Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Officieel openingstopic nationale nederlanden

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
43 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
mvliex 1
0
Consumentenbond wil woekerpolisregeling per verzekeraar

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Consumentenbond wil dat minister van Financien Jeroen Dijsselbloem een onafhankelijke commissie instelt, die in kaart brengt hoe individuele verzekeraars aanvullende minnelijke regelingen kunnen treffen met hun klanten over woekerpolissen. Dat stelde de belangenorganisatie maandag in een brief aan de minister.

De bemoeienis van de commissie zou moeten leiden tot een aparte regeling voor elke verzekeraar. Als voorbeeld geeft de Consumentenbond de aanvullende compensatie die Aegon zijn klanten wil betalen, na de uitspraak van de Hoge Raad in de rechtszaak van de Stichting Koersplandewegkwijt. Meer dan een half miljoen Aegon-klanten krijgen een compensatie voor een te hoge overlijdensrisicopremie, nadat de verzekeraar zijn klanten daarover jarenlang zou hebben misleid.

Volgens de Consumentenbond ligt het voor de hand dat verzekeraars komen met nieuwe, aanvullende regelingen, die met terugwerkende kracht de kosten en premies van beleggingsverzekeringen aanpassen, die niet uitdrukkelijk zijn overeengekomen of onredelijk hoog zijn.

De Tweede Kamer praat woensdag 15 april weer met de minister over de woekerpolisaffaire. De Consumentenbond wil dat de minister zijn ontwerpbesluit aanscherpt om verzekeraars te verplichten om gedupeerde polishouders te helpen.

De bond wil verder dat elke polishouder een onafhankelijk individueel advies krijgt om zijn woekerpolis te herstellen, op kosten van de verzekeraar. De huidige ontwerpwet, die stelt dat verzekeraars zich "aantoonbaar inspannen" om consumenten een weloverwogen keuze te laten maken om hun woekerpolis al dan niet voort te zetten of te wijzigen, vindt de organisatie te vrijblijvend.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com
(END) Dow Jones Newswires
April 14, 2015 03:43 ET (07:43 GMT)
mvliex 1
0
'NN schikte woekerzaak politiebond'

AMSTERDAM (ANP) -
Verzekeraar Nationale Nederlanden (NN) heeft zeker honderden en mogelijk duizenden politieambtenaren met een woekerpolis een veel hogere compensatie gegeven dan honderdduizenden andere klanten met een soortgelijke beleggingsverzekering. Dat gebeurde in 2011 via een geheimgehouden compensatieregeling die de verzekeraar met de Nederlandse Politiebond sloot. Agenten kregen zo gemiddeld duizenden euro's meer, zo stellen de Consumentenbond en claimorganisatie Wakkerpolis dinsdag na onderzoek.

„De handelwijze van Nationale Nederlanden tart ieder rechtsgevoel”, zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. „Honderdduizenden consumenten zijn door NN afgescheept met geen of een schamele compensatie. Een groep politieambtenaren krijgt achter de rug van de rest van de klanten om echter wel waar ze recht op hebben. NN creëert zo een enorme rechtsongelijkheid. Dat is onacceptabel.”

De Consumentenbond en Wakkerpolis zeggen dat de schikking in 2011 is bereikt, nadat de verzekeraar eind 2008 een voor al haar klanten geldende en veel minder gunstige compensatieregeling sloot. De afspraken die NN met de politie maakte zijn niet gedeeld met de ongeveer 500.000 overige klanten die dezelfde NN-polissen hadden, aldus de Consumentenbond en Wakkerpolis.

„De schikking met de politie bevestigt dat klanten van NN recht hebben op veel meer compensatie dan ze tot nu toe hebben gekregen”, aldus Adriaan de Gier, advocaat van Wakkerpolis. „Wakkerpolis bereidt sinds begin dit jaar samen met de Consumentenbond een collectieve claimprocedure tegen Nationale Nederlanden voor. Deze ongelijke behandeling zal daarin zeker aan bod komen.”

De Consumentenbond wil al langer dat verzekeraars de vergoeding van al hun klanten aanvullen. Omdat ze dat weigeren, vraagt de Consumentenbond de minister van Financiën een onafhankelijke commissie in te stellen die een aanbeveling doet voor een reeks aanvullende compensatieregelingen.

De schadevergoeding voor de politieambtenaren komt erop neer dat de verliesgevende woekerpolissen begin 2011 door Nationale Nederlanden zijn aangevuld tot 115 tot 120 procent van de betaalde inleg, aldus de Consumentenbond.
The Bugs Bunny
0
43 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

NN Group Meer »

Koers 32,430   Verschil +0,22 (+0,68%)
Laag 32,420   Volume 811.754
Hoog 32,790   Gem. Volume 988.912
24-jan-20 17:35
label premium

NN Group: Degelijke cijfers

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium