Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 149 150 151 152 153 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 27 maart 2020 18:03
  AEX met verlies weekend in

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de week in mineur gesloten. De AEX daalde vrijdag 3,7 procent naar 464,93 punten.

  Op weekbasis steeg de index wel zo'n 7 procent. Vorige week eindigde de AEX nog op 431,98 punten.

  "Het was een redelijk nette week, maar wel volatiel", concludeerde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

  Verschillende marktvorsers wezen erop dat met een weekend voor de deur en het nog altijd oplopende aantal coronabesmettingen, beleggers liever wat winst verzilveren. De afgelopen dagen leverden dan ook heel stevige koerswinsten op.

  "Van de snelste bearmarkt in de historie naar de snelste bullmarkt ooit", zo concludeerde investment manager Simon Wiersma van ING. "Het kostte de Dow Jones index slechts drie handelsdagen om van het laagste niveaus sinds 2016 met maar liefst 20 procent omhoog te schieten."

  Met name in de Verenigde Staten begint het aantal met corona besmette personen hard op te lopen. En in China werd ook weer een besmetting geconstateerd die niet kon worden toegeschreven aan een bezoek aan het buitenland.

  De euro/dollar handelde op 1,1078. Olie werd 3,5 procent goedkoper.

  Stijgers en dalers

  Koploper in de AEX was Ahold Delhaize met een koerswinst van 5,4 procent na positieve rapporten van Bernstein en Berenberg. De banken verwachten dat Ahold Delhaize flink zal profiteren van de hamsterende consument.

  Verder steeg betaalspecialist Adyen 1,9 procent en ASR Nederland 1,1 procent.

  De meeste aandelen eindigden echter lager, met een verlies van 8,6 procent voor ING. Shell daalde 7,7 procent en ASML 7,8 procent.

  In de AMX wist alleen Flow Traders er een plus uit te persen, maar wel een van 5,3 procent.

  OCI en Fugro waren de grootste dalers op de tweede lijn. Zij gingen respectievelijk 7,5 en 8,5 procent lager.

  In de AScX was ICT de sterkste stijger met een koerswinst van 6,9 procent. NIBC steeg 2,5 procent.

  ForFarmers, dat vasthoudt aan zijn dividendvoorstel, won 2,4 procent.

  Accell en AMG daalden 7,1 en 8,3 procent. ING verlaagde het koersdoel voor AMG met 10 euro naar 20,00 euro.

  In de lokale lijst viel CM.com op met een koersstijging van 6,5 procent.

  Tussenstand Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden bij de slotbel in Europa tot 3 procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 2. forum rang 10 voda 27 maart 2020 18:38
  Europese beurzen lager het weekend in

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 sloot 3,3 procent in het rood op 310,90 punten, de Duitse DAX daalde 3,7 procent tot 9.632,52 punten en de Franse CAC 40 sloot 4,2 procent in de min op 4.351,49 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 5,3 procent lager op 5.510,33 punten.

  De aandelenmarkten in Europa noteerden scherp lager omdat de zorgen over de gezondheidscrisis weer de kop opstaken, zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

  "Het stijgende aantal besmettingen in landen als Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk heeft het marktsentiment weer aangetast. Het gebrek aan een gecoördineerde en robuuste actie van de EU maakt beleggers ook bezorgd", aldus Madden. Volgens hem toont dit aan dat er weinig solidariteit is in het blok.

  De meeste coronabesmettingen zijn er nu overigens in de VS.

  Op macro-economisch vlak was het vrijdag rustig. Het Franse consumentenvertrouwen daalde licht in maart, waar een stevige afname was voorzien.

  De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1078. Olie werd 3,5 procent goedkoper.

  Bedrijfsnieuws

  EssilorLuxottica heeft de verwachtingen voor 2020 ingetrokken in verband met het coronavirus en de crisis die dat inmiddels wereldwijd aan het veroorzaken is, maar zag in de eerste twee maanden van het jaar nog wel een solide trend. EssilorLuxottica zei vrijdag verder niets over het overnamebod voor de Nederlandse optiekgigant GrandVision. Dat bod ligt onder een vergrootglas van de Europese Commissie. Berenberg heeft er echter alle vertrouwen in dat de deal doorgaat. EssilorLuxottica daalde 6,5 procent. GrandVision sloot vlak.

  Daimler is in gesprek met meerdere banken over een nieuwe kredietfaciliteit van zeker 10 miljard euro waarmee het de gevolgen van de coronacrisis het hoofd kan bieden, zo meldde persbureau Bloomberg. Het aandeel Daimler leverde vrijdag 8,1 procent in.

  ING heeft het koersdoel voor het aandeel Philips verlaagd van 40,00 naar 37,00 euro, met handhaving van het advies op Houden. De koers van het aandeel Philips won vrijdag 1,8 procent.

  Berenberg verhoogde het advies voor Ahold Delhaize van Verkopen naar Houden en het koersdoel van 18,80 euro naar 19,60 euro. Bernstein ruimde zelfs een plekje op de kooplijst in voor het aandeel. Ahold Delhaize zag zijn aandeel vrijdag met 5,4 procent oplopen.

  Berenberg verlaagde het advies voor het aandeel Air France-KLM van Kopen naar Houden en het koersdoel van 12,00 naar 7,00 euro. De koers van het aandeel zakte 6,2 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot tot 3 procent in de min.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 3. forum rang 10 voda 30 maart 2020 06:16
  Uitgelicht: de beursweek in beeld

  (ABM FN-Dow Jones) De afgelopen week was de week waarin het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten in sneltreinvaart steeg. Er kwam ook goedkeuring voor een Amerikaans noodplan ter waarde van 2.000 miljard dollar.

  Het aanvankelijke optimisme over het reddingspakket leek met het oplopen van het aantal infecties in de Verenigde Staten tegen het einde van de handelsweek vervlogen.

  Volgens Cees Smit van Today's Groep is het einde van de correctie ook nog niet in zicht. De vermogensbeheerder voorziet dat de beurzen nog lager kunnen dan de huidige niveaus. Smit pleit dan ook voor voorzichtigheid.

  www.youtube.com/watch?v=nTlzUXPlJqE

  Energie-econoom Hans van Cleef neemt de oliemarkt onder de loep en legt uit wat de redenen zijn voor de recente enorme prijsdaling. Van Cleef presenteert tevens zijn nieuwe ramingen voor de olieprijs.

  www.youtube.com/watch?v=Mpz8JJZF1a4

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 4. forum rang 10 voda 30 maart 2020 17:57
  AEX sluit hoger

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandagmiddag opgeveerd. Op een slot van 475,98 punten, steeg de AEX 2,4 procent.

  Indexzwaargewichten als Unilever, Philips en Royal Dutch Shell hielpen de index maandagmiddag een handje.

  Ondertussen blijven de markten in de ban van de corona-uitbraak. Wereldwijd zijn er inmiddels ruim 741.000 besmettingen geregistreerd. Maandagochtend waren dat er nog 725.000. In Europa zijn Italië en Spanje nog altijd het zwaarst getroffen, terwijl de Verenigde Staten met bijna 144.000 het land is met de meeste besmettingen wereldwijd.

  De Amerikaanse president Donald Trump kondigde zondagavond laat aan dat de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden verlengd tot en met 30 april.

  "Zijn beleggers hiermee gerustgesteld? De tijd zal het leren", aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx, die niet uitsluit dat de Amsterdamse beurs een nieuwe verkoopgolf tegemoet gaat.

  Analisten van Goldman Sachs waarschuwen dat beleggers zich op moeten maken voor een storm van slecht nieuws de komende weken, zowel op het economische als gezondheidsfront. "We denken niet dat de markten in staat zijn om tegen die achtergrond het slechte nieuws in te prijzen."

  Om de economische impact van de virusuitbraak het hoofd te bieden, heeft de Europese Centrale Bank Europese banken dit weekend opgeroepen om het dividend tot zeker oktober op te schorten.

  Analisten van KBC Asset Management vinden het "geen geweldig idee om banken hun reeds aangekondigde dividenden niet te laten uitkeren aan de aandeelhouders. Niet alleen geeft de ECB daarmee het verkeerde signaal dat de huidige kapitaalbuffers mogelijk niet voldoende zijn, maar het is vooral nog maar eens slecht nieuws voor de Europese bankaandelen."

  Het is volgens de analisten van KBC Asset Management ook nog maar de vraag of de Europese banken na oktober 2020 wel al onmiddellijk dividenden zullen mogen uitbetalen, "aangezien de zwakke economische cijfers op dat ogenblik vermoedelijk volop binnenstromen."

  Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in maart is gekelderd terwijl ook het economisch sentiment terugliep.

  Verder zakte de inflatie in Duitsland tussen februari en maart op jaarbasis van 1,7 tot 1,4 procent en bleken de aanstaande woningverkopen in de VS in februari op maand- en jaarbasis gestegen.

  Olie werd maandag 4,6 procent goedkoper en zakte daarmee naar een achttienjarig dieptepunt. De euro/dollar verhandelde rond het slot op 1,1025.

  Stijgers en dalers

  AkzoNobel was maandag koploper in de AEX, met een winst van 6,8 procent. Jefferies verlaagde het koersdoel voor Galapagos, maar zette het aandeel wel op de kooplijst. Galapagos sloot de dag 6,5 procent hoger.

  ASML won 6,6 procent. De omzet en marge zullen dit kwartaal lager uitvallen dan eerder gedacht, waarschuwde ASML, maar in de komende kwartalen zal dit worden ingelopen. UBS was niet echt verrast, en verlaagde het koersdoel slechts van 300,00 naar 295,00 euro.

  Analist Michael Roeg van Degroof Petercam wees op vergelijkbare boodschappen van LAM Research en Applied Materials in de afgelopen weken. Toch klinkt ASML volgens Roeg wat positiever omdat het bedrijf geen terugloop in de vraag ervaart. Ook is de productiecapaciteit nauwelijks geraakt en het omzetverlies in het eerste kwartaal wordt in het tweede en derde kwartaal vermoedelijk wel goedgemaakt.

  Royal Dutch Shell is niet langer van plan een belang te nemen in het Lake Charles LNG project. Dit maakte de Brits-Nederlandse oliereus maandag bekend. Shell kondigde vorige week al aan de investeringen dit jaar terug te schroeven van 25 miljard naar 20 miljard dollar. Het aandeel won 3,9 procent.

  Unilever ging 2,7 procent hoger en Philips won 4,0 procent.

  De grootste dalers in de AEX waren ABN AMRO en ING, die na de oproep van de Europese Centrale Bank besloten om het dividend te schrappen. Rabobank kondigde zondagavond al aan de vergoeding op de eigen certificaten stop te zetten. ABN AMRO daalde maandag 9,9 procent en ING verloor 8,9 procent.

  Ook Unilbail-Rodamco-Westfield en andere vastgoedaandelen stonden onder druk. Welke vastgoedfondsen het meest geraakt worden door het coronavirus, is moeilijk te zeggen, maar analist Herman van der Loos van Bank Degroof Petercam denkt dat fondsen met veel winkelcentra en high street shops relatief gevoelig zijn, zei hij maandag tegen ABM Financial News. Een bedrijf als Unibail-Rodamco-Westfield, dat het accent legt op winkelcentra met entertainment en restaurants, wordt daardoor relatief hard getroffen, meent Van der Loos. Het aandeel daalde maandag 8,8 procent.

  In de AMX won WDP 3,8 procent. Vastgoedsegmenten die minder hard getroffen worden dan retail zijn logistiek en zorg. Ook in logistiek zitten Nederlandse beursgenoteerde vastgoedbedrijven echter weinig, aldus analist Herman van der Loos van Bank Degroof Petercam.

  Eurocommercial Properties verloor 6,7 procent en droeg daarmee de rode lantaarn. Pharming was de sterkste stijger, met 5,9 procent.

  In de AScX deed ICT Group het weer goed, met een plus van liefst 28,7 procent. Sif en Ajax wonnen op bescheiden afstand respectievelijk 8,3 en 3,6 procent.

  NIBC verloor maandag 5,5 procent na de flinke stijging van vorige week en Wereldhave daalde 4,6 procent.

  Het lokaal genoteerde Curetis won 13,0 procent. SnowWorld daalde 14,1 procent. Alle overdekte skiresorts van SnowWorld zitten momenteel dicht vanwege de impact van het coronavirus. Wel is dit volgens de uitbater normaliter de minst drukke periode van het jaar.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs, noteerden de beurzen op Wall Street 2 tot 3 procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 5. forum rang 10 voda 30 maart 2020 17:58
  Europese beurzen sluiten hoger

  Gepubliceerd op 30 maart 2020 17:53 | Views: 0

  AEX 17:56
  475,98 +11,05 (+2,38%)

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend hoger gesloten. Daarmee werden de minnen van eerder op de dag weer weggepoetst. De bankensector stond onder druk na de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) om voorlopig geen dividend meer uit te keren. Op het Damrak gingen ABN AMRO en ING onderuit. Beleggers bleven verder op hun hoede door de coronapandemie, die veel bedrijven heeft stilgelegd.

  De AEX-index op Beursplein 5 sloot 2,4 procent in de plus op 475,98 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 640,72 punten. Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,9 procent. De beurs in Madrid was de negatieve uitschieter en leverde 2 procent in.

  ABN AMRO en ING stonden onderaan de AEX met minnen van 9,9 en 8,9 procent. De beide banken keren volgens de richtlijnen van de ECB tot 1 oktober geen dividend meer uit. ABN AMRO verwacht daarnaast een kwartaalverlies te lijden en koopt geen eigen aandelen meer in. De Belgische bank KBC (min 9,3 procent), de Duitse Commerzbank (min 6,9 procent) en de Italiaanse bank UniCredit (min 7,5 procent) behoorden ook tot de groep banken die het dividend schrappen.

  Adviesverhoging

  Biotechnoloog Galapagos profiteerde van een adviesverhoging en stond bij de grootste stijgers van de Amsterdamse hoofdfondsen met een plus van 6,5 procent. ASML won 6,6 procent. Volgens de chipmachinefabrikant zijn er door de virusuitbraak verstoringen bij verschepingen en in de toeleveringsketen. Dat heeft gevolgen voor de omzet in het eerste kwartaal. Het bedrijf verwacht echter dat de inkomsten opschuiven naar later dit jaar. Olie- en gasconcern Shell schrapte een Amerikaanse investering en won 3,9 procent.

  Bij de middelgrote bedrijven daalde Basic-Fit 5,6 procent. Volgens analisten van ING gaat de compensatie die het fitnessbedrijf abonnees aanbiedt omdat alle sportscholen zijn gesloten, het bedrijf flink pijn doen.

  Staatslening

  In Frankfurt verloor TUI 0,3 procent. De reisorganisatie heeft in Duitsland een staatslening ontvangen om de crisis te doorstaan. TUI heeft de lening van 1,8 miljard euro nodig omdat het vrijwel geen omzet meer draait. EasyJet daalde 7,2 procent in Londen. De prijsvechter staakt per direct al zijn vluchten en er is hommeles binnen het bedrijf.

  De euro was 1,1029 dollar waard, tegen 1,1070 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 5,9 procent goedkoper op 20,24 dollar. Brentolie kostte 12,7 procent minder op 21,76 dollar per vat.
 6. forum rang 10 voda 30 maart 2020 19:30
  Europese beurzen hoger gesloten

  (ABM FN) De Europese aandelenmarkten wisten maandag overwegend te herstellen van verliezen eerder op de dag.

  De Stoxx Europe 600 index won 1,3 procent op 314,88 punten, de Duitse DAX steeg 1,9 procent op 9.815,97 punten en de Franse CAC 40 won 0,6 procent op 4.378,51 punten. De Britse FTSE 100 ging 1,0 procent hoger op 5.563,74 punten.

  "Het gebrek aan een duidelijk en robuust antwoord van Brussel op de huidige coronacrisis hielden de Europese aandelenmarkten voor een groot deel van de dag in bedwang", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Maar het sentiment verbeterde wat richting het einde van de dag."

  Madden wees op geruchten over de uitgifte van zogenoemde corona-obligaties, om de crisis het hoofd te bieden. "Maar dit stuit op verdeeldheid, waarbij lidstaten in het zuiden als Spanje en Italië voor het plan zijn, maar Oostenrijk en Nederland tegen."

  De marktvorser merkte op dat de aandelenmarkten inmiddels overtuigend afstand hebben genomen van het recente dieptepunt. "Het sentiment zakt niet verder weg, maar omdat we nog middenin de crisis zitten zijn de stieren vooralsnog terughoudend."

  Wereldwijd zijn er inmiddels ruim 741.000 besmettingen geregistreerd, hoewel het werkelijke aantal hoger zal liggen. In Europa zijn Italië en Spanje nog altijd het zwaarst getroffen, terwijl de Verenigde Staten met ruim 144.000 het land is met de meeste besmettingen wereldwijd.

  "Het wordt steeds duidelijker dat de lockdowns die momenteel gelden in Europa verlengd moeten worden tot in de zomer, wat verdere impact zal hebben op bedrijven", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC. Daarbij komt het eind van de maand en een "verschrikkelijk" eerste kwartaal in zicht, wat mogelijk leidt tot wat aanpassingen in beleggingsportefeuilles, aldus de marktkenner.

  "De komende weken wordt een storm van slecht nieuws, zowel op het economische als gezondheidsfront, verwacht. We denken niet dat de markten in staat zijn om tegen die achtergrond het slechte nieuws in te prijzen", waarschuwden analisten van Goldman Sachs.

  Om de economische impact van de virusuitbraak het hoofd te bieden, heeft de Europese Centrale Bank Europese banken dit weekend opgeroepen om het dividend tot zeker oktober op te schorten.

  Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in maart is gekelderd terwijl ook het economisch sentiment terugliep.

  Verder zakte de inflatie in Duitsland tussen februari en maart op jaarbasis van 1,7 tot 1,4 procent en bleken de aanstaande woningverkopen in de VS in februari op maand- en jaarbasis gestegen.

  Olie werd maandag 4,6 procent goedkoper en zakte daarmee naar een achttienjarig dieptepunt. De euro/dollar verhandelde rond het slot op 1,1025.

  Bedrijfsnieuws

  Banken stonden maandag Europees breed onder druk vanwege de oproep van de ECB om het dividend voorlopig op te schorten. Het aandeel Commerzbank verloor 6,6 procent, Société Générale daalde 5,1 procent, BNP Paribas ging 5,4 procent lager en Barclays leverde 3,5 procent in.

  In Amsterdam leverden ABN AMRO en ING Groep respectievelijk 9,9 en 8,9 procent in, nadat ze ook al gehoor gaven aan de oproep van de ECB. Dit gold ook voor KBC Groep dat 9,3 procent verloor in Brussel.

  Het Italiaanse UniCredit schortte ook het dividend op en daalde 7,5 procent. Analisten van Citigroup rekenen erop dat andere Italiaanse banken zullen volgen. Aandelen Mediobanca en Intesa Sanpaolo verloren 3,6 tot 6,1 procent van hun waarde.

  Ondanks de lagere olieprijs gingen energie-aandelen wel hoger. Royal Dutch Shell en BP stegen zo'n 2,6 tot 5,9 procent in Londen.

  ASML won 5,8 procent in Amsterdam. De omzet en marge zullen dit kwartaal lager uitvallen dan eerder gedacht, waarschuwde ASML, maar in de komende kwartalen zal dit worden ingelopen. UBS was niet echt verrast, en verlaagde het koersdoel slechts van 300,00 naar 295,00 euro.

  Prijsvechter easyJet houdt zijn gehele vloot aan de grond vanwege de coronacrisis en neemt maatregelen om de kosten te drukken. Het aandeel daalde 7,2 procent.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs, noteerden de beurzen op Wall Street 2 tot 3 procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  pers@abmfn.be
  Redactie: +32(0)78 486 481

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 7. forum rang 10 voda 31 maart 2020 17:52
  AEX hoger gesloten

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag hoger de dag uit gegaan. De AEX won 1,6 procent op 483,44 punten.

  Voor beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management kwamen de groene koersen vandaag als een verrassing. "In de afgelopen weken begonnen beurzen doorgaans de week fors lager", aldus Schutte.

  "Beleggers proberen wat over de huidige malaise heen te kijken met de hoop op een sneller herstel van de economie dan waar veel doemdenkers op rekenen." De vraag die veel beleggers volgens de beleggingsadviseur bezig houdt, is hoeveel ellende er inmiddels is ingeprijsd en hoelang de crisis nog zal voortduren.

  Schutte ziet dat grote bedrijven op de beurs inmiddels wat stand lijken te houden, met uitzondering van de financials. "Shell lijkt inmiddels bijna immuun voor een verdere daling van de olieprijs en ook Unilever houdt stand. De middelgrote en kleinere bedrijven zullen het nog wel een tijdlang moeilijk krijgen."

  De beleggingsadviseur is er evenwel niet gerust op dat het gevaar geweken is en dat de bodem is gevonden. "De AEX koerst ver boven de 400-puntengrens, maar het is niet lang geleden dat de hoofdgraadmeter daar nog onder noteerde." Een terugval sluit Schutte niet uit.

  Woensdag staan de inkoopmanagersindices van Markit voor de mondiale industrie op de rol, maar vanochtend waren er al cijfers van de Chinese overheid. Die lieten een enorm herstel zien van zowel de inkoopmanagersindex voor de industrie als de dienstensector.

  De index voor de Chinese industrie verbeterde van 35,7 naar 52,0 en voor de dienstensector van 29,6 naar 52,3.

  "De cijfers laten zien dat en V-herstel mogelijk is voor de industrie, maar de diensector zal vermoedelijk niet zo snel herstellen. Mensen zullen niet direct massaal weer vliegtickets kopen of naar de winkel rennen, zodra dit weer mag", aldus Schutte.

  De euro/dollar handelde op 1,1007. Olie werd tot 3,1 procent duurder.

  Stijgers en dalers

  In de AEX won indexzwaargewicht Royal Dutch Shell 7,6 procent, na een tussentijdse update. Volgens UBS verraste de oliereus daarmee niet. Berenberg sprak zelfs van een positieve update gezien de huidige omstandigheden en herhaalde de koopaanbeveling voor het aandeel.

  ArcelorMittal ziet zich genoodzaakt om de productie terug te brengen vanwege de corona-uitbraak. Maar het aandeel reageerde goed op de industriecijfers uit China. Uiteindelijk werd ArcelorMittal op de beurs 8,6 procent meer waard.

  ING Groep leverde opnieuw 4,2 procent in, nadat het aandeel maandag al bijna 9 procent verloor. Op verzoek van de ECB trok de bank het dividend in. Bank of Amerika rekent evenwel toch op een dividenduitkering, maar wel op een later tijdstip.

  AkzoNobel daalde 2,9 procent. Akzo waarschuwde voor de gevolgen van de corona-uitbraak en dat was reden voor KBC Securities om het koersdoel met 10 euro te verlagen naar 75,00 euro.

  In de Midkap trokken Aperam, Boskalis en WDP de kar met koersstijgingen van 8 tot 12 procent. Kepler Cheuvreux plaatste WDP op de kooplijst. Analisten van Kepler spraken van een mooi instapmoment op de huidige koers.

  Ook BAM en TomTom waarschuwden voor de gevolgen van de corona-uitbraak. BAM schrapte het dividend en TomTom stopt per direct met het inkopen van eigen aandelen. Het aandeel BAM verloor 1,3 procent, maar TomTom werd 2,4 procent duurder.

  Air France-KLM steeg 6,1 procent.

  Flow Traders daalde met 1,7 procent. De volatiliteit op de aandelenmarkten de afgelopen weken speelde het handelsbedrijf echter in de kaart, waardoor de koers hard steeg.

  In de AScX ging Brunel 7,9 procent hoger. ICT Group daalde 8,6 procent, na de sterke koersprestatie op maandag.

  Tussenstand Wall Street

  In New York noteerden de beurzen circa een half procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 8. forum rang 10 voda 31 maart 2020 18:59
  Chinese data steunen Europese beurzen

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, nadat de Wereldgezondheidsorganisatie meldde dat de coronavirus-epidemie in Europa zijn piek lijkt te naderen, wat de stemming onder beleggers opfleurde.

  Steeds meer bedrijven treffen intussen noodzakelijke maatregelen om de economische crisis als gevolg van de coronamaatregelen het hoofd te bieden terwijl ook overheden lijken te doen wat nodig is om de schade te beperken.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 1,65 procent hoger op 320,06 punten. De Duitse DAX steeg 1,2 procent naar 9.936 punten. De Franse CAC 40 boekte een plus van 0,4 procent tot 4.396 punten. De Britse FTSE won zelfs 2 procent tot 5.672 punten.

  De problemen met het dodelijke virus zijn overigens nog lang niet voorbij: zo steeg het aantal doden gerelateerd aan het nieuwe virus in 24 uur tijd met meer dan 11 procent.

  De relatief grote blootstelling van de Britse markt aan grondstoffen hielp de FTSE 100 aan de grotere winst, stelde David Madden van CMC Markets.

  Het einde van het kwartaal en de afronding voor portefeuillebeheerders speelde ook een rol dinsdag, volgens Willie Delwiche van Baird. De economische cijfers waren volgens hem vooral positief.

  De beurzen gingen dinsdag positief van start na de nieuwste economische cijfers uit China, die een sterk herstel van de bedrijfsactiviteit lieten zien in maart.
  De inkoopmanagersindices van 52,0 en 52,3 wezen op groei in de industrie én de dienstensector, na de abominabele cijfers van 35,7 voor de industrie en 29,6 voor de rest van de Chinese economie van februari. Woensdag volgen de cijfers van Markit.

  "Het lijkt erop dat de harde reactie van Beijing op de covid-19-crisis zich heeft uitbetaald", stelde Madden.

  Dit leidde tot een fors herstel van mijnbouw- en olie-aandelen. Antonfagasta en Anglo American deden het goed, en ook BP en Shell werden opgepikt door koopjesjagers.

  In de Verenigde Staten meldde Conference Board een kleiner dan verwachte daling van het consumentenvertrouwen in maart. Een inkoopmanagersindex voor de regio Chicago wees weliswaar op toenemende krimp, maar gaf geen schokkende verslechtering weer.

  De huizenprijzen in de grootste stedelijke regio's van de VS stegen met 2,6 procent op jaarbasis, maar waren op maandbasis vrijwel gelijk, bleek dinsdag verder.

  Eerder op de dag bleken de consumentenprijzen in Frankrijk in maart veel minder sterk te zijn gestegen dan in februari. In de eurozone vertraagde de inflatie van de consumentenprijzen tot 0,7 procent, tegen 1,2 procent in februari.

  Duitsland meldde een stabiel werkloosheidscijfer en de Britten een laag maar stabiel economisch groeicijfer.

  De olieprijs steeg eerder op de dag sterk maar zakte weer terug. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 1 procent in het groen op 20,48 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 26,31 dollar werd betaald.

  De euro/dollar noteerde op 1,0997. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0993 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,1015 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  Royal Dutch Shell verkeert in een staat van "aanzienlijk onzekerheid" door de corona-uitbraak en de enorme volatiele olieprijzen, maar beschikt naar eigen zeggen over een sterke liquiditeit om de crisis het hoofd te bieden. Shell sloot 7,6 procent hoger.

  ArcelorMittal heeft de industriële activiteit in alle regio's waar het bedrijf actief is significant zien afnemen of verwacht dat deze onder druk komt te staan als gevolg van de corona-uitbraak en zal in reactie hierop de productie terugbrengen. De koers van de staalfirma steeg niettemin 8,6 procent.

  AkzoNobel heeft vanwege de coronacrisis de outlook voor 2020 ingetrokken. Om de crisis het hoofd te bieden, neemt het verfconcern allerlei maatregelen om de kosten op korte termijn te verlagen. Ook focust het bedrijf op zijn kasstroom. Het aandeel daalde 2,9 procent.

  AB InBev gaat obligaties ter waarde van 4,5 miljard euro uitgeven. Er kwam 5 procent op de aandelenkoers bij.

  Proximus kwam vandaag met een nieuwe strategie voor de langere termijn. De investeringen gaan omhoog en het dividend omlaag. Het aandeel verloor 3,6 procent.

  HelloFresh steeg 13 procent. De maaltijdbezorger heeft goede maanden achter de rug en denkt de marktverwachtingen voor het eerste kwartaal te zullen overtreffen.

  L'Oreal heeft zijn outlook ingetrokken en stelt een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering uit in reactie op de coronacrisis. L'Oreal verwacht dat de omzet in het eerste kwartaal vijf procent lager zal uitvallen dan een jaar eerder, maar ziet wel "bemoedigende" signalen van herstel in de vraag uit China. Het aandeel leverde 3 procent in.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen stonden rond het sluiten van de beurzen in Europa vlak tot licht hoger maar zakten vervolgens in de rode cijfers, met verliezen tot 0,8 procent voor de S&P500-index.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 9. forum rang 10 voda 1 april 2020 18:03
  Stevige minnen op Europese beurzen

  Gepubliceerd op 1 april 2020 17:47 | Views: 248

  AEX 17:58
  471,30 -12,14 (-2,51%)

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met stevige verliezen gesloten. De coronapandemie maakt beleggers nog altijd voorzichtig. Daarnaast werd gereageerd op het Amerikaanse banenrapport van loonstrookverwerker ADP, dat toch enigszins meeviel. Het rapport geldt doorgaans als een voorbode voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

  De AEX-index sloot de sessie met een verlies van 2,5 procent op 471,30 punten. De MidKap daalde 2,9 procent tot 646,92 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 4,3 procent in.

  Randstad verloor dik 8 procent aan beurswaarde en was daarmee de sterkste daler in de AEX. Ook ABN AMRO en staalreus ArcelorMittal stonden in de staartgroep van de AEX met verliezen tot 7,5 procent. Shell, dat er naar verluidt alles aan doet om zijn dividendbeleid in stand te houden, won 0,4 procent na eerder ruim op verlies te hebben gestaan. Kredietbureau Moody's oordeelde eerder negatiever over de grote Europese olie- en gasbedrijven.

  Ahold Delhaize

  Supermarktconcern Ahold Delhaize was met een winst van 1,6 procent de sterkste stijger. De grootgrutter profiteerde van positieve berichten van de Amerikaanse branchegenoot Kroger, die zijn verwachtingen voor het eerste kwartaal opschroefde. Ahold Delhaize is met verschillende formules ook in de VS actief.

  In de MidKap was bouwer BAM dagwinnaar met een winst van 3,1 procent. Vastgoedfonds WDP (min 7,2 procent) sloot de rij. Aperam zakte 3,8 procent. De roestvrijstaalproducent stelt de start van zijn aandeleninkoopprogramma met zes maanden uit. Aperam heeft door de pandemie een groot deel van zijn fabrieken moeten sluiten en heeft forse maatregelen genomen om de kosten te verlagen. Dividenden worden wel uitbetaald.

  HSBC

  HSBC en Standard Chartered raakten 9,5 en 7,3 procent kwijt in Londen. Beide Britse banken hebben het dividend geschrapt op verzoek van de Britse financiële toezichthouder. De Duitse bandenmaker Continental verloor in Frankfurt bijna 8 procent na het loslaten van de verwachtingen. In Helsinki kelderde de Finse bandenfabrikant Nokian Renkaat bijna 13 procent.

  De euro was 1,0941 dollar waard, tegen 1,1002 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 20,55 dollar. Brentolie kostte 5,3 procent minder op 24,96 dollar per vat. Oliekartel OPEC slaagde er niet in om een datum vast te stellen voor onderhandelingen, die een einde zouden kunnen maken aan de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië.
 10. forum rang 10 voda 1 april 2020 18:03
  Angst zet AEX lager

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag lager gesloten.

  De AEX sloot 2,5 procent lager op 471,30 punten en de AMX daalde 2,9 procent. De smallcaps op het Damrak bleven beter overeind. De AScX index leverde slechts 0,5 procent in.

  De verliezen van de ochtend, in navolging van het rode slot op Wall Street dinsdagavond, liepen in de middag tijdelijk terug na overwegend meevallende Amerikaanse economische cijfers, maar dit zette niet door.

  Volgens vermogensbeheerder Fred van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor hing de somberheid van woensdagochtend samen met slechte berichten uit Japan en het schrappen van dividendbetalingen door banken en andere bedrijven. "Dat grijpt om zich heen", aldus van Deijck.

  In Japan was er een tegenvallend Tankan-rapport over de economie en een bericht over coronabesmettingen die weer zouden stijgen. Ook de verwachting van de Amerikaanse overheid, dat er waarschijnlijk 100.000 en mogelijk een kwart miljoen mensen in de VS aan het coronavirus zullen sterven, zorgde niet voor veel vrolijkheid. "Dat is wat je kunt verwachten met zo'n grote bevolking en wanneer je laat reageert met maatregelen", volgens de vermogensbeheerder.

  "Angst regeert de markt af en toe", aldus Van Deijck. De éne dag heeft de markt oog voor de coronacrisis en de andere dag voor de maatregelen die worden genomen om die crisis in te dammen, observeerde de vermogensbeheerder.

  In het kader van die maatregelen is het volgens Van Deijck bemoedigend dat er wordt gewerkt aan een Europees solidariteitspact, dat moet voorkomen dat er te grote verschillen ontstaan tussen de economieën van de eurozone. Volgens Van Deijck moeten de landen die dat kunnen, de anderen helpen, om te voorkomen dat ze zelf ook in problemen komen.

  In de middag kwamen Markit en ISM met inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse industrie, die zoals verwacht beide op een krimp in maart wezen. De terugval was echter kleiner dan voorspeld. Ook de werkgelegenheid daalde minder hard dan voorspeld, bleek uit het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP.

  Beleggers kregen vanochtend ook cijfers over de Europese industrie te verwerken. In vrijwel alle regio's nam de krimp toe. Opvallend was dat in Nederland de industrie nog wel licht groeide in maart. Econoom Chris Williamson van IHS Markit denkt dat we nog een flink eind van het dieptepunt vandaan zijn. Hij ziet de vraag van bedrijven en consumenten de komende weken verder teruglopen.

  Ook voor de crisis op de oliemarkt moet er een oplossing komen, zei Van Deijck. De huidige zeer lage olieprijs van 20 dollar is niet houdbaar en brengt grote delen van de Amerikaanse economie in gevaar. Van Deijck voorziet dat zelfs de Verenigde Staten hierdoor zullen moeten meewerken aan een productiebeperking om het overschot op de markt te verlagen. De Amerikanen hebben tot nu toe steeds Saoedi-Arabië de kastanjes uit het vuur halen en voerden zelf de productie van schalie-olie verder op. Het Arabische koninkrijk heeft daar genoeg van en zorgt nu door extra olie te pompen dat alle landen heel veel pijn lijden onder een zeer lage olieprijs. De markt zal een doorbraak afdwingen, denkt Van Deijck, als de opslagcapaciteit voor olie op raakt. Hij ziet een beleidswijziging redelijk snel gebeuren, maar denkt niet dat de olieprijs dit jaar nog richting 60 dollar zal gaan.

  De olieprijzen liepen woensdag met 1,5 procent terug, maar bleven wel boven de 20 dollar per vat. De wekelijkse olievoorraden in de VS bleken woensdag fors te zijn gestegen, wat geen verrassing was. De stijging bedroeg 14 miljoen vaten tot 469 miljoen stuks.

  De dollar noteerde op 1,0933. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1021.

  Stijgers en dalers

  Van de 25 hoofdfondsen sloten er vier hoger en de rest verloor 2 procent of meer.

  Randstad leverde 8 procent in en ook financials ABN AMRO en Aegon werden hard geraakt met verliezen van 7,5 en 5 procent. ING wist de dans te ontspringen met een plus van 0,1 procent. De bank verloor in de afgelopen dagen al veel beurswaarde op de aankondiging dat het dividend voorlopig wordt geschrapt.

  Randstad is een procyclisch fonds en daalt altijd sneller als het slecht gaat. Dat is vandaag het geval, zei Van Deijck.

  ASMI en ArcelorMittal verloren beide meer dan 6 procent.

  Royal Dutch Shell was een van de weinige stijgers met een koerswinst van 0,4 procent. Dit was eerder op de dag overigens flink meer. Volgens Van Deijck is Shell met zijn sterke balans goed gepositioneerd om te profiteren van een herstellende olieprijs.

  Just Eat Takeaway won 1,1 procent en Ahold Delhaize, al de hele coronacrisis een sterkhouder, won 1,6 procent. De supermarkten en maaltijdbezorgers hebben voordeel van het sluiten van de horeca vanwege besmettingsgevaar.

  In de Midkap wonnen ook slechts vier fondsen terrein; BAM, Vopak, PostNL en Flow Traders.

  WDP verloor 7 procent. Dinsdag won het aandeel nog flink na een koopadvies van Kepler Cheuvreux.

  Air France-KLM daalde 6 procent.

  Onder de kleinere aandelen steeg Acomo 3,7 procent, gevolgd door ForFarmers.

  De Roermondse funderingsspecialist Sif Holding maakte een koersval van 8 procent.

  Het lokaal genoteerde Value8 steeg 4,8 procent. Het investeringsfonds is 2020 met optimisme gestart, maar de corona-uitbaak raakt wel enkele bedrijven waarin het investeert. Value8 benadrukte woensdag zijn "riante liquiditeitenpositie", die ruimte biedt voor nieuwe investeringen als kansen zich voordoen.

  Wall Street

  Bij de Europese slotbel daalde Wall Street met 2,5 tot 3 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 11. forum rang 10 voda 1 april 2020 19:21
  Europese beurzen sluiten lager

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag lager gesloten, nadat inkoopdata de eerste tekenen van de recessie lieten zien die de regio te wachten staat door de economische impact van de corona-uitbraak.

  De Stoxx Europe 600 index eindigde 2,9 procent lager op een slot van 310,77 punten. De Duitse DAX leverde 3,9 procent in tot 9.544,75 punten en de Franse CAC 40 verloor 4,3 procent op 4.207,24 punten. De Britse FTSE 100 daalde 3,8 procent tot 5.454,57 punten.

  Beleggers blijven zich zorgen maken over de coronacrisis, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. "Het eerste kwartaal was vreselijk en het tweede kwartaal start negatief", aldus de marktvorser.

  De markten wachten op de piek van de corona-uitbraak, om verder koers te kunnen bepalen. Terwijl die piek er in Europa lijkt aan te komen, wordt in de Verenigde Staten gevreesd voor een paar zeer zware weken, zo waarschuwde de Amerikaanse president Trump dinsdagavond. In de VS zijn nu bijna 190.000 besmettingen en zou het aantal sterfgevallen door het virus op kunnen lopen tot 100.000 of zelfs 240.000.

  Ook de economische impact wordt ondertussen steeds meer zichtbaar. De handelsdag begon met een zwak Tankan-rapport uit Japan, met dramatische sentimentscijfers voor de industrie en de dienstensector. De Japanse inkoopmanagersindex voor de industrie daalde naar 44,8 in maart. In China was in dezelfde maand juist sprake van een lichte groei, met een herstel van de index naar 50,1.

  Inkoopdata uit de eurozone lieten ook een krimp van de industrie, waarbij econoom Chris Williamson van Markit waarschuwde dat het ergste nog moet komen.

  Het Verenigd Koninkrijk meldde een inkoopmanagersindex voor zijn industrie over maart van 47,8. Een maand eerder was dit 51,7.

  De euro/dollar noteerde op 1,0933. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1021. Olie werd 2 procent goedkoper na een forse stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

  Bedrijfsnieuws

  Britse bankaandelen werden woensdag flink verkocht nadat de Bank of England het advies gaf dat ook Britse banken hun aandeleninkoopprogramma's en dividend voorlopig opschorten. Barclays daalde 12,0 procent, Lloyds leverde ruim 11,0 procent in, HSBC verloor 9,5 procent en Royal Bank of Scotland eindigde 5,2 procent lager.

  Oliereus BP kondigde maatregelen aan vanwege de coronacrisis. Zo worden de kosten en de investeringen verlaagd. Wel wil BP zich blijven inspannen voor een duurzame vrije kasstroom en uitkeringen aan de aandeelhouders op de lange termijn. Het aandeel verloor 3,1 procent.

  Sectorgenoot Royal Dutch Shell steeg 0,2 procent. Moody’s verlaagde de outlook voor Shell naar negatief. Moody's verwacht evenwel dat de liquiditeitspositie van Shell sterk blijft en dat de energiereus financieel flexibel zal zijn.

  Société Générale heeft na de aanbeveling van de Europese Centrale Bank het dividend over 2019 ingetrokken, net als de doelstellingen voor dit jaar, vanwege de onzekerheid door de corona-uitbraak. Het aandeel leverde 9,5 procent in. Sectorgenoten BNP Paribas en Credit Agricole verloren 5 tot 6 procent aan waarde.

  Morgan Stanley heeft woensdag het advies voor KPN verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 3,40 naar 2,70 euro. De koers van het telecombedrijf verloor 4,0 procent aan waarde.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa lager, waarbij de S&P 500 4,0 procent verloor.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 12. forum rang 10 voda 2 april 2020 18:09
  Shell straalt op Damrak na olie-tweet Trump

  Gepubliceerd op 2 april 2020 17:47 | Views: 1.014

  AEX 18:05
  478,28 +6,98 (+1,48%)

  Royal Dutch Shell A 17:38
  17,83 +1,47 (+9,00%)

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan. Met name de oplopende olieprijzen deden het sentiment goed. In Amsterdam was zwaargewicht Shell de grote winnaar. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zouden Rusland en Saudi-Arabië, die verwikkeld zijn in een olieprijzenoorlog, bereid zijn om de productie met miljoenen vaten terug te brengen.

  De AEX-index op Beursplein 5 sloot de sessie 1,5 procent hoger op op 478,28 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 650,92 punten. Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,5 procent, geholpen ook door de groene koersborden op Wall Street.

  De olieprijzen gingen de afgelopen maand juist hard omlaag. Naast de prijzenoorlog tussen de grote producenten speelt ook mee dat de coronacrisis de vraag naar olie raakt. China zou de lage prijs hebben aangegrepen om zijn olievoorraden aan te vullen. Dat bericht zorgde er al voor dat de olieprijzen opliepen. De tweet van Trump zorgde voor een prijsexplosie.

  Shell

  Een vat Amerikaanse olie kostte bij de slotbel van de beurzen in Europa uiteindelijk 21,4 procent procent meer op 24,68 dollar. Brentolie werd 19,1 procent duurder op 29,44 dollar per vat.

  Bij de hoofdfondsen in Amsterdam was Shell de sterkste stijger met een plus van 9 procent. Branchegenoten als BP in Londen, Total in Parijs en Equinor in Oslo gingen met winsten tot 5,9 procent de handel uit. Bij de middelgrote bedrijven op het Damrak stegen de oliedienstverleners Fugro en SBM Offshore tot 8,7 procent.

  Air France-KLM klom bij in de MidKap in Amsterdam 2,2 procent. De Franse overheid zou geen plannen hebben om de luchtvaartmaatschappij op te splitsen en daarna de Franse tak te nationaliseren. Ook KLM-baas Pieter Elbers ontkende dat aan dergelijke scenario's wordt gewerkt.

  Aalberts

  Aalberts won 4 procent. De impact van de crisis op de activiteiten is volgens de industrieel toeleverancier tot nu toe beperkt gebleven, maar de komende maanden zullen volgens het bedrijf moeilijker worden. Aalberts gaat dan ook in de kosten snijden en het salaris van het hoogste management gaat voor een periode van drie maanden met 20 procent omlaag.

  Eerder op de dag beleefden de graadmeters kortstondig een dip nadat bekend werd dat door de coronacrisis een recordaantal van 6,6 miljoen Amerikanen zich voor een WW-uitkering hadden gemeld. Dat waren er veel meer dan voorzien. De cijfers over de arbeidsmarkt geven beleggers een idee van de klap die het nieuwe coronavirus 's werelds grootste economie toe kan brengen.

  De euro was 1,0856 dollar waard, tegen 1,0941 dollar een dag eerder.
 13. forum rang 10 voda 2 april 2020 18:10
  Shell trekt AEX stevig in het groen

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag met een flinke plus gesloten, nadat vooral de olieprijs enorm opliep.

  De AEX eindigde 1,5 procent in het groen op 478,28 punten.

  "Vergeet die 6,6 miljoen nieuwe steunaanvragen, olie spuit omhoog na de woorden van Trump dat Saoedi-Arabië en Rusland de productie zullen verlagen", zei Jeroen Blokland, hoofd Multi Asset bij Robeco op Twitter.

  De Amerikaanse president Donald Trump sprak met de Saoedische kroonprins en meldde daarna op Twitter te verwachten dat de olieproductie flink zal worden verlaagd. Eerder op de dag gaf Rusland al aan de productie niet te willen verhogen.

  Als gevolg steeg de olieprijs met circa 20 procent.

  Maar het Kremlin ontkende kort na de tweet van Trump dat er een gesprek tussen de Saoedische kroonprins en de Russische president Vladimir Poetin is geweest.

  De details schijnen nog te moeten worden uitgewerkt, zei marktanalist Edward Moya van Oanda. "De tweet van president Trump zou wel eens prematuur geweest kunnen zijn."

  Toch liet The Wall Street Journal vervolgens weten dat Saoedi-Arabië bereid is de productie te verlagen naar minder dan 9 miljoen vaten per dag, mits andere landen ook snijden in hun productie.

  Vrijdag staat het Amerikaanse banenrapport op de agenda en vanmiddag keek de wereld daarom uit naar de wekelijkse steunaanvragen in de VS.

  Nadat die aanvragen vorige week al stegen naar 3,3 miljoen stuks, werd donderdag een getal van ruim 6,6 miljoen naar buiten gebracht.

  De euro/dollar handelde op 1,0860. Dat was voorbeurs nog 1,0935.

  Stijgers en dalers

  Door de enorme prijsstijging van olie profiteert Royal Dutch Shell stevig. Het aandeel won maar liefst 9,0 procent.

  Verder liet ABN AMRO een herstel zien van 6,8 procent en steeg Aegon 4,0 procent.

  Het aantal verliezers was beperkt. En alleen Heineken en ASML leverden meer dan een procent in. ASML werd 2,1 procent goedkoper en de bierbrouwer 1,1 procent.

  In de AMX deelden de oliedienstverleners mee in de feestvreugde op de oliemarkt. SBM Offshore werd 8,7 procent duurder en Fugro 7,6 procent.

  Opvallend was dat Intertrust 4,7 procent steeg en Aalberts 4,0 procent. Intertrust zal geen slotdividend uitkeren vanwege de onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt. Aalberts waarschuwde een beperkte impact te merken van de virusuitbraak, maar kondigde wel maatregelen aan.

  Aperam won 4,6 procent na een koersdoelverhoging door Bank of America.

  Vopak, de afgelopen weken juist de winnaar van de depressie op de oliemarkt, leverde donderdag 6,2 procent in.

  GrandVision werd 8,8 procent goedkoper. Morgan Stanley denkt dat vanwege de corona-uitbraak EssilorLuxottica mogelijk de overnameprijs voor GrandVision zal willen heronderhandelen.

  In de AScX steeg Alfen 9,7 procent en AMG 5,6 procent. B&S won 8,6 procent. B&S schrapte het dividendvoorstel voor de aanstaande aandeelhoudersvergadering. Ook worden er maatregelen genomen om de kosten in de hand te houden,

  Ajax was de grootste daler met een verlies van 5,4 procent.

  Lokaal viel CM.com op met een winst van 11,7 procent. Oliedienstverlener Core Laboratories steeg 6,8 procent.

  Curetis werd bijna een derde goedkoper. De fusie met OpGen is inmiddels afgerond.

  Wall Street

  Bij de Europese slotbel stonden de Amerikaanse beurzen tot bijna 1,5 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 14. forum rang 10 voda 2 april 2020 18:43
  Europese beurzen sluiten hoger

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag licht hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 index sloot 0,4 procent hoger op 312,08 punten. De Duitse DAX steeg 0,3 procent tot 9.570,82 punten en de Franse CAC 40 won 0,3 procent op 4.220,96 punten. De Britse FTSE 100 steeg 0,5 procent tot 5.480,22 punten.

  "Het was een volatiele sessie in Europa vandaag, waarbij de aandelenmarkten vanochtend hoger gingen maar het positieve sentiment ontregeld raakte door de shockerende uitkeringscijfers in de VS", aldus marktanalist David Madden van CMC, die richting het slot weer een beweging omhoog zag, in het spoor van Wall Street.

  Op macro-economisch vlak was het redelijk rustig in Europa. De producentenprijzen in de eurozone daalden in februari op maandbasis met 0,6 procent tegen een verwachte daling van 0,4 procent. Op jaarbasis was sprake van een afname met 1,3 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,0860. Olie steeg liefst 16 procent. De Amerikaanse president Trump heeft telefonisch contact gehad met de Saoedische kroonprins over een oplossing voor de prijzenoorlog tussen Saoedi-Arabië en Rusland. Trump verwacht dat de landen hun productie met 10 miljoen vaten zullen verlagen. Saoedi-Arabië zou overwegen om de productie terug te schroeven tot onder de 9 miljoen vaten per dag, mits andere landen meedoen, meldden bronnen aan The Wall Street Journal.

  Bedrijfsnieuws

  Oliewaarden profiteerden van de snel stijgende olieprijs. Royal Dutch Shell won 8,5 procent, BP 5,9 procent en Total 3,1 procent.

  British Airways zal naar verwachting 36.000 medewerkers naar huis sturen, nu het luchtverkeer grotendeels stil ligt door de corona-uitbraak, meldden Britse media donderdag. Het aandeel van moederbedrijf International Consolidated Airlines verloor ruim een procent.

  Rocket Internet heeft in 2019 de winst en omzet zien aantrekken, ondanks een volatiel jaar, maar door de coronacrisis is er een hoge mate van onzekerheid ontstaan voor de wereldeconomie dit jaar en dit zal ook een negatieve impact hebben op het netwerk van bedrijven in de komende maanden en kwartalen, aldus Rocket. Het aandeel daalde 2,5 procent.

  Barclays heeft donderdag het advies voor Unilever verhoogd van Onderwogen naar Gelijkgewogen bij handhaving van het koersdoel op 50,00 euro. De koers van het aandeel steeg 1,7 procent.

  Michelin heeft woensdagavond aangekondigd dat het dividend wordt verlaagd en dat de jaarvergadering achter gesloten deuren zal plaatsvinden in juni, terwijl het coronavirus rondwaart. Michelin zag zijn aandelenkoers een procent dalen.

  De Deense brouwer Carlsberg heeft vanwege de corona-uitbraak de outlook voor 2020 ingetrokken. Verder gaf Carlsberg aan dat het de kosten terugbrengt en zijn kasstroom op peil probeert te houden. Daarbij benadrukte de bierreus dat het een sterke balans heeft met een schuldratio van 1,25 om deze situatie door te staan. Het aandeel daalde bijna 4 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa 1,5 procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 15. forum rang 10 voda 3 april 2020 18:02
  Verzekeraars onderuit in rode AEX

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag met verlies gesloten.

  De AEX index daalde 1,4 procent tot 472,68 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,5 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 3,0 procent.

  De Amsterdamse beurs daalde vrijdag, terwijl de olieprijs bleef stijgen en een reeks Europese inkoopmanagersindexen voor de dienstensector de ongekende impact van de corona-uitbraak liet zien.

  Inmiddels is het wereldwijde aantal besmettingen met het coronavirus gestegen tot boven de 1 miljoen. Spanje is inmiddels Italië voorbij gestreefd met 117.710 geïnfecteerden. In Italië staat de teller op 115.242 besmettingen.

  De dienstensector in de eurozone is in maart hard gekrompen, mede als gevolg van alle maatregelen die overheden namen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.

  De index voor de dienstensector van de eurozone daalde van 52,6 in februari naar 26,4 in maart. De separate indexen lieten eenzelfde beeld zien. In de meeste landen ging het om de laagste meting in de geschiedenis.

  Twee Amerikaanse indices lieten een verdeeld beeld zien. Waar de index van Markit Economics een forse krimp liet zien, wees de index van het ISM nog steeds op groei.

  Marktanalist Philip Marey van Rabobank meent dat ISM meer naar grote bedrijven kijkt en Markit naar de kleinere. Daarom vormt Markit volgens de analist een betere afspiegeling.

  De focus ging tevens uit naar het Amerikaans banenrapport. Uit deze data bleek dat het aantal banen in maart is gedaald met 701.000 stuks, terwijl de markt vooraf rekende op een veel beperktere daling. Het werkloosheidspercentage steeg naar 4,4 procent, terwijl werd gerekend op een toename tot slechts 3,7 procent.

  Marey van Rabobank merkte echter op dat de daadwerkelijke banenkrimp in maart in de VS tussen de stijging van het aantal steunaanvragen van twee weken geleden en een week geleden ligt. "Twee weken terug zagen we de wekelijkse steunaanvragen al met 70.000 flink oplopen naar 281.000, vorige week bleek de toename ervan rond de 3 miljoen te liggen en uit te zijn gekomen op bijna 3,3 miljoen aanvragen. Ik schat in dat de banenkrimp van maart hier ergens tussen in ligt", aldus Marey, die daarmee de gemelde banenkrimp van 701.000 vrijdagmiddag het begin van de knal noemde. De echte dreun volgt volgens de analist met de cijfers over april en zal ook een representatiever beeld geven van de toestand op de Amerikaanse arbeidsmarkt.

  Ook ING waarschuwde ervoor dat dit nog maar het begin is. "Het Amerikaans banenrapport doorbrak de serie van 113 opeenvolgende maanden van banenwinsten, maar door de timing miste het rapport de kaalslag van de afgelopen twee weken", zei ING. De inperkingen in de bewegingsvrijheid van Amerikanen en de sluiting van bedrijven betekenen volgens ING-econoom James Knightley dat het werkloosheidspercentage in mei gemakkelijk 15 procent zou kunnen bereiken.

  De euro/dollar noteerde op 1,0793. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0811 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0856 op de borden.

  De olieprijs noteerde vrijdag 5,8 procent hoger, na donderdag al 25 procent hoger gesloten te zijn na berichten dat Saoedi-Arabië naar manieren kijkt om de olieprijsoorlog met Rusland op te lossen. Maandag zal OPEC+ vergaderen.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 8 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Ahold Delhaize met een winst van 3,8 procent, gevolgd door Just Eat en DSM met plussen van respectievelijk 3,5 procent en 2,4 procent.

  Royal Dutch Shell daalde 5,2 procent ondanks de hogere olieprijs. Donderdag steeg het aandeel 9 procent. Unibail-Rodamco-Westfield verloor 9,1 procent.

  De verzekeraars waren echter de grootste verliezers. ASR Nederland, Aegon en NN Group verloren achtereenvolgens 6,1 procent, 8,5 procent en 6,5 procent. De Nederlandsche Bank riep verzekeraars op om voorlopig af te zien van dividendbetalingen en de inkoop van eigen aandelen vanwege de onzekerheid die de corona-uitbraak met zich meebrengt.

  In de AMX ging Flow Traders aan kop met een winst van 6,2 procent. GrandVision steeg 2,7 procent, terwijl Air France-KLM 1,4 procent pluste. Vopak won 1,6 procent.

  Eurocommercial en PostNL waren de sterkste dalers bij de Midkappers. De aandelen verloren beide 6,3 procent. Basic-Fit verloor 6,0 procent, terwijl Boskalis 5,9 procent lager sloot.

  Van de kleinere aandelen ging Ajax aan kop met een winst van 3,3 procent. Accell steeg 1,8 procent en Vivoryon won 0,7 procent.

  Nedap verloor 7,9 procent. Het bedrijf uit Groenlo liet vanwege de coronacrisis zijn omzetverwachtingen varen en besloot geen dividend uit te keren.

  Wereldhave verloor 10,0 procent, Alfen daalde 6,0 procent en Vastned noteerde 4,9 procent lager.

  Het lokaal genoteerde Curetis werd 22,5 procent goedkoper.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,5 procent lager op 2.488,21 punten. De Dow Jones index daalde 1,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,4 procent in het rood.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 16. forum rang 10 voda 3 april 2020 18:02
  Stevige minnen op beurzen, verzekeraars voorop

  Gepubliceerd op 3 april 2020 17:58 | Views: 0

  AEX 17:58
  471,46 -6,82 (-1,43%)

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag duidelijk lager geëindigd. Verzekeraars gingen op het Damrak hard omlaag na de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om voorlopig geen dividend uit te keren. Beleggers verwekten verder het Amerikaanse banenrapport dat meer banenverlies en hogere werkloosheid weergaf dan verwacht. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de olieprijzen, na de historische opleving op donderdag.

  De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1,4 procent lager op 471,46 punten. De MidKap daalde 1,5 procent tot 641,18 punten. Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 1,6 procent. Milaan zakte 2,7 procent na een zware krimp van de Italiaanse dienstensector.

  Aegon, ASR en NN Group stonden bij de verliezers in de AEX met minnen van respectievelijk 8,5 procent, 6,1 procent en 6,5 procent. De Nederlandse centrale bank adviseert de verzekeraars om aandeelhouders voorlopig niet te belonen met dividenduitkeringen of de inkoop van eigen aandelen. Volgens de toezichthouder is het nog niet duidelijk hoe lang de coronacrisis voortduurt en kunnen ze het geld beter in kas houden.

  Europese Centrale Bank

  Eerder schrapten veel banken al het dividend na een dergelijke oproep van de Europese Centrale Bank (ECB). Vermogensbank Van Lanschot Kempen (min 1,6 procent) kondigde aan het dividend uit te stellen. De Franse bank BNP Paribas (min 5 procent) en de Spaanse branchegenoot Santander (min 2,5 procent) lieten eveneens weten geen dividend uit te keren. UniCredit daalde 3,5 procent. De Italiaanse bank gaat de komende jaren 5200 banen schrappen in zijn thuisland.

  Technologiebedrijf Nedap zakte 7,9 procent na het schrappen van de prognose en het dividend. Air France-KLM steeg 1,4 procent nadat er berichten kwamen dat Frankrijk en Nederland garant staan voor noodleningen aan het luchtvaartconcern.

  RTL Group

  Mediabedrijf RTL Group zakte 4,3 procent in Frankfurt na het schrappen van het dividend en de vooruitzichten. Hennes & Mauritz (H&M) daalde 1 procent ondanks meevallende eerstekwartaalcijfers. De Zweedse kledingketen verwacht in het lopende kwartaal wel een verlies te lijden

  De euro was 1,0786 dollar waard, tegen 1,0856 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 4,8 procent procent meer op 26,54 dollar. Brentolie werd 8,9 procent duurder op 32,60 dollar per vat. Oliekartel OPEC en andere olielanden houden maandag een videoconferentie om mogelijke productieverlagingen te bespreken.
 17. forum rang 10 voda 3 april 2020 18:42
  Europese beurzen lager het weekend in

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn lager het weekend ingegaan. De Stoxx Europe 600 index sloot vrijdag 1,0 procent lager op 309,06 punten. De Duitse DAX daalde 0,5 procent tot 9.525,77 punten en de Franse CAC 40 verloor 1,6 procent op 4.154,58 punten. De Britse FTSE 100 daalde 1,2 procent tot 5.415,50 punten.

  Er was vooral aandacht voor inkoopdata uit de Europese dienstensector. In de landen in de eurozone en in het Verenigd Koninkrijk kromp de activiteit in de dienstensector afgelopen maand en in de meeste landen ging het ook om de laagste meting in de geschiedenis. De inkoopmanagersindex voor de eurozone daalde van 52,6 in februari naar 26,4 in maart. Voor maart was een index van 28,4 verwacht.

  Hoofdeconoom Chris Williamson van Markit verwacht op basis van deze cijfers dat de economie van de eurozone momenteel met 10 procent op jaarbasis krimpt. En dat gaat nog erger worden, waarschuwde de econoom.

  "Het onderstreept opnieuw welke schade het virus in Europa, en zeker in de EU, aanricht", aldus analist Michael Hewson van CMC Markets. Hij noemde in het bijzonder de Italiaanse inkoopmanagersindex, die daalde van 52,1 in februari naar slechts 17,4 afgelopen maand. Dat betekende de laagste stand in 22 jaar, toen Markit de meting startte.

  "Dat is geen krimp, dat is een economische ineenstorting en zeer tragisch", aldus Hewson.

  Amerikaanse banencijfers bleken vanmiddag zwakker dan gedacht. Toch hield de dollar stand, wat volgens Monex Europe impliceert dat beleggers nog veel slechter verwachten de komende maanden. De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,0793.

  Een vat West Texas Intermediate olie werd vrijdag nog eens 5,5 procent meer waard, na een stijging met 25 procent op donderdag. Volgens de laatste berichten komt de OPEC+ mogelijk maandag bijeen om te praten over een nieuwe productieverlaging van mogelijk 6 miljoen vaten per dag. Voorwaarde is wel dat de VS ook meedoet. Dat zou Amerika mogelijk willen bewerkstelligen door de productie in de Golf van Mexico stil te leggen.

  Marktvolgers zijn echter voorzichtig. Zelfs als er een akkoord wordt bereikt, zal een dergelijk besluit maanden in beslag nemen, waarschuwden analisten van BNP Paribas.

  Bedrijfsnieuws

  International Airlines Group gaat de capaciteit in april en mei verder verlagen, tot ongeveer 90 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit meldde het moederbedrijf van onder meer British Airways, Aer Lingus, Iberia en Vueling donderdagavond. Verder zal IAG in het Verenigd Koninkrijk gebruik maken van regelingen waarmee ruim 30.000 werknemers van British Airways in april en mei met betaald verlof gaan. Met 4.000 piloten is afgesproken dat die in deze periode met onbetaald verlof gaan. Het aandeel daalde 1,0 procent.

  Beiersdorf trekt de outlook voor 2020 in vanwege de mogelijke impact van de corona-uitbraak op de activiteiten, meldde de fabrikant van merken als Nivea en Labello donderdagavond. Uit voorlopige cijfers blijkt verder dat de vergelijkbare omzet van het bedrijf in het eerste kwartaal met 3,6 procent is gedaald op jaarbasis tot 1,91 miljard euro. Het aandeel steeg 0,1 procent.

  Ryanair verwacht dat de nettowinst in het afgelopen boekjaar aan de onderkant van de eerder afgegeven outlook zal uitkomen vanwege de coronacrisis en zegt geen outlook af te kunnen geven voor het nieuwe boekjaar dat op 1 april is begonnen. Ryanair voorspelt voor het afgelopen gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart, een winst van 950 miljoen tot 1 miljard euro. Ryanair vervoerde afgelopen maand slechts 5,7 miljoen passagiers, wat een daling was van 48 procent op jaarbasis. Het aandeel van de Britse prijsvechter daalde 0,3 procent.

  Het Italiaanse UniCredit heeft een akkoord met de vakbonden bereikt over zijn herstructureringsplan, dat duizenden banen zal kosten. In de komende jaren zullen ruim 5.000 bankmedewerkers met vervroegd pensioen gaan en 800 mensen krijgen een nieuwe baan binnen het bedrijf. Dit gebeurt op vrijwillige basis en via natuurlijk verloop. De koers van het aandeel verloor 3,5 procent aan waarde.

  Total heeft voor de tweede keer een grote olievondst gedaan voor de kust van Suriname. Het oliebedrijf zag de koers van zijn aandeel 7,6 procent zakken. Andere olie-aandelen gingen ook onderuit. Royal Dutch Shell verloor 4,6 procent en BP leverde 4,5 procent in.

  Hennes & Mauritz verwacht in het lopende tweede kwartaal verlies te draaien, vanwege de zeer negatieve impact van de coronavirus op het bedrijf. In China ziet het modeconcern evenwel een geleidelijk herstel, nu winkels in het land weer zijn geopend. De koers ging in Stockholm vrijdag toch met een procent omlaag.

  Verzekeraars stonden in heel Europa onder druk, nadat toezichthouders de sector opriepen geen dividend uit te keren om zo beter bestand te zijn tegen de effecten van de coronacrisis. Aegon daalde 8,5 procent, Ageas 5,3 procent, Allianz 1,4 procent en AXA 4,6 procent. Eerder werden Europese banken ook al gevraagd om geen dividend uit te keren.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa zo'n 2 procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 18. forum rang 10 voda 6 april 2020 18:54
  AEX fors hoger gesloten

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag met stevige winsten gesloten. De AEX index steeg 3,9 procent tot 489,82 punten, terwijl de AMX een winst van 3,4 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 5,0 procent.

  Markten veerden maandag wereldwijd op na tekenen dat de verspreiding van het coronavirus vertraagt. De teller staat momenteel wereldwijd op bijna 1,3 miljoen besmettingen, terwijl bijna 70.600 personen aan de gevolgen van het virus zijn overleden. In zowel Italië als Spanje, de twee zwaarst getroffen landen van de eurozone, werd afgelopen weekeinde een vertraging gerapporteerd in het aantal nieuwe infecties en het aantal dodelijke slachtoffers.

  "Het ziet er [vandaag] mooi uit, ondanks de lagere olieprijs", concludeerde beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management, "hoewel ik er dit weekeinde nog wel gemengde gevoelens over had met name vanwege de ontwikkelingen op de energiemarkt, maar de markt snakt naar positief nieuws", aldus Schutte. Een voorzichtige vertraging van de [besmettings]curve en het zicht op een mogelijk einde van de lockdown stemt de markt volgens de adviseur positief. Hoewel hij echter geen grote drama's voorziet, betwijfelt Schutte of dit optimisme terecht is. In zijn visie is de markt veel te vroeg iets te rooskleurig.

  Ook marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank deelt het optimisme van de markt niet. "Hoewel er in Europa wel wat signalen zijn dat het mogelijk de goede kant op gaat, zijn er wereldwijd nogal wat regio's die [juist] nu op slot gaan", zei Mevissen. Daarnaast wijst hij op berichten dat het aantal besmettingen in China weer oploopt, waar dus mogelijk sprake zou zijn van een tweede infectiegolf.

  Op macro-economisch vlak kwam uit Duitsland het nieuws dat de fabrieksorders in februari op maandbasis zijn gedaald met 1,4 procent, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging met 1,5 procent. Volgens Carsten Brzeski laten de data zien dat de impact van het coronavirus nog mild was in februari. "De stilte voor de storm", aldus de econoom van ING.

  De oliefutures stonden maandag onder druk, na het nieuws dat oliekartel OPEC en Rusland een vergadering over een mogelijke verlaging van de productie hebben uitgesteld tot donderdag. De olieprijs noteerde maandag tot 3,9 procent lager.

  De euro/dollar noteerde op 1,0812. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0813 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0808 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 24 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ASMI met een winst van 16,3 procent, gevolgd door Unibail-Rodamco en ArcelorMittal met winsten van respectievelijk 11,5 procent en 10,1 procent.

  ASMI meldde maandag nog steeds bereid te zijn om een dividend uit te keren van 3,00 euro per aandeel, waarvan 1,50 euro in de vorm van een speciaal dividend.

  Kepler Cheuvreux verlaagde het koersdoel voor ArcelorMittal van 15,00 naar 10,00 euro met een onveranderd Houden advies. De staalreus lijkt volgens Kepler in de huidige crisis beter gepositioneerd dan de meeste Europese sectorgenoten, door een sterkere focus op de kasstroom.

  ING won 9,3 procent. Jefferies verlaagde het koersdoel voor ING evenwel fors van 13,50 naar 8,60 euro, maaar handhaafde het koopadvies. De Nederlandse banken behoren volgens Jefferies momenteel tot de slechtst presterende banken dit jaar. Voor ABN AMRO ging het koersdoel van 17,50 naar 8,40 euro bij handhaving van het Houden advies.

  Shell sloot ondanks de lagere olieprijs 0,7 procent hoger.

  Ahold Delhaize was met een verlies van 0,3 procent de enige daler onder de hoofdfondsen.

  In de AMX ging OCI aan kop met een winst van 14,5 procent. OCI houdt vast aan de verwachte dubbelcijferige groei van de verkoopvolumes in 2020 en zei weinig last te ondervinden van het coronavirus. "Alle OCI-producten worden door overheden als essentieel bestempeld om een ononderbroken toevoer van voedsel en andere essentiële producten te garanderen", zei het concern.

  BAM is aangewezen als hoofdaannemer voor de bouw van een noodhospitaal met vijfhonderd bedden in de Noord-Engelse plaats Harrogate, nabij Leeds. Het aandeel won 9,6 procent en was daarmee de op één na sterkste stijger van de Midkap.

  Vopak bungelde onderaan met een verlies van 4,9 procent. Flow Traders daalde 2,2 procent, terwijl GrandVision 2,2 procent inleverde.

  Onder de kleinere aandelen wonnen Wereldhave en NIBC met winsten van achtereenvolgens 14,6 procent en 9,1 procent. Vastned steeg 6,0 procent en Brunel won 8,1 procent.

  B&S Group en Nedap waren de enige dalers van de AScX en daalden respectievelijk 1,0 procent en 3,7 procent.

  De ontwikkelingscombinatie Sonate Spuikwartier, waarin VolkerWessels deelneemt, heeft de eerste twee woontorens van het nieuwbouwproject Sonate in Den Haag in twee separate transacties verkocht aan SPF Beheer en MN. De financiële details van de transacties werden niet vermeld. Het aandeel won 0,2 procent.

  Het lokaal genoteerde Alumexx won 4,5 procent. Het bedrijf stelde dicht bij een "belangrijke overname" van een branchegenoot te zijn.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 4,8 procent hoger op 2.610,05 punten. De Dow Jones index steeg 4,9 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 4,8 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 19. forum rang 10 voda 6 april 2020 18:55
  Beleggers putten moed uit afvlakkende coronacijfers

  Gepubliceerd op 6 april 2020 17:52 | Views: 1.508

  AEX 18:05
  489,82 +18,36 (+3,89%)

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met stevige winsten aan de nieuwe handelsweek begonnen. De hoop op een afvlakking van het coronavirus, na een daling van het aantal besmettingsgevallen in enkele zwaar getroffen landen, gaf beleggers weer moed.

  De AEX-index in Amsterdam eindigde 3,9 procent hoger op 489,82 punten. De MidKap won 3,4 procent tot 662,72 punten. Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 5,8 procent.

  Bij de hoofdfondsen ging ASMI aan kop met een plus van meer dan 16 procent. De chiptoeleverancier wil zijn beloningsbeleid voor bestuurders gaan vergelijken met grotere spelers in de sector. Ook winkelvastgoedbedrijven als Unibail-Rodamco-Westfield (plus 11,5 procent) en buiten de AEX Wereldhave (plus 14,6 procent) waren duidelijk in trek.

  ING

  Daarnaast toonden onder meer financiële fondsen als ING (plus 9,3 procent) en verzekeraars Aegon, ASR en NN Group krachtig herstel. De verzekeraars, met plussen tot 7 procent, gaven gehoor aan de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om het dividend te schrappen. DNB wil dat verzekeraars, net als banken, voorlopig afzien van dividendbetalingen en de inkoop van eigen aandelen om hun financiële buffers aan te vullen. De oproep van DNB zorgde vrijdag nog voor grote koersverliezen onder de verzekeraars.

  In de MidKap won OCI meer dan 14 procent. De kunstmestproducent gaat tot nu toe ongedeerd door de coronacrisis. Al met al denkt OCI nog steeds zijn opbrengsten dit jaar met dubbele cijfers op te kunnen voeren. BAM kreeg er verder bijna 10 procent bij. Een Britse dochter van de bouwer verwacht binnen twee weken een Brits noodhospitaal in een zalencentrum te hebben gerealiseerd. Ook elders is BAM bezig voorzieningen op te tuigen.

  Norwegian Air

  In Oslo zakte Norwegian Air ruim 4 procent. De Noorse luchtvaartmaatschappij vervoerde in maart 60 procent minder passagiers vanwege de virusuitbraak. Rolls-Royce won in Londen ruim 18 procent. De Britse maker van vliegtuigmotoren keert voor het eerst sinds 1987 geen dividend uit.

  De olieprijzen daalden door het uitstel van de videovergadering van de olielanden over mogelijke productieverlagingen. Een vat Amerikaanse olie werd 6,1 procent goedkoper op 26,61 dollar. Brentolie kostte 4,7 procent minder op 32,50 dollar per vat. De euro was 1,0807 dollar waard, tegen 1,0786 dollar op vrijdag.
 20. forum rang 10 voda 6 april 2020 18:55
  Europese beurzen sluiten flink hoger

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn de nieuwe week optimistisch begonnen. De Stoxx Europe 600 index sloot maandag 3,7 procent hoger op 320,58 punten. De Duitse DAX steeg 5,8 procent tot 10.075,17 punten en de Franse CAC 40 won 4,6 procent op 4.346,14 punten. De Britse FTSE 100 steeg 3,1 procent tot 5.582,39 punten.

  "Het is een aardige start van de week voor de aandelenmarkten door een combinatie van factoren", volgens marktanalist Michael Hewsom van CMC Markets. "Allereerst is er een groeiend optimisme dat de sterftecijfers door COVID-19 in Europa afvlakken", aldus de marktkenner.

  "Daarnaast zijn er allerlei nieuwe maatregelen aangekondigd om de economische effecten van het virus op te vangen" zei Hewson, wijzend op overheden in Japan, Singapore en Spanje die extra maatregelen nemen, maar ook de mogelijkheid dat de VS met nog meer overheidsstimulering komen.

  Op macro-economisch vlak was het maandag rustig. De Duitse fabrieksorders namen in februari op maandbasis met 1,4 procent af. In januari stegen de orders nog met 4,8 procent. Op jaarbasis stegen de orders in februari met 1,5 procent. Volgens Carsten Brzeski laten de data zien dat de impact van het coronavirus nog mild was in februari. "De stilte voor de storm", aldus de econoom van ING.

  De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,0812.

  Een vat West Texas Intermediate olie steeg vorige week nog flink, maar noteerde maandag ruim 2 procent lager. De markt wacht op een virtuele OPEC+ vergadering later in de week.

  Bedrijfsnieuws

  Autofabrikanten Volkswagen en Peugeot waren sterke stijgers, met winsten van 7 tot 8 procent, evenals vliegtuigfabrikant Airbus, dat 8,1 procent won.

  Europese prijsvechters zullen in de huidige crisis langer overeind kunnen blijven dan andere luchtvaartmaatschappijen. Dit stelden analisten van Bernstein in een rapport. Ryanair ging 14,4 procent hoger en easyJet won 11,3 procent.

  De financieel directeur van Lufthansa stapte maandag per direct op, om gezondheidsredenen. Het aandeel van de Duitse luchtvaartmaatschappij won 8,8 procent.

  Overheidssteun aan de Europese luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa en Air France-KLM, die zeer zwaar te lijden hebben onder de crisis, zal waarschijnlijk binnen drie weken komen, verwachten analisten van Bernstein. "Eerst versoepelen regeringen de arbeidswetgeving, bieden uitstel op belastingen en heffingen aan, en mogelijk compensatie voor omzetverlies", aldus de broker. Daarna kunnen staatsleningen volgen en tenslotte kunnen overheden aandelenbelangen nemen, waarbij de belangen van de zittende aandeelhouders zouden verwateren. Als de crisis nog tot de tweede helft van het jaar voortduurt is staatssteun de waarschijnlijkste optie. Het aandeel Air France-KLM steeg 2,9 procent.

  Legal & General won 16 procent in Londen, omdat de verzekeraar tegen het advies van de Bank of England in besloot om een slotdividend uit te keren.

  Het aandeel van de Britse vliegtuigmotorenfabrikant Rolls-Royce steeg 16,9 procent, hoewel het bedrijf zijn dividend schrapte, de winstverwachting liet varen en een nieuwe kredietlijn van 1,5 miljard Britse pond bekendmaakte.

  GVC Holding steeg 17,5 procent. De exploitant van gokkantoren staakt zijn dividend.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa zo'n 5 procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 149 150 151 152 153 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,57 -1,12%
EUR/USD 1,1135 +0,18%
Germany30^ 11.672,30 +0,74%
Gold spot 1.737,68 +0,48%
LDN100-24h 6.120,69 -0,38%
NY-Nasdaq Composite 9.489,87 +1,29%

Stijgers

ADYEN NV
+5,16%
Wolter...
+3,34%
Flow T...
+3,28%
Acomo
+2,93%
Lucas ...
+1,90%

Dalers

Fugro
-10,39%
Wereld...
-7,19%
UNIBAI...
-6,47%
Air Fr...
-5,77%
Sligro
-5,17%

Nieuws Forum Meer»

(13)

boomer92 op 1 jun 2020 03:14
(77)

Dead cat bounce op 1 jun 2020 01:12
(11)

peter545 op 1 jun 2020 01:05
(7)

Hangyodon op 1 jun 2020 00:05
(16)

A3aan op 31 mei 2020 23:20

Column Forum Meer»

(957)

LT-Gokker op 1 jun 2020 03:07
(41)

Leefloon op 31 mei 2020 12:14
(14)

Jilles van den Beukel op 31 mei 2020 09:31
(3)

Felix07 op 31 mei 2020 09:21
(3)

Sander50 op 31 mei 2020 06:47
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare