Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.091 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 1 juli 2014 22:37
  Beleggers Wall Street pakken uit

  DINSDAG 1 JULI 2014, 22:21 uur | 38 keer gelezen

  NEW YORK (AFN) - Wall Street sloot dinsdag, op de eerste handelsdag van het 3e kwartaal, met stabiele winst. Beleggers waren in goede stemming na gunstige cijfers over de Amerikaanse industrie en de autoverkopen in de afgelopen maand. Ook een groeiversnelling van de Chinese industrie joeg de graadmeters aan.
  De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent hoger op 16.956,07 punten. De brede S&P 500 boekte 0,7 procent winst tot 1973,32 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 1,2 procent bij tot 4458,65 punten.

  Kort na opening van de handel werd bekend dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in juni gestaag was toegenomen, hoewel in een tempo die een fractie lager lag dan in mei. De index die de bedrijvigheid weergeeft noteerde een stand van 55,3 tegen 55,4 een maand eerder. Opvallend was dat de deelindex voor nieuwe orders flink groeide, van 56,9 in mei naar 58,9 in juni. De bouwuitgaven in de VS bleken in mei met 0,1 procent te zijn gestegen ten opzichte van april.

  Chrysler

  Verder maakten verscheidene autoproducenten de verkoopcijfers voor juni bekend. General Motors bleek 1 procent meer auto's te hebben verkocht in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, ondanks de slechte reclame van de miljoenen auto's die dit jaar terug werden gehaald naar de garage. Analisten hadden gerekend op een verkoopdaling van 6 procent. Op de beurs kreeg GM er 3,6 procent bij.

  Ook Chrysler wist de verkopen flink op te krikken, alleen Ford moest het doen met slechtere verkoopcijfers dan vorig jaar. Het autofonds verloor 0,2 procent op Wall Street.

  Netflix

  Aanbieder van internettelevisie Netflix won 7,4 procent na een adviesverhoging van Goldman Sachs. De bank besloot tot de opwaardering vanwege de potentiële internationale groei die Netflix nog kan realiseren.

  Twitter kreeg er 2,6 procent bij. Het bedrijf maakte dinsdag bekend dat bankier Anthony Noto de nieuwe financieel directeur wordt. Hij volgt Mike Gupta op, die een nieuwe functie bij Twitter krijgt. De managementwissel volgt op het nieuws, in juni, van het vertrek van bestuurder Ali Rowghani na een vermeende machtsstrijd met topman Dick Costolo.

  Valuta

  Het sterke cijfer over de bedrijvigheid in de Chinese industrie, die in juni in het hoogste tempo dit jaar bleek te zijn toegenomen, stuwde onder meer de beurskoers van computerfabrikant IBM, die bijna 3 procent winst bij schreef.

  De euro was 1,3680 dollar waard, tegen 1,3684 bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde vlak op 105,40 dollar. Brentolie stond 0,2 procent lager op 112,18 dollar per vat.

 2. forum rang 10 voda 2 juli 2014 17:52
  AEX slot +0,1%, 'goed nieuws lijkt weer slecht nieuws'

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot woensdag licht hoger, in een markt die macrodata scherp beoordeelde in relatie tot de Amerikaanse rente. Hoe beter de data hoe eerder de Fed over kan gaan tot een renteverhoging, zo leek de markt te denken.

  De AEX sloot 0,1% hoger op 415,85 punten bij een bandbreedte van nog geen 2 punten. De Midkap sloot 0,5% hoger op 645,98 punten. De ASX kreeg er op het slot 0,4% bij op 603,84 punten.

  Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam vrijwel onveranderd, waarbij de Dow Jones Industrial Average vlak noteerde.

  Vermogensbeheerder Leo Montfrooij van T&E INMAXXA zag woensdag een redelijk sterke focus op de relatie tussen macrodata en de rentestand. "Het leek er op dat er gezocht werd naar een indicatie voor een bevestiging van wat eerder al door een Fed-prominent werd aangestipt: de Fed zou een renteverhoging bij aanhoudend goede data wel eens naar voren kunnen halen", aldus Montfrooij.

  De AEX noteerde een flink deel van de dag in de buurt van en zelfs even kort boven de 417 punten, maar na publicatie van de banendata van de Amerikaanse private sector, verdween die uit beeld.

  De banengroei in de Amerikaanse private sector kwam uit op 281.000 en dat was veel meer dan de 210.000 waar op was gerekend. Het mei-cijfer bleef ongewijzigd. Het cijfer deed in eerste instantie bitter weinig, maar richting 14.30 uur zakte de index weg tot onder de 415 punten.

  "Een dergelijke reactie kan er op duiden dat de markt in het licht van het monetaire beleid van de Fed, goede data als een negatieve indicatie interpreteert: goed nieuws impliceert mogelijkerwijs een snellere renteverhoging dan de markt wil. Uit het banenrapport bleek ook dat de kwaliteit van de groei zich in de volle breedte aftekende", aldus Montfrooij.

  De fabrieksorders van de VS stonden in de prognoses al op een daling en die viel om 16.00 uur nog iets groter uit. Het aprilcijfer, dat een plus impliceerde, werd licht neerwaarts bijgesteld. Deze cijfers hadden verder nauwelijks impact. Daarna liep de AEX in de pas met Wall Street.

  Montfrooij ziet donderdag nog de meeste aandacht uitgaan naar het grote banenrapport. "Van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank wordt niet veel verwacht, maar het commentaar van voorzitter Draghi kan zeker op belangstelling rekenen", schat Montfrooij in.

  Relevante obligatieveilingen staan donderdag voor Spanje en Frankrijk op de agenda.

  Walgreen brengt donderdag de omzetcijfers over juni naar buiten.

  Donderdag is een zeer drukke dag met macrodata, mede omdat vrijdag in de VS Independence Day wordt gevierd en de financiele markten dan zijn gesloten.

  Het begint morgen allemaal in China met de inkoopmanagersindex voor de dienstensector over juni. In Duitsland komt deze index om 09.55 uur naar buiten, vijf minuten later gevolgd door dezelfde index voor de eurozone. Van de eurozone komt om 11.00 uur de detailhandelsomzet over mei naar buiten. Om 13.45 volgt het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) en om 14.30 uur het commentaar daarop van ECB-voorzitter Mario Draghi.

  Dan de VS: handelsbalans, steunaanvragen, banenrapport en de inkoopmanagersindex voor de dienstensector. En dat allemaal op een handelsdag die om 19.00 uur eindigt.

  Het tekort op de handelsbalans van de VS over mei is naar verwachting teruggebracht naar $45 miljard van $47,24 miljard in april. De handelsbalans komt om 14.30 uur naar buiten.

  Ook de steunaanvragen worden om 14.30 uur gepubliceerd. De prognose duidt voor de week die eindigt op 28 juni op een stijging met 3.000 aanvragen naar 315.000.

  Het derde cijfer dat om 14.30 uur verschijnt betreft het grote banenrapport over juni, tevens het belangrijkste cijfer van de week. Er wordt een groei verwacht van 215.000 banen. In mei bedroeg de groei 217.000. De werkloosheid blijft naar verwachting 6,3%. Het gemiddeld uurloon is naar verwachting met 0,2% opgelopen. Dit cijfers komt gelijktijdig met de banendata naar buiten.

  De staatsobligaties sloten woensdag lager.

  De euro kost woensdag rond 17.40 uur $1,3653 tegen $1,3674 woensdag rond 08.00 uur.

  Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

 3. forum rang 10 voda 2 juli 2014 17:57
  KPN en NN in schijnwerpers op Damrak

  WOENSDAG 2 JULI 2014, 17:48 uur | 4 keer gelezen

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten beleefden woensdag een rustige handelsdag. In Amsterdam wisten telecomreus KPN en verzekeraar NN (voorheen Nationale-Nederlanden) de aandacht op zicht gericht. De eerste mag van de Europese Commissie zijn Duitse dochter E-Plus verkopen. NN beleefde zijn eerste handelsdag.
  De AEX-hoofdindex sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger op 415,85 punten, de MidKap-index ging 0,5 procent omhoog tot 645,98 punten. De toonaangevende graadmeters in Frankfurt en Londen stegen tot 0,2 procent, terwijl die in Parijs 0,4 procent daalde.

  KPN daalde 1,9 procent en was daarmee de grootste verliezer in de AEX. Aanvankelijk steeg het aandeel nadat Brussel groen licht had gegeven voor de overname van E-Plus door Telefónica Deutschland. KPN verwerft bij afronding van de deal een belang van 20,5 procent in Telefónica Deutschland. Naarmate duidelijker werd welke voorwaarden Brussel heeft gesteld, smolt die koerswinst evenwel weg. “Telefónica moet toch behoorlijk wat capaciteit afstoten. De concurrentie en prijsdruk in Duitsland blijven daardoor stevig”, aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilssen.

  ING

  ING (plus 0,4 procent) bracht zijn verzekeringstak NN, voorheen Nationale-Nederlanden, naar de beurs voor 20 euro per aandeel. De debutant werd warm onthaald en steeg in het eerste halfuur van de handel al met ruim 5 procent. NN sloot uiteindelijk 6,3 procent hoger op 21,26 euro.

  Vopak kwam met de uitkomsten van zijn strategische onderzoek naar buiten. Het tankopslagbedrijf zet de komende tijd 15 kleinere terminals in de etalage en wil verder met bezuinigingen en lagere investeringen ervoor zorgen dat het resultaat in 2016 weer beter is dan de winst van 2012, die voorlopig niet te overtreffen valt. Het aandeel Vopak steeg 1,7 procent.

  Orange

  In Parijs speelde Orange 3,5 procent kwijt. Het telecombedrijf ziet voorlopig geen mogelijkheden om zijn krachten te bundelen met een branchegenoot. Orange was eerder in beeld voor de mogelijke overname van telecombedrijf Bouyges.

  De rustige Europese beurshandel kreeg woensdag nauwelijks inspiratie van beter dan verwachte cijfers van salarisstrookverwerker ADP over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het wachten is op het overheidsrapport over de werkgelegenheid in de Verenigde Staten, dat donderdag verschijnt, en op de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB), zo wisten marktvorsers.

  De euro was 1,3652 dollar waard, tegen 1,3685 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 105,07 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper en kostte daarmee 111,67 dollar per vat.

 4. forum rang 10 voda 2 juli 2014 18:44
  Europese beurzen sluiten overwegend hoger

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn woensdag na een vrij kalme sessie overwegend hoger gesloten, na beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. In aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en andere belangrijke economische data donderdag waren beleggers echter terughoudend met het innemen van grote posities.

  De Stoxx Europe 50 sloot woensdag 0,2% hoger op 3.050,60. De DAX-30 steeg 0,1% tot 9.911,27, de CAC-40 sloot 0,4% lager op 4.444,72 en de FTSE-100 won 0,2% op 6.816,37.

  "Geen nare verrassingen in de economische data uit de eurozone. En een cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat beter was dan verwacht", verklaart ETX Capital de winsten van woensdag.

  Op economisch vlak werd in de middag bekend dat de werkgelegenheid in de Amerikaanse private sector in juni sterker dan verwacht is toegenomen. Er kwamen volgens loonstrookjesverwerker ADP vorige maand 281.000 banen bij, waar economen hadden gerekend op een banengroei van 210.000.

  Door de beter dan verwachte cijfers groeit echter ook de vrees dat de Amerikaanse Fed eerder dan nu wordt aangenomen het ruime monetair beleid verder gaat inperken en de rente wellicht sneller gaat verhogen, zeggen analisten.

  Donderdag gaat de aandacht in Europa uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Een wijziging van de rente of nieuwe stimuleringsmaatregelen worden niet verwacht, maar in de toelichting van voorzitter Mario Draghi zal nauwlettend worden gezocht naar signalen over wat de ECB in de toekomst van plan is.

  "Sinds de vergadering van de ECB vorige maand, is veel van de euforie waar sprake van was omgekeerd. De euro staat hoger, aandelen presteren ondermaats", zegt Jim McCormick, analist bij Barclays. "Uiteindelijk moet de ECB mogelijk meer actie gaan ondernemen", stelt hij.

  Op bedrijfsniveau ging de aandacht uit naar onder meer Roche. De Zwitserse farmaceut maakte bekend het Amerikaanse biotechbedrijf Seragon Pharmaceuticals over te nemen voor maximaal $1,725 miljard. Seragon is gespecialiseerd in borstkankerbehandelingen. Roche eindigde 0,3% lager.

  Elders in de farmaceutische sector viel AstraZeneca op. Het Britse bedrijf zette de stijging van een dag eerder door, toen bekend werd dat chief executive Pascal Soriot voor GBP2 miljoen aandelen in de medicijnmaker heeft gekocht. AstraZeneca sloot 1,1% in de plus.

  Orange lag er minder goed bij. Het Franse telecombedrijf maakte bekend niet langer een grote fusie of overname in Frankrijk na te streven. Na het onderzoeken van de kansen voor consolidatie in de Franse telecommarkt, kwam Orange tot de conclusie dat die weg op dit moment niet genomen kan worden.

  De afgelopen maanden kwamen berichten naar buiten dat Orange onderhandelde over het nemen van een belang in Bouygues Telecom, maar dat lijkt nu van de baan. Orange eindigde 3,5% lager, Bouygues sloot 2% in de min en Iliad, dat eerder een bod deed op Bouygues Telecom, verloor 3,5%.

  Alcatel-Lucent (+3,7%) was juist een flinke stijger op de Parijse beurs. De maker van telecomapparatuur profiteerde van een adviesverhoging door J.P. Morgan Cazenove naar overweight van neutral. Analist Sandeep Deshpande roemde onder andere de sneller dan verwachte reorganisatie en wees op de recente daling van het aandeel.

  In Londen was Mothercare in trek. De Britse verkoper van artikelen voor jonge kinderen en zwangere vrouwen maakte bekend onlangs een bod van het Amerikaanse Destination Maternity van GBP266 miljoen te hebben afgeslagen omdat dat te laag zou zijn. Het aandeel steeg 8,4%.

  Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

 5. forum rang 10 voda 2 juli 2014 23:02
  Wall Street sluit overwegend hoger

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is woensdag na een kalme sessie overwegend hoger gesloten. De Dow Jones en S&P 500 wisten aan de hand van een sterk cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt nieuwe recordniveaus te bereiken.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% hoger op 16.976,24 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1% tot 1.974,62 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq vrijwel vlak sloot op 4.457,73 punten.

  Op economisch vlak werd woensdag bekend dat de werkgelegenheid in de Amerikaanse private sector in juni sterker dan verwacht is toegenomen. Er kwamen volgens loonstrookjesverwerker ADP vorige maand 281.000 banen bij, waar economen hadden gerekend op een banengroei van 210.000.

  "Dit ondersteunt ons beeld dat de economie blijft groeien, en dat we behoorlijk sterke cijfers over het tweede kwartaal zullen zien", zegt Ed Hyland, beleggingsspecialist bij JP Morgan Private Bank.

  De cijfers over de private sector zijn een voorbode van het officiele banenrapport dat donderdag om 14.30 uur wordt gepubliceerd. Economen verwachten voor die publicatie een toename van 215.000 banen en een stabiel werkloosheidspercentage van 6,3%.

  "Als de ADP-cijfers donderdag worden bevestigd door de officiele data, zal ongetwijfeld de speculatie weer opleven dat het monetair beleid sneller zal wijzigen dan de markt verwacht", zegt Peter Cardillo, markteconoom bij Rockwell Global Capital. "Dat kan een prikkel zijn voor een daling van de markt op de korte termijn."

  Op bedrijfsniveau ging de aandacht uit naar JP Morgan Chase, nadat chief executive Jamie Dimon werknemers en aandeelhouders informeerde dat er keelkanker bij hem geconstateerd is. Hij meldde tevens dat de prognoses uitstekend zijn en dat hij tijdens zijn behandeling actief betrokken zal blijven bij het bedrijf. Het aandeel verloor 1%.

  Constellation Brands maakte bekend dat de winst over het afgelopen kwartaal is gestegen dankzij een grote overname in het biersegment en een sterkere vraag naar drank. De cijfers waren beter dan verwacht. Daarnaast verhoogde Constellation, e e n van 's werelds grootste wijnbedrijven, de verwachtingen voor het hele jaar. Het aandeel won 2,3%.

  Ook Greenbrier was in trek na beter dan verwachte kwartaalresultaten. De producent van onder treinwagons wist weer zwarte cijfers te schrijven dankzij een hogere omzet en betere marges, waarmee de ramingen van analisten ruimschoots werden overtroffen. Ook verhoogde het concern de verwachtingen voor het hele boekjaar. Het aandeel eindigde 12% in de plus.

  Kroger maakte bekend Vitacost.com, een online verkoper van onder meer vitamines, over te nemen voor $280 miljoen. De supermarktketen vergroot met de acquisitie zijn aanwezigheid in internet retailing en haalt technologie binnen waarmee bezorging en online orderverwerking worden verbeterd. Kroger verloor 0,2% en Vitacost.com schoot bijna 27% omhoog.

  Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

 6. forum rang 10 voda 3 juli 2014 16:38
  Lichte verliezen op beurzen Verre Oosten

  DONDERDAG 3 JULI 2014, 08:29 uur | 105 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De beurs in Japan is donderdag met een klein verlies gesloten. Beleggers wachtten op belangrijke cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die een beeld geven van de bredere economie. De Verenigde Staten zijn een belangrijke bestemming voor Japanse exportgoederen.
  De toonaangevende Nikkei-index sloot na een wisselvallige sessie 0,1 procent lager op 15.348,29 punten. De meeste andere beurzen in het Verre Oosten lieten ook kleine verliezen zien. De Kospi in Seoul verloor 0,2 procent, de Hang Seng in Hongkong 0,1 procent. In Sydney eindigde de All Ordinaries wel 0,8 procent in de plus.

  Toshiba was een opvallende stijger in Tokio met een winst van 2,5 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei staat de Amerikaanse tak van het technologie- en industrieconcern op het punt een miljardenopdracht binnen te slepen voor de bouw van een kernreactor in Bulgarije.

 7. forum rang 10 voda 3 juli 2014 18:14
  AEX sluit op winst in reactie op sterk banenrapport VS

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag op winst gesloten, gestimuleerd door een sterke publicatie over de Amerikaanse arbeidsmarkt, op de dag dat de Europese Centrale Bank zijn monetaire beleid handhaafde.

  De AEX-index sloot donderdag 0,9% hoger op 419,53 punten, de Midkap won 0,8% tot 650,87 punten en de Smallcap voegde 0,4% toe tot 606,04 punten.

  "Er werd vandaag veel gehandeld. De telefoon stond roodgloeiend. Zeker vanmiddag na het verschijnen van het Amerikaanse banenrapport", meldt Martijn Weller, marktanalist bij IG Nederland bij het sluiten van de beurs.

  De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in juni met 288.000 toegevoegde banen sterker gestegen dan verwacht, terwijl de werkloosheid onverwacht daalde naar 6,1%, het laagste niveau in nagenoeg zes jaar tijd, toonden cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid donderdag.

  Nog gedurende de Amsterdamse handelsuren heeft de toonaangevende Dow Jones Industrial Average index het recordniveau van 17.000 verbroken. Bij het slot van de AEX noteert de index op 17.052,18 een toename van 0,5%, terwijl ook de andere Amerikaanse beursindices in de plus noteren.

  De Europese Centrale Bank gooide donderdag geen roet in het eten met het handhaven van het monetaire beleid; de rentestand bleef ongewijzigd op het historisch lage niveau van 0,15%, terwijl de depositorente en marginale beleningsrente op hun huidige niveaus van respectievelijk -0,10% en 0,40% blijven noteren. "Er was al verwacht dat daar geen spektakel uit zou komen", meldt Weller over het ECB-besluit. "De euro is wel een stuk gedaald, wat voor de export gunstig is. Draghi en de ECB proberen de euro ook wat naar beneden te drukken". De euro noteert bij het slot van de Amsterdamse handel ten opzichte van de dollar op $1,3605, versus $1,3656 bij opening van de beurs donderdag.

  Naast de recordniveaus die in reactie op het banenrapport in de Verenigde Staten gedurende de handelssessie werden bereikt, staat "de DAX weer boven de 10.000 punten en de AEX boven de 419 punt, terwijl het onderweg is naar de 420".

  Verwacht wordt dat de handelsvolumes in de VS naarmate de dag vordert verder zullen afnemen. Vanwege Onafhankelijkheidsdag op vrijdag sluit Wall Street donderdag al om 19.00 uur Nederlandse tijd en blijven de beurzen vrijdag gesloten.

  Dit betekent dat de macro-economische kalender vrijdag minder gevuld is. Enkel de Duitse fabrieksorders over mei, die voorbeurs om 08.00 uur verschijnen, kunnen op macro-economisch vlak richting geven aan de beurzen.

  "Wat vandaag een spannende dag was, zal morgen wellicht weer een saaie dag worden", aldus Weller.

  Wat de individuele fondsen betreft waren Nationale Nederlanden en Air France-KLM de sterkste stijgers op Euronext. "De beursintroductie van Nationale Nederlanden op woensdag werd goed ontvangen", meldt Weller in reactie op de koersstijging van 5,8% op donderdag. De koers noteert nu op EUR22,50, de bovenkant van de bandbreedte die aandeelhouder ING had aangegeven. De openingskoers bedroeg woensdag EUR20,00, waarna het nieuwe aandeel bij het slot was opgelopen tot EUR21,26.

  Air France-KLM was gedurende de dag de sterkste stijger met een winst van 5%, maar heeft bij het slot van de handelssessie iets van de winsten ingeleverd (+4,3%), waarmee het in tegenovergestelde richting meebewogen heeft met de olieprijs. De olieprijs noteerde voor de zesde achtereenvolgende dag lager, op weg naar een wekelijks verlies van 2%, maar perkte de verliezen in na het verschijnen van het Amerikaanse banenrapport, dat een positiever beeld verschafte voor de economie en daarmee voor de vooruitzichten in de vraag naar olie.

  Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

 8. forum rang 10 voda 3 juli 2014 19:18
  Europese beurzen sluiten op winst

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn donderdag op winst gesloten, terwijl de Europese Centrale Bank vasthield aan zijn monetaire beleid en de euro verzwakte in de nasleep van een sterk banenrapport uit de Verenigde Staten.

  De EuroStoxx 50 sloot donderdag 1,2% hoger op 3.289,75. De DAX-30 steeg 1,2% tot 10.029,43, de CAC-40 sloot 1,0% hoger op 4.489,88 en de FTSE-100 won 0,7% tot 6.865,21.

  De aandelenmarkten hebben hun winsten in de middaghandel uitgebreid, terwijl de euro op datzelfde moment onder de $1,36 ten opzichte van de dollar uitkwam, en het laagste niveau ten opzichte van het Britse pond bereikte sinds september 2012. De Amerikaanse dollar verkreeg meer sterkte ten opzichte van andere toonaangevende valuta, nadat de Amerikaanse economie een sterker dan verwacht aantal banen van 288.000 had toegevoegd.

  De Europese Centrale Bank (ECB) hield zijn belangrijkste rente ongewijzigd op 1,15%, zoals verwacht, en voerde geen wijzigingen door in andere belangrijke rentetarieven. De bank hield zijn depositorente ongewijzigd op -0,10%, nadat deze afgelopen maand verlaagd werd en daarmee voor het eerst in de geschiedenis in negatief terrein kwam. De ECB heeft in juni nieuwe maatregelen gelanceerd die tot doel hebben de lage inflatieniveaus te stimuleren en een sterkere economische groei aan te wakkeren.

  "We gingen een vergadering in waarvan iedereen wist dat [ECB-president Mario] Draghi geen enkele vorm van monetaire aanscherping aan zou kondigen", zegt Commerzbank econoom Peter Dixon donderdag in een interview.

  "De markten opereren in principe met in hun achterhoofd dat de centrale banken in het algemeen redelijk accommoderend blijven", aldus Dixon.

  Voorafgaand aan het ECB-rentebesluit toonden data een vertraging in de bedrijfsactiviteit in de eurozone over juni, hoewel de activiteit in Italie het grootste groeitempo doormaakte in meer dan drie jaar.

  Onder individuele fondsen zette Ingenico de beste prestatie neer op de Stoxx 600, dat 0,9% hoger sloot. De Franse betalingsterminal fabrikant kwam een akkoord overeen om GlobalCollect, een online betalingsprovider, over te kopen voor EUR820 miljoen. Ingenico sloot op een winst van 9,5%.

  Vodafone voegde 1,0% toe, nadat de Europese Commissie de weg vrijmaakte voor de overname van EUR7,2 miljard van Ono, Spanje's grootste kabeloperator.

  Het aandeel Balfour Beatty zakte 4,5% nadat het waarschuwde voor een verdere verslechtering van zijn ingenieurstak en zijn mechanische tak.

  Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

 9. forum rang 10 voda 4 juli 2014 17:12
  Ook Nikkei stijgt op banencijfer VS

  VRIJDAG 4 JULI 2014, 08:40 uur | 142 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De Japanse beurs is vrijdag met winst gesloten. Beleggers reageerden positief op beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid. De Verenigde Staten zijn een belangrijke afzetmarkt voor Japanse exporteurs.
  De leidende Nikkei-index sloot 0,6 procent hoger op 15.437,13 punten. In Sydney kreeg de All Ordinaries er eveneens 0,6 procent bij, terwijl de Kospi in Seoul 0,1 procent daalde. De Hang Seng in Hongkong stond 0,2 procent in de plus.

  Autofabrikanten Mazda en Toyota profiteerden van het positieve nieuws uit de VS en kregen er 1,2 procent en 0,5 procent bij. Ook producenten van consumentenelektronica waren in trek. Sony won 1,4 procent en Hitachi 3,2 procent. Sharp, dat volgens zakenblad Nikkei wil stoppen met de televisieverkoop in Europa, won 0,9 procent.

 10. forum rang 10 voda 4 juli 2014 17:56
  AEX sluit licht lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX is vrijdag licht lager gesloten, waarbij het Damrak na het hogere slot een dag eerder in reactie op het sterk Amerikaans banenrapport en het ongewijzigd monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) een pas op de plaats maakte.

  De AEX-index sloot vrijdag 0,2% lager op 418,70 punten, de Midkap verloor 0,2% op 649,32 punten en de Smallcap eindigde 0,5% hoger op 608,75 punten.

  "We zijn vandaag verdeeld gesloten, waarbij een hoop handelaren, anticiperend op een rustige handelsdag, vrijdag thuis zijn gebleven, aangezien Wall Street vrijdag de deuren gesloten hield vanwege de viering van Independence Day", aldus Martijn Weller, marktanalist bij IG Nederland..

  Wat de komende week betreft kijkt Weller uit naar een reeks macro-publicaties in de loop van de handelsweek, waarbij het volgens hem vooral wachten is op de start van het tweedekwartaalcijferseizoen. "Dan komt de markt pas echter weer in actie", aldus Weller.

  Met name de beursgang woensdag door ING van NN Group voor EUR20,00 per aandeel, waarmee het Europees-Japanse verzekeringsbedrijf wordt gewaardeerd op EUR7 miljard, sprong afgelopen handelsweek in het oog. ING verkocht 77 miljoen aandelen voor een bedrag van EUR20,00 per stuk en haalde daarmee ongeveer EUR1,5 miljard op. Het aandeel sloot vrijdag vlak op EUR22,50.

  Een tweede punt van aandacht de afgelopen week was de goedkeuring door de mededingingsautoriteit van de EU voor de EUR8,6 miljard bedragende overname van KPN's (-2,4%) Duitse mobiele eenheid E-plus door Telefonica.

  Op macro-economisch vlak staan maandag slechts de Duitse industriele productie over mei op de agenda. Een prognose is niet beschikbaar. In april steeg de industriele productie in Duitsland op maandbasis met 0,2%. Op jaarbasis was sprake van een stijging van de productie met 1,8%.

  De focus zal maandag tevens uitgaan naar een bijeenkomst van de ministers van financien van de eurozone in Brussel.

  Staatsobligaties sloten vrijdag verdeeld.

  Wall Street was vrijdag gesloten vanwege de viering van Independence Day.

  De dollar noteerde omstreeks het slot van de handel ten opzichte van de dollar op $1,3599, tegen $1,3598 om circa 08.20 uur vrijdagmorgen.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

 11. forum rang 10 voda 4 juli 2014 18:26
  CORRECT:Europese beurzen sluiten overwegend lager
  (Correctie van eerder gepubliceerd bericht 'Europese beurzen sluiten overwegend lager' om in eerste alinea het juiste slot van de Europese beurzen weer te geven.)

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag verdeeld gesloten, waarmee de opwaartse trend van de drie voorgaande handelsdagen, na positieve macro-data, een sterk Amerikaans banenrapport en een ongewijzigd ECB-beleid, vrijdag ten einde kwam en beleggers een pas op de plaats maakten.

  De EuroStoxx 50 sloot vrijdag 0,6% lager op 3.270,47. De DAX-30 daalde 0,2% tot 10.009,08, de CAC-40 sloot 0,5% lager op 4.468,98 en de FTSE-100 sloot vlak op 6.866,05.

  De focus van de markt ging bij een gebrek aan macro-publicaties en een gesloten Wall Street, dat vanwege de viering van Independence Day de deuren gesloten hield, uit naar Oostenrijk, nadat Erste Group Bank ag de ATX stock index onder druk zette vanwege een winstwaarschuwing.

  Volatiele marktomstandigheden in Hongarije en Roemenie noopten de bank vrijdag tot het uitgeven van een winstwaarschuwing. De bank voorziet voor 2014 een nettoverlies van EUR1,4-1,6 miljard, waarbij de bank zijn voorzieningen voor slechte leningen opwaarts bijstelde tot EUR2,4 miljard, van een eerder voorziene EUR1,7 miljard.

  In Hongarije streeft de overheid ernaar dat banken hun kosten op hypotheken in buitenlandse valuta verlagen ter ondersteuning van worstelende huiseigenaren dei gebukt gaan onder de verzwakking van de Hongaarse forint. Erste Group Bank daalde 15,7%.

  Op macro-economisch vlak werd vrijdag in Europa bekend dat de fabrieksorders in Duitsland in mei sterker zijn gedaald dan verwacht. De orders, aangepast voor seizoensinvloeden, liepen op maandbasis met 1,7% terug waar een daling van 1,2% was voorzien. Op jaarbasis stegen de orders in mei met 7,8%.

  Easyjet kon vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de Britse budget airliner over juni een stijging van het aantal passagiers rapporteerde van 10,1% tot een totaal van 6,1 miljoen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het aandeel won 1,1%.

  Serco Group, de Britse leverancier van facilitaire diensten, meldde vrijdag een tender verloren te hebben om de operationele activiteiten van Docklands Light Railway in Londen te verzorgen. Het aandeel verloor 0,8%. Serco zal de lijn tot 7 december te onderhouden. De DLR-franchise genereerde een omzet van circa GBP90 miljoen, ofwel 2% van Serco's totale omzet.

  De handel in het aandeel Let's Gowex (-26,1%) werd vrijdag in Madrid voor de tweede dag op rij geschorst. Het aandeel verloor dinsdag en woensdag meer dan 70%, nadat short-seller Gotham City Research llc meldde van mening te zijn dat meer dan 90% van de omzet van de gratis openbare Wi-Fi-provider "niet bestaat". Gotham City meldde de gerapporteerde opbrengsten niet te vertrouwen en van mening te zijn dat Gowex te mooi is om waar te zijn, eraan toevoegend dat het schat dat de werkelijke omzet minder is dan EUR10 miljoen. "Gotham City's claims zijn ongegrond en lasterlijk", meldde Gowex donderdag in een verklaring.

  Mercedes-Benz, onderdeel van Daimler, heeft het sterkste halfjaar ooit doorgemaakt bleek vrijdag uit cijfers. Met name de vraag in China en andere Aziatische markten droeg bij aan de wereldwijde omzetstijging van 13%. De Duitse automaker verkocht in de eerste zes maanden van 2014 783.520 voertuigen onder het Mercedes-merk. ."We zijn op weg om 2014 weer een recordjaar te maken", aldus hoofd verkopen Ola Kallenius. Daimler sloot in Frankfurt vlak.

  Wall Street was vrijdag gesloten vanwege de viering van Independence Day.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


 12. forum rang 10 voda 7 juli 2014 19:17
  AEX onderuit, bedrijfsnieuws domineert

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is maandag onderuit gegaan. Tijdens de ochtendhandel kreeg de index tegenvallende macrodata uit Duitsland te verwerken. Bij een gebrek aan economische impulsen tijdens de middaguren verloor de AEX nog meer terrein in het spoor van rode cijfers op de borden op Wall Street. Verder domineerde bedrijfsnieuws.

  De hoofd-index sloot uiteindelijk 1,1% lager op 414,12 punten, de Midkap verloor 1,3% op 641,00 punten en de Smallcap eindigde 1,7% lager op 598,71 punten.

  "Er is momenteel maar e e n richting en dat is naar beneden," stelt handelaar Laurens Maartens van Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "Ik denk dan ook dat het verstandig is om even aan de zijlijn te blijven en de beurs te mijden."

  Nog voor de openingsbel werd maandag bekend dat de industriele productie in de grootste economie van de eurozone, Duitsland, in de maand mei onverwacht is gedaald. Die afname was flink: -1,8% ten opzichte van april, waar een stabiel niveau werd voorzien. Het was op maandbasis de grootste daling in ruim twee jaar.

  Verder stond de dag voornamelijk in het teken van bedrijfsnieuws en dan met name Mid- en Smallcap-fondsen. Zo maakte PostNL bekend dat het zijn outlook voor dit jaar opwaarts bijstelt. Het postbedrijf voorziet nu een operationeel cashresultaat van EUR260-290 miljoen, waar eerder werd uitgegaan van een bandbreedte van EUR180-220 miljoen. De verwachte verbetering van het resultaat zou vooral te maken hebben met sterke prestaties bij de divisie Mail in Nederland. Het aandeel steeg maandag 18,6%.

  BAM daarentegen kwam juist met een winstwaarschuwing. Het bouwbedrijf verwacht projectverliezen van ongeveer EUR75 miljoen vanwege problemen met projecten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Tevens start BAM later dit jaar een kostenbesparingsprogramma waarmee tot eind 2015 zeker EUR100 miljoen bespaard moet worden.

  "Een bedrijf als BAM staat aan de basis van de economie dus dat zegt het allemaal [over het herstel van de economie] Het begint voor BAM zo langzaamaan een beetje te lijken op het verhaal SNS", zegt Maartens over het bouwbedrijf. Het aandeel verloor maandag maar liefst 28,9%.

  Ballast Nedam (-4,6%) opende de boeken over het afgelopen kwartaal en daaruit bleek dat het bedrijf in het eerste halfjaar in de rode cijfers is gedoken.

  De 25 fondsen in de Amsterdamse hoofdindex eindigen maandag allemaal in het rood. Na de middag zakte de Amsterdamse beurs verder weg in het spoor van de indexen in Europa en de VS, waar Wall Street later noteert. De Dow Jones-index verliest daar rond 17.50 uur 0,4%.

  Voor de dag van dinsdag verwacht Maartens meer van hetzelfde, wederom bij een gebrek aan echte impulsen.

  Air France-KLM, dat maandag nog een adviesverlaging naar hold van buy kreeg bij Rabobank en 3,3% inleverde, komt dinsdagochtend met vervoercijfers over juni. Verder is het op bedrijfsvlak naar verwachting rustig.

  Op macro-economisch gebied komen om 08.00 uur Duitse export- en handelsdata. Er wordt voorafgaand aan de publicatie uitgegaan van een handelsoverschot in mei van EUR16,2 miljard, tegen EUR17,7 miljard in april.

  Om 12.00 uur publiceert de Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling, de Oeso, zijn leidende indicatoren voor de maand juni. Hier is vooraf geen verwachting beschikbaar.

  Verder komen de ministers van financien van de Europese Unie dinsdag bijeen in de periodieke Ecofin-vergadering.

  Staatsobligaties zijn maandag overwegend lager gesloten. Dinsdag plaatsen Nederland, Duitsland, Oostenrijk, het VK en het Europees Stabiliteitsmechanisme - het noodfonds van de eurozone - leningen in de markt.

  De euro is tijdens de handelsdag licht in waarde opgelopen en noteert rond het slot om 17.50 uur $1,3603 tegen $1,3580 om 08.50 uur.

  Daarover zegt Maartens: "De koers blijft hangen rond de $1,36 en er zet geen beweging door naar beneden."

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

 13. forum rang 10 voda 7 juli 2014 19:18
  Europese beurzen sluiten lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn maandag onderuit gegaan. Tegenvallende Duitse cijfers over de industrie versterkten de zorgen dat de Europese economie niet verder herstelt.

  De EuroStoxx 50 sloot 1,2% lager op 3.230,92. De DAX-30 daalde 1% tot 9.906,07, de CAC-40 ging 1,4% onderuit op 4.405,76 en de FTSE-100 verloor 0,6% op 6.823,51.

  Nog voor de openingsbel werd maandag bekend dat de industriele productie in de grootste economie van de eurozone, Duitsland, in de maand mei onverwacht is gedaald. Die afname was flink: -1,8% ten opzichte van april, waar een stabiel niveau werd voorzien. Het was de grootste daling in ruim twee jaar.

  Volgens top-econoom Steen Jakobsen van Saxo Bank is de Duitse economie wellicht minder robuust dan tot nu toe werd gedacht. Hij waarschuwt dan ook dat de grootste economie van de eurozone weleens op een nulgroei uit zou kunnen komen tegen het eerste kwartaal van 2015.

  Verder stond de dag voornamelijk in het teken van bedrijfsnieuws. Zo maakte PostNL bekend dat het zijn outlook voor dit jaar opwaarts bijstelt. Het postbedrijf voorziet nu een operationeel cashresultaat van EUR260-290 miljoen, waar eerder werd uitgegaan van een bandbreedte van EUR180-220 miljoen. De verwachte verbetering van het resultaat zou vooral te maken hebben met sterke prestaties bij de divisie Mail in Nederland. Het aandeel steeg in Amsterdam 18,6%.

  Renault zat een groot deel van de dag ook de lift. Maandag werd bekend dat de Franse automaker in de eerste zes maanden van dit jaar bijna 5% meer auto's heeft verkocht dan een jaar eerder. Uiteindelijk moest Renault een groot deel; van de winst inleveren op het slot, het aandeel sloot 0,1% hoger. Sectorgenoten als Peugeot (-0,4%), Daimler (-1,2%) BMW (-1,1%) konden niet profiteren.

  De DAX stond sowieso onder druk. Sky Deutschland ging na een adviesverlaging naar neutral van buy bij Nomura 4,5% onderuit. Lufthansa deed het beter; het aandeel steeg 0,4% na de bekendmaking dat de Duitse luchtvaartmaatschappij een intentieverklaring heeft getekend met Air China om de commerciele samenwerking uit te breiden.

  Bierbrouwer SABMiller (-1,3%) meldde maandag dat het van plan is om zijn 40%-belang in de Afrikaanse hotel- en casino-uitbater Tsogo Sun Holdings te verkopen voor bijna $1,1 miljard.

  Tele2 steeg 3,4%. De Zweedse telecom-aanbieder gaat zijn mobiele telefoontak in Noorwegen verkopen aan concurrent TeliaSonera (+1,9%) voor een bedrag van 5,3 miljard Zweedse kronen, omgerekend ruim $770 miljoen.

  De kwestie Oekraine speelt de afgelopen tijd op de achtergrond een rol. Maandag werd bekend dat het Oekraiense leger de oostelijk gelegen stad Donetsk omsingeld zou hebben, omdat pro-Russische rebellen zich daar op houden nadat ze tijdens het weekend werden verdreven uit andere gebieden.

  De euro is tijdens de handelsdag in waarde gestegen en noteerde rond het slot om 17.50 uur $1,3603 tegen $1,3580 om 08.50 uur.

  Wall Street noteerde rond het Europese slot lager, waarbij de Dow Jones-index 0,3% daalde.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

 14. forum rang 10 voda 8 juli 2014 16:09
  Rode koersenborden in Azië

  DINSDAG 8 JULI 2014, 08:20 uur | 313 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De Aziatische beurzen noteerden dinsdag overwegend lager, in navolging van eerdere minnen in Europa en de Verenigde Staten. De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot 0,4 procent lager op 15.314,41 punten.
  In Seoul viel het aandeel Samsung op. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern heeft in de afgelopen periode voor het derde kwartaal op rij zijn operationele winst zien dalen, onder meer vanwege concurrentie van Chinese smartphonefabrikanten. Voor het derde kwartaal rekent het concern op een hogere winst. Beleggers schrokken niet van de voorlopige cijfers, Samsung won 0,2 procent. De Kospi-index eindigde 0,1 procent in de plus.

  In Hongkong speelde de Hang Seng 0,1 procent kwijt in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,1 procent.

 15. forum rang 10 voda 8 juli 2014 17:56
  AEX sluit lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is dinsdag met een duidelijk verlies gesloten. Zwakke economische data uit Duitsland en een lagere start op Wall Street maakten beleggers nerveus in aanloop naar de start van het naderende kwartaalcijferseizoen.

  De AEX-index sloot dinsdag 1,1% lager op 409,76 punten, de Midkap verloor 2,0% op 628,10 punten en de Smallcap eindigde 1,8% lager op 588,12 punten.

  "Het besef begint door te dringen dat het allemaal niet zo goed gaat op het moment", aldus handelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "Het zakt daardoor allemaal wat weg. Er is even weinig optimisme", geeft hij aan.

  "Waar het glas eerder dit jaar nog half vol was, is het nu half leeg. Het sentiment is omgeslagen en met de start van het nieuwe kwartaalcijferseizoen voor de deur zorgt dat voor nervositeit", verklaart Maartens de verliezen op de beurzen.

  Dinsdag nabeurs trapt aluminiumproducent Alcoa traditiegetrouw het cijferseizoen in de VS af. Volgende week woensdag is ASML de eerste van de AEX-fondsen die met resultaten naar buiten treedt.

  Op bedrijfsniveau stond Philips dinsdag in de schijnwerpers. Het technologiebedrijf maakte bekend dat Deborah DiSanzo, chief executive officer van de Healthcare-divisie, het bedrijf zal verlaten, na teleurstellende resultaten van de divisie in het tweede kwartaal.

  Philips waarschuwde voor een zwakker dan verwacht resultaat in het tweede kwartaal voor de divisie Healthcare, maar stelde tevens gerust met de boodschap dat de resultaten van de hele groep naar verwachting in lijn met de prognoses zullen uitkomen. Het aandeel sloot 1,4% hoger en was daarmee opvallend genoeg de sterkste stijger onder de hoofdfondsen.

  Ook ging de aandacht uit naar Air France-KLM. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep stelde zijn winstverwachting voor 2014 neerwaarts bij omdat de overcapaciteit op lange-afstandsvluchten de winstgevendheid ondermijnt.

  Air France-KLM gaat nu voor dit jaar uit van een operationeel resultaat voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) tussen EUR2,2 en EUR2,3 miljard, waar eerder een target was afgegeven van EUR2,5 miljard. Het aandeel eindigde 8,7% in de min.

  BAM ging na de duikvlucht van maandag verder omlaag. Nadat gisteren na een winstwaarschuwing al meer dan een kwart van de beurskoers verdampte verloor het bouwbedrijf dinsdag nog eens 6,4%.

  De economische agenda bevat woensdag om 12.00 uur allereerst de werkloosheid in de Oeso-landen over mei, gevolgd door de wekelijkse hypotheekaanvragen in de VS om 13.00 uur en de Amerikaanse olievoorraden om 16.30 uur.

  Alle ogen zijn echter vooral gericht op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Die worden om 20.00 uur gepubliceerd. De markt is vooral benieuwd naar nieuwe signalen over wat de plannen van de Fed zijn wat betreft zijn rentetarieven en steunmaatregelen.

  Staatsobligaties sloten dinsdag hoger. De euro noteerde rond de slotbel ten opzichte van de dollar op $1,3614, vergeleken met $1,3602 dinsdag omstreeks 8.10 uur.

  Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com


 16. forum rang 10 voda 8 juli 2014 19:04
  Europese beurzen sluiten opnieuw lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag opnieuw lager gesloten. Zwakke handelsdata uit Duitsland voedden de angst dat de motor van het economisch herstel in de eurozone begint te haperen.

  De EuroStoxx 50 sloot dinsdag 1,4% lager op 3.184,38. De DAX-30 daalde 1,4% tot 9.772,67, de CAC-40 sloot 1,4% lager op 4.342,53 en de FTSE-100 verloor 1,3% op 6.738,45.

  Uit cijfers van het Duitse nationale statistiekbureau Destatis bleek dat zowel de export als de import in mei zijn gedaald. De export nam af met 1,1% en de import daalde met 3,4%, de sterkste daling op maandbasis sinds november 2012.

  Na de zwakke cijfers over de Duitse industriele productie van maandag vergrootten de handelscijfers de zorgen dat het economisch herstel in de belangrijkste economie van de eurozone vastloopt. Vorige week schrokken beleggers al van teleurstellende fabrieksorders en werkloosheidscijfers uit Duitsland.

  Stephen Pope, partner bij Spotlight Ideas, stelt dat een kritische analyse van de Duitse economie nodig is, aangezien de industriele sector goed is voor meer dan een kwart van het bruto binnenlands product. Op basis van de recente data becijfert hij dat de Duitse economie in het tweede kwartaal slechts 0,1% zal groeien op kwartaalbasis, en daarmee met een magere 0,4% ten opzichte van een jaar terug.

  "Dat zou een enorme daling zijn ten opzichte van de 3,3% op jaarbasis in het eerste kwartaal", aldus Pope.

  "Als Europa's grootste economie op minder dan volledige capaciteit draait, dan zal de gehele regio moeite hebben te groeien. En de ECB zal hoofdpijn houden over desinflatie die uitmondt in deflatie", vervolgt hij. "Zonder een bruisend Duitsland, zal de 18 leden tellende eurozone worstelen met groei."

  Ook uit het Verenigd Koninkrijk kwam dinsdag zwak economisch nieuws. Daar bleek dat de industriele productie in mei onverwacht en over een brede linie is gedaald.

  Economen maken zich echter geen zorgen. "De cijfers geven waarschijnlijk geen goed beeld van wat er gebeurt in de sector", aldus Rob Wood, econoom bij Berenberg. Hij houdt dan ook rekening met een grote opleving in de cijfers volgende maand.

  Op bedrijfsniveau viel Air France-KLM op. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep stelde zijn winstverwachting voor 2014 neerwaarts bij omdat de overcapaciteit op lange-afstandsvluchten de winstgevendheid ondermijnt. Het aandeel verloor 8,7%.

  Commerzbank stond onder druk na berichten dat de Duitse bank praat met de Amerikaanse autoriteiten over een schikking voor het overtreden van sancties tegen Iran en andere landen die op een zwarte lijst van de VS staan. Het aandeel zakte 5,6%.

  Eveneens in Frankfurt moest ook Volkswagen (-2%) terrein prijsgeven. De Duitse autobouwer maakte bekend dat de verkopen van het merk Volkswagen in de eerste helft van het jaar zwak waren in Europa en blijven dalen in de VS en Zuid-Amerika.

  Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com


 17. forum rang 10 voda 10 juli 2014 17:57
  AEX sluit lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten na tegenvallende Europese macro-data, zorgen om de financiele sector in Portugal en een winstwaarschuwing van Fugro.

  De AEX-index sloot donderdag 1,7% lager op 403,39 punten, de Midkap verloor 2,0% op 616,78 punten en de Smallcap eindigde 2,0% lager op 572,09 punten.

  "Fugro zette de markt met zijn winstwaarschuwing voorbeurs reeds onder druk en nadat daar de zorgen over de Portugese bankensector in het bijzonder en daarmee de Europese financials in het algemeen overheen kwamen, was er sprake van een sell-off", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer & Brokers.

  Berichten dat de Portugese bank Espirito Santo International de couponbetaling van een aantal kortlopende leningen heeft uitgesteld, deed de financiele markt in Portugal en Europa op zijn grondvesten trillen.

  Smit stelt te voorzien dat de neerwaartse trend zich ook vrijdag nog zal voortzetten.

  Op bedrijvenvlak sprong Fugro het meest in het oog. De dienstverlener aan de olie-en gasindustrie publiceerde een winstwaarschuwing, na een zwak eerste kwartaal en teleurstellend resultaten de afgelopen maanden, waarbij het bedrijf een non-cash eenmalige afschrijving neemt van circa EUR300-350 miljoen. Het aandeel verloor 19,5%.

  Op macro-economisch vlak staan vrijdag een tweetal publicaties op de agenda.

  In Duitsland staan om 8.00 uur de Duitse consumentenprijzen voor de maand juni op de agenda, waarbij wordt gerekend op een stijging van de consumentenprijzen op maand- en jaarbasis met achtereenvolgens 0,3% en 1,0%. In mei daalden de consumentenprijzen op maandbasis met 0,1%. Op jaarbasis kwam de inflatie uit op 0,9%.

  Om 10.00 uur verschijnt het maandelijkse rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

  Nederlandse staatsobligaties sloten donderdag hoger.

  Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,6% daalt.

  De euro noteert omstreeks 17.50 uur ten opzichte van de dollar op $1,3598, tegen $1,3648 donderdagochtend.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

 18. forum rang 10 voda 10 juli 2014 18:26
  Europese beurzen sluiten lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn donderdag lager gesloten, vanwege tegenvallende macro-data en zorgen over de financiele sector in Portugal.

  De EuroStoxx 50 sloot donderdag 1,6% lager op 3.150,59. De DAX-30 daalde 1,5% tot 9.659,13, de CAC-40 ging 1,3% omlaag op 4.301,26 en de FTSE-100 verloor 0,7% op 6.672,37.

  Op macro-economisch vlak stelden industriele productie data uit Italie en Frankrijk donderdag teleur. In Frankrijk was in mei onverwacht sprake van een daling met 2,3%. In Italie nam de industriele productie in mei op maandbasis af met 1,2%, de sterkste daling sinds november 2012.

  Maandag kwam vanuit Duitsland, de grootste economie van de eurozone, het nieuws dat de industriele productie op maandbasis is gedaald met 1,8%, waar gerekend werd op een ongewijzigd niveau. De tegenvallende data wakkerden de zorgen aan over een mogelijke vertraging van het economisch herstel in de eurozone.

  Het Duitse ministerie van economie meldde donderdag in zijn maandelijks rapport dat de zwakte in de lente, in combinatie met geopolitieke onrust, de economische groei nu schaadt, maar dat indicatoren over het economisch sentiment suggereren dat de opwaartse trend van begin dit jaar aanhoudt.

  De Bank of England (BoE) heeft zoals verwacht opnieuw zijn belangrijkste rentetarief gehandhaafd op 0,5% en handhaaft tevens zijn obligatie inkoopprogramma van GBP375 miljard.

  Het Portugese Banco Espirito Santo verloor donderdag 17,2%, nadat het nieuws dat moederbedrijf Espirito Santo International de couponbetaling van een aantal kortlopende leningen heeft uitgesteld de financiele markt in Portugal op zijn grondvesten deed trillen. Espirito Santo Financial Group verloor 8,9% en schortte de handel in zijn eigen aandelen en obligaties op.

  "De kwestie heeft de Europese financials als een torpedo geraakt en doet de zorgen over Europa herleven", aldus Peter Garnry van Saxo Bank in een note aan clienten.

  Het Italiaanse Banco Popolare sloot 2,3% lager, Banca Monte dei Paschi di Siena verloor 4,7%, het Spaanse Banco de Sabadell leverde 2,6% in en het Duitse Commerzbank daalde 2,3%.

  De Nederlandse dienstverlener aan de olie-en gasindustrie Fugro kon donderdag teven rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern een winstwaarschuwing publiceerde, na een zwak eerste kwartaal en teleurstellend resultaten de afgelopen maanden, waarbij het bedrijf een non-cash eenmalige afschrijving neemt van circa EUR300-350 miljoen. Het aandeel verloor in Amsterdam 18,9%.

  Rond het slot van de handel in Europa noteerde Wall Street lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,6% daalde.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


 19. forum rang 10 voda 11 juli 2014 18:03
  AEX sluit op winst

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Na in reactie op Wall Street even in het rood gedoken te zijn vlak voor de slotbel is de Amsterdamse beurs vrijdag alsnog met winst gesloten, nadat het sentiment in Europa verbeterde na de sterke uitverkoopgolf op donderdag.

  De AEX-index sloot vrijdag 0,1% hoger op 403,61 punten, de Midkap won 0,7% tot 621,05 punten en de Smallcap eindigde 0,9% hoger op 577,15,punten.

  "Het was een wispelturige dag. We gingen hoger van start, daarna omlaag, om vervolgens weer omhoog te gaan. Maar de volumes waren laag", kijkt Martijn Weller, marktanalist bij IG Nederland, terug op de dag. "Over het algemeen zijn de volumes op vrijdag ook wat lager dan op andere dagen, tenzij er belangrijke macro-rapporten uitkomen".

  Het sentiment verbeterde vrijdag op de Europese beurzen, waar ook de AEX van profiteerde. De onrust die donderdag ontstond toen bekend werd dat het Portugese conglomeraat Espirito Santo International aflossingen op kortlopend schuldpapier opschortte, maakte een golf aan nervositeit los in de Europese bancaire sector. ING, dat donderdag 1,8% afstond, noteerde vrijdag bij het slot 0,3% hoger.

  Voor maandag voorziet Weller weinig actie, met enkel de industriele productie van de eurozone op de agenda, "een cijfer dat normaliter niet veel impact uitoefent". Dinsdag staan er weer invloedrijkere indicatoren op de rol, waaronder de Duitse ZEW-index. Wat betreft bedrijfsnieuws komt Citigroup maandag met tweedekwartaalresultaten naar buiten, waarna Goldman Sachs en JP Morgan Chase & Co dinsdag volgen.

  Wells Fargo kwam vrijdag zoals altijd als eerste Amerikaanse bank met de cijfers naar buiten, nadat Alcoa eerder deze week traditiegetrouw het cijferseizoen aftrapte.

  De euro noteert bij het slot van de Amsterdamse beurs ten opzichte van de dollar op $1,3597, versus $1,3605 voor de start van de handel vrijdag. Staatsobligaties sloten verdeeld.

  Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


 20. forum rang 10 voda 11 juli 2014 18:59
  Europese beurzen sluiten op winst

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag op winst gesloten, waarmee een vijf dagen durende verliesreeks werd doorbroken, terwijl banken in de regio terug wisten te komen na forse koersdalingen op donderdag, die aangespoord werden door problemen bij het Portugese Espirito Santo conglomeraat.

  De EuroStoxx 50 sloot vrijdag 0,2% hoger op 3.157,05. De DAX-30 sloot 0,1% hoger op 9.666,34, de CAC-40 sloot 0,4% hoger op 4.316,50 en de FTSE-100 won 0,3% naar 6.690,17.

  The Stoxx Europe 600 index voegde 0,2% toe, waarmee het wekelijkse verlies beperkt werd tot 3,1%. Donderdag verloor de toonaangevende Europese index 1,1%, toen bezorgdheid over de sterkte van Espirito Santo International (ESI) tot nervositeit leidde in de Europese financiele sector. De handel in aandelen Banco Espirito Santo en Espirito Santo Financial Group, dochterondernemingen van ESI, werden donderdag stilgelegd en enkel de handel in BES werd vrijdag hervat. Na een aanvankelijke koersstijging, daalden de aandelen uiteindelijk 5,5%. Vrijdag liet de bank weten via leningen en effecten voor EUR1,18 miljard blootgesteld te staan aan het Espirito Santo conglomeraat. Maar Bes voegde daaraan toe dat zijn kapitaalbuffer EUR2,1 miljard hoger ligt dan het minimum niveau dat voor banken is opgelegd onder Europese regelgeving.

  Portugal's PSI 20 index sloot donderdag op het laagste niveau sinds oktober, maar klom vrijdag met 0,6%.

  "Portugal herinnert de markt aan de aanwezige risicofactoren en de specifieke uitdagingen die de banken in de eurozone vormen voor de economie van de muntunie", meldde Paul Donovan van UBS in een notitie aan clienten.

  Ook Zuid-Europese banken herstelden na de scherpe verliezen van donderdag, met aandelen Banca Popolare di Milano Scarl 3,1% hoger.

  De Italiaanse FTSE MIB index voegde 0,6% toe, terwijl Spanje's IBEX 35 index 0,1% klom.

  In het Verenigd Koninkrijk beperkten mijnbouwers de winsten voor de beursindex, aangezien de aandelen lager stonden in lijn met zwakkere grondstofprijzen. Aandelen Randgold Resources eindigden 2,2% lager, terwijl Fresnillo en Rio Tinto respectievelijk 1,8% en 0,3% opgaven.

  Het Britse Tobacco Group sloot 3,1% hoger, nadat het concern bevestigde gesprekken te voeren over de overname van assets en merken van Reynolds American en Lorillard.

  Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de consumentenprijzen in Duitsland in juni conform de verwachting zijn gestegen. Vorige maand stegen de prijzen met 0,3% ten opzichte van mei. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen met 1,0%.

  In Frankrijk werden cijfers van de centrale bank vrijgegeven die op een toegenomen tekort op de lopende rekening wezen.

  Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


3.091 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,57 -1,12%
EUR/USD 1,1132 +0,16%
Germany30^ 11.672,30 +0,74%
Gold spot 1.737,21 +0,45%
LDN100-24h 6.121,90 -0,36%
NY-Nasdaq Composite 9.489,87 +1,29%

Stijgers

ADYEN NV
+5,16%
Wolter...
+3,34%
Flow T...
+3,28%
Acomo
+2,93%
Lucas ...
+1,90%

Dalers

Fugro
-10,39%
Wereld...
-7,19%
UNIBAI...
-6,47%
Air Fr...
-5,77%
Sligro
-5,17%

Nieuws Forum Meer»

(13)

boomer92 op 1 jun 2020 03:14
(77)

Dead cat bounce op 1 jun 2020 01:12
(11)

peter545 op 1 jun 2020 01:05
(7)

Hangyodon op 1 jun 2020 00:05
(16)

A3aan op 31 mei 2020 23:20

Column Forum Meer»

(958)

Robin82 op 1 jun 2020 04:01
(41)

Leefloon op 31 mei 2020 12:14
(14)

Jilles van den Beukel op 31 mei 2020 09:31
(3)

Felix07 op 31 mei 2020 09:21
(3)

Sander50 op 31 mei 2020 06:47
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare