Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel DGB Group N.V. AEX:DGB.NL, NL0009169515

  • 0,516 16 apr 2024 15:21
  • +0,016 (+3,20%) Dagrange 0,510 - 0,516
  • 25 Gem. (3M) 9,9K

Halfjaarbericht 2014.

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 augustus 2014 16:29
    Roto Smeets: ongekende daling bladenmarkt

    DONDERDAG 21 AUGUSTUS 2014, 09:05 uur | 187 keer gelezen

    DEVENTER (AFN) - Drukkerijgroep Roto Smeets is in de eerste jaarhelft verrast door de ,,ongekende daling'' van de markten waarin zij actief is. Met name in de tijdschriftenbranche vielen de volumes zwaar tegen, als gevolg van oplagedalingen van in veel gevallen 10 tot zelfs 20 procent. Dat meldde het bedrijf donderdag in zijn halfjaarbericht.
    Roto Smeets behaalde in de eerste jaarhelft een omzet van 120,9 miljoen euro, ruim 9 procent minder dan een jaar eerder. Het nettoverlies verdrievoudigde tot 3 miljoen euro. Ook voor rente en belastingen dook het bedrijf in de rode cijfers. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 2,6 miljoen euro negatief, tegen een postief resultaat van 0,1 miljoen euro in de eerste helft van 2013. De brutowinst (ebitda) daalde van 6,2 naar 3,2 miljoen euro.

    “We werken in een markt met zeer kleine marges waarbij een optimale capaciteitsbenutting cruciaal is”, zei topman Joost de Haas in een toelichting. “Eind vorig jaar hebben we geanticipeerd op een verdere volumedaling en flink ingegrepen in de personeelsbezetting. Een halfjaar later zien we dat de markt ons alweer inhaalt. We moeten constant scherp blijven en voortdurend heroverwegen hoeveel capaciteit we beschikbaar willen houden.”

    Overcapaciteit

    Roto Smeets gaat er vanuit dat overcapaciteit in de markt en de daarmee gepaard gaande prijsdruk voorlopig niet zullen verdwijnen. Toch is De Haas optimistisch. “We zien onze productiviteit nog steeds stijgen en onze kostenbesparingsprogramma’s werpen vruchten af.” Bovendien heeft het bedrijf organisatie volgens de topman bewezen “veerkrachtig en innovatief” te zijn.

    Het bedrijf is erin geslaagd de schuld ten opzichte van eind 2013 met 8,6 miljoen euro terug te dringen tot 51,2 miljoen euro.

  2. forum rang 10 voda 9 december 2014 16:20
    Roto Smeets wil Roto Smeets Weert reorganiseren, helft banen weg
    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Roto Smeets Group (RSG.AE) kondigt dinsdag in een persbericht het voornemen van een reorganisatie bij Roto Smeets Weert aan, waarbij circa 130 van de 250 arbeidsplaatsen komen te vervallen.

    De reorganisatie is naar verwachting op 1 juli 2015 afgerond.

    Het tijdschriftensegment waar de bedrijven die deel uitmaken van de divisie Publishing Services van RSG zich op richten, staat volgens de drukker onder zware druk.

    De divisie Publishing Services van Roto Smeets is al langere tijd actief in andere delen van de totale waardeketen en realiseert daarmee andere verdienmodellen en kostenbesparingen voor haar klanten, aldus Roto Smeets. Digitale dienstverlening, die geboden wordt door dochterondernemingen X-Media Solutions en PSH Groep, laten volgens Roto Smeets zien dat daar al belangrijke stappen in gemaakt zijn.

    Om dit verder uit te kunnen bouwen is het noodzakelijk om de backbone van de organisatie, de printactiviteiten, aan te passen qua beschikbare capaciteit en de divisie zo efficiënt mogelijk in te richten.

    Dinsdag is aan de medewerkers van Roto Smeets Weert bekend gemaakt dat het bestuur het voornemen heeft om de capaciteit die bij Roto Smeets Weert verwerkt wordt beduidend terug te brengen.

    Een adviesaanvraag hiertoe is bij de Centrale Ondernemingsraad ingediend. Na ontvangst van een positief advies zal het werkgelegenheidsplan in werking treden en verwachten we per 1 juli 2015 deze reorganisatie te hebben afgerond.

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links