Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.008 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 147 148 149 150 151 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Damrak eindigt in het rood

Amsterdam sluit aan bij andere Europese beurzen.

(ABM FN-Dow Jones) Euronext Amsterdam is woensdag, net als de andere grote Europese beurzen, in het rood gesloten. De AEX index daalde 0,8 procent naar XX509,52 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,7 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,5 procent.

Volgens analist Corné van Zeijl van Actiam is er geen reden tot grote zorg vanwege de dalende beurzen. "We hebben de laatste tijd wel heel hoge waarderingen van de beurzen gezien. Het opwaarts potentieel is er nu zo ongeveer uit en ik zie de huidige beursbewegingen dan ook vooral als een kleine, gezonde correctie, waarbij winstnemingen ook een rol spelen", zei de marktvorser.

Op macro-economisch gebied kwam uit Azië voorbeurs het nieuws dat de Japanse export in februari voor de derde maand op rij is gestegen. Tokio rapporteerde een stijging op jaarbasis van 11,3 procent, de sterkste groei in twee jaar. De import steeg afgelopen maand met 1,2 procent op jaarbasis. Dit resulteerde in een overschot op de handelsbalans van 813,4 miljard Japanse yen.

De Amerikaanse huizenprijzen zijn in januari stabiel gebleven ten opzichte van de voorgaande maand, zo bleek uit de huizenprijzenindex van het Federal Housing Finance Agency (FHFA). In december was nog sprake van een stijging met 0,4 procent op maandbasis. Vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder lagen de huizenprijzen in januari 5,7 procent hoger.

De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in februari gedaald, zo maakte The National Association of Realtors bekend. De verkoop van bestaande woningen liep ten opzichte van januari met 3,7 procent terug tot een geannualiseerd aantal van 5,48 miljoen stuks. Er werd door economen gerekend op 5,55 miljoen stuks. Gemiddeld werd in februari voor een woning in Amerika 228.400 dollar betaald, een stijging van 7,7 procent op jaarbasis. De huizenprijzen stijgen inmiddels 60 maanden op rij.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen, meldde de Energy Information Administration woensdag. In de week eindigend op 17 maart stegen de olievoorraden met 5,0 miljoen vaten tot 533,1 miljoen vaten. De benzinevoorraden daalden met 2,8 miljoen vaten tot 243,5 miljoen vaten en de voorraden stookolie en andere destillaten liepen met 1,9 miljoen vaten terug tot een totaal van 155,4 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting steeg van 85,1 naar 87,4 procent.

Olie noteerde woensdag weer in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 47,56 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,5 procent lager stond op 50,20 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0805. Rond de start van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0810 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 7 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Galapagos met een winst van 2,2 procent. Het bedrijf heeft de start aangekondigd van een Fase 1 studie voor het kandidaatmedicijn GLPG3067 tegen cystic fibrosis met zijn samenwerkingspartner AbbVie, zo Dit maakte het Belgisch-Nederlandse biotechnologiebedrijf bekend. In het kader van de start van de Fase 1 studie ontvangt Galapagos een mijlpaalbetaling van 7,5 miljoen dollar van samenwerkingspartner AbbVie. Theodoor Gilissen Bankiers heeft woensdag het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 75,00 naar 85,00 euro met een ongewijzigd Aanbevolen advies.

Gemalto stond woensdagochtend hevig onder druk na een winstwaarschuwing. Gemalto verwacht in het lopende kwartaal minder omzet te realiseren dan in dezelfde periode een jaar eerder en stelde als gevolg de verwachtingen voor de winstontwikkeling voor het volledige jaar neerwaarts bij. Berenberg heeft woensdag het koersdoel voor Gemalto verlaagd van 70,00 naar 65,00 euro met een ongewijzigd Kopen advies. Het aandeel daalde 17,1 procent. "Het bedrijf heeft zichzelf ongeloofwaardig gemaakt, want iedereen had een winstwaarschuwing verwacht bij de laatste cijferrapportage. Toen kwam die niet en dan nu drie weken later opeens wel. Dan lijkt het erop dat er intern iets niet in orde is", zei analist Van Zeijl.

AkzoNobel wees een tweede overnamebod door PPG Industries af. PPG deed, aangepast voor dividend, een nieuw bod van 88,72 euro per aandeel, hetgeen zou neerkomen op 56,22 euro in contanten en 0,3331 in PPG aandelen. Enkele weken terug wees AkzoNobel nog een bod van krap 21 miljard euro af. Volgens analisten van Deutsche Bank zal PPG nu een afwachtende houding aannemen naar de aankondiging van strategische plannen door AkzoNobel, waaronder een afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals, wat de aandelenkoers moet stuwen. Een aangepast bod van 94 euro per aandeel acht Deutsche Bank "mogelijk". Het aandeel daalde 1,1 procent.

ING Groep leverde ruim 4 procent in. Het Financieel Dagblad meldde dinsdag na een gesprek met het Openbaar Ministerie dat ING mogelijk betrokken is geweest bij internationale corruptie, witwassen, het schenden van de regels voor cliëntonderzoek en het onvermeld laten van ongebruikelijke transacties. "Dit is niet goed voor hun reputatie. Ze waren lange tijd het beste jongetje van de klas, zonder grote problemen en met gezonde groei. Dit kan tot aanzienlijke boetes en claims leiden", meent Van Zeijl.

Bij de Midkapfondsen was GrandVision de grootste stijger met een winst van 1,2 procent.

Intertrust gaat ruim 1,8 miljoen eigen aandelen inkopen om verplichtingen te kunnen dekken aangaande de overname van Elian. Het aandeel steeg 0,9 procent.

Fugro was met een verlies van iets meer dan 4 procent de sterkste daler. De bodemonderzoeker wordt meegezogen op de sterk dalende olieprijzen.(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Deel 2:

Bij de kleinere fondsen kon Telegraaf Media Groep rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de Ondernemingskamer dinsdagavond oordeelde dat het consortium van de Belgische uitgever Mediahuis en VP Exploitatie van grootaandeelhouder Van Puijenbroek TMG mogen overnemen. De rechter noemde het beleid van TMG niet onzorgvuldig en voegde toe dat het TMG vrij staat om het bod van Talpa niet te bespreken of te accepteren. Het aandeel noteerde vlak.

Acomo daalde 0.7 procent. Kepler Cheuvreux verhoogde woensdag het koersdoel voor het fonds van 21,50 naar 23,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. Analist Patrick Roquas beschouwt de overname door Acomo van Delinuts zowel financieel als strategisch aantrekkelijk. De analist wees daarbij op de omvang van Delinuts, dat tien procent toevoegt aan de totale omzet. Ook heeft Delinuts een positieve impact op de producten, kanalen en regionale spreiding van de specerijen- en notentak van Acomo met gunstige financiële condities.

Atrium European Real Estate boekte in 2016 een lager aangepast bedrijfsresultaat. De daling was met name het resultaat van desinvesteringen en een daling van de inkomsten uit Rusland. Daarnaast meldde Atrium European Real Estate in een separaat persbericht dat het vastgoedconcern een raamovereenkomst heeft getekend met AdvoFin Prozessfinanzierung en Salburg Rechtsanwalts om een juridisch geschil uit het verleden tot een goed einde te brengen. Het aandeel daalde bijna 1 procent.

Royal Delft Group heeft de omzet over 2016 licht zien oplopen, maar de winstgevendheid aanzienlijk zien afnemen. Dit maakte de Delftse producent van Delfts sieraardwerk en keukengerei woensdag voorbeurs bekend. De omzet steeg in 2016 met 4 procent naar 24,5 miljoen euro, terwijl de nettowinst daalde van 169.000 naar 24.000 euro. Belangrijkste oorzaak daarvoor betroffen eenmalige extra uitgaven. Het operationeel resultaat daalde van 1,52 miljoen naar 1,17 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam ook lager uit op 201.000 euro, tegen 395.000 euro een jaar eerder. Het aandeel verloor 7,3 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Europese beurzen sluiten in het rood

Vertrouwen in Trump omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Europese aandelenmarkten zijn woensdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 374,03 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,5 procent op 11.904,12 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,2 procent op 4.994,70 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent lager op 7.324,72 punten.

Volgens marktvolgers is het vertrouwen in de regering van Donald Trump afgenomen. "Rendementen op Amerikaanse staatsobligaties zijn sinds de Fed-bijeenkomst van afgelopen week afgenomen, maar het lijkt erop dat in Amerika zorgen zijn ontstaan over de bekwaamheid van Donald Trump om zijn verregaande belastingplannen te verwezenlijken. Dit lijkt te zijn veroorzaakt door de perceptie dat Trump moeite zal hebben om de veranderingen voor Obamacare te realiseren, en als dat zo is waar zal hij dan nog meer mee gaan worstelen?", zei marktanalist Richard Perry van Hantec Markets.

De notulen van de Bank of Japan, opgemaakt tijdens de beleidsvergadering van eind januari van dit jaar, leverden geen nieuwe inzichten op. De Japanse export deed dat wel met de grootste plus in twee jaar tijd, waarmee het land zijn handelstekort weer naar een handelsoverschot zag verschuiven.

Uit Amerika kwam het nieuws dat de bestaande autoverkopen in februari zijn gedaald. Uit een ander rapport bleek dat de Amerikaanse huizenprijzen in januari stabiel zijn gebleven in vergelijking tot de voorgaande maand.

Olie noteerde woensdag in het rood, in reactie op het Amerikaanse olierapport waaruit een stijging van de voorraden naar voren kwam. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 1,0 procent tot 47,76 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,1 procent lager bewoog op 50,35 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0805. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0810 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Gemalto, de digitale beveiliger uit Frankrijk met een notering in Amsterdam, daalde maar liefst 17,1 procent volgend op een winstwaarschuwing. Gemalto verwacht in het lopende kwartaal minder omzet te realiseren dan in dezelfde periode een jaar eerder en stelde als gevolg de verwachtingen voor de winstontwikkeling voor het volledige jaar neerwaarts bij. Analist Corné van Zeijl van ACTIAM concludeerde dat de winstwaarschuwing de geloofwaardigheid van het concern op het spel zet.

Het Amerikaanse PPG heeft zijn overnamebod op AkzoNobel verhoogd. PPG biedt nu 90,00 euro per aandeel inclusief dividend, waarvan 57,50 euro in contanten plus 0,331 aandeel PPG. Het bod betekent een verhoging van 7,00 euro per aandeel ten opzichte van het eerste bod en waardeert AkzoNobel op circa 24,5 miljard euro. AkzoNobel heeft het voorstel wederom afgewezen. Het aandeel AkzoNobel sloot 1,1 procent op 75,78 euro.

Het Britse Kingfisher rapporteerde hogere resultaten over het afgelopen gebroken boekjaar. De retailer sprak in zijn outlook van onzekerheden als gevolg van Brexit voor de vooruitzichten voor de Britse economie. Daarnaast is het bedrijf terughoudend met betrekking tot de verwachtingen voor de Franse regio, met het oog op de aanstaande presidentsverkiezingen. De koers van Kingfisher verloor 3,3 procent.

Fiat Chrysler Automobiles verloor 0,6 procent. Uit mediaberichten bleek dat in Frankrijk een officieel onderzoek in gang is gezet om uit te zoeken of de autofabrikant heeft gefraudeerd met emissietesten.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak eindigt in het groen

Ogen op stemming over wijziging Amerikaanse gezondheidszorg.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,6 procent tot 512,62 punten, terwijl de AMX een winst van 0,9 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent.

Net als de overige aandelenmarkten wereldwijd ging de aandacht vooral uit naar de stemming in het Amerikaanse parlement over de nieuwe wet voor de Amerikaanse gezondheidszorg die Obamacare moet vervangen. De uitslag wordt als graadmeter gezien voor de daadkracht van de nieuwe regering onder leiding van Donald Trump.

Sinds de verkiezingsuitslag in november vorig jaar zijn aandelenkoersen wereldwijd gestegen door optimisme over de plannen van Trump om belastingen te verlagen en te investeren in de Amerikaanse infrastructuur. Deze week lijken er daarentegen barstjes te zijn ontstaan in de Trump rally en sommige marktvolgers wijzen op het risico van een correctie.

"De moeite van Trump om mensen aan boord te krijgen voor zijn plannen werd grotendeels als reden genoemd voor de koersdalingen wereldwijd eerder deze week, waarbij beleggers dit zien als een teken dat Trump ook moeite zal hebben om zijn investeringsplannen en belastingplannen erdoor heen te krijgen", zei analist Craig Erlam van Oanda.

Olie noteerde donderdag licht in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 47,81 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 50,59 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0782. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0787 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0802 op de borden.

Gedurende de ochtend werd bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland is afgenomen voor april. Ook Franse ondernemers kregen in maart minder vertrouwen. In het Verenigde Koninkrijk stegen de detailhandelsverkopen in februari met 1,4 procent. Er was een toename met 0,4 procent voorzien.

De Europese Commissie maakte s'middags bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone is verbeterd.

Uit Amerika kwam het nieuws dat er in februari meer nieuwe eengezinswoningen zijn verkocht. Voordat de markten in New York opengingen werd bekend dat het aantal steunaanvragen in de afgelopen week is gestegen met 15.000 aanvragen.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 21 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door AkzoNobel met een winst van 2,9 procent. SBM Offshore won 2,2 procent en ABN AMRO dikte 2,1 procent aan.

De CEO en CFO van het Amerikaanse PPG Industries waren donderdag in Amsterdam voor een ontmoeting met de pers, na het verhoogde bod op AkzoNobel. De activistische belegger en miljardair Paul Elliott Singer meldde een eerste belang en stemrecht van 3,25 procent in AkzoNobel. Elliott Management Corp wil dat AkzoNobel in gesprek gaat met het PPG over het verhoogde overnamevoorstel van de Amerikanen. De activistische belegger zei in reactie op het hogere bod dat dit nog steeds te laag was, maar het hedgefonds voerde de druk op AkzoNobel op om met PPG te gaan praten.

HSBC verlaagde na de winstwaarschuwing door Gemalto afgelopen woensdag het advies voor het aandeel van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 75,00 naar 62,00 euro. De analisten verlaagden de winsttaxaties voor Gemalto voor dit jaar met 12 procent en voor 2018 en 2019 met 11 procent, nadat Gemalto aangaf minder omzet te zullen behalen met de betaalactiviteiten. Deutsche Bank verlaagde het koersdoel voor Gemalto van 65,00 naar 55,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. Bryan Garnier verlaagde het koersdoel voor Gemalto van 52,00 naar 47,00 euro met een ongewijzigd verkoopadvies. Barclays bracht zijn koersdoel terug van 54,00 naar 50,00 euro en hield het advies op Onderwogen. Gemalto verloor 3,8 procent en was daarmee de hekkensluiter in de AEX.

Altice heeft met succes een deel van zijn schulden gefinancierd. In totaal wist Altice voor in totaal 3,4 miljard euro aan schulden te herfinancieringen, nadat de kabelaar in het afgelopen jaar al voor circa 30 miljard euro herfinancierde. Met de aangekondigde herfinanciering slaagde Altice er in de looptijd van zijn schulden te verlengen en de rentelasten met jaarlijks 60 miljoen dollar te verlagen. Het aandeel Altice steeg 1,3 procent.

ING verhoogde het koersdoel voor ABN AMRO van 22,50 naar 25,50 euro met een ongewijzigd koopadvies. Analist Albert Ploegh is sinds de vierdekwartaalcijfers positiever geworden over de groeivooruitzichten. ABN AMRO zal naar verwachting de dividenduitkering verhogen tot 60 procent van de winst in 2019-2020. Als er eenmaal duidelijkheid bestaat over de nieuwe kapitaaleisen onder Basel 4, is ABN AMRO een defensief aandeel met een aantrekkelijk rendement, meent Ploegh. Het aandeel ING won 0,9 procent.

In de Midkap was IMCD de winnar met 3,2 procent, terwijl TKH en BAM er allebei 2,0 procent bijkregen.

HSBC verhoogde het advies voor IMCD van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 38,00 naar 48,00 euro. Volgens de analisten van HSBC kent IMCD een grotere blootstelling aan specialty chemicals en is het daarmee "superieur" in het doorrekenen van prijsinflatie aan zijn klanten. De Britse bank verhoogde de koerswinstverhouding voor IMCD in 2018 van 18 naar 20, wat resulteerde in het opwaarts bijgestelde koersdoel.

Bij de AScX-fondsen daalde Basic Fit 4,6 procent. Basic-Fit behaalde in het afgelopen jaar conform de eigen verwachting hogere verwachtingen en liet weten in 2017 zwarte cijfers te gaan schrijven. Basic-Fit behaalde een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 80,4 miljoen euro en een omzet van 258,6 miljoen euro. Inmiddels heeft Basic-Fit 1,2 miljoen leden, een stijging van 27 procent op jaarbasis. Analisten van Morgan Stanley mikte voorafgaand aan de cijfers op een omzet van 261 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat van 80 miljoen euro.

Telegraaf Media Groep wil de huis-aan-huis bladen verkopen aan BDUmedia. De verkoop maakt onderdeel uit van de eerder aangekondigde organisatorische veranderingen. Financiële details werden donderdag niet prijsgegeven. De koers van TMG steeg licht.

Van de lokale fondsen kwam Kardan met cijfers. Met een negatief resultaat in het vierde kwartaal zag Kardan het verlies fors oplopen in 2016, opnieuw zwaar gedrukt door financieringskosten. Kardan boekte een nettoverlies in het vierde kwartaal van 22,1 miljoen euro, tegen een verlies van 18,1 miljoen euro een jaar eerder. Het jaarresultaat kwam daarmee op 31,3 miljoen euro negatief, een groter verlies dan de 22,9 miljoen euro een jaar eerder. Het aandeel Kardan verloor 6,6 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent hoger op 2.357,64 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

Markt richt vizier op stemming VS wetsvoorstel zorgstelsel.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,9 procent tot 377,20 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,1 procent op 12.039,68 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,8 procent op 5.032,76 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent hoger op 7.340,71 punten.

Beleggers waren donderdag voorzichtig met het innemen van grote posities, vanwege de toenemende bezorgdheid over het onvermogen van de Amerikaanse regering om de beloofde pro-business hervormingen te realiseren, waaronder de verlaging van de belasting en 1 biljoen dollar aan investeringen in de infrastructuur.

Een eerste graadmeter was de stemming donderdag over het wetsvoorstel voor een nieuw zorgstelsel. "Twijfels over de gunstige uitkomst zijn de reden voor de recente druk op de aandelenmarkten", aldus analisten van Accendo Markets. "Zonder dit kan Trump de meer spannende pro-groei hervormingen, die door de markt sinds de verkiezingen reeds zijn ingeprijsd, niet uitvoeren", voegden de analisten toe.

"Zonder dit kan Trump de groei-stimulerende-maatregelen niet doorvoeren die spannender zijn en die de markten na zijn verkiezing hebben ingeprijsd", zeiden analisten bij Accendo Markets in een rapport. "Twijfels over een gunstige uitkomst van de stemming zijn de reden voor de recente terugval van de markt."

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland in april is gedaald. De index daalde van 10,0 naar 9,8.

In Frankrijk daalde het ondernemersvertrouwen in maart. De vertrouwensindex kwam in maart uit op 104, tegenover 107 in februari.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in maart verbeterd. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van een stand van 6,2 negatief in februari naar 5,0 negatief in maart.

Tevens werd bekend dat de detailhandelsverkopen in het Verenigd Koninkrijk in februari op maandbasis is gestegen met 1,4 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 3,7 procent.

Olie noteerde donderdag licht in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 47,81 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 50,59 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0783. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0787 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0802 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Next kon donderdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de moderetailer zijn outlook voor het huidig boekjaar herhaalde en het dividend handhaafde op 1,05 pond. Het aandeel steeg 8,1 procent.

Gemalto verloor 3,8 procent, waarmee de neerwaartse trend van een dag eerder werd voortgezet, nadat de digitale beveiliger een dag eerder een winstwaarschuwing afgaf.

Aan olie gerelateerde fondsen bewogen donderdag volatiel vanwege het tegenvallend Amerikaans olievoorradenrapport een dag eerder. BP won uiteindelijk 0,4 procent en Shell daalde 0,3 procent.

Britse multinationals als Reckitt Benckiser, Unilever en Britsh American National stonden onder druk, vanwege de druk van de stijgende inflatie in het Verenigd Koninkrijk op de consumentenbestedingen. Reckitt Benckiser daalde 1,3 procent. Unilever verloor 0,2 procent en British American National noteerde 0,1 procent lager.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent hoger op 2.357,62 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak lager gesloten

Amerikaanse zorgwet domineert.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,2 procent tot 511,53 punten, terwijl de AMX een winst van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent

De markt betrachtte vrijdag voorzichtigheid vanwege het uitstel van de stemming in het Amerikaanse Congres over het nieuwe zorgstelsel."Ondanks dat de Republikeinen al 7 jaar roepen om het vervangen van de wet van Obama, hebben ze in die zeven jaar niet de tijd genomen om het plan samen goed door te nemen. Het blijkt nu dat veel leden van de Republikeinse partij het niet eens zijn met de plannen, die eigenlijk meer door Paul Ryan zijn gemaakt dan door Trump", aldus beleggingsspecialist Youri Sleutel van onlinebroker Lynx. "Het feit dat de Republikeinse partij er samen niet uit kan komen, schept argwaan voor de andere pro-economische plannen van Trump. Gaan vergelijkbare problemen ontstaan bij het belastingplan?", voegde hij toe.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek vrijdag dat de groei van de Nederlandse economie in het vierde kwartaal van 2016 versnelt. In het vierde kwartaal steeg het bruto binnenlands product met 0,6 procent ten opzichte van het derde kwartaal, toen sprake was van een groei van 0,8 procent op kwartaalbasis. De eerste raming liet nog een stijging zien van 0,5 procent.

Het Centraal Planbureau meldde vrijdag dat de groeiversnelling van de Nederlandse economie zich in lichte mate doorzet. Voor 2017 voorziet het CPB een economische groei van 2,1 procent en voor 2018 van 1,8 procent. De groei wordt gedragen door de consumptie en de uitvoer.

Uit Frankrijk kwamen diverse data. De Franse economie groeide in het vierde kwartaal van 2016 ten opzichte van een kwartaal eerder, zo bleek uit de meest recente cijfers. Het begrotingstekort van Frankrijk bleef verder over 2016 met 3,4 procent boven de richtlijn in de eurozone en de bedrijvigheid van de Franse economie nam in maart verder toe.

De bedrijvigheid in Duitsland en de eurozone als geheel groeide in maart eveneens in een hogere versnelling.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de orders duurzame goederen in februari zijn gestegen met 1,7 procent, versus een groei van 2,3 procent een maand eerder.

Tevens werd bekend dat de Amerikaanse industrie en dienstensector in maart minder hard zijn gegroeid. De samengestelde inkoopmanagersindex in maart noteerde op 53,2, versus 54,1 in februari.

Olie noteerde vrijdag vlak tot licht lager. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde vlak op 47,72 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,1 procent lager bewoog op 50,49 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0809. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0784 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,0788 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 9 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Altice met een winst van 2,9 procent, gevolgd door ASML en SBM Offshore met winsten van achtereenvolgens 2,3 en 1,7 procent.

Bryan Garnier verhoogde het koersdoel voor Altice van 20,70 naar 22,80 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Uit het jaarverslag van Aegon kwam naar voren dat de verzekeraar de solvabiliteit neerwaarts bijgestelde. De Solvency II-ratio per eind vorig jaar is nu 157 procent, nadat de verzekeraar bij de resultaten over het vierde kwartaal nog een percentage van 159 procent meldde. Aegon sloot 5,2 procent lager en was daarmee de sterkste daler onder de hoofdfondsen.

Royal Dutch Shell heeft zijn onshore olie- en gasactiviteiten in Gabon aan Assala Energy Holdings verkocht voor 587 miljoen dollar. Het aandeel daalde 1,0 procent.

Société Generale verhoogde het koersdoel voor AkzoNobel van 72,00 naar 89,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. AkzoNobel daalde 0,3 procent.

Ahold Delhaize heeft nu in totaal negen van de verplichte dertien winkels verkocht, om van de Belgische mededingingsautoriteit BCA definitieve goedkeuring voor de fusie van het Nederlands-Belgische supermarktconcern te krijgen. Het aandeel noteerde 0,4 procent lager.

Van de Midkapfondsen presteerde ASMI met een winst van 4,6 procent her sterkst. Eminence Capital heeft als aandeelhouder van ASM International bij het concern een verzoek ingediend om de risico's en voordelen van de volledige verkoop van ASMI's belang in ASM Pacific Technology op de agenda te zetten van de algemene vergadering. Op 22 mei 2017 organiseert ASMI een algemene vergadering van aandeelhouders. Ultimo december 2016 had ASMI een belang van 39,19 procent in ASM Pacific Technology. Tevens werd bekend dat ASMI Stefanie Kahle-Galonske heeft voorgedragen als lid van de raad van commissarissen voor een periode van vier jaar.

Besi was met een winst van 2,3 procent een goede tweede stijger, gevolgd door Philips Lighting met een winst van 1,4 procent.

Sligro noteerde vrijdag ex-dividend en was dientengevolge met een verlies van 2,9 procent de sterkste daler van de Midkapfondsen.

ABN AMRO hervatte het volgen van Flow Traders met een Houden advies en een koersdoel van 30,00 euro. De koers van het aandeel daalde 2,3 procent.

Van de kleinere fondsen was Accell met een winst van 1,0 procent de sterkste stijger. Sif was met een verlies van 1,9 procent de sterkste daler.

Basic-Fit daalde 1,4 procent ondanks diverse positieve analistenrapporten. Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel voor Basic-Fit van 18,40 naar 19,00 met een ongewijzigd koopadvies en ook Morgan Stanley plakte een hoger koersdoel op de uitbater van fitness-ketens. ABN AMRO verhoogde ook het koersdoel voor Basic-Fit van 19,50 naar 20,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Talpa Holding meldde meer aandelen Telegraaf Media Groep te hebben gekocht. Het overnamevoorstel van Talpa bedraagt 6,50 euro per aandeel TMG. Met de aankopen komt het belang van Talpa in TMG uit op 26,96 procent. Het aandeel TMG noteerde 0,9 procent lager.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.3510,97 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europa beurzen overwegend lager gesloten

Focus richt zich opnieuw op stemming nieuwe zorgwet Verenigde Staten.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 376,51 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 12.064,27 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,2 procent op 5.020,90 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 7.336,82 punten.

De markt betrachtte vrijdag voorzichtigheid vanwege het uitstel van de stemming in het Amerikaanse Congres over het nieuwe zorgstelsel. "Wat de stemming betreft zijn er veel twijfels over de vraag of het wetsvoorstel wordt aangenomen", aldus marktanalist Naeem Aslam van thinkMarkets. "Trump heeft gezworen Obamacare te vervangen met een nieuw zorgstelsel en als zijn pogingen mislukken zou dit wel eens een groot probleem kunnen zijn", voegde hij toe. "De markt velt zijn oordeel op basis van het succes van dit wetsvoorstel", aldus Aslam.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de bedrijvigheid in Duitsland en de eurozone als geheel in maart in een hogere versnelling is gegroeid.

Uit Frankrijk kwamen diverse data. De Franse economie groeide in het vierde kwartaal van 2016 ten opzichte van een kwartaal eerder, zo bleek uit de meest recente cijfers. Het begrotingstekort van Frankrijk bleef verder over 2016 met 3,4 procent boven de richtlijn in de eurozone en de bedrijvigheid van de Franse economie nam in maart verder toe.

Olie noteerde vrijdag vlak tot licht lager. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde vlak op 47,72 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,1 procent lager bewoog op 50,49 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0809. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0784 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,0788 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Smiths Group steeg 2,9 procent, nadat het ingenieursbedrijf over de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een ruime verdubbeling van de winst voor belasting rapporteerde, dankzij goede omzet en een desinvestering.

Farmaceut Merck verloor 1,2 nadat het concern goedkeurig kreeg van de Amerikaandse FDA voor het intraveneuze middel Bavencio.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.3510,97 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak eindigt op verlies

Beleggers zoeken obligaties weer op.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag voor de vijfde keer in zes dagen lager gesloten. De financiële markten zijn volgens veel marktvolgers nog in de ban van het afketsen van de nieuwe Amerikaanse zorgwet van president Donald Trump.

De AEX index daalde 0,4 procent tot 509,32 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,7 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,5 procent. Ook de Amerikaanse beurzen noteren duidelijk lager en de dollar is ten opzichte van de euro een stuk goedkoper geworden.

"Veel marktvorsers wijzen naar de mislukte plannen van Trump en de stroperigheid waarmee zijn beleid tot stand komt, maar dat is zeker niet het hele verhaal", zei analist Corné van Zeijl van Actiam. "We hebben in de afgelopen periode gezien dat beleggers de focus heel erg op aandelen hadden en zich van vastrentende waarden als obligaties hadden afgekeerd. Die scheefgroei wordt nu enigszins hersteld, wat eigenlijk heel gezond is", voegde Van Zeijl toe.

Dat aan staal gerelateerde fondsen als Arcelor Mittal, Aperam en AMG Advanced Metallurgical Group het maandag slecht deden, ligt volgens de marktvorser aan het feit dat de hausse in het speculeren in grondstoffen als ijzererts wat is afgenomen. "Bij koper gebeurt feitelijk hetzelfde; daar dalen de prijzen nu ook flink", aldus de analist.

De macro-economische agenda was mager gevuld. Het ondernemersklimaat in Duitsland verbeterde in maart, zo bleek uit cijfers van het Duitse onderzoeksinstituut Ifo. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel steeg van 111,1 in februari naar 112,3 deze maand, het hoogste niveau sinds juli 2011. Er werd door economen vooraf gerekend op een indexniveau van 111,0.

De maatschappelijke geldhoeveelheid M3 steeg in de eurozone in februari met 4,7 procent. In januari nam de geldhoeveelheid toe met 4,8 procent. De kredietverstrekking aan niet-financiële bedrijven nam met 2,0 procent toe in februari, versus een stijging van 2,3 procent een maand eerder. De kredietverstrekking aan huishoudens groeide met 2,3 procent en lag daarmee boven het groeitempo van 2,2 procent in januari.

Olie noteerde maandag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 47,61 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,3 procent lager bewoog op 50,75 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0884. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0868 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0812 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerden zes fondsen in het groen, waaronder Heineken, Ahold Delhaize en AkzoNobel met winsten van circa een procent. Het grootste verlies was weggelegd voor ArcelorMittal dat ruim 4,9 procent inleverde.

Claimorganisatie Wakkerpolis en de Consumentenbond daagden verzekeraar NN Group voor de rechter gedaagd voor vergoeding van ingehouden 'eerste kosten' van beleggingsverzekeringen, in een collectieve claimzaak. Het gaat om 500.000 klanten die volgens Wakkerpolis gemiddeld zo'n 5.500 euro aan kosten kunnen terugvorderen, omdat zij niet over de kosten waren geïnformeerd. Het totale bedrag van de claim komt daarmee op 3,2 miljard euro. Het aandeel NN Group sloot 0,1 procent lager.

Elliott Advisors vindt als aandeelhouder van AkzoNobel dat de constructie met de Stichting AkzoNobel geen absolute garantie biedt tegen een vijandige overname. Dit meldde het private investeringsbedrijf, dat een belang van ruim 3 procent in AkzoNobel heeft, maandag. "Onafhankelijk van de Stichting AkzoNobel, geloven wij dat aandeelhouders de macht hebben om leden van de raad van commissarissen en de raad van bestuur te verwijderen", zo luidt de tekst van het persbericht. Volgens Elliott houdt de Stichting alle prioriteitsaandelen in het Nederlandse verf- en chemie concern, die in buitengewone omstandigheden recht geven tot het benoemen van leden van de raad van commissarissen en van de raad van bestuur. Voor zover Elliott kan overzien, heeft de Stichting in de afgelopen zes jaar geen gebruik gemaakt van dit recht en waren benoemingen in de raad van bestuur gebaseerd op niet bindende nominaties door de raad van commissarissen. De aandeelhouders merkte verder op dat de Stichting geen call opties voor aandelen AkzoNobel heeft als beschermingsmiddel tegen een vijandige overname. AkzoNobel sloot 0,8 procent hoger.

Kepler Cheuvreux verlaagde het advies voor Aegon van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 4,60 naar 4,80 euro. Het aandeel zakte 2,3 procent.

Bank of America Merrill Lynch verhoogde het koersdoel voor Wolters Kluwer van 30,60 naar 31,50 euro met een ongewijzigd Underperform advies. Het aandeel zakte 0,4 procent.

Het aandeel Unibail-Rodamco noteerde ex-dividend en sloot 2,3 procent lager.

In de Midkap ging OCI aan kop met een winst van 6,6 procent, nadat de onderneming vrijdag nabeurs de boeken opende. In 2016 kwam de omzet van OCI uit op 1,9 miljard dollar, 12,8 procent lager dan de omzet van bijna 2,2 miljard dollar over 2015. Dit was volgens OCI voor een groot deel te wijten aan lagere verkoopprijzen. De verkochte volumes stegen in 2016 echter "robuust". Het nettoresultaat uit voorgezette activiteiten verbeterde van een verlies van 246,1 miljoen naar een winst van 167,9 miljoen dollar. OCI voorziet een "snel pad van schuldenafbouw", wat in 2018 al moet resulteren in een 'investment grade' kredietbeoordeling. Op operationeel vlak verwacht OCI dat de operationele kasstroom in 2017 en daarna in 2018, significant zal aantrekken dankzij de opstart van Iowa Fertilizer Company en Natgasoline, hogere bezettingsgraden in Egypte en gunstigere wisselkoersen van het Egyptische pond. Verbeterde prijsniveaus spelen OCI ook in de kaart.

Air France-KLM droeg de rode lantaarn met een verlies van 4,6 procent. Bank of America Merrill Lynch verlaagde het advies op het aandeel van Kopen naar Underperform en stelde het koersdoel op 6,50 euro. "Lange afstandsmaatschappijen hebben dit jaar 34 procent beter gepresteerd dan korte afstandsmaatschappijen in Europa, maar we denken dat het sentiment ten gunste van de Noord-Atlantische markt zal matigen in de komende paar maanden", aldus analist Mark Manduca. Het fonds had verder te leiden van het nieuws dat de grootste Amerikaanse concurrent American Airlines strategische besprekingen voert met de Chinese partner van Air France-KLM, China Southern.

Morgan Stanley verhoogde het koersdoel voor ASM International van 51,00 naar 56,00 euro en handhaafde daarbij het advies op Overwogen. Reden voor de koersdoelverhoging is volgens de analisten de recente sterke prestatie van het aandeel ASM Pacific Technologies. Het belang van ASMI in ASM PT is inmiddels goed voor circa 65 procent van de marktkapitalisatie van ASMI. Het aandeel verloor 0,8 procent.

WDP breidt via zijn joint venture WDP Development RO zijn magazijnruimte in Roemenië uit met 115.000 vierkante meter. Met de aanbouw van de nieuwe magazijnruimte is inmiddels begonnen. De ruimte zal voor jaareinde opgeleverd worden. Daarmee komt de totale vastgoedportefeuille op circa 280.000 vierkante meter, "gelijk aan een waarde van ongeveer 145 miljoen euro", aldus WDP. Het aandeel noteerde 0,4 procent lager.


voda
0
Deel 2:

WDP breidt via zijn joint venture WDP Development RO zijn magazijnruimte in Roemenië uit met 115.000 vierkante meter. Met de aanbouw van de nieuwe magazijnruimte is inmiddels begonnen. De ruimte zal voor jaareinde opgeleverd worden. Daarmee komt de totale vastgoedportefeuille op circa 280.000 vierkante meter, "gelijk aan een waarde van ongeveer 145 miljoen euro", aldus WDP. Het aandeel noteerde 0,4 procent lager.

Bij de kleinere fondsen was het beeld weinig anders, met veel rood en slechts een handvol fondsen in het groen, waaronder uitblinker Takeaway.com met 4,3 procent. UBS verhoogde het advies voor de onderneming van Neutraal naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 23,00 naar 36,00 euro.

Klanten van Van Lanschot, die ontevreden zijn over de verkoop van leningen in 2015 aan de gespecialiseerde uitwinner Promontoria, hadden ruim de tijd om hun lening af te lossen of elders onder te brengen. Dit zei een woordvoerder van de bank maandag in reactie op een publieke oproep van een claimstichting. De Stichting tegen Klantendumping door Van Lanschot riep afgelopen weekend in een advertentie in De Telegraaf mensen die zich benadeeld voelen op om contact op te nemen. Volgens de stichting mogen banken leningen niet overdragen aan andere partijen die geen bank zijn. Dit zou juridisch onrechtmatig en "maatschappelijk onaanvaardbaar" zijn en niet passen binnen de bijzondere zorgplicht van een bank. Van Lanschot sloot maandag 1,4 procent lager.

AMG Advanced Metallurgical Group vernam dat Global Advanced Metals USA het tantalumcontract tussen beide partijen wil stopzetten. Volgens Global Advanced Metals USA slaagde AMG er niet in om voldoende garanties af te geven dat het bedrijf aan zijn verplichting kan voldoen, na de brand in een van de fabrieken van AMG begin dit jaar. AMG is het hier niet mee eens en is van plan om "alle stappen" te nemen om de rechten te beschermen die in het contract zijn opgenomen. AMG bekijkt momenteel de exacte gevolgen van de annulering van het contract, die momenteel op circa 5 miljoen dollar worden geschat. Het aandeel AMG sloot maandag 6,1 procent onder het slot van vrijdag.

Van de lokale fondsen droeg Ctac Gert van de Weerdhof voor als lid van de raad van commissarissen. De nominatie zal ter goedkeuring voorgelegd worden aan de aandeelhouders tijdens de jaarvergadering. Na deze bijeenkomst zal Olde Hartmann, de huidige voorzitter van de raad van commissarissen aftreden. Ctac steeg 0,3 procent.

Hydratec Industries boekte in 2016 een hoger bedrijfsresultaat uit voortgezette activiteiten op een hogere omzet, aldus het bedrijf vrijdag nabeurs. Hydratec realiseerde in 2016 een bedrijfsresultaat uit voortgezette activiteiten van 8,2 miljoen euro, tegen 7,8 miljoen een jaar eerder. De netto-omzet uit voortgezette activiteiten steeg van 113,4 miljoen euro in 2015 naar 162,4 miljoen euro. Hydratec stelt een dividend voor van 1,70 euro per aandeel, een stijging van 24 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen een dividend werd uitgekeerd van 1,37 euro per aandeel. Het aandeel Hydratec noteerde maandag 6,9 procent hoger.

Tussenstanden Wall Street

Damrak eindigt op verlies -2-

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent lager op 2.333,38 punten. De Dow Jones index daalde eveneens 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen starten week met verlies

Olieprijzen onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 375,01 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,6 procent op 11.996,07 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.017,43 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent lager op 7.293,50 punten.

"President Trump leert op de harde manier dat er grote verschillen bestaan tussen grote beloftes en in staat zijn om deze waar te maken", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Donald Trump beloofde tijdens de verkiezingscampagne keer op keer na zijn beëdiging het door veel Republikeinen gehate Obamacare te vervangen. "It will be so easy, and we will do it very, very quickly", aldus de voorspelling van de zakenman. Een stemming over de American Health Care Act (ACHA), dat Obamacare moest vervangen, werd vrijdagavond echter op het laatste moment afgeblazen omdat een meerderheid niet haalbaar bleek in het door Republikeinen gedomineerde Huis van Afgevaardigden.

Volgens Hewson van CMC Markets twijfelt de markt inmiddels ook aan de uitvoerbaarheid van andere plannen van Trump, zoals een hervorming van het belastingstelsel en flinke bestedingen in de infrastructuur.

Beleggingsstrateeg Ineke Valke van Theodoor Gilissen Bankiers oordeelde dat de "gevoelige tik" voor Trump ook een positief effect kan hebben. "In de economische- en winstverwachtingen zijn deze impulsen [de voorgenomen stimuleringsplannen van meer investeringen en lagere belastingen] nog nauwelijks meegenomen, zodat er voor een forse correctie op dit nieuws weinig aanleiding is. Positief uitgelegd maakt deze tegenslag ook duidelijk dat Trump door de eigen partijleden in toom wordt gehouden, waardoor mogelijk handelsbeperkingen ook een halt worden toegeroepen", aldus Valke.

Beleggers kregen een beperkt aantal macro-economische publicaties te verwerken. De Duitse Ifo-index, een samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel, steeg van 111,1 in februari naar 112,3 deze maand. Er werd door economen vooraf gerekend op een indexniveau van 111,0.

De maatschappelijke geldhoeveelheid M3 in de eurozone steeg in februari met 4,7 procent op jaarbasis, na een toename van 4,8 procent in de voorgaande maand.

Olie noteerde maandag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent tot 47,64 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,1 procent lager bewoog op 50,87 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0876. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0868 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0812 op de borden.

De handelsweek staat voor een groot deel verder in het teken van het Verenigd Koninkrijk, waar premier Theresa May naar verwachting op woensdag Artikel 50 zal activeren wat het begin betekent van de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Dinsdag ligt de focus op de Verenigde Staten, waar cijfers verschijnen over de groothandelsvoorraden, de handelsbalans, de huizenprijzen via de S&P Case-Shiller index en het consumentenvertrouwen zoals gemeten door The Conference Board.

Bedrijfsnieuws

Financials beleefden een moeizame handelsdag. Barclays daalde 0,9 procent, Deutsche Bank sloot 0,2 procent lager en ING Groep gaf 0,3 procent prijs. BNP Paribas eindigde 0,2 procent in het rood. Lloyds Banking Group daalde 1,7 procent, mede als gevolg van een adviesverlaging door Berenberg van Houden naar Verkopen met een ongewijzigd koersdoel van 55 Britse pond.

Ook olie-gerelateerde waarden stonden onder druk, als gevolg van de lagere olieprijzen. Royal Dutch Shell gaf 0,4 procent prijs, Total daalde 0,2 procent en het Britse BP sloot 0,9 procent lager.

Telecomgigant BT Group verloor 0,3 procent, nadat het Britse concern een boete kreeg opgelegd van 42 miljoen pond, na schending van enkele contracten met telecomproviders. Het Britse telecombedrijf schoot ook tekort in het aanleveren van informatie omtrent het onderzoek.

Het Duitse SAP gaf 1,5 procent prijs, nadat UBS het advies voor het softwarebedrijf verlaagde van Kopen naar Neutraal. Het koersdoel ging wel omhoog, van 90,00 naar 93,00 euro. De waardering van SAP ligt volgens de analisten momenteel op het hoogste niveau sinds 2007.

Infineon Technologies hield met een verlies van 0,1 procent de schade beperkt na diverse positieve analistenrapporten, waaronder een koersdoelverhoging door JPMorgan Cazenove van 18,00 naar 21,50 euro met een ongewijzigd Overwogen advies. Het Duitse bedrijf verhoogde vrijdag de outlook voor het lopende tweede kwartaal en het volledige boekjaar.

RWE daalde 2,5 procent, nadat JPMorgan Cazenove het advies voor de Duitse energiereus verlaagde van Overwogen naar Neutraal en het koersdoel neerwaarts bijstelde van 14,00 naar 13,30 euro. Volgens de analisten zal bij de Capital Markets Day van RWE blijken dat de kasstroom in beperkte mate ruimte overlaat voor de uitkering van dividend.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 2.338,19 punten. De Dow Jones index daalde eveneens 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Galapagos koploper op goedgemutst Damrak

Rustige handelsdag voor aandelenmarkten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,6 procent tot 512,15 punten, terwijl de AMX een winst van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van eveneens 0,5 procent.

Handelaar Hans de Jonge van Bank Degroof Petercam zag een "kabbelend dagje met af en toe wat uitschieters", maar sprak verder van een gebrek aan nieuws. "Komkommertijd", aldus de marktvorser.

Volgens De Jonge kijken beleggers "wat genuanceerder" tegen het mislukte plan van de Amerikaanse president Donald Trump om Obamacare te vervangen. Trump slaagde er afgelopen vrijdag niet in om zijn nieuwe gezondheidswet door het Huis van Afgevaardigden goed te laten keuren. Omdat er te weinig voorstanders waren, werd het voorstel teruggetrokken voordat erover gestemd kon worden.

De handelaar van Bank Degroof Petercam maakt zich minder zorgen dat ook de plannen van Trump voor belastinghervormingen spaak zullen lopen. "Dit zal uiteindelijk doorgang vinden", aldus De Jonge, toevoegend dat zowel Republikeinen als Democraten hier uiteindelijk het voordeel van in zullen zien. "Healthcare was een politieke keuze."

De macro-economische kalender bevatte in Europa slechts één agendapunt, namelijk de Italiaanse industriële orders. De orders daalden in januari met 2,9 procent ten opzichte van december 2016. De omzet nam op maandbasis met 3,5 procent af.

In de Verenigde Staten kwamen cijfers over de groothandelsvoorraden, de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen vrij. De groothandelsvoorraden namen in februari op maandbasis met 0,4 procent toe, na een daling met 0,2 procent in de voorgaande maand. De prijzen in de twintig meest stedelijke gebieden van de Verenigde Staten stegen in januari op jaarbasis conform verwachting met 5,7 procent, na een toename van 5,5 procent in december.

Het meest in het oog springend was evenwel de ontwikkeling van het consumentenvertrouwen. Deze index steeg van 116,1 in februari naar 125,6 in maart.

De euro/dollar noteerde op 1,0861. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0863 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0862 op de borden.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent tot 48,57 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,7 procent hoger bewoog op 51,74 dollar.

Woensdag bepalen vertrouwenscijfers in grote mate de handelsdag, met diverse data uit Frankrijk en Italië. Ook het wekelijkse rapport over de olievoorraden zal met veel aandacht bestudeerd worden. De meeste aandacht zal evenwel uit gaan naar de activatie van Artikel 50 door het Verenigd Koninkrijk, om een vertrek uit de Europese Unie in gang te zetten.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 18 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Galapagos met een winst van 2,6 procent. KBC Securities verhoogde het koersdoel voor het biotechbedrijf van 70,00 naar 80,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. Volgens de analisten boekte Galapagos snelle voortgang in de afgelopen maanden met de pijplijn voor taaislijmziekte, ondanks aanvankelijke twijfels over het gecommuniceerde tijdspad.

Ook Gemalto presteerde sterk en schreef 1,9 procent bij. Goldman Sachs verhoogde het advies voor de digitale beveiliger van Verkopen naar Neutraal, maar verlaagde het koersdoel wel van 54,00 naar 53,00 euro. De recente koersdaling van het aandeel na de winstwaarschuwing was voor de analisten van de Amerikaanse zakenbank reden om het verkoopadvies te schrappen.

DSM dikte 1,5 procent aan nadat Liberum het advies voor het aandeel verhoogde van Houden naar Kopen en het koersdoel opwaarts bijstelde van 60,00 naar 72,00 euro. De analisten merkten op dat het chemieconcern zijn positie in diervoeding verbeterde. De verkoop van in joint ventures ondergebrachte niet-kernactiviteiten kan meer dan 1,5 miljard euro opbrengen, waardoor de schuld omlaag gaat en er meer ruimte ontstaat voor een progressiever dividendbeleid.

Philips steeg 1,1 procent na de aankondiging om het Australische APSS over te nemen. APSS zal Philips naar verwachting complementeren in de zorgverlening voor slaap en ademhalingsproblemen. APSS beschikt over een programma tegen slaapapneu bedoeld voor apotheken.

AkzoNobel kondigde aan op 19 april een investeerdersdag te houden, waar een nieuwe strategie ontvouwd zal worden met nieuwe financiële doelstellingen. Verder zal AkzoNobel meer duidelijkheid verschaffen over de afsplitsing van onderdeel Specialty Chemicals. Het aandeel AkzoNobel daalde 0,9 procent.

Onderaan bivakkeerde Randstad met een verlies van 2,2 procent, wat volgens handelaar De Jonge van Bank Degroof Petercam niet goed te verklaren viel. "Het lijkt erop dat een of meerdere beleggers wat winst nemen", aldus de marktvorser. Unibail-Rodamco, dat maandag al onder druk stond nadat het aandeel ex-dividend noteerde, gaf dinsdag nog eens 1,2 procent prijs.

In de Midkap ging ASR Nederland aan kop met een winst van 3,4 procent, gevolgd door BE Semiconductor Industries met een plus van 2,3 procent.

Philips Lighting steeg 1,6 procent na de aankondiging van een samenwerkingsovereenkomst met de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond om te adviseren over de verlichting van tennisbanen met duurzame ledverlichting. Philips Lighting wordt voor een periode van twee jaar kennispartner van de KNLTB.

OCI, maandag nog in trek onder beleggers na vrijgave van de jaarcijfers over 2016, gaf 2,3 procent prijs en droeg daarmee de rode lantaarn in de AMX. Ook Flow Traders beleefde een moeizame dag en sloot 1,3 procent in het rood.

Onder de kleinere fondsen was het Fagron dat met een winst van 4,3 procent profiteerde van een koersdoelverhoging door KBC Securities. Het koersdoel ging omhoog van 8,50 naar 12,00 met een ongewijzigd Houden advies. De analisten zien inmiddels minder risico voor juridische claims. Ook verlaagde KBC Securities de ramingen voor de rentekosten voor dit jaar.

Telegraaf Media Groep beleefde een volatiele handelsdag en eindigde uiteindelijk 2,4 procent lager. Uit een aanvraag bij Autoriteit Consument & Markt bleek dat VP Exploitatie samen met de Belgische mediabedrijven Concentra en Corelio de gezamenlijke zeggenschap over het Vlaamse Mediahuis wil krijgen. Mediahuis en VP Exploitatie brachten op 8 maart van dit jaar een bod van 6,00 euro per aandeel TMG uit.

Kiadis Pharma steeg 2,5 procent. Het biofarmaceutische bedrijf kreeg van de Pediatric Committee van de European Medicines Agency goedkeuring voor een onderzoekstraject inzake stamceltransplantaties ter bestrijding van bloedkanker bij patiënten tot en met 18 jaar. Kiadis Pharma hoopt het middel ATIR101 in 2018 in Europa op de markt te brengen. Er was al goedkeuring voor de studie uit Canada.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent hoger op 2.350,03 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen overwegend hoger gesloten

Markt herstelt van Trump-debacle.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 377,30 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,3 procent op 12.149,42 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent op 5.046,20 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent hoger op 7.343,42 punten.

Daarmee herstelden de Europese beurzen grotendeels van de verliezen een dag eerder, nadat de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag zijn wetsvoorstel voor een nieuw zorgstelsel introk omdat hij geen meerderheid voor het voorstel wist te krijgen. Het wel of niet slagen van het wetsvoorstel werd gezien als de graadmeter voor de slagvaardigheid van Trump om zijn overige plannen door de Senaat te krijgen, zoals belastingverlagingen en investeringsplannen voor de infrastructuur ter omvang van 1 biljoen dollar.

"De markten zijn rustiger vandaag", aldus marktanalist Hussein Sayed van FXTM. "De Amerikaanse belastinghervormingen, uitgaven voor infrastructuur en deregulering lijken nu minder waarschijnlijk, maar beleggers geven president Trump nog steeds het voordeel van de twijfel", voegde de marktanalist toe. "Echter, als ze merken dat deze plannen hetzelfde lot ondergaan als de zorgwet zal de markt geconfronteerd worden met een agressieve verkoopgolf", besloot de marktvorser.

"Men krijgt de indruk dat president Trump bereid is om meer samen te werken met de Democraten, nu de president onder druk staat binnen de eigen gelederen, waarbij wordt gewerkt aan een combinatie van belastinghervormingen en infrastructurele investeringsinitiatieven die makkelijker te verkopen zijn aan de Democraten", aldus marktanalist Naeem Aslam van Think Markets UK. "De Britse premier Theresa May zal morgen officieel de aftrap geven voor twee jaar durende onderhandelingen over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie", voegde Aslam toe.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag in Europa bekend dat de Italiaanse industrie in januari minder orders heeft binnengehaald en ook minder heeft omgezet in de eerste maand van het jaar. De orders daalden op maandbasis met 2,9 procent en de omzet nam af met 3,5 procent.

In de Verenigde Staten kwamen cijfers over de groothandelsvoorraden, de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen vrij. De groothandelsvoorraden namen in februari op maandbasis met 0,4 procent toe, na een daling met 0,2 procent in de voorgaande maand. De prijzen in de twintig meest stedelijke gebieden van de Verenigde Staten stegen in januari op jaarbasis conform verwachting met 5,7 procent, na een toename van 5,5 procent in december.

Het meest in het oog springend was evenwel de ontwikkeling van het consumentenvertrouwen. Deze index steeg van 116,1 in februari naar 125,6 in maart.

De euro/dollar noteerde op 1,0847. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0863 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0862 op de borden.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent tot 48,57 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,7 procent hoger bewoog op 51,74 dollar.

Bedrijfsnieuws

Wolseley steeg dinsdag 5,1 procent, nadat de Britse leverancier van loodgieter- en bouwmaterialen een daling van de nettowinst rapporteerde over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar. De handelswinst, de belangrijkste graadmeter voor het bedrijf, steeg mede dankzij positieve wisselkoerseffecten.

De Amerikaans-Britse cruise-operator Carnival steeg 1,5 procent, nadat het concern beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar rapporteerde. De nettowinst steeg van 142 miljoen naar 352 miljoen dollar. De omzet bedroeg 3,8 miljard dollar, tegen 3,7 miljard dollar een jaar eerder.

Vattenfall kondigde aan omgerekend circa 5,3 miljard euro te reserveren voor investeringen in duurzame energie. Het Zweedse staatsbedrijf wil de komende twee jaar 50 miljard Zweedse kroon stoppen in zogeheten renewables. Dit plaatst het bedrijf in het licht van de strategie om geheel los te komen van fossiele brandstoffen.

Ericsson gaat zijn organisatie versimpelen en zet daarbij op 1 april het bestaande two-tiered bestuur om in één enkele bestuursraad. Verder brengt Ericsson het aantal verkoopregio's terug van 10 naar 5 en wordt het aantal divisies gereduceerd naar 3. Met de structuuraanpassing neemt het concern ook afschrijvingen in het eerste kwartaal ter hoogte van 3 miljard tot 4 miljard Zweedse kroon en voor heel 2017 namen de herstructureringslasten toe van 3 miljard naar circa 6 miljard tot 8 miljard kroon, waarvan circa 2 miljard in het eerste kwartaal. Aanvullend wordt in het eerste kwartaal voor 7 miljard tot 9 miljard kroon provisies genomen voor negatieve ontwikkelingen bij lopende projecten. Het aandeel daalde 2,6 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent hoger op 2.354,82 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde eveneens 0,4 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amsterdamse beurs sluit hoger

Galapagos blinkt uit.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is hoger gesloten op de historische woensdag waarop het Verenigd Koninkrijk zijn vertrek uit de Europese Unie in gang zette.

De AEX index steeg 0,3 procent tot 513,58 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,4 procent.

Het verhaal van de dag waar de meeste aandacht naar uitging was de Brexit, zei marktanalist Ron van der Does van IG Nederland. Verder was de beurs wat weifelend, na het optimisme van dinsdag over goede Amerikaanse cijfers.

"De beurs is wat richtingloos en we zullen wat impulsen moeten hebben", zei Van der Does. Het wachten is onder andere op signalen van president Trump over zijn plannen voor investeringen in Amerikaanse infrastructuur en belastinghervormingen.

De Britse premier Theresa May activeerde woensdag Artikel 50 van het verdrag van Lissabon. Dat betekent dat vanaf vandaag de uittredingsonderhandelingen met de EU officieel zullen beginnen. Die duren maximaal twee jaar.

Op macro-economisch vlak stonden in Amerika de wekelijkse hypotheekaanvragen en olievoorraden geagendeerd, evenals de aanstaande woningverkopen. Het huizenmarktcijfer steeg in februari tot het op een na hoogste niveau in tien jaar.

De olievoorraden stegen met 0,9 miljoen vaten, vrijwel gelijk aan de verwachting van een stijging met 1 miljoen vaten. Eerder op de dag bleek het consumentenvertrouwen in Frankrijk in maart ongewijzigd, terwijl het vertrouwen in Italië verbeterde.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 49,01 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,2 procent hoger bewoog op 52,03 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0755. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0791 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0852 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 18 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Galapagos met een winst van 3 procent.

Het biotechbedrijf is het enige AEX-fonds dat het structureel goed blijft doen, zei Van der Does, zonder dat er een limiet op de koers lijkt te staan. "Ze doen het al heel lang goed en maken ook echt goeie vorderingen, onder andere met taaislijmziekte", zei de marktanalist.

ArcelorMittal won 0,6 procent. Dit fonds volgt de prijzen van ijzererts, zoals de oliewaarden de olieprijs volgen en de banken de koersen van de tienjarige Amerikaanse obligaties. "Het is een beetje de waan van de dag", aldus Van der Does.

ING sloot een tikje hoger, na een negatieve reactie vorige week op gebleken betrokkenheid bij een lopende strafzaak over omkoping. De bezwaren van obligatiehouders, dat ING bij de plaatsing van de obligaties niet transparant genoeg was over dit onderzoek, vond de marktanalist wel begrijpelijk. "Banken zijn er heel goed in om in bankconvenanten afspraken te maken dat substantiële tegenvallers tot heronderhandeling leiden. Het verbaast me daarom dat ING nu zegt dat ze aan alle verplichtingen hebben voldaan."

KPN won 0,8 procent procent na een adviesverhoging van Bernstein. De analisten zien de zakelijke markt langzaam herstellen, hoewel er prijsdruk is op de consumentenmarkt voor mobiele telefonie.

AkzoNobel verloor 0,9 procent. Het Financieele Dagblad meldde dat een kwart van de aandeelhouders een gesprek wil met het Amerikaanse PPG Industries, volgens een enquête in opdracht van de activistische aandeelhouder Elliott Advisors, dat 3 procent van de aandelen heeft. Volgens Van der Does beginnen beleggers echter de moed te verliezen, dat AkzoNobel het gesprek nog aangaat. De aankondiging van een strategie-update op 19 april die de verfmaker dinsdag deed, is een duidelijk signaal dat het bedrijf per se op eigen houtje waarde wil creëren en niet open staat voor de Amerikaanse kopers.

Een daler was Aegon, dat 0,9 procent inleverde. Sectorgenoot NN Group steeg 0,2 procent, nadat de aandeelhoudersvergadering van overnameprooi Delta Lloyd geen serieuze bezwaren tegen de overname liet blijken.

Midkap-fonds Delta Lloyd kon 0,4 procent bijschrijven maar noteert op 5,32 euro nog altijd lager dan het bod van NN van 5,40 euro. De VEB onthield zich wel symbolisch van stemming, omdat beleggers zouden zijn misleid over de reële waarde van de verzekeraar.

ASR Nederland won 1,0 procent en was daarmee een van de beste presterende middelgrote fondsen.

Grote verliezer in de Midkap was Air France-KLM, dat 2,8 procent inleverde.

Onder de kleinere fondsen ging Sif Holding onderuit met een verlies van 7,5 procent. De Roermondse funderingsspecialist presteerde in het vierde kwartaal zwakker dan verwacht en liet zich voorzichtig uit over 2018, aldus ING.

BinckBank leverde 1,2 procent in na een koersdoelverlaging door Kepler Cheuvreux.

Ordina en Probiodrug waren favoriet onder de smallcaps, met koersstijgingen van meer dan 3 procent.

Het lokale fonds fonds Accsys, dat verduurzaamd hout produceert, won 10 procent. Het bedrijf gaat voor 68 miljoen euro de eerste Tricoya fabriek ter wereld bouwen, in Nederland. Accsys wil ook voor 14 miljoen euro vers aandelenkapitaal ophalen bij beleggers, nadat de omzet in de afgelopen tien maanden met 10 procent groeide tot 45 miljoen euro. Analist Johan van den Hooven van NIBC noemde de Tricoya fabriek, die naast de bestaande Accsys-fabriek in Arnhem komt te staan, een "doorbraak".

Euronext won 0,8 procent, nadat de EU zoals verwacht de fusie tussen Deutsche Börse en London Stock Exchange, de twee grote Europese rivalen van Euronext, verbood. Dit betekent dat de overname van het Franse clearinghuis LCH.Clearnet SA door Euronext waarschijnlijk niet doorgaat.

Tussenstanden Wall Street

Wall Street noteerde verdeeld op de dag dat Brexit in gang werd gezet.

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,10 procent hoger op 2.360,97 punten. De Dow Jones index daalde 0,14 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europa sluit in het groen

Britten officieel begonnen met vertrek uit EU.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 378,53 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 12.203,00 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.069,04 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent hoger op 7.373,72 punten.

In het Verenigde Koninkrijk werd vandaag officieel het proces begonnen om uit de Europese Unie te treden, negen maanden na het Brexit referendum. Er worden zware onderhandelingen verwacht tussen de Britten en de EU.

"Trumpmania domineert het wereldnieuws even niet, want de Britse premier Theresa May eist alle aandacht op nu ze artikel 50 in werking heeft gezet, wat in feite een brief is aan de Europese Unie waarin ze zegt dat het Verenigd Koninkrijk wil scheiden", zei marktvolger Jameel Ahmad van FXTM.

"Het stopzetten van een EU-lidmaatschap is nog nooit eerder voorgekomen en de economische gevolgen zijn hoogst onzeker. Gezien deze onzekerheid zullen consumenten en bedrijven waarschijnlijk voorzichtig zijn over de toekomstige economische vooruitzichten", zei Jim Leaviss, hoofd vastrentende beleggingen voor particulieren bij de Britse vermogensbeheerder M&G.

Desondanks denk Leaviss dat op de korte termijn de Britse economie zal opbloeien, omdat consumenten bestedingen naar voren kunnen halen vanwege het vooruitzicht van mogelijke importtarieven en bedrijven meer voorraden zullen aanleggen.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,3 procent tot 49,01 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,2 procent hoger bewoog op 52,03 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0755 rond het slot. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0791 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0852 op de borden.

Gedurende de ochtendhandel werd bekend dat het vertrouwen onder Italiaanse consumenten en ondernemers is toegenomen in maart. Het consumentenvertrouwen in Frankrijk bleef daarentegen stabiel ten opzichte van de voorgaande twee maanden.

Bedrijfsnieuws

TUI sloot 0,3 procent in het rood, nadat de Brits-Duitse reisorganisatie herhaalde dit boekjaar een stijging van het onderliggend bedrijfsresultaat van tenminste 10 procent te verwachten. Het concern meldde de afgelopen winterperiode van zijn gebroken boekjaar conform verwachting afgesloten te hebben. Op 15 mei publiceert de reisorganisatie zijn halfjaarcijfers.

BHP Billiton dikte 2,2 procent aan, nadat het concern bekendmaakte een nieuwe ijzererts-investering in Australië te overwegen.

Sectorgenoot Glencore noteerde 0,1 procent hoger, nadat de mijnbouwer meldde dat zijn Australische kolenmijnen schade hebben geleden door de tropische cycloon Debby, maar dat de stilgelegde werkzaamheden weldra worden hervat.

De Europese mededingingsautoriteit heeft het plan van Deutsche Börse en de London Stock Exchange om te fuseren formeel geblokkeerd, nadat de partijen onvoldoende oplossingen aandroegen om monopolieposities te vermijden. Het verbod om te fuseren kwam niet als een verrassing. LSE weigerde eind februari dit jaar in te gaan op de eis van de Europese Commissie, om zijn belang in het Italiaanse handelsplatform MTS te verkopen. Deutsche Börse won 2,4 procent en London Stock Exchange steeg 2,6 procent.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese beurshandel daalde de Dow Jones index 0,2 procent. De breder samengestelde S&P 500 index won fractioneel en techbeurs Nasdaq koerste 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak sluit in het groen

Rustige handelsdag achter de rug.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De AEX index steeg 0,4 procent tot 515,73 punten, terwijl de AMX een winst van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een plus van 0,2 procent resteerde.

Net als voor de rest van Europa gebeurde er weinig spannends voor de financiële markten en de koersuitslagen bleven beperkt bij lage volumes. Olieprijzen gingen net als een dag eerder omhoog en boden daarmee steun aan energiefondsen zoals Shell, SBM Offshore en Vopak.

Op macro-economisch vlak werd uit een definitieve raming bekend dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal met 2,1 procent is gegroeid. Eerder werd over een groei van 1,9 procent gesproken. Marktanalist Philip Marey zei tegenover ABM Financial News dat de hogere groei vooral op het conto van consumentenbestedingen kwam. Overheidsbestedingen en bedrijfsinvesteringen werden daarentegen neerwaarts bijgesteld, waardoor evenwicht volgens Marey ontbrak.

De steunaanvragen waren gedaald in de afgelopen week. 's Middags werd ook bekend dat de Duitse consumentenprijzen minder hard zijn gestegen in maart dan in februari. De inflatie daalde van 2,2 naar 1,6 procent.

Olie noteerde donderdag hoger. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,7 procent tot 50,43 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,2 procent won op 53,17 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0727. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0758 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0764 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 22 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal dat 2,3 procent won. DSM en Gemalto stegen allebei 1,3 procent.

Baader-Helvea verhoogde het koersdoel voor DSM van 65,00 naar 74,00 euro met een ongewijzigd koopadvies, volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten.

Unibail-Rodamco daalde 0,8 procent, KPN verloor een half procent en Unilever gaf 0,2 procent toe.

In de Midkap waren er net als in de AEX weinig grote uitslagen te bespeuren. Uitzondering was Arcadis dat 2,9 procent steeg, zonder een directe aanleiding.

ASMI steeg 1,4 procent. Theodoor Gilissen Bankiers verhoogde het koersdoel voor ASM International van 50,00 naar 59,00 euro met een ongewijzigd Aanbevolen advies. Analist Jos Versteeg wees er op dat chipproducenten Micron en Infineon hun verwachtingen verhoogden. ASMI, als toeleverancier, zal hier volgens de analist van gaan profiteren. Versteeg meent verder dat ASMI ook een mogelijke overnamekandidaat is.

OCI en Eurocommercial konden niet in het groen komen en raakten beiden een half procent kwijt. TKH daalde 0,4 procent.

Bij de kleinere-fondsen viel Sif Holding op dat 5,5 procent verloor. HSBC verlaagde het advies voor Sif van Kopen naar Houden en stelde daarbij het koersdoel neerwaarts bij van 25,50 naar 22,00 euro. Analist Sean McLoughlin meende dat Sif woensdag bij de jaarcijfers een zwakke outlook afgaf, terwijl de kosten voor de Roermondse funderingsspecialist oplopen. McLoughlin noemde de EBITDA-marge van 12,1 procent in het vierde kwartaal van 2016 "onverwacht zwak".

Probiodrug heeft in 2016 een nagenoeg onveranderd verlies geboekt vergeleken met een jaar eerder, terwijl de kaspositie een fractie verbeterde. Het nettoverlies steeg van 13,5 miljoen naar 13,9 miljoen euro. Dit was conform de verwachtingen van de onderneming. Het aandeel Probiodrug sloot vrijwel onveranderd.

Van de lokaal genoteerde fondsen stond SnowWorld in de kijker. SnowWorld tekende een intentie overeenkomst met een Italiaanse ondernemer om een indoor skiresort te ontwikkelen in Italië. Volgens SnowWorld zal de eerste indoor skihal in Italië een piste krijgen van 300 meter. Ook zullen horeca, zalen, wintersport retail en een hotel onderdeel uitmaken van het project. Het bedrijf uit Zoetermeer verwacht dat in 2018 kan worden begonnen met de bouw van het complex. SnowWorld brengt vooral kennis en een kleine financiële investering, waarvan nog niet duidelijk is hoe deze wordt gefinancierd. Het bedrijf heeft nog twee andere verkenningen bij twee grote Europese steden lopen. Het aandeel SnowWorld sloot 3,7 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen overwegend hoger gesloten

Brexit domineert sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag overwegend hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX 600 steeg 0,5 procent op 380,46 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,4 procent op 5.089,64 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 7.369,52 punten.

Het sentiment werd ook donderdag gedomineerd door de aanstaande Brexit, nadat de Britse premier Theresa May een dag eerder formeel de overige EU-lidstaten informeerde over het Britse voornemen de EU te verlaten. "De reactie van de markt was relatief ingetogen, iets wat niet vanzelfsprekend is gezien de gevoeligheid van de markt de afgelopen negen maanden voor al het Brexit gerelateerde nieuws, met name in het Verenigd Koninkrijk zelf", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda, Het Britse pond ondervond enige zwakte in aanloop naar de aankondiging, maar eindigde de handelsdag uiteindelijk licht lager.

Een mogelijk neveneffect van de Brexit is het vertrek van grote financials uit London. Marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets wees op het vertrek van Lloyds uit de Britse hoofdstad. De bank heeft Brussel gekozen als locatie voor zijn hoofdkantoor. "Dit is slechts het begin, waarbij het vertrek van financiële ondernemingen uit het Verenigd Koninkrijk de komende dagen zal toenemen", aldus Aslam.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het economisch sentiment in de eurozone in maart tegen de verwachting fractioneel is gedaald op maandbasis van 108,0 naar 107,9.

Consumentenprijzen zijn in Duitsland in maart op jaarbasis met 1,6 procent gestegen. Op maandbasis steeg het prijspeil met 0,2 procent.

Spaanse consumentenprijzen zijn in maart in een minder hoog tempo gestegen dan in de voorgaande maand. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen met 2,3 procent. Op maandbasis was sprake van nulgroei van het prijspeil.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent tot 50,40 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,1 procent hoger bewoog op 52,99 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0728. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0758 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0764 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De hogere olieprijs ondersteunde de energiesector. Saipem won 1,4 procent, nadat het Italiaanse concern woensdag laat meldde met succes teruggekeerd te zijn op de obligatiemarkt.

Tullow Oil won 7,7 procent, Total steeg 1,0 procent en Statoil noteerde 2,3 procent hoger.

Het aandeel Hennes & Mauritz daalde donderdag 4,0 procent, nadat het Zweedse modeconcern voorbeurs bekend had gemaakt dat in het op 28 februari geëindigde eerste kwartaal van het gebroken boekjaar de omzet steeg, maar de winst afnam.

Het aandeel WPP steeg 1,2 procent, nadat Morgan Stanley het advies voor de Britse onderneming verhoogde van Gelijkgewogen naar Overwogen en het koersdoel daarbij opwaarts bijstelde van 1.900 naar 1.975 pence.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.368,19 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak sluit hoger

Einde van eerste kwartaal.

De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,2 procent tot 516,54 punten, terwijl de AMX een winst van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,6 procent.

Marktvolgers wezen erop dat vanwege het einde van de maand en het kwartaal handelaars posities kunnen gaan verschuiven waardoor bewegingen mogelijk worden uitvergroot. "Het is wel de laatste handelsdag van de maand en het het kwartaal en dan ook niet uitgesloten dat er in de loop van de dag nog wat beweging zichtbaar wordt", zei vermogensbeheerder Leo Montfrooij van Blauwtulp Wealth Management.

Op macro-economisch vlak werd tijdens de middaghandel bekend dat de Amerikaanse inkomens en bestedingen in februari zijn toegenomen. De inkoopmanagersindex voor de regio Chicago bleek in maart fractioneel te zijn gestegen wat duidt op een licht hogere bedrijvigheid. De Universiteit van Michigan maakte bekend dat Amerikaanse consumenten iets meer vertrouwen hebben gekregen in maart, maar de index kwam minder hoog uit dan halverwege de maand.

Het belangrijkste macro-economische nieuws uit Europa waren inflatiecijfers. De consumentenprijzen waren in de eurozone in maart gestegen, maar wel flink minder hard dan in de voorgaande maand.

Volgens cijfers van de Chinese overheid trekt de groei in de industrie verder aan, terwijl ook de dienstensector in de lift zit. In Japan daalde de werkloosheid en steeg de inflatie.

Olie noteerde een half uur voor de openingsbel lager. Een mei-future West Texas Intermediate bewoog 0,2 procent lager op 50,26 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,1 procent zakte naar 53,09 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0691. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0686 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0684 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 15 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Unibail-Rodamco en Gemalto die allebei 1,9 procent stegen. Ahold Delhaize kreeg er 1,3 procent bij.

President-commissaris Antony Burgmans van AkzoNobel zei tegen de Telegraaf dat het bod van PPG geen enkele aanleiding geeft tot een dialoog. "Het bod bestaat voor 40 procent uit papier en de rest in contanten. Dat is ook een zorg voor ons. Ze doen dit omdat de balans van PPG het anders niet aankan. Dat betekent ook dat onze aandeelhouders straks met een belang van 25 procent zitten in een bedrijf dat highly leveraged is", verduidelijkte Burgmans tegen De Telegraaf. AkzoNobel steeg 0,5 procent.

ABN AMRO verlaagde het advies voor Unilever van Houden naar Verkopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 41,00 naar 43,00 euro. De analisten van de bank merkten op dat de koersdoelverhoging het resultaat is van hogere taxaties van de EBIT-marges voor de jaren 2017 tot en met 2019. De marktvorsers adviseren daarbij aan beleggers om hun winst te nemen en dus te verkopen. Unilever leverde 0,3 procent in.

Air France-KLM zei Leni Boeren te willen benoemen als onafhankelijk bestuurder. Zij wordt daarmee de opvolger van Peter Hartman. De Nederlandse tak KLM maakte bekend Marry De Gaay Fortmanm als commissaris te willen. Zij volgt Irene Asscher-Vonk op.

Uit het jaarverslag van KLM bleek dat het Amerikaanse ministerie van Justitie bezig is met een onderzoek naar Air France-KLM inzake postcontracten. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie zouden mogelijke schendingen zijn voorgekomen van de "False Claims Act". Air France-KLM steeg 0,4 procent.

Grootaandeelhouder Fubon Life Insurance gaat zijn volledige belang in Delta Lloyd verkopen aan NN Group. Dit vergroot de kans dat NN Group de vereiste tweederde meerderheid van de aandelen zal behalen om zijn overnamebod op Delta Lloyd gestand te kunnen doen. Het aangemelde belang van Fubon van 29,7 miljoen aandelen komt overeen met 6,4 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. Het aandeel NN sloot vrijdag 0,6 procent lager.

Bij de Midkapfondsen was het aantal winnaars ook in de meerderheid, aangevoerd door Eurocommercial Properties dat 2,2 procent won, gevolgd door BAM met een winst van 1,8 procent en TomTom dat 1,6 procent erbij kreeg.

De raad van commissarissen van Corbion heeft voorgesteld om Tjerk de Ruiter voor een tweede termijn te benoemen als bestuursvoorzitter, met een looptijd van twee jaar. Corbion verloor 0,3 procent.

Van de kleinere fondsen was Basic-Fit de sterkste stijger en sloot 2,7 procent in het groen. Wessanen won 2,1 procent. Probiodrug daalde 2,3 procent.

Delta Lloyd Deelnemingen Fonds meldde het belang van 5,92 procent in ICT Group af. Teslin Houdster III meldde een eerste belang van 5,00 procent in ICT Group. ICT Group steeg 1,7 procent.

Brunel droeg Just Spee voor als lid van de raad van commissarissen. Spee is momenteel CEO van Stage Entertainment. Volgens Brunel beschikt Spee over uitgebreide strategische en financiële kennis en ervaring. Het aandeel steeg 2,0 procent.

Van de lokale fondsen realiseerde FNG in 2016 een positief operationeel resultaat (EBITDA) op een gestegen omzet. Het vergelijkbare operationele resultaat steeg met ruim 10 procent tot 37,6 miljoen euro. De omzet bedroeg over het afgelopen jaar 458,2 miljoen euro. FNG steeg 0,2 procent.

Alychlo meldde een flink groter belang van 24,42 procent in SnowWorld. Op 9 februari van dit jaar meldde Alychlo nog een eerste kapitaalbelang van 9,57 procent met eenzelfde stemrecht. CEO van SnowWorld Koos Hendriks meldde op 29 maart dit jaar een lager belang in SnowWorld van 49,53 procent. Dat lag eerder op 67,79 procent. Alychlo wordt gecontroleerd wordt door de Belgische miljardair Marc Coucke. Het aandeel SnowWorld won 4,4 procent.

HAL Trust boekte in 2016 meer winst, maar de nettovermogenswaarde daalde. Het investeringsbedrijf boekte in 2016 een nettowinst van 871 miljoen euro, tegen 630 miljoen euro een jaar eerder. De investeringsmaatschappij doet geen uitspraak over de verwachte winst over het hele jaar. HAL verloor 0,3 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak, terwijl de Dow Jones-index daalde en de Nasdaq licht steeg.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen overwegend hoger gesloten

Teleurstellende inflatiedata drukken op Europese beurzen.

(ABM FN) De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 381,14 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 12.312,87 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 5.122,51 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent lager op 7.322,92 punten.

Het sentiment werd vrijdag met name gedomineerd door teleurstellende inflatiedata. Uit cijfers van Eurostat bleek dat de consumentenprijzen in de eurozone in maart zijn gestegen, maar flink minder dan in de voorgaande maand. De inflatie noteerde op jaarbasis op 1,5 procent, versus 2,0 procent een maand eerder. Analisten rekenden op een stijging van de consumentenprijzen met 1,8 procent.

Een deel van de lagere inflatie was te wijten aan het Paas-effect, aangezien de vakantie vorig jaar in maart plaatsvond, in vergelijking met medio april dit jaar. De paasvakantie leidt over het algemeen tot hogere prijzen voor vliegtickets en hotels, waardoor de inflatie vorige maand hoger uitkwam. Echter, de daling in maart was tevens het resultaat van de tragere stijging van de energie- en voedselprijzen.

"De daling van de inflatie maakt het voor de ECB makkelijker om vast te houden aan het huidige monetaire beleid. Het ondersteunt de opvatting dat een duurzame versteviging van de onderliggende inflatie in de eurozone nog moet worden gerealiseerd", aldus Howard Archer van IHS Markit. "Wij verwachten dat de ECB uiteindelijk zijn maandelijkse opkoopprogramma van obligaties zal verlengen tot in 2018, waarbij gekozen zal worden voor een langzame afbouw in plaats van plotseling te stoppen", voegde hij toe.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 50,20 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,7 procent lager bewoog op 52,57 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0692. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0686 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0684 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Met name de mijnbouwers stonden vrijdag onder druk, vanwege de politieke onzekerheid in Zuid-Afrika, een belangrijke producent van goud en basismaterialen. Anglo American verloor 3,4 procent, BHP Billiton daalde 2,9 procent en Rio Tinto noteerde 2,5 procent lager.

Goldman Sachs verhoogde het advies voor Remy Cointreau van Neutraal naar Kopen, wat door beleggers beloond werd met een winst van 3,3 procent. Het advies voor Diageo ging omlaag van Neutraal naar Verkopen en het aandeel daalde 1,1 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.367,50 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak herstelt gedurende beursweek na valse start

Markten verwerken negatieve sentiment na afgeblazen nieuwe Amerikaanse zorgwet.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft afgelopen week een kleine winst gepresenteerd, hoewel de handelsweek nog van start ging met twijfels na een misser van Donald Trump. De AEX schreef 1,0 procent op weekbasis bij tot 516,54 punten. Met het einde van het eerste kwartaal staat het rendement voor de AEX in 2017 tot dusver op 6,9 procent.

De Amerikaanse president kreeg volgens beleggingsstrateeg Ineke Valke van Theodoor Gilissen Bankiers "een gevoelige tik". Een stemming over de American Health Care Act (ACHA), dat Obamacare moest vervangen, werd op het laatste moment afgeblazen omdat een meerderheid niet haalbaar bleek in het door Republikeinen gedomineerde Huis van Afgevaardigden. Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets twijfelt de markt inmiddels ook aan de uitvoerbaarheid van andere plannen van Trump, zoals een hervorming van het belastingstelsel en flinke bestedingen in de infrastructuur.

Naarmate de week vorderde keerde de rust terug, ook omdat Trump liet weten de samenwerking met de Democraten niet uit de weg te gaan.

Aandacht verschuift naar Brexit

Met het naar de achtergrond verdwijnen van Trump, konden de markten alle aandacht geven aan het Verenigd Koninkrijk. De Britse premier Theresa May tekende dinsdagavond de brief dat een dag later Artikel 50 inwerking stelde, waarmee het Verenigd Koninkrijk officieel aanvraagt om de Europese Unie te verlaten.

"Het stopzetten van een EU-lidmaatschap is nog nooit eerder voorgekomen en de economische gevolgen zijn hoogst onzeker. Gezien deze onzekerheid zullen consumenten en bedrijven waarschijnlijk voorzichtig zijn over de toekomstige economische vooruitzichten", zei hoofd vastrentende beleggingen Jim Leaviss van de Britse vermogensbeheerder M&G.

Voorzitter Donald Tusk van de Europese Raad voorziet moeilijke, complexe en soms confronterende onderhandelingen, maar de houding van de 27 landen van de Europese Unie zal niet punitief zijn, beloofde hij. "Brexit is in zichzelf al genoeg straf." Nauwe samenwerking, niet alleen op economisch vlak en ook op het gebied van veiligheid, blijft natuurlijk in het gezamenlijke belang, voegde Tusk toe.

De macro-economische kalender bevatte weinig aansprekende agendapunten. Uit cijfers van The Conference Board bleek dat het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie in maart verder is gestegen. De index steeg van 116,1 in februari naar 125,6 in maart.

De inflatie in de eurozone bleek in maart minder hoog dan in de voorgaande maanden. De inflatie kwam afgelopen maand uit op 1,5 procent op jaarbasis, tegen 2,0 procent in februari. Geraadpleegde economen gingen uit van een stijging van het prijspeil met 1,8 procent. Ook bij de individuele cijfers van eurozone-landen was eenzelfde beeld waar te nemen, met in Duitsland in maart een inflatie van 1,6 procent tegen 2,2 procent in februari.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen was Galapagos in trek met een winst van 7,2 procent. De Amerikaanse sectorgenoot Vertex Pharmaceuticals, dat net als Galapagos onderzoek doet naar een medicijn tegen taaislijmziekte, kwam met goede resultaten over een gecombineerde behandeling. Volgens analisten van Theodoor Gilissen Bankiers laten de resultaten "waarschijnlijk vooral zien dat de triple combi van Galapagos veel betere kansen heeft". Analist Stephanie Put van Degroof Petercam wees er bovendien op dat de onderzoeksdata van Vertex over een andere groep patiënten gaat.

Olie-gerelateerde aandelen profiteerden sterk van de oplopende olieprijzen. De markt zag zich in navolging van een weinig verrassende vergadering van oliekartel OPEC extra gesteund nadat uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de benzine-, stookolievoorraden en andere destillaten harder zijn gedaald dan verwacht. Ook de capaciteitsbenutting van raffinaderijen liet een stijging zien. Oliedienstverlener SBM Offshore dikte 5,0 procent aan, energiereus Royal Dutch Shell steeg 1,9 procent en tankopslagbedrijf Vopak schreef 3,1 procent bij.

Randstad stond onderaan met een verlies van 4,1 procent. Het mislukte plan van de Amerikaanse president Donald Trump om Obamacare te vervangen deed twijfels ontstaan over de slagvaardigheid van Trump om andere plannen door te voeren, zoals belastingverlagingen en investeringen in de infrastructuur. Randstad haalt een groot deel van de omzet uit de Verenigde Staten.

In de Midkap was OCI een van de weinig uitblinkers met een winst van 3,2 procent, nadat de onderneming de boeken opende. In 2016 kwam de omzet van OCI uit op 1,9 miljard dollar, 12,8 procent lager dan de omzet van bijna 2,2 miljard dollar over 2015. Dit was volgens OCI voor een groot deel te wijten aan lagere verkoopprijzen. De verkochte volumes stegen in 2016 echter "robuust". Het nettoresultaat uit voorgezette activiteiten verbeterde van een verlies van 246,1 miljoen naar een winst van 167,9 miljoen dollar. OCI voorziet een "snel pad van schuldenafbouw", wat in 2018 al moet resulteren in een 'investment grade' kredietbeoordeling. Op operationeel vlak verwacht OCI dat de operationele kasstroom in 2017 en daarna in 2018, significant zal aantrekken dankzij de opstart van Iowa Fertilizer Company en Natgasoline, hogere bezettingsgraden in Egypte en gunstigere wisselkoersen van het Egyptische pond. Verbeterde prijsniveaus spelen OCI ook in de kaart.

Air France-KLM was met afstand de grootste daler met een verlies van 5,5 procent. Bank of America Merrill Lynch verlaagde het advies op het aandeel van Kopen naar Underperform en stelde het koersdoel op 6,50 euro. "Lange afstandsmaatschappijen hebben dit jaar 34 procent beter gepresteerd dan korte afstandsmaatschappijen in Europa, maar we denken dat het sentiment ten gunste van de Noord-Atlantische markt zal matigen in de komende paar maanden", aldus analist Mark Manduca. Het fonds had verder te leiden van het nieuws dat de grootste Amerikaanse concurrent American Airlines strategische besprekingen voert met de Chinese partner van Air France-KLM, China Southern.

Onder de kleinere fondsen leverde Probiodrug een koerswinst van 3,1 procent na het openen van de boeken over 2016. Probiodrug leed in 2016 een nagenoeg onveranderd verlies vergeleken met een jaar eerder, terwijl de kaspositie een fractie verbeterde. Het nettoverlies steeg van 13,5 miljoen naar 13,9 miljoen euro. Dit was conform de verwachtingen van de onderneming.

Sif Holding werd daarentegen hard afgestraft na het openen van de boeken. Over 2016 presenteerde Sif een omzet van 400 miljoen euro, fiks meer dan de 321 miljoen euro een jaar eerder. Het dividend van 0,37 euro per aandeel was evenwel flink minder dan de 0,50 euro per aandeel waar Kepler Cheuvreux op mikte en ook de outlook kon beleggers niet bekoren. Sif zei voor 2018 wat vertraging te zien. In Nederland wacht men, zo zei CEO Jan Bruggenthijs van Sif tegen ABM Financial News, vooral op de komst van grotere turbines, terwijl in Frankrijk wat milieutechnische zaken zorgen voor vertraging. Het aandeel sloot op weekbasis 11,4 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak sluit lager

Markt maakt pas op de plaats na rally eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,6 procent tot 513,45 punten, terwijl de AMX vlak sloot en voor de AScX een plus resteerde van 0,7 procent.

Volgens vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep maakte de markt maandag een pas op de plaats na de winsten in het eerste kwartaal. Een vertraging van de groei van de industrie in 's werelds grootste economie, de Verenigde Staten, leidde volgens hem tevens tot enige druk. De markt richt zijn vizier deze week volgens Smit met name op het Amerikaans banenrapport, dat op vrijdag staat geagendeerd. De ontwikkeling van de arbeidsmarkt is mede bepalend hoe vaak de Federal Reserve dit jaar de rente zal verhogen.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs reeds bekend dat de bedrijvigheid in de Japanse industrie in maart in een lager tempo is gestegen, nadat dit weekend al een zelfde conclusie kon worden getrokken voor de ontwikkelingen in China.

Europa liet een verdeeld beeld zien. Frankrijk liet in maart een sterkere groei van zijn industrie zien. Dat gold zeker ook voor de Duitse en Italiaanse industrie en die van de eurozone, terwijl de Britten een vertraging van de groei meldden. Ook de Nederlandse industrie groeide in maart in een iets lager tempo, evenals de Spaanse industrie. Algeheel nam de groei in de eurozone evenwel toe.

De werkloosheid in de eurozone daalde daarnaast van 9,6 procent in januari naar 9,5 procent en de producentenprijzen namen in februari op jaarbasis met 4,5 procent toe. Op maandbasis was sprake van nulgroei.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de bouwuitgaven in de Verenigde Staten in februari op maandbasis zijn gestegen met 0,8 procent. Op jaarbasis was in februari sprake van een stijging van 3,0 procent.

Uit cijfers van Markit bleek dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in maart minder hard is gestegen. De inkoopmanagersindex daalde van 54,2 in februari naar 53,3 in maart. Het Institute for Supply Management liet eenzelfde beeld zien. Deze inkoopmanagersindex daalde van 57,7 naar 57,2.

Verder was er een explosie in de metro van Sint-Petersburg. Onduidelijk is nog precies hoeveel schade de explosie veroorzaakte, maar volgens berichtgeving uit Rusland zijn er in ieder geval doden gevallen. Volgens president Vladimir Poetin is het nog te vroeg om te zeggen wat de oorzaak van de explosie was, maar de president sloot terrorisme in ieder geval niet uit.

Olie noteerde maandag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent tot 50,52 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,7 procent lager bewoog op 53,14 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0657. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0671 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0664 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 6 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door DSM met een winst van 1,1 procent, gevolgd door Wolters Kluwer en Vopak met winsten van achtereenvolgens 0,7 en 0,2 procent.

Randstad noteerde maandag ex-dividend en noteerde 3,6 procent in het rood en was daarmee de sterkste daler onder de hoofdfondsen.

Philips is een strategische samenwerking aangegaan met B. Braun Melsungen, dat gespecialiseerd is in regionale anesthesie en pijnbestrijding. Er werden geen financiële details vrijgegeven. Philips verloor 0,4 procent.

NN Group wil een achtergestelde obligatie van ruim 476 miljoen euro vervroegd aflossen. NN haalde in januari dit jaar 500 miljoen euro op met de uitgifte van schuldpapier en gebruikt de opbrengst hiervan om de achtergesteld obligatie af te lossen. De rentevergoeding op de obligatie bedraag 6,375 procent. Het aandeel NN Group daalde 1,2 procent.

Boskalis haalde samen met de Belgische sectorgenoot Jan De Nul een contract binnen van havenexploitant Jawaharlal Nehru Port Trust voor baggerwerkzaamheden voor de haven in Mumbai. Het contract heeft een waarde van circa 250 miljoen euro, waarvan de helft naar Boskalis gaat. Het aandeel Boskalis won 0,2 procent.

Vopak heeft het consortium van FCC en Felguera IHI ingehuurd om een opslagterminal in Panama te bouwen. De terminal komt te staan in de Panamese provincie Colón aan de Atlantische kust en krijgt een totale capaciteit van ongeveer 360.000 ton. Het aandeel steeg 0,2 procent.

ASML wil een nieuw logistiek centrum realiseren in Veldhoven, de thuisbasis van de toeleverancier van de halfgeleidersector. Dit schreef Het Financieele Dagblad na een bevestiging van een woordvoerder van het bedrijf. De nieuwe hal, met een grootte van 30.000 tot 40.000 vierkante meter, is noodzakelijk gelet op de groeiende omvang van de chipmachines. ASML daalde 0,6 procent.

PPG verwacht niet dat mededingingsautoriteiten een eventuele overname van AkzoNobel uiteindelijk zullen tegenhouden. Dit liet het Amerikaanse bedrijf vrijdagmiddag weten in reactie op een interview van president-commissaris Antony Burgmans van AkzoNobel. Commissaris Burgmans zei vrijdag tegen De Telegraaf dat PPG een slecht bod heeft uitgebracht. Niet alleen omdat de prijs te laag is, maar ook omdat er zorgen zijn op de andere vlakken, waaronder mededinging. Het aandeel AkzoNobel noteerde 0,1 procent lager. Maandagmiddag herhaalde CEO Ton Büchner van AkzoNobel in een video nog eens dat PPG slecht luisterde naar de bezwaren van AkzoNobel met het oog op een eventuele overname. Reden dat de topman nog altijd geen reden ziet om te gaan praten met PPG.

Van de Midkapfondsen was Besi met een winst van 1,5 procent de sterkste stijger, gevolgd door Arcadis en IMCD met winsten van respectievelijk 1,1 en 0,9 procent. TomTom was met een verlies van 1,9 procent de sterkste daler.

Bij de AScX-fondsen presteerde AMG met een winst van 7,0 procent het sterkst, gevolgd door TMG, dat 5,6 procent hoger noteerde. Ordina was met een verlies van 2,4 procent de sterkste daler.

AMG Advanced Metallurgical Group verhoogde zijn ramingen voor de reserves voor zijn Braziliaanse Mibra mijn met 38 procent. De mijn bevat volgens AMG nu voor 20,3 miljoen ton aan lithium, tantalum, niobium en tin. De opwaartse bijstelling met 5,5 miljoen ton is conform wettelijke bepalingen. De vorige schattingen stamden uit 2013.

Basic-Fit wil Kees van der Graaf en Rob van der Heijden voor een periode van vier jaar aanstellen als commissaris en moet afscheid nemen van voorzitter van de raad van commissarissen Ronald van der Vis. Het aandeel daalde 0,7 procent.

De aandeelhouders van derivatenbeurs The Order Machine (TOM) hebben geen strategische partner gevonden om een volgende stap in de ontwikkeling van het beursplatform te kunnen inzetten, waarna is besloten de activiteiten langzaam af te bouwen. Dit maakte TOM Group vrijdag nabeurs bekend. BinckBank noteerde een verlies van 1,1 procent.

3.008 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 147 148 149 150 151 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 472,92 -2,18%
EUR/USD 1,0924 -0,96%
Germany30^ 9.583,24 -3,55%
Gold spot 1.585,25 +0,74%
LDN100-24h 5.474,78 -2,99%
NY-Nasdaq Composite 7.700,10 -0,95%

Stijgers

B&S Gr...
+3,96%
Lucas ...
+3,12%
Royal ...
+2,79%
Acomo
+2,73%
Heijmans
+2,56%

Dalers

RANDST...
-8,46%
Sif Ho...
-7,47%
WDP
-7,34%
Arcelo...
-6,80%
ASMI
-6,44%

Nieuws Forum Meer»

(6)

jan de vakman op 1 apr 2020 16:28
(1)

FORT1944 op 1 apr 2020 16:24
(17)

Pensioenpot op 1 apr 2020 16:22
(5)

pessimist op 1 apr 2020 16:13
(13)

barondehuile op 1 apr 2020 16:12

Column Forum Meer»

(295)

OlieBaron 2.0 op 1 apr 2020 16:29
(6)

Ben Veulkaap op 1 apr 2020 16:28
(121)

Bartje69 op 1 apr 2020 16:17
(4)

barondehuile op 1 apr 2020 16:00
(6)

De lente komt eraan op 1 apr 2020 16:00
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare