Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 31 juli 2014 18:12
  AEX onderuit op lage inflatie

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten, vooral door zorgen om de verder dalende inflatie in de eurozone. Shell bood tegenwicht na goed ontvangen kwartaalcijfers, Imtech kreeg een nieuwe dreun.

  De AEX-index sloot donderdag 0,9% lager op 404,29 punten, de Midkap verloor 1,5% op 609,90 punten en de Smallcap eindigde 0,2% lager op 577,69 punten.

  "Het was opnieuw een teleurstellende dag en dat kwam vooral door het andermaal lagere inflatiecijfer uit de eurozone", zegt handelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "Dat bracht de beurzen in mineur en zette de AEX in de richting van de 400 punten", zegt hij.

  Uit cijfers van Eurostat bleek in de ochtend dat de inflatie in juli verder is gezakt tot 0,4% van 0,5% een maand eerder. De ECB-doelstelling van circa 2% raakt daarmee steeds verder uit zicht en de angst voor desinflatie of deflatie groeit.

  "Dit is echt heel slecht. Als de rente gaat stijgen kunnen we echt in de problemen komen", voorspelt Maartens.

  Zwaargewicht Shell beperkte met een mooie koerswinst het verlies voor de hoofdindex. Het Nederlands-Britse olie- en gasbedrijf rapporteerde een hogere winst dankzij hogere volumes en prijzen. De geschoonde winst steeg naar $5,1 miljard van $2,4 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Het aandeel won 2,3%.

  Ook Randstad opende de boeken over het tweede kwartaal. De uitzender boekte een 52% hogere winst van EUR90,9 miljoen, vanwege verbeterde resultaten in de VS en aanhoudende groei bij de Nederlandse activiteiten. Het aandeel verloor desondanks 0,1%.

  In het middensegment kreeg Imtech andermaal een dreun. De geplaagde technisch dienstverlener liet in een onverwachte trading update weten in gesprek te zijn met financiers over aanpassing van de financieringsovereenkomsten, waaronder de bankconvenanten, in het kader van pogingen om de schuld terug te brengen. Daarnaast stelden de prestaties over het tweede kwartaal teleur. Het aandeel kelderde met een dikke 26%.

  Vrijdag staan cijfers op de rol van ArcelorMittal, Exact en Telegraaf Media Groep. Ook kunnen beleggers voor het eerst reageren op de resultaten van Aperam, Nedap en Acomo, die donderdag nabeurs cijfers publiceren. Uit het buitenland komen onder meer Chevron, AXA en RBS.

  De economische agenda van vrijdag is goed gevuld. In de vroege ochtend, om 3.45 uur, komt allereerst de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie van HSBC naar buiten. Daarna volgen uit Europa de inkoopmanagersindices voor de industrie van Duitsland en van de eurozone, om 9.55 uur en 10.00 uur respectievelijk. Ramingen daarvoor zijn nog niet beschikbaar.

  Vanaf 14.30 uur zijn de ogen gericht op Amerika, wanneer cijfers over de persoonlijke inkomens en uitgaven naar buiten komen, en - nog belangrijker - het officiele banenrapport van juli. Economen verwachten voor die publicatie een toename van 230.000 banen en een stabiel werkloosheidspercentage van 6,1%.

  Om 15.55 uur komt dan het definitieve consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan over juli en vijf minuten later de bouwuitgaven en de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie. Ook krijgt de markt de autoverkopen te verwerken, welke verspreid over de dag worden vrijgegeven.

  Staatsobligaties sloten donderdag verdeeld. De euro noteerde rond de slotbel in Amsterdam op $1,3386, vergeleken met $1,3397 om circa 08.00 uur.

  Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

 2. forum rang 10 voda 31 juli 2014 19:33
  Europese beurzen sluiten lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn donderdag met duidelijke verliezen gesloten. Een nieuwe koersval voor de Portugese bank Banco Espirito Santo verergerde de zorgen bij beleggers over het weinig inspirerende kwartaalcijferseizoen.

  De EuroStoxx 50 sloot donderdag 1,7% lager op 3.115,51. De DAX-30 daalde 1,9% tot 9.407,48, de CAC-40 sloot 1,5% lager op 4.246,14 en de FTSE-100 verloor 0,6% op 6.730,11.

  Banco Espirito Santo kelderde meer dan 42% nadat het bedrijf een recordverlies over het tweede kwartaal rapporteerde. De cijfers onderstreepten de grote financiele problemen van het noodlijdende moederbedrijf van de bank, dat zich op diverse manieren liet financieren met geld van de bank en zijn klanten.

  De Portugese PSI-index eindigde 3,1% lager.

  De Duitse index werd omlaag getrokken door tegenvallende resultaten van Adidas (-15,4%) en Deutsche Lufthansa (-7,3%), waarmee de twijfels toenamen over het cijferseizoen. Tot dusver komen de winsten van bijna de helft van de bedrijven uit de Stoxx Europe 600 uit onder de verwachtingen.

  "Beleggers beginnen zich zorgen te maken dat de verwachte winstgroei in de rest van het jaar niet haalbaar is", zegt strateeg Jeremy Batstone-Carr. "Het begint onbezonnen te worden te denken dat het bedrijfsleven een groei kan realiseren die de huidige waarderingen rechtvaardigt", stelt hij.

  Op economisch vlak werd donderdag bekend dat de inflatie in juli verder is gezakt tot 0,4% van 0,5% een maand eerder. De ECB-doelstelling van circa 2% raakt daarmee steeds verder uit zicht en de angst voor desinflatie of deflatie groeit.

  Shell vormde donderdag een lichtpunt. Het Nederlands-Britse olie- en gasbedrijf rapporteerde een hogere winst dankzij hogere volumes en prijzen. De geschoonde winst steeg naar $5,1 miljard van $2,4 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Het aandeel won 2,3%.

  Anheuser-Busch InBev heeft in het tweede kwartaal de winst zien stijgen dankzij sterke omzetgroei, deels dankzij het WK-voetbal, en door kostenbesparingen. De netto kwartaalwinst steeg naar $2,6 miljard van $1,5 miljard een jaar geleden. Het aandeel verloor desondanks 0,9%

  BNP Paribas (-0,8%) rapporteerde over het tweede kwartaal een miljardenverlies door een eerder opgelegde boete door Amerikaanse autoriteiten vanwege het schenden van sancties tegen landen als Iran en Soedan. De Franse bank moest voorzieningen ter waarde van EUR5,75 miljard nemen om de boete van bijna EUR9 miljard op te kunnen vangen.

  Telefonica maakte in het tweede kwartaal meer winst door een lagere waardevermindering op activa. Dit compenseerde een daling van de omzet van het Spaanse telecombedrijf. De nettowinst steeg met 4,9% tot EUR1,21 miljard, tegen EUR1,15 miljard een jaar eerder. Het aandeel eindigde 1,2% lager.

  Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

 3. forum rang 10 voda 1 augustus 2014 16:07
  Nikkei sluit in de min

  VRIJDAG 1 AUGUSTUS 2014, 08:10 uur | 169 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag in de min gesloten in navolging van de flinke verliezen op Wall Street. De koersdaling op de Japanse beurs bleef echter beperkt door sterke kwartaalcijfers van de Japanse elektronicabedrijven Sony en Panasonic. De Nikkei eindigde 0,6 procent lager op 15.523,11 punten.
  Sony was in trek bij beleggers en klom 4,7 procent. Het Japanse concern wist het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar onverwacht af te sluiten met winst. Sony profiteerde met name van de grote vraag naar spelcomputer PlayStation 4 en van het succes aan de kassa van de Hollywood-films 'The Amazing Spider-Man 2' en '22 Jump Street'. Concurrent Panasonic boekte ook meer winst dan analisten hadden verwacht, maar zakte desondanks 0,2 procent.

  Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen overwegend licht omlaag. In Hongkong zakte de Hang Seng-index 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 1,4 procent. In Seoul zakte de Kospi 0,2 procent. De Shanghai Composite in China steeg daarentegen 0,4 procent nadat bleek dat de industriële activiteit in het land in juli sterker dan verwacht is toegenomen.

 4. forum rang 10 voda 1 augustus 2014 17:58
  AEX sluit op verlies, angst voor effecten sancties Rusland overheerst

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is vrijdag, na nagenoeg de gehele handelssessie in negatief territorium te hebben genoteerd, op verlies gesloten. De eerder deze week aangekondigde striktere sancties voor Rusland hebben het sentiment onder druk gezet.

  De AEX-index sloot vrijdag 1,4% lager op 398,56 punten, de Midkap verloor 1,3% tot 601,83 punten en de Smallcap eindigde 0,1% lager op 577,26 punten.

  "Het verlies van vandaag was puur sentiment gedreven", zegt senior vermogensbeheerder Rene de Jong van Antaurus Vermogensbeheer, refererend aan de sancties opgelegd aan Rusland. "De effecten van die sancties treffen niet alleen Rusland, maar ook onze economische groei. Mensen denken dat ze Rusland treffen, maar ook wij zullen last ervaren van die sancties, en daar komt nog bij dat tegensancties binnendruppelen, zoals een importverbod op groente en fruit."

  De impact op de AEX-genoteerde bedrijven waren deze week al waar te nemen op de beurs. ING staat vrijdag bovenop de eerdere verliezen nog eens 1,5% af, en daarmee komt het wekelijkse verlies voor de financial op 4,1% uit. "ING heeft ongetwijfeld belangen in Rusland. Maar er zijn veel meer Nederlandse bedrijven die blootgesteld staan aan Rusland", zegt De Jong.

  Dat de AEX er vrijdag slechter voor leek te staan dan de rest van de week, komt ook door het sentiment in de Verenigde Staten, waar Wall Street aanzienlijk lager sloot op donderdag. "Amerika ligt er heel zwak bij. Het ziet er even niet vrolijk uit", concludeert De Jong, "maar het sentiment kan zo weer volledig omdraaien".

  Een tegenvallende banengroei in de Verenigde Staten, Europese inkoopmanagersindices onder verwachting en een lager Amerikaans consumentenvertrouwen hielpen vrijdag ook niet mee. "Maar dit is volgende maand weer anders", bagatelliseert De Jong de invloed van deze macro-indicatoren.

  Op bedrijfsvlak zette ArcelorMittal (-6,1%) druk op het sentiment met een winstwaarschuwing. Het fonds opende vrijdagochtend de boeken over het tweede kwartaal, waarbij de onderliggende operationele winst verbeterde, maar de winstverwachting voor heel het jaar neerwaarts werd bijgesteld vanwege de lage ijzerertsprijzen.

  Voor maandag kijkt de markt uit naar de interimresultaten van Grontmij (-0,3%) en PostNL (-1,8%). De macro-economische kalender bevat de producentenprijzen in de eurozone. Deze indicator verschijnt om 11.00 uur.

  Vrijdag zijn staatsobligaties verdeeld gesloten. De euro noteert bij het slot van de Amsterdamse handel in vergelijking tot de euro op $1,3433, versus $1,3385 bij opening van de beurs.

  Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


 5. forum rang 10 voda 1 augustus 2014 19:18
  Europese beurzen sluiten in het rood, DAX op hoogste weekverlies in 2 jaar

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag in het rood gesloten, waarbij de DAX de slechtste week in twee jaar tijd doormaakte, terwijl beleggers zich zorgen maakten over de gevolgen van de striktere sancties voor Rusland die eerder deze week werden aangekondigd.

  De EuroStoxx 50 sloot vrijdag 1,4% lager op 3.072,57. De DAX-30 daalde 2,1% naar 9.210,08, de CAC-40 sloot 1,0% lager op 4.202,78 en de FTSE-100 verloor 0,8% tot 6.679,18.

  Rusland en Duitsland hebben nauwe handelsbanden, waarbij circa 25% van de Duitse energiebehoefte voldaan wordt door Russisch gas, olie en invoer van kolen. Een zwakkere Russische economie of onderbrekingen in de leveringen van energie kunnen Europa's grootste economie beinvloeden.

  "De sancties zullen een veel grotere impact op Duitsland hebben dan op de meeste andere markten", zegt Peter Dixon, strateeg voor Commerzbank.

  "Ik denk dat het de moeite waard is om te kijken naar de omvang van de daling [van de DAX], het lijkt erop dat het door de sancties komt". De DAX sloot op weekbasis 4,5% lager, wat de grootste daling is in meer dan twee jaar tijd.

  Onder de noemenswaardige bewegers in de index behoren aandelen Adidas, - 1,8% lager -, nadat Deutsche Bank het advies voor het aandeel neerwaarts bijstelde naar sell van hold. J.P. Morgan Cazenove waardeerde het advies af naar neutral van overweight. Donderdag waarschuwde het concern dat het neerwaartse sentiment in Rusland een impact zal hebben op de winst, terwijl de kledingretailer zijn 2014-outlook neerwaarts bijstelde.

  De pan-Europese Stoxx Europe 600 index sloot op het laagste niveau sinds april met een weekverlies van 2,9%.

  De sombere handelsdag in Europa kwam tot stand met verscheidene pessimistische events op de achtergrond; verdeelde macro-economische data, de schending van het 72-uur durende staakt-het-vuren in Gaza, en de bezorgdheid over de gevolgen van de strengere sancties op Rusland. Een aantal prominente Europese bedrijven, zoals ook Societe Generale, hebben al gewaarschuwd voor de mogelijke impact van aan Rusland gerelateerde risico's.

  De belangrijkste macro-indicator betrof vrijdag het Amerikaanse banenrapport, waaruit bleek dat er in juli 290.000 banen werden toegevoegd aan de economie. Hiermee kwam de banengroei onder de verwachting van 235.000 uit. De lonen groeiden nauwelijks, waardoor de druk op de Federal Reserve om de rentetarieven te verhogen afneemt. Een reden waarom de Federal Reserve momenteel afziet van een renteverhoging is de nauwelijks waar te nemen loongroei.

  In Europa maakte Markit vrijdag bekend dat de inkoopmanagersindex voor de industriesector in de eurozone in juli op het laagste niveau in zeven maanden tijd bleef uitkomen, waarbij Frankrijk tot de zwakste landen behoorde.

  "Met wat flinke wekelijkse verliezen voor de toonaangevende indices aan beide zijden van de Atlantische Oceaan deze week, is de enige vraag nu, of wat we zien een vroeg stadium van een bredere correctie is, of gewoon een korte selloff ingegeven door een aantal kleine factoren, die angst onder aandeelhouders inboezemen dat een grote correctie om de hoek moet zijn", zegt Craig Erlam, marktanalist bij Alpari UK, in een notitie.

  Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


 6. forum rang 10 voda 2 augustus 2014 00:11
  Wall Street sluit op verlies

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is vrijdag op verlies gesloten, waarbij de Dow Jones index op het laagste niveau sinds januari sloot.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,4% lager op 16.493,37 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,3% tot 1.925,15 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,4% afstond tot 4.352,64 punten.

  De uitverkoopgolf van donderdag, die deels aangewakkerd werd door tekenen van stijgende lonen, zette zich vrijdag voort, terwijl beleggers angstig bleven dat een renteverhoging door de Federal Reserve sneller kan naderen dan waarop geanticipeerd is.

  "We borduurden voort op de verliezen van gister", zegt Colin Cieszynski, hoofdstrateeg markten bij CMC Markets, terwijl hij het negatieve sentiment van vrijdag verklaart. Hij stelt dat economische data vrijdag per saldo positief waren, en dit druk op de Federal Reserve houdt om zijn stimuleringsmaatregelen, die de aandelenkoersen hebben opgestuwd, af te bouwen.

  "Goed nieuws voor de economie, is slecht nieuws voor de markt, omdat dit betekent dat ze liquiditeit uit de markt moeten halen dat de beurskoersen uiteindelijk opgestuwd heeft", aldus Cieszynski.

  Het belangrijkste macro-cijfer betrof vrijdag het Amerikaanse banenrapport, waaruit bleek dat er in juli 290.000 banen werden toegevoegd aan de economie. Hiermee werd niet aan de verwachting voldaan, maar het toonde wel aan dat het momentum behouden wordt.

  Op bedrijfsvlak stond Linkedin (+11,3%)onder de aandacht, na beter dan voorziene kwartaalresultaten, Procter & Gamble (+3,0%), dat eveneens de verwachtingen overtrof en daarnaast bekendmaakte merken af te stoten.

  Daarnaast werden de autoverkopen over de maand juli bekendgemaakt. Het was een goede maand voor de Amerikaanse autoverkopen, de beste zelfs in acht jaar tijd. Chrysler verkocht 20% meer aan auto's en lichte vrachtwagens in vergelijking tot diezelfde maand in 2013, terwijl Ford de verkopen met 9,4% zag toenemen. GM verkocht 100.122 crossovers en SUV's in juli. De verkoop van SUV's steeg met 32%, van crossover met 26%.

  Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


 7. forum rang 10 voda 4 augustus 2014 16:22
  Klein verlies voor Nikkei

  MAANDAG 4 AUGUSTUS 2014, 08:21 uur | 135 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio is maandag licht lager geëindigd. De stemming werkt gedrukt door een tegenvallende groei van de Chinese dienstensector en een zwakker dan verwacht Amerikaans banenrapport. Het verlies bleef beperkt dankzij een verzwakking van de Japanse yen. De Nikkei sloot met een verlies van 0,3 procent op 15.474,50 punten.
  Zwaargewicht Softbank zette de daling voort met een min van 3,7 procent. Het aandeel van het Japanse telecomconcern staat onder druk nadat het Franse telecombedrijf Iliad vorige week een verrassend overnamebod uitbracht op het Amerikaanse T-Mobile US. Het Amerikaanse telecomconcern Sprint, eigendom van Softbank, is ook geïnteresseerd in T-Mobile US en beleggers vrezen een kostbare biedingsstrijd.

  De andere belangrijke aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten een verdeeld beeld zien. Beleggers verwerkten een tegenvallend bericht uit China, waar de activiteit in de dienstensector in juli op het laagste niveau in 6 maanden tijd is uitgekomen. In Hongkong won de Hang Seng-index 0,5 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,3 procent. In Seoul won de Kospi 0,4 procent.

 8. forum rang 10 voda 4 augustus 2014 17:55
  AEX slot -0,7%, 'op een teleurstellende dag', technisch beeld verzwakt

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot maandag lager, ofschoon het er aanvankelijk naar uit leek te zien dat de AEX de daling van vorige week niet verder zou voortzetten. Wall Street leverde aan zijn begin van de handelsdag al snel in en daar ging de AEX in mee. Macrodata uit de VS in combinatie met oorlogsperikelen lijken de oorzaak.

  De AEX sloot 0,7% lager op 395,95 punten bij een bandbreedte van 5,7 punten. De Midkap verloor op het slot ook 0,7% op 597,45 punten. De ASX leverde 1% in op 571,26 punten.

  Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam verdeeld, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,1% lager noteerde.

  Vermogensbeheerder Leo Montfrooij van T&E-INMAXXA schat in dat de gestegen inkoopmanagersindex van New York over juli wellicht de nodige rentevrees inluidde, waardoor Wall Street al snel inleverde. "Maar de Russische militaire oefeningen aan de grens van Oekraine kunnen wat mij betreft ook de nodige nervositeit worden aangewreven", aldus Montfrooij, de handelsdag van vandaag typeert als teleurstellend.

  Vermogensbeheerder Marcel ven der Schaaf van Harmony Vermogensbeheer schrijft het verlies van de AEX niet alleen toe aan Wall Street. "Een paar relatief zwaarwegende fondsen als Unilever, ASML en Akzo Nobel leveren maandag toch flink in", aldus Van der Schaaf. Akzo sloot 1,4% lager, ASML 1,9% en Unilever 1,4%.

  Montfrooij beoordeelt de omzetten van vandaag als goed aan de maat, zeker voor een maand als augustus. "En dat is weinig bemoedigend in de doorzettende dalende trend. Technisch verzwakt het beeld daarmee: 398 punten had moeten houden, dat deed de index niet. We zien nu 391 punten in beeld komen, daarna volgt 380 punten. Mocht het zover komen, dan moet de index kans zien rondom dat niveau steun te vinden", aldus Montfrooij.

  PostNL publiceerde maandag de resultaten over het tweede kwartaal van dit jaar. Omzet en winst lieten een stijging zien. De analisten van Rabobank wezen op de zwakke marges bij de pakkettentak. Het aandeel sloot maandag wel 2,1% hoger.

  Obligatieveilingen staan dinsdag geagendeerd voor Oostenrijk en het ESM.

  Arseus en DSM zijn dinsdag de enige twee bedrijven met een notering aan de Amsterdamse beurs die met resultaten naar buiten komen.

  In het buitenland staan onder andere BMW, Credit Agricole, Deutsche Post, Gazprom, Standard Life en UniCredit met de cijfers het tweede kwartaal of het eerste halfjaar op het programma.

  De macro-agenda van dinsdag is goed gevuld met verscheidene inkoopmanagersindices voor de respectievelijke dienstensectoren van China, Duitsland, de eurozone en ook de VS over juli. Uit de eurozone komen ook de detailhandelsverkopen over juni. In de VS worden de fabrieksorders gepubliceerd.

  De verwachting voor de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector over juli is 56,1 tegen 56 in juni.

  De fabrieksorders over juni stijgen volgens de prognoses met 0,5% tegen een daling met eenzelfde percentage in mei.

  Nederlandse staatsobligaties sloten maandag hoger.

  De euro kostte maandag rond 17.40 uur $1,3414 tegen $1,3423 maandag rond 08.05 uur.

  Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


 9. forum rang 10 voda 4 augustus 2014 17:56
  AEX sluit in mineur

  MAANDAG 4 AUGUSTUS 2014, 17:54 uur | 1 keer gelezen

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag verdeeld gesloten. Beleggers verwerkten een reddingsplan voor de op één na grootste bank van Portugal en maakten zich op voor een stroom aan bedrijfscijfers later in de week. In de loop van de dag kregen de zorgen over de effecten van de sancties tegen Rusland op Europese bedrijven de overhand.
  De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,7 procent lager op 395,95 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 597,45 punten. De beurzen in Londen en Parijs sloten 0,1 procent en 0,3 procent hoger, terwijl de DAX in Frankfurt 0,6 procent kwijtspeelde. In Lissabon won de hoofdindex 1 procent na de redding van Banco Esperito Santo (BES), dat wordt opgesplitst in een goede en slechte bank.

  Bij de winnaars in de AEX stonden de financiële bedrijven ING en Delta Lloyd met winsten van 0,2 procent en 0,5 procent. KPN voerde de graadmeter aan met een plus van 1,2 procent, terwijl OCI met een verlies van 3,7 procent de grootste daler was. In de MidKap zakte Imtech verder weg. De geplaagde technisch dienstverlener raakte ruim 21 procent aan beurswaarde kwijt.

 10. forum rang 10 voda 4 augustus 2014 18:39
  Europese beurzen sluiten verdeeld

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn maandag verdeeld gesloten. Na aanvankelijke opluchting vanwege een aangekondigd bail-out plan voor Banco Espirito Santo, sloeg de nervositeit over de geopolitieke problemen wereldwijd toch weer toe.

  De EuroStoxx 50 sloot uiteindelijk 0,1% lager op 3.070,46. De DAX-30 zette het verlies van vrijdag voort en daalde 0,6% tot 9.154,14, de CAC-40 ging 0,3% omhoog op 4.217,22 en de FTSE-100 sloot vrijwel vlak op 6.677,52.

  De aandelenmarkten in Europa startten de dag hoger, opgelucht door het nieuws dat de Portugese centrale bank ingrijpt en met een bail-out komt voor het geplaagde Banco Espirito Santo.

  Binnen dit plan worden de zogenoemde 'slechte' leningen van de bank ondergebracht in een 'bad bank' die na verloop van tijd wordt ontbonden. Het gedeelte dat overblijft, de 'good bank', wordt omgedoopt tot Novo Banco. Die bank krijgt een kapitaalinjectie van EUR4,9 miljard uit een Portugees noodfonds voor banken. Novo Banco wordt vervolgens verkocht en de opbrengst gaat terug naar het noodfonds.

  Volgens analisten van Barclays is de impact van de problemen bij Banco Espirito Santo op de Portugese economie beperkt, maar "beleggers blijven waarschijnlijk voorzichtig over de risico's die kunnen voortkomen uit de problemen binnen het financiele systeem [in Portugal] omdat de financiele middelen om potentiele problemen op te vangen, kleiner worden."

  Handel in Banco Espirito Santo lag ook maandag stil nadat het aandeel vrijdag ruim 40% verloor. Die scherpe daling volgde op slechte kwartaalcijfers, waarin een miljardenverlies werd gemaakt. Het aandeel verdwijnt met de bail-out naar verwachting spoedig van de Portugese beurs. Die krabbelde maandag overigens wel op: de PSI-index steeg 1%. En sectorgenoot van Espirito Santo, Banco Comercial Portugues won 6,1%.

  De aandelenmarkten konden maandag niet profiteren van een beter dan verwachte producentenprijzenindex. Die steeg in juni voor het eerst dit jaar. Er bleef nervositeit boven de markt hangen vanwege de geopolitieke problemen wereldwijd, met de aanhoudende conflicten in Oost-Oekraine en Gaza. Met name rond het slot zakten de Europese indexen verder weg, in het spoor van Wall Street.

  Duitse automakers zaten maandag wel in de lift dankzij een rapport over de autoverkopen in juli. Die stegen op jaarbasis met 6,5%. Gemeten over de periode januari-juli was op jaarbasis sprake van een stijging van de autoverkopen met 3%. BMW dikte 1,1% aan terwijl Daimler 1,3% steeg. Volkswagen won 1,2%.

  HSBC sloot 0,9% hoger na de publicatie van halfjaarcijfers. In de periode daalde de nettowinst maar beleggers waren tevreden over positieve opmerkingen over de vooruitzichten voor de kernmarkten China en het Verenigd Koninkrijk.

  Telecom-aanbieder Illiad daalde 1% en daarmee werd het verlies van 7% van voor het weekend uitgebreid. Toen ging de Franse prijsvechter onderuit na de bekendmaking dat het een bod heeft gedaan op T-Mobile US.

  Verzekeraar AXA steeg maandag 2,4% na een adviesverhoging naar buy van neutral bij Bank of America-Merrill Lynch.

  Rond het slot in Europa noteerde de euro $1,3413, tegen $1,3422 aan het begin van de handelsdag. Op Wall Street noteerden de indexen weer in de plus na een korte dip waarbij de Dow Jones index 0,1% won.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


 11. forum rang 10 voda 4 augustus 2014 22:22
  Wall Street sluit hoger

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is maandag hoger gesloten en herstelde daarmee van de flinke sell-off van vorige week.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,5% hoger op 16.569,28 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,7% tot 1.938,99 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq ook 0,7% won tot 4.383,89 punten.

  Het was een kalme handelssessie na de turbulentie voor het weekend, toen beleggers zich zorgen maakten over het rentebeleid van de Federal Reserve en de mogelijkheid van een renteverhoging. De indexen kenden maandag aanvankelijk een valse start en doken even in het rood maar wisten vervolgens gedurende de handelsdag goed te herstellen.

  "Beleggers zochten maandag naar positieve punten", stelt Randy Bateman, chief investment officer bij Huntington Funds. "Plus, er is een gebrek aan alternatieven. Als je ergens geld op in wil zetten, dan is de aandelenmarkt nog steeds redelijk aantrekkelijk", vindt hij.

  Maandag was een rustige dag wat betreft macrodata. Ook verdwenen de geopolitieke zorgen wat naar de achtergrond.

  General Motors steeg 0,5%, ondanks dat maandag bekend werd dat het Amerikaanse ministerie van justitie onderzoek doet naar zogenaamde 'rommelleningen' bij het bedrijf. Deze subprimeleningen worden vaak ten onrechte toegekend aan individuen die hier eigenlijk niet voor in aanmerking komen.

  Het aandeel Michael Kors daalde 5,9%, nadat het modemerk bekendmaakte dat de brutomarges bij de retailtak zijn gedaald vanwege afwaarderingen. Wel werd de outlook voor heel het jaar opwaarts bijgesteld.

  Berkshire Hathaway steeg 2,9% nadat vrijdag nabeurs bekend werd dat in de afgelopen verslagperiode een recordwinst is gemaakt.

  Amerikaanse staatsobligaties zijn hoger gesloten. De Amerikaanse overheid maakte maandag bekend dat men in de periode juli-september meer zal lenen dan eerder ingeschat. De financieringsbehoefte komt naar verwachting uit op $192 miljard, $22 miljard meer dan het bedrag waar in april nog van uit werd gegaan.

  De dollar is tijdens de handelsdag stabiel gebleven ten opzichte van de euro. De Europese munt was rond het slot $1,3421 waard, net als om 15.50 uur.

  De olieprijs is maandag hoger gesloten na een handelsdag waarin beleggers de afweging maakten tussen de verminderde vraag naar olie en de geopolitieke problemen wereldwijd. De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 41 dollarcent hoger op $98,29.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


 12. forum rang 10 voda 5 augustus 2014 17:51
  AEX slot +0,6%, 'meer van hetzelfde'

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot dinsdag hoger op basis van goede macrodata uit de VS en in reactie op het hogere slot van Wall Street van maandag.

  De AEX sloot 0,6% hoger op 398,38 punten met een bandbreedte van 2,6 punten. De Midkap verloor op het slot 0,2% op 596,21 punten. De ASX zakte 0,1% naar 570,65 punten.

  De winst van de AEX komt overeen met de winst van de belangrijkste indices in Europa.

  Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam verdeeld, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,3% lager noteerde.

  Vermogensbeheerder Marcel van der Schaaf van Harmony Vermogensbeheer signaleert, ondanks de winst van vandaag, een beeld waarin meer van hetzelfde op de voorgrond treedt. "Je ziet in de markt eigenlijk geen al te grote afwijkingen ten opzichte van maandag. De winst van dinsdag houdt verband met Wall Street en Amerikaanse macrodata. Opvallend is wel de sterker wordende dollar, waar toch wat rentevrees uit spreekt. De vraag is nu of die vrees terecht is, want een hogere rente impliceert ook hoger leenkosten voor de Amerikaanse overheid en dat brengt een behoorlijke lastenvergroting met zich mee", aldus Van der Schaaf.

  De tegenvallende inkoopmanagersindex van China had dinsdag geen enkel effect op het beursverloop. In Amsterdam werd vandaag vooral de voorkeur gegeven aan de winst van Wall Street. HSBC mat een inkoopmanagersindex voor de dienstensector in juli die precies uitkwam op 50, het laagste niveau dat HSBC registreerde sinds het in 2005 met de metingen begon.

  Er kwamen nog meer van deze indices uit, zoals van Duitsland, Frankrijk, Italie, de eurozone en de VS. Het algemene beeld van het eurogebied was bescheiden positief, terwijl wel overal groei werd gemeld, in de VS liep de index over juli op naar 58,0 van 56,0, terwijl van een kleine stijging naar 56,5 was verwacht.

  De fabrieksorders van de VS over juni stegen met 1,1% waar een toename met 0,5% was verwacht. Zonder transport en defensie-orders, doorgaans nogal invloedrijk, bleef de groei nagenoeg rond de 1% en zelfs nog iets hoger. Het groeicijfer over juni werd met 100 basispunten opwaarts bijgesteld naar +1,7%.

  Moody's was ondertussen bezorgd over de begrotingsdoelen van Frankrijk voor 2014 en 2015, waarvan de Amerikaanse kredietbeoordelaar verwacht dat het land die niet gaat halen.

  DSM bracht cijfers naar buiten, waar met Human Nutrition een zwak element in zat. Opmerkelijke verrassingen zaten er verder niet in. Het koersverloop was dinsdag nogal dynamisch: tussen hoog en laag zat vandaag bijna EUR2. Het aandeel sloot op 0,2% hoger.

  Obligatieveilingen staan woensdag in Zweden, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk op de agenda.

  Woensdag publiceren AMG, Corio, ING, NN Group en SBM de resultaten over het tweede kwartaal of over de eerste zes maanden van dit jaar, SnowWorld brengt een trading update naar buiten. ING sloot 0,4% hoger, SBM 3,3%.

  Het aandeel KPN was een opvallende stijger met een winst van 3,1%. Het nieuws van vandaag rondom het telecombedrijf was de vergroting met 50.000 aandelen van zijn belang in KPN door chief executive officer Eelco Blok.

  De agenda voor bedrijven met een alleen een buitenlandse notering die cijfers publiceren is zeer dun: alleen Time Warner maakt cijfers bekend.

  Dan de macro-agenda: Duitsland publiceert om 08.00 uur de fabrieksorders over juni. In de VS staan er drie data op de rol: de wekelijkse hypotheekaanvragen om 13.00 uur, de internationale handel over juni om 14.30 uur en de wekelijkse olievoorraden om 16.30 uur.

  De hypotheekaanvragen betreffen de week die eindigt op 1 augustus. Er is hier geen raming voor beschikbaar. Een week eerder daalden de aanvragen met 2,2%.

  De handelsbalans laat naar verwachting een tekort zien van $44,6 miljard tegen $44,39 miljard in mei.

  De olievoorraden betreffen eveneens de week die eindigt op 1 augustus en ook hier zijn geen raming voor bekend.

  De staatsobligaties sloten dinsdag lager.

  De euro kost dinsdag rond 17.40 uur $1,3368 tegen $1,3423 dezelfde dag rond 08.00 uur.

  Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


 13. forum rang 10 voda 5 augustus 2014 19:51
  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag hoger gesloten, na positieve macrocijfers en sterke bedrijfscijfers.

  De EuroStoxx 50 sloot 0,1% hoger op 3.072,20. De DAX-30 steeg 0,4% tot 9.189,74, de CAC-40 sloot 0,4% hoger op 4.232,88 en de FTSE-100 won 0,1% op 6.682,48.

  De Italiaanse index sloot 1,6% lager, nadat uit data bleek dat de Italiaanse dienstensector is vertraagd in juli. Dat suggereert dat de Italiaanse economie moeite heeft om een lange periode van stagnatie achter zich te laten.

  De verkoopdruk op de euro nam dinsdag toe na beter dan verwachte economische indicatoren uit de Verenigde Staten die wijzen op een geleidelijk herstel van de Amerikaanse economie.

  Uit die cijfers bleek dat de fabrieksorder in juni met 1,1% zijn gestegen, terwijl op een toename met 0,5% was gerekend. De ISM inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg in juli naar 58,7 van 56,0 in juni. Ook hier was een kleinere stijging verwacht.

  Rond het slot van de markten in Europa noteerde Wall Street lager, ondanks de beter dan verwacht macro-data.

  Dinsdag was de aandacht van beleggers verder gericht op bedrijfscijfers. De Duitse autofabrikant BMW en postbedrijf Deutsche Post stegen beiden in reactie op beter dan verwachte resultaten.

  De Franse bank Credit Agricole maakte ook cijfers bekend die de verwachting overtroffen. De winst van de bank was echter wel gedaald in het tweede kwartaal als gevolg van de crisis bij de Portugese bank Banco Espirito Santo, waarin Credit Agricole een belang van 14,6% in houdt.

  Bilfinger sloot daarenteger lager. Het Duitse constructiebedrijf zei maandag dat bestuursvoorzitter Roland Koch zal aftreden per 8 augustus, nadat de onderneming zijn winstverwachtingen voor 2014 voor de tweede keer dit jaar verlaagde.

  Het Britse ingenieursbedrijf Meggit verloor ook terrein als gevolg van een tegenvallende omzetgroei in zijn militaire divisie.

  Overnamenieuws kwam van Telefonica dat bekendmaakte een bod te hebben uitgebracht van $9 miljard op de Braziliaanse internetprovider GVT, dat nu nog eigendom is van het Franse Vivendi sa (VIV.FR).

  Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

 14. forum rang 10 voda 6 augustus 2014 16:34
  Wall Street sluit lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is dinsdag lager gesloten, nadat geopolitieke spanningen over het conflict in Oekraine opliepen toen bekend werd dat Rusland meer troepen naar de grens met Oekraine heeft gestuurd.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,8% lager op 16.429,47 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 1,0% tot 1.920,21 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,7% afstond tot 4.352,84 punten.

  De Financial Times schreef dat Rusland zijn troepen aan de grens met het oosten van Oekraine in de afgelopen dagen sterk heeft opgevoerd. Hiertoe neemt de vrees toe dat Rusland het land zal binnenvallen, nu het Oekraiense leger oprukt tegen de pro-Russische separatisten. Volgens de berichtgeving zouden er ongeveer 20.000 Russische soldaten op een afstand van ongeveer 50 kilometer ten opzichte van de grens zijn gestationeerd.

  Volgens marktstrateeg Nichoalas Colas hadden de financiele markten in de afgelopen maanden nu juist de mogelijkheid van een oorlog tussen beide landen verworpen. Het nieuws dat Rusland nu wellicht Oekraine zal binnenvallen zal bij veel beleggers tot schrik leiden, stelt hij.

  Uit eerder op de dag bekend gemaakte economische indicatoren bleek dat de Amerikaanse dienstensector in juli met het snelste tempo van de laatste negen jaar is gegroeid. Een andere publicatie liet zien dat de fabrieksorders in juni tot recordhoogte zijn gestegen en harder groeiden dan was verwacht.

  Deze goede macro-cijfers zorgden ervoor dat de verwachting toeneemt dat de Federal Reserve sneller dan verwacht zal beginnen met het verlagen van de belangrijkste rentetarieven.

  Een van de bedrijven die dinsdag kon rekenen op aandacht van beleggers was Whole Foods Markets. Het aandeel werd in grote volumes verhandeld, nadat mediaberichten stelden dat de activistische aandeelhouder Carl Icahn interesse heeft in het fonds. Andere berichten spraken dit echter tegen. Het aandeel sloot 1,4% hoger.

  Target verloor 4,4%, nadat de retailer zijn outlook verlaagde.

  Coach rapporteerde beter dan verwachte resultaten en eindigde 4,3% hoger.

  Motorola Solutions meldde een omzetdaling in het tweede kwartaal en guidance voor de huidige periode viel de markt tegen. Het aandeel verloor 4,2%.

  Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


 15. forum rang 10 voda 6 augustus 2014 16:34
  Japanse beurs weer in het rood

  WOENSDAG 6 AUGUSTUS 2014, 08:09 uur | 181 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio is woensdag opnieuw lager gesloten. Beleggers namen geen risico’s meer door zorgen over een mogelijke Russische inval in Oekraïne. De Nikkei ging 1,1 procent omlaag tot 15.159,79 punten en kende daarmee de vijfde verliesbeurt op rij.
  Een koersverlies van 3,5 procent van zwaargewicht Softbank drukte daarnaast op het sentiment. Investeerders reageerden teleurgesteld op berichten dat de Amerikaanse aanbieder van mobiele telefonie Sprint stopt met de gesprekken om branchegenoot T-Mobile US over te nemen. Sprint is voor 80 procent in bezit van het Japanse Softbank. Automaker Toyota daalde 1 procent na publicatie van de kwartaalcijfers.

  Op de andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten werden ook verliezen geleden, in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. In Hongkong zakte de Hang Seng-index 0,4 procent en in Seoul leverde de Kospi 0,3 procent in. De All Ordinaries in Sydney ging ook 0,3 procent achteruit.

 16. forum rang 10 voda 6 augustus 2014 17:49
  AEX slot -0,3%, angst Oekraine speelt markt parten, maar verlies blijft beperkt

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot woensdag lager als gevolg van een combinatie van negatieve macrodata uit de eurozone en nervositeit omtrent Oekraine.

  De AEX sloot 0,3% lager op 397,21 punten met een bandbreedte van 4,8 punten. De Midkap verloor op het slot 1,8% op 584,64 punten. De ASX zakte 1,5% naar 562,04 punten.

  Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam licht hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,2% hoger noteerde.

  Leo Montfrooij, vermogensbeheerder bij T&E-INMAXXA, signaleerde vandaag een markt die erg gevoelig is voor nieuws, met name met betrekking tot Oekraine. "Die gevoeligheid deed de financiele markten toch behoorlijk de das om, met name de DAX-30 had daar last van. Tegelijkertijd kwam het Amerikaanse handelstekort in juni veel lager uit dan verwacht en dat was positief nieuws. De belegger lijkt zich dan nu af te vragen: 'moeten we in angst geloven of mogen we vrolijk zijn?' en dat terwijl er al aardig wat angst in de koersen zit verwerkt", aldus Montfrooij.

  De AEX opende woensdag op 396,23 en het slot boven dat niveau impliceert volgens Montfrooij een lichtpuntje. "Bovendien is de belangrijke Duitse markt oversold en dat zal naar mijn idee beantwoord worden met een herstel, afhankelijk van Oekraine", aldus de vermogensbeheerder.

  Morgen komt de Europese Centrale Bank met een rentebesluit en een toelichting daarop naar buiten. Montfrooij verwacht niet dat er iets wordt gewijzigd. "De euro staat onder druk en dat is al mooi. Als voorzitter Mario Draghi een zet doet, dan heeft hij bijna geen zet meer over en dus gebeurt er niets en zal Draghi zeggen dat de ECB de actualiteit nauwgezet volgt", aldus Montfrooij.

  Slecht macronieuws betroffen dinsdag eerder op de dag de Italiaanse en Duitse economie. Officieel zit Italie weer in een recessie nadat ook in het tweede kwartaal de economie van het land, overigens tegen de verwachting in, kromp.

  Al om 08.00 uur kwamen de Duitse fabrieksorders over juni naar buiten. Er was gerekend op een stijging met 0,8%. Over mei werd aanvankelijk een daling gemeld van 1,7% gemeld, dat werd nu definitief 1,6%, maar het juni-cijfer daalde met 3,2%.

  Voornaamste bron van zorg is uiteraard de effecten van de Oekraiense kwestie voor Duitsland, dat veel zaken doet met Rusland. De geluiden dat er zich rond de 20.000 Russische troepen aan de grens van Oekraine en Rusland hebben verzameld, zorgde voor de nodige onrust op de financiele markten, omdat dit de angst voor een Russisch ingrijpen versterkte.

  ING kwam woensdag met bemoedigende cijfers over het tweede kwartaal en sloot 1,6% hoger.

  Spanje en Hongarije hebben donderdag obligatieveilingen op de agenda staan, Zweden maakt de details bekend van de veiling van 14 augustus.

  Donderdag komen Delta Lloyd en Euronext met cijfers over het eerste halfjaar.

  Air Berlin en Deutsche Telekom zijn de belangrijkste twee bedrijven met een beursnotering in het buitenland die met cijfers komen.

  Macro-economische data van donderdag betreffen om 08.00 uur de industriele productie van Duitsland over juni, om 09.30 uur de inflatie van Nederland over juli, om 13.00 uur het rentebesluit van de Bank of England en om 13.45 uur het rentebesluit van de Europese Centrale Bank met om 14.30 uur het commentaar en de toelichting van voorzitter Mario Draghi.

  Uit de VS volgt niet zo gek veel: om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigt op 2 augustus. De verwachting hiervoor is dat er 2.000 aanvragen minder zijn gedaan, waarmee het totaal nu uitkomt op 300.000.

  Om 21.00 uur volgt nog het consumentenkrediet van de VS in juni. Daarvoor wordt een daling met $100 miljoen verwacht naar $19,5 miljard.

  De staatsobligaties sloten woensdag hoger.

  De euro kost woensdag rond 17.45 uur $1,3352 tegen $1,3361 woensdag rond 08.20 uur.

  Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


 17. forum rang 10 voda 6 augustus 2014 18:42
  Europese beurzen sluiten lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn woensdag lager gesloten, vanwege de oplopende spanningen rond Oekraine en Rusland en tegenvallende economische data uit Europa. Een deel van de verliezen werd aan de hand van een positief Wall Street in de sloturen weggewerkt.

  De EuroStoxx 50 sloot woensdag 0,7% lager op 3.050,37. De DAX-30 daalde 0,7% tot 9.130,04, de CAC-40 sloot 0,6% lager op 4.207,14 en de FTSE-100 verloor 0,7% op 6.636,16.

  Beleggers maakten zich woensdag zorgen om een haperend economisch herstel in de eurozone na zwakke data uit Duitsland en Italie. Het Italiaanse bruto binnenlands product kromp in het tweede kwartaal met 0,2%, waardoor het land in een recessie blijft, en in Duitsland daalden de industriele orders onverwachts met 3,2%.

  "Italie heeft enkele stappen gezet om de economie te verbeteren, maar de snelheid van de hervormingen is simpelweg te traag en niet ambitieus genoeg", reageerde Mads Koefoed, hoofd macro-strategie bij Saxo Bank, op de Italiaanse data.

  "Gezien de ontwikkelingen in het eerste halfjaar, zou Italie blij moeten zijn met een stagnerende economie over het hele jaar. Daarvoor is een kwartaalgroei van 0,3-0,4% nodig in de resterende kwartalen", vervolgt hij.

  Ook werden de ontwikkelingen rond Oekraine nauwgezet gevolgd. Beleggers zijn ongerust over de opbouw van Russische troepen aan de grens met Oekraine. Er zouden inmiddels zo'n 20.000 Russische manschappen aan de Oekraiense grens bivakkeren.

  "We gaan niet raden naar de intenties van Rusland. Maar we kunnen zien wat Rusland doet op de grond, en dat baart ons grote zorgen", zei woordvoerster Oana Lungescu van de NAVO woensdag. Ze spreekt van 'een gevaarlijke situatie'.

  "Het nieuws dat Rusland de manschappen en het aantal voertuigen aan de oostgrens van Oekraine de laatste dagen scherp heeft verhoogd, heeft de zorgen om een invasie aangejaagd", zegt marktstrateeg Daniel Sugarman van ETX Capital.

  "Duitsland voelt de pijn van de toenemende spanningen, zoals blijkt uit de uitlatingen van de Bundesbank dat de geopolitieke zorgen bijdragen aan een waarschijnlijke stagnatie van de economie in het tweede kwartaal", voegt hij toe.

  Tegensancties van Rusland zullen de Europese economieen niet heel veel kosten, verwacht Holger Schmieding, hoofdeconoom bij Berenberg. "Het grootste risico voor onze bescheiden positieve ramingen voor Europa is een vertrouwensschok die een Russische invasie in Oekraine kan veroorzaken in Europa en daarbuiten", stelt hij.

  Op bedrijfsniveau viel telecombedrijf Iliad op. De Franse prijsvechter verloor woensdag 5,7% op berichten dat T-Mobile US het bod van $15 miljard dat vorige week gedaan werd, afwijst omdat het niet hoog genoeg zou zijn.

  In Amsterdam ging de aandacht uit naar ING. De bank rapporteerde over het tweede kwartaal een flink hogere winst, vooral dankzij lagere voorzieningen voor slechte leningen en een hogere rentemarge. Het aandeel eindigde 1,6% in de plus.

  Herverzekeraars Swiss Re (-3%) en Hannover Re (-3,5%) openden woensdag ook de boeken. Bij Swiss Re steeg de nettowinst in het tweede kwartaal met 2%, terwijl Hannover Re op jaarbasis 10% meer winst maakte.

  Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

 18. forum rang 10 voda 6 augustus 2014 22:40
  Wall Street sluit licht hoger

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is woensdag na een volatiele sessie licht hoger gesloten. Sterke kwartaalresultaten boden voldoende tegenwicht voor de oplopende spanningen rond Oekraine en zorgen om het economisch herstel in de eurozone.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% hoger op 16.443,34 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg een fractie tot 1.920,24 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,1% won tot 4.355,05 punten.

  Hoewel geopolitieke spanningen, vooral rond Rusland en Oekraine, in met name Europa behoorlijk op het sentiment drukken, kunnen Amerikaanse beleggers zich optrekken aan vrij sterke kwartaalresultaten en een aantrekkende economie, verklaren analisten.

  "Bedrijfscijfers blijven sterk", zegt Doug Cote, marktstrateeg bij Voya Investment Management. "Ondanks alles zitten we nog steeds in een bull markt", stelt hij.

  Sterke kwartaalresultaten kwamen woensdag van onder meer Molson Coors Brewing Co. De bierbrouwer rapporteerde een winststijging van 8,8% over het afgelopen kwartaal, onder meer dankzij hogere prijzen. Het aandeel eindigde daarop bijna 6% in de plus.

  In Europa eindigden de beurzen eerder op de dag lager, vooral vanwege de oplopende spanningen rond Oekraine en Rusland en tegenvallende economische data uit Europa. De EuroStoxx 50 sloot woensdag 0,7% lager op 3.050,37.

  "Zorgen om de volgende stap van Rusland wat betreft Oekraine spelen steeds weer op", zegt Steve Weeple, beleggingsdirecteur bij Standard Life Investments. Soms kan dat voor beleggers reden zijn om wat geld uit de markt terug te trekken, maar van brede paniek is geen sprake, stelt hij.

  Ook is de markt bezorgd om het economisch herstel in de eurozone, nadat bekend werd dat Italie onverwacht in recessie blijft. Het Italiaanse bruto binnenlands product kromp in het tweede kwartaal met 0,2%. Ook bleek dat de Duitse industriele orders onverwachts met 3,2% daalden in juni.

  Op bedrijfsniveau ging de aandacht verder uit naar T-Mobile US en Sprint. Sprint maakte bekend zijn bod van $30 miljard op T-Mobile US in te trekken vanwege de aanzienlijke mededingingsbezwaren in de VS. Sprint kelderde daarop 19%% terwijl T-Mobile US meer dan 8% verloor.

  Elders op fusie- en overnamefront maakte 21st Century Fox bekend zijn bod op Time Warner Inc. in te trekken, vanwege de onwil van Time Warner te praten en een scherpe daling van de aandelenkoers van Fox. Time Warner eindigde bijna 13% in de min, terwijl 21st Century Fox 3,3% won.

  Walgreen maakte bekend Alliance Boots volledig in te lijven door de resterende 55% van de aandelen die nog niet in bezit waren over te nemen. Het hoofdkantoor van Walgreen blijft echter in de VS, ondanks de wens van sommige aandeelhouders om vanwege belastingvoordelen naar Europa te verhuizen. Walgreen eindigde ruim 14% in de min.

  Groupon Inc. maakte over het tweede kwartaal een groter verlies bekend door gestegen uitgaven aan e-commerce. Een omzetgroei van 24% werd daarmee tenietgedaan. Het aandeel Groupon eindigde 12,7% in het rood.

  Walt Disney heeft in het afgelopen kwartaal 22% meer winst behaald, onder meer door de succesvolle blockbuster Frozen. Ook profiteerde het bedrijf van recente miljardeninvesteringen, zowel in de Verenigde Staten als in andere landen. Het aandeel eindigde 0,2% lager.

  Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

 19. forum rang 10 voda 7 augustus 2014 16:22
  Nikkei doorbreekt verliesreeks

  DONDERDAG 7 AUGUSTUS 2014, 08:17 uur | 167 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio wist donderdag een vijfdaagse verliesreeks te doorbreken. Beleggers bleven wel voorzichtig door de aanhoudende geopolitieke spanningen rond Oekraïne. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en die van de Bank of Japan op vrijdag. De Nikkei sloot uiteindelijk 0,5 procent hoger op 15.232,37 punten.
  Bij de bedrijven zakte DeNA meer dan 7 procent. De Japanse maker van spelletjes voor smartphones verwacht dat de winst in de eerste helft van het jaar is gedaald. Mitsui Fudosan, de grootste projectontwikkelaar van Japan, leverde 1,3 procent in na tegenvallende kwartaalcijfers.

  Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen een overwegend lager beeld zien. Beleggers keken uit naar de Chinese exportcijfers, die vrijdag op het programma staan. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,6 procent lager in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney eindigde nagenoeg onveranderd en in Seoul zakte de Kospi 0,3 procent.

 20. forum rang 10 voda 7 augustus 2014 18:32
  AEX sluit lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag lager gesloten na een dag die in het teken stond van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en de aangekondigde Russische sancties op het Westen. Met name in het laatste uur van de handelssessie sloeg de nervositeit toe en verloor de AEX meer terrein, nadat ook Wall Street in het rood dook.

  De AEX-index sloot uiteindelijk 0,8% lager op 394,20 punten, de Midkap verloor 0,7% op 581,45 punten en de Smallcap eindigde 1% lager op 556,26 punten.

  De ECB handhaafde donderdag zoals verwacht zijn belangrijkste rentestanden en benadrukte opnieuw voor zolang als nodig een zeer accommoderend beleid te zullen voeren.

  "Het ECB-rentebesluit was redelijk geruststellend. Niet om de vlag voor uit te hangen maar de rente is zoals verwacht onveranderd gebleven", aldus marktanalist Martijn Weller van IG.

  ECB-voorzitter Mario Draghi had verder veel aandacht voor de sancties tegen Rusland en de vergeldingsmaatregelen die Moskou in reactie daarop heeft aangekondigd. Donderdag werd bekend dat Rusland geen vlees, vis, zuivel en groenten meer zal importeren uit de Verenigde Staten, Europa, Australie en nog een aantal landen. Draghi waarschuwde voor de impact hiervan op de economie van de eurozone.

  Donderdag bleef die impact op de aandelenmarkten aanvankelijk beperkt tot een kleine daling. Rond het slot kwam de nervositeit weer opzetten, zeker nadat ook Wall Street wat wegzakte.

  Volgens Weller kan elk bericht uit de regio Oost-Oekraine druk zetten op de markt. "De vraag is of Rusland zich rustig houdt of dat er bijvoorbeeld nieuwe berichten komen van nog meer troepen aan de grens."

  Over de huidige correctie zegt Weller: "we zullen zien of die doorzet, ook vanwege de normaliter rustige augustusmaand, of dat we toch weer omhoog gaan."

  Donderdag waren de ogen verder gericht op Delta Lloyd, dat de boeken opende over de eerste zes maanden van 2014 waarin meer winst werd gemaakt, mede dankzij een belastingbate, terwijl een goede marge op nieuwe levensverzekeringen tegenwicht bood tegen verder dalende premie-inkomsten en een lager operationeel resultaat. Het aandeel sloot uiteindelijk 1,7% hoger. Van de 25 fondsen binnen de hoofd-index, sloten er 20 lager, waarbij SBM Offshore het grootste verlies leed na de teleurstellende cijfers van woensdag. Het aandeel verloor 6,8%.

  Vrijdag komen vastgoedbedrijf NSI en biotechbedrijf Galapagos met halfjaarcijfers. Wat betreft de buitenlandse fondsen openen Allianz en Tui Travel de boeken.

  De macro-agenda bevat vrijdag een viertal publicaties, te beginnen met Duitse handelsdata om 08.00 uur. De cijfers bestrijken de maand juni en er wordt vooraf een handelsoverschot geraamd van EUR18 miljard, tegen EUR18,8 miljard in mei.

  "Dat cijfer is wel belangrijk en ook zeker interessant om de komende tijd in de gaten te houden, gezien de sancties van Rusland" aldus Weller.

  Om 09.30 uur volgen data over de productie binnen de Nederlandse industrie, ook over de maand juni. Vooraf is geen verwachting beschikbaar. In mei steeg de productie met 0,5% op jaarbasis.

  Tijdens de middaghandel verschijnt nog een tweetal Amerikaanse cijfers: de arbeidsproductiviteit in het tweede kwartaal en de groothandelsvoorraden in juni.

  De arbeidsproductiviteit in de maanden april-juni is naar verwachting met 1,6% gestegen, na een daling met 1,7% een kwartaal eerder. Voor de groothandelsvoorraden wordt op maandbasis een stijging verwacht van 0,7%, tegen +0,5% in mei.

  Weller wijst verder op de beleidsbijeenkomst van de Bank of Japan als iets om in de gaten te houden, net als Chinese handelscijfers die in de nacht van donderdag op vrijdag verschijnen.

  Staatsobligaties sloten donderdag overwegend hoger. Spanje haalde ruim het beoogde bedrag van EUR3 miljard op met een veiling van vijf- en tienjarig papier. Vrijdag vinden geen veilingen plaats.

  De euro noteerde rond het slot $1,3359, tegen $1,3373 om 08.50 uur.

  Op Wall Street stonden de indexen rond 17.50 uur in het rood, warbij de Dow Jones-index 0,4% verloor.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


3.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,57 -1,12%
EUR/USD 1,1131 +0,15%
Germany30^ 11.672,30 +0,74%
Gold spot 1.737,57 +0,47%
LDN100-24h 6.120,09 -0,39%
NY-Nasdaq Composite 9.489,87 +1,29%

Stijgers

ADYEN NV
+5,16%
Wolter...
+3,34%
Flow T...
+3,28%
Acomo
+2,93%
Lucas ...
+1,90%

Dalers

Fugro
-10,39%
Wereld...
-7,19%
UNIBAI...
-6,47%
Air Fr...
-5,77%
Sligro
-5,17%

Nieuws Forum Meer»

(13)

boomer92 op 1 jun 2020 03:14
(77)

Dead cat bounce op 1 jun 2020 01:12
(11)

peter545 op 1 jun 2020 01:05
(7)

Hangyodon op 1 jun 2020 00:05
(16)

A3aan op 31 mei 2020 23:20

Column Forum Meer»

(958)

Robin82 op 1 jun 2020 04:01
(41)

Leefloon op 31 mei 2020 12:14
(14)

Jilles van den Beukel op 31 mei 2020 09:31
(3)

Felix07 op 31 mei 2020 09:21
(3)

Sander50 op 31 mei 2020 06:47
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare