Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.091 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 25 juni 2014 16:34
  Japanse beurs eindigt lager

  WOENSDAG 25 JUNI 2014, 08:30 uur | 104 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is woensdag lager geëindigd in navolging van de verliesbeurt op Wall Street. Beleggers besloten wat geld van tafel te halen na de recente opmars op de Japanse beurs. Ook werden de nieuwe economische groeiplannen van de Japanse regering lauw ontvangen. De Nikkei sloot 0,7 procent in de min op 15.266,61 punten.
  Het nieuwe hervormingspakket die de Japanse premier Shinzo Abe dinsdag ontvouwde kende volgens marktkenners weinig verrassingen. Het pakket bevat onder meer maatregelen om de belastingen voor bedrijven te verlagen en de regelgeving te versimpelen.

  Het aandeel Samsung was een opvallende daler en verloor in Zuid-Korea 1,9 procent. Beleggers reageerden op opmerkingen van financieel topman Lee Sang Hoon, die aangaf dat de tweedekwartaalcijfers mogelijk “niet zo heel goed” zullen zijn. De bestuurder gaf geen concrete cijfers, het technologiebedrijf komt waarschijnlijk volgende week met voorlopige resultaten naar buiten.

  Op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten werden ook overwegend verliezen geleden. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,4 procent en in Seoul verloor de Kospi 0,6 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index nagenoeg vlak in de middaghandel.

 2. forum rang 10 voda 25 juni 2014 18:03
  AEX sluit lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is woensdag lager gesloten in het spoor van de Europese beurzen waar ook rode cijfers op de borden stonden.

  De AEX-index sloot 0,9% lager op 411,93 punten, de Midkap verloor 1,1% op 644,08 punten en de Smallcap eindigde 1% lager op 596,22 punten.

  De Amsterdamse beurs opende woensdag al lager nadat Wall Street een dag eerder fors in moest leveren. Wall Street krabbelde woensdag wat op maar niet voldoende voor de AEX om op mee te liften.

  "Er gebeurde woensdag buiten het Damrak meer dan binnen", zegt Laurens Maartens van Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij, verwijzend naar de bommelding op de Dam in Amsterdam, dicht bij Beursplein 5.

  Volgens de handelaar is het niet zo gek dat de markt nu omlaag gaat. "De halve wereld staat in brand maar aandelen gingen nog steeds omhoog." Maartens wijst op de hoge waarderingen die, vooral in Europa, niet passen bij de economische situatie. "Het is nog geen hosanna en het herstel is traag."

  Dat bleek ook uit macrodata die woensdag verschenen. Uit een rapport van het Duitse onderzoeksbureau GfK kwam naar voren dat het consumentenvertrouwen in de grootste economie van de eurozone in juli onverwacht is gestegen. GfK meet altijd een maand vooruit. Echter, in Italie en Frankrijk daalde het vertrouwen.

  Positief was de opwaartse bijstelling van een aanvankelijke krimp van de Nederlandse economie van 1,4% in het eerste kwartaal naar -0,6%.

  Vanuit de VS kwam een tegenovergesteld bericht: daar kromp de economie in het eerste kwartaal veel sterker dan aanvankelijk gedacht: met 2,9%.

  "Hierdoor zakte de dollar weer weg tijdens de middag", aldus Maartens. De euro noteert rond het slot in Amsterdam $1,3637, versus $1,3616 aan het begin van de dag om 08.50 uur.

  Aegon hield woensdag zijn beleggersdag in New York en maakte daarbij bekend dat het meer gaat investeren om de uitvoering van zijn strategie te versnellen. Het aandeel daalde 1,4%.

  Donderdag zal volgens Maartens niet veel anders zijn dan de afgelopen dagen. Op macro-economisch gebied staan er alleen Amerikaanse cijfers op het programma. Om 14.30 uur staan zowel de persoonlijke inkomens en uitgaven over mei als de wekelijkse steunaanvragen geagendeerd.

  Voor de persoonlijke inkomens wordt op maandbasis een stijging van 0,4% verwacht, tegen +0,3% in april. De uitgaven zouden in mei ook met 0,4% zijn toegenomen, tegen een daling van 0,1% een maand eerder.

  De wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zouden voor de week eindigend op 21 juni zijn uitgekomen op 310.000 nieuwe aanvragen, tegen 312.000 in de week ervoor.

  Verder vangt een EU-top aan in het Belgische Ieper, waar voorafgaand een herdenking plaats vindt van de Eerste Wereldoorlog.

  Staatsobligaties zijn woensdag hoger gesloten. Italie haalde EUR3,5 miljard op met een tweetal leningen. Donderdag plaatsen Hongarije en Denemarken staatsleningen in de markt.

  Op Wall Street staan de markten hoger, waarbij de Dow Jones index 0,1% wint.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


 3. forum rang 10 voda 25 juni 2014 18:32
  Europese beurzen sluiten opnieuw lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn woensdag opnieuw lager gesloten, de vierde handelssessie op rij. Een lager slot van Wall Street op dinsdag was de voornaamste boosdoener.

  De EuroStoxx 50 sloot 1% lager op 3.252,31. De DAX-30 daalde 0,7% tot 9.867,75, de CAC-40 sloot 1,3% lager op 4.460,60 en de FTSE-100 verloor 0,8% op 6.733,62.

  Wall Street herstelde woensdag, de Dow Jones index noteerde rond het slot in Europa 0,1% hoger, maar de Europese markten wisten opnieuw niet in het zwart te eindigen. De beurzen in Europa openden de dag al lager in het spoor van Azie.

  Het sentiment wordt deels beheerst door de dreigende escalatie in Irak maar ook nog altijd door een reeks aan tegenvallende Europese macrodata van eerder deze week, waaronder een tegenvallend Duits ondernemersvertrouwen en een afnemende inkoopmanagersindex voor de eurozone.

  Woensdag kwamen daar weliswaar beter dan verwachte data over het Duitse consumentenvertrouwen bij, maar viel datzelfde consumentenvertrouwen in Frankrijk en Italie juist tegen.

  Bovendien waarschuwde het nationale statistiekbureau in Frankrijk voor een lager dan verwachte economische groei in 2014.

  Analisten van ETX Capital wijzen erop dat de angst voor een verdere escalatie in Irak, samen met tegenvallende bijgestelde Amerikaanse BBP-cijfers tijdens de middag extra druk zetten op de Europese aandelenmarkten. De Amerikaanse economie kromp in het eerste kwartaal op jaarbasis met 2,9%, voor het grootste deel te wijten aan het strenge winterweer.

  "Dit is het slechtste kwartaal sinds de eerste drie maanden van 2009 na de financiele crisis van 2008", aldus ETX Capital.

  Op bedrijfsvlak was GDF Suez e e n van de blikvangers na de bekendmaking van de Franse overheid dat men een belang van 3,1% in het energiebedrijf heeft verkocht voor EUR1,5 miljard. Parijs wil geld ophalen zodat het een belang kan nemen in conglomeraat Alstom (+0,7%). GDF Suez daalde 2,3%.

  Ondertussen had het Duitse Metro wel een goede dag. Het aandeel van de kledingretailer steeg met 1,7% dankzij een adviesverhoging naar neutral van overweight bij JP Morgan.

  De euro noteerde rond het slot in Europa $1,3637, versus $1,3616 aan het begin van de dag om 08.50 uur.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

 4. forum rang 10 voda 25 juni 2014 22:33
  Wall Street sluit hoger

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is woensdag hersteld van de forse verliezen een dag eerder. De Amerikaanse aandelenmarkten wisten teleurstellende BBP-cijfers van zich af te schudden.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,3% hoger op 16.867,51 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,5% tot 1.959,53 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,7% won tot 4.379,76 punten.

  Uit de definitieve lezing bleek dat de grootste economie van de wereld in het eerste kwartaal met 2,9% is gekrompen, de scherpste daling van het bruto binnenlands product sinds de recessie vijf jaar geleden eindigde.

  De grootste boosdoener zou het strenge winterweer zijn maar niet alle marktvolgers zijn daarvan overtuigd.

  "Je kunt het weer echt niet meer de schuld geven met dit soort cijfers", vindt Dave Rovelli, vermogensbeheerder bij Canaccord Genuity.

  "Iedereen wilde een correctie en als je de geopolitieke spanningen en deze zwakke BBP-cijfers bij elkaar optelt, dan krijgen we die correctie wellicht ook", concludeert hij verder.

  Uit een rapport van Barclays dat woensdag verscheen bleek dat een meerderheid van beleggers zich het meest zorgen maakt over de impact van de recente geopolitieke problemen op de aandelenmarkten.

  Uit een andere economische publicatie bleek woensdag dat de vraag naar duurzame goederen in april met 1,0% is gedaald, met name omdat er minder defensie-orders binnen kwamen. Onderliggend was er wel sprake van verbetering na de zwakke wintermaanden.

  Barnes & Noble meldde woensdag dat het zijn retailtak en zijn Nook e-reader activiteiten gaat splitsen in twee publieke bedrijven. Die splitsing moet in het eerste kwartaal van het volgende kalenderjaar zijn afgerond. Het aandeel steeg 5,4%.

  Google (+2,3%) gaf woensdag de aftrap voor zijn jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars en maakte daarbij bekend dat zijn eerste smartwatches - gemaakt door LG en Samsung - beschikbaar zijn. Daarnaast komt er later dit jaar nog een smartwatch met het Android-systeem van Google, meldde het bedrijf.

  Verder werden diverse nieuwe onderdelen van het Android systeem bekendgemaakt, waaronder een nieuw operationeel systeem voor auto's met de naam Android Auto waarmee applicaties veiliger gebruikt kunnen worden tijdens het rijden. Ook komt Google met een nieuw initiatief; Android One waarmee meer goedkope smartphones in opkomende economieen verspreid kunnen worden.

  Grote Amerikaanse omroepen zaten woensdag in de lift nadat het hooggerechtshof in de Verenigde Staten bepaalde dat technologiebedrijf Aereo inbreuk heeft gemaakt op het auteursrecht via zogenaamde dwergantennes. CBS steeg 4,5%, 21st Century Fox won 2%, Comcast dikte 1,1% aan en Walt Disney ging 1,5% omhoog.

  Amerikaanse staatsobligaties zijn hoger gesloten, terwijl de dollar zich ten opzichte van de euro alsnog heeft weten te stabiliseren tijdens de Amerikaanse handelsdag. De Europese munt was rond het slot $1,3628 waard versus $1,3629 om 15.50 uur.

  De olieprijs is woensdag, ondanks een tegenvallend voorradenrapport, hoger gesloten. De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 47 dollarcent hoger op $106,50.

  Op macro-economisch gebied staan er donderdag een tweetal cijfers op het programma. Om 14.30 uur staan zowel de persoonlijke inkomens en uitgaven over mei als de wekelijkse steunaanvragen geagendeerd.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


 5. forum rang 10 voda 26 juni 2014 16:19
  Nikkei sluit licht hoger

  DONDERDAG 26 JUNI 2014, 08:13 uur | 70 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio is donderdag licht hoger gesloten. Beleggers grepen een verzwakking van de Japanse yen en de koerswinsten op Wall Street aan om aandelen bij te kopen. De Nikkei eindigde 0,3 procent in de plus op 15.308,49 punten.
  De Japanse exportbedrijven profiteerden van de goedkopere Japanse munt. Ook zwaargewichten als telecombedrijf Softbank (plus 0,9 procent) en detailhandelsconcern Fast Retailing (plus 0,7 procent) werden gekocht en hielpen de Nikkei vooruit. Rakuten klom 2,9 procent op berichten dat de Japanse internetretailer samen met AirAsia een budgetluchtvaartmaatschappij in Japan wil lanceren.

  Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen ook winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,9 procent hoger in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,9 procent en in Seoul sloot de Kospi 0,7 procent hoger.

 6. forum rang 10 voda 26 juni 2014 18:02
  AEX sluit lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten op een rustige handelsdag.

  De AEX-index sloot 0,3% lager op 410,81 punten, de Midkap verloor 0,3% op 642,03 punten en de Smallcap eindigde 0,6% lager op 592,41 punten.

  "We zijn vandaag licht lager gesloten, ondanks wat positieve macrocijfers, omdat er verder, ook op bedrijfsgebied, weinig spannends gebeurde en er voor beleggers weinig momentum is om op af te gaan", aldus handelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

  Hij voorziet ook voor vrijdag en de komende weken een zijwaartse beweging. "Het wachten is op bedrijfscijfers over het tweede kwartaal en daar verwacht ik weinig schokkends van. Ook in de euro-dollarverhouding gebeurt er weinig", zegt de handelaar.

  "De wereld staat in brand, maar iedereen doet of er niets aan de hand is, wat ook terug te vinden is in het redelijk positieve consumentenvertrouwen", aldus Maartens.

  Op macro-economisch vlak staan vrijdag een vijftal publicaties op de agenda.

  Om 08.45 uur publiceert Franse statistiekbureau Insee de Franse economische groeicijfers voor het eerste kwartaal. Voor dit cijfer zijn geen prognoses beschikbaar. Bij een eerdere raming bleek de Franse economie in het eerste kwartaal niet gegroeid op kwartaalbasis. In het vierde kwartaal steeg het Franse bruto binnenlands product (bbp) met 0,3% op kwartaalbasis en met 0,8% ten opzichte van een jaar eerder.

  Om 10.30 uur verschijnen Britse economische groeicijfers over het eerste kwartaal, waarbij wordt gerekend op een groei op kwartaal- en jaarbasis van achtereenvolgens +0,9% en 3,1%.

  Dertig minuten later om 11.00 uur staat het consumentenvertrouwen in de eurozone over juni op de agenda, waarbij wordt gerekend op een daling van de index die het consumentenvertrouwen meer tot -7,4, tegen -7,1 een maand eerder.

  Om 14.00 uur volgen voorlopige Duitse inflatiedata over juni, waarbij op maand- en op jaarbasis wordt gerekend op een stijging van de consumentenprijzen met achtereenvolgens 0,2% en 0,1%.

  In de VS staat vrijdag slechts het consumentenvertrouwen in juni op de agenda. De data zullen om 15.55 uur naar buiten komen. Naar verwachting komt de index uit op een ongewijzigd niveau van 81,9.

  Staatsobligaties sloten donderdag hoger.

  Rond het slot van de handel in Amsterdam noteerde Wall Street lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,4% daalde.

  De euro noteert omstreeks 17.50 uur ten opzichte van de dollar op $1,3611, tegen $1,3636 om circa 08.05 uur.

  Door Patrick Buis en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; amsterdam@wsj.com


 7. forum rang 10 voda 26 juni 2014 19:40
  Europese beurzen sluiten lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn donderdag lager gesloten. Vrijwel de hele dag kabbelde de markt voort maar de verliezen werden vergroot nadat St. Louis Fed president James Bullard donderdagmiddag waarschuwde dat een renteverhoging door de Federal Reserve mogelijk eerder staat te gebeuren dan verwacht.

  De EuroStoxx 50 sloot 0,6% lager op 3.233,19. De DAX-30 daalde 0,6% tot 9.804,90, de CAC-40 leverde 0,5% in op 4.439,63 en de FTSE-100 sloot vrijwel vlak op 6.735,12.

  De macro-economische agenda was donderdag in Europa nagenoeg leeg. Daarom richtte de markt zijn vizier op het Belgische Ieper en Brussel, waar donderdag de EU-top aanvangt, en volgde de markt met argusogen de ontwikkelingen in Irak.

  Meer richting kwam er gedurende de tweede helft van de handelsdag uit de VS, waar op macro-economisch vlak onder andere persoonlijke inkomens en uitgaven op de agenda stonden en de wekelijkse steunaanvragen. De persoonlijke uitgaven zijn in de VS in mei licht gestegen met 0,2%, terwijl de inkomens met 0,4% stegen. Amerikanen vroegen in de week eindigend op 21 juni 2.000 minder werkloosheidsuitkeringen aan.

  Verder waarschuwde Bullard dat een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank mogelijk begin 2015 plaats vindt.

  Op bedrijfsvlak kon London Stock Exchange rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het beursplatform bekendmaakte de Amerikaanse vermogensbeheerder Frank Russel Co. over te nemen voor $2,7 miljard. Het aandeel won in Londen 6,1%.

  Fresenius Medical Care won in Frankfurt 2,9%, nadat Credit Suisse zijn advies verhoogde naar outperform van neutral.

  Barclays verloor in Londen 6,5%, nadat de Amerikaanse procureur generaal Eric Schneiderman in New York een civiele rechtszaak tegen de bank lanceerde. De aanklacht stelt dat Barclays fraude heeft gepleegd met een zogenaamde 'dark pool', een handelsplatform waarin verkoop- en kooporders niet gerapporteerd worden aan het publiek.

  De Britse vastgoedsector zat donderdag in de lift, nadat de Bank of England maatregelen schetste om de hausse op de huizenmarkt te koelen. Huizenbouwers Persimmon en Barrat Developments wonnen achtereenvolgens 5% en 4,8%. Vastgoedbedrijf British Land Co. won 1,4%, Taylor Wimpey steeg 5,2% en Berkeley Group Holdings sloot 3,2% hoger.

  De Britse bank Standard Chartered leverde in Londen 4,3% in, nadat de bank ervoor waarschuwde dat zijn operationele winst over de eerste helft van het jaar 20% lager zal uitkomen dan een jaar eerder.

  Rond het slot van de handel in Europa noteerde Wall Street lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,5% daalde. De euro is $1,3611 waard versus $1,3635 aan het begin van de handel donderdagochtend.

  Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; amsterdam@wsj.com

 8. forum rang 10 voda 26 juni 2014 22:24
  Wall Street sluit licht lager

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is donderdag met kleine verliezen gesloten, nadat de markten wat op wisten te krabbelen tijdens de tweede helft van een rustige handelsessie. Beleggers leken vooral bezig met de vraag hoe sterk de Amerikaanse economie nu echt is.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% lager op 16.846,13 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde ook 0,1% tot 1.957,22 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,02% afstond tot 4.379,05 punten.

  Aan het begin van de handel gingen de aandelenmarkten in New York onderuit, volgens marktkenners omdat grote institutionele beleggers wat geld uit de markt namen vanwege een herschikking van de portefeuilles aan het eind van het tweede kwartaal. Met hard nieuws had het weinig te maken.

  "Veel van die bewegingen waren institutioneel", bevestigt Jeff Yu, vermogensbeheerder bij UBS AG. "Dat is normaal in deze periode."

  Wat extra bijdroeg aan de dip waren uitspraken van St. Louis Fed president James Bullard die donderdagmiddag waarschuwde dat een renteverhoging door de Federal Reserve mogelijk al in het eerste kwartaal van 2015 plaats vindt.

  "Volgens mij hebben de financiele markten nog niet echt doorberekend hoe dicht we bij onze doelstellingen zijn en ik denk dat voor het [Federal Open Market Committee] hetzelfde geldt", zei de bankier na afloop van een toespraak die hij donderdag hield bij de Council on Foreign Relations.

  Tijdens de middag was sprake van herstel maar het vraagstuk over hoe sterk de Amerikaanse economie is, bleef beleggers bezig houden. Zeker nadat de persoonlijke uitgaven - een belangrijke indicator voor de consumentenbestedingen - in mei minder sterk stegen dan verwacht.

  "We voorzien voor het derde en vierde kwartaal een sterkere groei maar als dat niet uitkomt, dan hebben we een probleem", stelt David Donabedian, chief investment officer bij Atlantic Trust.

  Een grote verliezer op bedrijfsvlak was Bed, Bath & Beyond. De verkoper van woonartikelen en toebehoren kwam woensdagavond reeds met teleurstellende resultaten over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar en gaf een winstwaarschuwing voor het huidige kwartaal. Het aandeel daalde 7,2%.

  Het Britse Barclays (-7,3%) ging met zijn notering in New York ook hard onderuit nadat donderdag bekend werd dat de bank ervan beschuldigd wordt in de Verenigde Staten fraude te hebben gepleegd met een zogenaamde 'dark pool', een handelsplatform waarin verkoop- en kooporders niet gerapporteerd worden aan het publiek.

  Alcoa steeg 2,7% na de aankondiging dat de aluminiumproducent de maker van luchtvaartonderdelen Firth Rixson overneemt voor $2,85 miljard in contanten en aandelen.

  GoPro, maker van videocamera's, beleefde donderdag zijn eerste handelsdag en steeg na de beursgang 30,4% tot een slotkoers van $31,30, tegen een IPO-prijs van $24 per aandeel.

  DuPont verloor donderdag nabeurs ruim 5% nadat het concern een winstwaarschuwing gaf voor het huidige kwartaal en het hele boekjaar.

  Amerikaanse staatsobligaties zijn donderdag hoger gesloten, terwijl de dollar ten opzichte van de euro wat in waarde is gedaald. De Europese munt noteerde rond het slot $1,3606, van $1,3590 om 15.50 uur.

  De olieprijs is donderdag lager gesloten. Er was een gebrek aan drijfveren in de markt en dus richtten beleggers zich op 'oud' nieuws, waaronder de Amerikaanse BBP-data en olievoorraden die woensdag reeds verschenen. De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 66 dollarcent lager op $105,84.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


 9. forum rang 10 voda 27 juni 2014 13:39
  Nikkei eindigt flink lager

  VRIJDAG 27 JUNI 2014, 08:13 uur | 250 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag flink lager geëindigd. Een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar drukte op de Japanse exportbedrijven. De Nikkei sloot met een verlies van 1,4 procent op exact 15.095 punten. De Japanse beurs verloor deze week 1,7 procent.
  Oracle Japan zakte 5,1 procent. De winstvoorspelling van het Japanse onderdeel van het Amerikaanse softwarebedrijf voldeed niet aan de verwachting van analisten. De markt verwerkte ook de nieuwste Japanse inflatiecijfers. De geldontwaarding in Japan liep in mei op tot het hoogste niveau sinds 1982. De Japanse regering verhoogde in april de btw, waardoor de inflatie sinds die maand veel hoger ligt dan voorheen.

  Op de andere belangrijke aandelenbeurzen in het Verre Oosten bleven de verliezen vrijdag beperkt. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent lager in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,3 procent en in Seoul leverde de Kospi 0,3 procent in.

 10. forum rang 10 voda 27 juni 2014 18:04
  AEX sluit vlak

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is vrijdag verdeeld gesloten, waarbij de AEX tussen gedurende de handelsdag tussen een lichte winst en een licht verlies schommelde.

  De AEX-index sloot vrijdag vlak op 410,86 punten, de Midkap verloor 0,3% op 640,15 punten en de Smallcap eindigde 0,5% hoger op 595,55 punten.

  "We zijn vandaag verdeeld gesloten na een erg rustige handelsdag, waarbij de markt een pas op de plaats maakte en tevens sprake was van winstnemingen", aldus handelaar Martijn Weller, marktanalist bij IG Nederland.

  De komende handelsweek meldt Weller met name uit te kijken naar het Amerikaans banenrapport donderdag. Gedurende de eerste helft van de handelsweek kunnen volgens de marktanalist onder andere Duitse detailhandelscijfers op maandag, de Chinese HSBC-inkoopmanagersindex voor de industrie en de Duitse en eurozone producentenprijzen dinsdag en de economisch groeicijfers voor de eurozone in het eerste kwartaal voor richting zorgen.

  Op macro-economisch vlak staan maandag een zestal publicaties op de agenda, waaronder de Duitse detailhandelsverkopen, de Nederlandse producentenprijzen, de geldhoeveelheid in de eurozone, de inflatie in de eurozone, de Amerikaanse aanstaande huizenverkopen en de Dow Jones Economic Sentiment Indicator.

  De Duitse detailhandelsverkopen over mei staan om 8.00 uur op de agenda. Een prognose is niet bekend. In april was op maandbasis sprake van een daling van de verkopen met 0,9%. Op jaarbasis stegen de verkopen met 3,4%.

  Om 9.30 uur volgen de Nederlandse producentenprijzen in mei. Een verwachting is niet beschikbaar. Een maand eerder daalden de prijzen met 0,8%.

  De geldhoeveelheid in de eurozone in mei staat om 10.00 uur op de agenda. De geldhoeveelheid (M3) steeg in april met 0,8%.

  Een half uur later staan de consumentenprijzen in de eurozone in juni gepland. In mei stegen de consumentenprijzen in de eurozone met 0,5%.

  De aanstaande huizenverkopen in de VS in mei verschijnen om 16.00 uur. Ook voor dit cijfer zijn geen verwachtingen beschikbaar. In mei was op maand- en op jaarbasis sprake van achtereenvolgens een stijging met 0,4% en een daling met 9,2%.

  Tot slot staat om 19.00 uur de Dow Jones Economic Sentiment Indicator voor juni op de agenda. In mei noteerde de index op een niveau van 52,8. Een verwachting is niet beschikbaar.

  Staatsobligaties sloten vrijdag verdeeld.

  Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam verdeeld, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,2% daalde.

  De euro noteerde omstreeks 17.50 uur ten opzichte van de dollar op $1,3630, tegen $1,3623 vrijdagmorgen.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

 11. forum rang 10 voda 27 juni 2014 18:05
  Europese beurzen sluiten verdeeld

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag verdeeld gesloten, waarbij zorgen over de economische groei in de eurozone werden bevestigd door verdeeld macro-publicaties.

  De EuroStoxx 50 sloot vrijdag 0,2% lager op 3.227,85. De DAX-30 steeg 0,1% tot 9.815,17, de CAC-40 sloot 0,1% lager op 4.436,98 en de FTSE-100 won 0,3% op 6.757,77.

  Uit een reeks glansloze data uit de eurozone bleek vrijdag onder andere dat de economische groei in Frankrijk in het eerste kwartaal tot stilstand is gekomen en dat de inflatie in Spanje deze maand zwak was, waardoor de zorgen over het risico van deflatie de kop opstaken.

  Tevens werd bekend dat het vertrouwen van consumenten in de eurozone in juni licht is gedaald. De index die het consumentenvertrouwen weergeeft daalde tot -7,5 van -7,1 in mei, waarbij werd gerekend op een niveau van -7,4. De index voor het economisch sentiment daalde onverwacht tot 102,0 van 102,6. Hier was gerekend op een stijging naar 103,0.

  Duitse consumentenprijzen zijn in juni op maandbasis gestegen met 0,3%. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 1,0%.

  Op bedrijvenvlak kon Ophir Energy rekenen op de aandacht van beleggers, nadat UBS zijn advies verlaagde naar neutral van buy. Het Britse olie-exploratiebedrijf presenteerde donderdag een teleurstellende update over een droge bron buiten de kust van Gabon. Het aandeel verloor 5,4%.

  Barclays sloot 0,5% hoger, na donderdag 6,5% ingeleverd te hebben vanwege juridische problemen in de VS. Barclays-Chief executive Antony Jenkins liet donderdag in een memo aan personeel weten dat de bank een intern onderzoek zal uitvoeren, vanwege beschuldigingen van fraude in een rechtszaak in de VS.

  Rolls-Royce stijgt 2,2%, na mediaberichten dat Airbus Group op het punt staat zijn A330 vliegtuigen te upgraden met motoren van Rolls-Royce. Airbus stijgt 1,6%.

  De Britse bouwbedrijven zaten vrijdag in de lift, nadat UBS zijn positieve visie op de sector herbevestigde. Barratt Developments steeg 3,2% en Persimmon won 1,5%.

  Rond het slot van de handel in Europa noteerde Wall Street verdeeld, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,1% daalde.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

 12. forum rang 10 voda 30 juni 2014 16:49
  Bescheiden winst voor Nikkei

  MAANDAG 30 JUNI 2014, 08:39 uur | 104 keer gelezen

  TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag licht hoger gesloten na het forse verlies op vrijdag. Beleggers in Tokio wogen een opleving van de industriële productie in Japan af tegen het aanhoudende geweld in het olierijke Irak.
  De toonaangevende Nikkei-index steeg 0,4 procent tot 15.162,10 punten. De graadmeter daalde vorige week met 1,7 procent, vooral door een min van 1,4 procent op vrijdag. Het Japanse statistiekbureau maakte tijdens de handel bekend dat de industriële productie in mei met 0,5 procent is toegenomen na een daling van 2,8 procent in april. Economen rekenden in doorsnee op een stijging van 0,9 procent.

  Nippon Paper Industries, de op een na grootste papierproducent van Japan, was een van de sterkste stijgers met een koerswinst van 1,2 procent. Het aandeel stond in de belangstelling nadat zakenkrant Nikkei meldde dat de winst bij het bedrijf in het eerste kwartaal mogelijk met 60 procent is gestegen.

  De overige beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien, met een winst van 0,7 procent voor de Kospi in Seoul en verliezen van 0,9 procent voor de All Ordinaries in Seoul en 1 procent op de Hang Seng in Hongkong.

 13. forum rang 10 voda 30 juni 2014 17:57
  AEX slot +0,6%, met dank aan Philips

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot maandag licht hoger af, gesteund door de stevige koerswinst van zwaarwegende component Philips. Macrodata uit de VS zorgden na 16.00 uur voor een slotwinst van 2,3 punten..

  De AEX sloot 0,6% hoger op 413,15 punten. De bandbreedte bedroeg maandag 2,8 punten. De Midkap zakte op het slot 0,3% naar 638,11 punten. De ASX sloot vlak op 595,55 punten.

  Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam licht hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average vlak noteerde.

  Beleggingsstrateeg Joost van Leenders van BNP Paribas Investment Partners kijkt de laatste handelsdag van het jaar terug op een weinig enerverende dag. "Wat het meest in het oog sprong waren de verkopen van bestaande huizen in de VS in mei. Van het gegeven dat het de laatste handelsdag van het jaar was, viel maandag weinig te merken", aldus Van Leenders.

  De opening van de AEX was licht hoger waarna een relatief grillig patroon zich aftekende. Even na 09.00 uur liep de index scherp op, om kort na 12.00 uur de winst weer in te leveren. Geleidelijk aan trad een herstel in dat om 16.00 uur een versnelling kreeg na de beter dan verwachte verkopen van bestaande huizen in de VS over mei.

  Rond 11.00 uur kwamen de inflatiecijfers van de eurozone over juni de markt in en die bleken zich te stabiliseren.

  Philips was het grote nieuws voor het Damrak met de verzelfstandiging van de Lighting-onderdelen Lumileds en Automotive. Het aandeel Philips sloot maandag % hoger. Als de winst van Philips niet wordt meegeteld, komt de winst van de index circa 1 punt lager uit en komt het dagrendement van de AEX meer overeen met de noteringen van de omringende indices.

  Vooruitblikkend verwacht Van Leenders dat later in de week de Amerikaanse arbeidsdata veel aandacht genereren. "Maar dinsdag kan een interessante dag worden met de inkoopmanagersindex uit de VS", aldus Van Leenders.

  Obligatieveilingen staan dinsdag op de agenda voor Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Oostenrijk publiceert dinsdag de details voor de veiling van 8 juli.

  De macro-economische agenda van dinsdag is rijkelijk gevuld. Nederland publiceert om 09.30 uur de producentenprijzen over juni, Duitsland doet dat om 09.55 uur, de eurozone vijf minuten later. Uit de eurozone komt om 10.00 uur de inkoopmanagersindex van de industrie over juni naar buiten en dat impliceert dat deze indices ook van Duitsland, Italie en Frankrijk naar buiten worden gebracht. Dit zijn definitieve cijfers, een voorlopige indruk is al met de markt gedeeld. Duitsland publiceert om 10.00 uur de werkloosheidscijfers over juni, de eurozone maakt om 11.00 uur de werkloosheid over mei bekend. Om 12.00 uur volgen de consumentenprijzen over mei.

  In de VS gaat de aandacht dinsdag uit naar de inkoopmamagersindex van de industrie over juni, de bouwuitgaven over mei en de autoverkopen over juni.

  De inkoopmanagersindex komt dinsdag om 16.00 uur naar buiten. De verwachting is dat deze index uitkomt op 55,8 tegen 55,4 een maand eerder.

  De bouwuitgaven komen ook om 16.00 uur naar buiten. Hiervoor wordt een stijging van 0,5% verwacht. In april bedroeg de stijging 0,2%.

  De autoverkopen over juni worden om 22.00 uur gepubliceerd. Daar kan dus zowel in Europa als in New York pas woensdag op worden gereageerd. Het gaat in dit verband om een zogeheten geannualiseerd cijfer: er zijn op die basis naar verwachting 16,3 miljoen auto's verkocht. Een maand eerder waren dat er nog 16,77 miljoen.

  De staatsobligaties sloten maandag verdeeld.

  De euro kost rond 17.40 uur $1,3690 tegen $1,3629 maandag rond 08.20 uur.

  Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


 14. forum rang 10 voda 30 juni 2014 18:05
  Europese beurzen sluiten verdeeld

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn maandag verdeeld gesloten, nadat uit cijfers van Eurostat bleek dat de consumentenprijzen in de eurozone zich lijken te stabiliseren.

  De EuroStoxx 50 sloot maandag vlak op 3.228,24. De DAX-30 steeg 0,2% tot 9.833,07, de CAC-40 sloot 0,3% lager op 4.422,84 en de FTSE-100 verloor 0,2% op 6.743,94.

  De focus ging gedurende de eerste helft van de handelsdag met name uit naar inflatie-data uit de eurozone. De inflatie kwam conform de verwachting uit op 0,5%.

  Daarmee lijken de consumentenprijzen zich te stabiliseren want in mei stegen ze op jaarbasis met eenzelfde percentage.

  Dat is positief voor de Europese Centrale Bank (ECB), die vorige maand zijn belangrijkste rentestanden verlaagde in de hoop de lage inflatie in de regio te bestrijden. Donderdag volgt een nieuw rentebesluit van de ECB, waar naar verwachting geen nieuwe stimuleringsmaatregelen worden aangekondigd.

  Tevens werd bekend dat de detailhandel in Duitsland, de grootste economie van de eurozone, in mei onverwacht minder heeft omgezet. De omzet daalde ten opzichte van april met 0,6%, waar werd uitgegaan van een stijging met 0,7%. Op jaarbasis namen de detailhandelsverkopen in mei met 1,9% toe.

  De geldhoeveelheid in de eurozone is in mei harder gestegen dan verwacht en steeg met 1,0%, waar gerekend werd op een stijging met 0,8%.

  Gedurende de tweede helft van de handelsdag putte de markt hoop uit beter dan verwachte huizendata uit de VS over mei.

  Qua bedrijfsnieuws kon BNP Paribas rekenen op de aandacht van beleggers. Het aandeel sloot 0,1% hoger, in aanloop naar een verwachte aankondiging van het Amerikaans ministerie van justitie dat de Franse bank een schikking van $9 miljard zal betalen vanwege het schenden van Amerikaanse sancties .

  Philips sloot maandag in Amsterdam 4,4% hoger, nadat het concern bekendmaakte zijn Lighting-onderdelen Lumileds en Automotive onder te gaan brengen in een zelfstandige dochter in een poging de groei aan te jagen, de schaal te vergroten en zich te kunnen concentreren op andere verlichtingsonderdelen.

  Het Duitse Osram Light sloot in Frankfurt 6,6% hoger, nadat JP Morgan Cazenove zijn advies verhoogde naar neutral van overweight.

  Vestas Wind Systems steeg 2,9%, nadat het Deense bedrijf een order won voor 225 windturbines van EDF Renewable Energy voor twee projecten in de VS.

  Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Europa verdeeld, waarbij de Dow Jones Industrial Average vlak noteerde.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


 15. forum rang 10 voda 30 juni 2014 22:40
  Wall Street sluit verdeeld

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is maandag verdeeld gesloten, waarbij de Amerikaanse beurzen een pas op de plaats maakten in voorbereiding op het cijferseizoen en in afwachting van het Amerikaans banenrapport aanstaande donderdag.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,2% lager op 16.826,60 punten. De breed samengestelde S&P 500 sloot vlak op 1.960,23 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,2% won tot 4.408,18 punten.

  Beleggers zullen voorzichtigheid betrachten, aangezien de komende drie dagen veel macro-data verschijnen", stelde Chris Gaffney van EverBank Wealth Management. "De focus ligt daarbij op het Amerikaans banenrapport donderdag, de wekelijkse steunaanvragen en de banengroei in de private sector."

  Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de aanstaande huizenverkopen in de VS in mei harder dan verwacht zijn gestegen. De index die het aantal verkopen meet kwam in mei op 103,9, een stijging van 6,1%. Er werd vooraf een stijging van 1,1% verwacht. Ten opzichte van mei 2014 daalde het aantal verkopen met 5,2%.

  Tevens werd bekend dat de economisch activiteit in de regio Chicago in juni harder dan verwacht is gedaald. De inkoopmanagersindex kwam deze maand uit op 62,6 van 65,5 in mei, waar gerekend werd op een niveau van 62,9.

  De Dow Jones Economisch Sentiment-index is in juni gestegen tot 54,3, tegen 52,8 een maand eerder.

  De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $0,37 lager op $105,37.

  General Motors verloor 0,8%, nadat het concern vanwege veiligheidsvoorzieningen ruim 7,5 miljoen auto's terugriep, vanwege problemen met de contactsleutel rotatie. Het concern verwacht in het tweede kwartaal een eenmalige last te nemen van $1,2 miljard om de kosten van deze recall-gerelateerde reparaties te kunnen dekken.

  Yahoo! won 2,6%, nadat Piper Jaffray het advies voor het fonds heeft verhoogd naar overweight van neutral. De analisten zeiden dat het belang van het bedrijf in Alibaba ondergewaardeerd is.

  PPG Industries neemt het Mexicaanse bedrijf Consorcio Comex over voor $2,3 miljard. Comex maakt coatings en aanverwante producten. De omzet van het bedrijf bedroeg in 2013 ongeveer $1 miljard. PPG steeg 2,9%.

  TreeHouse Foods (-0,1%) neemt snackfabrikant Flagstone Foods over voor $860 miljoen in contanten.

  De producent van digitale sportcamera's GoPro zette maandag zijn opwaartse trend sinds zijn debuut vorige week voort en sloot 12,9% hoger.

  Farmaceut Mannkind won 10,1%, nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration zijn medicijn Afrezza goedkeurde.

  Facebook verloor 0,4%, na mediaberichten dat het concern de news feeds van 700.000 Facebook gebruikers heeft gemanipuleerd als onderdeel van een experiment.

  In de VS staan dinsdag op macro-economisch vlak de inkoopmamagersindex van de industrie over juni, de bouwuitgaven over mei en de autoverkopen over juni op de agenda.

  De inkoopmanagersindex komt dinsdag om 16.00 uur naar buiten. De verwachting is dat deze index uitkomt op 55,8 tegen 55,4 een maand eerder.

  De bouwuitgaven komen ook om 16.00 uur naar buiten. Hiervoor wordt een stijging van 0,5% verwacht. In april bedroeg de stijging 0,2%.

  De autoverkopen over juni worden om 22.00 uur gepubliceerd. Daar kan dus zowel in Europa als in New York pas woensdag op worden gereageerd. Het gaat in dit verband om een zogeheten geannualiseerd cijfer: er zijn op die basis naar verwachting 16,3 miljoen auto's verkocht. Een maand eerder waren dat er nog 16,77 miljoen.

  - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

 16. forum rang 10 voda 1 juli 2014 17:56
  AEX slot +0,6%, focus woensdag op banendata private sector VS

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot dinsdag hoger, in de slotfase van de handelsdag nog bijna 1 punt aandikkend, ofschoon macrodata per saldo daar weinig aanleiding toe gaven, die van China uitgezonderd.

  De AEX sloot 0,6% hoger op 415,48 punten en daarmee noteert de index weer bijna op het niveau van vorige week dinsdag. De bandbreedte bedroeg dinsdag 2,2 punten. De Midkap won op het slot 0,7% op 642,64 punten. De ASX kreeg er 1% bij op 601,24 punten.

  Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,7% noteerde.

  Vermogensbeheerder Leo Montfrooij van T&E-INMAXXA schrijft de finale stijging van de AEX toe aan de daling van de olieprijs, die dinsdag al in een wat eerder stadium verzwakte. "Een andere relatie is bijna niet te leggen. De AEX wijkt met zijn dagrendement ook niet af van de belangrijkste indices in Europa die ook allemaal op hetzelfde moment verder aantrokken, dus het lijkt niet een specifiek aan de AEX gerelateerde oorzaak te hebben", aldus Montfrooij.

  Vermogensbeheerder Marcel van der Schaaf van Harmony Vermogensbeheer kijkt in zijn algemeenheid terug op een redelijk saaie handelsdag waarop macrodata uit China nog goed vielen, maar het Tankan-rapport van Japan weinig reden tot vreugde verschafte. De werkloosheid in de eurozone en Duitsland bleef stabiel, terwijl de inkoopmanagersindex van de Duitse industriele sector op een vertraging in de groei duidde. In de VS kwamen twee licht teleurstellende macrodata uit: de inkoopmanagersindex over juni bleef onder de verwachting en de bouwuitgaven stegen minder hard dan verwacht.

  "Veel partijen kijken inmiddels uit naar de aanstaande halfjaarcijfers. Geo-politiek lopen de risico's zienderogen op, maar daar lijken de financiele markten momenteel immuun voor te zijn. Woensdag zal veel aandacht uitgaan naar de groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector", aldus Van der Schaaf.

  De markt kan woensdag ook aan de slag met de beursgang van NN, de verzekeringstak van ING Groep.

  Duitsland veilt woensdag een kortlopende lening die in april 2019 afloopt met een coupon van 0,50% en een omvang van EUR4 miljard.

  Van de zijde van de eurozone komt om 11.00 uur de derde raming van de groei van de economie over het eerste kwartaal naar buiten. Ook om 11.00 uur verschijnen van dezelfde regio de producentenprijzen over mei, voor de Europese Centrale Bank een belangrijke leidraad. Donderdag maakt de ECB het rentebesluit bekend, om 14.30 uur voorzien van commentaar door voorzitter Mario Draghi.

  In de VS staan hypotheekaanvragen, groei van het aantal banen in de private sector, fabrieksorders en het olierapport geagendeerd.

  De wekelijkse hypotheekaanvragen betreffen de week die eindigt op 27 juni. Er is geen raming voor beschikbaar. Een week eerder daalden de aanvragen met 1%. Moment van publicatie is om 13.00 uur.

  Om 14.15 uur volgen de banendata. De periode betreft juni en de verwachting is dat er in de private sector 210.000 banen zijn bijgekomen. In mei waren dat er 179.000.

  De orders voor duurzame goederen in mei volgen om 16.00 uur. De prognose duidt hier op een daling met 0,4% tegen een stijging met 0,7% een maand eerder.

  Het olierapport volgt om 16.30 uur.

  De staatsobligaties sloten dinsdag overwegend hoger.

  De euro kost dinsdag rond 17.35 uur $1,3682 tegen $1,3685 dinsdag rond 08.10 uur.

  Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

 17. forum rang 10 voda 1 juli 2014 18:28
  Europese beurzen sluiten hoger, banken in de schijnwerpers

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag hoger gesloten. BNP Paribas was de blikvanger nadat bekend werd dat de Franse bank een miljardenboete moet betalen vanwege het overtreden van Amerikaanse sancties. Daarnaast kon ook het Italiaanse Banca Monte dei Paschi op aandacht rekenen

  De EuroStoxx 50 sloot 0,9% hoger op 3.258,71. De DAX-30 steeg 0,7% tot 9.902,41, de CAC-40 ging 0,9% omhoog tot 4.461,12 en de FTSE-100 won ook 0,9% tot 6.802,92.

  BNP Paribas steeg 3,6%. De Franse bank bekende maandag schuldig te zijn aan het overtreden van sancties die de Verenigde Staten hebben opgelegd aan landen als Soedan en Iran. Naast een boete van $8,8 miljard mag de bank ook een jaar lang bepaalde dollar-transacties niet uitvoeren.

  De financieel directeur van BNP Paribas Lars Machenil gaf dinsdag in een reactie aan dat de bank 'geen haast' heeft om zijn kapitaalpositie te versterken naar aanleiding van de boete maar zei ook dat men bekijkt welke mogelijkheden er zijn op dat gebied.

  Volgens analisten van JP Morgan Cazenove betekent het accepteren van de boete dat "de aandelen van BNP Paribas aan een inhaalslag kunnen beginnen nadat ze de afgelopen vier maanden onder de maat hebben gepresteerd." Gemeten over het eerste half jaar zijn de aandelen 10% minder waard geworden.

  De aandelen van Banca Monte dei Paschi (+7,6%) waren dinsdag ook in trek. Een claimemissie van de Italiaanse bank, waarmee aandeelhouders nieuwe aandelen kunnen kopen, is eerder gesloten omdat de rechten zeer in trek waren en op de eerste dag al waren uitverkocht. Vrijdag werd de claimemissie ter waarde van EUR4,99 miljard afgerond. De opbrengst wordt gebruikt om een deel van eerder verkregen staatssteun terug te betalen.

  "De kapitaalverhoging is een keerpunt voor de bank", stelt Peter Garnry, vermogensbeheerder bij Saxo Bank.

  Cijfers over de maakindustrie in Europa gaven dinsdag een gemengd beeld. Verder bleek uit Duitse werkloosheidscijfers dat de werkloosheid in juni op procentuele basis stabiel is gebleven op 6,7%, maar qua aantal met 9.000 is gestegen tot 2,9 miljoen.

  "Als je het banenrapport neemt, samen met de zwakke retaildata van maandag dan moet je constateren dat de grootste economie van de eurozone wat vertraagt", stelt vermogensbeheerder Boris Schlossberg van BK Asset Management. Hij wijst er ook op dat sterke economische publicaties uit het Verenigd Koninkrijk extra druk zetten op de Bank of England om dit jaar de rente al te verhogen van het historisch lage niveau van 0,5%, in plaats van te wachten tot het eerste kwartaal van 2015.

  Mijnbouwers profiteerden dinsdag van sterke inkoopmanagersindices uit China, e e n van de grootste afnemers van delfstoffen. Anglo American steeg 4%, Rio Tinto dikte 3% aan en Glencore Xstrata ging 2,4% omhoog.

  De euro is tijdens de handelsdag in Europa vrijwel stabiel gebleven ten opzichte van de dollar en noteerde rond het slot $1,3680, vrijwel gelijk aan de koers om 08.50 uur. Op Wall Street staan de indexen hoger, waarbij de Dow Jones-index 0,8% wint.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


 18. forum rang 10 voda 1 juli 2014 22:25
  Wall Street sluit hoger, Dow schurkt tegen 17.000 punten

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is dinsdag hoger gesloten, met nieuwe records voor de Dow Jones-index en de S&P-500. Tegenvallende macrodata werden afgeschud maar de volumes waren ook laag.

  De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,8% hoger op 16.956,07 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,7% tot 1.973,32 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,2% won tot 4.458,65 punten.

  De S&P 500 is in het eerste halfjaar van 2014 zo'n 6% gestegen, na een rally van 30% in heel 2013. Vanwege Onafhankelijkheidsdag was dinsdag een rustige dag met lage volumes. Wall Street maakt zich vanwege de viering op 4 juli op voor een verkorte handelsweek waarbij de deuren donderdag eerder dicht gaan en vrijdag helemaal gesloten blijven.

  Macrodata vielen tegen. De inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie tikte een niveau van 55,3 aan voor juni en dit was onder verwachting en minder sterk dan een maand eerder. Een meevaller was de subindex voor nieuwe orders, die wel steeg. De bouwuitgaven daalden in mei maar daar stond wel een opwaartse bijstelling voor april tegenover.

  De enigszins tegenvallende publicaties werden gecompenseerd door sterke Chinese PMI-cijfers. In China steeg de index voor de industriesector in juni tot het hoogste niveau in een half jaar. Het betekende tevens de eerste stijging van de economische activiteit sinds eind 2013.

  "Kopers denken waarschijnlijk nog steeds: de markt kan nog hoger dus we kunnen maar beter instappen. Als je wacht op een correctie of een herprijzing van de markt, die is er nog niet. En dus mis je ondertussen mogelijk rendement als je niet blijft beleggen", schetst Tom Carter, vermogensbeheerder bij JonesTrading Institutional Services, het huidige sentiment op de Amerikaanse markt.

  Na een sterke maand mei zijn de autoverkopen in de Verenigde Staten in juni verrassend genoeg doorgestegen naar het hoogste niveau in acht jaar. In totaal kwam het aantal verkopen uit op bijna 17 miljoen, boven de 16,8 miljoen in mei, zo bleek uit cijfers van Autodata. Sinds januari 2006 werden niet zoveel auto's verkocht in de VS. Vooraf gingen analisten er juist van uit dat de verkopen op maandbasis wat minder sterk zouden stijgen.

  Het aandeel GM steeg 3,6%, terwijl Ford 0,2% daalde. Toyota won 2,2%.

  Amerikaanse staatsobligaties zijn dinsdag lager gesloten, terwijl de dollar licht in waarde is gestegen ten opzichte van de euro. De Europese munt was rond het slot $1,3676 waard, tegen $1,3685 om 15.50 uur.

  De olieprijs is dinsdag licht lager gesloten, na een handelsdag met lage volumes. De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 3 dollarcent lager op $105,34.

  Woensdag zal de meeste aandacht uitgaan naar het rapport over de werkgelegenheid in de Amerikaanse private sector. Vooraf wordt voor de maand juni een groei met 210.000 banen voorzien, tegen 179.000 in mei.

  Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

3.091 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,57 -1,12%
EUR/USD 1,1127 +0,12%
Germany30^ 11.672,30 +0,74%
Gold spot 1.734,30 +0,28%
LDN100-24h 6.106,49 -0,61%
NY-Nasdaq Composite 9.489,87 +1,29%

Stijgers

ADYEN NV
+5,16%
Wolter...
+3,34%
Flow T...
+3,28%
Acomo
+2,93%
Lucas ...
+1,90%

Dalers

Fugro
-10,39%
Wereld...
-7,19%
UNIBAI...
-6,47%
Air Fr...
-5,77%
Sligro
-5,17%

Nieuws Forum Meer»

(13)

boomer92 op 1 jun 2020 03:14
(77)

Dead cat bounce op 1 jun 2020 01:12
(11)

peter545 op 1 jun 2020 01:05
(7)

Hangyodon op 1 jun 2020 00:05
(16)

A3aan op 31 mei 2020 23:20

Column Forum Meer»

(957)

LT-Gokker op 1 jun 2020 03:07
(41)

Leefloon op 31 mei 2020 12:14
(14)

Jilles van den Beukel op 31 mei 2020 09:31
(3)

Felix07 op 31 mei 2020 09:21
(3)

Sander50 op 31 mei 2020 06:47
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare