Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis+Fugro=HAL Hollands Glorie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mr.Windows 7 november 2014 22:19
  Fugro meld om 22.00u dat Boskalis niet over gaat nemen.
  Natuurlijk......

  Reaction to today’s press release from Boskalis
  Fugro has taken notice of the press release from Boskalis about its acquisition of a 14.8% stake in
  Fugro.
  The stakebuilding by Boskalis is unsolicited and unexpected. Fugro notes the statement of Boskalis that
  it does not intend to make an offer for Fugro.
  Fugro will provide further information, if and when applicable.
 2. forum rang 10 voda 10 november 2014 16:18
  'Wereldspeler in offshore in de maak'

  MAANDAG 10 NOVEMBER 2014, 09:00 uur | 8994 keer gelezen

  AMSTERDAM (AFN) - Er is een Nederlandse wereldspeler op de offshoremarkt in de maak, nu baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis een belang van een kleine 15 procent heeft genomen in bodemonderzoeker Fugro. Dat schrijft analist Michel Aupers van Rabobank maandag in een commentaar.


  Hoewel Boskalis vrijdag expliciet liet weten niet uit te zijn op een overname van Fugro, verwacht Aupers dat het uiteindelijk toch zover komt. Bovendien kan de instap van de baggeraar en maritiem dienstverlener ook interesse wekken van andere toeleveranciers aan de olie- en gasindustrie. Hij denkt dat bij een eventuele overname minstens 25 euro per aandeel kan opleveren. Hij verhoogt het advies van houden naar kopen.

  Ook het advies voor Boskalis gaat bij Rabobank van houden naar kopen. Het koersdoel wordt opgeschroefd van 42 naar 50 euro. Een overname van Fugro zou bij een prijs van 25 euro per aandeel veel waarde kunnen toevoegen, betoogt Aupers. Hij verwacht dat het baggerbedrijf zijn belang op korte termijn zal verdubbelen tot bijna 30 procent.

  KBC

  KBC sluit evenmin uit dat Boskalis op termijn overgaat tot een volledig overname. Beleggers hoeven zich daar volgens analist Wouter Vanderhaeghen geen zorgen om te maken, want het bedrijf heeft met de eerdere acquisities van onder meer Smit Internationale en Dockwise een sterke reputatie opgebouwd. Het beschikt over een zeer solide balans. KBC houdt het advies voor Boskalis op accumulate en het koersdoel op 42 euro. Fugro gaat van reduce naar hold met een richtprijs van 14 euro.

  Ook ING zet vraagtekens bij de mededeling van Boskalis dat het niet uit is op een overname van Fugro. Ook Smit en Dockwise werden ingelijfd nadat het bedrijf ongevraagd toenadering had gezocht, zo brengt analist Quirijn Mulder in herinnering. Zijn collega Tijs Hollestelle wijst erop dat Boskalis een sterke onderhandelingspositie heeft doordat het voor een lage prijs is ingestapt. ING wacht nadere mededelingen af en handhaaft het advies houden voor zowel Fugro als Boskalis.

  Beide aandelen waren maandagochtend in trek op het Damrak. Fugro, dat ook nog een adviesverhoging kreeg van Natixis (naar neutral van reduce), steeg in de vroege handel 30,6 procent tot 18,38 euro. Boskalis ging 3,9 procent omhoog tot 43,18 euro. De AEX won 0,6 procent.
 3. forum rang 10 voda 29 januari 2015 15:38
  Aandeel Fugro is defensieve karakter kwijt - Market Talk

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel Fugro (FUR.AE) heeft zijn defensieve karakter geheel verloren, stelt analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux, na dalingen van de omzet en marges tot de laagste niveaus ooit, terwijl het zicht op toekomstige resultaten matig is. De trend is nog altijd negatief en de analist ziet een duidelijk risico dat de resultaten opnieuw kunnen tegenvallen. Mulder verlaagt de winstramingen daarom tot eenderde onder de consensus. En zelfs nadat de bankconvenanten zijn verruimd, blijft de foutmarge erg smal. Een verkoop van onderdelen zou een eerste reddingsboei kunnen zijn, maar een kapitaalinjectie kan ook nodig zijn, als de resultaten serieus verslechteren. Mulder betwijfelt echter of Fugro de hulp van Boskalis zal inroepen. Bij een volledige overname door Boskalis denkt Mulder aan een overnameprijs van EUR23 per aandeel, tegen een fair value van EUR15. Omdat hij de kans op een overname op korte termijn relatief laag inschat, zet hij het nieuwe koersdoel Fugro op EUR17, tegen eerder EUR15. Het advies blijft hold. Het aandeel Fugro noteert donderdag rond 09.50 uur 4% lager op EUR18,81. De AEX-index daalt 0,8%. (AVR)

  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 18,040   Verschil +0,60 (+3,44%)
Laag 17,400   Volume 259.779
Hoog 18,160   Gem. Volume 353.920
3 jun 2020 17:35
label premium

Boskalis: Opvallend positief

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Boskalis: Kopen of Verkopen?

  13 maart 2018 21:47 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over cijfers Boskalis

  6 maart 2018 16:04 - Vimeo

 3. video thumbnail

  HAL Trust: Tijd om in te stappen?

  24 november 2017 17:39 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Boskalis: weer aan boord?

  12 juni 2017 21:59 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare