Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.089 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 18 april 2017 18:02
  Damrak lager gesloten

  Noord-Korea en naderende verkiezingen Frankrijk domineren sentiment.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 1,2 procent tot 509,73 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,9 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,8 procent.

  Volgens vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep bewoog de AEX bij opening hoger in reactie op het hogere slot maandag van Wall Street, waarna de geopolitieke spanningen, omtrent onder andere Noord-Korea, opnieuw de overhand kregen en koersen op het Damrak omlaag gingen. De onverwachte aankondiging van de Britse premier Theresa May over vervroegde parlementsverkiezingen was volgens Smit weliswaar onverwacht, maar leidde nauwelijks tot extra druk op de markt. "Noord-Korea en de aanstaande verkiezingen in Frankrijk domineren het sentiment", aldus Smit.

  In Europa stonden dinsdag geen richtinggevende publicatie geagendeerd. Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in maart op maandbasis gedaald met 6,8 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 9,2 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg op maand- en jaarbasis met achtereenvolgens 2,5 en 17,0 procent.

  De productie binnen de Amerikaanse industrie is in maart op maandbasis gestegen met 0,5 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 1,5 procent.

  Olie noteerde dinsdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 53,04 dollar, terwijl een brent-future Brent 0,3 procent lager bewoog op 55,14 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0704. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0641 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 23 van de 25 aandelen in het rood, aangevoerd door ArcelorMittal met een verlies van 6,2 procent. Marktvolgers wijten de daling aan flinke staalproductie in India, die er toe kan leiden dat de markt met verzadiging te maken kan krijgen met alle consequenties voor de staalprijzen van dien.

  Philips was met een winst van 0,1 procent de enige [echte] stijger. RELX sloot fractioneel hoger.

  Ahold Delhaize was met een verlies van 3,5 procent de op één na sterkste daler, gevolgd door Gemalto met een verlies van 3,1 procent.

  KBC Securities verlaagde in aanloop naar de kwartaalcijfers van het woensdag voorbeurs het koersdoel voor Vopak van 42,00 naar 40,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. Vopak verloor 1,0 procent.

  Goldman Sachs verlaagde het koersdoel voor Unibail-Rodamco van 263,00 naar 257,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. Het aandeel Unibail-Rodamco daalde 0,1 procent.

  DSM sloot 1,4 procent lager, nadat JPMorgan Cazenove het koersdoel verhoogde van 60,00 naar 61,00 euro met een onveranderd Neutraal advies.

  Galapagos daalde 2,1 procent, nadat het concern 338 miljoen dollar ophaalde met de uitgifte van circa 3,8 miljoen nieuwe gewone aandelen in de vorm van American Depositary Shares (ADS) voor een prijs van 90,00 dollar per ADS, exclusief underwriting kortingen. Theodoor Gilissen Bankiers heeft dinsdag het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 85,00 naar 100,00 euro met een ongewijzigd Aanbevolen advies.

  CEO Michael McGarry van het Amerikaanse PPG schreef een open brief aan de stakeholders van overnameprooi AkzoNobel. In deze brief ging McGarry onder meer in op wie PPG is, waarom een combinatie van PPG en AkzoNobel een goede zaak is en hoe het proces tot nog toe is verlopen. Opnieuw nodigde de topman van PPG de top van AkzoNobel uit om met elkaar te praten. Het aandeel AkzoNobel daalde 1,3 procent.

  Citi Research heeft dinsdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 123,00 naar 126,00 euro, met een ongewijzigd Neutraal advies. Het aandeel sloot vlak.

  Bij de Midkap was het beeld niet afwijkend ten opzichte van dat van de AEX, met veel rood en kleine plussen, met uitzondering van Refresco Group dat onder invloed van overnamespeculaties 2,3 procent steeg.

  Van de Midkapfondsen werden twee vastgoedfondsen in koersdoel neerwaarts bijgesteld door Goldman Sachs. De Amerikaanse zakenbank verlaagde het koersdoel voor Eurocommercial Properties van 37,20 naar 35,60 euro met een ongewijzigd Verkopen advies. Het koersdoel voor Wereldhave werd door Goldman Sachs verlaagd van 40,80 naar 39,10 euro met een ongewijzigd Verkopen advies. Wereldhave verloor 1,3 procent. Eurocommercial daalde 1,4 procent.

  Corbion voert dit jaar een aandeleninkoopprogramma uit ter waarde van 25 miljoen euro. Het inkoopprogramma start vandaag en loopt tot uiterlijk 31 december 2017. Corbion noteerde 0,2 procent hoger.

  Van de AScX-fondsen was Stern de sterkste stijger. Het concern won 2,7 procent na een koersdoelverhoging door NIBC van 22,00 naar 30,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

  Amsterdam Commodities kreeg van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) het bericht 'geen bezwaar' omtrent de voorgenomen overname van notenhandelaar Delinuts. Het aandeel Acomo noteerde 0,7 procent hoger.

  Van de lokale fondsen zag Neways Electronics International in het eerste kwartaal van dit jaar zowel de omzet als de order-intake op jaarbasis stijgen. Neways maakte over de eerste drie maanden een stijging van de netto-omzet bekend van 9,5 procent naar 107,6 miljoen euro met een toename van de order-intake van 13,1 procent naar 132,0 miljoen euro. Voor 2017 herhaalde Neways zijn outlook. Het bedrijf rekent onverminderd op een hogere netto-omzet en een hoger bedrijfsresultaat dan in 2016. Het aandeel noteerde 3,2 procent hoger.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.343,69 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 2. forum rang 10 voda 18 april 2017 19:57
  Europese beurzen lager gesloten

  Vervroegde parlementsverkiezingen Verenigd Koninkrijk leidt tot extra druk.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,1 procent tot 376,35 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,9 procent op 12.000,44 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,6 procent op 4.990,25 punten. De Britse FTSE 100 sloot 2,5 procent lager op 7.147,50 punten.

  De Europese beurzen verkeerden dinsdag in een verkoopmodus in aanloop naar de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk aanstaande zondag. "Het verschil in stemmen tussen de vier kandidaten is minder dan 3 procent, wat tot meer onzekerheid leidt", aldus analist Devata Tseng van FXPro.

  "Terwijl de laatste peilingen aantonen dat de onafhankelijke Emmanuel Macron een gezonde kans heeft om in mei te winnen, zijn de kansen van de conservatieve Francois Fillon gedaald en de extreem linkse kandidaat Melchon gestegen", aldus analist Kathleen Brooks van City Index toe. "Als Macron en Fillon in de tweede ronde doorgaan, wat overigens als 'markt vriendelijk' wordt beschouwd, kan dit tot een rally in de euro, de CAC, maar ook in de Duitse DAX en Eurostoxx-index leiden", voegde zij toe.

  De onverwachte aankondiging rond het middaguur van de Britse premier Theresa May over vervoegde parlementsverkiezingen leidde tot extra druk. De verkiezingen zullen worden gehouden op 8 juni.

  Op macro-economisch vlak stonden dinsdag geen richtinggevende publicaties geagendeerd.

  Olie noteerde dinsdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 53,04 dollar, terwijl een brent-future Brent 0,3 procent lager bewoog op 55,14 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0704. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0641 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  Met name de mijnbouwers stonden dinsdag onder druk, vanwege een daling van de ijzerertsprijs tot het laagste niveau in vijf jaar, vanwege zorgen over China. ArcelorMittal verloor 6,2 procent, Antofagasta noteerde 3,4 procent lager en Glencore zakte 5,6 procent.

  De olieproducenten BP en Shell sloten achtereenvolgens 3,9 en 1,4 lager, vanwege de lagere olieprijs.

  Volkswagen heeft dankzij de verkoop van meer Volkswagens een hoger resultaat behaald in de eerste drie maanden van dit jaar. Volkswagen rapporteerde een operationeel resultaat van ongeveer 4,4 miljard euro en zei dat dit "significant" meer is dan de financiële markten hadden verwacht. Het aandeel daalde 2,7 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.343,69 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 3. forum rang 10 voda 19 april 2017 18:08
  Hogere slotkoersen op Damrak

  Bedrijfscijfers zorgen voor kleur.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met winst gesloten, na een flink aantal bedrijven dat de boeken opende. De AEX index steeg 0,3 procent tot 511,28 punten, terwijl de AMX een winst van 0,6 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,1 procent.

  "We zagen vandaag over het algemeen meevallende resultaten van grote bedrijven, al zie je dat niet heel sterk terugkomen in de koersen. Maar als deze start van het Nederlandse bedrijfscijferseizoen zich zo doorzet, dan is dat netjes te noemen en het neemt in ieder geval een beetje de zorgen weg over de recente sterke stijging van de afgelopen maanden", zei beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus tegen ABM Financial News.

  Grote fondsen zoals AkzoNobel, ASML, Heineken en TomTom openden de boeken. Alleen ASML eindigde uit dit rijtje in het rood, maar dat was volgens Schutte niet omdat de resultaten tegenvielen.

  Tijdens de ochtendhandel werd bekend dat consumentenprijzen in de eurozone in maart conform de voorlopige cijfers zijn gestegen, maar nog altijd duidelijk minder hard dan in de voorgaande maand. De inflatie bedroeg 1,5 procent.

  Olie noteerde woensdag lager. Een mei-future West Texas Intermediate bewoog 0,7 procent lager op 52,03 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,8 procent zakte naar 54,44 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0710. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0732 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er ook al een stand van 1,0732 op de borden.

  Vanavond krijgen beleggers het Beige Book van de Federal Reserve te verwerken. "Daar wordt altijd wel naar gekeken om te zien of er afwijkende dingen inzitten, al wordt daar nu niet op gerekend", zei Schutte.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 17 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ING met een winst van 4,1 procent. ArcelorMittal steeg 3,6 procent en Aegon 2,3 procent. De grootste verliezer was ASML dat 1,9 procent inleverde.

  Jefferies startte met het volgen van ING Groep met een koopadvies en een koersdoel van 16,40 euro. De digitale strategie van het bedrijf, met een investering van 800 miljoen euro, kan zich volgens de analist uitbetalen in 2019. Daarnaast zet ING België volgens De Tijd 615 miljoen euro apart voor het schrappen van 3.000 banen, omgerekend circa 200.000 euro per job.

  Citi Research plaatste Royal Dutch Shell op de verkooplijst en stelde tevens het koersdoel neerwaarts bij van 20,70 naar 18,50 pond. "De snelle herstart van de Amerikaanse schalieproductie bedreigt de bovenkant van deze cyclus", aldus Citi. De analisten zijn van mening dat de markt zijn verwachtingen dit jaar zal gaan herzien. Het aandeel Shell verloor 1,7 procent.

  AkzoNobel realiseerde een stabiele winst op een hogere kwartaalomzet als gevolg van sterke volumegroei in alle segmenten en acquisities. Daarmee waren de cijfers beter dan vooraf door analisten verwacht. AkzoNobel liet verder weten de divisie Specialty Chemicals binnen een jaar af te zullen splitsen van de verf- en coatingstak en de opbrengst daarvan grotendeels ten goede laten komen aan aandeelhouders. Het concern voorziet voor 2017 een circa 100 miljoen hogere EBIT dan in 2016. Het concern verhoogde verder de financiële doelstellingen voor 2020 voor de twee nieuwe bedrijven. Dit jaar wordt aan de aandeelhouders in totaal 1,6 miljard euro uitgekeerd in de vorm van een speciaal dividend van 1 miljard euro in combinatie met een verhoging van het reguliere dividend met 50 procent.

  S&P Equity Research verhoogde vandaag het koersdoel voor AkzoNobel van 75,00 naar 80,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. De koers van AkzoNobel steeg 0,3 procent.

  ASML voldeed in de eerste drie maanden van 2017 aan de eigen verwachtingen. ASML mikte voor het eerste kwartaal op een omzet van ongeveer 1,8 miljard euro met een brutomarge van circa 47 procent. ASML presteerde volgens Morgan Stanley in het eerste kwartaal van 2017 sterker dan verwacht en haalde daarbij ook nieuwe orders voor drie EUV-machines binnen. Voor het lopende tweede kwartaal rekent ASML op een omzet van 1,9 miljard tot 2,0 miljard euro met een brutomarge van 43 tot 44 procent, waarbij de marge onder druk staat van de nieuwe technologie EUV.

  Commerzbank zag in de kwartaalupdate voldoende reden om het koersdoel voor ASML te verhogen van 105,00 naar 115,00 euro met een onveranderd Houden advies.

  Heineken verkocht in het eerste kwartaal van 2017 tegen de verwachting in naar volumes gemeten meer bier, hetgeen resulteerde in een hogere winst. Het geconsolideerde biervolume van het concern steeg met 1,0 procent tot 44,0 miljoen hectoliter. Analisten hielden vooraf rekening met een daling naar 43,3 miljoen hectoliter. Vooral de volumes in Azië/Pacific stegen met 8,3 procent op jaarbasis sterk. S&P Equity Research verhoogde vervolgens het koersdoel voor Heineken van 76,00 naar 82,00 met handhaving van het advies op Houden. De koers van Heineken liep 1,2 procent op.

  Vopak boekte in het eerste kwartaal een bedrijfsresultaat (EBITDA), exclusief eenmalige items, van 203,1 miljoen euro, tegen 214,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens KBC Securities leverde het bedrijf in het eerste kwartaal een beter dan verwacht bedrijfsresultaat af, waarbij de winst in Nederland en de regio EMEA daalde, terwijl het bedrijfsresultaat in Azië en de America's steeg. De marktomstandigheden waren in de eerste drie maanden volgens CFO Jack de Kreij vrijwel ongewijzigd ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Vopak noteerde 0,8 procent hoger.

  Philips sloot met een syndicaat van zestien banken overeenkomsten voor een nieuwe doorlopende kredietfaciliteit van 1 miljard euro. De nieuwe kredietfaciliteit vervangt de huidige faciliteit van 1,8 miljard euro, waar Philips nooit beroep op heeft gedaan. De nieuwe kredietfaciliteit verloopt op 21 april 2022. Philips ging met 0,9 procent omhoog.

  RELX herhaalde de outlook voor 2017 en en ziet de trends in de eerste drie maanden overeenkomen met die van de eerste drie maanden van vorig jaar. Dit bleek uit een trading update van het data- en data-analysebedrijf. Het aandeel RELX zakte 0,5 procent.

  Onder de middelgrote fondsen eindigde Air France-KLM bovenaan met een winst van 4,2 procent. Arcadis sloot 1,9 procent lager en droeg daarmee de rode lantaarn. Arcadis maakt donderdag kwartaalresultaten bekend.

 4. forum rang 10 voda 19 april 2017 18:09
  Deel 2:

  TomTom boekte in het eerste kwartaal van 2017 conform verwachting een lagere omzet, wat ondanks een verbetering van de brutomarge resulteerde in rode cijfers. TomTom presteerde volgens Morgan Stanley conform de verwachtingen, waarbij de sterkere prestaties bij Automotive & Licensing voor een bemoedigende noot zorgen. NIBC sprak van "erg goede cijfers" en noemde vooral de groei bij de tak Automotive "indrukwekkend. S&P Equity Research verhoogde het koersdoel voor de navigatiespecialist van 8,20 naar 9,00 euro met handhaving van het advies op Houden. TomTom steeg 2,8 procent.

  GrandVision kondigde de overname aan van het Britse Tesco Opticians. De overname doet GrandVision via het Britse dochterbedrijf Vision Express en omvat 209 winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, wat het totaal aantal verkooppunten van Vision Express op 598 brengt. GrandVision verloor 0,9 procent.

  BAM Groep wil Paul Sheffield aanstellen als commissaris. De koers won 0,7 procent.

  Bij de AScX-fondsen won Stern 2,6 procent en kreeg AMG er 2,4 procent bij. Probiodrug leverde 2,2 procent in.

  NIBC verhoogde het koersdoel van ForFarmers 8,30 naar 9,10 euro met handhaving van het advies op Kopen. ForFarmers zakte 0,2 procent. NIBC startte verder met het volgen van Lucas Bols met een Accumuleren advies. Het aandeel steeg 1,2 procent.

  De Centrale Ondernemingsraad van Telegraaf Media Groep heeft zijn steun uitgesproken voor het overnamevoorstel van Mediahuis en VP Exploitatie ten kostte van het rivaliserende bod van Talpa. Dit maakte het mediabedrijf dinsdag nabeurs bekend. Hiermee is één van de voorwaarden voor het bod voldaan. Het aandeel TMG sloot 0,8 procent lager.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.349,34 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,7 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires

 5. forum rang 10 voda 19 april 2017 19:26
  Europese beurzen boeken bescheiden winsten

  Britse beurs sluit lager.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag geëindigd met bescheiden winsten, na een wagonlading bedrijfsresultaten en na de slechtste beursdag in vijf maanden op dinsdag.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,24 procent tot 377,24 punten, licht herstellend van de verliezen van dinsdag. De Duitse DAX presenteerde een winst van 0,13 procent op 12.016,45 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,27 procent op 5.003,73 punten.

  Het Verenigd Koninkrijk beweegt zich steeds onafhankelijker van de beurzen op het Europese vasteland. De Britse FTSE 100 sloot 0,46 procent lager op 7.114,36 punten, voortbouwend op een verlies van 2,5 procent dinsdag.

  De daling van de Stoxx Europe 600 index van 1,1 procent op dinsdag kwam vooral door een verkoopgolf bij Britse grote fondsen, zoals mijnbouwfondsen, terwijl het Britse pond sterk steeg ten opzichte van de Amerikaanse dollar, nadat premier Theresa May onverwacht vervroegde verkiezingen uitschreef voor het Britse Lagerhuis.

  De leider van de Britse conservatieve Tory-partij wil haar meerderheid in het Lagerhuis verder uitbouwen, om de Britse positie in de aankomende Brexit-onderhandelingen met de Europese Unie te verstevigen.

  "Als alles volgens plan gaat voor de Britse regering, met een grotere meerderheid en een beslissend mandaat voor die onderhandelingen, is het ook aantrekkelijk dat overgangsregelingen mogelijk langer kunnen doorlopen tot de volgende verkiezingen in 2022", zei analist Ian Williams van Peel Hunt.

  "De marktreactie, met name de sterke stijging van het Britse pond, lijkt logisch", stelde Williams.

  Hij wees erop dat de volatiliteit van de Europese aandelenbeurzen dinsdag op het hoogste niveau sinds het begin van het jaar lag, door nervositeit rond de Franse presidentsverkiezingen van aanstaande zondag.

  Olie noteerde woensdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 1,43 procent tot 51,66 dollar, terwijl een juni-future Brent-olie 1,49 procent lager bewoog op 54,07 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0711. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0718 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0733 op de borden.

  Op economisch gebied bleek de inflatie van de eurozone in maart inderdaad te zijn gezakt tot 1,5 procent, volgens definitieve cijfers van Eurostat, van 2 procent in februari.

  De handelsbalans tussen de eurozone en de rest van de wereld keerde terug naar een overschot van 18 miljard euro.

  Bedrijfsnieuws

  Heineken sloot 1,1 procent hoger na een stijging van de nettowinst met 11 procent voor 's werelds tweede bierbrouwer.

  Associated British Foods kon 1,3 procent bijschrijven. De eigenaar van retailer Primark verhoogde zijn dividend en verwachtingen voor het boekjaar 2017.

  Burberry Group verloor 8 procent na een financiële update. De maker van luxe-artikelen zag de onderliggende omzet in het tweede halfjaar dalen.

  Ook Zalando leverde in. De Duitse internetmodewinkel meldde een vergelijkbare winst over het eerste kwartaal, ondanks omzetgroei. Het aandeel zakte 3,7 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,15 procent hoger op 2.345,56 punten. De Dow Jones index stond juist 0,26 procent lager. Technologiebeurs Nasdaq noteerde weer 0,56 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 6. forum rang 10 voda 19 april 2017 22:12
  Wall Street sluit lager

  IBM levert 5 procent in.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken woensdag overwegend lager te gaan sluiten, omlaag getrokken door de oliefondsen en IBM.

  De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent lager op 2.338,15 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 20.404,15 punten. De Nasdaq perste er een kleine winst uit van 0,2 procent, tot 5.863,03 punten.

  De markt stond onder druk van een fors lagere olieprijs, die aandelen in de energiesector omlaag trok.

  De daling van de Dow Jones-index werd vooral veroorzaakt door IBM, dat een relatief zware weging heeft in de index.

  De techreus verloor 4,9 procent na de tegenvallende kwartaalwinst die dinsdag nabeurs werd bekendgemaakt. De koers is daarmee weer terug op het niveau van vorig jaar december.

  "IBM stelt voortdurend teleur maar is geen speler voor mij", zei analist Wayne Kaufman van Phoenix Financial Services. "Er zijn een paar bedrijven waar mensen naar kijken om het koffiedik van de markt te bestuderen, maar IBM hoort daar niet meer bij."

  De energiesector drukte de S&P500-index door de daling van de olieprijs met bijna 4 procent. Dow-component Chevron verloor 1,4 procent en het collega-olieconcern ExxonMobil leverde 0,7 procent in.

  Eerder op de dag hield de brede index nog een beperkte winst vast, maar na de publicatie van het Beige Book van de Fed dook de index in de rode cijfers. Het rapport liet zien dat de stijgende lonen in Amerika de inflatie nog niet sterk opdrijven.

  De financiële sector kon geen potten breken, ondanks beter dan verwachte cijfers voor zakenbank Morgan Stanley, wat een goedmaker was voor de tegenvallende cijfers van Goldman Sachs dinsdag. Het aandeel Morgan Stanley kon 1,9 procent bijschrijven.

  "We hebben een goede start van het cijferseizoen, met driekwart van de bedrijven die de verwachtingen overtreffen, hoewel er nog maar een klein aantal bedrijven hebben gerapporteerd", zei Kaufman. "Financials waren goed, met Goldman als enige landmijn. Maar we moeten goede winstcijfers blijven zien om vraag te blijven creëren voor beleggers."

  Olie sloot woensdag in het rood. De mei-future voor een vat ruwe olie sloot 1,97 dollar lager, of 3,8 procent, op 50,44 dollar, terwijl een juni-future Brent 3,55 procent goedkoper werd op 52,94 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0715. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0725 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0729 op de borden.

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse industrie in maart meer heeft geproduceerd dan in februari. Tevens bleek het aantal in aanbouw genomen woningen in maart te zijn gedaald.

  Bedrijfsnieuws

  Nasdaq-component Intuitive Surgical steeg 6,4 procent nadat de maker van chirurgische robots de verwachtingen van Wall Street voor dit kwartaal overtrof.

  Facebook won 0,9 procent. Dinsdag kondigde het sociale mediabedrijf een nieuwe 'augmented reality'-platform op basis van camera's aan.

  Het aandeel BlackRock zakte 1,7 procent. De grootste geldbeheerder ter wereld rapporteerde een hogere omzet, winst en beheerd vermogen.

  Yahoo verloor 1,2 procent, ondanks beter dan verwachte winstcijfers voor het internetbedrijf.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 7. forum rang 10 voda 21 april 2017 18:07
  Damrak sluit licht hoger

  Aandacht op Franse verkiezingen.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag iets hoger gesloten. De AEX index steeg 0,1 procent tot 512,19 punten, terwijl de AMX een winst van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een winst resteerde van 0,7 procent.

  Zondag vindt de eerste ronde voor de Franse presidentsverkiezingen plaats. Veertien dagen later nemen de twee kandidaten met de meeste stemmen het op in een tweede ronde. Emmanuel Macron en Marine Le Pen liggen momenteel aan kop, maar het is allerminst zeker wie er gaat winnen.

  "Spannend, zeker gezien de lage verwachte opkomst en hoge aantal kiezers die het nog niet weten", zei beursanalist Corné van Zeijl via Twitter.

  "De Franse presidentsverkiezingen blijven een belangrijke gebeurtenis die tot serieuze schokgolven kunnen leiden in de financiële markten. Nu de recente peilingen wijzen op een hevige strijd tussen de vier kandidaten in de eerste ronde en miljoenen kiezers nog niet weten op wie ze gaan stemmen blijft er veel onzekerheid bestaan", zei analist Lukman Otunuga van FXTM.

  Over de Amerikaanse economie werd bekend dat de activiteit in april minder hard is gegroeid, net als in de voorgaande maand. Ook bleken de woningverkopen in maart te zijn gestegen.

  De bedrijvigheid van de Franse economie is in april toegenomen, terwijl de Duitse index een vertraging in de groei liet zien. De eurozone als geheel liet deze maand een versnelling zien. Het overschot op de lopende rekening van de muntunie steeg in februari op maandbasis.

  De detailhandelsomzet van het Verenigd Koninkrijk daalde in maart meer dan verwacht.

  Olie noteerde vrijdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 2,4 procent tot 49,49 dollar, terwijl een juni-future Brent 2,2 procent lager bewoog op 51,83 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0698. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0731 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0720 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 13 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Aegon met een winst van 1,7 procent. ABN AMRO steeg 1,1 procent, net als Philips dat maandag met resultaten komt. Galapagos was met 2,8 procent de grootste daler, terwijl Vopak, dat ex-dividend noteerde, 1,6 procent verloor en Randstad 1,4 procent in het rood sloot.

  Bryan Garnier verhoogde het koersdoel voor Unilever van 46,00 naar 47,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. Volgens analist Virginie Roumage van Bryan Garnier liet een autonome omzetgroei van 2,9 procent in het afgelopen kwartaal zien dat de trends uit het vierde kwartaal zich hebben doorgezet. "Dit was verrassend gezien de vele negatieve factoren", aldus Roumage. De analist merkte op dat Unilever een kalenderdag minder had vanwege het schrikkeljaar 2016 en dat Pasen laat viel. Bovendien lieten belastingvoordelen in Amerika op zich wachten.

  S&P Equity Research heeft vrijdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 48,00 naar 50,00 euro bij ongewijzigd Houden advies. De koersdoelverhoging volgt op de beter dan verwachte omzetontwikkeling van Unilever in het eerste kwartaal van 2017. Unilever leverde 0,2 procent in.

  Bij de Midkapfondsen was Philips Lighting de grootste stijger. De onderneming realiseerde in het eerste kwartaal van 2017 conform verwachting minder omzet, maar een hogere nettowinst en handhaafde de outlook voor dit jaar. De omzet bij Lamps viel op jaarbasis met 19,1 procent terug, terwijl binnen LED juist een omzetgroei van 18,8 procent werd gerealiseerd. LED maakt nu 61 procent van de totale verkopen uit. De nettowinst kwam uit op 61 miljoen euro, tegenover 14 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Analisten van Morgan Stanley hadden een kwartaalomzet van 1.693 miljoen euro en een netto kwartaalwinst van 46 miljoen euro voorzien. Het aandeel Philips Lighting won 2,7 procent.

  Arcadis won 4,5 procent.

  ASM International wist in het eerste kwartaal van 2017 de eigen doelstellingen ruimschoots te halen en liet zich donderdag nabeurs daarbij positiever uit over het tweede kwartaal. De orderinstroom zou volgens de toeleverancier uitkomen op "een gezonde" 170 miljoen tot 190 miljoen euro. Bij de jaarcijfers over 2016 gaf ASMI ook al een omzetverwachting voor het tweede kwartaal af, van 160 miljoen tot 200 miljoen euro. Deze omzetverwachting stelde de toeleverancier aan de onderkant opwaarts bij naar een bandbreedte van 180 miljoen tot 200 miljoen euro. Daarbij rekent ASMI op een orderinstroom van 190 miljoen tot 210 miljoen euro voor het lopende kwartaal. Morgan Stanley was te spreken over de resultaten. Het aandeel sloot 3,7 procent hoger.

  Wereldhave boekte in het eerste kwartaal van 2017 iets lagere bruto huurinkomsten. In een toelichting op de cijfers sprak Wereldhave van verschillende stadia van economisch herstel in de vier markten waarin het concern actief is, namelijk Nederland, België, Frankrijk en Finland. Wereldhave boekte in de eerste drie maanden van 2017 bruto huurinkomsten van 57,1 miljoen euro, een daling van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De bezettingsgraad bedroeg ultimo maart 2017 95,1 procent, versus 94,6 procent een jaar eerder en 95,3 procent eind 2016. Wereldhave herhaalde de outlook voor het hele boekjaar.

  S&P Equity Research heeft vrijdag het advies voor Wereldhave verlaagd van Strong Buy naar Kopen met een ongewijzigd koersdoel van 50,00 euro. Het aandeel Wereldhaven sloot 0,5 procent lager.

  Michiel Boersma is van plan om per 1 mei wegens persoonlijke omstandigheden terug te treden als voorzitter en lid van de raad van commissarissen van PostNL. Het aandeel verloor 1,2 procent.

  Bij de kleinere fondsen was Wessanen de koploper met een stijging van 6,6 procent. Hunter Douglas won 4,7 procent en BinckBank steeg 3,1 procent. De online broker opent maandag de boeken over het afgelopen kwartaal.

 8. forum rang 10 voda 21 april 2017 18:07
  Deel 2:

  Wessanen kwam met sterke cijfers die door analisten en beleggers positief werden ontvangen. De nettowinst steeg zelfs 45,1 procent naar 13,2 miljoen euro en ook dit resultaat was duidelijk beter dan de prognose. Analisten hielden gemiddeld rekening met een stijging naar 10,0 miljoen euro. Wessanen handhaafde zijn verwachtingen voor heel 2017 en gaat nog steeds uit van een lage dubbelcijferige procentuele groei. De marge voor het bedrijfsresultaat ten opzichte van de omzet komt naar verwachting in het lopende boekjaar boven de 8 procent uit.

  NSI verkocht in drie afzonderlijke transacties 16 retail-vastgoedobjecten en kocht daarnaast twee kantoorpanden in Amsterdam. De verkoop van 16 retail-assets leverden NSI in totaal 150,9 miljoen euro op. Het vastgoedfonds kocht verder twee kantoorpanden voor een gecombineerde 78,8 miljoen euro. Het concern heeft de 16 retail-objecten verkocht tegen de boekwaarde eind december 2016. NSI sloot 2,4 procent hoger.

  Lokaal kwam Avantium met omzetcijfers over 2016, waarbij de omzet licht bleek te zijn gedaald. Het nettoverlies uit doorlopende activiteiten verdubbelde daarbij. Avantium sloot onveranderd.

  FNG is van plan de Antwerpse onlinespeler Suitcase over te nemen. Financiële details noemde het bedrijf niet. Het aandeel zakte 3,3 procent..

  Koninklijke Brill heeft in het eerste kwartaal de omzet gunstig zien ontwikkelen, met bevredigende autonome groei, afgezien van de overname Schöningh & Fink, die een moeilijke start kende. Het aandeel noteerde 2,3 procent hoger.

  Accsys Technologies heeft ruim 14 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Volgens Accsys was er veel interesse voor de nieuwe aandelen en kwamen de inschrijvingen meer dan vier keer hoger uit. De koers van Accsys won 5,3 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.351,94 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 9. forum rang 10 voda 24 april 2017 18:07
  Franse verkiezingen zetten Damrak flink in het groen

  Verhoogd overnamebod voor AkzoNobel.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag met winst gesloten. De AEX index steeg 2,3 procent tot 523,73 punten, terwijl de AMX een winst van 2,3 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 1,0 procent.

  De markt zag zich met name gesteund door de overwinning van de gematigde kandidaat Emmanuel Macron bij de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Macron zal zich in de tweede verkiezingsronde op 7 mei meten met Marine Le Pen, leider van de rechtse partij Front National, die Frankrijk uit de eurozone wil halen. De markt verwacht dat Macron in staat is om Le Pen in de tweede stemronde op 7 mei te verslaan. Volgens een recente opiniepeiling heeft de gematigde kandidaat een voorsprong van 62 procent tegen 38 procent voor Le Pen.

  "De stemming zat er door de verkiezingsuitslag in Frankrijk meteen goed in", aldus marktanalist Ron van der Does van IG, eraan toevoegend enigszins verbaasd te zijn over de weerslag van dit nieuws op de aandelenmarkten. "Ik had verwacht dat de uitslag van de Franse verkiezingen met name effect zou hebben op de valutamarkt", voegde Van der Does toe. Daarnaast merkte hij op dat ook de Verenigde Staten er mooi bij ligt. "In het algemeen is sprake van een positieve stemming", vervolgde de analist, "waarbij met name de financials de kar trekken". Van der Does vraag zich overigens af of de markt deze positieve stemming vast zal kunnen houden. "Noord-Korea zou zo maar de stemming kunnen doen omslaan", merkte hij op, "maar vooralsnog is de risicobereidheid groot", concludeerde hij.

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat het ondernemersklimaat in Duitsland in april verder is verbeterd. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel steeg van 112,4 in maart naar 112,9 deze maand.

  Tevens werd bekend dat de Chicago Fed National Activity Index in maart daalde van 0,27 in februari naar 0,08 afgelopen maand.

  Olie noteerde maandag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 49,43 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,2 procent lager bewoog op 52,33 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0861. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0836 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0703 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten maar liefst 23 van de 25 aandelen in het groen, waarbij de financials het voortouw namen. ING was met een winst van ruim 6,0 procent de sterkste stijger, gevolgd door ABN AMRO met een winst van 5,9 procent.

  PPG Industries verhoogde voor de tweede keer het bod op AkzoNobel. Per aandeel AkzoNobel biedt PPG nu 96,75 euro, waarvan 61,50 euro in contanten en 0,357 in aandelen PPG. Met het bod komt de waardering van AkzoNobel uit op 26,9 miljard euro. PPG nodigde AkzoNobel uit voor een laatste gesprek over de overname. Akzo Nobel bevestigde het derde bod te hebben ontvangen en gaf in de reactie aan het derde overnamevoorstel zorgvuldig te zullen bestuderen en beoordelen. Het aandeel steeg 4,8 procent en was daarmee de op twee na sterkste stijger onder de hoofdfondsen.

  Philips steeg 3,6 procent, na kwartaalcijfers. Philips zag in de eerste drie maanden de resultaten sterker stijgen dan analisten hadden voorzien. In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van 5,7 miljard euro. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 5,5 miljard euro. De nettowinst steeg van 37 miljoen naar 259 miljoen euro, beduidend beter dan de 156 miljoen euro waar analisten rekening mee hielden.

  Royal Dutch Shell, ENGIE, OMV, Uniper en Wintershall hebben een financieringsovereenkomst gesloten met Nord Stream 2 voor de bouw van de Nord Stream 2 pijpleiding. Elk bedrijf zal een langetermijnfinancieringsfaciliteit ter beschikking stellen van 285 miljoen euro. Daar bovenop zullen fondsen worden verstrekt van maximaal 665 miljoen euro ter dekking van een combinatie van korte- en langetermijnfinanciering en garanties. Het aandeel Shell steeg 0,6 procent.

  Nikon start een juridische procedure tegen ASML, omdat het meent dat ASML en Carl Zeiss patenten van Nikon schenden op het vlak van immersie-lithografie. ASML reageerde in een reactie op de aantijging ontkennend. ASML noteerde een plus van 0,9 procent.

  Unilever kreeg van JPMorgan Cazenove een koersdoel van 48,00 euro. Eerder was dit 44,00 euro. Het advies bleef staan op Neutraal. Unilever dikte 1,1 procent aan.

  Galapagos verhoogde zijn kapitaal als gevolg van de openbare aanbieding van American Depositary Shares. Het aandeel noteerde 2,4 procent lager, waarmee het concern de sterkste daler onder de hoofdfondsen was. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees verder op een verkoopadvies dat Janney afgaf op Galapagos.

  Wolters Kluwer onderzoekt strategische opties voor onderdeel Corsearch, waaronder een mogelijke desinvestering. Het aandeel verloor 0,4 procent.

  NN Group heeft in de na-aanmeldingsperiode het aantal aangeboden aandelen Delta Lloyd zien stijgen tot 93,3 procent. NN Group heeft tevens 8,75 miljoen gewone aandelen uitgegeven in ruil voor alle preferente aandelen A van Delta Lloyd en de achtergestelde schuld van de overgenomen Amsterdamse verzekeraar by Fonds NutsOhra. Het aandeel NN Group steeg maandag 4,5 procent.

  Bij de Midkapfondsen was het beeld identiek. VastNed was het enige fonds met een verlies. Het aandeel sloot 3,6 procent lager.

  ASM International is bereid tot de verkoop van 20 miljoen aandelen ASM Pacific Technology. Dit maakte ASMI maandag bekend, nadat recent grootaandeelhouder Eminence Capital het belang in ASM PT ter discussie stelde. Momenteel houdt ASMI nog een belang van iets meer dan 39 procent in ASM PT. Na de verkoop aan institutionele beleggers zal dit ongeveer 34 procent zijn. De verkoopopbrengst zal ASMI gebruiken voor een nieuw aandeleninkoopprogramma. Deutsche Bank verhoogde daarnaast het koersdoel voor ASMI van 63,00 naar 65,00 euro met handhaving van het advies op Kopen. Het aandeel won 2,3 procent.

 10. forum rang 10 voda 24 april 2017 18:07
  Deel 2:

  PostNL zal de samenstelling van het uitvoerende bestuur per 1 juli dit jaar wijzigen ter ondersteuning van een versnelling van de transformatie naar een logistiek e-commercebedrijf. Onder de wijzigingen komt er een directeur voor Mail Nederland. Ook komt er een nieuwe positie voor het bedrijfsonderdeel Kanalen & Consument. PostNL liep 2,5 procent op.

  Arcadis gaat Rijkswaterstaat helpen het verkeer te organiseren bij werkzaamheden aan wegen in Zuid-Holland. Hierbij gaat het met name om werkzaamheden in het weekend. Arcadis noteerde een winst van 5,1 procent.

  Onder de kleinere fondsen ging veel aandacht uit naar BinckBank, dat 2,2 procent steeg. BinckBank boekte over het eerste kwartaal van 2017 meer omzet op minder transacties, terwijl de winst daalde door hogere kosten. Ook daalde het beheerd vermogen bij vermogensbeheerbedrijf Alex verder. Het aantal transacties kwam conform de analistenverwachtingen uit op 2,08 miljoen, wat iets minder is dan de 2,12 miljoen een jaar eerder. Ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar steeg het aantal transacties, mede dankzij de afschaffing van de speculatietaks in België wel. De omzet steeg ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016 van 36,7 miljoen naar 39,9 miljoen euro. Analisten rekenden op 38,9 miljoen. Het beheerd vermogen bij Alex daalde in het eerste kwartaal verder tot 1,17 miljard euro, van 1,28 miljard eind 2016.

  NSI heeft in de persoon van Luurt van der Ploeg een nieuwe voorzitter van zijn raad van commissarissen. NSI verloor 0,8 procent.

  Heijmans rondde de verkoop van het Duitse dochterbedrijf Oevermann aan PORR Deutschland af. Het aandeel steeg 1,4 procent.

  Aandeelhouders van het lokaal genoteerde Esperite hebben ingestemd met de voorgestelde externe financiering van 13 miljoen euro. Het aandeel Esperite daalde 2,7 procent.

  Accsys Technologies heeft vorig jaar meer omzet behaald en zag de volumes flink stijgen. De volumes groeiden met 18 procent, waarbij in de tweede helft van het jaar sprake was van een stijging met 31 procent ten opzichte van de eerste jaarhelft. De totale omzet steeg 7 procent tot 56,5 miljoen euro. Accsys merkt op dat een jaar eerder de inkomsten profiteerden van éénmalige licentie inkomsten. Accsys heeft tevens zijn financiering rond gekregen om een nieuwe fabriek voor zijn Tricoya fabriek in Hull te bouwen. Via de uitgifte van nieuwe aandelen heeft de onderneming 14 miljoen euro opgehaald. De totale financiering heeft een omvang van 82 miljoen euro. Het aandeel won maandag 8,9 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,9 procent hoger op 2.370,13 punten. De Dow Jones index steeg 1,0 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,1 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 11. forum rang 10 voda 24 april 2017 18:54
  Europese beurzen hoger gesloten na Franse verkiezingsuitslag

  Met name financials profiteren van verkiezingsuitslag Frankrijk.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag hoger gesloten na de Franse verkiezingen op zondag. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 2,1 procent tot 386,09 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 3,4 procent op 12.454,98 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 4,1 procent op 5.268,85 punten. De Britse FTSE 100 sloot 2,1 procent hoger op 7.264,68 punten.

  De markt zag zich met name gesteund door de overwinning van de gematigde kandidaat Emmanuel Macron bij de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Macron zal zich in de tweede verkiezingsronde op 7 mei meten met Marine Le Pen, leider van de rechtse partij Front National, die Frankrijk uit de eurozone wil halen. De markt verwacht dat Macron Le Pen in de tweede stemronde zal verslaan. Volgens een recente opiniepeiling heeft de gematigde kandidaat een voorsprong van 62 procent tegen 38 procent voor Le Pen.

  Ondanks dat de uitslag conform verwachting was, noemde marktanalist Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management deze "nog altijd historisch", aangezien de traditionele partijen het niet tot de tweede ronde maakten.

  Verrast door de koersstijgingen vandaag was Juvyns niet. Vrijdag voorspelde de marktanalist tegenover ABM Financial News al dat er vers geld naar de Europese aandelenmarkten zou stromen, zodra de Franse onzekerheid van tafel zou zijn.

  Met name de financials profiteerden van de uitkomst van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. "Banken doen het goed, omdat er nu geen groot risico is voor een significante uitstroom [van kapitaal] uit het Europese bankensysteem en beleggers zich geen zorgen meer maken over de toekomst van de euro tot de verkiezingen in Italië", aldus marktanalist Neil Wilson van ETX Capital. Italië zal in mei 2018 de gang naar de stembus maken.

  "Het herstel van de Europese banken signaleert tevens dat met Macron aan het roer in Frankrijk het voor de Europese Centrale Bank makkelijker zal zijn om de rente te verhogen of het monetaire beleid aan te trekken", aldus Wilson, eraan toevoegend dat het voor het bedrijfsleven makkelijker zal zijn om te investeren en inkomsten te laten groeien.

  Olie noteerde maandag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 49,43 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,2 procent lager bewoog op 52,33 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0861. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0836 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0703 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  Vooral Franse banken hadden de wind in de rug. Société Générale won 9,9 procent, BNP Paribas steeg 7,5 procent en Credit Agricole noteerde 10,9 procent hoger.

  Tele2 behaalde in het eerste kwartaal van 2016 flink meer winst en omzet. De Zweedse telecomaanbieder handhaafde de outlook voor heel 2017. Dit jaar rekent Tele2 op een omzet van 31 miljard tot 32 miljard Zweedse kroon met een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 5,9 miljard tot 6,2 miljard kroon. Het aandeel won 6,1 procent.

  Akzo Nobel won 4,8 procent, nadat PPG Industries voor de tweede keer het bod op AkzoNobel verhoogde. Per aandeel AkzoNobel biedt PPG nu 96,75 euro, waarvan 61,50 euro in contanten en 0,357 in aandelen PPG. Met het bod komt de waardering van AkzoNobel uit op 26,9 miljard euro. PPG nodigde AkzoNobel uit voor een laatste gesprek over de overname.

  Nikon start een juridische procedure tegen ASML, omdat het meent dat ASML en Carl Zeiss patenten van Nikon schenden op het vlak van immersie-lithografie. ASML reageerde in een reactie op de aantijging ontkennend. ASML noteerde desondanks een plus van 0,9 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,9 procent hoger op 2.370,13 punten. De Dow Jones index steeg 1,0 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,1 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 12. forum rang 10 voda 25 april 2017 18:06
  Damrak hoger gesloten

  Positieve effect uitkomst Franse verkiezingen sluimert dinsdag door.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,1 procent tot 524,05 punten, terwijl de AMX een winst van 1,3 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,4 procent.

  Volgens vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep profiteerde de markt ook dinsdag van de overwinning van de gematigde kandidaat Emmanuel Macron bij de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen afgelopen zondag. Inmiddels richt de markt volgens de analist zijn focus met name op de kwartaalcijfers die de markt overspoelen. Daarnaast kijkt de markt uit naar het ECB-rentebesluit aanstaande donderdag. Smit wijst erop dat een overwinning van Macron in de tweede ronde van de Franse verkiezingen de ECB de ruimte biedt om na te gaan denken over een mogelijke renteverhoging of verkrapping van het monetair beleid. Vooralsnog maakt het Damrak zich volgens de vermogensbeheerder op voor een verkorte handelsweek vanwege Koningsdag aanstaande donderdag.

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen van Franse ondernemers in april is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 105 in maart naar 108 in april, waar geraadpleegde economen mikten op een indexstand van 104.

  De Spaanse producentenprijzen stegen in maart met 6,0 procent op jaarbasis, na een toename van 7,4 procent in februari.

  Gedurende de tweede helft van de handelsdag bleek uit cijfers van het Federal Housing Finance Agency (FHFA) dat de Amerikaanse huizenprijzen in februari zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Er werd een toename van 0,8 procent gemeten.

  Volgens de S&P Case-Shiller huizenprijsindex zijn de prijzen in de twintig meest stedelijke gebieden in de Verenigde Staten in februari op maand- en jaarbasis gestegen met respectievelijk 0,4 en 5,9 procent. In de tien meest stedelijke gebieden kwamen de prijzen in februari op jaarbasis 5,2 procent hoger uit. Op maandbasis bedroeg de groei 0,3 procent.

  Tevens werd bekend dat de verkopen van nieuwe woningen in de Verenigde Staten in maart zijn gestegen met 5,8 procent tot een geannualiseerd aantal van 621.000 stuks. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 15,6 procent. De gemiddelde verkoopprijs bedroeg vorige maand 315.100 dollar.

  Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in april gedaald. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 124,9 in maart naar 120,3 in april.

  Olie noteerde dinsdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 49,04 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,2 procent lager bewoog op 51,53 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0933. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0876 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0869 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 12 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Altice met een winst van 4,2 procent, gevolgd door SBM Offshore en Unibail-Rodamco met winsten van respectievelijk 1,3 en 1,0 procent.

  Randstad zag over het eerste kwartaal van 2017 de omzet en winstgevendheid verder oplopen en maakte daarmee beter dan verwachte resultaten bekend. De omzet steeg autonoom met 6,4 procent naar 5.557 miljoen euro met een onderliggend operationeel resultaat (EBITA) van 209 miljoen euro, goed voor een autonome stijging met 16 procent. De onderliggende EBITA-marge verbeterde van 3,6 naar 3,8 procent. Het aandeel daalde 1,5 procent.

  Akzo Nobel steeg 0,9 procent, nadat het concern liet weten een verzoek van de activistische grootaandeelhouder Elliot Advisors om een bava te organiseren met als doel het ontslag van voorzitter Antony Burgmans naast zich neer te leggen. Dit meldde het concern voor de start van zijn jaarvergadering. De aandeelhouders gaven tijdens de bijeenkomst hun goedkeuring aan alle ava-punten, hoewel er bij sommige wel degelijk sprake was van een tegengeluid. S&P Equity Research verhoogde het koersdoel voor AkzoNobel van 80,00 naar 85,00 euro met een ongewijzigd Houden advies, na de derde en laatste vriendschappelijke poging van PPG om de Nederlandse verfmaker over te nemen. Theodoor Gilissen verhoogde het koersdoel voor AkzoNobel van 82,00 naar 86,00 euro met een ongewijzigd Aanbevolen advies.

  ING koopt voor 300 miljoen euro aan aandelen bij de vandaag aangekondigde emissie door Bank of Beijing. Volgens de bank zal het meedoen met de emissie geen grote impact hebben op de verlies en winstrekening. Het aandeel verloor 0,5 procent.

  Bryan Garnier verhoogde het koersdoel voor Heineken van 83,00 euro naar 87,00 euro, met handhaving van het Kopen advies. Heineken verloor 0,2 procent.

  De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs verhoogde het koersdoel voor Philips van 37,00 naar 38,00 euro, waarbij het koopadvies en het plek op de favorietenlijst intact werd gelaten. Het aandeel verloor 0,1 procent.

  Bij de Midkapfondsen was Besi met een winst van 11,2 procent de sterkste stijger, gevolgd door WDP en OCI met winsten van achtereenvolgens 3,4 en 3,3 procent.

  BE Semiconductor Industries voldeed in het eerste kwartaal van 2017 aan de eigen verwachtingen, zoals analisten in aanloop naar de cijfers ook voorzagen. Besi zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 18,4 procent op kwartaalbasis stijgen naar 110,2 miljoen euro. De brutomarge kwam uit op 55,7 procent. De orderinstroom dikte met 162,4 procent aan tot 239,8 miljoen euro.

  Corbion boekte in het eerste kwartaal van 2017 een nagenoeg stabiele omzet, maar autonoom was sprake van een stevige krimp. De omzet van Corbion nam in het eerste kwartaal toe met 0,7 procent van 228,3 miljoen naar 229,9 miljoen euro. De autonome omzet kromp evenwel met 2,3 procent. Voor 2017 rekent Corbion echter onverminderd op een EBITDA exclusief eenmalige posten dat licht onder dat van 2016 uit zal komen. Het resultaat bedroeg toen 170,1 miljoen euro. Het aandeel Corbion noteerde 2,9 procent hoger.

 13. forum rang 10 voda 25 april 2017 18:06
  Deel 2:

  TomTom Telematics gaat samenwerken met BP om klanten van BP informatie te geven over brandstofgebruik in combinatie met informatie over het rijgedrag. Financiële details ontbraken. Het aandeel noteerde een winst van 1,3 procent.

  Goldman Sachs verhoogde het koersdoel voor Philips Lighting van 36,00 naar 39,00 euro, met handhaving van het Kopen advies. De koers kreeg er 1,8 procent bij.

  ASM International haalde maandag met de verkoop van 20 miljoen gewone aandelen ASM Pacific Technology circa 248 miljoen euro op. ASMI blijft met een resterend belang van 34 procent de grootste aandeelhouder van ASM PT. Het concern meldde de opbrengsten te gebruiken voor de inkoop van eigen aandelen. Het aandeel ASMI noteerde 0,1 procent hoger.

  GrandVision was met een verlies van 1,1 procent de sterkste daler van de Midkapper, gevolgd door PostNL en Air France-KLM met verliezen van respectievelijk 1,0 en 0,9 procent.

  Van de AScX-fondsen steeg ICT Group 13,1 procent in aanloop naar de kwartaalcijfers van het concern woensdag. Ordina was met een winst van 4,8 procent de op één na sterkste stijger. AMG verlloor 1,5 procent en was daarmee de sterkste daler van de kleinere fondsen.

  Accell Group behaalde in de eerste maanden van 2017 een vergelijkbare omzet als in het eerste kwartaal van 2016. Op basis van deze trends herhaalde Accell de verwachtingen voor heel 2017, dat wil zeggen een toename van de omzet en de operationele resultaten, onvoorziene omstandigheden voorbehouden. Tijdens de jaarvergadering werd CFO Hielke Sybesma benoemd tot interim-CEO en vervanger van vertrekkend topman René Takens. Het voorstel om een dividend van 0,72 euro per gewoon uitstaand aandeel uit te keren over het boekjaar 2016 werd goedgekeurd. Accell noteerde 1,1 procent lager.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent hoger op 2.386,86 punten. De Dow Jones index steeg 1,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 14. forum rang 10 voda 25 april 2017 18:48
  Groene koersen in Europa

  Beurzen zetten opgaande lijn voort.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 386,91 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.467,04 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.277,88 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent hoger op 7.275,64 punten.

  Met de stijging gaven de Europese markten vervolg aan hogere koersen een dag eerder die vooral het gevolg waren van opluchting over de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. De perceptie is dat de markt-vriendelijke Emmanuel Macron een goede kans maakt om de nieuwe leider in Frankrijk te worden. Ook kwam de aandacht weer te liggen op bedrijfscijfers.

  Uit Amerika kwam het nieuws dat het consumentenvertrouwen zoals dat wordt gemeten door The Conference Board in april is afgenomen. Consumenten waren minder optimistisch over zowel de huidige als de toekomstige verwachtingen.

  Tevens bleken de verkopen van eensgezingswoningen in maart te zijn gestegen, net als in de voorgaande maand en waren huizenprijzen gestegen.

  Over Europa werd bekend dat Franse ondernemers meer vertrouwen kregen in de economie en dat Spaanse producentenprijzen omhoog gingen.

  Olie noteerde dinsdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 49,04 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,2 procent lager bewoog op 51,53 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0933. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0876 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0869 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  De mijnbouwers stonden dinsdag onder druk na een reeks adviesverlagingen van Goldman Sachs. Anglo American verloor 0,7 procent, Antofagasta daalde 0,4 procent en BHP Billiton raakte 1,8 procent kwijt. Goldman Sachs verlaagde het advies voor Antofagasta en BHP Billiton van Neutraal naar Verkopen en het advies voor Anglo American werd neerwaarts bijgesteld van Kopen naar Neutraal.

  Christian Dior steeg 11,1 procent, na het nieuws dat LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton het onderdeel Christian Dior Couture van het bedrijf overneemt voor 6 miljard euro. LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton won 3,9 procent.

  Het Britse bedrijf Whitbread verloor 7,2 procent, nadat de moedermaatschapij van Costa Coffee en de Premier Inn hotelketen meldde een "zwaardere consumentenomgeving dan vorig jaar" te voorzien, ondanks een goede start van het nieuwe jaar.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent hoger op 2.386,86 punten. De Dow Jones index steeg 1,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 15. forum rang 10 voda 26 april 2017 18:12
  Damrak eindigt licht in het groen

  Bedrijfscijferseizoen zet door.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag licht hoger gesloten. De AEX index steeg 0,1 procent tot 524,46 punten, terwijl de AMX een stijging van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een winst resteerde van 0,7 procent.

  Bedrijfscijfers hielden beleggers ook vandaag weer bezig. Bovendien kunnen de belastingplannen van de Amerikaanse president Donald Trump op belangstelling rekenen. Zijn minister van Financiën Steven Mnuchin bevestigde eerder op de dag dat Trump de vennootschapsbelasting wil verlagen naar 15 procent. De gederfde belastinginkomsten zouden volgens Mnuchin worden opgevangen door een duurzame groei van de Amerikaanse economie van 3 procent. De minister zei dat nog meer details over het belastingplan later zouden volgen.

  Analist Michael Hewson van CMC Markets zei dat de woorden van Mnuchin geen verrassing waren en het daarom nog steeds wachten is op meer details. "Dit is waarschijnlijk ook de verklaring waarom de Europese aandelenmarkten afwachtend zijn." Hewson wees ook op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank dat donderdag plaatsvindt.

  Door ABM Financial News geraadpleegde economen verwachten geen verrassingen en denken dat de centrale bank het monetaire beleid zal handhaven.

  Er stonden dinsdag geen grote belangrijke economische publicatie op de rol met uitzondering van de Amerikaanse wekelijkse olievoorraden. Tijdens de ochtend bleek dat het Franse consumentenvertrouwen in april stabiel bleef. Nederlandse producenten kregen meer vertrouwen.

  Uit het olierapport kwam naar voren dat de voorraden zijn afgenomen, maar de benzinevoorraden liepen op. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 49,78 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,1 procent vlak bewoog op 52,56 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0876. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0937 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,0941 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 15 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door SBM Offshore met een winst van 2,6 procent. Ahold Delhaize steeg 1,5 procent en Wolters Kluwer kreeg er 1,2 procent bij.

  Er was vandaag aandacht voor KPN dat bedrijfsresultaten bekendmaakte. Het telecombedrijf realiseerde over het afgelopen kwartaal een vlakke omzet, maar zag de winst en de vrije kasstroom sterk verbeteren. De zakelijke markt stond onverminderd onder druk, terwijl KPN binnen de consumentenmarkt profiteerde van klantgroei en een hogere omzet per gebruiker per huishouden. De outlook voor 2017 werd gehandhaafd.

  S&P Equity Research verhoogde woensdag het koersdoel voor KPN van 2,80 naar 3,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. Volgens de analist waren de resultaten van het telecombedrijf over het eerste kwartaal in lijn met de verwachtingen, waarbij de aangepaste omzet bleef dalen door prijsdruk in het zakelijke segment en hiermee een hogere omzet uit consumententak teniet deed. De koers van KPN daalde 0,6 procent.

  Morgan Stanley verhoogde het koersdoel voor AkzoNobel van 77,00 naar 80,00 euro bij een ongewijzigd Gelijkgewogen advies. Fitch Ratings werd juist voorzichtiger over AkzoNobel vanwege de onzekerheid rond de overnamepogingen door het Amerikaanse PPG Industries. De analisten plaatsten AkzoNobel op Rating Watch Negative. De kredietwaardigheid van het Nederlandse bedrijf staat op BBB+. De koers van AkzoNobel daalde 1,4 procent en was daarmee de sterkste daler in de hoofdgraadmeter.

  Unibail-Rodamco sloot 0,6 procent in het rood na bedrijfsresultaten die het vastgoedfonds een dag eerder nabeurs rapporteerde. De bruto-huurinkomsten stegen, van 456,6 miljoen euro in het eerste kwartaal vorig jaar naar 461,5 miljoen euro, wat een stijging van 1,1 procent betekende. Het vastgoedfonds kreeg bovendien een koersdoelverhoging te verwerken van S&P Equity Research.

  Galapagos steeg 0,7 procent. Het bedrijf wil een nieuwe Fase Proof-of-Concept studie uitvoeren naar filgotinib en een ander kandidaatmedicijn. Galapagos werkt samen met het Amerikaanse bedrijf Gilead voor de ontwikkeling en commercialisering van medicijnen tegen ontstekingsziekten, zoals filgotinib.

  Philips won 0,4 procent. Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor het van origine Eindhovense bedrijf van 32,00 naar 34,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

  In de Midkap vielen er weinig grote uitslagen te ontdekken, al was Besi de sterkte daler met een verlies van 2,6 procent. Gisteren steeg Besi nog met dubbele cijfers op goed ontvangen kwartaalresultaten.

  Het Ierse kabinet heeft de bouw van het nationale kinderziekenhuis in Dublin, waar de Nederlandse BAM Groep mogelijk aan gaat werken, inmiddels goedgekeurd. Een woordvoerder van BAM zei tegen ABM Financial News dat zodra een handtekening is gezet het bouwbedrijf beleggers zal informeren. De klus zou een waarde van circa 1 miljard euro vertegenwoordigen. De koers van BAM steeg 0,4 procent.

  Philips Lighting daalde 1,2 procent. Philips verkocht met succes een flink belang in Lighting. In totaal deed Philips 22,25 miljoen aandelen Philips Lighting van de hand tegen een prijs van 28,80 euro per stuk, wat resulteerde in een opbrengst van circa 641 miljoen euro. Philips Lighting kocht zelf 3,5 miljoen van deze aandelen terug voor 101 miljoen euro.

  Onder de kleinere fondsen steeg KasBank 7,1 procent. De administratiebank boekte in de eerste maanden van 2017 meer winst, dankzij oplopende inkomsten en dalende kosten. BinckBank gaf 3,6 procent prijs, het aandeel noteerde ex-dividend.

  Kendion kreeg er 6,6 procent bij. Monolith maakte bekend een eerste belang van 4,3 procent te hebben genomen in het bedrijf. Monolith is een vermogensbeheerder die zich specialiseert in ondergewaardeerde West-Europese smallcaps.

  Stern Groep opent vier nieuwe vestigingen van SternPoint. Met deze nieuwe vestigingen, gericht op schadeherstel en service, in Harderwijk, 's Hertogenbosch, Amstelveen en Lelystad telt SternPoint vanaf juni 16 vestigingen. De koers van Stern daalde 0,1 procent.

  Het lokaal genoteerde Batenburg Techniek won 1,8 procent na publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal. Het bedrijf is het jaar weinig verrassend gestart. Het kwartaal ontwikkelde zich volgens het management van Batenburg zoals verwacht, wat inhoudt dat zowel omzet als het operationele resultaat zijn gestegen. De orderportefeuilles zit volgens het techniekbedrijf op een "goed niveau", vooral in de utiliteitsbouw.

  Avantium steeg 2,0 procent, nadat ING begon met het volgen van het aandeel met een koopadvies.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde Wall Street hoger, waarbij de S&P 500 0,3 procent steeg.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 16. forum rang 10 voda 26 april 2017 19:21
  Europese beurzen sluiten in het groen

  Markten nog in afwachting van belastingplannen Trump.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, terwijl de markten nog in afwachting waren van de belastingplannen van president Trump. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,5 procent tot 388,71 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.472,80 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.287,88 punten. De Britse FTSE 100 sloot ook 0,2 procent hoger op 7.288,72 punten.

  De verwachtingen voor de belastingplannen zijn hoog gespannen, maar teleurstelling en met name onzekerheid over de financiering van de plannen kan ook grote bewegingen op de financiële markten veroorzaken. Volgens minister van Financiën Steven Mnuchin zal Trump de vennootschapsbelasting verlagen naar 15 procent. De bewindsman noemde de plannen van Trump "de grootste belastingverlaging in de geschiedenis van ons land". De gederfde belastinginkomsten zullen volgens Trump en zijn team worden gecompenseerd door een hogere economische groei. Mnuchin meent dat "een duurzame groei van 3 procent" haalbaar is.

  "Met de aandelen indexen in de VS die op of vlakbij de hoogste niveaus van de laatste tijd staan, hebben investeerders grote hoeveelheden aandelen achter de hand. Als Trump erin faalt om de details van zijn plannen te onthullen of uit te legen hoe hij die gaat betalen, dan zouden wij niet verbaasd zijn als de Dow Jones index terug valt tot beneden 20.850 punten en een val tot 2.375 punten voor de S&P 500 achten wij dan ook een reële mogelijkheid", zei hoofdonderzoeker Konstantinos Anthis van ADS Securities.

  Ook strateeg Michael O'Rourke van JonesTrading heeft zijn bedenkingen en acht "een onrealistische, massale teleurstelling" goed mogelijk.

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenvertrouwen in Frankrijk in april ongewijzigd noteerde ten opzichte van de drie voorgaande maanden. De vertrouwensindex bleek staan op 100.

  De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald, zo bleek uit cijfers van de Energy Information Administration. In de week eindigend op 21 april daalden de olievoorraden met 3,6 miljoen vaten tot 528,7 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting steeg van 92,9 naar 94,1 procent.

  Olie noteerde woensdag verdeeld. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 49,77 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,2 procent lager bewoog naar 52,00 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0868. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0945 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0938 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  Fresnillo sloot 1,6 procent lager, nadat de mijnbouwer over het afgelopen kwartaal een daling van de goudproductie rapporteerde van 3,3 procent. De zilverproductie steeg daarentegen. Het concern meldde goede vorderingen te boeken bij het realiseren van zijn productiedoelstelling dit boekjaar.

  Sectorgenoot Antofagasta verloor 0,4 procent, nadat het concern zijn productie-outlook herbevestigde.

  BHP Billiton sloot 0,2 procent lager, nadat de mijnbouwer zijn verwachtingen voor de productie van cokeskolen en koper neerwaarts bijstelde, vanwege de impact van de cycloon afgelopen maand in Australië.

  Credit Suisse steeg 3,4 procent, nadat de Zwitserse bank over het eerste kwartaal van 2017 een nettowinst rapporteerde. De bank leed in dezelfde periode een jaar eerder nog een miljoenenverlies.

  Banco Santander verloor 0,8 procent. De Spaanse bank boekte het afgelopen kwartaal meer winst, waarbij de kernkapitaalratio verder verbeterde.

  Standard Chartered heeft in het eerste kwartaal van 2017 flink meer winst geboekt als gevolg van lagere afschrijvingen. Het aandeel sloot 3,9 procent hoger.

  Daimler is positiever geworden over de verwachtingen voor heel 2017 en mikt inmiddels op een significante stijging van de omzet en het bedrijfsresultaat. Het aandeel sloot op de handelsdag 0,1 procent lager.

  Fiat Chrysler Automobiles heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere omzet en winst gerealiseerd. Dit maakte de Italiaans-Amerikaanse autofabrikant woensdag bekend. Het concern gaat voor 2017 onverminderd uit van een netto-omzet die ligt tussen de 115 miljard en 120 miljard euro. In 2016 was dit nog 111 miljard euro. Het aandeel noteerde op Wall Street 9,7 procent hoger.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index woensdag 0,2 procent hoger op 2.394,71 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 17. forum rang 10 voda 27 april 2017 19:01
  Oranjefeest aan Damrak voorbij

  Draghi optimistischer uit de hoek.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is op Koningsdag in het rood gesloten. De AEX sloot ruim een half procent lager op 521,89 punten.

  Uit onderzoek van online broker BinckBank bleek dat een mandje koninklijke aandelen, dat wil zeggen de 13 aandelen op het Damrak met het predicaat Koninklijk, het de afgelopen vier jaar beduidend beter deed dan de AEX.

  Nadat de details in het belastingplan van de regering van Donald Trump ontbraken, richtten beleggers vandaag hun ogen op Frankfurt, waar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op de rol stond.

  Conform verwachting handhaafde de ECB zowel de rentes als het opkoopprogramma voor obligaties. In zijn toelichting op dit rentebesluit zei een ogenschijnlijk positief gestemde voorzitter Mario Draghi dat de neerwaartse risico's verder zijn afgenomen. Uit recente data bleek volgens de centraal bankier dat het cyclische herstel steeds sterker wordt.

  "Het herstel was broos en ongelijk en is nu breedgedragen en sterk", concludeerde Draghi dan ook.

  Toch blijft monetaire steun volgens de centraal bankier nog altijd hard nodig. De voorzitter voegde daaraan toe dat de ECB dan ook klaar staat om het maandelijkse aankoopprogramma van obligaties te zullen verlengen of verhogen indien de vooruitzichten verslechteren.

  Over de prijsontwikkeling in de eurozone zei Draghi dat de onderliggende inflatie slechts geleidelijk zal stijgen op de middellange termijn. Daarbij blijven de vooruitzichten voor de loongroei volgens de bankier "onzeker". Bewijs dat de inflatie zelfstandig naar het gewenste niveau stijgt is er nog onvoldoende, meent de centrale bank. Daar staat wel tegenover dat het risico op deflatie vrijwel is verdwenen.

  In Spanje, zo bleek vandaag, steeg de inflatie van 2,3 procent in maart naar 2,6 procent deze maand. In Duitsland was er ook sprake van een toename, van 1,6 naar 2,0 procent.

  Econoom Marco Valli van Unicredit denkt dat de ECB pas in juni scherper uit de hoek zal komen, nadat bekend is wat de verkiezingsuitslag in Frankrijk is en deze uitkomst ook in lijn met de verwachtingen van de ECB is. Valli rekent op 8 juni op fermere taal van voorzitter Mario Draghi, die in september uitmondt in daadwerkelijke actie, namelijk in de vorm van het verder terugschroeven van de obligatie aankopen in de loop van 2018.

  De plannen die door de regering van Trump werden gepresenteerd, en die volgens minister Steven Mnuchin"de grootste verlaging van individuele en zakelijke belasting in de Amerikaanse geschiedenis" behelsen, lijken volgens senior financials economist Tom Simonts van KBC eerder een wensenlijstje. De vraag is dan ook hoeveel van dit lijstje Trump daadwerkelijk weet te realiseren.

  De euro/dollar handelde op 1,0864. Rond de speech van Draghi was er veel beweging in het muntpaar, dat uiteindelijk daalde.

  Olie werd goedkoper, vooral doordat Libië de ambities uitsprak om in 2020 de olieproductie te hebben opgevoerd naar 1,6 miljoen vaten per dag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,4 procent goedkoper op 48,42 dollar en een vat Brent daalde 2,2 procent naar 50,78 dollar.

  Stijgers en dalers

  In de AEX eindigden de meeste fondsen lager. De grootste daler was ArcelorMittal met een verlies van 3,6 procent. SBM Offshore verloor 3,5 procent nadat de olieprijzen onder druk stonden. AkzoNobel eindigde 2,8 procent in het rood, maar hier was de ex-dividend debet aan.

  De grootste stijger in de hoofdindex was Altice met 1,4 procent, gevolgd door Gemalto met een winst van 0,9 procent. Vrijdag voorbeurs opent de digitale beveiliger de boeken over het eerste kwartaal. Nadat er in maart al een waarschuwing werd uitgestuurd, rekent de markt niet op al te veel verrassingen morgen.

  In de AMX verloor Aperam, voorheen onderdeel van ArcelorMittal, 3,8 procent. WDP werd ook 3,8 procent goedkoper, maar het vastgoedaandeel noteerde dan ook ex-dividend.

  Met een winst van 3,6 procent ging Corbion aan kop.

  Onder de kleinere fondsen hadden KAS Bank en Hunter Douglas de wind in de rug met stijgingen van respectievelijk 6,7 en 3,4 procent. Stern Groep deed het ook goed en won 4,2 procent. De grootste daler was ICT Group met een verlies van 2,2 procent.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese aandelenhandel noteerde Wall Street kleine minnen voor de Dow Jones en S&P 500 index, terwijl de Nasdaq index steeds verder boven de grens van 6.000 punten bewoog.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 18. forum rang 10 voda 27 april 2017 19:01
  Europese beurzen sluiten lager

  Investeerders niet verrast door handhaving monetair beleid ECB.

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten, waarbij de markten niet werden verrast door handhaving van het monetaire beleid door de Europese Centrale Bank. De breed samengestelde STOXX Europe 600 daalde 0,2 procent tot 387,80 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 12.443,79 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.271,70 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent lager op 7.237,17 punten.

  Belangrijkste nieuws op donderdag was zoals gezegd dat de Europese Centrale Bank zijn monetair beleid ongemoeid liet, hoewel dat eigenlijk geen nieuws was. In zijn toelichting op het rentebesluit zei een optimistische klinkende voorzitter Mario Draghi dat de neerwaartse risico's verder zijn afgenomen. Uit recente data bleek volgens de centraal bankier dat het cyclische herstel steeds sterker wordt. "Het herstel was broos en ongelijk en is nu breedgedragen en sterk", concludeerde Draghi, die daarbij verwees naar de inkoopmanagersindex met de hoogste stand in zes jaar.

  Toch blijft monetaire steun volgens de centraal bankier nog altijd hard nodig. De voorzitter voegde daaraan toe dat de ECB dan ook klaar staat om het maandelijkse aankoopprogramma van obligaties te zullen verlengen of verhogen indien de vooruitzichten verslechteren.

  Voorafgaand aan de toespraak van Draghi, handhaafde de ECB al het belangrijkste rentetarief op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief bleef en de strafrente 0,25 procent.

  "Dit was een nogal verwarrende en conflicterend optreden van Draghi", zei investeringsmanager James Arhey van Aberdeen Asset Management. "Hij moest toegeven dat de groeivooruitzichten zijn verbeterd en dat risico's voor de vooruitzichten meer gebalanceerd zijn, maar liet dat niet vergezeld gaan van een richtinggevende voorspelling voor de inflatie. Dat verwart de markt", lichtte hij toe. De marktvorser adviseert investeerders om te wachten tot de vergadering van de ECB in juni voor meer richting.

  Op macro-economisch gebied werd bekend dat de Bank of Japan zijn versoepelende monetaire beleid handhaaft. De centrale bank meldde dat de inflatie achterblijft, maar was positiever over de economie.

  Vanuit Duitsland kwam het nieuws dat het Duitse consumentenvertrouwen in mei harder is gestegen dan verwacht. De vertrouwensindex steeg van 9,8 in april naar 10,2 in mei. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een indexniveau van 9,9.

  In Duitsland was er verder sprake van een toename van de inflatie, van 1,6 procent in maart naar 2,0 procent in april.

  De Spaanse consumentenprijzen stegen in april ook in een hoger tempo dan in de voorgaande maand. Op jaarbasis kwam de inflatie in april uit op 2,6 procent, 0,3 procentpunt meer dan in maart. In zowel januari als februari was er nog sprake van een inflatie van 3,0 procent.

  Het Italiaanse consumentenvertrouwen is in april stabiel gebleven, terwijl het ondernemersvertrouwen juist is opgelopen. De index voor het consumentenvertrouwen kwam in april uit op 107,5, fractioneel lager ten opzichte van de 107,6 in maart.

  De graadmeter voor het ondernemersvertrouwen steeg van 105,1 naar 107,4.

  Olie noteerde donderdag fors in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate 2,4 procent tot 48,42 dollar, terwijl een juli-future Brent ook 2,4 procent lager bewoog op 51,15 dollar.

  Libië sprak de ambities uit om in 2020 de olieproductie te hebben opgevoerd naar 1,6 miljoen vaten per dag.

  De euro/dollar noteerde op 1,0878. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0899 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0904 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  Deutsche Lufthansa daalde 5,0 procent, ondanks het feit dat de Duitse luchtvaarder in het eerste kwartaal een operationeel verlies wist om te buigen in een operationele winst van 25 miljoen euro.

  De Duitse farmaceut Bayer sloot 4,1 procent hoger, nadat het concern over het eerste kwartaal een stijging van de nettowinst rapporteerde van 38 procent. Daarnaast stelde Bayer zijn verwachtingen voor het hele boekjaar opwaarts bij.

  WPP verloor 2,5 procent, nadat het 's werelds grootste reclamebureau meldde dat de groei van de omzet in het eerste kwartaal vertraagde, omdat klanten in de Verenigde Staten en opkomende markten minder spendeerden.

  Deutsche Bank boekte in het eerste kwartaal een hogere nettowinst op een lagere omzet. Deutsche Bank boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 575 miljoen euro, versus 236 miljoen euro in dezelfde periode een jaar terug. De omzet daalde 9 procent ten opzichte van een jaar eerder naar 7,3 miljard euro. Het aandeel sloot 3,7 procent lager.

  BASF behaalde in het eerste kwartaal van 2017 flink meer winst en omzet dan analisten hadden voorzien. Het chemieconcern sloot bijna 2 procent lager.

  Total verloor 0,3 procent, nadat het Franse olieconcern in de eerste drie maanden van 2017 flink meer winst behaalde. CEO Patrick Pouyanné wees in een toelichting op de overeenkomst van oliekartel OPEC en diverse andere producenten om de output te limiteren. In het eerste kwartaal behaalde Total een aangepaste winst, dat wil zeggen de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, van 2,6 miljard dollar, een stijging van maar liefst 56 procent.

  Brussel wil dat België beperkende condities voor het verkrijgen van een postlicentie verwijderd om deze markt toegankelijker te maken. Bpost sloot 1,1 procent lager.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.385,73 punten. De Dow Jones index gaf 0,1 procent af en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 19. forum rang 10 voda 28 april 2017 17:54
  Gemalto onderuit op vlak Damrak

  Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis wel hoger.

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag licht lager gesloten op 521,13 punten, terwijl de AMX juist 0,7 procent bijschreef. Op weekbasis won de AEX evenwel 1,8 procent.

  Vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management sprak van een weinig inspirerende handelsdag, met beperkt richtinggevend nieuws. Volgens de vermogensbeheerder hielden beleggers het kruit droog in aanloop naar het lange weekend. Op maandag zijn de beurzen gesloten in verband met de Dag van de Arbeid.

  Op weekbasis liet de AEX een winst optekenen. Volgens Vermeulen viel deze winst toe te schrijven aan meevallende politieke ontwikkelingen, waarbij de vermogensbeheerder vooral doelde op de uitkomst van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. De bedrijfscijfers die tot dusver naar buiten zijn gekomen, noemde Vermeulen bovendien "uitstekend".

  Op macro-economisch vlak stonden vandaag diverse economische groeicijfers op de rol. In het Verenigd Koninkrijk kwam de economische groei in het eerste kwartaal uit op 0,3 procent, de traagste groei sinds het eerste kwartaal van vorig jaar. Op jaarbasis groeide de Britse economie in het eerste kwartaal met 2,1 procent. De Spaanse economie is in het eerste kwartaal van 2017 in een iets hoger tempo gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De economische groei van Frankrijk kwam daarentegen lager uit dan in de voorgaande periode.

  Het zwaartepunt lag vandaag echter op de inflatiecijfers uit de eurozone. De consumentenprijzen bleken in april in een hoger tempo te zijn gestegen. De inflatie kwam afgelopen maand uit op 1,9 procent op jaarbasis, tegen 1,5 procent in maart. Geraadpleegde economen gingen uit van een stijging van het prijspeil met 1,8 procent. Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank zei donderdag bij het rentebesluit dat de inflatoire druk beperkt blijft.

  In de Verenigde Staten viel de economische groei in het eerste kwartaal flink tegen. De grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal van 2017 met 0,7 procent op jaarbasis. Dit was onder de verwachting van 1,0 procent. Vermeulen sprak van een teleurstelling, terwijl marktanalist Philip Marey van Rabobank stelde dat het groeicijfer nog binnen de marges viel van wat iedereen had verwacht.

  Olie noteerde vrijdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 49,20 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 51,65 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0902. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0888 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0877 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de AEX sloten 11 van de 25 fondsen in het groen onder leiding van ArcelorMittal dat 2,0 procent won. Donderdag leverde de staalreus juist nog stevig in. ABN AMRO en AkzoNobel werden tot 1,4 procent meer waard.

  Onder de hoofdfondsen gaf Gemalto daarentegen 7,2 procent prijs. De Franse digitale beveiliger kwam opnieuw met een winstwaarschuwing op de proppen, die werd afgestraft met een verlies van krap 12 procent. Voor het tweede kwartaal rekent Gemalto op aanhoudende tegenwind bij Payment en SIM. Als gevolg hiervan voorziet de beveiliger een omzetdaling van 8 tot 10 procent op jaarbasis, gerekend tegen constante wisselkoersen. Dit zal tot een operationele winst in de eerste jaarhelft leiden van 90 tot 100 miljoen euro. De tweede jaarhelft zal tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro aan operationele winst opleveren, denkt Gemalto. Daarmee ligt de winstverwachting voor heel het jaar op 390 miljoen tot 450 miljoen euro, hetgeen minder is dan de recent nog verlaagde winstoutlook van 453 miljoen euro. Eerder mikte Gemalto nog op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro, hetgeen al een neerwaartse bijstelling was van de 660 miljoen euro die het aanvankelijk voorzag. Analisten van Bryan Garnier waarschuwden ervoor dat ook de nieuwe outlook met argusogen bekeken moet worden en voor de camera van ABM Financial News betwiste analist Corne van Zeijl van Actiam de betrouwbaarheid van Gemalto en diens management.

  KPN daalde met 2,5 procent. Analisten van Barclays stelden in een rapport dat de concurrentie op de mobiele markt voor KPN toeneemt in plaats van afneemt, waarop de marktvorsers besloten het Gelijkgewogen advies voor het telecombedrijf te handhaven.

  ASML daalde met 0,9 procent. De Veldhovense onderneming beschuldigde Nikon van het misbruik van patenten van ASML. ASML voelde zich gedwongen naar de rechtbank te gaan, nadat Nikon eerder deze week aankondigde dit ook te doen. Een lange discussie tussen de twee partijen leverde niets op.

  In de Midkap was het BE Semiconductor Industries dat op bijval van beleggers kon rekenen met een plus van 3,5. Na de uitstekende kwartaalcijfers won het aandeel deze week meer dan 15 procent. Philips Lighting steeg vrijdag zelfs met 4,4 procent en ASM International schreef 2,2 procent bij.

  In de AMX moest Arcadis de rode lantaarn dragen met een verlies van 2,5 procent. Het aandeel noteerde ex-dividend. Flow Traders gaf 2,2 procent aan beurswaarde prijs.

  Onder de kleinere fondsen steeg Stern Groep met 4,5 procent, terwijl KAS Bank 3,6 procent daalde. KAS Bank noteerde vandaag, net als Arcadis, ex-dividend.

  Amsterdam Commodities gaf 0,2 procent prijs, ondanks dat het bedrijf inmiddels ook van de Duitse toezichthouder groen licht kreeg voor de acquisitie van notenhandelaar Delinuts. Eerder ging de Autoriteit Consument en Markt al akkoord.

  Het lokaal genoteerde Oranjewoud steeg met 0,2 procent na bekendmaking van de cijfers over 2016. Het moederbedrijf van Strukton Groep en Antea Group boekte over afgelopen jaar een stabiele omzet, terwijl de winst onder druk stond. Volgens Oranjewoud werden er "belangrijke stappen" gezet op het gebied van het verlagen van het risicoprofiel van de orderportefeuille en de orderinstroom, onder meer door door het afronden van de realisatiefase van de projecten A15 Maasvlakte-Vaanplein en A2 Ondertunneling Maastricht. De orderportefeuille daalde evenwel van 3,5 miljard naar 3,1 miljard euro.

  ABN AMRO is vrijdag gestart met het volgen van Coca-Cola European Partners met een verkoopadvies en een koersdoel van 32,00 euro. De koers daalde 1,0 procent.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.383,46 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
3.089 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 534,78 -0,71%
EUR/USD 1,1112 +0,30%
Germany30^ 11.648,60 -1,12%
Gold spot 1.721,06 -0,04%
LDN100-24h 6.174,60 -0,35%
NY-Nasdaq Composite 9.368,99 -0,46%

Stijgers

ADYEN NV
+1,56%
Acomo
+1,52%
VIVORY...
+0,87%
Flow T...
+0,79%
Basic-Fit
+0,64%

Dalers

Air Fr...
-3,06%
Sligro
-2,96%
Fugro
-2,90%
ASR Ne...
-2,72%
BAM
-2,58%

Nieuws Forum Meer»

(1)

Lightet op 29 mei 2020 09:25
(2)

Jopie1962 op 29 mei 2020 09:24
(8)

tmaster op 29 mei 2020 09:24
(1)

Jopie1962 op 29 mei 2020 09:16
(13)

R0ME0 op 29 mei 2020 09:14

Column Forum Meer»

(25)

PietKeizer op 29 mei 2020 09:26
(1)

tmaster op 29 mei 2020 09:14
(664)

b.west.invest op 29 mei 2020 08:41
(6)

wiegveld op 29 mei 2020 07:27
(712)

Haager op 29 mei 2020 07:22
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare