen)
Verbetering omzetontwikkeling in de Verenigde Staten en Nederland gedurende het kwartaal
Uitbreiding in Tsjechië met 49 SPAR-winkels; goede voortgang integratie
CEO Dick Boer: "We zien in het derde kwartaal een verbetering van de omzetontwikkeling in de Verenigde Staten en Nederland bij een stabiele marge ten opzichte van het vorige kwartaal, exclusief de invloed van de overname van de SPAR-winkels.

De uitrol van ons programma voor verbetering van kwaliteit, service en waarde voor onze klanten in de Verenigde Staten verloopt goed. Aan het einde van het derde kwartaal was het programma in meer dan de helft van alle winkels ingevoerd.

In Nederland realiseerde Albert Heijn een verbeterde omzetontwikkeling bij een marge die in lijn was met die van het vorige kwartaal, gecorrigeerd voor toegenomen investeringen in de groei van bol.com. In Tsjechië vordert de integratie van SPAR goed. Wij zijn tevreden over de prestaties van de winkels die naar het Albert-merk omgebouwd zijn en de verwachting is dat we tegen het einde van het eerste kwartaal van 2015 alle winkels hebben omgebouwd.

Met de voortdurende investeringen in onze klantpropositie en de verdere ontwikkeling van onze formules en ons productaanbod verwachten we een aanhoudende verbetering van de omzetontwikkeling."

Rob 74
0
deze zijn zeker beter dan de verwachting van ' de heren Analisten''
hier gaat de koers zeker positief op reageren
fred 57
0
quote:

Rob 74 schreef op 13 nov 2014 om 07:48:


deze zijn zeker beter dan de verwachting van ' de heren Analisten''
hier gaat de koers zeker positief op reageren


Ik hoop het ook , alleen heb ik Ahold nog nooit positief zien
reageren op kwartaalcijfers.

Dus enige voorzichtigheid is geboden

mvg

Fred
[verwijderd]
0
Niet om over naar huis te schrijven.In Nederland /Belgie moet je meerekenen dat er t.o.v. vorig jaar derde kwartaal zo'n 40 a 50 winkels bij zijn gekomen.Zit ik goed?.Ombouw C1000 ,openingen Belgie ,openingen Ned.Verder forse groei online.Dus niet geweldig en zie nog geen omslag.
In de VS wat beter ,maar Delhaize pakte daar veel meer uit de markt.

Laten we positief blijven en zeggen:licht herstel.

Eeeh Basta?. Jouw opinie?.Ik ga nu ff naar Heijn,misschien helpt het....
voda
0
Ahold kwartaalomzet en winst gestegen conform verwachting - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Ahold kwartaalomzet en winst gestegen conform verwachting', om meer informatie, de toelichting CEO en CFO, het analistencommentaar, en actuele koers toe te voegen)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold nv (AH.AE) heeft in het derde kwartaal de omzet en nettowinst zien stijgen als gevolg van toevoeging van winkels, gunstige valutaverhoudingen en kostenbesparingen, en heeft daarmee conform de verwachting van analisten gepresteerd, blijkt donderdag uit de kwartaalrapportage van het retailconcern uit Zaandam.

"We zien in het derde kwartaal een verbetering van de omzetontwikkeling in de Verenigde Staten en Nederland bij stabiele marges ten opzichte van het vorige kwartaal, exclusief de invloed van de overname van de Spar-winkels (in Tsjechie)", zegt Ahold CEO Dick Boer in een toelichting.

De vergelijkbare kwartaalomzet steeg met 1,9% naar EUR7,472 miljard van EUR7,331 miljard. De identieke omzet steeg in de VS met 0,7%, maar daalde in Nederland met 1,1%. Het marktaandeel in de VS is op jaarbasis gestegen en is in Nederland stabiel gebleven, meldt Ahold.

De inflatie in de VS ligt op dit moment licht boven 2% en in Nederland net daaronder, zegt CFO Jeff Carr in een telefonische toelichting. "We zullen de kapitaaldiscipline handhaven, terughoudend blijven met investeringen in acquisities, en zullen bij de presentatie van de jaarcijfers aangeven hoe we verder gaan met de aanwending van het kapitaalsurplus", zegt de CFO. Ahold stopt eind dit jaar het huidige aandeleninkoopprogramma.

Het bedrijfsresultaat steeg met 9,2% naar EUR274 miljoen van EUR251 miljoen een jaar geleden, toen herstructureringslasten werden genomen.

De nettowinst van Ahold steeg 7,9% naar EUR178 miljoen van EUR165 miljoen een jaar eerder, onder meer als gevolg van kostenbesparingen en gunstige valutaverhoudingen, met een sterke dollar ten opzichte van de euro. Ahold haalt rond 60% van zijn omzet uit de VS.

De vrije operationele kasstroom in de eerste negen maanden van dit jaar daalde naar EUR442 miljoen van EUR624 miljoen een jaar geleden. Voor het hele jaar wordt een kasstroom van circa EUR800 miljoen verwacht.

"Onze kapitaalbestedingen zullen dit jaar ook op circa EUR800 miljoen uitkomen", zegt CFO Jeff Carr.

"Ons Simplicity-kostenbesparingsprogramma ligt op schema", vult CEO Dick Boer aan, die toevoegt in Nederland nog geen verbetering van de marktomstandigheden te zien.

Ahold verwacht dat de marges dit jaar in de VS en Nederland grotendeels op de huidige niveaus zullen blijven en dat het investeringsprogramma zal leiden tot verbeterende omzetontwikkeling.

De resultaten waren in grote lijnen conform de verwachting van analisten, die gemiddeld een kwartaalwinst van EUR173 miljoen op een omzet van EUR7,5 miljard hadden voorzien.

De omzet in de VS overtreft de verwachtingen, maar de identieke omzet bij Albert Heijn in Nederland blijft negatief, constateert Pascale Weber van KBC Securities. De KBC-analist zal de margetaxaties voor de VS verhogen en voor Nederland verlagen. Haar koersdoel gaat omhoog naar EUR14,50 van EUR14,00, waarbij het advies hold blijft.

SNS Securities verlaagt het advies voor Ahold naar reduce van hold in reactie op de kwartaalcijfers. SNS-analist Gerard Rijk vindt de free cash flow-ontwikkeling en de outlook zwak.

Het aandeel noteert donderdag omstreeks 11.50 uur 0,6% lager op EUR13,61 op een 0,4% hogere AEX-index.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Ahold werkt aan verbetering klantenpropositie - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ahold (AH.AE)M werkt aan verbetering van de klantenproposities in zijn winkels in de VS en in Nederland, merken analisten van Rabobank Equity Research op naar aanleiding van de rapportage over het derde kwartaal. De Rabo-analisten verwachten dat dit niet direct tot volumegroei zal leiden, maar dat de groei op kwartaalbasis gestaag zal plaatsvinden. De analisten zien de eerste tekenen van versterking van het winkelconcept van Albert Heijn. Ze sluiten verdere investeringen in online niet uit en noemen de mogelijkheid van een nieuw aandeleninkoopprogramma van EUR0,5 miljard in 2015. Ze vinden de EBIT-groeivoorspellingen 'blijvend oninspirerend'. Het hold-advies en koersdoel van EUR13,75 blijven gehandhaafd. Omstreeks 15.20 uur noteert het aandeel 0,2% lager op EUR13,66, terwijl de AEX met 0,4% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Ahold kwartaalcijfers vallen niet tegen, zegt TGB - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)-- Ahold (AH.AE) komt met kwartaalcijfers, die zeker niet tegenvallen, zegt Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers. Hij wijst op de licht beter dan verwachte onderliggende marges in de VS en Nederland. De prestaties in de VS hebben geprofiteerd van de gunstige valutaverhoudingen en de resultaten van de winkelombouw, aldus de TGB-analist. TGB hanteert Aanbevolen als advies bij een koersdoel van EUR15,00. Het aandeel is woensdag gesloten op EUR13,69. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


[verwijderd]
0
Over de eerste drie kwartalen waren de omgebouwde C1000 filialen goed voor 214 mio omzet.Winst 5 mio.Zie distrifood.nl
[verwijderd]
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 16 nov 2014 om 22:35:


Over de eerste drie kwartalen waren de omgebouwde C1000 filialen goed voor 214 mio omzet.Winst 5 mio.Zie distrifood.nl


Als je daarvoor een kleine 300 mio(voor 82 winkels) op tafel heb gelegd rendeert het tot op heden nog matig.
Nog niet alle C1000 winkels zijn omgebouwd tot AH.
voda
0
Ahold streeft naar online omzet EUR2,5 mrd eind 2017

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold nv (AH.AE) voorziet in 2014 een online omzet van EUR1,4 miljard en presenteert de ambitie om de online omzet te verhogen naar EUR2,5 miljard eind 2017, meldt het concern maandag nabeurs.

Het management van Ahold presenteert maandag en dinsdag een update aan analisten en beleggers.

Ter ondersteuning van zijn doelstellingen meldt het concern in de periode 2015 - 2017 EUR60 miljoen EBIT extra te investeren.

Het aandeel sloot maandag 0,5% hoger EUR13,97.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ahold Delhaize Koninklijke Meer »

Koers 22,740   Verschil -0,06 (-0,24%)
Laag 22,525   Volume 2.606.492
Hoog 22,860   Gem. Volume 2.735.321
23-okt-19 17:35
label premium

Ahold en Kroger?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium