Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 148 149 150 151 152 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 18 maart 2020 18:34
  Angst houdt Damrak in zijn greep

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag opnieuw fors lager gesloten, nadat de angst voor een nieuwe wereld met het coronavirus de markt in zijn greep hield.

  De AEX-index daalde met 4,75 procent tot 404,10 punten. Eerder op de dag werd een dieptepunt op 398,04 punten aangetikt. De Midkap- en kleinere fondsen verloren gemiddeld zelfs bijna 6 procent.

  "Het is duidelijk een angstmarkt", zei vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management. "Mensen moeten wennen aan een nieuw leven, dat ze niet kennen. Je voelt de angst op straat en ook op de beurs. Mensen verkopen aandelen zonder te kijken naar de ratio's."

  Van Eerden bekeek juist de stimuleringsmaatregelen die de Amerikaanse president Donald Trump aankondigde, en meende dat daar niet veel verrassingen bij zaten. "Stimuleren, stimuleren, stimuleren" is het verhaal volgens hem.

  "En nog steeds is er een exodus gaande in aandelen." Hierdoor worden enorme gaten geslagen in de waarderingen. Extreme voorbeelden woensdag waren Shell en de halfgeleiderfondsen ASML en ASMI, aldus Van Eerden.

  Opvallend is volgens Van Eerden dat de particuliere belegger niet aan de verkoopkant zit. Dat zou betekenen dat het professionele partijen zijn, die de markt omlaag drukken.

  "Partijen die gebruik maken van de angst om veel geld te verdienen. De haaien van deze wereld, en dat zijn er veel", aldus Van Eerden. Daarbij zitten ook shortsellers, maar ook andere professionele beleggers.

  Het is een oude beurswijsheid, zegt Van Eerden. "In een angstige markt als deze kun je een aandeel omlaag drukken, en dan komen de angsthazen er achteraan. Het beeld is tegenovergesteld aan een paar maanden geleden, toen hebberige beleggers achter koersstijgingen aanlopen om de boot niet te missen."

  Van Eerden zei verbaasd te zijn dat in Nederland de AFM nog niet is overgegaan tot een verbod op shortselling, zoals dat in Brussel en Parijs inmiddels wel is gebeurd.

  Hij prees de toespraak van premier Rutte eerder deze week, die zei dat Nederlanders ervan moeten uitgaan dat zeker de helft van hen het virus zal krijgen. "Daarmee biedt hij een beetje meer zekerheid, hoe slecht die ook is."

  De rentes op de obligatiemarkten liepen stevig op. Dit had volgens Van Eerden te maken met de plannen van overheden voor grootschalige stimuleringspakketten om de gevolgen van de coronaviruscrisis te verzachten. Dit leidt tot meer aanbod van "veilige" staatsleningen waardoor de prijzen dalen en de rendementen stijgen.

  In Europa was er ook ongerustheid over de ECB, die nogmaals verwarring zaaide door een interview van een Oostenrijkse beleidsmaker, die zei dat de markten vorige week terecht hadden geconcludeerd dat de ECB er niet is om oplopende rentes in eurozone omlaag te drukken. Hij herhaalde daarmee wat voorzitter Christine Lagarde vorige week had gezegd bij de aankondiging van een groot stimuleringspakket, en wat de ECB in de tussentijd probeerde terug te nemen. Woensdag greep de ECB in om de Italiaanse staatsleningen te steunen, om te laten zien dat beleggers gerust kunnen zijn.

  Uit de eurozone kwamen cijfers over de export en de inflatie. In de middag bleken de Amerikaanse olievoorraden te zijn gestegen, wat conform verwachting was.

  De euro/dollar handelde op 1,0847, een daling van 1,6 procent. Daarmee zet de dollar zijn opmars van de afgelopen dagen voort.

  De olieprijs in New York kelderde tot onder 23 dollar, een daling van maar liefst 16 procent. Brent-olie werd 10 procent goedkoper.

  Stijgers en dalers

  In de AEX sloten de meeste aandelen weer lager.

  Aalberts, Shell en ASML verloren zelfs 11 tot 13 procent, en ArcelorMittal 10 procent. Voor Shell was de sterk dalende olieprijs een belangrijke factor.

  Tankopslagbedrijf Vopak onderscheidde zich positief met een koerswinst van 8,6 procent. De dalende olieprijs zorgt voor vraag naar opslag van olie.

  NN Group won 4 procent, vermoedelijk vanwege de hogere obligatierentes, die goed zijn voor verzekeraars.

  Ook Philips, Ahold Delhaize en Unilever sloten licht hoger. "Unilever is een veilige haven", zei Van Eerden. "Beleggers verkopen de meer risicovolle namen, maar willen toch in aandelen blijven en kopen dan Unilever, omdat mensen toch moeten bijven eten."

  Adyen is van de betaalbedrijven een defensieve keuze tijdens de huidige coronacrisis, vanwege de sterke vertegenwoordiging in onlinetransacties, maar de Nederlandse betaalspecialist is niet immuun. Dat stelde JP Morgan Cazenove woensdag. Het koersdoel voor Adyen werd verlaagd van 900 naar 832 euro, maar het advies bleef Overwogen. Het aandeel daalde woensdag 4,5 procent naar 687,60 euro.

  In de AMX werden ASMI en Basic-Fit het hardst geraakt met verliezen van bijna 18 procent. Flow Traders ging nog eens 6 procent hoger. Dit jaar won het aandeel al tientallen procenten, profiterend van de grote beweeglijkheid op de beurzen.

  Bij de smallcaps viel Vivoryon op met een winst van 5,7 procent. Vivoryon heeft zijn onderzoeksprotocol voor de Fase IIb studie VIVIAD met PQ912 voor de behandeling van patiënten met Alzheimer in een vroeg stadium uitgebreid.

  B&S Group verloor 10 procent, fietsenfabrikant Accell 11 procent en Sligro 11,6 procent.

  Bij de lokaal genoteerde aandelen won NIBC 21 procent, na sterke dalingen in de voorgande perioder. Er is veel onzekerheid of het overnamebod van Blackstone nu de koers van NIBC op ongeveer de helft van het overnamebod staat. Een verlaging is wellicht ook niet uitgesloten, schreef ING.

  Recyclingspecialist Envipco werd 37 procent meer waard.

  Curetis verloor 12 procent, na sterke stijgingen. Het diagnosticabedrijf gaat een snelle test voor het coronavirus aanbieden, die wordt gemaakt door diens Chinese partner BGI en die goed gecombineerd kan worden met de longontstekingstest van Curetis.

  Wetenschappelijk uitgever Brill gaf zelfs 17,5 procent prijs.

  Tussenstand Wall Street

  Na sluitingstijd in Europa ging ook Wall Street fors lager. De breed samengestelde S&P500 index daalde 6,6 procent op 2.363,98 punten.


  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 2. forum rang 10 voda 18 maart 2020 18:48
  Europese beurzen weer flink lager de dag uit

  (ABM FN) De Europese beurzen sloten woensdag opnieuw fors lager, vanwege zorgen over de impact van het coronavirus op de mondiale economie.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot woensdag 4,0 procent lager op 279,47 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 5,6 procent naar 8.441,71 punten. De Franse CAC 40 liet een min van 5,9 procent optekenen met een stand van 3.754,84 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 4,1 procent naar 5.080,58 punten.

  "De stimuleringspakketten die op dinsdag werden aangekondigd wisten de markten niet gerust te stellen en er werd vandaag in paniek verkocht", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Beleggers vrezen dat de coronacrisis zal verslechteren, voordat de situatie verbetert."

  Madden wees op diverse overheidsingrepen die de impact van de crisis moeten indammen. "Maar de effecten daarvan zullen nog niet te zien zijn en er is een mogelijkheid dat de maatregelen niet genoeg zijn om een flinke afname van de economische activiteit te vermijden", aldus de marktvorser.

  De marktvorser merkte op dat supermarkten kunnen profiteren van de crisis. "De perceptie is dat de verkoopcijfers van supermarkten in de komende maanden indrukwekkend zullen zijn", aldus Madden.

  Japan kwam woensdagochtend met de handelsbalans over februari naar buiten. De export bleek gedaald, maar de import nog veel sterker.

  In de eurozone steeg het handelsoverschot in januari, terwijl de definitieve inflatie over februari van de muntunie uitkwam op 1,2 procent, gelijk aan een eerdere meting, maar lager dan de 1,4 procent uit januari.

  De olieprijs in New York kelderde tot onder 23 dollar, een daling van maar liefst 16 procent. Brent-olie werd 10 procent goedkoper.

  De euro/dollar noteerde op 1,0847. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0982 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1001 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  BMW heeft de verwachtingen voor 2020 neerwaarts bijgesteld vanwege het coronavirus en de effecten hiervan op de toeleveringsketen en de vraag naar nieuwe auto’s. BMW rekent op een significant lagere winst. BMW daalde 3,0 procent.

  ArcelorMittal heeft voor zijn joint venture met Nippon Steel Corporations, AMNS India, een lening afgesloten ter waarde van ruim 5,1 miljard dollar. Het aandeel van het staalbedrijf daalde 9,9 procent.

  Inditex heeft in 2019 een hogere winst en omzet geboekt, maar heeft de omzet in de eerste zestien dagen van maart vanwege de corona-uitbraak zien kelderen met 24 procent. De modeketen ziet zich gedwongen om tijdelijk duizenden winkels te sluiten. Het aandeel zakte 1,6 procent.

  Outokumpu uit Finland heeft zijn jaarvergadering uitgesteld in verband met de coronacrisis. Er ging woensdag 5,3 procent van de koers af.

  Het Franse Sodexo zal in de eerste helft van het gebroken boekjaar 2020 nog conform de eigen verwachtingen presteren, maar de outlook voor dit boekjaar is vanwege het coronavirus losgelaten. Het aandeel werd woensdag 0,8 procent meer waard.

  Tussenstand Wall Street

  Na sluitingstijd in Europa ging ook Wall Street fors lager. De breed samengestelde S&P 500 index daalde 6,6 procent op 2.363,98 punten.

  Door: ABM Financial News.
  pers@abmfn.be
  Redactie: +32(0)78 486 481

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 3. forum rang 10 voda 19 maart 2020 18:54
  AEX hoger gesloten na volatiele dag

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag na een volatiele handelsdag hoger gesloten. De AEX won 4,6 procent op 422,75 punten.

  Beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management sprak opnieuw van een beweeglijke dag. "Er valt nog geen pijl op te trekken waar het naartoe gaat", aldus Schutte. Een en ander zal volgens hem afhangen van de ontwikkelingen van medicijnen en vooral het verloop van het aantal besmettingen met het coronavirus.

  The Wall Street Journal rapporteerde woensdag dat er in de VS een controversieel plan ligt om vrijwel alle experimentele therapieën goed te keuren voor gebruik op patiënten met Covid-19. Toezichthouder FDA hield dit besluit vooralsnog tegen, omdat er zorgen zijn over de effectiviteit van de medicijnen.

  "Het is vooral wachten op verbeteringen op het coronafront", concludeerde Schutte. Daarbij zullen gecoördineerde acties door centrale banken voor wat steun kunnen zorgen.

  De ECB kondigde woensdagavond een opkoopprogramma aan, waarmee het bestaande programma werd uitgebreid van 250 miljard naar 1.000 miljard euro.

  Dankzij deze ingreep is de risico-opslag op Italiaanse staatsleningen weer gedaald, wat de markt enigszins geruststelde. Als sterke punten van het pakket worden genoemd dat de ECB zelf kan bepalen wanneer er meer wordt opgekocht, en ook ruimte heeft om bijvoorbeeld meer Italiaanse staatsleningen op te kopen, dan Duitse.

  Verder kwam de Bank of England weer in actie. Schutte zag toen de koersen verder oplopen. De Britse centrale bank verlaagde opnieuw de rente met 15 basispunten tot 0,1 procent. Ook werd het opkoopprogramma van staatsobligaties en bedrijfsleningen opgeschroefd met 200 miljard pond tot 645 miljard pond. Vorige week verlaagde de Bank of England ook al de rente, toen met 50 basispunten.

  Volgens beleggingsstrateeg Luke Bartholomew van Aberdeen Standard Investments is nu het einde in zicht qua renteverlagingen door de Britse centrale bank. Verder is het vooral overheidssteun die de economie in het VK moet helpen, volgens de marktkenner.

  In economisch nieuws meldde het Duitse instituut Ifo een sterke daling van zijn vertrouwensindex in maart. De stemming op de beurs is totaal omgeslagen en de Duitse economie, net als andere economieën in Europa, is totaal tot stilstand gekomen, concludeerde econoom Carsten Brzeski van ING. Hij vergeleek dit met het dieptepunt van de kredietcrisis in 2008.

  De olieprijs veerde op, met een stijging van krap negen procent voor een vat ruwe olie in New York, op 24,98 dollar, na zeer sterke dalingen in de voorgaande dagen. Dit gaf de beurzen ook wat steun, aldus Schutte.

  De euro/dollar noteerde op 1,0689. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0900 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloot een meerderheid van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Unibail-Rodamco-Westfield, Aegon en KPN met winsten van 9,8 tot 18,2 procent.

  Aegon gaf een update over zijn financiële situatie en stelde daarmee gerust, volgens analist Albert Ploegh van ING. Tenzij de marktsituatie veel verder verslechtert, zal een slotdividend van 0,16 euro worden uitgekeerd. Het aandeel staat met 1,90 euro fors lager dan het koersdoel van 5,00 euro bij ING.

  Ook financials ING, ABN AMRO en NN Group zaten in de lift.

  AkzoNobel was een sterke daler, met 6,2 procent. ING halveerde het koersdoel voor het aandeel bijna.

  Ook Randstad en Ahold Delhaize waren uit de gratie. Voor Randstad stelde Credit Suisse het koersdoel neerwaarts bij van 44,00 naar 28,00 euro. De aandelen leverden 4,6 tot 5,4 procent in.

  Onder de Midkap-fondsen won Air France-KLM 7,0 procent. ASMI schoot zelfs 18,3 procent omhoog.

  Basic-Fit en Boskalis waren de sterkste dalers, met respectievelijk 12,0 en 8,0 procent.

  Onder de kleinere aandelen verloor Kendrion 10,1 procent, terwijl fietsenfabrikant Accell juist 4,5 procent terugwon en Sligro 10,2 procent won.

  Lokaal waren Core Laboratories en Brill positieve uitschieters, terwijl Curetis onderuitging met 29,2 procent. Laats genoemde aandeel is erg volatiel door speculatie over een mogelijke test voor het coronavirus, wat de afgelopen dagen juist resulteerde in tientallen procenten koerswinst.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs, noteerden de Amerikaanse indexen tot een procent hoger. Techbeurs Nasdaq won zelfs 2,6 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 4. forum rang 10 voda 19 maart 2020 18:55
  Europese beurzen verwelkomen monetaire stimulering

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 sloot 2,9 procent in het groen op 287.80 punten, de Duitse DAX steeg 2,0 procent tot 8.610,43 punten en de Franse CAC 40 sloot 2,7 procent in de plus op 3.855,50 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 1,4 procent hoger op 5.151,61 punten.

  Volgens analisten van BNP Paribas wordt de huidige situatie op de markten pas anders wanneer er een vaccin tegen het coronavirus wordt gevonden. Tot die tijd moeten beleggers vooral het aantal besmettingen in de gaten houden. "In Europa piekt het aantal besmettingen, maar in Italië - het ergst getroffen land - lijkt dit langzaam te stabiliseren, dus verschuift de blik ook naar de VS."

  Ook donderdag was er veel sprake van volatiliteit, net als in de afgelopen dagen. Uiteindelijk trok een voorzichtig optimisme, vooral met betrekking tot monetaire en fiscale stimulering, aan het langste eind.

  De Europese Centrale Bank kondigde woensdagavond laat een stimuleringspakket aan van 750 miljard euro, waarbij zowel staats- als bedrijfsobligaties worden opgekocht. De Duitse tienjaarsrente steeg 17 procent naar 0,18 procent negatief, terwijl de Italiaanse tienjaarsrente 22 procent daalde tot 1,80 pocent.

  De Bank of England greep donderdag voor de tweede maal in korte tijd in, met een renteverlaging van 0,25 tot 0,10 procent. Het opkoopprogramma werd met 200 miljard Britse pond verhoogd tot 645 miljard pond.
  .
  Volgens beleggingsstrateeg Luke Bartholomew van Aberdeen Standard Investments is nu het einde in zicht qua renteverlagingen van de Britse centrale bank. Verder is het vooral overheidssteun die de economie in het VK moet helpen. En er zitten nog wel wat gaten in de plannen die tot nu toe bekend zijn gemaakt door premier Boris Johnson. Batholomew verwacht daarom aanvullende maatregelen.

  Het Britse pond steeg ruim 2 procent aan waarde ten opzichte van de euro en de tienjaarsrente daalde 10 procent tot 0,71 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,0689. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0850.

  Het Duitse ondernemersvertrouwen over maart liet volgens onderzoeksinstituut Ifo een scherpe daling zien van 96,0 in februari naar 87,7 deze maand. De stemming op de beurs is totaal omgeslagen en de Duitse economie is, net als andere economieën in Europa, totaal tot stilstand gekomen, concludeerde econoom Carsten Brzeski van ING. Hij vergeleek dit met het dieptepunt van de kredietcrisis in 2008.

  Olie won bijna 20 procent na de stevige klappen in de afgelopen dagen, en noteerde boven de 26,00 dollar.

  Bedrijfsnieuws

  Credit Suisse heeft de in het vierde kwartaal van 2019 ingezette verbetering van de winstgevendheid kunnen voortzetten in het eerste kwartaal tot nu toe, ondanks de coronavirus-uitbraak en de volatiele markten die daarvan het gevolg zijn. Verder is de Zwitserse bank veerkrachtiger dan een paar jaar geleden en daardoor beter voorbereid op de impact van de virusuitbraak. Het aandeel steeg donderdag 10,9 procent.

  De omzet van Burberry stond fors onder druk in de afgelopen zes weken als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. In de verslagperiode daalde de omzet op een vergelijkbare basis met 40 tot 50 procent. Wereldwijd is 40 procent van het winkelbestand van het Britse luxemerk op slot. De vergelijkbare omzet in het lopende kwartaal valt vermoedelijk 30 procent lager uit. Het aandeel steeg donderdag 3,2 procent aan waarde.

  Lufthansa heeft donderdag de eerder afgegeven resultaten over 2019 bevestigd en blijft bij de eerdere beslissing om het dividend te schrappen vanwege de corona-uitbraak. Lufthansa zei dat de omvang van de coronacrisis nog niet valt in te schatten. Wel waarschuwde Lufthansa dat de verspreiding van het coronavirus een zeer grote impact zal hebben op de wereldwijde vraag naar vliegreizen. Het aandeel steeg 8,6 procent.

  ArcelorMittal schroeft het productieniveau in Europa terug vanwege de coronacrisis. Het bedrijf vermelde geen financiële implicaties. UBS verlaagde donderdag het koersdoel voor ArcelorMittal van 18,00 naar 14,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. De aandelenkoers steeg donderdag 1,1 procent.

  Aegon verwacht dat de geplande dividendbetalingen kunnen plaatsvinden, tenzij de situatie rond het coronavirus aanmerkelijk verslechtert met navenante effecten op de financiële markten. Aegon boekte een koerswinst van 9,8 procent.

  Kledingretailer Next boekte in zijn gebroken boekjaar een hoge winst en omzet. Het Britse bedrijf waarschuwde wel voor een omzetdaling vanwege het coronavirus. Het aandeel steeg 5,3 procent.

  Supermarktketen Ocado profiteerde in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar van een toegenomen vraag door hamsterende consumenten te midden van de coronacrisis. Het aandeel daalde toch 3,0 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot hoger. De S&P 500 won tot één procent, en de Nasdaq zelfs 2,0 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 5. forum rang 10 voda 20 maart 2020 18:04
  AEX in herstelmodus richting weekend

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is positief het weekend ingegaan. Op een slot van 431,98 punten, steeg de AEX 2,2 procent. Op weekbasis verloor de hoofdgraadmeter nipt 0,2 procent.

  Het was een volatiele week voor de beurzen, waarbij stevige winsten en scherpe verliezen elkaar afwisselden, zag ook beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

  "De VIX-index bereikte de afgelopen tijd een stand van ruim boven de 80. Zolang deze VIX hoog blijft, kunnen we ervan uitgaan dat beleggers veel beweging inprijzen. Nu lijkt de VIX-index wat te gaan stabiliseren en mogelijk kan de onrust op korte termijn iets afnemen", zei de beleggingsspecialist over de zogeheten paniekbarometer.

  De VIX-index noteerde vrijdag 17 procent lager op 60,21 punten.

  Vrijdag was ook optie-expiratie en de laatste dag dat Aalberts en Vopak in de AEX zitten. Hun plek wordt vanaf maandag ingenomen door midkappers ASMI en Just Eat Takeaway.

  De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,0666, tegen 1,0723 op vrijdagochtend.

  De olieprijs daalde vrijdag 2,5 procent, waarmee het stevige herstel van donderdag toch geen vervolg kreeg.

  Stijgers en dalers

  De meeste aandelen gingen vrijdag hoger. De AEX werd aangevoerd door Aegon, met 17,8 procent.

  Defensieve aandelen waren minder in trek. Wolters Kluwer verloor 6,2 procent en Unilever daalde 1,8 procent. Royal Dutch Shell won wel dankzij de ongekende stijging van de olieprijs donderdagavond. Het olie-aandeel werd 4,9 procent duurder.

  In de AMX won Grandvision liefst 28,9 procent. De overname door EssilorLuxottica staat volgens de optiekketen niet op losse schroeven ondanks de coronacrisis. KBC Securities achtte het aandeel als gevolg weer koopwaardig.

  Flow Traders verloor 1,8 procent. Het aandeel deed het de afgelopen periode juist erg goed, vanwege de toegenomen volatiliteit op de aandelenmarkten, waarvan het bedrijf profiteert.

  Onder de kleinere aandelen in de AScX won Kendrion 11,9 procent.

  Momenteel is circa 70 tot 75 procent van de bezorgomzet van Sligro weggevallen, zo merkten analisten van KBC Securities op na een waarschuwing van de groothandel op donderdagavond. KBC vindt het aandeel bovendien niet meer koopwaardig. Beleggers dachten daar anders over, want het aandeel steeg 1,6 procent.

  In de lokale lijst steeg CM.com 11,1 procent. CM.com zegt een significante volumestijging te ervaren bij zowel bestaande als nieuwe klanten als gevolg van de coronacrisis.

  Hydratec won 1,4 procent. Het industrieel bedrijf heeft over 2019 meer omzet geboekt, maar de winst zien dalen. Verder zal het over 2019 geen dividend uitkeren en pas in de herfst volgt een besluit over een interimdividend over het lopende boekjaar. Hydratec gaf vanwege de coronacrisis geen outlook af.

  In alle indexen waren vastgoedaandelen in trek nadat de eerder deze week nog onder druk stonden. Unibail-Rodamco-Westfield en NSI stegen bijvoorbeeld 13,1 procent en WDP 11,6 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen toch weer lager. De S&P 500 daalde 1,0 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 6. forum rang 10 voda 20 maart 2020 18:46
  Europese beurzen hoger het weekend in

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger het weekend ingegaan. De Stoxx Europe 600 sloot 1,8 procent in het groen op 293,04 punten, de Duitse DAX steeg 3,7 procent tot 8.928,95 punten en de Franse CAC 40 sloot 5,0 procent in de plus op 4.048,80 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 0,8 procent hoger op 5.190,78 punten.

  "Centrale banken en overheden injecteren geld vanwege de gezondheidscrisis en dat lijkt te gaan beklijven, waardoor aandelen stijgen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

  Norges Bank heeft vrijdag de rente stevig verlaagd, van 1,00 naar 0,25 procent. De bank verlaagde vorige week de rente ook al, maar oordeelde vrijdag dat de situatie in de Noorse economie is blijven verslechteren. Eerder deze week kwamen de ECB en Bank of England al met extra maatregelen.

  Duitsland publiceerde vrijdag de producentenprijzen over februari die op jaarbasis een daling lieten zien van 0,1 procent en op maandbasis een afname met 0,4 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,0666. Olie zakte gedurende de middaghandel weg en verloor 2 procent.

  Bedrijfsnieuws

  Grandvision heeft zijn outlook van een minimale groei van de omzet- en het bedrijfsresultaat van vijf procent voor 2020 losgelaten. De overname door EssilorLuxottica staat echter niet op losse schroeven. De koers van het aandeel steeg vrijdag liefst 28,9 procent. EssilorLuxottica won 5,6 procent.

  De huidige topman van Siemens Joe Kaeser maakt begin volgend jaar plaats voor de huidige vice-CEO Roland Busch. De koers van het aandeel Siemens steeg vrijdag 10 procent.

  Kepler Cheuvreux heeft Unibail-Rodamco-Westfield van zijn favorietenlijst gehaald. RBC noemde Unibail juist koopwaardig, met een koersdoel van 88,00 euro. Het aandeel werd 13,1 procent duurder.

  Aandelen Marks & Spencer verloren 7,0 procent nadat de Britse retailer waarschuwde dat de winst mogelijk aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, of deze zelfs niet haalt. Sinds de coronacrisis is verergerd, ziet het bedrijf een terugloop in zijn winkels.

  Easyjet houdt vanaf aanstaande dinsdag het grootste deek van zijn vloot aan de grond vanwege de coronauitbraak. Er wordt een minimaal vluchtschema met essentiële diensten op sommige routes behouden. Deze routes zullen voornamelijk naar, vanaf, en binnen het Verenigd Koninkrijk zijn, en maximaal 10 procent van de normale capaciteit in deze tijd van het jaar, aldus de Britse prijsvechter. Het aandeel steeg 18,3 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot in Europa noteerden de indexen op Wall Street in het rood.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 7. forum rang 10 voda 23 maart 2020 17:53
  Wederom verliezen op Europese beurzen

  Gepubliceerd op 23 maart 2020 17:47 | Views: 0

  AEX 17:52
  423,72 -8,26 (-1,91%)

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen maandag opnieuw omlaag. Beleggers reageerden onder meer op een nieuw steunprogramma van de Federal Reserve voor de Amerikaanse economie. Dat zorgde even voor een opleving. Maar door het uitblijven van een akkoord in de Amerikaanse politiek over een omvangrijk steunpakket werd de vrees voor een wereldwijde recessie als gevolg van de coronapandemie toch weer verder aangewakkerd.

  De AEX-index in Amsterdam eindigde 1,9 procent in de min op 423,72 punten. Door de Fed-ingreep kwam de graadmeter in de loop van de middag even in de plus, om vrijwel direct daarna weer in het rood te zakken. De MidKap daalde 2,7 procent tot 581,11 punten. Frankfurt, Parijs en Londen zakten tot 4,3 procent.

  Ahold Delhaize (plus 1,2 procent) vormde een lichtpuntje in de AEX. De supermarktbranche draait als een van de weinige sectoren op volle toeren vanwege de virusuitbraak. Shell werkte een eerder verlies weg en won 3,2 procent. Het olie- en gasconcern snijdt in de kosten en verlaagt de investeringen vanwege de coronacrisis en de lage olieprijzen. Bovendien schrapt Shell de aandeleninkoop om een financiële buffer te hebben in onzekere tijden.

  Just Eat Takeaway

  Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, die terugkeerde naar de AEX, verloor daarentegen 7,3 procent. Maaltijdbestelsite Thuisbezorgd.nl kreeg door de sluiting van de horeca veel nieuwe aanmeldingen, maar zag ook veel restaurants verdwijnen van zijn platform. Uitzender Randstad raakte 6,4 procent kwijt na het schrappen van het dividend. En Philips daalde 2,1 procent. Het zorgtechnologieconcern gaat de productie van medische ventilatoren flink verhogen om aan de sterke vraag van ziekenhuizen te voldoen.

  Bij de middelgrote fondsen zakte Intertrust meer dan 9 procent. De financieel dienstverlener heeft naar eigen zeggen nog geen groot omzetverlies geleden als gevolg van de virusuitbraak. Biotechbedrijf Pharming, dat promoveerde naar de MidKap, klom juist 8 procent. Het bedrijf voorziet geen problemen voor de levering van zijn belangrijkste medicijn Ruconest.

  De euro was 1,0729 dollar waard, tegen 1,0673 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,4 procent in prijs tot 22,30 dollar. Brentolie kostte 4,5 procent minder op 25,77 dollar per vat.
 8. forum rang 10 voda 23 maart 2020 18:15
  AEX niet overtuigd door Fed

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de nieuwe week in het rood begonnen. Op een slot van 423,72 punten, daalde de AEX 1,9 procent.

  De start was maandag al lager, nadat het Amerikaanse Congres er niet in slaagde om een akkoord te bereiken over een omvangrijk economisch stimuleringspakket voor de Amerikaanse economie.

  Tegelijkertijd kwam de Federal Reserve wel met nieuwe maatregelen, waaronder een vrijwel onbeperkte QE en de aankondiging dat men ook bedrijfsobligaties gaat opkopen.

  En dat was een verrassing, zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News.

  De Fed lanceert twee nieuwe faciliteiten waarmee het kredietwaardige bedrijfsobligaties gaat opkopen op de primaire en secundaire markt. Dit is nodig omdat de cashflow van bedrijven flink onder druk staat.

  "Dit laat het verschil zien met de vorige crisis, wat echt een bankencrisis was", volgens de marktanalist. De coronacrisis raakt vooral de reële economie.

  Marey stelt dat het nu wachten is op stimuleringsmaatregelen vanuit de Amerikaanse overheid. Een economisch reddingsplan van de Verenigde Staten blijft vooralsnog uit omdat de Democraten en Republikeinen steggelen over de voorwaarden. Volgens de laatste berichten zou een akkoord wel dichtbij zijn.

  "Het was mooier geweest als de Fed gelijktijdig met de overheidsmaatregelen deze aankondiging had kunnen doen", volgens de marktvorser.

  Volgens Marey zitten er verder vooral nog technische aanpassingen in het vat die de Fed zou kunnen doorvoeren, indien de nu aangekondigde monetaire stimulering toch niet voldoende blijkt. Hij wees ook op een plan van de Fed om het mkb te gaan ondersteunen.

  Beleggers waren maandag slechts kotstondig overtuigd door de maatregelen van de Fed. Marktanalist Ranko Berich van Monex Europe wees erop dat zolang er geen Amerikaanse stimuleringsmaatregelen worden doorgevoerd, de maatregelen van de Fed mogelijk niet voldoende zijn om een verdere verslechtering van de financiële omstandigheden tegen te gaan. En de mogelijkheden die de Fed nog heeft zijn beperkt, aldus Berich.

  Op macro-economisch vlak was het maandag vrij rustig. De activiteitsindex van de Chicago Fed verbeterde in februari, maar daarin is de impact van het coronavirus nog niet meegenomen. Het consumentenvertrouwen in de eurozone in maart bleek in een voorlopig cijfer flink gedaald, tot min 11,6. Dit is onder het lange termijn gemiddelde van -11,0.

  De olieprijs noteerde rond het slot een procent lager. De euro/dollar verhandelde op 1,0733.

  Bedrijfsnieuws

  Slechts een handjevol aandelen in de AEX ging maandag hoger. Koploper was Prosus, dat 5,1 procent steeg.

  Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell gaat stevig snijden in de kosten vanwege de dalende olieprijs als gevolg van de economische impact van de corona-uitbraak. De energiereus schrapt onder meer de volgende tranche van het aandeleninkoopprogramma en wil de onderliggende operationele kosten met 3 miljard tot 4 miljard dollar per jaar verlagen. De investeringen dalen van circa 25 miljard naar 20 miljard voor 2020. Er wordt daarnaast gewerkt aan een significante verlaging van het werkkapitaal en men blijft desinvesteren. Het aandeel Shell sloot 3,2 procent in de plus.

  Randstad schrapt zijn voorstellen voor een gewoon en speciaaldividend over boekjaar 2019 vanwege de onzekerheid rond de coronacrisis. Het aandeel daalde 6,4 procent.

  Just Eat Takeaway leverde 7,3 procent in en droeg daarmee de zogeheten rode lantaarn.

  Galapagos ligt uit veiligheidsoverwegingen enkele onderzoeksstudies voorlopig stil vanwege het coronavirus. Het aandeel verloor 7,0 procent.

  In de Midcap deed debutant Pharming goede zaken. Het aandeel steeg 8,0 procent, nadat het bedrijf aangaf dat men voorlopig geen problemen ziet met betrekking tot de continuïteit in de uitlevering van Ruconest als gevolg van de corona-uitbraak. CEO Sijmen de Vries zei met vertrouwen uit te zien naar "de perspectieven op de lange termijn".

  Altice Europe, dat dinsdag de boeken opent, steeg 7,3 procent. TKH Group leverde 10,0 procent in.

  Vopak won 3,1 procent. Analisten van ING schreven maandag dat de huidige marktomstandigheden gunstig zijn omdat er sprake is van contango, waarbij de huidige prijzen lager liggen dan de toekomstige prijzen.

  Onder de kleinere aandelen steeg Ajax 13,6 procent. B&S Group verloor 9,5 procent.

  Het lokaal genoteerde Curetis kreeg er maar liefst 27,4 procent bij.

  Tussenstanden Wall Street

  De indexen op Wall Street noteerden rond het slot in Amsterdam fors lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 9. forum rang 10 voda 23 maart 2020 18:56
  Europese beurzen opnieuw stevig in het rood gesloten

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen sloten maandag opnieuw stevig in het rood.

  De Stoxx Europe 600 index daalde 4,3 procent op 280,43 punten, de Duitse DAX verloor 2,1 procent op 8.741,15 punten, de Franse CAC 40 leverde 3,3 procent in op 3.914,31 punten en de Britse FTSE 100 verloor 3,8 procent op 4.993,89 punten.

  "Het coronavirus blijft boven de aandelenmarkten hangen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Madden wees op berichten dat het aantal besmettingen wereldwijd tot 350.000 is gestegen. "En dat jaagt angst aan onder beleggers", aldus Madden, "waardoor aandelen massaal werden verkocht."

  Madden ziet de situatie in het Westen met de dag verergeren. "Daarbovenop zijn er zorgen dat de situatie in de komende weken nog erger wordt."

  De Federal Reserve kwam maandag wel met nieuwe maatregelen, waaronder een vrijwel onbeperkte QE-opkoop en de aankondiging dat men ook bedrijfsobligaties gaat opkopen. De Fed lanceert twee nieuwe faciliteiten waarmee het kredietwaardige bedrijfsobligaties gaat opkopen op de primaire en secundaire markt. Dit is nodig omdat de cashflow van bedrijven flink onder druk staat.

  Madden zag de aandelenmarkten in Europa wat opveren na de aangekondigde maatregelen. "Maar het optimisme was van korte duur", aldus de marktvorser. Volgens hem speelt het ontbreken van een stimuleringspakket vanuit de Amerikaanse overheid ook een rol in de verkoopgolf.

  De wet om grootschalig economische steun te verlenen vanwege het coronavirus bleef zondag het onderwerp van politiek gesteggel, doordat Democraten verhinderden dat de wet door de Senaat werd aangenomen. Minister van Financiën Steven Mnuchin zegt dat het noodplan 2 biljoen dollar omvat.

  Beide partijen bleven na zondag in gesprek over het noodpakket, en volgens Chuck Schumer, leider van de Democraten in de Senaat, is inmiddels een deal in zicht.

  Het noodpakket zou alle Amerikanen een geldbedrag geven, een betere werkloosheidsuitkeringsregeling en een nieuw plan om via de Federal Reserve leningen te verstrekken aan bedrijven, die getroffen zijn door de sluitingen vanwege het coronavirus door het hele land. De Republikeinen hebben 60 stemmen nodig om de wet aan te kunnen nemen. ING heeft er vertrouwen in dat er toch vlot een akkoord komt.

  Op macro-economisch vlak was het maandag vrij rustig. De activiteitsindex van de Chicago Fed verbeterde in februari, maar daarin is de impact van het coronavirus nog niet meegenomen. Het consumentenvertrouwen in de eurozone in maart bleek in een voorlopig cijfer flink gedaald, tot min 11,6. Dit is onder het lange termijn gemiddelde van -11,0.

  De olieprijs bewoog volatiel en noteerde rond het slot een procent hoger. De euro/dollar verhandelde op 1,0733.

  Bedrijfsnieuws

  Royal Dutch Shell gaat stevig snijden in de kosten vanwege de dalende olieprijs als gevolg van de economische impact van de corona-uitbraak. De energiereus schrapt onder meer de volgende tranche van het aandeleninkoopprogramma en wil de onderliggende operationele kosten met 3 miljard tot 4 miljard dollar per jaar verlagen. De investeringen dalen van circa 25 miljard naar 20 miljard voor 2020. Er wordt daarnaast gewerkt aan een significante verlaging van het werkkapitaal en men blijft desinvesteren. Het aandeel Shell sloot 6,1 procent in de plus. Sectorgenoot BP steeg 2,1 procent en aandelen Total wonnen 6,0 procent.

  De omzet van KONE kwam in boekjaar 2019 net onder de 10 miljard euro uit. Alleen wanneer er in de tweede jaarhelft een stevig herstel is en KONE een positieve vooruitgang ziet in zijn grootste afzetmarkt China, dan rekent het bedrijf op een stabilisering bij constante wisselkoersen. Anders dreigt een krimp van minder dan 5 procent tot zelfs 5-10 procent, afhankelijk van hoe groot de impact is van maatregelen die overheden nemen vanwege de coronacrisis. Het aandeel werd maandag 4,2 procent minder waard.

  Randstad schrapt zijn voorstellen voor een gewoon en speciaaldividend over boekjaar 2019 vanwege de onzekerheid rond de coronacrisis. Het aandeel daalde 6,4 procent.

  Aandelen Pearson stonden maandag flink onder druk, nadat de Britse uitgever waarschuwde voor een langere periode van onzekerheid door de COVID-19 situatie. Het aandeleninkoopprogramma wordt stilgelegd. Het aandeel leverde 9,0 procent in.

  Aandelen van Associated British Foods, het moederbedrijf van de kledingketen Primark, verloren 7,5 procent aan waarde. Er worden 376 winkels gesloten in 12 landen vanwege de coronacrisis. Dit kan een nettoverlies betekenen van 650 miljoen Britse pond per maand.

  Tussenstand Wall Street

  De indexen op Wall Street noteerden rond het slot in Europa fors lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 10. forum rang 10 voda 24 maart 2020 17:46
  AEX wint bijna 9 procent, grootste stijging sinds 2008

  Gepubliceerd op 24 maart 2020 17:41 | Views: 0

  AEX 17:40
  461,73 +38,01 (+8,97%)

  AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met een winst van 9 procent de handel uitgegaan. Daarmee beleefde de index zijn beste dag sinds het begin van de financiële crisis in 2008 toen grote winsten en stevige verliezen elkaar ook in rap tempo afwisselden. Met name de koerssprong van zwaargewicht Shell, die bijna een kwart aan beurswaarde won, was te merken. De handel kreeg steun van het omvangrijke steunpakket dat de Amerikaanse Federal Reserve de forse steunmaatregelen van de Duitse overheid.
 11. forum rang 10 voda 24 maart 2020 17:47
  AEX fors hoger gesloten

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag fors hoger gesloten, geholpen door dubbelcijferige koerswinsten van onder meer Shell en ING. De AEX won krap 9,0 procent op 461,73 punten.

  "De ongekend omvangrijke stimuleringsmaatregelen van overheden en centrale banken geven beleggers een beetje moed", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

  Op maandag kondigde de Fed nog een obligatie-opkoopprogramma aan zonder maximum aan het budget daarvoor. Naast de aankoop van staatsobligaties en hypotheekobligaties gaat de Fed nu voor het eerst ook bedrijfsobligaties opkopen om de rentes te drukken en de druk op het financiële systeem in de VS te verminderen.

  "Na de ruim 30 procent koersdaling van wereldwijde aandelen vanaf de top in februari zijn de markten op zoek naar de bodem en proberen beleggers koopjes te vinden. En dat is heel begrijpelijk maar tegelijk ook niet zonder gevaar", aldus Wiersma. "Het is als rijden in zeer dichte mist op een onbekende weg."

  Waar er maandag nog zorgen waren over het uitblijven van een akkoord voor een noodpakket door de Amerikaanse overheid ter waarde van 2.000 miljard dollar, leken beleggers deze zorgen vandaag naast zich neer te leggen.

  Er zijn dan ook in toenemende mate signalen dat de Democraten en de Republikeinen eruit zullen komen. Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden liet in een interview met CNBC weten er vertrouwen in te hebben dat er dinsdag vooruitgang kan worden geboekt in de gesprekken over een noodpakket. "We hebben er vertrouwen in dat we in de komende uren iets voor elkaar krijgen", aldus Pelosi. "We zitten op het goede spoor." Ook minister Steven Mnuchin van Financiën liet al eerder weten dat een deal in zicht is.

  Op macro-economisch vlak kreeg de markt een reeks Europese samengestelde inkoopmanagersindices te verwerken. De data schetsten een dramatische val in economische activiteit. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone daalde van 51,6 in februari naar 31,4 deze maand, het laagste niveau sinds juli 1998.

  "De cijfers zijn een indicatie voor een daling van het bbp op kwartaalbasis van circa 2 procent", aldus hoofdeconoom Chris Williamson van Markit, die waarschuwde dat de situatie verder zal verergeren nu "meer draconische beleidsmaatregelen" in de komende maanden te verwachten zijn om de impact van het virus te verzachten.

  De Duitse inkoopmanagersindex liet eveneens een enorme verslechtering zien. De samengestelde index daalde van 50,7 in februari naar 37,2 in maart, een dieptepunt in de geschiedenis. Ook de Franse index liet een forse daling zien. Deze daalde van 51,9 in februari naar 30,2 in maart.

  In de Verenigde Staten bleek het beeld niet anders met een daling van de samengestelde inkoopmanagersindex van 49,6 in februari naar 40,5 in maart, de scherpste daling in tien jaar en het laagste niveau ooit.

  De euro/dollar noteerde op 1,0785. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0724 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0721 op de borden.

  Olie noteerde dinsdag licht hoger.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten bijna alle fondsen in het groen, aangevoerd door Royal Dutch Shell met een winst van 22,5 procent, gevolgd door ING Groep en ArcelorMittal met winsten van respectievelijk 20,5 procent en 18,4 procent.

  Berenberg verlaagde dinsdag het koersdoel voor Shell van 31,50 euro naar 16,30 euro, maar handhaafde het koopadvies. De analisten wezen op de daling van de grondstofprijzen, nu economieën tot stilstand komen door de uitbraak van het coronavirus. De sector worstelde volgens Berenberg echter ook al voor de crisis met overcapaciteit. Nu de olieprijzen onder de 30 dollar per vat liggen, staat de sector voor een ongelooflijke uitdaging, waarschuwde Berenberg.

  Unibail-Rodamco-Westfield wist het verlies van vanochtend van ruim vijf procent volledig weg te werken en sloot 2,3 procent hoger. Het aandeel noteerde ook ex-dividend. Het vastgoedfonds trok maandagavond de verwachtingen voor 2020 in en besloot het slotdividend te schrappen.

  KPN leverde tot 2,1 procent in. Heineken steeg beperkt met 0,7 procent. Berenberg zette Heineken op de kooplijst en stelde het koersdoel opwaarts bij van 80,00 euro naar 90,80 euro. Brouwers en destillateurs worden hevig geraakt door de corona-uitbraak, stelden de analisten van Berenberg, en het is daarom een kwestie van goed selecteren van de juiste aandelen. Volgens Berenberg voldoet Heineken aan het lijstje met voorwaarden waaraan een aandeel moet voldoen om de coronacrisis goed te doorstaan.

  In de Midcap ging Altice Europe aan kop met een winst van 24,6 procent. Nabeurs komt de kabelaar met kwartaalcijfers. Fugro won 24,1 procent, terwijl OCI 19,5 procent steeg. Flow Traders en Vopak waren de enige dalers met verliezen van 1,5 procent en 2,3 procent.

  Onder de kleinere aandelen deden Alfen en AMG het goed met koersstijgingen van 17,0 tot 11,1 procent. Ajax verloor evenwel 3,0 procent.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs, noteerden de indexen op Wall Street stevig in het groen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 12. Galafilgo 24 maart 2020 17:50
  even off topic
  voor iedereen die denkt dat het wel meevalt dit bericht zojuist op FB

  Brigitte Serifoski voelt zich droevig.
  1 uur
  Waarschuwing voor alle moeders die denken dat het hun kinderen niet zal over komen.En lekker buiten laten spelen met andere kindjes.En daar mee andere aansteken.Mijn kleindochtertje van 1 jaar heeft Corona en ligt aan de zuurstof in het ziekenhuis??.Ook heeft het hele gezin het nu.Lieve mensen blijf aub lekker thuis met de kids of als je toch even naar buiten gaat zoek geen plekken op waar meerdere mensen zijn.Ik hoop en bid dat ieder dit bespaard blijft.
 13. forum rang 10 voda 24 maart 2020 18:30
  Europese beurzen hopen op stimuleringsmaatregelen

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag fors hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 sloot 8,4 procent in het groen op 304,00 punten, de Duitse DAX steeg zelfs 11 procent tot 9.700,57 punten en de Franse CAC 40 sloot 8,4 procent in de plus op 4.242,70 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 9,1 procent hoger op 5.446,01 punten.

  Het sentiment op de aandelenmarkten kreeg vandaag een flinke impuls vanwege de hoop op een groot stimuleringspakket van de Amerikaanse overheid, zag marktanalist David Madden van CMC Markets. Volgens de laatste berichten is een akkoord in de Senaat dichtbij.

  "Beleggers zijn benieuwd waarmee de Trump-regering komt. Daarnaast lijkt ook Duitsland snel een stimuleringspakket rond te krijgen. Gezien de slechte PMI data voor Duitsland vandaag, willen beleidsmakers laten zien dat ze de economie steunen", aldus Madden.

  Op macro-economisch vlak kreeg de markt inderdaad een reeks Europese samengestelde inkoopmanagersindices te verwerken die een dramatische val in economische activiteit schetsen.

  De Duitse inkoopmanagersindex liet een enorme verslechtering zien, van 50,7 in februari naar 37,2 in maart, een dieptepunt in de geschiedenis.

  De samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone daalde van 51,6 in februari naar 31,4 deze maand, het laagste niveau sinds juli 1998.

  "De cijfers zijn een indicatie voor een daling van het bbp op kwartaalbasis van circa 2 procent", aldus hoofdeconoom Chris Williamson van Markit, die waarschuwde dat de situatie verder zal verergeren nu "meer draconische beleidsmaatregelen" in de komende maanden te verwachten zijn om de impact van het virus te verzachten.

  De euro/dollar noteerde op 1,0785. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0837. Een vat olie werd 1,7 procent meer waard.

  Bedrijfsnieuws

  Energie-aandelen waren in trek. Royal Dutch Shell won 20,4 procent, BP werd liefst 21,6 procent duurder en Total steeg 15 procent.

  Retailer JD Sports sluit al zijn winkels in de VS, Europa en thuismarkt Verenigd Koninkrijk vanwege de coronapandemie. Het aandeel won desondanks 18,8 procent.

  AB InBev heeft de outlook voor het lopende boekjaar ingetrokken vanwege de impact van het coronavirus. KBC Securities en Berenberg verlaagden hun koersdoel maar handhaafden de koopaanbevelingen. Het aandeel werd 3,5 procent meer waard.

  Voor Heineken verhoogde Berenberg het advies van Verkopen naar Kopen met een koersdoel van ruim 90 euro. Onder de huidige omstandigheden moeten beleggers zoeken naar defensieve bedrijven die een goede geografisch spreiding kennen, hoge marges genereren en voldoende speelruimte hebben. Heineken voldoet volgens de analisten aan deze voorwaarden. Het aandeel won 0,7 procent.

  Pernod Ricard heeft zijn jaarprognose verlaagd vanwege de corona-uitbraak. De Franse distillateur gaat nu uit van een autonome winstdaling uit voortgezette activiteiten van circa 20 procent. De koers van de drankenmaker daalde dinsdag 3,1 procent.

  Berenberg heeft het advies voor het aandeel Airbus verlaagd van Kopen naar Houden met een koersdoel van 65,00 euro. Het aandeel won 1,8 procent.

  Axel Springer schrapt de outlook voor 2020 en verwacht fors geraakt te worden door de gevolgen van het coronavirus. Dit maakte de Duitse uitgever maandagavond laat bekend. Het aandeel won 4,4 procent.

  Banco Santander snijdt in de salarissen van zijn topbestuurders om met de kostenbesparing een speciaal coronafonds op te zetten van tenminste 25 miljoen euro. Spanje wordt hard geraakt door de virusuitbraak. Santander kijkt ook of er aanpassingen moeten komen in het dividend. Het aandeel ging 12 procent omhoog.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerden de indexen op Wall Street gemiddeld 9 procent in de plus.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 14. forum rang 10 voda 25 maart 2020 17:52
  Europese beurzen eindigen in de plus

  Gepubliceerd op 25 maart 2020 17:45 | Views: 0

  AEX 17:50
  475,40 +13,67 (+2,96%)

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag na een wilde rit met flinke koersschommelingen met winst de dag uitgegaan. De goedkeuring van steunpakketten in onder meer de Verenigde Staten en Duitsland gaf in de laatste uren steun aan de handel.

  De AEX-index op Beursplein 5 sloot 3 procent hoger op 475,40 punten. De MidKap kreeg er 2,4 procent bij tot 651,80 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen klommen tot 4,5 procent. De beurs in Milaan ging 1,7 procent omhoog.

  Het Witte Huis heeft een akkoord bereikt met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar (1850 miljard euro) om de economie te helpen tijdens de coronapandemie. Het akkoord werd bereikt na urenlange onderhandelingen. Het is de grootste noodsteun ooit. In Duitsland werd een aangekondigd steunpakket van ruim 1 biljoen euro door de Bondsdag goedgekeurd.

  Unibail-Rodamco-Westfield

  Winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield was een van de weinige dalers in de AEX met een min van 12,2 procent. Biotechnoloog Galapagos was de koploper met een winst van ruim 10 procent.

  Altice Europe klom 0,2 procent in de MidKap. Het kabel- en telecomconcern rekent in heel 2020 op een verdere stijging van de operationele winst ondanks de coronacrisis. Het bedrijf heeft wel last van winkelsluitingen en lagere advertentie-inkomsten. Sportscholenuitbater Basic-Fit was hier de koploper en dikte meer dan 31 procent aan.

  NBIC

  NIBC steeg ruim 28 procent. De Haagse zakenbank en investeerder Blackstone maken vorderingen met hun overnamedeal. Avantium won bijna 18 procent. Het speciaalchemieconcern leed vorig jaar minder verlies.

  In Frankfurt steeg energieconcern E.ON 4,4 procent. Het moederbedrijf van Essent voorziet vanwege de coronacrisis dit jaar winstdruk door een daling van de vraag naar elektriciteit. Ook vreest het concern dat investeringsprojecten door de virusuitbraak vertraagd zullen worden.

  De euro was 1,0834 dollar waard, tegen 1,0788 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,8 procent meer op 24,44 dollar. Brentolie werd een fractie duurder op 27,16 dollar per vat.
 15. forum rang 10 voda 25 maart 2020 17:52
  Meer koerswinsten op Damrak

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag na een volatiele dag opnieuw beduidend hoger gesloten, voortbordurend op de sterke rally van dinsdag.

  De AEX eindigde 3 procent hoger op 475,40 punten, de Midkap-index steeg 2,3 procent en de Smallcaps konden 3,6 procent bijschrijven.

  Er lag weer een flink gat tussen de hoogste en laagste stand van de AEX woensdag, zei vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management.

  De opening was volgens hem "veel te sterk", gestuwd door de positieve futures op Wall Street, waarna de koersen weer terugzakten van 482 tot 455 punten. "De swing blijft groot", zei Vermeulen.

  orné van Zeijl meende dat de schommelingen werden veroorzaakt doordat beleggers achter een ingezette beweging aanliepen en waren er geen fundamentele redenen voor de stijging en daling.

  In de namiddag begon de beurs te normaliseren en dat was hard nodig ook, zei Vermeulen. De markt heeft volgens hem rust nodig. Als de Europese Centrale Bank volgende week zijn opkoopprogramma in werking stelt, zal dat ook een stabiliserende invloed hebben, verwacht de vermogensbeheerder.

  Of de huidige niveaus kunnen worden vastgehouden, is de vraag. "Shell heeft het de afgelopen twee dagen natuurlijk fantastisch gedaan", zei Vermeulen. "We hebben ze gekocht rond 11 euro en ze staan nu weer rond 16 euro. Maar de olieprijs is nog steeds laag."

  En de coronacrisis is nog lang niet voorbij. "We zitten er nog midden in. Je moet niet denken dat het nu over is", aldus Vermeulen. Hij hoopt dat volgende week een piek zichtbaar wordt van de pandemie in Nederland en gaat ervan uit dat na één tot twee maanden het ergste achter de rug zal zijn. Vervolgens zal de schade aan de economie moeten worden opgemaakt.

  Er doen schrikbarende prognoses de ronde, zoals een aantal van 46 miljoen werklozen in de Verenigde Staten door de economische schok. "Dat herstelt zich wel weer, maar de economie krijgt wel een tik", aldus de vermogensbeheerder.

  Beleggers verwerkten woensdag het nieuws dat de Amerikaanse Senaat vannacht een akkoord bereikte over een noodpakket van 2 biljoen dollar, of ongeveer 10 procent van het Amerikaanse bruto binnenlands product. Dit zou volgens ING overeenstemmen met economische steun gedurende een periode van zes weken. Of het land na die tijd weer op volle toeren draait, zoals de president Donald Trump zegt te hopen, is de vraag volgens investment manager Simon Wiersma van ING.

  De Rijksdienst voor Volksgezondheid en Milieu wees er woensdag op dat het aantal patiënten in Nederland dat dagelijks wordt opgenomen in het ziekenhuis met een coronavirusbesmetting al een paar dagen aan het afnemen is. Dat zei directeur Jaap van Dissel van de RIVM woensdag in de Tweede Kamer.

  Economen en beleggers verwachten in de komende dagen en weken flink slechtere economische cijfers. Dinsdag liet een reeks Europese samengestelde inkoopmanagersindices al een dramatische val in economische activiteit zien.

  Vanochtend werd bekend dat de Ifo-index voor het ondernemersklimaat in Duitsland in maart nog verder onder druk is komen te staan dan in een voorlopige meting werd gemeld. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel is deze maand gedaald van 96,0 in februari naar 86,1. Een voorlopige raming wees nog op 87,7.

  In de namiddag bleken de olievoorraden in de VS te zijn gestegen in de afgelopen week, maar minder sterk dan verwacht. De orders voor duurzame goederen waren in februari 1,2 procent hoger dan een maand eerder.

  De euro/dollar noteerde op 1,0835. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0793 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,0785 op de borden.

  De olieprijzen daalden tot 1,6 procent.

  Stijgers en dalers

  Onder de hoofdfondsen waren Galapagos en RELX de grote winnaars met koerswinsten van 10 en 8 procent. Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell sloot 7,4 procent hoger, na een nog veel grotere koersspurt op dinsdag.

  Unibail-Rodamco-Westfield moest de rode lantaarn dragen met een verlies van niet minder dan 12 procent. Het vastgoedfonds trok eerder deze week de verwachtingen voor 2020 in en schrapte het slotdividend. Berenberg verlaagde woensdag nog eens het koersdoel.

  Bij de Midkappers schoot Basic-Fit 31 procent omhoog. De uitbater van fitnessclubs stond eerder nog onder druk, nadat werd besloten om alle clubs te sluiten vanwege het coronavirus. Ook werden de uitbreidingsplannen tijdelijk in de ijskast gezet.

  Altice Europe, dat eerder op de dag nog een plus van 15 procent noteerde na publicatie van de jaarcijfers, sloot vrijwel vlak. Volgens Credit Suisse overtrof de kabelaar de verwachtingen in het vierde kwartaal. "Op korte termijn zullen de resultaten een steun in de rug zijn voor de kabelaar, nu het bedrijf op koers lijkt om het herstel door te zetten“, aldus de analisten.

  Onder de kleinere aandelen werd NIBC 28 procent meer waard, op 7,30 euro. Dinsdag maakte de bank bekend dat de overname door Blackstone nog steeds doorgaat. Het aandeel wordt al geruime tijd fors goedkoper verhandeld dan het overnamebod.

  Avantium maakte een koerssprong van 18 procent na cijfers. Volgens ING presteerde de fabrikant van grondstoffen voor hernieuwbaar plastic in 2019 flink beter dan verwacht.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse aandelenbeurzen stond rond sluitingstijd op het Damrak hoger. De S&P500 index steeg 1,9 procent, de Dow Jones-index stond 3,7 procent hoger en de Nasdaq steeg 0,7 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 16. forum rang 10 voda 25 maart 2020 19:19
  Europese beurzen hoger gesloten

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag toch hoger gesloten. De beurzen openden hoger nadat in de Verenigde Staten overeenstemming werd bereikt over een reddingspakket ter waarde van 2 biljoen dollar om de impact van het coronavirus op te vangen, maar de koersen zakten in de loop van de dag weg, om tegen het einde van de handel weer op te lopen.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 3,1 procent tot 313,38 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,8 procent op 9.874,26 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 4,5 procent op 4.432,30 punten. De Britse FTSE 100 sloot 4,5 procent hoger op 5.688,20 punten.

  "Het is duidelijk dat een stimuleringspakket van 2 biljoen dollar enorm is. Ik heb het gevoel dat dit deze maatregelen monetair en fiscaal een herstel in gang kunnen zetten, maar ik denk dat een duurzaam herstel veel gevraagd is op een moment van toenemende lockdowns", zei marktanalist Craig Erlam van Oanda.

  "De enige zorg is dat als de maatregelen die de afgelopen dagen zijn aangekondigd, dat wil zeggen de onbeperkte inkoop van obligaties en hypotheek gedekte effecten door de Federal Reserve en het steunpakket van 2 biljoen dollar, geen duurzaam herstel oplevert, het onduidelijk is wat daar dan wel voor zou kunnen zorgen", voegde marktanalist Connor Campbell van Spreadex toe.

  "De G-7 hintte dinsdag op plannen, maar gezien de mate van internationale samenwerking die daarvoor nodig is, is het nog maar de vraag wanneer dit werkelijkheid zou kunnen worden", voegde hij toe.

  Het Duitse parlement heeft woensdag ingestemd met een noodbegroting voor een stimuleringspakket van de Duitse economie. Om het plan te financieren zal de regering 156 miljard euro extra lenen. Naast het bedrag dat wordt geleend, zal er een vangnet komen van 600 miljard euro.

  Op macro-economisch vlak werd woensdag in Europa bekend dat ondernemersvertrouwen in Duitsland in maart verder onder druk is komen te staan dan in een voorlopige meting werd gemeld. De index daalde van 96,0 in februari naar 86,1. Dat was nog slechter dan de voorlopige meting.

  De Britse consumentenprijzen over februari liepen op maandbasis weer op na een daling in januari ten opzichte van december vorig jaar. De Britse producentenprijzen kwamen in februari op maandbasis 0,3 procent lager uit na een plus in januari.

  De euro/dollar noteerde op 1,0831. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0805 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0787 op de borden.

  Olie noteerde woensdag tot 1,6 procent hoger.

  Bedrijfsnieuws

  Over de hele linie waren er woensdag sterke winsten voor verschillende sectoren. BP steeg 8,7 procent, terwijl Royal Dutch Shell 7,4 procent won. Banken stegen ook. Lloyds won meer dan 9,2 procent en Deutsche Bank bijna vier procent. Het Franse BNP Paribas won 8,0 procent.

  Credit Suisse steeg 5,9 procent. De Zwitserse bank meldde dat de winstgevendheid in het eerste kwartaal van 2020 tot dusver sterk is gebleven, ondanks het coronavirus, hoewel de bank verwacht dat de pandemie wel op de jaarcijfers zullen drukken.

  Europese luchtvaartmaatschappijen wonnen woensdag, ondanks dat de meeste vluchten in Europa zijn gecanceld. EasyJet won 12,2 procent en International Consolidated Airlines steeg 6,8 procent, terwijl Air France-KLM 4,3 procent steeg.

  E.ON heeft in 2019 meer omzet geboekt en ook het operationeel resultaat zien stijgen, maar de outlook voor heel 2020 is nog wel samengesteld zonder rekening te houden met de effecten van de corona-uitbraak. Het dividendvoorstel ligt voor 2019 op 0,46 euro per aandeel E.ON. Het plan van het bedrijf uit Essen is om het dividend elk jaar tot en met 2022 met 5 procent te laten groeien. Het aandeel noteerde woensdagavond 6,5 procent hoger.

  Equinor, het voormalige Statoil, heeft zijn investeringsplafond verlaagd en wil zijn exploratiekosten terugbrengen in reactie op de lagere olieprijzen. De koers van het aandeel dikte 8,5 procent aan.

  Tussenstanden Wall Street

  Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 2,9 procent hoger op 2.518,56 punten. De Dow Jones index steeg 4,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,4 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 17. forum rang 10 voda 26 maart 2020 18:01
  Amsterdamse beurs buigt verlies om in winst

  Gepubliceerd op 26 maart 2020 17:53 | Views: 143

  AEX 17:50
  482,99 +7,59 (+1,60%)

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met winst de handel uitgegaan, na eerder op de dag nog flink in de min te hebben gestaan. Beleggers trokken zich op aan de forse winsten op Wall Street, waar optimisme over het aanstaande steunpakket van 2 biljoen dollar de aandelenkoersen stuwt. Ook elders in Europa bogen de beurzen hun aanvankelijke verliezen om in winst.

  De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1,6 procent hoger op 482,99 punten. De MidKap won 2,5 procent tot 668,03 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 2,5 procent.

  In de Verenigde Staten hopen beleggers dat het gigantische steunpakket dat door het Congres moet worden geloodst de economische klap van het nieuw coronavirus zal beperken. Op de aandelenbeurzen in New York waren tussentijds winsten tot ruim 5 procent te zien.

  Krimp

  Tegelijkertijd verwerkten de financiële markten nieuwe prognoses over de wereldwijde krimp als gevolg van de virusuitbraak. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) verwacht dat de coronapandemie wereldwijd voor een grotere economische neergang en meer baanverliezen zorgt dan de financiële crisis van 2008. Kredietbeoordelaars S&P Global en Moody's voorzien een krimp in de eurozone van zeker 2 procent.

  In de AEX verloor ABN AMRO 3,7 procent. De bank neemt een eenmalig verlies van ongeveer 183 miljoen euro doordat een klant bij zijn clearingsbank in de VS in de problemen is gekomen door de recente grote schommelingen op de financiële markten.

  Arcadis

  In de MidKap won Arcadis 2,7 procent. Het advies- en ingenieursbureau keert geen dividend uit en schort de inkoop van eigen aandelen op. Bouwer Heijmans en fietsenfabrikant Accell betalen ook geen dividend uit en zakten respectievelijk 3,2 en 3,6 procent bij de kleinere bedrijven.

  Biotechnologiebedrijf Vivoryon klom 0,2 procent na publicatie van jaarcijfers. Detacheerder DPA kwam ook met resultaten en daalde 3 procent.

  De euro was 1,1024 dollar waard, tegen 1,0834 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 4,5 procent goedkoper op 23,43 dollar. Brentolie kostte 1,8 procent minder op 26,90 dollar per vat.
 18. forum rang 10 voda 26 maart 2020 18:02
  Groen slot AEX dankzij eindsprint

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag na een eindsprint toch in het groen geëindigd. De AEX steeg 1,6 procent tot 482,99 punten.

  "De volatiliteit blijft verbazen", zei vermogensbeheerder Fred van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor. De AEX bewoog donderdag tussen 458,63 en 482,99 punten.

  Toch lijkt slecht nieuws inmiddels wel grotendeels ingeprijsd, denkt Van Deijck. Dividendverlagingen en verwachtingen die worden ingetrokken leveren geen heel grote koersdalingen meer op.

  Wat Van Deijck positief noemde is dat er wereldwijd steeds meer samen wordt gewerkt aan het bestrijden van de crisis, terwijl voor de corona-uitbraak landen steeds individualistischer werden met protectionisme en sancties tot gevolg.

  Evenwel het belangrijkste is nu dat het coronavirus onder controle komt.

  Uit Amerika kwam vanmiddag nieuws over de arbeidsmarkt. Er bleken afgelopen week maar liefst 3,3 miljoen eerste steunaanvragen te zijn gedaan. Dat was ruim 3 miljoen meer dan de weer ervoor. Analisten hadden ook op een explosie gerekend vanwege de corona-uitbraak. Het vorige record lag op 695.000, en dat was in 1982.

  Marktanalist Philip Marey van Rabobank zei op basis van deze cijfers te verwachten dat de werkloosheid in de VS is opgelopen tot circa 10 procent.

  Op macro-economisch vlak werd vanochtend al bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen, net als het Franse ondernemersvertrouwen, stevig is gedaald.

  De Europese Centrale Bank is inmiddels begonnen met het opkopen van leningen en heeft door het schrappen van limieten in het nieuwe opkoopprogramma de markt duidelijk gemaakt dat Italië en andere eurozonelanden volop steun kunnen verwachten in hun strijd tegen het coronavirus.

  Toch denken sommige marktvolgers dat de stap van de ECB vooral symbolisch is en dat de centrale bank zich waarschijnlijk wel degelijk zal houden aan de limieten die zijn gesteld door de Europese gerechtshoven.

  Verder stemde de Amerikaanse Senaat vannacht unaniem in met een steunpakket ter waarde van 2 biljoen dollar, om de economische schade van de coronacrisis op te vangen. De wet moet vrijdag nog wel worden goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden.

  De euro/dollar handelde op 1,1026. Olie werd bijna 5 procent goedkoper.

  Stijgers en dalers

  In de AEX was Randstad koploper met een koerswinst van 7,1 procent. De uitzender heeft stevige maatregelen genomen, aldus Van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor. Daarmee zal het deze storm weten te doorstaan en beleggers zien in dat het management "doet wat nodig is".

  Galapagos volgde met een stijging van 6,7 procent.

  Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell daalde 1,8 procent, nadat het aandeel in de voorbije dagen nog een indrukwekkend herstel liet zien.

  Unibail-Rodamco-Westfield blijft dalen. Het aandeel sloot donderdag 2,8 procent lager. Daarmee was het vastgoedfonds evenwel niet de sterkste daler.

  ABN AMRO daalde 3,7 procent. De bank leed een verlies van 200 miljoen dollar bij zijn clearing-bedrijf in de Verenigde Staten, waar de bank de posities van een klant heeft gesloten omdat deze niet aan zijn marginverplichtingen kon voldoen. Ook verlaagde Berenberg het koersdoel voor ABN AMRO flink.

  In de AMX was WDP koploper met een koerswinst van 11,5 procent, gevolgd door Aalberts met 9,5 procent. Besi won 7,9 procent.

  Onderin de Midkap noteerden Signify en BAM met verliezen van 3,7 en 3,2 procent.

  In de AScX ging Sligro 7,5 procent hoger en won ICT 7,7 procent.

  Accell daalde daarentegen 3,6 procent. Net als Arcadis besloot Accell donderdag om het dividend te schrappen vanwege de impact van de corona-uitbraak. ING sprak van een verstandig besluit. IEX wees erop dat de fietsenfabrikant na een zwaar 2019 nu midscheeps wordt geraakt door de corona-uitbraak in het juist zo belangrijke voorjaar waarin de meeste fietsen worden verkocht. Gezien de vooruitzichten denkt analist Martin Crum dat "lastige gesprekken met de banken niet te vermijden" zijn.

  AMG en Avantium leverden zelfs 4,5 en 7,7 procent in.

  Tussenstand Wall Street

  Bij de slotgong op het Damrak noteerde Wall Street tot 5,0 procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 19. forum rang 10 voda 26 maart 2020 18:50
  Europese beurzen sluiten in het groen

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag in de plus geëindigd. De Stoxx Europe 600 sloot 2,6 procent in het groen op 321,38 punten, de Duitse DAX steeg 1,3 procent tot 10.000,96 punten en de Franse CAC 40 sloot 2,5 procent in de plus op 4.543,58 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 2,2 procent hoger op 5.815,73 punten.

  Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets waren beleggers positief over het stimuleringspakket dat de Amerikaanse Senaat vannacht goedkeurde. "Daarbovenop kwam de G-20 ook met een optimistische boodschap over de coronacrisis", aldus Madden.

  De Groep van 20 meest geïndustrialiseerde landen hield donderdag een videoconferentie waarna ze afspraken zich volledig in te zetten om de gezondheidscrisis te bestrijden. Ook op economisch gebied zullen de landen alles doen wat nodig is om de impact van de coronacrisis te bestrijden.

  "De eensgezindheid van wereldleiders geeft de markt vertrouwen", aldus Madden.

  Op macro-economisch vlak was er in Europa aandacht voor een aantal vertrouwenscijfers. In Duitsland bleek het consumentenvertrouwen voor april flink te zijn gedaald en met een indexstand van 2,5 ook beduidend onder de verwachting van 7,5 te zijn uitgekomen. De Franse ondernemer zag het deze maand duidelijk minder zitten en zorgde voor een vertrouwensindex die kelderde van 105 naar 95.

  De Britse detailhandelsverkopen liepen in februari op maandbasis met 0,3 procent terug bij een stabiel verloop op jaarbasis.

  De Bank of England heeft donderdag de rente niet verder verlaagd. Op 11 maart verlaagde de centrale bank de rente al met 50 basispunten en op 19 maart met nog eens 15 basispunten tot 0,1 procent, om de economie te steunen in de strijd tegen het coronavirus. Ook het opkoopprogramma van 645 miljard Britse pond bleef ongewijzigd.

  Verder heeft de Europese Centrale Bank bekendgemaakt dat in het nieuwe opkoopprogramma naar aanleiding van de coronaviruspandemie geen limieten worden gesteld aan de hoeveelheid staatsleningen die de centrale bank per lidstaat kan opkopen.

  De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1026. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0916. Olie daalde zo'n 6 procent.

  Bedrijfsnieuws

  Airbus won donderdag in Parijs liefst 20,5 procent. De komende drie weken wordt de productie in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland op een laag pitje gezet. Frankrijk en Spanje liggen bij Airbus inmiddels al helemaal plat.

  ABN AMRO heeft een verlies van 200 miljoen dollar geleden bij zijn clearing-bedrijf in de Verenigde Staten, waar de bank de posities van een klant heeft gesloten, omdat deze niet aan zijn marginverplichtingen kon voldoen. De koers van het aandeel van de bank verloor donderdag 3,7 procent aan waarde.

  De Franse distillateur Pernod Ricard heeft het ginlabel Monkey 47 volledig ingelijfd. Dit meldde het Franse bedrijf donderdag, zonder financiële details te geven. Het aandeel Pernod steeg 1,8 procent.

  Umicore schrapt het slotdividend en trekt eveneens de vooruitzichten voor 2020 in als gevolg van de corona-uitbraak. Het aandeel daalde 3,5 procent.

  Glencore ziet tot nog toe wel wat impact van de corona-uitbraak, maar dan met name bij kleinere faciliteiten in Afrika, Canada en Colombia, zei het grondstoffenconcern donderdag in een update. Het aandeel daalde 1,3 procent.

  Infineon schrapt zijn outlook voor zijn gebroken boekjaar 2020 vanwege de virusuitbraak. De Duitse chipfabrikant verwacht met name in de tweede jaarhelft, tussen april en oktober, problemen door de maatregelen die overheden hebben genomen om de uitbraak in te dammen. Het aandeel steeg toch 2,7 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot stevig in het groen. De S&P 500 won zo'n 4 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 148 149 150 151 152 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,57 -1,12%
EUR/USD 1,1136 +0,20%
Germany30^ 11.672,30 +0,74%
Gold spot 1.737,28 +0,46%
LDN100-24h 6.121,47 -0,37%
NY-Nasdaq Composite 9.489,87 +1,29%

Stijgers

ADYEN NV
+5,16%
Wolter...
+3,34%
Flow T...
+3,28%
Acomo
+2,93%
Lucas ...
+1,90%

Dalers

Fugro
-10,39%
Wereld...
-7,19%
UNIBAI...
-6,47%
Air Fr...
-5,77%
Sligro
-5,17%

Nieuws Forum Meer»

(13)

boomer92 op 1 jun 2020 03:14
(77)

Dead cat bounce op 1 jun 2020 01:12
(11)

peter545 op 1 jun 2020 01:05
(7)

Hangyodon op 1 jun 2020 00:05
(16)

A3aan op 31 mei 2020 23:20

Column Forum Meer»

(957)

LT-Gokker op 1 jun 2020 03:07
(41)

Leefloon op 31 mei 2020 12:14
(14)

Jilles van den Beukel op 31 mei 2020 09:31
(3)

Felix07 op 31 mei 2020 09:21
(3)

Sander50 op 31 mei 2020 06:47
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare