Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 12 mei 2017 18:23
  ArcelorMittal onderuit op Beursplein 5

  Gepubliceerd op 12 mei 2017 om 17:49 | Views: 663
  ArcelorMittal 17:39
  6,65 -0,58 (-8,01%)

  AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index is vrijdag nipt met een kleine plus de handel uitgegaan. ArcelorMittal, dat de boeken opende, was veruit de sterkste daler onder de hoofdfondsen op het Damrak. Verder reageerden beleggers op de rentree van bouwconcern VolkerWessels en werd er druk gehandeld in het aandeel Ajax. Elders in Europa gingen graadmeters omhoog.

  De AEX-index eindigde 0,1 procent hoger op 534,71 punten. De MidKap verloor 0,5 procent tot 792,98 punten. De graadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen wonnen tot 0,6 procent.

  ArcelorMittal verloor 8 procent, ondanks een beter dan verwacht
  bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal. Dat het staalconcern toch inleverde kwam mede door de algehele mineurstemming in de grondstoffensector. In Frankfurt verloor branchegenoot ThyssenKrupp ruim 4 procent. Roestvrijstaalconcern Aperam, dat ook met cijfers kwam, leverde in de MidKap 1 procent in.

  KPN

  Telecomconcern KPN voerde de AEX aan met een winst van 4,9 procent, mogelijk door reuring bij branchegenoten. Zo staat de Duitse mobiele provider Drillisch op het punt te worden overgenomen door het eveneens Duitse United Internet. Verder zou het Amerikaanse telecomconcern Sprint in gesprek zijn met branchegenoot T-Mobile US over een fusie. In Frankfurt stond Deutsche Telekom (plus 4,9 procent) bij de sterkste stijgers.
  Bij de middelgrote bedrijven op het Damrak ging Air France-KLM aan kop met een plus van 2,1 procent, na een hoger beleggingsadvies door analisten van Kepler Cheuvreux.

  VolkerWessels

  VolkerWessels, waarvan de notering in 2003 werd beëindigd, keerde voor 23 euro per aandeel terug naar de beurs. Het bedrijf bleek in trek, het aandeel sloot 2,5 procent hoger op 23,58 euro. Oprichtersfamilie Wessels verkocht 25 miljoen aandelen, goed voor een belang van 31,25 procent.

  Ook Ajax (plus 5 procent) wist de aandacht op zich gericht. De enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland bereikte donderdagavond voor het eerst in jaren de finale van een Europees voetbaltoernooi.

  Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 47,67 dollar. De prijs van Brent zakte 0,2 procent naar 50,69 dollar per vat. De euro was 1,0930 dollar waard, tegen 1,0867 dollar bij het Europese slot donderdag.
 2. forum rang 10 voda 12 mei 2017 18:37
  Europese beurzen sluiten hoger

  Beleggers verwerken kwartaalcijfers en macro-data.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa sloten vrijdag in het groen. De Stoxx Europe 600 index eindigde 0,3 procent hoger op 395,63 punten. De pan-Europese index wist op weekbasis ook 0,3 procent te stijgen.

  De Duitse DAX won op een slotstand van 12.770,41 punten, 0,5 procent en de Franse CAC 40 steeg 0,4 procent tot 5.405,42 punten. De Britse FTSE 100 noteerde op het slot 0,7 procent hoger op een stand van 7.435,39 punten.

  Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets was het een gemengde week voor de Europese aandelenmarkten, waarbij met name de Britse beurzen het goed deden.

  Op macro-economisch vlak was er aandacht voor Duitse groei- en inflatiecijfers. In het eerste kwartaal trok de groei in de grootste economie van de eurozone aan tot 0,6 procent ten opzichte van de drie maanden ervoor. In het vierde kwartaal van 2016 was nog sprake van een kwartaalgroei van 0,4 procent.

  "De Duitse economie zit in de langste herstelfase in meer dan 50 jaar. Het is waarschijnlijk dat die duurzame groei verder doorzet", zei econoom Andreas Rees van UniCredit in reactie op de groeicijfers.

  De inflatie in Duitsland is in april verder opgelopen, naar 2,0 procent, tegen 1,6 procent in maart. In Spanje stegen de consumentenprijzen afgelopen maand nog harder, met 2,6 procent, tegen 2,3 procent in maart. De industriële productie in de eurozone daalde in maart onverwacht met 0,1 procent, waar een toename met 0,4 procent was voorzien.

  Vanmiddag kon de markt zich ook buigen over een aantal Amerikaanse macro-economische publicaties. De Amerikaanse detailhandelsverkopen bleken in april iets minder sterk gestegen dan verwacht, met 0,4 procent, terwijl de inflatie conform de marktverwachting uitkwam op 0,2 procent. De kerninflatie bleef wel licht achter bij de verwachting. Verder liep het Amerikaanse consumentenvertrouwen verder op, bleek uit voorlopige cijfers over de maand mei van de Universiteit van Michigan.

  Olie noteerde vrijdag rond het slot in Europa in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 47,56 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,4 procent lager bewoog op 50,58 dollar.

  De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,0926. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0867, wat gelijk was aan de koers rond het slot van Wall Street donderdagavond.

  Bedrijfsnieuws

  ArcelorMittal behaalde in het eerste kwartaal een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 2,2 miljard dollar, wat boven de marktconsensus was van circa 2 miljard dollar. Verder werd de outlook herhaald. Analisten waren in het algemeen te spreken over de resultaten, wat bij S&P Capital tot uiting kwam in een adviesverhoging van Verkopen naar Houden. Analisten van UBS erop wees dat de negatieve vrije kasstroom en de gehandhaafde outlook de markt waarschijnlijk weinig enthousiast zullen krijgen over de cijfers. Dit was ook zichtbaar in de koersontwikkeling, want het aandeel daalde vrijdag 8,0 procent.

  Sectorgenoot ThyssenKrupp presenteerde positieve operationele resultaten over de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) van het Duitse concern steeg met 35 procent naar 756 miljoen euro, dankzij onder meer aantrekkende staalprijzen. De outlook voor de EBIT voor heel het boekjaar werd verhoogd van 1,7 miljard naar 1,8 miljard euro. Wel benadrukte het concern opnieuw te verwachten dat er dit jaar onder de streep een nettoverlies in de boeken komt. Het aandeel verloor 4,1 procent.

  Osram Licht heeft de omzet over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar met 8,6 procent zien toenemen, maar onder de streep resteerde evenwel een fors lagere winst. Eerder had Osram de outlook voor dit jaar al verhoogd. Het Duitse concern rekent dit jaar onder meer op een vergelijkbare omzetgroei van 7 tot 9 procent. Het aandeel steeg 1,8 procent.

  In Londen was AstraZeneca een van de blikvangers, met een winst van 9,0 procent. Het Britse farmaceutische concern kwam met positieve onderzoeksresultaten van een studie met een potentieel middel tegen kanker.

  Het Franse Vivendi werd beloond voor de kwartaalcijfers die het mediaconcern donderdagavond bekendmaakte. Het aandeel steeg 4,7 procent. In het eerste kwartaal steeg de omzet, maar was ook sprake van een forse winstdaling. Die was echter enigszins vertekend omdat Vivendi in het eerste kwartaal van 2016 nog kon profiteren van een eenmalige bate gerelateerd aan een juridische kwestie in Amerika.

  Compagnie Financiere Richemont, het Zwitserse moederbedrijf van luxe merken Cartier en Montblanc, zag de winst in het afgelopen boekjaar bijna halveren. Het aandeel daalde vrijdag 5,0 procent.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het slot van de beurzen in Europa, noteerde Wall Street overwegend lager. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 3. forum rang 10 voda 12 mei 2017 19:29
  Beperkte weekstijging voor AEX

  Weinig aanjagers voor verdere rally.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs kwam deze week beperkt van zijn plaats en het ontbrak aan impulsen voor de markt om de rally een vervolg te geven. Op een slotstand van 534,71 punten op vrijdag, steeg de AEX op weekbasis 0,3 procent.

  Evenwel bleef de Amsterdamse hoofdgraadmeter deze week nog aardig liggen in verhouding tot de Europese beurzen in het algemeen, merkte beleggingsspecialist Roy van Santen van onlinebroker Lynx op. "De spread tussen de AEX en de breed samengestelde Euro Stoxx 50 is in de afgelopen vier dagen opgelopen tot bijna 2 procent in het voordeel van de Amsterdamse index", zei hij vrijdag.

  De Bank of England had geen verrassingen in petto met zijn rentebesluit en handhaafde conform verwachting het monetaire beleid. Nieuwe economische- en inflatieramingen bevatten weinig nieuws. Wel benadrukte de Britse centrale bank dat de kans op een renteverhoging op termijn hoger is dan de kans op een verlaging. Momenteel is er echter weinig speelruimte voor de Bank of England, gezien de onderhandelingen over Brexit en de mogelijke impact daarvan op de Britse economie.

  Van opluchting na de Franse presidentsverkiezingen, die werden gewonnen door Emmanuel Macron, was deze week weinig sprake, omdat de overwinning grotendeels was ingeprijsd. Bovendien, zo stelden marktvorsers, is er nog veel onzeker over welk beleid de nieuwe Franse president gaat voeren en hoeveel ruimte hij hiervoor krijgt. Dit wordt waarschijnlijk pas duidelijk na de parlementsverkiezingen in juni.

  De euro reageerde aanvankelijk positief en steeg richting de 1,10 dollar op maandag, om vervolgens weer terug te zakken tot onder de 1,09, een koers waar de munt een groot deel van de week rond bleef hangen. Vrijdag wist de Europese munt weer wat op te lopen na het verschijnen van zwakke macro-economische cijfers uit Amerika.

  Olie bewoog redelijk volatiel in afwachting van de OPEC vergadering later deze maand, waarbij het kartel naar verwachting de gemaakte afspraken over output-inperkingen verlengt of mogelijk zelfs uitbreidt. Wel was de oliemarkt blij met een flinke daling van de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden.

  Volgende week

  Het kwartaalcijferseizoen loopt richting het eind. Volgende week publiceren onder meer ABN AMRO, NN Group, Euronext, Sif Holding en Pharming kwartaalcijfers.

  Qua buitenlandse fondsen geven onder andere easyJet, Vodafone, Wal-Mart, Home Depot en Alibaba kwartaalcijfers vrij.

  Op macro-economisch vlak is er volgende week onder meer aandacht voor groei- en inflatiecijfers uit de eurozone en de Duitse ZEW index. De Amerikaanse economische agenda is minder sterk gevuld.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter was KPN de stijger van de week, met een winst van 5,6 procent. Vrijdag werd bekend dat twee Duitse telecom- en internetbedrijven, United Internet en Drillisch, intensief gaan samenwerken. Hierdoor ontstaat een vierde grote speler in de Duitse telecommarkt, waar ook Telefónica Deutschland, waarin KPN een belang heeft van 9,5 procent, in actief is.

  Aegon kon geen potten breken en leverde ten opzichte van afgelopen vrijdag 7,1 procent in, hoewel de winst in het afgelopen kwartaal steeg en de cijfers beter waren dan verwacht. Ook de solvabiliteit was beter dan verwacht. Boskalis verloor 6,2 procent, nadat de maritieme dienstverlener in het eerste kwartaal zoals verwacht te kampen had met lagere marges. De verwachting dat dit aanhoudt in de rest van het boekjaar, werd gehandhaafd.

  ArcelorMittal, dat vrijdag met solide kwartaalcijfers kwam, leverde op weekbasis 7,7 procent in. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) was boven verwachting en de outlook werd bevestigd. S&P Equity Research verhoogde na de kwartaalcijfers het advies van Verkopen naar Houden. Analisten van UBS wezen op de negatieve kasstroom en het feit dat de outlook werd gehandhaafd, waardoor beleggers waarschijnlijk weinig enthousiast waren over de resultaten.

  Ook AkzoNobel stond deze week weer onder druk en verloor 4,6 procent. Maandag maakte het verf- en chemieconcern bekend dat het ook het derde bod van PPG Industries heeft afgewezen en de voorkeur geeft aan de eigen groeistrategie. PPG Industries gaf in een reactie aan teleurgesteld te zijn en beraadt zich op vervolgstappen. Volgens analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers lopen de aandeelhouders van AkzoNobel waarschijnlijk minder risico bij een overname dan wanneer het bedrijf zelfstandig blijft. Een van de aandeelhouders van het concern, Intrinsic Value Investors, schreef deze week een brief aan bestuursvoorzitter Antony Burgmans en riep AkzoNobel op om de eigen groei-analyse openbaar te maken.

  Air France-KLM voerde deze week de AMX aan en steeg ten opzichte van vorige week vrijdag 9,9 procent. De vervoercijfers waarmee het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern kwam waren positief en analisten van Goodbody waren vooral te spreken over de resultaten in Noord-Amerika. Verder noemde Goodbody de bevestiging van een sterke Europese vraag "geruststellend".

  BAM Groep was op de tweede rij de grootste daler en zag 9,1 procent aan beurswaarde verdampen. Volgens analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers vielen de resultaten in het eerste kwartaal wat tegen. In de periode daalden de omzet en het resultaat voor belastingen. Van Beek wees er evenwel op dat het eerste kwartaal de zwakste periode is voor het bouwbedrijf en dat de onderneming zich in een overgangsfase bevindt. S&P Equity Research verhoogde na de cijfers het koersdoel, net als KBC Securities.

  PostNL stelde met de eerste kwartaalcijfers ook teleur en leverde op weekbasis 6,8 procent in. In de eerste drie maanden van dit jaar kwam het onderliggend contante bedrijfsresultaat met 50 miljoen euro lager uit dan de 61 miljoen euro die een jaar eerder in de boeken stond en de 55 miljoen euro waar de markt gemiddeld op rekende. Bovendien was de omzet van 870 miljoen euro ook lager dan de 896 miljoen euro die analisten voorzagen en slechts fractioneel hoger dan in het eerste kwartaal van 2016. De outlook voor heel het boekjaar werd herhaald. Analisten van ABN AMRO wezen in een reactie op de groter dan verwachte daling van de postvolumes.

  Beursdebutant VolkerWessels

  Vrijdag ging bouwbedrijf VolkerWessels opnieuw naar de beurs op een introductiekoers van 23,00 euro. "Bij deze introductiekoers zien we nog goede mogelijkheid voor opwaarts koerspotentieel", zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers, die het aandeel begon te volgen met een koersdoel van 25,00 euro en een Aanbevolen advies. "VolkerWessels is geen groeiaandeel, wel een solide dividendbetaler dankzij de hoge payout en stevige financiële positie met beperkte investeringsbehoefte", stelde Van Beek. Het aandeel sloot zijn eerste handelsdag 2,5 procent. Tussen 1989 en 2003 had VolkerWessels ook al een beursnotering.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 4. forum rang 10 voda 15 mei 2017 18:00
  AEX nauwelijks van zijn plaats

  Philips houdt hoofdgraadmeter in bedwang.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de handelsweek zonder spektakel gestart. Maandag sloot de AEX index 0,1 procent hoger op 535,41 punten. Zwaargewicht Philips noteerde ex-dividend en hield daarmee Amsterdamse hoofdgraadmeter in bedwang ten opzichte van andere Europese beurzen. De AMX steeg 1,1 procent en de AScX eindigde vrijwel onveranderd ten opzichte van de slotstand vrijdag.

  Er was weinig steun voor het beurssentiment volgens beleggingsspecialist Roy van Santen van onlinebroker Lynx, met name vanwege de lege agenda. Tijdens de ochtendhandel wist de AEX nog wat op te lopen dankzij de hogere olieprijs, maar die winst verdampte gedurende de handelsdag. Volgens beleggingsspecialist Tycho Schaaf, ook van onlinebroker Lynx, lijken beleggers in het algemeen op zoek naar nieuwe impulsen om de recente rally voort te zetten.

  Chinese macro-economische data toonden vanochtend dat de detailhandelsverkopen in april iets minder sterk zijn gestegen, terwijl de industriële productie in China in dezelfde maand eveneens minder sterk toenam. De cijfers vielen tegen, vond beleggingsstrateeg Ineke Valke van Theodoor Gilissen Bankiers.

  Groeicijfers uit Zuid-Europa en Italiaanse inflatiedata deden per saldo weinig. Verder bleek vanmiddag uit de Empire State index dat de bedrijvigheid in de regio New York in mei is afgenomen, wat voor het eerst was sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2016. Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers steeg daarentegen wel in mei.

  Olie werd duurder dankzij een gezamenlijke verklaring van de energieministers van Rusland en Saoedi-Arabië, die zeiden dat ze een verlenging steunen van de bestaande outputdeal met 9 maanden. De markt rekende op een verlenging met 6 maanden dus dat was een welkome verrassing. De OPEC vergadering waar een verlenging naar verwachting wordt afgetikt vindt plaats op 25 mei. Een juni-future West Texas Intermediate bewoog maandag 2,9 procent hoger op 49,21 dollar, terwijl een juli-future Brent 2,6 procent steeg naar 52,18 dollar.

  De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,0981. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0941 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0943 op de borden.

  Stijgers en dalers

  Van de 25 hoofdfondsen in de AEX sloot ongeveer de helft in het groen. De lijst werd aangevoerd door DSM, dat 3,5 procent aan beurswaarde kon bijschrijven. Maandag werd bekend dat Patheon, waar DSM een minderheidsbelang in heeft, wordt overgenomen door Thermo Fisher voor 35 dollar per aandeel, of in totaal 7,2 miljard dollar. Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam noemde het een mooie deal.

  ArcelorMittal, dat vrijdag nog flink onder druk stond ondanks solide kwartaalcijfers, herstelde maandag met koerswinst van 3,2 procent. Barclays verlaagde evenwel het advies op het aandeel van Gelijkgewogen naar Onderwogen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 7,00 naar 5,50 euro. De analisten van de Britse bank wezen op een aantal ontwikkelingen die volgens hen negatief zijn voor de staalmaker, zoals een stijging van de Chinese staalproductie en een toename van de Amerikaanse staalimport. Ook zijn de analisten van de Britse bank niet zo positief over de vooruitzichten voor de Europese staalprijzen.

  Galapagos steeg 1,4 procent nadat Citigroup het aandeel van het biofarmaceutische bedrijf op de kooplijst zette, met een initieel koersdoel van 110,00 euro. Volgens analist Nick Nieland kunnen de drie potentiële blockbusters van Galapagos, dat wil zeggen de behandelingen voor Crohn, taaislijmziekte en reuma, het aandeel tot boven de 200 euro brengen.

  Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor ING Groep van 15,50 naar 17,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Volgens analist Benjamin Goy leverde ING opnieuw "indrukwekkende" kwartaalcijfers af die duidelijk beter dan verwacht waren. Het aandeel sloot 0,3 procent in de plus.

  Grootste daler in de Amsterdamse hoofdgraadmeter was Philips, dat maandag ex-dividend noteerde. Het aandeel verloor 3,4 procent.

  In de Midkap kon OCI op bijval rekenen, met een stijging van het aandeel met liefst 8,3 procent, voorafgaand aan een trading update die het concern voor dinsdag gepland heeft. Ook Air France-KLM en BAM Groep deden het goed, met stijgingen van achtereenvolgens 3,6 en 3,1 procent.

  IMCD zag 0,7 procent aan beurswaarde verdampen nadat Goldman Sachs het koopadvies op het aandeel schrapte. Analisten van de Amerikaanse zakenbank verlaagden het advies naar Neutraal, omdat het aandeel flink steeg sinds de publicatie van de kwartaalcijfers. Het koersdoel ging wel omhoog, van 47,00 naar 53,00 euro.

  Eurocommercial kreeg een koersdoelverhoging van 39,00 naar 40,00 euro bij Kepler Cheuvreux met een ongewijzigde koopaanbeveling. Volgens analist Pierre-Loup Etienne was in de eerste negen maanden van het gebroken boekjaar van het vastgoedbedrijf sprake van een "bevredigende trend", waardoor hij zijn winstverwachtingen opwaarts heeft bijgesteld. Het aandeel Eurocommercial won 0,1 procent.

  Onder de kleinere fondsen viel Brunel in negatieve zin op, met een daling van het aandeel met 3,1 procent. KBC Securities verlaagde het advies van Kopen naar Accumuleren en het koersdoel werd bijgesteld van 20,50 naar 16,50 euro. Analist David Vagman verlaagde ook zijn taxaties voor de verwachte winst per aandeel in 2017 en 2018. Het aandeel noteerde maandag tevens ex-dividend.

  Het lokaal genoteerde Esperite daalde 3,0 procent. Maandag werd bekend dat het biotechbedrijf uit Zutphen van plan een schadevergoeding van 5,2 miljoen euro te eisen van Premaitha omdat een samenwerking tussen de twee partijen op het gebied van geboortetesten tot negatieve publiciteit leidt.

  Value8 maakte bekend dat het meer tijd nodig heeft om de jaarrekening over 2016 vast te stellen vanwege de onrust rondom deelneming BK Group. Het investeringsvehikel verwacht die nu op 17 mei vrij te geven. Het aandeel Value8 steeg 0,3 procent.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese beurzen waren de koersenborden in Amerika groen gekleurd. De toonaangevende S&P 500 index tikte een nieuw tussentijds record aan.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 5. forum rang 10 voda 15 mei 2017 18:40
  Europese aandelenmarkten eindigen in het groen

  Records voor Duitse en Britse beurzen.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 index won 0,1 procent tot 395,97 punten. De Duitse DAX steeg 0,3 procent op een slotstand van 12.807,04 punten, de Franse CAC 40 eindigde 0,2 procent hoger op 5.417,40 punten en de Britse FTSE won 0,3 procent op 7.454,37 punten.

  "Het was opnieuw een dag van records voor de FTSE 100 en de Duitse DAX, maar het ontzettend trage tempo om verder te stijgen is ietwat zorgwekkend", volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Dit suggereert volgens de marktvorser dat beleggers toch wat nerveus zijn om op zulke hoge niveaus veel aandelen te kopen.

  Chinese macro-economische data toonden vanochtend dat de detailhandelsverkopen in april iets minder sterk zijn gestegen, terwijl de industriële productie in China in dezelfde maand eveneens minder sterk toenam. Groeicijfers uit Zuid-Europa en Italiaanse inflatiedata deden per saldo weinig. Verder bleek vanmiddag uit de Empire State index dat de bedrijvigheid in de regio New York in mei is afgenomen, wat voor het eerst was sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2016. Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers steeg daarentegen wel in mei.

  Olie werd duurder dankzij een gezamenlijke verklaring van de energieministers van Rusland en Saoedi-Arabië, die zeiden dat ze een verlenging steunen van de bestaande outputdeal met 9 maanden. De markt rekende op een verlenging met 6 maanden dus dat was een welkome verrassing. De OPEC vergadering waar een verlenging naar verwachting wordt afgetikt vindt plaats op 25 mei. Een juni-future West Texas Intermediate bewoog maandag 2,9 procent hoger op 49,21 dollar, terwijl een juli-future Brent 2,6 procent steeg naar 52,18 dollar.

  De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,0981. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0941 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0943 op de borden.

  Stijgers en dalers

  Sectorbreed deden aan de grondstofsector gerelateerde fondsen het maandag goed. Royal Dutch Shell steeg 0,4 procent, BP won 0,9 procent en Tullow Oil eindigde zelfs 3,1 procent hoger. Verder won BHP Billiton 2,3 procent en nam de beurswaarde van Anglo American met 3,2 procent toe.

  Financiële waarden deden het ook aardig, waarbij met name Duitse bankaandelen in de lift zaten. Deutsche Bank en Commerzbank stegen achtereenvolgens 2,0 en 2,8 procent. In Parijs steeg Société Générale 0,9 procent en in Londen won Barclays 2,3 procent.

  Bedrijven als TUI Group, Salzgitter en RWE publiceerden cijfers. Reisorganisatie TUI draaide in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een steviger operationeel verlies en behaalde een lagere operationele omzet. De outlook werd gehandhaafd. Het aandeel verloor 4,8 procent.

  Salzgitter zag de winst en omzet in de eerste drie maanden van het boekjaar oplopen en handhaafde de outlook voor heel 2017. Volgens het staalbedrijf werden de hoogste kwartaalresultaten sinds 2008 geboekt, mede vanwege de prestaties binnen diverse divisies en interne verbeteringsprogramma's. Het aandeel steeg 3,6 procent.

  Energieleverancier RWE wist een miljardenverlies in het eerste kwartaal van 2016 om te buigen in winst in dezelfde periode dit jaar. Alle segmenten droegen volgens het Duitse concern bij aan de verbetering. De outlook voor heel het jaar werd gehandhaafd. Het aandeel RWE steeg 3,9 procent.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese beurzen waren de koersenborden in Amerika groen gekleurd. De toonaangevende S&P 500 index tikte een nieuw tussentijds record aan.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 6. forum rang 10 voda 16 mei 2017 18:20
  Damrak sluit licht hoger

  Namiddagdip zet niet door.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag licht hoger gesloten, herstellend van een kortstondige dip in de namiddag.

  De AEX-index steeg 0,07 procent tot 535,76 punten, terwijl de AMX een verliesje van 0,07 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,27 procent.

  Er was dinsdag weinig beweging, totdat om een uur of vier de Europese aandelendices collectief inzakten, om vervolgens weer op te krabbelen.

  Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus waren enkele grote transacties in de VS de aanleiding. "Iemand in de VS verkocht blijkbaar twee grote plukken S&P-futures, misschien om zich in te dekken of iets te hedgen", zei hij. "Omdat de Europese beurzen via algoritmes verbonden zijn met de Amerikaanse beursindex, gingen ze allemaal mee omlaag. De beweging zette echter niet door."

  "De beurs houdt verder uitstekend stand op deze hoge niveaus", vond Schutte. De beleggingsadviseur wacht eigenlijk al een tijdje op een correctie om weer wat lucht te geven, na de winsten sinds het begin van het jaar, maar die komt er maar niet. "Aan de andere kant, een zijwaartse beweging is eigenlijk ook een soort correctie in de tijd."

  De terugval zal nog wel een keer komen, maar tot die tijd blijven de beleggingsgelden instromen, bij gebrek aan alternatieven, verwacht Schutte.

  Op macro-economisch vlak waren er Amerikaanse woningbouwcijfers die onverwacht daalden, gevolgd door sterker dan verwachte cijfers voor de industriële productie. "Dat laatste is eigenlijk wel een goed teken", zei Schutte. De markt reageerde er eigenlijk niet op.

  Olie noteerde dinsdag vlak. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 48,89 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,1 procent hoger bewoog op 51,88 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,1070, waarmee de Europese eenheidsmunt zijn recente remonte ten opzichte van de Amerikaanse greenback doorzette. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0993 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0977 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 16 van de 25 aandelen in het rood, aangevoerd door ABN AMRO met een verlies van 1,7 procent.

  De semi-geprivatiseerde staatsbank publiceert woensdag de eerstekwartaalcijfers. "Die zullen vast wel weer goed zijn", zei Schutte. Na de recente koersstijging zijn beleggers echter wat voorzichtig, omdat de Nederlandse staat na het rapport mogelijk weer wat aandelen de markt opgooit wat de koers kan drukken, volgens de marktvolger.

  ABN AMRO meldde maandag Clifford Abrahams te willen benoemen als financieel directeur. De nieuwe CFO, met een jarenlange ervaring bij de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley, geldt als overnamespecialist, hij komt over van Delta Lloyd, dat wordt overgenomen door NN Group.

  Aegon verloor 0,7 procent. ABN AMRO verlaagde het koersdoel van 5,00 tot 4,75 euro met een ongewijzigd Houden advies, na de eerstekwartaalcijfers van vorige week, waarbij de verzekeraar plannen voor een kapitaalversterking voor de Nederlandse divisie aankondigde.

  Ook DSM verloor terrein. Het aandeel verloor 1,5 procent, na de eerdere koerswinst op het nieuws dat de verkoop van een minderheidsbelang in Patheon 1,7 miljard dollar zal opbrengen. Analisten van Unicredit merkten dinsdag op dat die contanten mogelijk niet naar schuldreductie gaan maar worden gestoken in overnames of aandeelhoudersdividend. "Het blijft natuurlijk een prima deal. Als er een goede overname volgt, zullen aandeelhouders dat wel weer waarderen", dacht Schutte.

  Stijgers in de AEX-index waren softwarebeveiliger Gemalto, met een winst van 1,7 procent, en biotechreus Galapagos, dat maandagavond een positieve beoordeling van klinische studies door een reuma-congres meldde.

  In de Midkap-index won verzekeraar ASR terrein, met 1,7 procent, terwijl bouwbedrijf BAM 2,3 procent inleverde.

  Air France-KLM verloor 1,8 procent.

  Uitblinker in de Smallcap-index was Takeaway.com. Het aandeel sloot ruim 6 procent hoger, nadat de koers rond lunchtijd een sprong omhoog maakte. Volgens Schutte zit het aandeel weer bij de favorieten van analisten, nadat het flink meer orders kon melden bij de eerstekwartaalcijfers.

  Een andere relatieve beursnieuweling, Basic-Fit, verloor 1,5 procent. Het bedrijf hield dinsdag zijn jaarvergadering.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,09 procent lager op 2.400,14 punten, herstellend van een tijdelijke dip. De Dow Jones index daalde 0,02 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,04 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 7. forum rang 10 voda 16 mei 2017 18:52
  Verdeeld slot in Europa

  Euro bleef stijgen.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag gemengd gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot vlak op 395,91 punten, de Duitse DAX eindigde ook vlak op 12.804,53 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,2 procent op 5.406,10 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,9 procent hoger op 7.522,03 punten.

  Op macro-economisch vlak werd dinsdagochtend in Europa bekend dat de economie van de eurozone in het eerste kwartaal in een stabiel tempo is gegroeid. De economie groeide in de eerste drie maanden van 2017 op kwartaalbasis met 0,5 procent, net als het voorgaande kwartaal. Op jaarbasis was sprake van een groei van 1,7 procent.

  Daiwa Capital Markets Research wees erop dat van de lidstaten in de eurozone alleen Griekenland er niet in slaagde om zijn economie te laten groeien, terwijl de groei in Italië matig bleef. De Italiaanse economische groei kwam in de eerste drie maanden conform de verwachting van geraadpleegde economen uit op 0,2 procent op kwartaalbasis. In het vierde kwartaal van 2016 groeide de derde economie van de eurozone ook met 0,2 procent.

  De Duitse ZEW-verwachtingsindex steeg van 19,5 in april naar 20,6 in mei. Er was door geraadpleegde economen gerekend op 22,0. De Britse consumentenprijzen stegen in april 2,6 procent, waar dit een maand eerder 2,3 procent was.

  Olie noteerde dinsdag rond de slotbel vlak. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 48,89 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,1 procent hoger bewoog op 51,88 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,1070, waarmee de Europese eenheidsmunt verder bleef stijgen tegen de Amerikaanse munt. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0993 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0977 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  EasyJet heeft over het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar het verlies sterk zien stijgen, mede door het zwakkere Britse pond. De Britse budgetluchtvaartmaatschappij, die het aantal passagiers met 9 procent zag groeien van 31 miljoen naar 33,8 miljoen, werkt aan kostenbesparingen. De koers van easyJet daalde 7,2 procent.

  Vodafone won 3,8 procent, nadat het Britse telecomconcern een sterke outlook afgaf voor het huidige gebroken boekjaar. Het telecombedrijf voorziet een autonome groei van de aangepaste EBITDA van 4 tot 8 procent en een vrije kasstroom van circa 5,0 miljard euro.

  De Britse farmaceut BTG verloor 6,8 procent, na melding van een lagere winst voor belastingen over het afgelopen kwartaal.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Europese aandelenmarkten noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.400,14 punten. De Dow Jones en de Nasdaq noteerden vrijwel onveranderd.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 8. forum rang 10 voda 17 mei 2017 22:00
  Lager slot in Amsterdam

  Onzekerheid rondom Trump drukt aandelenmarkten wereldwijd.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag, net als de omringende beurzen, met verlies gesloten. De AEX index daalde 1,3 procent tot 529,06 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,7 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 1,5 procent.

  De perikelen rondom de Amerikaanse president Donald Trump hielden woensdag wereldwijd aandelenmarkten in hun greep, nadat Amerikaanse media schreven dat Trump de vorige week ontslagen FBI-directeur James Comey tijdens een bijeenkomst in februari zou hebben gevraagd om een onderzoek naar zijn nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn te staken.

  Aandelenmarkten in Azië gingen woensdag omlaag, gevolgd door de Europese beurzen en ook Wall Street opende in het rood. Volgens analist Lukman Otunuga van FXTM betekent de onrust weinig goeds voor de plannen van de Amerikaanse regering om in de nationale infrastructuur te investeren. Ook daalde de dollar vanwege de politieke onrust in Amerika.

  "Het was vandaag Trump dag", bevestigde fondsmanager Cees Smit van Today's Group. Smit wees op de Trump rally die we achter de rug hebben en tot recordniveaus op de aandelenmarkten in de VS hebben geleid. "Gisteren bereikte de Nasdaq nog een recordniveau, als we dan nu wat omlaag gaan is dat ook niet zo verrassend." De fondsmanager zou het dan ook niets verbazen als de correctie nog verder doorzet.

  De euro/dollar noteerde op 1,1142. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1096 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,086 op de borden.

  "Maar de belangrijkste drijfveer achter de beweging van de dollar is de rente", meende valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "Het verschil tussen de lange en de korte rente van de Verenigde Staten wordt na de magere macro-economische data uit het land kleiner. Tegelijkertijd doet Europa het gewoon goed en dat roept dan weer de verwachting op de Europese Centrale Bank kan gaan verkrappen en dat is goed voor de euro", aldus Boele.

  Het Europese statistiekbureau Eurostat maakte woensdagochtend bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in april met 1,9 procent zijn gestegen. In maart bedroeg de stijging nog 1,5 procent.

  Olie noteerde woensdag beduidend hoger. Een juni-future West Texas Intermediate bewoog 1,2 procent hoger op 49,27 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,5 procent won tot 52,43 dollar. De Amerikaanse olievoorraden bleken gedaald.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 22 van de 25 aandelen in het rood, aangevoerd door ABN AMRO met een verlies van 4,7 procent. Galapagos daalde 4,0 procent en Aegon verloor 3,5 procent.

  ABN AMRO boekte in het eerste kwartaal meer winst, dankzij een verlaging van de spaarrente en betere resultaten op de financiële markten, die deels werden tenietgedaan door hogere kredietvoorzieningen. De hogere winst was vooral te danken aan de overige inkomsten, waaronder hedgeresultaten en herwaarderingen van kredietderivaten. Deze overige inkomsten vielen met 215 miljoen euro ruim dubbel zo hoog uit als verwacht, na een negatieve post van 10 miljoen euro een jaar eerder. Analist Matthias De Wit van KBC Securities sprak van gemengde resultaten, waarbij de resultaten beter waren dan verwacht, maar de kapitaalbuffer viel tegen. Analist Albert Ploegh van ING zei dat de winst van lage kwaliteit was en voor een opwaartse bijstelling van de winstverwachtingen door analisten ziet analist Marcell Houben van Credit Suisse daarom weinig ruimte.

  Winkelketen Albert Heijn van Ahold Delhaize heeft eenzijdig en per direct de lonen voor circa 4.500 medewerkers van zijn distributiecentra verhoogd met 1,75 procent. Het aandeel Ahold Delhaize noteerde woensdag 0,2 procent hoger.

  Vakblad Upstream meldde dat Petrobras onder andere SBM Offshore heeft uitgenodigd om deel te nemen aan de tender voor het FPSO-project Buzios. Het drijvende platform, met een verwachte capaciteit om 180.000 vaten olie per dag te produceren en 6 miljoen kubieke meter aardgas, moet in 2020 operationeel zijn. Het nieuwe contract heeft volgens Upstream een looptijd van 21 jaar. SBM steeg 1,2 procent.

  De derde stijger was Shell met een winst van 1,2 procent.

  Onder de middelgrote fondsen was er aandacht voor de kwartaalcijfers van Flow Traders. Analist Rosine van Velzen van ING zei dat het eerste kwartaal van de flitshandelaar zwak was, waarbij de inkomsten uit handel en het bedrijfsresultaat lager dan voorzien uitvielen. De nettowinst van Flow Traders bedroeg 13,6 miljoen euro, wat 41 procent minder was dan de de 23,3 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2016. Het cijfer was iets lager dan de gemiddelde verwachting van analisten, die vooraf rekenden op krap 15 miljoen euro. De koers daalde stevig met 7,8 procent.

  Onder de kleinere fondsen speelde Pharming Group, SnowWorld en TIE Kinetix zich in de kijker.

  Pharming Group zag de verkoop van zijn middel tegen angio-oedeem, Ruconest, in het eerste kwartaal van 2017 toenemen en daarmee ook de omzet. Bovendien werd op operationeel niveau winst gedraaid. Het gros van de opbrengst kwam uit Amerika, waar Pharming vorig jaar de rechten op het middel terugkreeg. Dit was het eerste kwartaal waarin het concern volledig kon profiteren daarvan.

  Woensdagmiddag meldde Pharming vervolgens dat de raad van bestuur en de raad van commissarissen hebben besloten de agendapunten met betrekking tot het aanpassen van de statuten terug te trekken voor de aanstaande aandeelhoudersvergadering op 24 mei. Pharming steeg 0,3 procent.

  SnowWorld zette over het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar 2016/2017 meer om en winstgevendheid steeg. Het bedrijf is positief over de rest van het jaar. SnowWorld verwacht een hogere EBITDA en nettowinst te boeken dan in het boekjaar 2015/2016. Na 31 maart wordt nog circa 30 procent van de jaaromzet gerealiseerd. NIBC sprak evenwel van gemengde resultaten. De koers van SnowWorld zakte 2,5 procent.

  TIE Kinetix zag in de eerste helft van het gebroken boekjaar de omzet onder druk staan. Over de zoektocht naar een nieuwe strategische partner, een stap die in maart werd aangekondigd, deed TIE woensdag geen uitspraken. In maart werd al aangegeven dat dit proces enkele maanden in beslag zal nemen. NIBC Markets concludeerde dat de halfjaarcijfers een herstel lieten zien in het tweede kwartaal, inclusief een aantrekkende orderinstroom, in vergelijking tot het eerste kwartaal. TIE eindigde 0,3 procent in het groen.

  BinckBank is toerekenbaar tekortgeschoten door de optieportefeuille van de beleggingsvereniging Fibonacci zonder overleg te verkopen op vermoedens van beleggingsfraude en moet daarom de geleden schade vergoeden. Dit bleek uit een oordeel van de rechtbank in Amsterdam. De schade zal nu moeten worden vastgesteld in een aparte procedure. Het aandeel BinckBank daalde 0,8 procent.

  Voetbalclub Ajax meldde dinsdag nabeurs het contract met keeper André Onana te hebben verlengd. Het aandeel noteerde woensdag 0,2 procent hoger.

  Euronext heeft een flink aantal maatregelen getroffen die moeten resulteren in een eenvoudigere toegang tot de beurs. Het aandeel Euronext verloor 1,2 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,1 procent lager op 2.374.60 punten. De Dow Jones index daalde 1,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,8 procent in het rood.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 9. forum rang 10 voda 17 mei 2017 22:01
  Europese beurzen lager gesloten

  Politieke crisis VS trekt beurzen mondiaal omlaag.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,2 procent tot 391,14 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,4 procent op 12.631,61 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,6 procent op 5.317,89 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 7.503,47 punten.

  Politieke zorgen over de Amerikaanse president Donald Trump drukten woensdag op het sentiment. "De zogenaamde 'Trump-trade' is één van de belangrijkste redenen dat de markt recent in staat was records te breken, maar het is begrijpelijk dat het schandaal dat de Amerikaanse regering nu overspoelt tot zorgen leiden bij beleggers", aldus marktanalist Connor Campbell van Spreadex. "De crisis zal er waarschijnlijk toe leiden dat Trump zijn beleid niet kan realiseren, waaronder de forse belastingverlagingen en infrastructuurplannen", voegde hij toe. "Dit voedde de recente rally en ondermijnt de huidige [hoge] waarderingen."

  Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets speelt naast geopolitieke spanningen ook de zwakke dollar de markt parten. "Het belangrijkste mandaat van de Fed om de rente te verhogen is gebaseerd op de voorwaarde dat de Amerikaanse economie veerkrachtig genoeg is om veranderingen in het monetaire beleid aan te kunnen", aldus Aslam. "Hoewel de kans nog steeds sterk is dat de Fed de rente de komende maanden verhoogt is de zwakte van de dollar iets wat impact heeft", voegde hij toe.

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat de inflatie in de eurozone in april definitief is uitgekomen op 1,9 procent op jaarbasis, tegen 1,5 procent in maart. De bouwproductie in de eurozone is in maart gedaald met 1,1 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis lag de bouwproductie in de eurozone in maart 3,6 procent hoger.

  Verder kwam de werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk in de periode januari tot en met maart 0,2 procentpunt lager uit op 4,6 procent, wat het laagste niveau betekende sinds 1975.

  Olie noteerde woensdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 49,31 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,6 procent hoger bewoog op 52,46 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,1142. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1107 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1083 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  Tullow Oil steeg 0,6 procent, nadat de olieproducent op olie stuitte in Kenia's South Lockihar basis.

  Vastgoedontwikkelaar British Land zag de nettovermogenswaarde in het afgelopen boekjaar afnemen door de lagere prijzen voor commercieel, residentieel en kantoorvastgoed. Het aandeel verloor 1,9 procent.

  Bouygues wist de verliezen op operationeel vlak en onder de streep in het eerste kwartaal flink terug te dringen bij een hogere omzet. De Franse bouw- en telecomgroep herhaalde verder de eerder afgegeven outlook voor 2017, met een voorziene toename van de winstgevendheid. Het aandeel Bouygues daalde 0,8 procent.

  Thyssenkrupp steeg 3,0 procent, na berichten dat Tata Steel dicht bij het bereiken van een definitieve overeenkomst is over veranderingen in zijn VK-pensioenverplichtingen.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,2 procent lager op 2.371,95 punten. De Dow Jones index daalde 1,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,8 procent in het rood.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 10. forum rang 10 voda 18 mei 2017 18:05
  Unibail-Rodamco haalde woensdag met twee obligaties in totaal 1 miljard euro op met een looptijd van achtereenvolgens 12 en 20 jaar. Het aandeel Unibail-Rodamco noteerde 1,7 procent lager.

  Morgan Stanley verlaagde het advies voor ABN AMRO van Overwogen naar Gelijkgewogen met een ongewijzigd koersdoel van 26,50 euro. ABN AMRO steeg 0,3 procent.

  SBM Offshore stond onder druk in reactie op nieuwe geruchten over betrokkenheid bij omkoping van de zittende president van Brazilië. Het aandeel SBM Offshore gaf 4,9 procent prijs en was de sterkste daler binnen de hoofdgraadmeter.

  Bij de Midkapfondsen noteerden slechts drie fondsen in de plust. IMCD was met een winst van 1,0 procent de sterkste stijger. Arcadis was met een verlies van 4,1 procent de sterkste daler van de Midkapfondsen.

  UBS verlaagde het koersdoel voor Flow Traders van 37,00 naar 35,50 euro met handhaving van het advies op Kopen. Het aandeel won 0,4 procent.

  Bij de AScX-fondsen was Takaway.com met een winst van 2,0 procent de sterkste stijger, gevolgd door Stern met een winst van 1,3 procent.

  Van Lanschot zag in het eerste kwartaal van 2017 de fee-inkomsten en het beheerd vermogen stijgen, dankzij de rustige financiële markten. De risicogewogen kernkapitaalratio CET1 steeg naar 19,3 procent, terwijl de ongewogen leverage ratio stabiel was op 6,8 procent. Van Lanschot noteerde 3,9 procent lager.

  Sif Group wist ondanks een flink hogere omzet slechts een iets hoger bedrijfsresultaat te boeken in het eerste kwartaal van 2017. Het orderboek van Sif, dat door de markt nauwlettend in de gaten wordt gehouden, stond eind 2016 op 210 kiloton voor 2017 en 98 kiloton voor 2018. Analist Martijn den Drijver van NIBC sprak donderdag van goede cijfers. Het aandeel zakte 1,0 procent.

  Value8 eindigde 2,3 procent in de min nadat woensdagavond een concept jaarverslag werd gepubliceerd die nog niet van een accountantsverklaring was voorzien.

  De nettovermogenswaarde van HAL Trust is in het eerste kwartaal toegenomen. Per eind maart bedroeg de nettovermogenswaarde 12.876 miljoen euro. Dit was 123 miljoen euro meer dan de waarde eind 2016. Het aandeel daalde 0,9 procent.

  De Vereniging van Effectenbezitters heeft Esperite via een brief om opheldering gevraagd omtrent dochterbedrijf Genoma. Aandeelhouders van Esperite vernamen deze week in de media dat Genoma, volgens de VEB een belangrijke dochteronderneming van Esperite, failliet verklaard is. Esperite noteerde een verlies van 16,4 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerde Wall Street hoger. De S&P 500 index steeg 0,4 procent.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 11. forum rang 10 voda 18 mei 2017 19:14
  Europese beurzen lager gesloten

  Politieke onrust Verenigde Staten leidt tot mineur.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,5 procent tot 389,19 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,3 procent op 12.590,06 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,5 procent op 5.289,73 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,9 procent lager op 7.436,42 punten.

  Daarmee daalden de Europese beurzen voor de tweede dag op rij, vanwege de aanhoudende politieke turbulentie in de Verenigde Staten en de vrees dat de realisatie van Donald Trumps pro-groei agenda daardoor verder weg is dan ooit.

  De zware verkoopgolf ontstond nadat de New York Times meldde dat Trump voormalig FBI-directeur James Comey, die hij vorige week ontsloeg, zou hebben gevraagd een lopend onderzoek naar voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn stop te zetten. Dit zou opgevat kunnen worden als een belemmering van de rechtsgang, volgens kenners, en kan in potentie de aanzet zijn tot een afzettingsprocedure.

  "Het optimisme over de voorgestelde fiscale- en hervormingsplannen van Donald Trump neemt zienderogen af, terwijl de druk op zijn administratie toeneemt en de Trump-rally een thema uit het verleden lijkt", aldus analist Lukman Otunuga van FXTM. "De aandelenmarkten zullen waarschijnlijk aanhoudend onder druk staan, terwijl de politieke commotie in de VS en geopolitieke spanningen bijdragen aan de onzekerheid over Trump", voegde hij toe.

  Op macro-economisch vlak kregen beleggers een beperkt aantal cijfers te verwerken. De Britse detailhandelsverkopen over april vielen beduidend beter uit dan de prognose, met een stijging van 2,3 procent ten opzichte van de maand eerder. De Franse werkloosheid daalde in het eerste kwartaal van dit jaar op kwartaalbasis van 10,0 naar 9,6 procent.

  Olie noteerde donderdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 49,43 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,5 procent hoger bewoog op 52,49 dollar.

  De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,1125. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1143 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1157 op de borden

  Bedrijfsnieuws

  De Duitse farmaceut Merck KGaA realiseerde in het eerste kwartaal van dit jaar een netto-omzet van 3.861 miljoen euro, een stijging van 5,3 procent op jaarbasis. Onder de streep resteerde een nettowinst van 521 miljoen euro tegenover 591 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2016. Het aandeel daalde 3,2 procent.

  De omzet van het Britse Thomas Cook steeg in het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar met 3 procent naar 2.994 miljoen Britse pond. Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBIT) verslechterde van 163 miljoen pond negatief naar 177 miljoen pond negatief. De boekingen voor het naderende zomerseizoen liggen zich volgens Thomas Cook 12 procent hoger dan een jaar eerder. De prijzen liggen 1 procent lager. Het aandeel steeg 1,4 procent.

  De onderliggende omzet van Royal Mail steeg in het afgelopen gebroken boekjaar op jaarbasis met een procent naar 9.776 miljoen Britse pond, terwijl de operationele winst na transformatiekosten steeg van 294 miljoen naar 353 miljoen pond. De inkomsten uit het versturen van pakketjes steeg met 3 procent, maar de omzet uit briefpost zakte 5 procent. Het aandeel steeg 1,0 procent.

  De omzet van het Britse Burberry kwam over het afgelopen boekjaar uit op 2,77 miljard pond, vanwege gunstige wisselkoerseffecten 10 procent hoger dan de omzet van 2,51 miljard pond een jaar eerder. Onderliggend daalde de omzet echter met 2 procent. Hogere eenmalige posten en belastingen drukten op de nettowinst, die daalde van 309,5 miljoen naar 286,8 miljoen pond. Het aandeel steeg 5,2 procent.

  Altice overtrad volgens de Europese Commissie mogelijk de Europese regelgeving door de implementatie van de overgenomen telecomoperator PT Portugal door te zetten zonder dat hiervoor toestemming werd verleend. Altice daalde 1,5 procent.

  Fiat Chrysler Automobiles daalde 3,1 procent. Het Amerikaanse ministerie van Justitie start mogelijk een civiele rechtszaak tegen de autobouwer in verband met het diesel emissieschandaal.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerde Wall Street hoger. De S&P 500 index steeg 0,4 procent.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 12. forum rang 10 voda 19 mei 2017 18:23
  Damrak sluit moeizame week positief af

  Herstel na Trump-dip.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag hoger geëindigd waarmee een moeizame week voor de mondiale beurzen toch positief werd afgesloten. De AEX steeg 0,5 procent op 526,92 punten, maar moest op weekbasis circa 1,5 procent laten gaan. De AMX steeg vrijdag 1,4 procent en de AScX won 1,0 procent.

  Er draaide deze week veel om de politieke onrust rondom de Amerikaanse president Donald Trump en het onderzoek naar vermeende banden tussen zijn verkiezingscampagne en Rusland. Vrijdag wist de AEX op te krabbelen na twee dagen van verlies, maar dit bleek vooral een technisch herstel. Wall Street sloot donderdag hoger, onder het motto van "buy the dip", aldus beleggingsspecialist Youri Sleutel van onlinebroker Lynx. Dit herstel zette vrijdag ook door in Europa. Volgens marktanalist Naeem Aslam van Think Markets was de verkoopgolf van de afgelopen dagen niet meer dan een gezonde correctie.

  Evenwel zijn de twijfels rondom Trump niet verdwenen. "Dat er telkens politieke brandjes moeten worden geblust, belemmert het vermogen van Trump om zijn groeibeleid, met belastingverlagingen en infrastructuurinvesteringen, door het Amerikaanse Congres te loodsen", zei ING in een economisch rapport. Het was juist die pro-groei agenda waar de aandelenmarkten sinds Trumps uitverkiezing positief op reageerden.

  Op macro-economisch vlak was het vrijdag rustig. Duitse producentenprijzen zijn in april harder gestegen dan een maand eerder. De prijzen liepen op jaarbasis met 3,4 procent op, na een stijging van 3,1 procent in maart. Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in mei verder verbeterd, hoewel de index met min 3,3 in negatief terrein bleef. Evenwel was het de hoogste stand in bijna tien jaar.

  Olie noteerde vrijdag in het groen en dit droeg ook bij aan het herstel. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 2,1 procent tot 50,37 dollar, terwijl een juli-future Brent 2,1 procent hoger bewoog op 53,59 dollar.

  De euro/dollar noteerde rond het slot in Amsterdam op 1,1194. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1134 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1114 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten de meeste van de 25 fondsen in het groen/rood, aangevoerd door Gemalto, dat 2,6 procent won. Het was vrijdag optie-expiratie.

  Randstad stond onder druk, mogelijk omdat Google nieuwe plannen onthulde voor een zoekmachine voor vacatures. Google for Jobs moet het eenvoudiger maken om vacatures en kandidaten aan elkaar te koppelen. Het aandeel Randstad daalde 1,4 procent.

  ABN AMRO kreeg een koersdoelverhoging van 25,00 naar 27,00 euro met een gehandhaafd Overwogen advies van Barclays. De analisten van de Britse bank waren te spreken over de manier waarop ABN AMRO omgaat met zijn kapitaalbeheer. Het aandeel steeg 1,2 procent.

  Aalberts steeg 1,1 procent, nadat KBC Securities het koersdoel verhoogde van 30,50 naar 35,00 euro bij handhaving van Houden als advies. Analist Dirk Verbiesen stelde zijn taxaties voor de omzet, EBITA-marges en winst per aandeel voor de jaren 2017 tot en met 2019 opwaarts bij.

  In de Midkap was Flow Traders koploper, waarmee het fonds enigszins herstelde na de dip in reactie op de zwakke kwartaalcijfers. Het aandeel steeg 4,6 procent. De verliezen beperkten zich tot minder dan een procent, waarbij de rode lantaarn was voor Eurocommercial Properties, dat 0,5 procent verloor.

  Onder de kleinere fondsen steeg ICT Group 5,0 procent en won Van Lanschot 3,7 procent. Sif Holding kreeg een koersdoelverlaging van 22,75 naar 22,25 euro bij ING, dat de koopaanbeveling wel handhaafde. Volgens analist Tijs Hollestelle kan het aandeel op de korte tot middellange termijn onder druk komen te staan vanwege onzekerheid rondom de order-intake in 2018. Het aandeel steeg 2,5 procent.

  Euronext steeg 0,9 procent. De beursuitbater boekte in het eerste kwartaal een licht lager bedrijfsresultaat terwijl de omzet vrijwel stabiel bleef. De volumes daalden op jaarbasis 3,5 procent. Volgens analist van Rosine van Velzen van ING waren de resultaten van de beursuitbater in lijn met de verwachtingen. De analist zei positief te blijven over het aandeel en concludeerde dat Euronext geen deals nodig heeft om zijn strategische doelstelling voor 2019 te realiseren.

  Biofarmaceut Esperite leverde opnieuw flink in. Na een daling van ruim 16 procent op donderdag, verloor het aandeel vrijdag 7,1 procent, in afwachting van jaarcijfers die het concern zou presenteren. Die waren rond het sluiten van de Amsterdamse beurs nog niet verschenen.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerden die in Amerika hoger. De S&P 500 index steeg 0,7 procent.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 13. forum rang 10 voda 19 mei 2017 19:39
  Europese beurzen eindigen turbulente week positief

  Op weekbasis verlies voor Stoxx Europe 600.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn de week positief geëindigd. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,6 procent op 391,51 punten. Wel koerste de pan-Europese index ruim een procent lager op weekbasis. De Duitse DAX won vrijdag 0,4 procent op een slotstand van 12.638,69 punten, de Franse CAC 40 sloot 0,7 procent in de plus op 5.324,40 punten en de Britse FTSE 100 steeg 0,5 procent tot 7.470,71 punten.

  "Het was een van de rustigere dagen van de week als het ging om groot nieuws of economische data, maar toch was er voldoende beweging", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda.

  Hoewel beleggers zich zorgen maken over Trump, is het onderliggende sentiment wel positief op de aandelenmarkten, wat onderstreept wordt door relatief sterke kwartaalcijfers in Europa, schreven analisten van JPMorgan. In de eerste drie maanden van het jaar steeg de winst bij Europese bedrijven gemiddeld met 23 procent en de omzet met 10 procent, berekende de Amerikaanse bank.

  Op macro-economisch vlak was het vrijdag rustig. Duitse producentenprijzen zijn in april harder gestegen dan een maand eerder. De prijzen liepen op jaarbasis met 3,4 procent op, na een stijging van 3,1 procent in maart.

  Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in mei verder verbeterd, hoewel de index met min 3,3 in negatief terrein bleef. Evenwel was het de hoogste stand in bijna tien jaar. Volgens econoom Howard Archer van IHS Markit zijn Europese consumenten positiever gestemd vanwege het economische herstel, de dalende werkloosheid en het feit dat de politieke onzekerheid in de regio is afgenomen nu de Franse en Nederlandse verkiezingen achter de rug zijn.

  Olie noteerde vrijdag in het groen en dit droeg ook bij aan het herstel. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 2,1 procent tot 50,37 dollar, terwijl een juli-future Brent 2,1 procent hoger bewoog op 53,59 dollar.

  De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1194. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1134 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1114 op de borden.

  Het Britse pond noteerde vrijdag weer boven de 1,30 dollar, na een mini 'flash crash' op donderdagavond, toen de munt even daalde tot 1,2888 dollar. Volgens marktanalist Erlam had dit vooral een technische reden en was er geen specifieke katalysator voor de koersval.

  Bedrijfsnieuws

  Hikma Pharmaceuticals stond vrijdag onder druk nadat het Britse farmaceutische bedrijf zijn omzetverwachtingen voor het boekjaar 2017 neerwaarts bijstelde vanwege de lagere prijs op generieke medicijnen en een vertraging in het lanceren van een astmamedicijn. Het aandeel daalde 2,2 procent. Sectorgenoot AstraZeneca daalde 0,4 procent en GlaxoSmithKline steeg 0,6 procent.

  Wirecard kreeg een aantal koersdoelverhogingen, waarop het aandeel van de Duitse aanbieder van betaaldiensten 2,9 procent steeg.

  Engie en RWE zouden een strategische alliantie overwegen met een mogelijke uitruil van belangen. Dit meldde persbureau Reuters vrijdag. Het aandeel Engie won in Parijs 0,6 procent, terwijl RWE 5,4 procent steeg in Frankfurt.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerden de beurzen in Amerika hoger. De S&P 500 index steeg 0,7 procent.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 14. forum rang 10 voda 19 mei 2017 21:07
  Trump zet AEX lager op weekbasis

  Politieke problemen Amerikaanse president domineerden sentiment.

  (ABM FN-Dow Jones) Wereldwijd kwamen de beurzen deze week onder druk te staan door de politieke problemen van de Amerikaanse president Donald Trump. Op een slotstand van 526,92 punten op vrijdag, daalde de AEX op weekbasis circa 1,5 procent.

  Het nieuws werd deze week gedomineerd door het onderzoek naar vermeende banden tussen de verkiezingscampagne van Trump en mogelijke Russische inmenging. Nadat de president vorige week FBI directeur James Comey ontsloeg, lekte deze week een memo uit van een gesprek tussen de twee waarin de president de FBI directeur vroeg het onderzoek naar voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn te staken. Dit zou opgevat kunnen worden als belemmering van de rechtsgang en kan strafbaar zijn.

  "De belangrijkste vraag is of Trump door deze ontwikkelingen afgezet kan worden, de zogenoemde impeachment. Om dit in gang te kunnen zetten moet Trump een misdaad hebben begaan. Dat Trump Comey eerst onder druk zette om het onderzoek naar Flynn stop te zetten en later is ontslagen is geen misdaad", volgens beleggingsstrateeg Ineke Valke van Theodoor Gilissen Bankiers.

  Verder werd bekend dat Trump informatie van veiligheidsdiensten heeft doorgespeeld aan Moskou tijdens een recent bezoek van de Russische minister van Buitenlandse zaken. "Een Amerikaanse president die geheime informatie niet voor zich kan houden, is een gevaar voor de geopolitieke verhoudingen. Het feit dat Trump zelf niet inziet maakt het nog dramatischer", aldus Valke.

  De perikelen rond Trump drukten halverwege de week de aandelenmarkten, maar richting het eind van de week werd de weg omhoog weer ingezet, hoewel dit volgens marktkenners meer technisch van aard was dan een teken van vertrouwen in Trump. De markt begint meer te twijfelen aan de uitvoerbaarheid van de economische beleidsplannen van de president, die tot nu toe de basis vormden voor de rally sinds zijn uitverkiezing.

  De dollar stond flink onder druk door het nieuws rondom de president. Ten opzichte van de euro daalde de munt naar het laagste niveau in zo'n zes maanden. Een andere munt die aandacht kreeg was de Braziliaanse reaal, vanwege een vermeend omkoopschandaal waarin president Michel Temer verwikkeld zou zijn. Vorig jaar moest voormalig president Dilma Rousseff al het veld ruimen vanwege corruptie aantijgingen. Voor Brazilië komt het nieuwe schandaal op een slecht moment omdat het land net weer wat leek op te krabbelen op economisch gebied.

  Olie zat in de lift in afwachting van de OPEC vergadering volgende week, waarbij het kartel naar verwachting de gemaakte afspraken over output-inperkingen verlengt of mogelijk zelfs uitbreidt.

  Volgende week

  Het kwartaalcijferseizoen is zo goed als voorbij. Wel vinden volgende week een aantal jaarvergaderingen plaats en noteren een reeks aan aandelen ex-dividend, wat voor afwijkende koersbewegingen kan zorgen.

  Qua buitenlandse fondsen is het nog wat drukker en geven onder andere HP Inc, Marks & Spencer, Best Buy en Costco kwartaalcijfers vrij.

  Op macro-economisch vlak is er volgende week aandacht voor een reeks aan inkoopmanagersindexen en wat nieuwe economische groeicijfers uit de eurozone en Amerika.

  Stijgers en dalers

  In de AEX waren er deze week weinig stijgers en de meeste winsten bleven beperkt tot rond een procent, uitgezonderd Gemalto dat dankzij een koerssprong op vrijdag, op weekbasis 3,1 procent won.

  NN Group moest het doen met een koersstijging van 0,6 procent na de publicatie van wat analisten een sterk eerste kwartaal noemden.

  Grootste daler was Altice, dat ten opzichte van vorige week 6,6 procent inleverde. De kabelaar werd deze week op de vingers getikt door de Europese Commissie, omdat het mogelijk regels heeft overtreden met de overname van telecombedrijf PT Portugal in 2015. Omdat Altice de toezichthouder niet op de hoogte heeft gesteld van de implementatie van het Portugese concern, riskeert het Franse bedrijf een boete die kan oplopen tot 10 procent van zijn totale jaaromzet.

  OCI voerde deze week de Midkap aan en steeg 14,3 procent. De fabrikant van onder meer kunstmest wist de omzet in het eerste kwartaal op peil te houden, terwijl de winstgevendheid onder druk stond door hogere kosten.

  Air France-KLM zette opwaartse beweging van de afgelopen tijd voort en steeg op weekbasis opnieuw een procent. Analisten van Davy Research verhoogden hun advies deze week van Underperform naar Neutraal en het koersdoel van 4,80 naar 9,00 euro.

  Corbion bevond zich deze week onderaan de AMX, met een verlies van 6,9 procent. Flow Traders daalde 3,3 procent na het publiceren van zwakke kwartaalcijfers. De flitshandelaar beleefde het zwakste kwartaal sinds de beursgang in 2015. UBS verlaagde deze week het koersdoel van 37,00 naar 35,50 euro waarbij het koopadvies werd behouden.

  Onder de kleinere fondsen viel de koersstijging van 11,6 procent van Takeaway.com op. Brunel daalde 8,3 procent. KBC Securities verlaagde het advies van Kopen naar Accumuleren en het koersdoel werd bijgesteld van 20,50 naar 16,50 euro. Analist David Vagman verlaagde ook zijn taxaties voor de verwachte winst per aandeel in 2017 en 2018. Het aandeel noteerde deze week tevens ex-dividend.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 15. forum rang 10 voda 22 mei 2017 16:01
  Volatiliteit AEX loopt op

  Vooral volatiliteit Gemalto omhoog.

  (ABM FN-Dow Jones) De Implied Volatility Index (IVIx) van de AEX noteerde maandagmiddag bij een stand van circa 528 punten op 10,8 procent, circa 11 procent lager dan een week eerder.

  De Implied Volatility Index Percentiel van 5 procent betekent dat 5 procent van de historische waarnemingen een lager niveau van volatiliteitlaat zien.

  In de AEX liet Gemalto de grootste indexstijging op weekbasis zien met 22 procent en een volatiliteit van 48 procent. KPN zag de volatiliteit daarentegen dalen tot 18 procent, een afname van 16 procent in vergelijking tot een week eerder.

  De data is samengesteld door Finodex, aanbieder van Smart Investment Tools voor optie-, aandelen- en turbobeleggers. Wekelijks publiceert ABM Financial News op maandag de nieuwe stand van de volatiliteitsindex.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 16. forum rang 10 voda 22 mei 2017 17:50
  Damrak begint week in het groen

  Weinig impulsen op rustige handelsdag.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de nieuwe handelsweek hoger gestart. De AEX sloot 0,2 procent in het groen op 527,85 punten, terwijl de AMX een winst van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,3 procent.

  Vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management sprak van een "saaie dag" in Amsterdam, waarbij de hoofdgraadmeter dicht bij huis bleef. Volgens Van Eerden blijven beleggers in de ban van de Amerikaanse president Donald Trump, maar staat ook de vergadering van de OPEC en andere grote olieproducerende landen later deze week op de radar van beleggers. "Het lijkt erop dat de bestaande productie-afspraken worden verlengd", aldus de vermogensbeheerder.

  Van Eerden merkte verder op dat de onderliggende ontwikkelingen onverminderd positief zijn, waarbij de Europese economie blijft groeien en de euro er sterk bijligt. "Beleggers zien weinig risico's", zo verklaart de vermogensbeheerder de huidige rust op de financiële markten.

  Uit Azië kwam het nieuws dat de Japanse export in april op jaarbasis met 7,5 procent is gestegen en de import met 15,1 procent. Verder meldde de OESO een groeivertraging in de bij de organisatie aangesloten landen in het eerste kwartaal en zei de Bundesbank in zijn maandrapport dat de Duitse economie dit kwartaal stevig door zal groeien. De Chicago Fed index liet vanmiddag een verbetering zien, van 0,07 in maart naar 0,49 in april

  Vooruitkijkend zullen ook deze week "politieke beslissingen waarschijnlijk meer invloed hebben op de financiële markten dan de economische data", verwacht beleggingsstrateeg Inkeke Valke van Theodoor Gilissen Bankiers.

  Olie noteerde maandag in het groen, in afwachting van de OPEC-bijeenkomst. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 50,74 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,6 procent hoger bewoog op 53,95 dollar.

  De euro/dollar noteerde rond het sluiten van de Europese beurzen op 1,1231. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1186. "De euro is vorige week natuurlijk ongelooflijk gestegen. Tegen die achtergrond lijkt deze kleine daling maandag vooral technisch van aard. De munt is even aan het afkoelen", zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank tegen ABM Financial News.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 14 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Aegon met een winst van 6,5 procent. De verzekeraar kondigde aan zijn twee grootste in run-off geplaatste onderdelen in de Verenigde Staten aan de herverzekeraar Wilton Re te verkopen. Hiermee wordt een forse hoeveelheid eigen vermogen vrijgespeeld om de solvabiliteit te versterken. De transactie betekent een eenmalig boekverlies van 300 miljoen dollar, of 270 miljoen euro. Aegon zet met de verkoop een positieve stap om de solvabiliteit van het Nederlandse onderdeel te versterken, oordeelde analist Cor Kluis van ABN AMRO.

  Philips maakte bekend het Amerikaanse Respiratory Technologies over te nemen, zonder financiële details bekend te maken. Het aandeel steeg 0,4 procent.

  Sterkste daler in de AEX was ABN AMRO, dat 1,2 procent verloor, en Galapagos, dat 1,4 procent moest inleveren.

  ING Groep eindigde de dag 0,3 procent lager. De bank is door het Brusselse hof van beroep veroordeeld voor het "lichtzinnig" doorspelen van klantengegevens aan de antiwitwascel. Dit schreef De Belgische krant De Tijd dit weekend. Berenberg verhoogde het koersdoel voor op het aandeel van 12,50 naar 13,00 euro, met handhaving van het koopadvies. Analist James Chappell vindt ING een winnaar in de bankensector op de lange termijn, maar denkt wel dat het moeilijk wordt voor de bank om de marge op 150 basispunten te handhaven, als de rente nog langer laag blijft.

  AkzoNobel steeg 0,5 procent. Maandag diende voor de Ondernemingskamer in Amsterdam een zitting die grootaandeelhouder Elliot Advisors had aangevraagd in een poging het verf- en chemieconcern te dwingen een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen over een mogelijke overname door PPG Industries. De rechter oordeelt maandag, maar bij publicatie van dit bericht was dat nog niet het geval.

  De Midkap werd maandag aangevoerd door Corbion, dat na een flink verlies vorige week, wist te herstellen met een koerswinst van 3,9 procent. Vastgoedfondsen deden het ook goed in de AMX. Wereldhave steeg 1,6 procent en WDP won 1,8 procent.

  Arcadis steeg 0,7 procent. Het ingenieursconcern maakte bekend een raamcontract te hebben gesloten met de gemeente Utrecht voor beheerwerkzaamheden op trambanen in de regio. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en een opdrachtwaarde van 1,9 miljoen euro met de optie voor nog eens vier jaar.

  TomTom daalde 1,3 procent, nadat NIBC het advies verlaagde van Kopen naar Houden, maar het koersdoel handhaafde op 9,70 euro, aangezien de koers van het aandeel het koersdoel nadert en slechts zo'n drie procent koerspotentieel rest.

  ASM International, dat ex-dividend noteerde, verloor 0,9 procent en droeg daarmee de spreekwoordelijke rode lantaarn. Maandagmiddag vond de jaarvergadering plaats, waar ASMI de degens moest kruisen met grootaandeelhouder Eminence, dat opnieuw opriep om het belang in ASM Pacific Technology te verkopen.

  Onder de kleinere fondsen stegen ICT Group en Probiodrug achtereenvolgens 3,9 en 3,2 procent, terwijl Beter bed en Sif Holding, beide ex-dividend, respectievelijk 1,4 en 1,3 procent verloren. Het aandeel van Van Lanschot noteerde ex-dividend en daalde 2,2 procent. Wel werd het koersdoel voor Van Lanschot door UBS verhoogd van 26,00 euro tot 27,60 euro, met handhaving van het koopadvies. De Zwitserse bank baseerde zich daarbij op hogere winstramingen na de kwartaalupdate van vorige week.

  Esperite was opnieuw de gebeten hond onder de lokale fondsen en na een verlies van meer dan 20 procent vorige week, kwam daar maandag een daling van 14,4 procent bij. De Zutphense stamcelbank maakte dit weekend bekend dat het een faillissement van onderdeel Genoma aanvecht en stelde opnieuw de jaarcijfers uit.

  Value8 meldde dat het zijn belang in Ceradis heeft uitgebreid van 59 naar circa 68 procent. Ceradis is een spin-off van de Wageningen Universiteit en ontwikkelt milieuvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen. Het aandeel Value8 daalde 2,0 procent.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 17. forum rang 10 voda 22 mei 2017 19:36
  Europese beurzen sluiten overwegend lager

  Basisgrondstoffen zetten Britse beurs juist hoger.

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag overwegend lager gesloten. De Stoxx Europe 600 index daalde 0,1 procent op 391,14 punten. De Duitse DAX verloor 0,2 procent op 12.619,46 punten, de Franse CAC 40 sloot vlak op een slotstand van 5.322,88 punten, maar de Britse FTSE 100 steeg juist 0,3 procent tot 7.496,34 punten.

  Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets deed de Britse beurs het beter dan omringende beurzen vanwege de sterke vraag naar aandelen gerelateerd aan basisgrondstoffen. "Mijnbouwers en bedrijven uit de olie- en gassector koersten hoger en die speelden de Britse hoofdgraadmeter in de kaart", aldus Madden.

  Op macro-economisch vlak was het rustig in Europa. De OESO meldde een groeivertraging in de bij de organisatie aangesloten landen in het eerste kwartaal. In het OESO gebied groeide de economie met 0,4 procent op kwartaalbasis, tegen 0,7 procent in het vierde kwartaal. In de eurozone bleef de groei stabiel op 0,5 procent.

  De Bundesbank stelde in zijn maandrapport dat de Duitse economie dit kwartaal stevig door zal groeien. In het eerste kwartaal groeide de Duitse economie met 0,6 procent op kwartaalbasis.

  Olie noteerde maandag in het groen, in afwachting van de OPEC vergadering later deze week. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 50,70 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,6 procent hoger bewoog op 53,93 dollar.

  De euro/dollar noteerde rond het sluiten van de Europese beurzen op 1,1232. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1186.

  Stijgers en dalers

  De hogere olieprijs gaf maandag een impuls aan de energiesector. BP steeg 0,3 procent en Tullow Oil sloot zelfs 1,7 procent hoger. Grondstoffondsen en mijnbouwers zaten ook in de lift, met een stijging van 0,4 procent voor Glencore, terwijl BHP Billiton 0,2 procent steeg en Randgold Resources 0,6 procent aan beurswaarde kon bijschrijven.

  Financiële waarden deden het verdeeld. Franse bankaandelen daalden, met een verlies van 0,9 procent voor Société Générale en 0,3 procent voor BNP Paribas.

  Commerzbank steeg evenwel 1,3 procent, terwijl Deutsche Bank 0,6 procent verloor. ING Groep hield het bij een verlies van 0,3 procent.

  Een opvallende koersbeweging was er verder voor het Zwitserse chemieconcern Clariant, dat 3,5 procent won na de aangekondigde fusie met het Amerikaanse Huntsman voor een deal ter waarde van 14 miljard dollar.

  Marks & Spencer, dat 0,6 procent hoger sloot, komt later deze week met de cijfers over het afgelopen gebroken boekjaar. "De verwachtingen zijn overduidelijk hooggespannen, gezien het aandeel op het hoogste niveau in een jaar koerste", aldus Madden van CMC Markets. De marktvorser merkte op dat ook sectorgenoten als Sainsbury's, Tesco en WM Morrison Supermarkets er goed bijlagen, met koerswinsten tot 1,5 procent.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese beurzen waren de koersenborden op Wall Street groen gekleurd. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,5 procent.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 18. forum rang 10 voda 23 mei 2017 17:58
  Damrak licht hoger gesloten

  Weinig actie.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met een lichte winst gesloten. De AEX index sloot dinsdag 0,1 procent hoger tot 528,17 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,1 procent.

  Volgens beleggingsadviseur Paul Springorum van Indexus gebeurde er dinsdag bijzonder weinig, nu het kwartaalcijferseizoen ten einde loopt en macro-economische data redelijk in lijn zijn met de verwachtingen. De markt kijkt volgens de beleggingsadviseur onder andere uit naar de publicatie van de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Reserve op woensdagavond. Een op woensdag geplande hoorzitting met de onlangs door Trump ontslagen FBI-directeur James Comey blijkt inmiddels uitgesteld en vindt vermoedelijk ergens volgende week plaats.

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat de bedrijvigheid van de economie van de eurozone stabiel is gebleven. De samengestelde inkoopmanagersindex van de industrie en de dienstensector bleef in mei staan op 56,8.

  Zowel het samengestelde cijfer uit Duitsland als Frankrijk wees op een aantrekkende groei in mei. De voorlopige inkoopmanagersindex voor de Duitse industrie steeg zelfs van 58,2 in april naar 59,4 in mei, terwijl de markt volgens analist David Madden van CMC Markets rekening hield met een indexstand van 58,0.

  De Duitse economie is in het eerste kwartaal op kwartaalbasis met 0,6 procent gegroeid. Op jaarbasis was sprake van een groei van 1,7 procent.

  Het ondernemersklimaat in Duitsland is in mei verder verbeterd. De index steeg van 112,9 in april naar 114,6 deze maand. Ook Franse ondernemers hebben vertrouwen in de economie. De Franse index voor het ondernemersklimaat bleef in mei ten opzichte van april stabiel op 109.

  Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in mei minder hard is gegroeid, terwijl de activiteit in de dienstensector verder aantrok. De verkopen van nieuwe woningen daalden in april in Amerika, met 11,4 procent.

  Olie noteerde dinsdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 51,36 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 54,09 dollar.

  De euro/dollar noteerde rond het sluiten van de Europese beurzen op 1,1241. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1252 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1239 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 15 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Altice met een winst van 3,0 procent, gevolgd door Akzo Nobel en Aalberts die beiden 1,0 procent hoger sloten.

  AkzoNobel zat in de lift, nadat PPG Industries dinsdag meldde daags na de uitspraak van de Ondernemingskamer over de aangevraagde buitengewone aandeelhoudersvergadering voor AkzoNobel, bijeen te komen en te besluiten wat de volgende stap is, nadat een overnamebod van PPG door AkzoNobel tot nu toe drie keer is afgewezen.

  UBS verhoogde het advies voor het aandeel ArcelorMittal van Verkopen naar Neutraal met een koersdoelverhoging van 17,10 naar 21,50 euro. Analist Carsten Riek blijft negatief over de Europese staalsector, maar de staal- en ijzerertsprijzen zijn minder hard gedaald dan de analist in december dacht. Het aandeel daalde 0,4 procent.

  Aegon noteerde dinsdag ex-dividend. Het fonds leverde 5,1 procent in en voerde daarmee de lijst van dalers onder de AEX-fondsen aan. Maandag was Aegon juist nog een sterke stijger.

  Philips heeft beademingsapparatuur van een dochterbedrijf teruggeroepen vanwege een mogelijk defect aan de interne bekabeling. In de praktijk komt de actie neer op een vervangingsprocedure. Het aandeel verloor dinsdag 0,8 procent.

  Bij de Midkapfondsen was Air France-KLM met een winst van 1,2 procent de sterkste stijger, gevolgd door OCI met een winst van 1,0 procent. Eurocommercial was met een verlies van 1,6 procent de sterkste daler.

  Bij de AScX-fondsen waren ICT Group en AMG sterke stijgers, met winsten van achtereenvolgens 3,7 en 2,3 procent.

  Van de lokaal genoteerde fondsen was er onder meer aandacht voor Euronext. Euronext breidde dinsdag zijn activiteiten met de overname van FastMatch uit. FastMatch werd voor 153 miljoen dollar ingelijfd, betaald uit een banklening. Euronext kreeg er 0,3 procent bij.

  HeadFirst Source Group heeft zijn omzetverwachting voor het lopende boekjaar 2017 verhoogd met 10 miljoen euro naar 460 miljoen euro. De omzet en de winstgevendheid ondergingen een enorme impuls als gevolg van een fusie tussen Source en Headfirst. Het aandeel Headfirst Source noteerde dinsdag een winst van 0,4 procent.

  Esperite lijkt zich in de gevarenzone te bevinden. Het verlies voor het bedrijf over 2016 liep op en er bevinden zich niet voldoende middelen in kas om de strategie uit te voeren. Dinsdag publiceerde het bedrijf de herhaaldelijk uitgestelde cijfers over het afgelopen boekjaar. Esperite zegt in hoge mate afhankelijk te zijn van aanvullende financiering. Het voortbestaan stelt de onderneming afhankelijk van voldoende kasstroom, het binnenhalen van de noodzakelijke financiering, het omdraaien van het faillissement van Genoma en de uitkomst van de patent rechtszaak. Esperite sloot 3,4 procent lager.

  VEON heeft in Pakistan aanvullend spectrum bijgekocht via dochterbedrijf Jazz voor 295 miljoen dollar. De koers van het voormalige Vimpelcom sloot 0,3 procent hoger.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese beurzen stond Wall Street hoger, waarbij de S&P 500 index 0,2 procent won op 2.398,54 punten.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 19. forum rang 10 voda 23 mei 2017 19:02
  Europese beurzen overwegend hoger gesloten

  Aanslag Manchester leidt tot druk op Britse reissector.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 392,02 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,3 procent op 12.659,15 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.348,16 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent lager op 7.485,29 punten.

  Met name de reissector stond dinsdag onder druk, na de terreuraanval in het Britse Manchester tijdens een optreden van zangeres Ariana Grande, waarbij 22 mensen omkwamen, waaronder kinderen, en 59 personen gewond raakten. "We werken nauw samen met het nationale netwerk voor terrorismebestrijding en de Britse veiligheidsdienst", meldde de politie van Manchester.

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat de bedrijvigheid van de economie van de eurozone deze maand stabiel is gebleven. De samengestelde inkoopmanagersindex van de industrie en de dienstensector bleef in mei staan op 56,8.

  Zowel het samengestelde cijfer uit Duitsland als Frankrijk wees op een aantrekkende groei in mei. De voorlopige inkoopmanagersindex voor de Duitse industrie steeg zelfs van 58,2 in april naar 59,4 in mei, terwijl de markt volgens analist David Madden van CMC Markets rekening hield met een indexstand van 58.

  De Duitse economie is in het eerste kwartaal op kwartaalbasis met 0,6 procent gegroeid. Op jaarbasis was sprake van een groei van 1,7 procent.

  Het ondernemersklimaat in Duitsland is in mei verder verbeterd. De index steeg van 112,9 in april naar 114,6 deze maand. Ook Franse ondernemers hebben vertrouwen in de economie. De Franse index voor het ondernemersklimaat bleef in mei ten opzichte van april stabiel op 109.

  "De sterke Duitse data van vandaag geven aan dat niet alleen de Duitse economie, maar de economie van de hele eurozone in 2017 voor een positieve groeiverrassing kan zorgen", aldus Carsten Brzeski, hoofdeconoom van ING. "Dit sentiment verspreidt zich ook over de financiële markten, waarbij veel deelnemers nu beseffen dat de economie van de eurozone te vroeg is afgeschreven", voegde hij toe. Echter, ondanks de cyclische upswing, zijn de structurele problemen in de economie van de eurozone niet verdwenen", concludeerde hij.

  Olie noteerde dinsdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 51,36 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 54,09 dollar.

  De euro/dollar noteerde rond het sluiten van de Europese beurzen op 1,1241. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1252 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1239 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  Nokia kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern een langlopend intellectueel eigendomsgeschil met Apple schikte, waarbij een meerjarige patentlicentie werd overeengekomen. De financiële details werden niet bekendgemaakt. Nokia ontvangt een vooruitbetaalde contante betaling van Apple, in combinatie met extra inkomsten gedurende de looptijd van de overeenkomst. Nokia won 6,4 procent.

  UBS kwam met een analistenrapport over de Europese staalsector, waarbij het advies voor ArcelorMittal omhoog ging van Verkopen naar Neutraal en dat voor ThyssenKrupp en Salzgitter bleef staan op Verkopen. UBS blijft negatief over de Europese staalsector, maar de staal- en ijzerertsprijzen zijn minder hard gedaald dan de analist in december dacht. De marktvorsers denken dat het nog steeds te vroeg is om in de sector in te stappen. ArcelorMittal daalde 0,4 procent, ThyssenKrupp steeg 2,6 procent en Salzgitter dikte 1,3 procent aan.

  Severn Trent steeg 1,8 procent, nadat het Britse waterbedrijf zijn dividendbeleid opwaardeerde en over het afgelopen boekjaar een hogere nettowinst rapporteerde.

  De Britse reissector stond onder druk na de aanslag in Manchester. Het aandeel van pretparkoperator Merlin Entertainment daalde 1,2 procent, hotelketenoperator Whitbread daalde 0,5 procent. Luchtvaartmaatschappijen profiteerden daarentegen. International Consolidated Airlines en easyJet stegen respectievelijk 0,7 en 2,5 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese beurzen stond Wall Street hoger, waarbij de S&P 500 index 0,2 procent won op 2.398,54 punten.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 20. forum rang 10 voda 24 mei 2017 18:02
  Weinig actie op Damrak

  Markt wacht op Fed en OPEC.

  (ABM FN-Dow Jones) De AEX is woensdag nauwelijks van zijn plaats gekomen. De hoofdgraadmeter daalde 0,1 procent op 527,87 punten. De AMX steeg 0,7 procent en de AScX won 0,2 procent.

  Volgens Youri Sleutel van online broker Lynx was het een redelijk rustige dag. Belangrijkste item op macro-economisch gebied waren de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden, aldus de beleggingsspecialist.

  Die voorraden bleken sterker dan verwacht gedaald, met ruim 4 miljoen vaten, waar de markt erop rekende dat de voorraden met zo'n 2 miljoen vaten zouden slinken. Olie werd richting het eind van de Europese handel iets goedkoper, in afwachting van de vergadering van de OPEC en een aantal landen buiten het kartel van donderdag, waarbij alom een verlenging van de bestaande productie-afspraken wordt voorzien. Een juli-future West Texas Intermediate bewoog 0,2 procent lager op 51,38 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,2 procent daalde naar 54,33 dollar.

  Beleggers keken woensdag verder vooral vooruit naar de notulen van de Federal Reserve, die in de loop van de avond worden vrijgegeven. Marktanalist Ron van der Does van IG verwacht weinig spannends. "Het rentebeleid is duidelijk; de Fed wil terug naar een normaliserend rentepad, maar zal aanpassingen afhankelijk laten zijn van de data die maandelijks binnenkomen. Vooralsnog worden er voor dit jaar twee (juni en december) renteverhogingen verwacht".

  Voorafgaand aan de publicatie werd de dollar iets duurder. Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de euro/dollar 1,1174. Het muntpaar verhandelde woensdagochtend op 1,1189.

  Op macro-economisch vlak was er beperkt aandacht voor de verlaging van de Chinese kredietwaardigheid naar A1 door Moody's. De Amerikaanse kredietbeoordelaar vreest voor de tragere economische groei en de hoge schuldenberg van China. "Weinig verrassend", vond beleggingsstrateeg Edmund Goh van vermoegensbeheerder Aberdeen. Dat de markt er nauwelijks op reageerde was volgens Goh ook geen verrassing. De Chinese Shanghai Composite steeg 0,1 procent, net als de Hang Seng index.

  Verder bleek het consumentenvertrouwen in Duitsland onverwacht gestegen in mei. Amerikaanse cijfers over de woningmarkt vielen net als dinsdag tegen en toonden voor de bestaande woningverkopen een daling in april.

  Stijgers en dalers

  In de AEX was het beeld verdeeld en bleven de verliezen in het algemeen beperkt. Randstad kreeg de meeste klappen en daalde 3,6 procent. Credit Suisse verlaagde het advies van Outperform naar Underperform en het koersdoel van 60,00 naar 48,00 euro in een sectorrapport over de uitzendmarkt.

  De winsten waren ook bescheiden, met Vopak als koploper, dat 0,8 procent won.

  ArcelorMittal daalde 0,4 procent nadat S&P de kredietstatus verhoogde van BB naar BB+ met een stabiele outlook. Volgens de analisten lieten de resultaten van het staalbedrijf over het eerste kwartaal robuuste prestaties zien met een lagere schuldenlast.

  In de Midkap was Arcadis de grote winnaar, met een stijging van de koers met 6,0 procent. Kepler Cheuvreux verhoogde het advies op het aandeel van Houden naar Kopen, terwijl het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 14,50 naar 17,00 euro.

  De verliezen binnen de AMX bleven beperkt tot minder dan een procent. Flow Traders daalde 0,1 procent. ING verlaagde het koersdoel voor het aandeel van 40,00 naar 33,00 euro, terwijl het koopadvies werd gehandhaafd. Analist Rosine van Velzen baseerde de verlaging op de zwakke start van de handel in ETF's voor dit jaar. Dat het koopadvies werd behouden had te maken met de aantrekkelijke groeikansen voor het bedrijf.

  Onder de kleinere fondsen was er woensdag meer actie. Uitschieters waren Takeaway.com, dat 3,4 procent steeg en Probiodrug, dat juist 2,5 procent in moest leveren.

  Lokaal viel de daling van 9,4 procent van het aandeel Kardan op. In het eerste kwartaal boekte het concern verlies, te wijten aan hoge financieringskosten en ongunstige valutabewegingen. Verder herhaalde de onderneming de waarschuwing dat het voortbestaan van de onderneming onzeker is door de zwakke financiële positie.

  Curetis verloor zelfs 11,1 procent. Het Duitse bedrijf met ene notering aan Euronext Amsterdam kwam woensdag met een kwartaalupdate. In de eerste drie maanden van 2017 werd een groter verlies geleden door hogere distributie- en andere kosten, terwijl de omzet ruim verdubbelde. Verder moet Curetis extra gegevens aanleveren voor de goedkeuring voor zijn diagnoseplatform Unyvero in de Verenigde Staten.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerde Wall Street licht hoger. De S&P 500 index won 0,1 procent.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
3.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,57 -1,12%
EUR/USD 1,1097 0,00%
Germany30^ 11.672,30 -0,92%
Gold spot 1.729,40 0,00%
LDN100-24h 6.144,18 0,00%
NY-Nasdaq Composite 9.489,87 +1,29%

Stijgers

ADYEN NV
+5,16%
Wolter...
+3,34%
Flow T...
+3,28%
Acomo
+2,93%
Lucas ...
+1,90%

Dalers

Fugro
-10,39%
Wereld...
-7,19%
UNIBAI...
-6,47%
Air Fr...
-5,77%
Sligro
-5,17%

Nieuws Forum Meer»

(6)

FairValue op 31 mei 2020 22:21
(15)

Go4profit op 31 mei 2020 22:08
(23)

Pieter Vandewalle op 31 mei 2020 21:08
(8)

Pieter Vandewalle op 31 mei 2020 18:09
(10)

Pieter Vandewalle op 31 mei 2020 17:58

Column Forum Meer»

(914)

beer56 op 31 mei 2020 21:59
(41)

Leefloon op 31 mei 2020 12:14
(14)

Jilles van den Beukel op 31 mei 2020 09:31
(3)

Felix07 op 31 mei 2020 09:21
(3)

Sander50 op 31 mei 2020 06:47
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare