Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SBM Offshore - on topic - augustus 2014 - SBM Offshore nieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Beperktedijkbewaking
0
quote:

rolof schreef op 31 aug 2014 om 17:51:


[...]

...
Net als bij jou blijven Fugro en SBM (met name de kansen versus de bedreigingen) me nog steeds boeien, al wordt een beetje traden op dergelijke aandelen niet door fundamentele motieven bepaald, maar eerder door korte termijn momentum (noem het TA). Gr. RoloffFugro is technisch een prima bedrijf (als ex-'natte' technoloog had ik er mee te maken). Maar hun bestuur van veelverdienende Delftse hanen maakt ruzie.
Daar baal ik van, en dan ben ik weg.

Al denk ik dat FUR nu wel zo'n beetje op hun echte low zit...
Gut, laat me ook eens een TA-er zijn-;)

In SBM zit ik al een half jaar long. Geduld is hier het devies.
roloff
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 31 aug 2014 om 18:50:


[...]

Fugro is technisch een prima bedrijf (als ex-'natte' technoloog had ik er mee te maken). Maar hun bestuur van veelverdienende Delftse hanen maakt ruzie.
Daar baal ik van, en dan ben ik weg.

Al denk ik dat FUR nu wel zo'n beetje op hun echte low zit...
Gut, laat me ook eens een TA-er zijn-;)

In SBM zit ik al een half jaar long. Geduld is hier het devies.
Leuk gesteld Han, een echte TA-er ...

Maar hoe meer ik er aan doe, deste meer ik ook de beperking er van zie. Je kan er niet 100% op vertrouwen en je moet vooral kort op de bal blijven spelen met voor jezelf een duidelijke stop loss. Eigenlijk binnen een paar dagen scoren / cashen, want na verloop van tijd ziet het 'TA-landschap' er al weer anders uit en heb je misschien op termijn wel een probleem.

Ik heb op dit moment geen positie in SBM of Fugro (alleen RDS).

Beide zijn bedrijven met leuke kansen. SBM of Fugro durf ik nu echter niet aan, omdat als ik instap, ik vrij groot instap, anders telt het t.o.v. mijn gebruikelijke (en relatief zekere) RDS dividend dan niet aan. Tja ... choices, choices.

Suk6 met je longgg positie SBM.
roloff
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 31 aug 2014 om 18:50:


[...]

Fugro is technisch een prima bedrijf (als ex-'natte' technoloog had ik er mee te maken). Maar hun bestuur van veelverdienende Delftse hanen maakt ruzie.
Daar baal ik van, en dan ben ik weg....
@Beperktedijkbewaking,

Klopt, het probleem van Fugro zit al jaren intern. Erg jammer.
Daarom is met m.i. nu hooguit een aandeel om op te traden.
Rai444,44
0
quote:

ff_relativeren schreef op 29 aug 2014 om 18:19:


@ Independent trader, de Prelude is niet de enige grote order die voorbij is gegaan aan SBM Offshore. TOTAL koos voor de Angolese klus (Multi-miljarden deal) ook niet voor SBM Offshore.

(Saipem, Technip en Aker in 16-miljard deal offshore Kaombo Angola, www.upstreamonline.com/hardcopy/news/... )

En recentelijk (20 augustus) zagen we opnieuw een 3-miljard order offshore Angola naar Bumi Armada gaan ( www.upstreamonline.com/live/1373480/B... ).

Plus uitgerekend vandaag zien we dat de Nederlandse FPSO bouwer Bluewater de Shell-klus voor de upgrade van FPSO Haewene Brim heeft gekregen ( www.upstreamonline.com/live/1374947/B... ).


Alles is natuurlijk betrekkelijk en tijdelijk. Over een jaar kunnen de perspectieven voor SBM Offshore er weer heel anders uit zien. En tegen die tijd hoop ik weer dik in de SBMO papieren te zitten ...

;-)


Greetzzz
Shell leased de Haewene Brim van Bluewater, logisch dat zij de upgrade doen, werk is grotendeels al uitgevoerd.
dot100
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 31 aug 2014 om 17:16:


[...]

Fundamenteel denk ik wel iets, maar ik durf de actuele feitenkennis van ff-relativeren nauwelijks onder ogen te komen...


Laat de beursexperts het dan maar weer zeggen:
----
Beursblik: experts positief voor september met SBM Offshore als favoriet
Redactie ABM Financial News - 1 september 2014, 06:25

Actiam Beursexperts enquête wijst OCI aan als fonds om te mijden.

Beursexperts zijn voor september licht positief gestemd en tippen vooral het aandeel SBM Offshore. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam, waaraan ditmaal 57 experts deelnamen.

Van deze experts voorziet 36 procent een stijging van de AEX, terwijl 29 procent rekent op een daling. De overige experts rekenen op een neutrale beurs voor de komende maand.

Volgens fondsbeheerder Corne van Zeijl, die namens Actiam maandelijks de enquête houdt, worden de experts "heen en weer getrokken".

Enerzijds zullen de verwachte maatregelen van de Europese Centrale Bank een positieve impuls hebben op de aandelenmarkten en is er de verwachting dat de politieke onrust zal afnemen. Anderzijds is er de vrees voor september, dat traditiegetrouw een slechte maand voor aandelenbeleggers is.

Verder wezen verschillende experts op het opmerkelijke fenomeen dat er in augustus sprake was van stijgende koersen, maar dat er ook een toename van de onrust was. "Een vreemde combinatie", aldus Van Zeijl.

Voor september is SBM Offshore de grote favoriet onder de experts. "Men verwacht veel van de aanstaande beleggersdag half september", aldus Van Zeijl. Maar liefst 9 experts tipten de oliedienstverlener als favoriet, gevolgd door Aegon met 5 stemmen.

"De profs vinden het aandeel [Aegon] goedkoop en denken dat het gaat profiteren van een stijging van de Amerikaanse rente. Ook de hogere dollar is positief voor de verzekeraar", zo stelde Van Zeijl.

Het aandeel om te mijden is volgens de experts OCI. Van Zeijl vermoedt dat dit komt door de teleurstellende halfjaarcijfers. Zes experts noemden OCI als grootste daler voor september. Andere aandelen om bij weg te blijven waren Ahold, Heineken en Reed Elsevier. De experts vonden deze drie fondsen te hard gestegen.

Door: ABM Financial News
525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

SBM Offshore Meer »

Koers 15,220   Verschil +0,33 (+2,22%)
Laag 14,980   Volume 734.718
Hoog 15,280   Gem. Volume 742.493
15-okt-19 17:35
label premium

SBM: corruptie-affaire afgesloten

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium