Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.091 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 14 juli 2014 18:10
  AEX sluit hoger, wachten op kwartaalcijfers en Yellen

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is maandag met winst gesloten. Er was sprake van herstel nadat het Damrak vrijdag afsloot met een behoorlijk verlies op weekbasis. Per saldo was het een stille handelsdag.

  De AEX-index sloot 0,7% hoger op 406,55 punten, de Midkap won 0,6% op 624,52 punten en de Smallcap eindigde vlak op 577,20 punten.

  "Er was sprake van herstel na de afslachting van vorige week", stelt handelaar Laurens Maartens van Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. Hij verwacht echter niet dat het herstel op termijn standhoudt.

  "Ook qua fondsen springt er weinig uit. Air France-KLM en Imtech zakken steeds verder weg maar dat is niet zo verrassend."

  Volgens de handelaar is het wachten op hoe het kwartaalcijferseizoen zich ontwikkelt. Maandag opende alleen het Amerikaanse Citigroup de boeken. Daaruit bleek dat de resultaten in het kwartaal flink te lijden hadden onder een miljardenschikking die de bank trof met Amerikaanse autoriteiten vanwege een boete gerelateerd aan de verkoop van zogenaamde rommelhypotheken in de jaren voor de crisis.

  Dinsdag volgen Goldman Sachs en JP Morgan, maar openen ook Johnson & Johnson en Yahoo de boeken. Chipmaker Intel volgt dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers, die beleggers extra in de gaten zullen houden om mogelijk meer inzicht te krijgen in hoe ASML, dat woensdag als eerste AEX-fonds de boeken opent, de afgelopen verslagperiode is doorgekomen.

  Voor de dag van dinsdag wijst Maartens in het bijzonder op de verklaring van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen over het monetair beleid, met daarbij mogelijk meer inzicht in wanneer de Amerikaanse centrale bank de rente gaat verhogen.

  "Het is wachten op Yellen en wat zij te zeggen heeft", aldus de handelaar. Yellen legt dinsdag om 16.00 uur een verklaring af aan de Senaat, woensdag volgt het Huis van Afgevaardigden.

  Verder staan er een reeks aan macro-economische publicaties op de agenda, te beginnen met CBS-cijfers over de Nederlandse detailhandelsomzet en de internationale handel in mei. De publicaties verschijnen om 09.30 uur.

  Bepalender is de Duitse ZEW-index die het economisch sentiment over juli weergeeft. En daar wordt voorafgaand aan het verschijnen van de data uitgegaan van een verslechtering van de index die de huidige omstandigheden meet naar 66 van 67,7 in juni. Ook voor de economische verwachtingsindex wordt een daling ingeschat: 28 om 29,8 in juni.

  Tijdens de middaghandel komt een drietal Amerikaanse cijfers aan bod, te beginnen met de detailhandelsverkopen en de importprijzen in juni om 14.30 uur. Voor de detailhandelsverkopen wordt uitgegaan van een stijging op maandbasis met 0,6% ten opzichte van mei, tegen een stijging met 0,3% een maand eerder.

  De importprijzen zouden in juni ten opzichte van een maand eerder met 0,4% zijn gestegen, na een toename van 0,1% in mei.

  Om 16.00 uur volgen nog de bedrijfsvoorraden in mei en hier wordt vooraf een stijging met 0,6% verwacht, eenzelfde stijging als in april.

  Nederlandse staatsobligaties zijn maandag overwegend hoger gesloten. De euro is tijdens de handel licht in waarde gestegen ten opzichte van de dollar. De Europese munt was rond het slot $1,3621 waard versus $1,3603 om 08.50 uur.

  Op Wall Street staan de indexen in het zwart en stijgt de Dow Jones-index 0,8%.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

 2. forum rang 10 voda 14 juli 2014 19:07
  Europese beurzen sluiten hoger

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn maandag hoger gesloten en herstelden daarmee van de scherpe verliezen van vorige week.

  De EuroStoxx 50 sloot 0,9% hoger op 3.185,86. De DAX-30 steeg 1,2% tot 9.783,01, de CAC-40 ging 0,8% omhoog op 4.350,04 en de FTSE-100 won 0,8% op 6.746,14.

  Vorige week stonden de beurzen in Europa nog flink onder druk vanwege de zorgen over de Portugese bankensector. Die zorgen leken maandag naar de achtergrond verdwenen, hoewel Banco Espirito Santo opnieuw 7,5% moest inleveren. Tijdens het weekend benadrukte de regering in Portugal dat de bank niet hoeft te rekenen op staatssteun en dat een bail-out niet nodig is.

  Dat de economie in Europa sowieso nog altijd kwakkelt bleek maandag uit tegenvallende cijfers over de industriele productie in de eurozone. Na een stijging van 0,8% in april, daalde de productie in mei met 1,1%.

  "Het rapport zal de zorgen over het gebrek aan groei in de eurozone verder aanwakkeren, in combinatie met het falen van de Europese Centrale Bank om met doeltreffende maatregelen te komen", stellen analisten van ETX Capital. "Er is nog altijd een gebrek aan vertrouwen in de eurozone, met Duitsland dat vorige week waarschuwde dat de groei in het tweede kwartaal is vertraagd vanwege het Oekraine-Rusland conflict."

  Beleggers hopen nu op een sterke Duitse ZEW-index maar de verwachtingen vooraf duiden op een daling van zowel de huidige omstandigheden als ook de verwachtingen in de komende maanden. De data verschijnen dinsdag om 11.00 uur.

  Shire won maandag 1,3% in Londen vanwege de berichten dat een overname door het Amerikaanse Abbvie steeds dichter bij komt. Abbvie heeft zo'n GBP31 miljard over voor de in Dublin gevestigde farmaceut.

  Tesco steeg 2,3% dankzij een adviesverhoging naar buy van sell bij Cantor Fitzgerald.

  Het Duitse sportmerk Adidas steeg maandag 2,6% na de bekendmaking dat het een GBP750 miljoen bedragende sponsordeal heeft gesloten met Manchester United. De maker van sportartikelen zal de Britse voetbalclub vanaf het seizoen 2015/16 tien jaar lang sponsoren. Daarnaast bleek ook het WK Voetbal een succes voor het Duitse bedrijf.

  De euro is tijdens de handel licht in waarde gestegen ten opzichte van de dollar. De Europese munt was rond het slot $1,3621 waard versus $1,3603 om 08.50 uur.

  Op Wall Street staan de indexen in het zwart en stijgt de Dow Jones-index 0,8%.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


 3. forum rang 10 voda 14 juli 2014 22:22
  Wall Street sluit hoger, financials in de lift

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is maandag hoger gesloten. Met name financials zaten in de lift na de publicatie van de kwartaalcijfers van Citigroup. Die waren onderliggend beter dan verwacht.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,7% hoger op 17.055,42 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,5% tot 1.977,10 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,6% won tot 4.440,42 punten.

  Citigroup opende maandag de boeken over het tweede kwartaal. In die periode daalde de nettowinst met maar liefst 96% door een miljardenschikking die de bank trof met Amerikaanse autoriteiten vanwege een boete gerelateerd aan de verkoop van zogenaamde rommelhypotheken in de jaren voor de crisis. Het aandeel steeg 3,1% omdat de winst onderliggend beter was dan verwacht. Citigroup trok vervolgens andere financials mee. Goldman Sachs en JPMorgan, die dinsdag de boeken openen, stegen respectievelijk 1,4% en 0,8%. Bank of America ging 1,2% omhoog.

  "De resultaten van Citigroup gaven voldoende wind mee om de boot vooruit te duwen", stelt Michael Antonelli van vermogensbeheerder Robert W. Baird. De handelaar zag maandag een aantal grote beleggers die anticipeerden op de sell-off van vorige week.

  Het tweede kwartaalcijferseizoen komt deze week goed op gang met meer dan 50 bedrijven binnen de S&P die met resultaten komen. Ondertussen blijven beleggers ook positief over de outlook voor aandelen, vooral ook dankzij sterker wordende Amerikaanse economische cijfers.

  "We zitten telkens in korte periodes waarin de markt aan een uitverkoop begint en dan is er een omwenteling en dan krijg je dat beleggers zich wat terugtrekken alvorens de markt weer aan een nieuwe rally begint", vat vermogensbeheerder Andrew Slimmon van Morgan Stanley Wealth Management samen.

  Maandag was de macro-agenda leeg. In de komende dagen zal veel aandacht uitgaan naar Federal Reserve voorzitter Janet Yellen. Zij verschijnt dinsdag en woensdag voor respectievelijk de Senaat en het Huis van Afgevaardigden om tekst en uitleg te geven over het monetair beleid van de centrale bank en de stand van zaken omtrent de Amerikaanse economie.

  Naast de financials konden ook farmaceuten maandag op aandacht rekenen. Abbvie daalde 0,3%. Maandag werd bekend dat een overnamedeal met het in Dublin gevestigde Shire Pharmaceuticals steeds dichter bij komt. Abbvie heeft ruim GBP31 miljard over voor zijn sectorgenoot en wil het nieuwe bedrijf vestigen in het Verenigd Koninkrijk vanwege het gunstige belastingklimaat. Shire, dat zowel in Londen als New York genoteerd is, steeg op Wall Street 2,1%.

  Voormalig moederbedrijf van Abbvie, Abbott Laboratories (+1,3%), stond maandag in de schijnwerpers nadat bekend werd dat Mylan inc (-0,4%) een deel van farmaceutische activiteiten overneemt voor $5,3 miljard. Hiermee wordt een nieuw bedrijf gecreeerd, dat in Nederland gevestigd wordt.

  Aandelen van Riverbed Technology daalden 8,6% na een winstwaarschuwing.

  Amerikaanse staatsobligaties zijn lager gesloten, terwijl de dollar tijdens de handel in New York goed is blijven liggen ten opzichte van de euro. De Europese munt noteerde rond het slot $1,3617, tegen $1,3618 om 15.50 uur.

  De olieprijs is maandag na een volatiele handel licht hoger gesloten. Met een gebrek aan economische data richtten de markten zich vooral op geopolitiek nieuws uit Libie, waar het opstarten van de productie bij een aantal belangrijke oliehavens weer op losse schroeven staat na protesten van anti-regeringspartijen tijdens het weekend. De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 8 dollarcent hoger op $100,91.

  Opvallend was maandag ook de daling van de goudprijs. De afname van 2,3% was de grootste op dagbasis tot nu toe dit jaar.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

 4. forum rang 10 voda 15 juli 2014 17:53
  AEX sluit lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is dinsdag lager gesloten door een tegenvallende ZEW-index uit Duitsland, terwijl ook twijfels over de Portugese bankensector weer opspeelden.

  De AEX-index sloot 0,6% lager op 404,01 punten, de Midkap verloor 0,5% op 621,32 punten en de Smallcap eindigde 0,5% lager op 574,30 punten.

  "De ZEW viel tegen", zegt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. Uit de Duitse indicator kwam naar voren dat analisten minder positief zijn geworden over de vooruitzichten voor de Duitse economie. "Verder stonden de financials onder druk, wat te maken heeft met de onzekerheid in Portugal", zegt Bender, verwijzend naar hernieuwde zorgen over de Portugese bankensector als gevolg van problemen bij Banco Espirito Santo. De Portugese regering benadrukte in het weekend nog dat de bank geen bail-out nodig heeft. "Ook de obligatiemarkten staan onder druk en van handelaren hoor ik dat dit door Portugal komt. Het helpt ook niet mee dat het een weinig liquide markt is", stelt Bender.

  ING verloor 2,0%, Aegon 0,9% en Delta Lloyd 0,8%.

  In de Midkap vervolgde BAM de vorige week ingezette vrije val. Na de winstwaarschuwing van maandag een week geleden werd vandaag bekend dat een manager van het bouwbedrijf op staande voet ontslagen is, omdat hij opdrachten plaatste via een persoonlijke bv. Het aandeel verloor 10,4%. "De geloofwaardigheid van de CEO is onder het acceptabele punt gedaald. Hij heeft de zaak niet onder controle", zegt Bender.

  De vermogensbeheerder wijst tot slot op de speech van Fed-voorzitter Janet Yellen, die om 16.00 uur begon. Yellen zei dat er sprake was van "verbeteringen binnen de [Amerikaanse] economie, maar nog geen volledig herstel", wat kan betekenen dat de Fed de rente voorlopig nog niet verhoogt.

  Woensdag komt ASML met de halfjaarcijfers. De Amerikaanse sectorgenoot Intel maakt de resultaten dinsdag na het slot van Wall Street bekend. De macro-economische agenda bevat woensdag de volgende publicaties. Om 11.00 uur verschijnen de handelscijfers uit de eurozone over de maand mei. In april was sprake van een overschot van EUR15,7 miljard.

  Uit de Verenigde Staten komen om 13.00 uur de wekelijkse hypotheekaanvragen, waarvoor geen ramingen beschikbaar zijn. Om 14.30 uur staan de Amerikaanse producentenprijzen over juni gepland. Voor de hoofdindex wordt gerekend op een toename met 0,3%, na een daling met 0,2% een maand eerder. Industriele productiedata over juni worden om 15.15 uur bekend gemaakt. De verwachting is dat de productie met 0,3% is gestegen, na een toename met 0,6% in mei. De NAHB-index, die het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers meet, volgt om 16.00 uur. Er wordt gerekend op een toename van de index voor juli naar 50 van 49 een maand terug. Om 16.30 uur verschijnt het wekelijkse olierapport en om 20.00 uur maakt de Federal Reserve het Beige Book bekend.

  Nederlandse staatsobligaties sloten dinsdag verdeeld. De euro noteerde om 17.45 uur op $1,3579 ten opzichte van $$1,3618 omstreeks 08.00 uur.

  Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

 5. forum rang 10 voda 15 juli 2014 22:50
  Wall Street sluit overwegend lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is dinsdag overwegend lager gesloten, nadat Federal Reserve voorzitter Janet Yellen haar zorgen uitsprak over te hoge waarderingen in bepaalde marktsegmenten.

  Yellen zei dat small caps, net als biotechnologie en sociale media fondsen overgewaardeerd leken. Deze opmerkingen overschaduwden andere opmerkingen die als positief voor de aandelenmarkten werden gezien. Zo liet Yellen doorschemeren dat de Fed geen haast heeft om de rentetarieven te verhogen.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde vlak op 17.060,68 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,2% tot 1.973,28 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,5% afstond tot 4.416,39 punten.

  Na de uitspraken van de Fed-voorzitter in haar getuigenis voor het Amerikaanse Congres werden aandelen in biotechnologie en sociale media op grote schaal verkocht door beleggers.

  Wat betreft de verhoging van de rente denkt chief investment officer John Buckingham dat de Fed dit pas zal doen in 2015. Daar is volgens hem geen verandering in gekomen door de verklaring van Yellen. Bedrijfsresultaten zullen in de komende weken volgens hem het belangrijkst zijn voor richting op de aandelenmarkten.

  Volgens FactSet zullen de bedrijven uit de S&P 500 hun winsten met ongeveer 4,6% hebben zien groeien in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar terug.

  De financiele sector presteerde dinsdag het sterkst op de Amerikaanse markten. Dit was het gevolg van beter dan verwachte resultaten van J.P. Morgan Chase en Goldman Sachs. "We denken dat financiele aandelen het waarschijnlijk goed gaan doen in de nabije toekomst, aangezien we mogelijkheden zien voor hogere rentetarieven", zei chief investment officer Omar Aguilar bij Charles Schwab.

  J.P.Morgan Chase rapporteerde een daling van de winst in het tweede kwartaal, maar de cijfers overtroffen de prognoses. De nettowinst daalde met 7,9% naar $5,99 miljard. De daling werd veroorzaakt doordat de handels- en hypotheek-activiteiten van de bank minder omzet behaalden. Het aandeel eindigde 3,5% hoger.

  Ook de resultaten van Goldman Sachs waren beter dan voorspeld. De zakenbank boekte een winststijging van 9% tot $2,04 miljard, wat per aandeel uitkwam op $4,10. Er was gerekend op een winst per aandeel van $3,05. Goldman Sachs steeg 1,3%.

  Dinsdag werd ook bekend dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in juni met 0,2% zijn toegenomen ten opzichte van mei. Dit was minder dan de verwachtte stijging van 0,6%.

  Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


 6. forum rang 10 voda 16 juli 2014 11:07
  Nikkei eindigt nipt lager

  WOENSDAG 16 JULI 2014, 08:16 uur | 59 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio is woensdag nipt lager geëindigd. Beleggers keken vooral uit naar het economische groeicijfer van China. De waarschuwing van de Amerikaanse centralebankpresident Janet Yellen voor de hoog opgelopen beurskoersen zorgde daarnaast ook in Japan voor terughoudendheid. De Nikkei sloot 0,1 procent lager op 15.379,30 punten.
  Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de Chinese economie in het tweede kwartaal iets sterker is gegroeid dan in de eerste 3 maanden van dit jaar. 's Werelds op een na grootste economie groeide vorig kwartaal met 7,5 procent, na een vooruitgang met 7,4 procent in het eerste kwartaal. De groei lag daarmee in lijn met de doelstelling van de Chinese regering.

  Elders in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen ook beperkt. In Hongkong won de Hang Seng-index 0,1 procent en in Seoul steeg de Kospi met dezelfde marge. De All Ordinaries in Sydney eindigde nagenoeg onveranderd. Mijnbouwer Rio Tinto won 1,4 procent na een stijging van de ijzerertsproductie in het afgelopen kwartaal. Qantas leverde 1,4 procent in nadat de overheid had laten weten dat de luchtvaartmaatschappij overwegend in Australische handen zal blijven.

 7. forum rang 10 voda 17 juli 2014 20:04
  AEX sluit lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten, nadat zowel de VS als de Europese Unie een nieuwe ronde van sancties aankondigden tegen Rusland, waardoor de kwestie Oekraine weer bovenaan de agenda staat. Rond het slot leverde de AEX nog extra in vanwege de berichten over een vliegtuigcrash in Oekraine.

  De AEX-index sloot donderdag 1% lager op 404,84 punten, de Midkap verloor 0,9% op 627,41 punten en de Smallcap eindigde 0,5% lager op 576,92 punten.

  "We zijn vandaag lager gesloten, waarbij naast de kwestie Oekraine tegenvallende kwartaalcijfers op het sentiment drukten", aldus Martijn Weller, marktanalist bij IG Nederland, eraan toevoegend dat er al met al niet heel veel gebeurde."

  "Woensdag was sprake van een redelijke winst, de AEX sloot 1,2% hoger, vandaag is het verlies beperkt gebleven. Mij verbaast het niet als we vrijdag weer omhoog zullen gaan", aldus Weller die zijn uitspraken deed voordat het nieuws over de vliegtuigcrash van een passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines naar buiten kwam en het Damrak verder omlaag ging.

  Sligro sloot donderdag 0,5% lager, hoewel het concern over de eerste zes maanden van 2014 een hogere bedrijfs- en nettoresultaat rapporteerde, dankzij acquisities en omzetgroei in zowel de groothandels- als de supermarktactiviteiten.

  Ziggo rapporteerde over het tweede kwartaal een nettoverlies, door non-cash verliezen op hedges en door amortisatie van klantrelaties. Ziggo verwacht dat de geplande overname door Liberty Global in het vierde kwartaal zal worden afgerond. Het aandeel sloot 0,2% lager.

  Op macro-economisch vlak staan vrijdag een viertal publicaties op de agenda, waaronder het Nederlandse consumentenvertrouwen, de lopende rekening van de eurozone, het Amerikaans consumentenvertrouwen en de Amerikaanse leidende economische indicatoren.

  Het Centrale Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert om 09.30 uur het consumentenvertrouwen over juli. Voor dit cijfer zijn geen prognoses beschikbaar. In juni noteerde het Nederlandse consumentenvertrouwen stabiel op een niveau van -2.

  Om 10.00 uur staat de lopende rekening van de eurozone in mei op de agenda. Ook voor dit cijfers zijn geen verwachtingen beschikbaar. In april liep het overschot op de lopende rekening ten opzichte van een maand eerder op tot EUR21,5 miljard, van EUR19,6 miljard in maart.

  Om 15.55 uur volgt het Amerikaans consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan, waarbij wordt gerekend op een indexniveau van 83,0, tegen 81,2 een maand eerder.

  Tot slot staan om 16.00 uur in de VS de leidende indicatoren van juni op de agenda. Het cijfer, dat wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden, stijgt naar verwachting in juni met 0,5%, versus +0,5% een maand eerder.

  Staatsobligaties sloten donderdag verdeeld.

  Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,3% daalt.

  De euro noteert ten opzichte van de dollar op $1,3524, tegen $1,3527 om 08.20 uur donderdagochtend.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

 8. forum rang 10 voda 17 juli 2014 22:21
  Wall Street sluit lager, veel aandacht voor crash Malaysia Airlines

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is donderdag lager gesloten. De meeste aandacht ging uit naar een vliegtuigcrash in Oekraine waarbij een passagierstoestel van Malaysia Airlines is betrokken. Rond het slot van de handel werd nog bekend dat de Israelische premier Netanyahu heeft bevolen tot een grondaanval in Gaza.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,9% lager op 16.976,81 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 1,2% tot 1.958,12 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,4% afstond tot 4.363,45 punten.

  Het marktsentiment werd gedomineerd door het nieuws dat een passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines is neergestort in Oekraine. Het Boeing 777-toestel was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur met 280 passagiers en 15 bemanningsleden aan boord, waaronder naar verwachting ook tientallen Nederlanders. Er zouden volgens diverse media geen overlevenden zijn.

  "Dit brengt het [conflict tussen Oekraine en Rusland] tot een heel nieuw niveau", aldus Frank Ingarra, handelaar bij NorthCoast Asset Management. "Het maakt mensen nerveus. Gaat dit echt een grens over waardoor het niet langer een regionaal conflict is?"

  Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen stonden onder druk door het nieuws. Delta Air Lines verloor 3,4%, American Airlines ging 4,1% onderuit en United Continental leverde 3,5% in. JetBlue Airways daalde 2,2%.

  Voordat de Amerikaanse aandelenmarkten onderuit gingen op het nieuws, was er al druk door macro-data. Zo daalde de woningbouw in juni met ruim 9%, hetgeen de eerder deze week uitgesproken zorgen van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen over de Amerikaanse huizenmarkt bevestigde. De wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn vorige week gedaald tot 302.000, het op e e n na laagste aantal dit jaar.

  Microsoft kondigde donderdag aan dat men 18.000 banen gaat schrappen als onderdeel van een totale vernieuwing van het bedrijf. Verdere informatie gaf men niet, behalve dat de komende kwartalen een miljardenlast wordt genomen vanwege het banenverlies. Het aandeel steeg 1% tot $44,68, het hoogste niveau in 14 jaar.

  Morgan Stanley maakte in het tweede kwartaal een winst van $1,94 miljard, bijna het dubbele ten opzichte van een jaar eerder, met name dankzij een belastingmeevaller. Het aandeel daalde toch 0,6%.

  Philip Morris maakte in het tweede kwartaal minder winst, net als Mattel. De aandelen van de sigarettenfabrikant en de speelgoedmaker daalden respectievelijk 0,2% en 6,6%.

  Amerikaanse staatsobligaties zijn donderdag hoger gesloten, omdat beleggers veilige havens opzochten in navolging van de vliegtuigcrash. De dollar bleef ten opzichte van de euro stabiel, waarbij de Europese munt rond het slot om 21.50 uur $1,3527 noteerde, gelijk aan de koers aan het begin van de handel om 15.50 uur.

  De olieprijs is donderdag hoger gesloten en profiteerde daarmee van een sterk olievoorradenrapport een dag eerder. Ook de geopolitieke zorgen over Oekraine en in het bijzonder het neerstorten van Malaysia Airlines vlucht MH17 droegen bij aan de stijging van de olieprijs. De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 2% hoger op $103,19.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


 9. forum rang 10 voda 18 juli 2014 10:24
  Nikkei flink omlaag na vliegtuigramp

  VRIJDAG 18 JULI 2014, 08:32 uur | 277 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio is vrijdag flink lager geëindigd. Net als in New York en Europa schrokken beleggers van het nieuws dat het in Oekraïne neergestorte passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines vermoedelijk is neergeschoten. Ook zorgde het Israëlische grondoffensief in de Palestijnse Gazastrook voor onzekerheid onder beleggers.
  De Nikkei sloot 1 procent lager op 15.215,71 punten. Vooral de grote Japanse exportbedrijven moesten het ontgelden door een stijging van de Japanse yen, die in tijden van onzekerheid als een veilige haven wordt beschouwd.

  De aandelen van Malaysia Airlines gingen na de vliegtuigcrash in Oekraïne flink onderuit. Op de beurs in Kuala Lumpur leverde het aandeel 11 procent in. De Boeing 777 van Malaysia Airlines stortte donderdag neer en is volgens de Oekraïense autoriteiten en de Verenigde Staten neergeschoten. Ook de aandelen van de uitbater van het vliegveld in Kuala Lumpur gingen in de uitverkoop en zakten bijna 5 procent.

  Elders in het Verre Oosten toonden de belangrijkste beurzen een gemengd beeld. Vooral de luchtvaartaandelen stonden onder druk. De oliebedrijven koersten hoger nadat de olieprijzen door de toenemende geopolitieke spanningen verder waren opgelopen. In Hongkong zakte de Hang Seng-index 0,5 procent en in Seoul verloor de Kospi 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney won 0,2 procent.

 10. forum rang 10 voda 18 juli 2014 17:56
  AEX sluit licht lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is vrijdag licht lager gesloten, volgend op de toegenomen geopolitieke spanningen na de vliegtuigcrash in Oekraine en de invasie van de Gazastrook door het Israelische leger.

  De AEX-index sloot vrijdag 0,1% lager op 404,40 punten, de Midkap verloor 0,6% op 623,67 punten en de Smallcap eindigde 0,5% lager op 574,04 punten.

  "Zoals te verwachten zat het Damrak vrijdag volledig in de mineur, na de vliegtuigramp in Oekraine, maar laten we vooral ook de inval door het Israelisch leger in de Gazastrook niet vergeten", aldus handelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "Het is onrustig in de wereld en het blijft onrustig", aldus de handelaar, eraan toevoegend dat momenteel met name aan de onderkant van de markt het gevaar zit.

  Qua tweedekwartaalresultaten was het vrijdag relatief rustig. Beter Bed meldde tijdens een trading update over het tweede kwartaal een gelijk bedrijfsresultaat te voorzien ten opzichte van een jaar eerder, op een met 6,8% gedaalde omzet als gevolg van lagere verkopen in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De slaapkamer-retailer sloot vrijdag 0,8% lager.

  Op macro-economisch vlak staan maandag een drietal publicaties op de agenda, waaronder de Duitse producentenprijzen, de Nederlandse huizenprijzen en het maandbulletin van de Duitse Bundesbank.

  Om 8.00 uur staan de Duitse producentenprijzen in juni op de agenda. Voor dit cijfers zijn geen prognoses beschikbaar. In mei daalden de producentenprijzen op maand- en op jaarbasis met achtereenvolgens 0,2% en 0,8%.

  Om 9.30 uur volgens de Nederlandse huizenprijzen over juni. Ook voor dit cijfer zijn geen verwachtingen beschikbaar. In mei lagen de prijzen van bestaande koopwoningen 1,4% hoger dan een jaar eerder, nadat in april voor het eerst in 5 jaar sprake was van een stijging op jaarbasis.

  Staatsobligaties zijn vrijdag verdeeld gesloten.

  Wall Street noteert vrijdag rond het slot van de handel in Amsterdam hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,6% stijgt.

  De euro noteert omstreeks 17.55 uur ten opzichte van de dollar op $1,3510, tegenover $1,3522 rond 8.20 uur vrijdagochtend.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


 11. forum rang 10 voda 18 juli 2014 18:56
  Europese beurzen sluiten verdeeld

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag verdeeld gesloten, vanwege de oplopende geopolitieke spanningen na de vliegtuigcrash in Oekraine en de invasie van de Gazastrook door het Israelische leger.

  De EuroStoxx 50 sloot vrijdag 0,2% hoger op 3.164,21. De DAX-30 daalde 0,4% tot 9.720,02, de CAC-40 sloot 0,4% hoger op 4.335,31en de FTSE-100 won 0,2% op 6.749,45.

  Donderdagmiddag werd bekend dat 298 passagiers, waaronder 189 Nederlanders, zijn opgekomen, nadat een vliegtuig van Malaysia Airlines neerstortte in het oosten van Oekraine, waar al enkele maanden wordt gevochten tussen pro-Russische separatisten en het leger van Oekraine.

  Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten is het vliegtuig neergeschoten. Oekraine en sommige Westerse functionarissen hebben de schuld neergelegd bij de separatisten, terwijl Moskou de fout neerlegt bij de Oekraiense regering.

  "We kunnen in afwachting van verdere ontwikkelingen een nerveuze tijd tegemoet zien, maar dit voelt als een grote geopolitieke klap voor de financiele markten", meldden analisten van Deutsche Bank in een note aan clienten.

  Daarnaast volgde de markt met argusogen de ontwikkeling in Israel, nadat het Israelische leger donderdagavond de Gazastrook binnenviel om Hamas militanten, na tien dagen van bombardementen, uit te schakelen.

  Op macro-economisch vlak werd vrijdag in Europa bekend dat het overschot op de lopende rekening van de eurozone in mei is afgenomen tot EUR19,5 miljard, van EUR21,6 miljard in april.

  Op bedrijvenvlak kon Volvo vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de Zweedse truckfabrikant meldde dat de vraag in Europa geen herstel laat zien zoals eerder werd verwacht. Het concern meldde tevens dat de orderintake in het tweede kwartaal is gedaald met 6%. Het aandeel sloot in Stockholm 5,4% lager.

  Als gevolg van de ramp in Oekraine stonden de Europese luchtvaarders vrijdag onder druk, waarbij Air France-KLM in Amsterdam 2,1% lager sloot en Deutsche Lufthansa 1,5% verloor.

  De Duitse autoproducent Daimler verloor vrijdag 1,6%, nadat Credit Suisse zijn advies verlaagde naar neutral van outperform.

  LM Ericsson Telefon steeg 8,2%, nadat het mobiele netwerk bedrijf over zijn tweede kwartaal beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

  De farmaceut Shire won vrijdag 4,0%, nadat de Amerikaanse farmaceut AbbVie bevestigde het in Ierland gevestigde bedrijf over te nemen voor $54 miljard.

  Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Europa hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,6% steeg.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


 12. forum rang 10 voda 18 juli 2014 22:20
  Wall Street sluit hoger

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is vrijdag hoger gesloten, ondanks de oplopende geopolitieke spanningen na de vliegtuigcrash in Oekraine en de invasie van de Gazastrook door het Israelische leger.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,7% hoger op 17.100,18 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,0% tot 1.978,22 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,6% won tot 4.432,15 punten.

  Donderdag sloot Wall Street lager, vanwege de vliegramp in Oekraine en het nieuws dat de Israelische premier Netanyahu het bevel gaf voor een invasie van de Gazastrook.

  Hoewel de markt de ontwikkelingen in Oekraine, Israel en Gazastrook vrijdag nauwgezet volgde richtte de markt zich vrijdag met name op de tweedekwartaalresultaten van bedrijven als Google en General Electric.

  Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het vertrouwen in de Amerikaanse economie in juli onverwacht is afgenomen ten opzichte van het niveau eind juni. De index die het vertrouwen meet kwam uit op 81,3, tegen een verwachting van 83,00. Eind juni lag het niveau op 82,5 en halverwege juni werd een vertrouwensniveau van 81,2 gemeten.

  "De geopolitieke ontwikkelingen drukken het consumentensentiment, maar de markt reageert behoorlijk veerkrachtig", stelt Terry Sandven van Bank Wealth Management. "De markt wordt uiteindelijk gedreven door de tweedekwartaalresultaten en tot dusver zijn deze bemoedigend."

  De index van Amerikaanse leidende economische indicatoren is vorige maand gestegen, maar minder dan verwacht. Het cijfer, dat wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden, steeg in juni met 0,3%, waar gerekend werd op een toename met 0,5%.

  De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $0,06 lager op $103,13.

  Op bedrijvenvlak kon General Electric vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, hoewel de tweedekwartaalresultaten van het concern conform de verwachting waren. Het bedrijf maakte tevens bekend zijn Syncrony Financial activiteiten eind juli naar de beurs te brengen. Het aandeel verloor 0,9%.

  De regionale bank Huntington Bancshares won 4,4%, nadat de bank over zijn tweede kwartaal een stijging van de nettowinst rapporteerde van 9%. Het aandeel was de sterkste stijger van de S&P-index.

  Google steeg 3,9%, nadat de zoekmachine donderdag laat resultaten rapporteerde die beter waren dan verwacht.

  Chipfabrikant Micro Devices verloor 16,4%, nadat de aangepaste winstcijfers van het concern over het tweede kwartaal teleurstelden.

  Maandag staan in de Verenigde Staten geen macro-publicaties op de agenda.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


 13. forum rang 10 voda 21 juli 2014 18:26
  AEX slot -0,2%, te nemen sancties na vliegrmap zorgen voor pas op de plaats

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot maandag licht lager, en ook vandaag leek de markt vooralsnog redelijk immuun voor de MH-17 tragedie, ook al werd er vanuit de Europese Unie een zeer dringend beroep gedaan op Rusland om heel duidelijk te laten zien dat het de vliegramp, het onderzoek ernaar en de implicaties daarvan zeer ernstig neemt.

  De AEX sloot 0,2% lager op 403,71 punten, bij een bandbreedte van 2,7 punten. De Midkap zakte op het slot 0,8% op 618,85 punten. De ASX verloor 0,7% op 570,14 punten.

  Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,5% lager noteerde.

  Vermogensbeheerder Marcel van der Schaaf spreekt terugkijkend van een afwachtende handelsdag, waarop het verlies van de index vooral wordt veroorzaakt door zorg over eventuele sancties aan het adres van Rusland inzake de vliegramp met de MH17. "Zolang daar geen duidelijkheid over bestaat lijkt de markt zich stil te houden", aldus Van der Schaaf. "Onderwijl kijken beleggers toch ook uit naar de bedrijfsresultaten. Voor morgen, dinsdag, verwacht ik eenzelfde beeld als maandag, waarbij terughoudendheid de boventoon zal voeren.

  De AEX opende een tikje hoger, maar moest in de loop van de dag geleidelijk aan wat terreinverlies toestaan tot 401,90 punten. Aan het eind van de handelsdag, Wall Street was lager geopend, sprokkelde het nog wat puntjes bij, nadat de Dow Jones Industrial Average wat aantrok.

  Cijfers van Philips waren maandag geen verrassing na de aankondiging van het bedrijf van twee weken terug, over een lager dan verwacht resultaat bij de Healthcare-tak. Het aandeel Philips sloot maandag 0,4% lager.

  KPN noteerde op het slot 1,1% hoger, nadat de raad van commissarissen aangaf van plan te zijn voormalig minister van financien Jan Kees de Jager te benoemen als chief financial officer. De koerswinst werd in de allerlaatste handelsfase gerealiseerd.

  De producentenprijsindex in Duitsland bleef in juni stabiel op -0,7%, een daling die ook was voorzien. Dit cijfer kwam al om 08.00 uur vanochtend naar buiten en had, gezien de vlakke opening van de AEX, geen effect.

  Om 12.00 uur kwam van de zijde van de Bundesbank het maandrapport over de Duitse economie uit en daarin stond te lezen dat de groei daarvan in het tweede kwartaal is vertraagd.

  Veilingen van staatsobligaties staan dinsdag gepland voor het Verenigd Koninkrijk, Belgie en voor het ESM.

  In Nederland treden dinsdag geen bedrijven met cijfers naar buiten.

  Buitenlandse bedrijven met cijfers zijn Apple, Coca Cola, Comcast, DuPont, Kimberly-Clark McDonald's, Microsoft, Royal Mail, United Technologies en Verizon.

  De macro-economische agenda is dinsdag gevuld met slechts twee zaken: de Amerikaanse inflatie en de verkopen van bestaande woningen in de VS.

  De staatsobligaties sloten maandag licht hoger.

  De euro kost rond 17.40 uur $1,3524 tegen $1,3537 maandag rond 08.15 uur.

  Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


 14. forum rang 10 voda 21 juli 2014 18:27
  Europese beurzen sluiten lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn maandag lager gesloten, vanwege de oplopende geopolitieke spanningen in navolging op de vliegtuigramp in Oekraine.

  De EuroStoxx 50 sloot maandag 0,9% lager op 3.137,06. De DAX-30 daalde 1,1% tot 9.612,05, de CAC-40 sloot 0,7% lager op 4.304,74 en de FTSE-100 verloor 0,3% op 6.728,44.

  De markt betrachtte maandag voorzichtigheid, op een moment waarop de roep om scherpere sancties tegen Rusland toeneemt.

  Naast beschuldigingen dat Moskou te weinig heeft gedaan om het conflict met Kiev op te lossen zwelt ook de kritiek aan voor zijn rol in het onderzoek naar de vliegtuigcrash van een Malaysia Airlines vliegtuig vorige week, waarbij bijna 300 passagiers en bemanningsleden omkwamen.

  Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in juni op maandbasis stabiel zijn gebleven. Op jaarbasis daalde de producentenprijzenindex met 0,7%.

  Banco Esperito Santo verloor maandag 6,2%, nadat het moederbedrijf van de bank Espírito Santo International vrijdag een aanvraag indiende voor bescherming tegen zijn schuldeisers.

  Tesco won 1,4%, nadat de Britse retailer meldde dat Dave Lewis per 1 oktober zal aantreden als nieuwe CEO. Lewis volgt de huidige CEO Philip Clark op. Daarnaast waarschuwde het concern voor moeilijke marktomstandigheden. Concurrenten Wm Morrison en J Sainsbury leverden maandag achtereenvolgens 2,3% en 2,0% in.

  Philips heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een lagere winst behaald dan vorig jaar, vooral door negatieve valutaeffecten, tegenwind in verschillende markten en de tijdelijke opschorting van de productie in Cleveland. Zoals eerder aangekondigd liepen vooral bij Healthcare de resultaten terug. Het aandeel verloor 0,4%.

  Britse huizenbouwers stonden maandag onder druk, nadat vastgoedwebsite Rightmove meldde dat de huizenprijzen in juli met 0,8% zijn gedaald ten opzichte van een maand eerder. Barratt Development verloor 2,6%, Persimmon daalde 2,6% en British Land leverde 0,7% in.

  Rond het slot van de handel in Europa noteerde Wall Street lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,4% daalde.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


 15. forum rang 10 voda 22 juli 2014 11:00
  Wall Street sluit lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is maandag lager gesloten, waarbij de markt de impact van oplaaiend geweld in Gaza en de gevolgen van mogelijke sancties tegen Rusland probeert in te schatten.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,3% lager op 17.051,73 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,2% tot 1.973,63 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,2% afstond tot 4.424,70 punten.

  De markt stond maandag volledig in het teken van de oplopende geopolitieke spanningen in navolging op de vliegtuigramp in Oekraine en de invasie van de Gazastrook door het Israelisch leger, waar het dodental gedurende het weekeinde verder opliep.

  Naast beschuldigingen dat Moskou te weinig heeft gedaan om het conflict met Kiev op te lossen zwelt ook de kritiek aan voor de Russische rol in het onderzoek naar de vliegtuigcrash in het oosten van Oekraine. Europa dreigt met scherpere economische sancties tegen Rusland.

  Quincy Krosby van Prudential Financials zei maandag dat beleggers niet reageren op geopolitiek nieuws , tenzij zij denken dat dit effect kan sorteren op het winstpotentieel van bedrijven. "Uiteindelijk gaat het alleen maar om de capaciteit van bedrijven om winst te kunnen maken", aldus Krosby.

  De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $1,46 hoger op $104,59.

  Er stonden maandag geen macro-publicaties op de agenda.

  Qua bedrijfsnieuws kon Manpower maandag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het uitzendbureau over zijn tweede kwartaal een stijging van de winst rapporteerde met 61%, dankzij toegenomen inkomsten in diverse belangrijke regio's en door kostenbesparingen. Desondanks sloot het aandeel 3,3% lager.

  Speelgoedfabrikant Hasbro sloot 2,9% lager. Hoewel het concern over het afgelopen kwartaal een stijging van de omzet rapporteerde met 8% voldeed het concern niet aan de verwachtingen.

  De producent van digitale sportcamera's GoPro steeg 2,3%, nadat JP Morgan het concern een initieel overweight-advies gaf.

  Netflix en Texas Instruments publiceren nabeurs hun kwartaalcijfers en noteren in aanloop naar de publicatie achtereenvolgens 1,8% en 0,8% hoger.

  Op macro-economisch vlak staan dinsdag een tweetal publicaties op de agenda, waaronder Amerikaanse inflatiedata en de bestaande huizenverkopen. Om 14.30 uur staat de consumentenprijzenindex voor juni op de agenda, waarbij wordt gerekend op een toename van de consumentenprijzen met 0,3%, versus 0,4% een maand eerder.

  Om 16.00 uur staan de bestaande woningverkopen in de VS op de agenda voor juni. Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen rekenen op een totaal aantal verkochte bestaande woningen van 5 miljoen, een stijging met 2,2% ten opzichte van een maand eerder.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


 16. forum rang 10 voda 22 juli 2014 11:00
  Mooie winst voor Nikkei

  DINSDAG 22 JULI 2014, 08:25 uur | 201 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, boekte de effectenbeurs dinsdag een mooie winst. Beleggers schoven de zorgen over de gespannen verhoudingen tussen Rusland en het Westen even van zich af. Ook werd uitgekeken naar het cijferseizoen, dat deze week in Japan begint. De Nikkei eindigde 0,8 procent in de plus op 15.343,28 punten.
  Een pauze in de opmars van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, zorgde voor winsten onder de Japanse exportbedrijven. Automaker Honda en elektronicafabrikant Panasonic, die relatief veel producten verkopen in het buitenland, stegen respectievelijk 0,5 en 1,8 procent.

  In Kuala Lumpur steeg Malaysia Airlines 2,5 procent. Maandag stelde persbureau Bloomberg dat Malaysia Airlines deze week plannen zal presenteren om uit de rode cijfers te komen. Malaysia Airlines wilde niet op de berichten ingaan en liet weten prioriteit te geven aan de nasleep van de vliegramp met vlucht MH17.

  Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen ook winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,3 procent hoger. Vooral de Chinese bedrijven stonden in de belangstelling door speculatie dat de Chinese overheid meer zal gaan doen om de groei te stimuleren. In Seoul won de Kospi 0,5 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 0,1 procent.

 17. forum rang 10 voda 22 juli 2014 19:01
  AEX slot +1,1%, 'iets meer ontspanning', zwaarwegende aandelen bieden steun

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot dinsdag hoger onder aanvoering van zwaarwegende aandelen als ING, Shell en Unilever. Na het kleine verlies van maandag, oogde de markt dinsdag iets minder gespannen.

  De AEX sloot 1,1% hoger op 407,95 punten met een bandbreedte van 2,8 punten. De Midkap won 0,7% op 623,44 punten. De ASX kreeg er op het slot 0,6% bij op 573,33 punten.

  Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,4% hoger noteerde.

  Vermogensbeheerder Leo Montfrooij van T&E-INMAXXA spreekt van een lichte ontspanning op de aandelenmarkten, die zich ook liet zien in een lichte druk op olie en goud, "mogelijk ingegeven door de goedkeuring van een resolutie door de VN-Veiligheidsraad", aldus Montfrooij. Daarin werd onder andere geeist dat de rampplek, waar de MH17 is terechtgekomen, onbeperkt toegankelijk werd en niet werd geschonden.

  De koerswinst van ING van 1,8% verklaart Montfrooij voor een deel uit het bod van CIT Group van $3,4 miljard op OneWest Bank. Andere aandelen met een stevige weging in de index die de winst van de AEX vorm gaven, waren Shell met een winst van 0,9%, Arcelor Mittal met een winst van 1,2% en Unilever met 2,5% koerswinst op het slot van de handelsdag.

  Montfrooij kijkt voor morgen vooral naar de cijfers van Apple en Microsoft die na het slot van Wall Street bekend worden gemaakt.

  De AEX opende dinsdag hoger en zette daarna een licht opwaarts tenderende trend in. De verkoop van bestaande huizen viel in de VS over juni licht beter uit dan verwacht, terwijl de inflatie over juni geen verrassing bood, maar wel vertraagde. Deze data hadden geen impact op het koersverloop. De index kwam dinsdag flink boven het slot van maandag bij overigens lage omzetten.

  Veilingen van staatsobligaties zijn er woensdag alleen in Polen. Italie maakt de details bekend van de veiling van 28 juli.

  Woensdag openen Akzo Nobel (slot dinsdag: +1,4%), ASM International en Core Laboratories de boeken over het tweede kwartaal.

  Uit het buitenland komen AT&T, Boeing, Daimler, Dow Chemical, Facebook, GlaxoSmithKline en PepsiCo met resultaten.

  De macro-economische agenda bevat woensdag de Nederlandse consumentenbestedingen, de notulen van de meeste recente vergadering van de Bank of England en het consumentenvertrouwen van de eurozone over juli.

  De Amerikanen publiceren woensdag alleen de wekelijkse hypotheekaanvragen en de olievoorraden.

  Voor de hypotheekaanvragen, geagendeerd om 13.00 uur, is geen verwachting beschikbaar. Het gaat woensdag hierbij om de week die eindigt op 18 juli. Een week eerder daalden de aanvragen met 3,6%.

  De staatsobligaties sloten dinsdag overwegend lager.

  De euro kost rond 17.40 uur $1,3469 tegen $1,3523 dinsdag rond 08.10 uur. De koerswijziging tekende zich al vanaf 08.00 uur vanochtend af.

  Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


 18. forum rang 10 voda 22 juli 2014 19:02
  Europese beurzen sluiten

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag met winst gesloten, waarbij vooral oliebedrijven en de meeste bankenfondsen goed presteerden. De geopolitieke conflicten in Oekraine en Gaza leken het sentiment minder te beheersen dan in de voorgaande dagen.

  De EuroStoxx 50 sloot 1,7% hoger op 3.189,22. De DAX-30 steeg 1,3% tot 9.734,33, de CAC-40 sloot 1,5% hoger op 4.369,52 en de FTSE-100 won 1,0% op 6.795,34.

  Europese oliefondsen stegen harder dan andere sectoren. Het Franse Total won 3,1%, het Italiaanse Eni 2,4%, het Britse BP 1,3% en Shell won 0,9%.

  De meeste bankenaandelen sloten ook met winst, al gold dat niet voor Credit Suisse dat 1,0% lager eindigde. De Zwitserse bank rapporteerde een groter dan verwacht kwartaalverlies, wat veroorzaakt werd door kosten om een rechtszaak in Amerika te schikken.

  HSBC steeg 1,3%, Banco Santander 1,5% en ING 1,8%.

  De buitenlandse ministers van de EU-landen waren dinsdag bij elkaar gekomen in Brussel om strengere sancties tegen Rusland te bespreken. De Britse premier David Cameron riep maandag Europese politieke leiders op om meer sancties op te leggen aan Russische olie, banken en defensie bedrijven, indien de Russen steun en wapens blijven leveren aan de separatisten in Oekraine. De rebellen in Oekraine worden ervan verdacht het vliegtuig van Malaysia Airlines vorige week donderdag te hebben neergeschoten.

  Op macro-economisch vlak werd uit Amerika bekend dat de inflatie in juni licht is vertraagd en dat bestaande woningverkopen harder dan verwacht zijn gestegen in dezelfde maand, tot het hoogste niveau sinds oktober.

  ARM Holding won 5,7%. De chipfabrikant meldde dat de winst in het tweede kwartaal is toegenomen door een grotere vraag naar chips en meer inkomsten uit licenties.

  Een van de sterkste dalers was het Franse advertentiebedrijf Publicis Groupe, met een verlies van 4,7%. Bestuursvoorzitter Maurice Levy zei dat het bedrijf wellicht niet aan zijn omzetdoelstelling voor het volledige jaar zal kunnen voldoen. Publicis rapporteerde ook een lagere winst en omzet over de eerste helft dan het jaar dan was voorzien. Eerder dit jaar ging een geplande fusie met Omnicom niet door.

  Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


 19. forum rang 10 voda 23 juli 2014 18:01
  AEX slot +0,1%, ontspanning houdt, bedrijfsresultaten meer in focus

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot woensdag met een lichte winst, waarmee de aandelenmarkten de meer ontspannen sfeer van dinsdag voortzetten. Een duidelijk meerderheid van de tot nog toe verschenen bedrijfsresultaten overtrof de analistenverwachtingen.

  De AEX sloot 0,1% hoger op 408,53 punten. De Midkap won op het slot 0,9% hoger op 628,94 punten. De ASX won 0,4% op 575,48 punten.

  Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam overwegend hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average vlak noteerde.

  Vermogensbeheerder Marcel van der Schaaf van Harmony Vermogensbeheer stelt vast dat de markt zich de laatste twee handelsdagen niet laat leiden door geopolitieke spanningen of de kans daarop, maar kijkt naar bedrijfsresultaten. "En als je dan de ruim 110 fondsen van de S&P 500-index overziet, kun je zien dat een meerderheid ervan op omzet de verwachtingen overtrof en ook een meerderheid dat deed op winstgevendheid", aldus Van der Schaaf.

  Van der Schaaf verwacht ook voor donderdag een handelsdag met eenzelfde beeld: afstand van het politieke speelveld en aandacht voor resultaten van bedrijven.

  Akzo Nobel werd beloond met een koerswinst van bijna 4% na een beter dan verwacht resultaat. Het bedrijf wist met meer volumes de negatieve valuta-effecten goed op te vangen. De koers van het aandeel sloot donderdag 3,9% hoger.

  Unilever sloot 0,5% lager, Reed Elsevier 0,5% hoger.

  De AEX opende woensdag licht lager, maar krabbelde al snel op om koers te zetten richting 410 punten. In de tweede helft van de middag kwamen er twee vliegtuigmeldingen binnen: twee Oekraiense gevechtsvliegtuigen zouden volgens het Oekraiense leger zijn neergehaald en in Taiwan stortte een passagiersvliegtuig neer met 51 doden tot gevolg. Aanvankelijk had dit geen reactie tot gevolg, maar in de slotfase van de handel liep de index terug met een punt.

  Bedrijven met een notering aan de beurs van Amsterdam die donderdag met cijfers naar buiten komen zijn Unilever, Reed Elsevier, TomTom, Hydratec, Nutreco en Ten Cate.

  Uit het buitenland komen donderdag onder andere Amazon, Caterpillar, easyjet, Ford, General Motors, Kingfisher, Mobistar, SABMillar, Starbucks en Visa met cijfers.

  Macro-economische data komen donderdag uit Duitsland, de eurozone en de VS. Duitsland publiceert om 09.30 uur de inkoopmanagersindex over juli een half uur later gevolgd door dezelfde index van de eurozone over juli.

  Uit de VS worden donderdag alleen de wekelijkse inkoopmanagersindices en de verkopen van nieuwbouwhuizen over juni verwacht.

  De aanvragen betreffen de week die eindigt op 19 juli, waarbij de verwachting is dat er 3.000 aanvragen meer zijn gedaan dan een week eerder.

  De nieuwe huizenverkopen, circa 15% van het totaal aantal verkochte huizen in de VS, loopt in de prognoses met 5,8% terug naar 475.000 tegen een stijging met 18,6% naar 504.000.

  Jack Lew, Amerika's minister van financien, spreekt donderdag in het Witte Huis op een conferentie over de investeringsmogelijkheden in de landbouw.

  In Frankrijk bleek het ondernemersvertrouwen over juli stabiel te zijn gebleven. Er was hiervoor een verbetering verwacht.

  Uit de notulen van de meeste recente vergadering van de Bank of England kwam naar voren dat er een vertraging in de huizenmarkt zichtbaar was. De beslissing om de rente onveranderd te laten werd destijds unaniem genomen.

  De staatsobligaties sloten woensdag hoger.

  De euro kost rond 17.45 uur $1,3463 tegen $1,3464 woensdag rond 08.10 uur.

  Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


 20. forum rang 10 voda 23 juli 2014 18:56
  Europese beurzen sluiten overwegend hoger

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn woensdag overwegend hoger gesloten, waarbij de spanningen omtrent Oekraine en Gaza de markt minder in zijn greep had en de reeds dinsdag ingezette opwaartse trend voortzette.

  De EuroStoxx 50 sloot woensdag 0,1% hoger op 3.193,13. De DAX-30 steeg 0,2% tot 9.753,56, de CAC-40 sloot 0,2% hoger op 4.376,32 en de FTSE-100 sloot vlak op 6.798,15.

  Daarbij reageerden de Europese markten positief op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Bank of England (BoE). De negen leden van de monetaire beleidscommissie stemden unaniem voor het handhaven van zijn belangrijkste rentetarief op 0,5% en de voortzetting van het obligatie inkoopprogramma van GBP375 miljard.

  Daarnaast putte de markt hoop uit een opwaartse bijstelling door de Spaanse centrale bank van de groeiverwachtingen voor de Spaanse economie, de op drie na grootste economie van de eurozone. De centrale bank meldde dat de economische groei in het Zuid-Europese land in het tweede kwartaal aan kracht heeft gewonnen. De bank voorziet voor het tweede kwartaal een groei van het bruto binnenlands product op kwartaalbasis van 0,5%, versus 0,4% een kwartaal eerder. Op jaarbasis wordt een groei voorzien van 1,3% in 2014 en 2,0% in 2015, waarbij eerder nog werd gerekend op een groei van achtereenvolgens 1,2% en 1,7%.

  Qua bedrijfsnieuws kon BHP Billiton woensdag rekenen op de aandacht van beleggers. Het aandeel steeg 0,7%, nadat het concern over de twaalf maanden voorafgaand aan eind juni een ijzerertsproductie rapporteerde van 225 miljoen metrische ton, een stijging met 20% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het concern verhoogde tevens zijn productieverwachtingen voor het hele boekjaar tot 217 miljoen ton.

  De overige mijnbouwers deden het woensdag ook goed. Glencore steeg 1,1% en Rio Tinto won 1,6%.

  Deutsche Bank verloor in Frankfurt 0,6%, nadat The Wall Street Journal berichtte over boekhoudkundige problemen bij de bank. Uit onderzoek van de Federal Reserve van New York bleek volgens de krant dat de activiteiten van de bank in de Verenigde Staten met serieuze problemen te kampen heeft, waaronder een slordige financiele verslaggeving, inadequate boekhouding en controle en zwakke technologische systemen.

  Rond het slot van de handel in Europa noteerde Wall Street verdeeld, waarbij de Dow Jones Industrial average 0,2% daalde.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ellen.proper@wsj.com


3.091 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,57 -1,12%
EUR/USD 1,1138 +0,21%
Germany30^ 11.672,30 +0,74%
Gold spot 1.738,48 +0,53%
LDN100-24h 6.126,56 -0,29%
NY-Nasdaq Composite 9.489,87 +1,29%

Stijgers

ADYEN NV
+5,16%
Wolter...
+3,34%
Flow T...
+3,28%
Acomo
+2,93%
Lucas ...
+1,90%

Dalers

Fugro
-10,39%
Wereld...
-7,19%
UNIBAI...
-6,47%
Air Fr...
-5,77%
Sligro
-5,17%

Nieuws Forum Meer»

(13)

boomer92 op 1 jun 2020 03:14
(77)

Dead cat bounce op 1 jun 2020 01:12
(11)

peter545 op 1 jun 2020 01:05
(7)

Hangyodon op 1 jun 2020 00:05
(16)

A3aan op 31 mei 2020 23:20

Column Forum Meer»

(958)

Robin82 op 1 jun 2020 04:01
(41)

Leefloon op 31 mei 2020 12:14
(14)

Jilles van den Beukel op 31 mei 2020 09:31
(3)

Felix07 op 31 mei 2020 09:21
(3)

Sander50 op 31 mei 2020 06:47
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare