Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,888 18 apr 2024 16:29
  • -0,073 (-7,60%) Dagrange 0,861 - 0,957
  • 30.719.601 Gem. (3M) 6,4M

Zo is de ellende begonnen:

173 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 juli 2014 19:32
    Speciaal voor de newbies, die snel rijk willen worden met Pharming:
    ---------------------------------------------------------------------

    Krantenknipsel:

    Titel: Pharming haalt met beursintroductie 123 miljoen binnen.
    Omschrijving

    Artikel vermoedelijk in de NRC (?) van 3 juli 1998
    Auteur(s)

    NRC?

    Volledige tekst

    Pharming haalt met beursintroductie 123 miljoen binnen.

    LEIDEN - Het Leidse bio-technologiebedrijf Pharming heeft met de beursintroductie op de Europese aandelenbeurs Easdaq in Brussel 123 miljoen gulden binnengehaald. De in- troductiekoers is vastgesteld op dertig gulden per aandeel.

    Het bedrijf heeft in totaal 4,1 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Volgens Pharming was de introductie tien keer overschreven. Op 1 augustus wijst het bedrijf nog eens 615.000 aandelen, de zogenoemde greens shoe, toe.

    De beursgang is vooral nodig om een geneesmiddel tegen de dodelijk spierziekte van Pompe, geproduceerd in melk van transgene konijnen, eind volgend jaar op de markt te kunnen brengen.

    Pharming krijgt op de Amerikaanse markt zeven jaar het alleenrecht om dit middel, alpha-glucosidase, te produceren. "We kunnen het ons niet permitteren dat een ontoereikende kassa vertraging oplevert", zei Pharming-directeur Gerard van Beynum twee weken gelden bij bekendmaking van de beursgang.

    Het bedrijf verwacht op korte termijn zeshonderd miljoen gulden met het middel alphaglucosidase te verdienen. In het Belgische Geel wordt al een fabriek gebouwd. Het geneesmiddel fungeert daarmee als 'aanjager' voor andere projecten, zoals lactoferrine tegen darmaandoeningen en esterase tegen hartinfarcten.

    Pharming had in de afgelopen jaren al 9,5 miljoen aandelen onderhands uitgegeven.

    www.gentechvrij.nl/tss/index.php?titl...
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 juli 2014 19:48
    Pharming móet een koper vinden
    LAURA VAN BAARS - 18/06/12, 00:00

    Ontwikkeling geneesmiddelen kost Leids biotechbedrijf veel en levert het weinig op

    Een dreigende nederlaag voor de Nederlandse biotechnologie: Pharming zet zich in de etalage voor een fusie of overname. Het Leidse bedrijf is op de beurs nog maar iets meer dan 2 cent per aandeel waard. Toch lukte het Pharming als een van de weinige jonge Nederlandse biotechbedrijven al om een geneesmiddel van het petrischaaltje tot de consument te brengen. Waarom dreigt Pharming dan nu, na ruim 24 jaar, zijn zelfstandigheid te verliezen of, erger, ten onder te gaan?

    Pharmings oprichter, de Leidse hoogleraar biochemie Herman de Boer, geloofde dat je ziekten het best kunt bestrijden met biologisch actieve eiwitten. Stier Herman was in 1990 de eerste dierlijke drager van menselijk, erfelijk materiaal waarin een geneeskrachtig eiwit zat. Herman kreeg in de jaren negentig 55 dochters, maar die produceerden onvoldoende van het geneeskrachtige middel lactoferrine in hun melk.

    Het bedrijf probeerde de genetische modificatie daarom uit op konijnen en dat leverde meer op. Lactoferrine zou een oplossing kunnen bieden voor de kinderspierziekte van Pompe en angio-oedeem, een ziekte die zwellingen aan de luchtwegen en het gezicht veroorzaakt.

    De genetische modificatie van stier Herman ontlokte een publiek debat. Over dierenleed, maar ook over de gevolgen voor de gezondheid van de mens. Pharming ging hier niet altijd handig mee om. Zo sloot het in het geheim een overeenkomst met babyvoedingsbedrijf Nutricia. Pharming zou voor Nutricia onderzoeken of genetisch gemanipuleerd materiaal in moedermelkvervangers gebruikt kon worden. Het contract lekte uit, veroorzaakte grote maatschappelijke verontwaardiging en de samenwerking met Nutricia strandde.

    In 1999 ging Pharming, dat altijd hoge verwachtingen schiep, naar de beurs voor een koers van 12,50 euro. In 2000 bereikte het een top van meer dan 30 euro, om een jaar later te dalen tot minder dan 1 euro.

    Wat gebeurde er? Door opnieuw onhandig optreden verloor Pharming in 2001 de productie van Pompase, het middel tegen de ziekte van Pompe, aan het Amerikaanse Genzyme. Dat wilde het liever met hamsters ontwikkelen dan met de konijnen van Pharming. Beleggers was nooit verteld dat er ook een 'hamstermethode' was en voelden zich bedrogen. Pharming ging bijna failliet en kon stier Herman niet eens meer voeden. Het gaf eindeloos aandelen uit om kapitaal te vergaren, waardoor de koers zakte.

    Sindsdien richt Pharming zich vrijwel uitsluitend op Ruconest, het geneesmiddel tegen acute zwellingen. Jaarlijks kost de ontwikkeling zo'n 30 miljoen euro. Geld dat nog terugverdiend moet worden. Behalve Ruconest heeft Pharming nauwelijks geneesmiddelen in de pijplijn. In Europa is Ruconest vorig jaar op de markt gebracht, maar de verkoop gaat traag. Inmiddels zijn er wereldwijd nog drie geneesmiddelen die angio-oedeem bestrijden.

    De grote klapper moet uit de Verenigde Staten komen. Daar laat de vergunning om Ruconest te mogen exploiteren al jaren op zich wachten. Dinsdag is die goedkeuring opnieuw uitgesteld, omdat Pharming niet alle informatie heeft verstrekt aan de Food and Drug Administration.

    Dat leidde direct tot de roep om fusie- of overnamekandidaten. Een wanhoopsdaad van Pharming? Peter Bertens van de koepel van farmaceutische bedrijven Nefarma ziet het uitsluitend als een manier om extra kapitaal aan te trekken. "Op de beurs lukt dat met deze lage koersen niet. Pharming wordt op de beurs in de VS veel hoger gewaardeerd. Ik maak me over de vergunning voor Ruconest geen zorgen. Het zal in de VS echt wel lukken."

    Financieel analisten zijn pessimistischer. Errol Keyner van de Vereniging van Effectenbezitters (Veb) denkt dat het spel uit is. "Het is wel degelijk een wanhoopsdaad. Pharming moet de financiering onder controle krijgen. Het is al tien jaar kommer en kwel."

    De bank KBC Securities noemt de uitverkoop van Pharming het begin van het einde. Pharming moét een koper vinden. Keyner van de Veb heeft daar een hard hoofd in: "Het bedrijf kan al zo lang voor weinig geld overgenomen worden, maar Ruconest is geen topproduct. Het is een niche van een niche en er is concurrentie. Wie wil Pharming nog hebben?"

    www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archi...
    Volg Trouw op Facebook
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 juli 2014 19:53
    Pharming verzoent zich met Genzyme
    redactie economie - 11/12/01, 00:00

    LEIDEN - Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming -ooit bekend geworden met de transgene stier Herman- is gered van een wisse ondergang. Uitgerekend de concurrent die in de afgelopen maanden leek uit te groeien tot aartsvijand nummer één van het bedrijf, het Amerikaanse Genzyme, neemt Pharming over.

    Genzyme koopt alle rechten op de activiteiten van Pharming, inclusief de productievestiging in het Belgische Geel. Volgens

    R. Strijker, lid van de raad van bestuur van Pharming, betekent dat dat het bedrijf kan doorgaan met de aloude activiteiten, en dat patiënten die wachten op de nieuwe geneesmiddelen zich niet ongerust hoeven te maken.

    ,,We hebben twee producten die we met één technologie maken'', zegt Strijker. ,,We winnen eiwitten uit melk en maken daar in de eerste plaats een medicijn uit tegen de ziekte van Pompe, een ernstige spierziekte. Verder wordt er nu een product uitgetest voor het herstel van menselijk weefsel, bijvoorbeeld om het helen van grote verwondingen te versnellen. Dat wordt vanouds uit bloed gemaakt, maar daarvan is vaak te weinig beschikbaar. Dit is een goed alternatief.'' Of alle tweehonderd banen bij Pharming behouden blijven, kon Strijker nog niet met zekerheid zeggen.

    Pharming kwam vorig jaar ernstig in de problemen nadat het bedrijf de boot had gemist bij het aantrekken van geld. Na een periode van grote belangstelling van beleggers voor biotech-bedrijven zakte de populariteit op de effectenbeurzen in de afgelopen anderhalf jaar tot onder het nulpunt. Pharming zei nog slechts weinig tijd nodig te hebben om het medicijn tegen de ziekte van Pompe op de markt te brengen, maar moest vlak voor de finish afhaken. Daar begonnen ook de problemen met het Amerikaanse Genzyme, want die meende als mede-ontwikkelaar van het medicijn tegen de ziekte van Pompe aanspraak te kunnen maken op alle rechten.

    Het is vooral op verzoek geweest van de geldschieters dat de bedrijven elkaar uiteindelijk weer de hand hebben gegeven. Ook potentiële aandeelhouders was het geruzie tussen de bedrijven een doorn in het oog. Zij hielden zich verre van Pharming.

    ,,We hebben over van alles en nog wat gesteggeld met Gen zyme'', zegt Strijker, ,,maar nu kunnen wij door en kunnen zij door. Alle juridische claims die we bij elkaar hebben neergelegd zijn van de baan. Ach, hoe gaat dat met ruzies: Op een gegeven moment concludeer je dat het weinig productief is. En wat ook heeft geholpen was het besef van zowel Genzyme als wij dat de patiënten er niet de dupe van mochten worden. Alleen al om die reden zijn we nooit opgehouden met elkaar te praten.''

    www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archi...
    Volg Trouw op Facebook
    Volg Trouw op Twitter
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 juli 2014 20:09
    Pompe-medicijn onnodig duur
    woensdag 8 aug 2012, 08:00 (Update: 18-09-12, 17:04)
    Myozyme, het medicijn tegen de ziekte van Pompe

    Door redacteuren Rinke van den Brink en Hugo van der Parre De prijs van het geneesmiddel tegen de ziekte van Pompe is erg hoog, onder meer door verkeerde keuzes van het farmaceutische bedrijf Genzyme. Die keuzes werden ingegeven door winstoogmerken. Dat zegt Gerard van Beynum die nauw betrokken was bij de eerste fase van de ontwikkeling van het medicijn. Genzyme wil alleen schriftelijk reageren. Het verhaal van het Pompe-medicijn Myozyme begint in het Erasmus MC in de jaren negentig. Daar ontdekken de onderzoekers Reuser en Van der Ploeg hoe de ziekte ontstaat door een genetisch defect dat er voor zorgt dat een bepaald enzym niet voldoende wordt aangemaakt. "Toen dat duidelijk was", vertelt Hans Büller, de bestuursvoorzitter van het Erasmus MC en destijds baas van het Sophia Kinderziekenhuis waar het onderzoek plaatsvond, "hebben Reuser en Van der Ploeg gekeken of dieren met hetzelfde gebrek ook Pompe ontwikkelen. Dat was zo. Vervolgens konden ze aantonen dat patiënten dat ontbrekende enzym nodig hadden."

    Niets te verdienen

    Het Erasmus MC zoekt daarop contact met het biotechnologie bedrijf Genzyme om samen aan een medicijn te werken. Genzyme had eerder samen met onderzoekers van het AMC een zeer succesvol medicijn op de markt gebracht tegen de ziekte van Gaucher, een andere stofwisselingsziekte. "Maar Genzyme zag niets in het ontwikkelen van een medicijn tegen Pompe", vertelt Van Beynum. "Zij vonden dat er veel te weinig patiënten waren. En dat er dus geen geld mee te verdienen was. Raar voor een bedrijf dat altijd zegt dat de patiënten voorop staan."

    Het Erasmus MC stapte daarop naar Pharming, een aan Universiteit Leiden verbonden biotechnologisch bedrijf dat wereldberoemd was geworden dankzij de genetisch aangepaste stier Herman.

    Konijnen

    Van Beynum was vanaf 1995 directeur onderzoek van Pharming en hoogleraar biotechnologie in Groningen. "Wij hebben de eerste vijf jaar van de ontwikkeling van het middel tegen Pompe gedaan", vertelt hij. Pharming werkt met transgene konijnen waaraan een menselijk gen is toegevoegd. Uit de melk van die konijnen werden de enzymen gewonnen die Pompe-patiënten missen.

    Van Beynum: "Wij hadden goede hoop dat we met transgene konijnen een goedkopere manier hadden gevonden om een enzymtherapie te ontwikkelen. En ook dat we een beter medicijn zouden kunnen ontwikkelen dan op de klassieke manier met eierstokcellen van Chinese hamsters."

    Aandelen

    Intussen had Genzyme er lucht van gekregen dat het onderzoek van Pharming veelbelovend was. "Die hebben er toen alles aan gedaan om toch aan boord te komen. Dat is ze gelukt door voor een groot bedrag aandelen te kopen", zegt Van Beynum. De nieuwe aandeelhouder ging deelnemen aan het onderzoek. En kocht ook Synpac, de concurrent van Pharming uit Taiwan, die met met eierstokcellen van hamsters werkte. Niet lang daarna weet Genzyme het Nederlandse bedrijf te dwingen om het onderzoek met transgene konijnen te staken. Pharming moet ook met eierstokcellen van hamsters gaan werken. Het bedrijf verliest daardoor zijn bijzondere karakter en komt financieel in zwaar weer terecht.

    Geen liefdadigheid

    Bestuursvoorzitter Hans Büller van het Erasmus MC bevestigt het verhaal van Van Beynum, maar plaatst wel een kanttekening. "Het is natuurlijk niet zo dat Pharming uit liefdadigheid mee is gaan doen. Die wilden gewoon geld verdienen en hadden ook dollartekens in hun ogen." In 2001 moet Pharming uitstel van betaling aanvragen, Van Beynum is dan al een half jaar weg. Genzyme koopt niet lang daarna voor veel geld de wereldrechten op het medicijn dat door Pharming al voor het grootste deel is ontwikkeld. Genzyme verwerft daarmee een monopolie. Korte tijd later brengt het bedrijf het middel onder de naam Myozyme op de markt.

    "Genzyme kon dus zelf de prijs van het medicijn bepalen. En die prijs heeft niets te maken met de werkelijke ontwikkelingskosten", zegt Van Beynum. "De kosten die Genzyme heeft gemaakt om zich eerst in te kopen in Pharming en later de rechten van het Pompe-medicijn te kopen zitten er echter wel in."
    Andere principes

    Van Beynum schat dat er voor Genzyme een winstmarge van zo'n negentig procent zit op het geneesmiddel. "Het verhaal dat ze daarmee het onderzoek financieren naar allerlei middelen die het uiteindelijk niet halen, klopt niet. In de biofarma gelden andere principes", zegt hij. "Bedrijven zoeken uit hoe een ziekte werkt en proberen dan een medicijn te maken. Daarbij komt dat ze voor dit soort geneesmiddelen tegen zeldzame ziekten, de weesgeneesmiddelen, maar heel weinig onderzoek met patiënten doen, omdat er zo weinig patiënten zijn. En ze krijgen ook nog eens subsidie van de EU", aldus Van Beynum.

    Sanofi-Aventis

    Genzyme zelf is sinds 2011 onderdeel van de farmacie-reus Sanofi-Aventis. Die zag zijn wereldwijde omzet door de aankoop van Genzyme met zo'n vier miljard euro stijgen naar 33,4 miljard in 2011. De nettowinst bedroeg 8,8 miljard. Het Pompe-medicijn Myozyme droeg ruim 400 miljoen bij aan de omzet van Sanofi.

    nos.nl/artikel/420165-pompemedicijn-o...
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 juli 2014 20:10
    Fortis trekt handen af van Pharming
    Van onze verslaggever Rik Nijland - 24/08/01, 00:00

    Fortis en Genzyme trekken hun handen af van het noodlijdende biotechnologiebedrijf Pharming. Een boedelkrediet van Fortis van 17 miljoen euro (37 miljoen gulden) is van de baan....

    Naast Fortis laat ook het Amerikaanse bedrijf Genzyme Pharming definitief in de steek. Volgens bewindvoerder E. Muller is het gezamenlijke contract voor de ontwikkeling van het geneesmiddel Pompase gisteren door Genzyme opgezegd. Het lot van een tiental patiënten dat dit medicijn op experimentele basis ontvangt, is daarmee weer onzeker geworden.

    Volgens Muller liepen de onderhandelingen met Fortis onder meer stuk op de zekerheidsstelling voor het krediet. Pharmings fabriek in Geel (België) had als onderpand moeten fungeren, maar de surseance-aanvraag voor Pharming in België kon, ondanks pogingen daartoe van Muller, niet meer worden teruggedraaid.

    Een woordvoerster van Fortis Bank heeft een andere versie. Volgens haar was de voornaamste voorwaarde voor het boedelkrediet dat Genzyme gedurende de looptijd van dat krediet niet in staat zou mogen zijn faillissement voor Pharming aan te vragen.

    Muller is zeer verbolgen over de handelwijze van de bank. 'Hoewel de rechter een adempauze had gelast, heeft Fortis zich het laatste geld van Pharming, 180 duizend euro (400 duizend gulden) die bij hen op een rekening stond, toegeëigend. Dat is kleingeestig, en mischien wel onfatsoenlijk'.

    Hij vreest dat de behandeling van patiënten die lijden aan de dodelijke spierziekte van Pompe, alsnog in gevaar kan komen. Op experimentele basis ontvangen zij Pompase, dat door Pharming in Geel uit konijnenmelk wordt gewonnen. Vier peuters zijn voor hun overleving zelfs afhankelijk van dit medicijn. Overigens is er een alternatief in ontwikkeling, maar of dit middel - eveneens het eiwit alfa-glucosidase, maar van een andere herkomst - even goed werkt, is nog zeer onzeker.

    Waarom 180 duizend euro van Pharmings rekening is gehaald, wil de Fortis-woordvoerster niet zeggen. Volgens Muller was afgesproken dat de bank de voor de kredietverstrekking gemaakte kosten op Pharming zou verhalen. Nu de onderhandelingen zijn afgeketst, heeft Fortis op deze manier alvast de rekening vereffend.

    'Zij hebben tijdens de onderhann*lingen met de mond beleden dat ze zich het lot van de patiënten met de ziekte van Pompe aantrekken, maar nu puntje bij paaltje komt, beroven ze ons van ons laatste geld', aldus Muller. Maar volgens de woordvoerster van de bank heeft Genzyme ruim voldoende middelen om aan de aangegane verplichtingen te voldoen.

    Dat het Amerikaanse bedrijf donderdag een punt heeft gezet achter de joint venture met Pharming voor de ontwikkeling van Pompase, betekent niet dat Genzyme's toezegging dat het zich tot het uiterste zal blijven inspannen voor de patiënten, nu van de baan is. Die toezegging deed het bedrijf vorige week aan de Vereniging Spierziekten Nederland.

    Volgens Muller is de garantie van Genzyme echter vooral een financiële toezegging. Om aan de wensen van de patiënten tegemoet te komen, moet het ook mogelijk blijven het geneesmiddel daadwerkelijk in Geel te maken. Hij hoopt dat Nederland en België de handen ineen zullen slaan om de productie ervan te garanderen.

    Of het terugtrekken van Genzyme de opstelling van Fortis nog verandert, kan de woordvoerster van de bank niet zeggen. Volgens bewindvoerder Muller zijn er ook nog onderhandelingen gaande met andere kandidaten die kapitaal in het noodlijdende Pharming willen pompen. 'Voor 1 september moeten we eruit zijn. Zo niet, dan wordt het faillissement aangevraagd', aldus Muller.

    www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/...
    Volg de Volkskrant op Twitter
    Volg de Volkskrant op Facebook
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 juli 2014 20:11
    Dit nieuwsitem komt uit het archief
    Pharming vraagt uitstel van betaling aan

    Pharming, de producent van het enzym alpha-glucosidase in transgene konijnenmelk, ook bekend van ´stier Herman´ heeft vrijdag surseance van betaling aangevraagd, hetgeen door de rechtbank is verleend. Pharming is nu op zoek naar geld voor een overbruggingskrediet totdat een nieuwe eigenaar is gevonden.

    De VSN vindt het jammer dat de ontwikkelingen rond Pharming zo lopen. Pharming is tenslotte toch, als Nederlands bedrijf, als eerste begonnen met het testen van vervangingsenzym bij mensen met de ziekte van Pompe, en is in die zin heel belangrijk geweest voor de verdere ontwikkeling van nieuwe technologieën die nu plaatsvinden op het gebied van enzymvervangingstherapieën.

    De ontwikkeling en productie van alpha-glucosidase is nu ondergebracht in een samenwerkingsverband tussen Pharming en Genzyme. Genzyme heeft daarbij aangegeven verder te willen gaan met een ander ontwikkelingsmodel dan dat van Pharming. Pharming gebruikt het transgene model, waarbij via konijnenmelk het enzym alpha-glucosidase wordt verkregen, maar Genzyme heeft een productiemodel ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van hamstercellijnen. Daarnaast is Genzyme ook van plan om een derde techniek te exploiteren voor de productie voor alfa-glucosidase. Het gaat hierbij om een techniek ontwikkeld door het bedrijf Novazyme, waarbij een sterk gefosforyleerde vorm van het enzym gemaakt wordt

    Op dit moment weten we niet hoe Genzyme en Pharming verder zullen gaan met de productie van de transgene konijnenmelk.
    Het is duidelijk dat deze problemen van Pharming financieel-economisch van aard zijn, maar de VSN gaat er van uit dat de verdere uitwerking en afhandeling richting patiënten goed geregeld zal worden.

    Ter informatie:
    Woensdag 15 augustus om 16.00 uur Nederlandse tijd wordt door Novazyme en Genzyme een conference call gehouden waarin betrokkenen en belangstellenden hun vragen kunnen stellen over de fusie tussen de twee bedrijven en hun plannen.

    www.vsn.nl/nieuws/nieuws.php?nieuws_i...
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 juli 2014 20:14
    Amerikaans Genzyme samen met Pharming
    Bewaar
    Door: redactie
    16-7-98 - 00:00

    Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Genzyme neemt voor 28 miljoen gulden een belang van ongeveer 7 procent in het Leidse Pharming. De twee richten een samenwerkingsverband op om samen een medicijn te ontwikkelen tegen de dodelijke Ziekte van Pompe....

    Van onze verslaggeefster

    AMSTERDAM

    Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws: de aandelen van Pharming zijn sinds begin deze maand genoteerd aan de Europese schermenbeurs Easdaq en stegen woensdag twee gulden, ofwel 6,3 procent, naar 33,75.

    Vergroting van het aandelenkapitaal is bij verlieslatende ondernemingen als Pharming aantrekkelijk. Door de plaatsing van de nieuwe aandelen bij Genzyme wordt het verlies van het Leidse bedrijf over meer aandelen omgeslagen, waardoor het verlies per aandeel afneemt.

    Genzyme betaalt bovendien meer dan de beurs er tot voor kort voor over had: 33,33 gulden per aandeel. Dinsdag sloten de aandelen, die begin juli voor 30 gulden naar de Easdaq gingen, nog op 31,75 gulden.

    Een woordvoerder van het Leidse bedrijf ziet andere voordelen van de transactie: 'Het mooie van de deal is voor ons dat Genzyme een bedrijf is dat een dochter heeft - Transgenics Corp. - dat in vergelijkbare technologieën zit als wij. Zij investeren nu toch in ons omdat ons product in wording zo mooi is.'

    Het Leidse bedrijf ontwikkelt medicijnen met genetisch gemanipuleerde eiwitten. In Nederland is dat politiek omsterden. Zo werd Pharming enkele jaren geleden berucht om de genetisch gemanipuleerde stier Herman. Voor een aantal onderzoekstechnieken is het bedrijf uitgeweken uitgeweken naar België omdat het er in Nederland geen vergunning voor krijgt.

    Het onderzoek naar de Ziekte van Pompe wordt gedaan in de VS en zal op zijn vroegst eind volgend jaar een medicijn opleveren. In de westerse wereld lijden ongeveer vijf- tot tienduizend mensen aan deze ziekte die veroorzaakt wordt door afwezigheid van een enzym. Voor de medicijnen wordt melk gebruikt van genetisch gemanipuleerde dieren.

    Over de aard en inhoud van de voorgenomen joint venture met Genzyme willen beide ondernemingen geen nadere mededelingen doen.

    www.ad.nl/ad/nl/4566/Geld/article/det...
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 juli 2014 20:26
    quote:
    Chiddix schreef op 8 sep 2012 om 20:01:

    Kort interview van de heer C met de Vries.

    Meneer de Vries, allereerst wil ik u dank uitbrengen namens een grote groep IEX beleggers ,dat u erin geslaagd bent in barre tijden het bedrijf van een gewisse ondergang te redden.

    De Vries: dank u zeer voor uw complimenten. Had niet anders verwacht van de IEX beleggers. Ik wist dat ze het bedrijf door dik en dun zouden blijven steunen.

    C: In Mei 2010 , vlak voor de goedkeuring Rhucin , hebt u in uw almachtige wijsheid besloten een emissie te lanceren. Beleggers op IEX waren verbijsterd en zeiden hardop dat u aan verstandsverbijstering leed. Kunt u daarin komen?

    De Vries: Ik leef natuurlijk mee met de kleine belegger maar na rijp beraad en advies van een paar klote banken, zette ik mijn handtekening onder een emissie.
    We hadden dringend geld nodig. De konijnen zaten zonder voer, we konden het vakantiegeld niet uitkeren aan onze trouwe medewerkers en mijn bedrijfsauto(Ferrari) had een grote beurt nodig.
    Mijn geplande reisjes naar de VS en Azie liepen ook nog gevaar.

    C: Dat werpt een heel ander licht op de emissie.

    C: In December 2010 rond Sinterklaas werden beleggers uitzinnig van vreugde dat u een investeerder had gevonden die maar liefst 16 miljoen euro investeerde in Pharming en daarvoor 75 miljoen aandelen kreeg en 25 miljoen warrants.
    De koers deed toen 0,22 euro. Beleggers rolden over mekaar heen om de aandelen te bemachtigen en zagen het als een surprise van Sint Nicolaas.
    Vond u het niet vreemd dat Socius daarna in korte tijd niet wist hoe snel ze van de verkregen aandelen af moesten komen?

    De Vries: Ik was zeer verheugd dat een Amerikaanse investeerder zoveel vertrouwen toonde in ons bedrijf. Van te voren weet je natuurlijk nooit wat een investeerder met zijn aandelen gaat doen.
    Ik was ook enigzins verbaast dat Socius er weer zo snel vanaf wilde.

    C: U wist dus niet wat Socius in de smiezen had met hun belang in Pharming?

    De Vries: Juist

    C: Laten we het maar houden op een bedrijfsongevalletje. Maar u begrijpt dat kleine beleggers en beheerders op zijn zacht gezegd genomen voelde.
    Kunt u daarin komen?

    De Vries: Een beetje wel maar ik deed mijn stinkende best om de koers te ondersteunen met mijn borrelpraatjes ,dat de goedkeuring van de VS aanstaande was. Dat de FDA nieuwe onderzoeken eiste, had ik natuurlijk al vernomen maar je moet de goeigemeente niet wijzer maken dan ze is.

    C: Een tactische zet dus?

    De Vries: U hebt hem door.

    C: Neem aan dat u ook regelmatig bezoeker bent van het IEX forum. Hebt u veel steun ondervonden van de roze brillenbrigade, die actief zijn op IEX forum Pharming?

    De Vries: Jazeker. Ik ben zeer in mijn nopjes over de verrichtingen en bijdragen van de clown , aan wie ik veel dank verschuldigd ben, dat hij de beleggers moed bleef inspreken.

    C: Zegt de naam Chiddix u iets?

    De Vries: Ben nog nooit z on kloothommel tegen gekomen. Een doodgraver pur sang. Kan beter urnen gaan bakken.

    C: Nou , nou, u slaat nogal wild om u heen?

    De Vries: Valt mij op dat er tussen de believers, gajus en uitschot zit.

    C: Vindt u dat vreemd?

    De Vries: Weet je, die Voda en Chiddix horen achter de tralies thuis. Zijn zwartkijkers van het ergste soort.

    C: Kan het zijn dat deze lieden wat dieper nadenken dan de goeigemeente?

    De Vries: Ik hou niet van diepgravers. Ze helpen mijn bedrijf naar de klote.

    C: Dat meent u toch niet?

    De Vries: Probleem is dat ze mij doorzien en dat heb ik niet graag.

    C: Bedankt dat u de tijd genomen hebt om mij te woord te staan in uw druk bezette baan. Wens dat uw bedrijf in lengte van jaren mag blijven voortbestaan.

    De Vries: Graag gedaan en bedankt voor uw interesse in onze onderneming.
  9. [verwijderd] 18 juli 2014 20:38
    Maran: indertijd eea gelezen hier over patenten, benieuwd hoe dit zit ivm met(bv) overname of faillissement. Laatste natuurlijk niet echt een reële situatie, maar gewoon om te weten. Of bv met samenwerking met andere partij dan salix, in de licence agreement is dit niet duidelijk ( vind ik).

    Dank...
  10. MaranV 18 juli 2014 20:49
    quote:

    RRR schreef op 18 juli 2014 20:38:

    Maran: indertijd eea gelezen hier over patenten, benieuwd hoe dit zit ivm met(bv) overname of faillissement. Laatste natuurlijk niet echt een reële situatie, maar gewoon om te weten. Of bv met samenwerking met andere partij dan salix, in de licence agreement is dit niet duidelijk ( vind ik).

    Dank...
    Beantwoordt het bovenstaande mailtje van Hans je vraag ook al?

    Of mijn vraag van een tijdje geleden, antwoord van Sijmen:

    Ruconest

    Zoals vast bij u bekend is heeft Shire inmiddels 2 HAE medicijnen in hun portefeuille. Stel dat Shire Ruconest als 3e middel daar aan zou willen toevoegen, welke stappen zou Shire dan moeten doorlopen om alle rechten op Ruconest te verkrijgen? Bijv. Pharming Group overnemen & contracten/licenties met Pharming`s partners opkopen. CORRECT DIT ZOUDEN DE MANIEREN KUNNEN ZIJN WAARDOOR DIT ZOU KUNNEN GEBEUREN.

    Anders zal ik je vraag gewoon citeren want ik vind de vraag al moeilijk haha ^^
  11. forum rang 6 Chiddix 22 juli 2014 14:57
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 juli 2014 14:32:

    [...]

    400 miljoen gulden of euro.....???
    Over een week of 4 duik ik daar in. Moet nogal wat oude berichten opdiepen tussen 1998 en 2007. De berekening vanaf 2010 tot 2014 zal wat minder tijd kosten. In de tweede helft van Augustus hoop ik het afgerond te hebben want er komt veel rekenwerk bij kijken.
    Tot 2013 presteerde het bedrijf een totaal van 1,1-1,2 miljard aandelen te bereiken. Een unicum.
    Ondertussen staat de meter op ruim 400 miljoen na de RS van 10:1. Doelstelling is uitgifte tot 550 miljoen waarna het eventueel verder opgerekt kan worden.
173 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links