Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vopak - koersdoelen

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
53 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Vopak naar 54 euro

Advies gehandhaafd op Kopen.

Jefferies heeft donderdag het koersdoel voor Vopak verhoogd van 50,00 euro naar 54,00 euro en handhaafde het koopadvies, nadat het tankopslagbedrijf woensdag met een update over het eerste kwartaal kwam.

De bezettingsgraad van Vopak noteerde ultimo maart 2016 op 94 procent, in vergelijking tot 91 procent eind maart 2015 en 92 procent ultimo 2015. Analist David Kerstens schreef de 3 procentpunt hogere bezettingsgraad op jaarbasis toe aan de "gezonde marktomstandigheden".

"Met bijna volle opslagfaciliteiten denken wij dat de prijsstelling geleidelijk weer een meer belangrijke aanjager van de waardering [van Vopak] wordt, terwijl de gezonde balans ruimte biedt voor expansie van het terminalnetwerk", aldus Kerstens.

Kerstens verhoogde de winstverwachting voor Vopak voor 2018 met 2 procent.

Het aandeel Vopak sloot woensdag 6,4 procent hoger op 47,60 euro.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
Beursblik: ING verhoogt advies Vopak naar Kopen

Koersdoel omhoog naar 52,50 euro.

ING heeft donderdag het advies op tankopslagbedrijf Vopak verhoogd van Houden naar Kopen en paste tevens het koersdoel opwaarts aan van 37,50 euro naar 52,50 euro.

"In onze visie beweegt het bedrijf richting een hogere kasstroom als gevolg van hogere winsten en een bescheiden verhoging van de investeringen", aldus analist Quirijn Mulder in een toelichting op zijn adviesverhoging, die volgde op de recent door Vopak gepubliceerde cijfers over het eerste kwartaal. De analist sprak verder van een lage waardering voor het aandeel met een aanzienlijk opwaarts potentieel.

Volgens Mulder overtrof Vopak met de resultaten over het eerste kwartaal de marktverwachtingen, waarbij het tankopslagbedrijf profiteerde van de overproductie van olie en olieproducten. De portefeuille van Vopak was volgens de analist robuust. Het tankopslagbedrijf zag het bedrijfsresultaat (EBITDA) afgelopen kwartaal met 4 procent aandikken, verder geholpen door onder meer een hoge bezettingsgraad, het in de hand houden van de kosten en een gunstig prijsklimaat.

Dit momentum zal volgens ING aanhouden, waardoor het advies en het koersdoel ook omhoog konden.

Het aandeel Vopak noteerde kort na opening 3,4 procent hoger op 46,89 euro.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
Beursblik: SNS Securities verhoogt koersdoel Vopak

Koopadvies blijft gehandhaafd.

SNS Securities heeft donderdag het koersdoel voor Vopak verhoogd van 48,25 naar 51,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Analist Martijn den Drijver constateerde dat het tankopslagconcern de kredietfaciliteit van 1 miljard euro heeft hernieuwd, ondanks de opbrengst van 650 miljoen euro in minder dan anderhalf jaar tijd uit verschillende desinvesteringen. Volgens Den Drijver kan dat erop duiden dat op korte termijn aanvullende uitbreidingsprojecten worden aangekondigd.

De marktvorser tekende daarbij aan dat financieel directeur Jack de Keij opmerkte dat het bankensyndicaat, met daarbij nu ook wereldspelers als CIBC en BNP Paribas, is opgelijnd voor groeimogelijkheden in verschillende regio's.

Het opnemen van Bahias las Minas en Korea in de taxatiemodellen resulteerden volgens Den Drijver tot de koersdoelverhoging.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Vopak vlak op 47,02 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Vopak advies omlaag van Houden naar Verkopen

Degroof Petercam hanteert koersdoel van 39 euro.

Degroof Petercam heeft het advies voor Vopak verlaagd van Houden naar Verkopen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 47,00 tot 39,00 euro.

De winstmarges lijken volgens Petercam een plafond bereikt te hebben, terwijl ook de groei van de capaciteit vertraagt en het bedrijf tevens geen 'geldautomaat' is, als gevolg van de hoge onderhoudskosten en de verbetering van de investeringen.

Degroof Petercam meldde geen verbetering te zien in Vopak's EBITDA-marge van 51 procent, aangezien het bedrijf al onder vrij gunstige marktomstandigheden opereert en de bezettingsgraad slechts licht onder het maximum van 95 procent ligt.

"De concurrentie is door de jaren heen toegenomen en de uitbreiding zal moeten plaatsvinden in moeilijkere regio's, zoals Azië. Dit beperkt verdere opwaartse marges", aldus Petercam.

De combinatie van tragere groei, een dalende rendement op geïnvesteerd kapitaal (ROCE) en een bescheiden vrije kasstroomgeneratie betekent dat Vopak minder aantrekkelijk is dan in het verleden, concludeerde Degroof Petercam.

Het aandeel noteerde 2,5 procent lager op 44,17 euro op een rood Damrak.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: NIBC verhoogt koersdoel Vopak

Koopadvies gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft donderdag het koersdoel voor Vopak verhoogd van 51,00 naar 52,00 euro en handhaafde het koopadvies.

Analist Martijn den Drijver stelde de verwachtingen voor het tankopslagbedrijf bescheiden opwaarts bij.

Buckeye Partners meldde eerder deze week een 50 procent belang te nemen in VTTI voor 1,2 miljard dollar. De deal toont volgens Den Drijver aan dat de waardering van Vopak op dit moment nog steeds onder de maat is, waardoor een substantieel opwaarts potentieel bestaat. "Vooral als het bedrijf in staat is nieuwe projecten te lanceren of bestaande projecten uit te breiden", aldus Den Drijver, toevoegend dat Vopak daar gezien de karakteristieken van de markt en vanwege zijn eigen track record toe in staat is.

Het aandeel Vopak noteerde donderdag op een nipt hoger Damrak 0,1 procent in het rood op 46,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
De Zalm
0
In het 400 jarig jubileumjaar van Vopak zou Vopak een record omzet van rond de 500mj halen....helaas
De suggestie werd gewekt van een mooi jubileumdividend.....

Nu zoveel kwartalen later is ook die verwachting vervlogen en koerst het aandeel steeds verder berg afwaarts.....

Wat gaan we daar aan doen Vopak????
voda
0
Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel Vopak

Koopadvies gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft vrijdag het koersdoel voor Vopak met 2 euro verlaagd naar 50,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling, nadat het tankopslagbedrijf voorbeurs met de jaarcijfers kwam.

De resultaten van Vopak lagen in het vierde kwartaal onder de verwachting, een trend die bij alle vier de divisies zichtbaar was, en daarbij gaf de onderneming volgens analist Martijn den Drijver ook nog eens een "teleurstellende" outlook af.

"We denken niet dat dit het effect was van de verandering van contango naar backwardation, aangezien de spot markt slechts een erg klein deel van Vopak uitmaakt", aldus Den Drijver. Het opslagbedrijf gaf hier evenwel geen duidelijkheid over.

In heel 2016 haalde het bedrijfsresultaat (EBITDA) voor eenmalige posten van Vopak overigens de eigen verwachtingen. De outlook voor 2017 bestempelde Den Drijver echter als "erg voorzichtig". Vopak denkt niet dat het bedrijfsresultaat dit jaar hoger zal uitvallen dan in 2016 als gevolg van hogere investeringen en desinvesteringen. "Echter, tussen de regels doorlezend lijkt het alsof de expansiekansen beperkt zijn." Dit zou ook de sterkere focus op efficiencyverbeteringen mogelijk kunnen verklaren, aldus de analist.

De verhoging van het dividend van 1,00 naar 1,05 euro per aandeel betekent dat er geen speciaal dividend wordt uitgekeerd. "Geen verrassing", aldus Den Drijver, wijzend op de mogelijke deal met Exmar, die bij doorgaan zal resulteren in een flinke kasuitstroom.

Op een rode beurs kelderde Vopak 8,4 procent op 38,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: prestaties Vopak in vierde kwartaal tegenvallend

Outlook zal volgens KBC Securuties tot neerwaartse bijstellingen leiden.

(ABM FN-Dow Jones) Het bedrijfsresultaat van Vopak in de laatste drie maanden van 2016 was significant lager dan verwacht. Dit stelde analist Dirk Verbiesen van KBC Securities vrijdag.

In het vierde kwartaal behaalde Vopakeen bedrijfsresultaat (EBITDA) van krap 198 miljoen euro, waar de consensus rekende op 208 miljoen euro en KBC Securities mikte op 203 miljoen euro. De bezettingsgraad van 92 procent was ook minder dan de 93,5 procent waarop Verbiesen had gerekend.

Maar niet alleen de cijfers over het afgelopen kwartaal, ook de door Vopak afgegeven outlook voor 2017 kon niet tevreden stellen.

Vopak mikt voor dit jaar op een bezettingsgraad van minimaal 90 procent en denkt dat de EBITDA het resultaat van 2016 niet zal overtreffen. Verbiesen verwacht dat de outlook zal leiden tot neerwaartse bijstellingen van de winsttaxaties van analisten, terwijl ook de consensus voor 2018 wat onder druk zal komen te staan. De verwachtingen van Verbiesen zelf, zo benadrukte de analist, zijn wel in lijn de vanochtend afgegeven outlook.

KBC Securities heeft een Houden advies op Vopak met een koersdoel van 42,00 euro. Verbiesen zei zich hier prettig bij te voelen.

Het aandeel Vopak sloot donderdag op een rood Damrak 0,6 procent hoger op 41,79 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: ING verlaagt koersdoel Vopak

Koopadvies gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor Vopak verlaagd van 52,50 euro naar 46,00 euro, op basis van lagere winstverwachtingen na de teleurstellende cijfers over het vierde kwartaal en de bescheiden vooruitblik van het tankopslagbedrijf, maar handhaafde wel de koopaanbeveling op het aandeel.

Volgens analist Quirijn Mulder lijken de resultaten tot de aanloop naar 2019 vlakker uit te vallen dan verwacht, omdat er geen substantiële capaciteit bijkomt en de ontwikkelingskosten hoger uitvallen.

Daar staat tegenover dat al het slechte nieuws in de koers is verwerkt, zodat het koopadvies van kracht blijft, aldus Mulder.

De tegenvallende kwartaalcijfers waren volgens de analist het gevolg van een lagere bezettingsgraad en hoge ontwikkelingskosten voor het opstarten van nieuwe projecten, onder andere in Panama, en voorbereidingen van overnames.

Het aandeel Vopak sloot dinsdag op 39,14 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Goldman Sachs verlaagt koersdoel Vopak

Koersdoel naar 38,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft woensdag het koersdoel voor Vopak verlaagd van 40,00 naar 38,00 euro met een ongewijzigd verkoopadvies.

Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank zal de bezetting van de terminals van Vopak verder onder druk komen te staan, na de piek in 2016. Daar komen volgens de marktvorsers ook nog eens hogere kosten en investeringen bovenop. Reden voor de bank om de winstverwachting per aandeel voor 2017 tot en met 2019 met 8 procent te verlagen.

"We verwachten geen winstgroei tot 2019, omdat een beperkte capaciteitsuitbreiding onvoldoende is om de neerwaartse druk door backwardation, dat wil zeggen als de prijzen in de toekomst lager liggen dan de huidige spotprijzen, op te vangen", aldus de analisten. Als gevolg van backwardation zijn partijen minder geïnteresseerd om bijvoorbeeld olie op te slaan, omdat de prijzen momenteel hoger liggen dan in de toekomst.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Vopak dinsdag 0,1 procent lager op 42,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: HSBC start volgen Vopak met koopadvies

Tankopslagbedrijf krijgt koersdoel van 49,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) HSBC is begonnen met het volgen van Vopak en geeft het tankopslagbedrijf een koopadvies en koersdoel van 49,50 euro. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de bank.

Volgens analist Murielle Andre-Pinard is Vopak de onbetwiste wereldleider op het gebied van opslagruimte met structurele groeifactoren voor de lange termijn, in een veranderende en steeds complexere markt.

De voordelen van de recente verschuivingen in de portefeuille en de aangepaste rendementsstrategie zijn volgens de analist nog niet volledig ingeprijsd.

"Met name de blootstelling aan Azië positioneert Vopak in een gunstige positie, aangezien de handelsstromen naar verwachting zullen verschuiven van west naar oost vanwege de toenemende energievraag in Azië in de komende decennia", aldus Andre-Pinard.

Van de 3,9 miljoen kubieke meter aan nieuwe capaciteit in 2019 is 68 procent in Azië gevestigd, wat 37 procent van de totale capaciteit representeert.

Het aandeel Vopak sloot woensdag op een lager Damrak 0,1 procent lager op 41,47 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: ING verlaagt advies Vopak naar Houden

Ook koersdoel omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft vrijdag het advies op Vopak verlaagd van Kopen naar Houden en verlaagde tevens het koersdoel van 46,00 naar 42,00 euro, vanwege "een gebrek aan brandstof voor winstgroei in de komende twee jaar", aldus ING.

Analist Quirijn Mulder meldde te hebben gekeken naar de vooruitzichten voor het Nederlandse tankopslagbedrijf en zei meer risico's te zien dan voorheen, met name gerelateerd aan brandstofolie. Deze markt staat volgens Mulder de komende jaren onder druk vanwege onzekere marktomstandigheden door veranderende wetgeving. "Het effect is al zichtbaar", aldus Mulder.

Dientengevolge stelde de analist zijn verwachtingen voor de periode 2017 tot 2019 neerwaarts bij met ongeveer 3 procent. Mulder voorziet voor 2017 een winst van 2,35 euro per aandeel, waar hij eerder nog uitging van 2,43 euro per aandeel. Voor 2018 en 2019 verwacht hij een winst per aandeel van achtereenvolgens 2,38 euro en 2,62 euro, terwijl hij eerder nog rekende op een winst per aandeel in 2018 van 2,46 euro en 2,70 euro in 2019.

Het aandeel Vopak sloot donderdag op een rood Damrak 1,2 procent hoger op 41,97 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Vopak

Koersdoel naar 46,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft maandag het koersdoel voor Vopak verlaagd van 50,00 naar 46,50 euro, maar met een onveranderd Outperform advies.

Volgens de analisten was de lagere bezettingsgraad, zoals Vopak die vorige week bij de halfjaarcijfers meldde, geen verrassing. Het mix-effect had echter een groter effect op de winstgevendheid dan Credit Suisse had voorzien. "We onderschatten het marge-effect", aldus de marktvorsers.

Aangezien op korte termijn de vooruitzichten niet zullen veranderen, verlaagde Vopak de outlook voor heel 2017, dat wil zeggen een bezettingsgraad van ongeveer 90 procent en een EBITDA die 5 tot 10 procent lager zal zijn dan in 2016.

Credit Suisse paste de taxaties aan en gaf tevens aan iets voorzichtiger te worden voor na 2017.

Op een rode beurs daalde het aandeel Vopak maandag 2,1 procent naar 36,81 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Goldman Sachs verlaagt koersdoel Vopak

Koersdoel naar 35,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft donderdag het koersdoel voor Vopak verlaagd van 38,00 naar 35,00 euro, bij handhaving van het verkoopadvies.

Zoals de analisten van Goldman Sachs hadden voorzien, kampte Vopak in het tweede kwartaal met aanhoudende druk op de bezettingsgraad van de opslagterminals. De zakenbank denkt dat deze trend tot in 2018 zal aanhouden. De analisten voorzien een negatieve winsttrend voor 2017 en 2018.

"Hoewel de aandelen recent zijn gecorrigeerd, zien we de huidige waardering niet als aantrekkelijk", aldus Goldman Sachs, dat dan ook vasthield aan zijn verkoopadvies.

Het aandeel Vopak sloot woensdag 1,0 procent lager op 37,06 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Vopak

Koersdoel naar 37,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft maandag het koersdoel voor Vopak neerwaarts bijgesteld van 40,00 naar 37,00 euro met een handhaving van het Houden advies, na zwakke resultaten van het tankopslagbedrijf over het derde kwartaal.

Volgens analist Cédric Duinslaeger rapporteerde Vopak voor het tweede kwartaal op rij lager dan voorziene resultaten, vooral door een ongunstige oliemarkt en lagere omzetten in Azië.

Het tankopslagbedrijf stelde zijn verwachtingen voor het bedrijfsresultaat over het hele boekjaar neerwaarts bij, zo merkte Duinslaeger bovendien op. Vopak verwacht dat dit resultaat circa 10 procent lager zal uitvallen dan het bedrijfsresultaat van 822 miljoen euro in 2016. Eerder sprak het concern nog de verwachting uit een 5 tot 10 procent lager bedrijfsresultaat te voorzien.

Al met al "zwakke resultaten", aldus de analist.

Op een licht lager Damrak koerste het aandeel Vopak maandagochtend 6,4 procent lager op 34,36 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
EQ140
0
Vopak wordt hard geraakt vandaag. Vraag mij af of ze de juiste strategie hebben. Waarom geen schulden afbouwen (eigen aandelen inkopen) in plaats van capaciteit uitbreiden.
voda
0
Beursblik: HSBC haalt Vopak van kooplijst

Koersdoel ook neerwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft maandag het advies op Vopak verlaagd van Kopen naar Houden en verlaagde tevens het koersdoel van 49,50 euro naar 41,00 euro.

De marktomstandigheden in 2017 zijn volgens analist Murielle Andre-Pinard van HSBC voor het Nederlandse tankopslagbedrijf uitdagender dan verwacht en zouden mogelijk tot en met 2018 kunnen voortduren.

Het langetermijnverhaal is volgens de analist ongewijzigd, "maar het momentum op de korte termijn is onzeker", aldus Andre-Pinard. De grote vraag daarbij is volgens de analist of de stookoliemarkt in de komende kwartalen zal stabiliseren.

"2018 zal nog steeds een jaar zijn zonder grote capaciteitsontwikkeling. Pas in 2019 zullen we een concrete groei van de winst per aandeel zien", aldus de analist.

Het aandeel sloot vrijdag op een rood Damrak 0,2 procent hoger op 36,11 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
EQ140
0
Om nu te wachten op 2019 voor de winst vind ik wel vrij lang duren, hoe de wereld er dan uit ziet is natuurlijk onvoorspelbaar.
voda
0
Beursblik: ING verlaagt koersdoel Vopak

Advies gehandhaafd op Houden.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft vrijdag het koersdoel voor Vopak verlaagd van 42,00 euro naar 36,00 euro en handhaafde het advies op Houden, in reactie op de recente trading update van het Nederlandse tankopslagbedrijf.

Deze kwartaalupdate, die slechter was dan voorzien, bevestigde volgens analist Quirijn Mulder dat de winstontwikkeling zich in een neerwaartse trend bevindt, terwijl het opslagbedrijf onder druk staat door "veel factoren" en er, ter compensatie, geen capaciteitgroei is voor 2019.

Vopak stelde bij de laatste kwartaalupdate de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat over het hele boekjaar, exclusief bijzondere posten, neerwaarts bij. Vopak verwacht dat dit resultaat circa 10 procent lager zal uitvallen dan het bedrijfsresultaat van 822 miljoen euro in 2016. Eerder sprak het tankopslagbedrijf nog de verwachting uit een 5 tot 10 procent lager bedrijfsresultaat te voorzien.

Omdat niet duidelijk is wanneer de neerwaartse winsttrend kan worden omgebogen, betracht de analist voorzichtigheid. Volgens Mulder is een koersdoel van 36,00 euro gerechtvaardigd, aangezien echt opwaarts potentieel namelijk ontbreekt.

Het aandeel Vopak sloot donderdag, op een groen Damrak, 1,7 procent hoger op 35,66 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Vopak

Advies gehandhaafd op Kopen.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor Vopak verlaagd van 46,00 euro naar 41,00 euro, maar handhaafde het koopadvies.

Vopak biedt voornamelijk opslagcapaciteit en logistieke dienstverlening aan de chemische-, olie- en gassector voor een langere periode. Toch heeft een aanzienlijk deel, circa 20 procent, volgens analist Dominic Edridge een kortstondiger karakter. "Met de huidige futuresmarkt voor olieproducten in backwardation zijn de marktomstandigheden voor handelaren om geld te verdienen lastig, waardoor dit deel van de activiteiten [van Vopak] negatief wordt beïnvloed", aldus de analist.

De inkomsten in 2018 zullen volgens de analist ook slechts voor een beperkt deel uit handelsgerelateerde activiteiten komt, waardoor de risico's ook minder groot zijn. De winstgevendheid van het tankopslagbedrijf is volgens Edridge dan ook met name gebaseerd op het stabiele deel van de activiteiten. Hoewel de winst lager is, is de kwaliteit wel hoger, concludeerde hij.

Pas in 2019 voorziet de analist winstherstel voor Vopak, dankzij capaciteitsuitbreidingen die klaar zijn, een stabielere markt en investeringen die effect beginnen te sorteren.

Het aandeel Vopak noteerde vrijdag op een groen Damrak 1,6 procent lager op 34,32 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
53 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Vopak Koninklijke Meer »

Koers 38,700   Verschil -0,38 (-0,97%)
Laag 38,480   Volume 301.198
Hoog 39,440   Gem. Volume 395.221
17-jun-19 16:40
label premium

De transformatie van Vopak

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium