Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 145 146 147 148 149 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 10 februari 2020 18:52
  Europese beurzen blijven dicht bij huis

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag vlak tot licht lager gesloten. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws focusten beleggers op het coronavirus.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg fractioneel tot 424,61 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 13.494,03 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van eveneens 0,2 procent op 6.015,67 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 7.446,88 punten.

  "De Europese beurzen zijn grofweg wat lager gesloten, na opspelende zorgen omtrent het coronavirus", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

  "De verliezen van vandaag komen bovenop die van vrijdag, waarbij beleggers wat geld van tafel halen na de winsten van eerder vorige week.

  De 'bullish run' van vorige week lijkt verleden tijd, zo merkte de marktvorser op. "Die stijging was te danken aan het beleid van de Chinese autoriteiten, aldus Madden, wijzend op onder meer het verbieden van shortbeleggen, het verlagen van importtarieven en een geldinjectie. "Maar nu de aandelenmarkten het op eigen kracht moeten doen, zakken de koersen wat weg."

  Inmiddels zijn ruim 40.000 besmettingen vastgesteld, vrijwel allemaal in China. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 910 personen. Daarmee overtreft het coronavirus het aantal dodelijke slachtoffers van SARS, dat bijna twee decennia geleden uitbrak. Destijds kwamen 774 mensen om.

  Daarnaast kreeg de markt een tweetal macrocijfers uit China te verwerken. De Chinese inflatie steeg in januari naar het hoogste niveau in acht maanden, vanwege de enorme stijging van de voedselprijzen met meer dan 20 procent, terwijl de producentenprijzen nipt toenamen.

  De euro/dollar noteerde op 1,0911. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0949 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0943 op de borden.

  Olie noteerde maandag tot 0,6 procent lager.

  Bedrijfsnieuws

  Airbus sloot 0,1 procent lager, na het nieuws dat de vliegtuigbouwer vergevorderde gesprekken voert over de overname van het belang van 34 procent van Bombardier in het gezamenlijke programma voor de A220.

  Exor voert gesprekken over de verkoop van herverzekeringsmaatschappij PartnerRe aan de Franse verzekeraar Covéa Cooperations. Volgens een persoon bekend met de situatie wordt PartnerRe gewaardeerd op circa 9 miljard dollar. Exor steeg 4,1 procent.

  Volkswagen houdt de deuren van een aantal fabrieken in China langer gesloten vanwege de aanhoudende verspreiding van het coronavirus. Het aandeel daalde 1,7 procent.

  Sectorgenoot Daimler wil meer snijden in het personeelsbestand en in plaats van 10.000 nu 15.000 medewerkers laten vertrekken. Dat schreef het Duitse Handelsblatt maandag. Het aandeel Daimler steeg 0,5 procent.

  Air France-KLM heeft in januari meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder, terwijl het vrachtvervoer weer afnam. Het aandeel sloot 0,5 procent lager.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs, noteerden de Amerikaanse beurzen 0,4 procent in de plus.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 2. forum rang 10 voda 11 februari 2020 17:52
  AEX flink hoger de dag uit

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag flink hoger gesloten. De AEX steeg 1,1 procent tot 623,85 punten, terwijl de AMX onder aanvoering van onder meer AMG en Air France-KLM zelfs 2,0 procent bijschreef.

  Volgens vermogensbeheerder Joop van de Groep van Fintessa Vermogensbeheer begon de optimistische stemming vanochtend al in Azië, toen bleek dat de verspreiding van het coronavirus minder hard ging dan voorzien. "Dit doet vermoeden dat het virus langzaam onder controle komt", aldus Van de Groep. "Dit zorgde vanochtend voor hogere koersen in Azië."

  Er zijn 43.141 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd. In totaal zijn er inmiddels 1.018 mensen overleden aan het coronavirus. Dat brengt de sterftegraad op 2,4 procent.

  Daarnaast vallen volgens de vermogensbeheerder vooral de Amerikaanse bedrijfscijfers over het algemeen niet tegen, waarbij de winstcijfers in 70 procent van de gevallen hoger zijn dan voorzien en de verwachtingen positief zijn. Verder genieten de beurzen volgens Van de Groep nog steeds van het sterke banenrapport van afgelopen vrijdag. "De stijging van de uurlonen loopt bijna in gelijke tred met de arbeidsproductiviteit, dus de bedrijfsmarges zullen er niet onder lijden."

  Hoewel de aandelenmarkten in de afgelopen dagen een flink herstel inzetten, blijft de oliemarkt wat achter. "Zolang oliekartel OPEC en Rusland niet tot een overeenkomst komen voor een verdere beperking van de olieproductie, zal de oliemarkt nog onder druk blijven staan", aldus Van de Groep. "China ligt door het virus nu helemaal plat en dat beïnvloedt de olievraag." De vermogensbeheerder ziet dat er "duidelijk" meer olie wordt geproduceerd dan er vraag is. Als gevolg verwacht Van de Groep dat de olieprijzen zich voorlopig zijwaarts zullen bewegen.

  Het was verder een relatief rustige ochtend, met weinig macrocijfers en een beperkt aantal bedrijfsresultaten. Woensdag en donderdag is de agenda met bedrijfscijfers echter meer dan gevuld.

  Wel waren er cijfers uit het Verenigd Koninkrijk. De Britse economie groeide afgelopen kwartaal met 1,1 procent. De industriële productie viel evenwel tegen met een krimp op jaarbasis van 1,8 procent.

  De euro/dollar werd verhandeld op 1,0915. Olie noteerde 1,0 procent hoger.

  Stijgers en dalers

  In de AEX ging Prosus aan kop met een koerswinst van 4,1 procent. Aalberts Industries volgde met een stijging van 3,0 procent. Ahold Delhaize, dat woensdag met cijfers komt, en Randstad, dat vanochtend al de boeken opende, verloren 0,5 en 0,7 procent.

  Randstad zag de omzet autonoom teruglopen, en voor januari was dit niet anders. Maar volgens ING stabiliseerde de trend in de afgelopen weken. Verder waren de analisten te spreken over de dividenduitkering, mogelijk dankzij een sterke kasstroom. "We hebben een zwakker dan verwachte start van 2020 achter de rug. Bij de planning voor het eerste kwartaal gaan we bij Randstad nu uit van een voortzetting van de trend uit het vierde kwartaal', aldus CFO Henry Schirmer dinsdag tegen ABM Financial News.

  In de AMX was AMG koploper met een winst van 5,4 procent. Air France-KLM steeg 4,9 procent.

  Takeaway.com won 4,1 procent. Concurrent Delivery Hero haalde in 2019 het eigen omzetdoel. De omzet steeg met 112 procent en het aantal orders met 80 procent.

  Van het groepje dalers leverde Flow Traders met 3,9 procent het meeste in. UBS zette het aandeel op de verkooplijst, vanwege macro-economische tegenwind en de uitdagingen voor de flitshandelaar in de VS.

  Onder de kleinere aandelen had Alfen wees eens de wind in de rug. Het aandeel steeg 5,0 procent. Vivoryon steeg eveneens 5,0 procent maar ICT Group daalde 3,9 procent.

  Het lokaal genoteerde Holland Colours daalde 1,8 procent, nadat het aandeel maandag na een positief rapport van NIBC nog flink steeg.

  Tussenstand Wall Street

  Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel wonnen de Amerikaanse beurzen circa een half procent en worden de recordstanden zo verder opgerekt.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 3. forum rang 10 voda 11 februari 2020 19:18
  Europese beurzen hoger gesloten

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten en zetten daarmee de opwaartse trend van vorige week voort.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot dinsdag 0,9 procent hoger op 428,48 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 1,0 procent naar 13.627,84 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,65 procent met een stand van 6.054,76 punten. De Britse FTSE steeg 0,71 procent naar 7.499,44 punten.

  "Beleggers blijven op de koopknop drukken, nu de zorgen omtrent het coronavirus afnemen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

  Er zijn 43.141 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd en er zijn tot nu toe 1.018 mensen overleden aan het coronavirus. Dat brengt de sterftegraad op 2,4 procent. "Het aantal besmettingen blijft stijgen, maar het groeitempo neemt af, waardoor de zorgen onder beleggers wat afnemen", aldus Madden. De marktanalist wees op uitspraken van de Chinese president Xi Jinping die stelde dat de maatregelen die zijn genomen om het virus onder controle te houden, werken.

  "De aandelenmarkten in de eurozone presteerden in de afgelopen tijd minder goed dan de Amerikaanse beurzen, maar dat gat werd vandaag iets kleiner", aldus Madden. "De Duitse DAX bereikte een recordstand, dus beleggers zijn overduidelijk optimistisch."

  Volgens Madden profiteerden de Britse beurzen dan weer van de opwaartse bewegingen van mijnbouwaandelen en energiefondsen, twee sectoren die sterk gelinkt zijn aan China.

  Het was verder een relatief rustige dag, met weinig macrocijfers en een beperkt aantal bedrijfsresultaten. Woensdag en donderdag is de agenda met bedrijfscijfers echter meer dan gevuld.

  Wel waren er cijfers uit het Verenigd Koninkrijk. De Britse economie groeide afgelopen kwartaal met 1,1 procent. De industriële productie viel evenwel tegen met een krimp op jaarbasis van 1,8 procent.

  Olie noteerde dinsdag hoger. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 1,4 procent in het groen op 50,26 dollar, terwijl voor een april-future Brent 54,03 dollar werd betaald, een stijging van 1,5 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,0924. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0910 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0913 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  Daimler heeft in 2019 de winst sterk zien teruglopen, hoewel de omzet steeg en er meer auto's werden verkocht. De autobouwer verwacht in 2020 iets minder auto's te verkopen, terwijl de omzet stabiel zou moeten blijven. Het EBIT-resultaat zou dan weer significant hoger moeten zijn dan in 2019, door efficiëntiewinsten en besparingen op materiaal en personeel, aldus Daimler. Het aandeel Daimler daalde 0,5 procent.

  Tui heeft de winstverwachting voor het hele jaar aangescherpt, nu er een duidelijker beeld is van de kosten van de problemen van de Boeing 737 MAX, terwijl het bedrijf over het afgelopen kwartaal een iets kleiner verlies boekte. Het aandeel maakte dinsdag een sprong van 13 procent.

  Randstad heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzet autonoom licht zien dalen en de resultaten net onder de verwachtingen van analisten zien uitkomen. Randstad wil een jaardividend uitkeren van 4,32 per aandeel, inclusief een speciaal dividend van 2,23 euro. Daarmee stijgt het dividend met 28 procent op jaarbasis. Het aandeel Randstad sloot dinsdag na een hogere opening 0,7 procent lager.

  Delivery Hero heeft in 2019 aan de eigen omzetverwachting voldaan. Voor 2020 rekent Delivery Hero op een omzet van 2,4 miljard tot 2,6 miljard euro, of ongeveer een groei van 70 procent op jaarbasis. De EBITDA-marge zal ook dit jaar nog negatief zijn, maar met 14 tot 18 procent negatief toch een stuk beter dan in 2019. In Europa denkt Delivery Hero break-even te kunnen draaien. De aandelenkoers dikte dinsdag 3 procent aan.

  Michelin heeft in 2019 zowel de omzet als de winst zien stijgen, maar de bandenmaker is voorzichtig voor 2020. Michelin houdt voor de toekomst rekening met licht lagere autoverkopen. In de vervangingsmarkt rekent de bandenspecialist op een vlakke trend. Dit jaar zal de operationele winst vermoedelijk iets lager uitvallen dan in 2019, met een vrije kasstroom van ruim 1,5 miljard euro, exclusief de effecten van het coronavirus. Het aandeel zakte 3 procent.

  De Amerikaanse rechter heeft vandaag de fusie tussen Sprint en T-Mobile US goedgekeurd. In Frankfurt sloot Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile US, ruim 3 procent in het groen.

  In Londen verloor het aandeel NMC Health 16 procent, op berichten dat KKR geen overnamebod zou willen uitbrengen.

  Tussenstand Wall Street

  De Amerikaanse aandelenbeurzen S&P500 en Nasdaq stonden dinsdagavond ongeveer een half procent hoger. De Dow Jones-index steeg 0,1 procent.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 4. forum rang 10 voda 12 februari 2020 17:53
  Heineken uitblinker op groen Damrak

  (ABM FN-Dow Jones) De AEX is woensdag met een plus gesloten, na een stroom aan bedrijfsresultaten, aangevoerd door bierbrouwer Heineken.

  De AEX eindigde 0,8 procent hoger op 629,03 punten.

  "Beleggers kregen vanochtend een hoop cijfers te verwerken", zag ook beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij.

  "De lage rente dwingt spaarders naar de aandelenmarkten en de jaarcijfers van bedrijven geven geen reden om uit te stappen", vatte analist Nico Inberg van IEX het huidige marktsentiment samen.

  Macro-economisch was het een rustig dagje. Vanochtend bleek wel dat de industriële productie in december in de eurozone fiks is gedaald, met 2,1 procent. De hoop dat een bodem in zicht was, blijkt ijdel. De problemen lijken zich juist te verdiepen, volgens ING.

  De euro/dollar handelde op 1,0892.

  Olie werd circa 3 procent duurder. De Amerikaanse olievoorraden bleken stevig gestegen, met 7,5 miljoen vaten. Verder verlaagde oliekartel OPEC zijn verwachtingen voor de vraag naar olie. Reden hiervoor is het coronavirus.

  Inmiddels zijn er wereldwijd 45.204 mensen besmet met het virus. Ruim 1.100 mensen zijn overleden.

  Stijgers en dalers

  In de AEX ging Heineken aan de leiding met een koerswinst van 5,2 procent. De brouwer, die per juni een nieuwe CEO krijgt, wist meer bier te slijten, zoals analisten ook hadden voorzien. De cijfers waren volgens hen dan ook geen grote verrassing, maar Jefferies noemde de afgegeven outlook wel solide.

  Verder won Randstad 3,9 procent en zag AkzoNobel de kwartaalcijfers beloond met een koerswinst van 2,9 procent. De resultaten van AkzoNobel werden door JPMorgan Cazenove als iets beter dan verwacht bestempeld. Morgan Stanley merkte daarbij op dat de kasstroom onderliggend blijft stijgen.

  Vopak, dat ook met cijfers kwam, steeg 1,8 procent. Het tankopslagbedrijf presteerde volgens Jefferies beter dan voorzien, maar ING noemde de aandeelhoudersbeloning wel povertjes.

  Ahold Delhaize steeg 1,1 procent na het openen van de boeken. Analisten oordeelden dat de cijfers iets beter dan verwacht waren, hoewel de vrije kasstroom Berenberg wel teleurstelde.

  Unibail leverde 0,3 procent in. Nabeurs publiceert het vastgoedfonds de cijfers.

  ABN AMRO was woensdag de kop van Jut. Het aandeel daalde maar liefst 5,8 procent. Bank of America was van oordeel dat ABN een zwak kwartaal achter de rug heeft en Jefferies noemde het dividend teleurstellend.

  In de AMX deden Fugro en Takeaway.com goede zaken met koerswinsten van 4,0 en 3,4 procent.

  Air France-KLM en SBM Offshore stegen 3,3 procent.

  PostNL en Altice Europe waren de grootste dalers in de AMX met verliezen van 0,9 en 1,1 procent.

  In de AScX ging Vastned 7,9 procent hoger. JPMorgan sprak van uitdagende omstandigheden, maar de gestegen bezettingsgraad was een pluspunt. Kepler Cheuvreux verhoogde het advies naar Kopen.

  TomTom won 3,6 procent en Pharming leverde juist 1,6 procent in.

  Bij de lokale fondsen viel de koerswinst van Ease2pay op. Het aandeel schoot 9,2 procent hoger nadat Ease2pay een nieuwe app lanceerde.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden bij de slotgong op het Damrak ruim een half procent in het groen.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 5. forum rang 10 voda 12 februari 2020 18:46
  Europese beurzen scherpen records aan

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa hebben de weg omhoog woensdag voortgezet en dat betekende nieuwe records voor de Stoxx Europe 600, die 0,6 procent steeg op 431,16 punten, en de Duitse DAX, die 0,9 procent won op 13.749,78 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,8 procent in de plus op een slot van 6.104,73 punten en de Britse FTSE 100 eindigde de dag 0,5 procent hoger op 7.534,37 punten.

  "De stemming was positief door de berichten uit China dat het coronavirus zich minder snel verspreidt", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

  Er zijn ruim 45.000 besmettingen wereldwijd en ruim 1.100 sterfgevallen. Toch is het aantal nieuwe besmettingen gedaald en dus zijn er beleggers die denken dat het ergste achter de rug is. "Er zijn medisch experts die dit tegenspreken", aldus Madden, "maar het algemene beeld is dat de Chinese overheid meer grip heeft op de crisis."

  Zwakke macrodata schudden beleggers woensdag van zich af. Toch daalde de industriële productie in de eurozone in december met 2,1 procent, wat aanzienlijk meer was dan de verwachte afname met 1,6 procent.

  De euro/dollar noteerde woensdagavond op 1,0892. Olie noteerde flink hoger.

  De OPEC heeft door het coronavirus de verwachtingen voor de mondiale vraag naar olie in 2020 neerwaarts bijgesteld, bleek woensdag uit het maandrapport van het kartel. De Amerikaanse olievoorraden stegen afgelopen week flink, met 7,5 miljoen vaten.

  Bedrijfsnieuws

  Aandelen Heineken stegen 5,2 procent nadat de brouwer beter dan verwachte winstcijfers presenteerde en volgens analisten van Jefferies ook een solide outlook. Dinsdagavond maakte Heineken bekend dat topman Jean-Francois van Boxmeer na meer dan 15 jaar vertrekt bij het bedrijf en wordt opgevolgd door Dolf van den Brink.

  Aandelen van Kering werden woensdag 6,3 procent meer waard, na het openen van de boeken. In het vierde kwartaal stegen de opbrengsten van de maker van luxe artikelen, onder meer dankzij een omzetstijging van modemerk Gucci.

  ABN AMRO heeft in het vierde kwartaal van 2019 minder winst geboekt dan verwacht, de inkomsten liepen terug en de kernkapitaalratio daalde van 18,4 procent eind 2018 tot 18,1 procent ultimo 2019. Analisten van KBC spraken van een zwak vierde kwartaal en verlaagden het koersdoel. Ook het uit te keren dividend stelde teleur, volgens Jefferies. Het aandeel verloor 5,8 procent.

  Ahold Delhaize presteerde in het vierde kwartaal van 2019 boven verwachting en keert een hoger dividend uit. De outlook was voor analisten weinig verrassend, hoewel de ontwikkeling van de vrije kasstroom iets teleurstelde. Het aandeel won 1,1 procent.

  AkzoNobel wist in het vierde kwartaal van 2019 iets beter te presteren dan verwacht, hoewel de winst flink daalde omdat een jaar eerder nog werd geprofiteerd van de verkoop van Specialty Chemicals. Donderdag volgt een strategie-update van het verf- en chemieconcern. Het aandeel sloot woensdag 2,9 procent hoger.

  Ook tankopslagbedrijf Vopak wist de markt woensdag te overtuigen met de kwartaalcijfers en won 1,8 procent.

  Telenet heeft in 2019 een hoger dan verwachte omzet weten te boeken, maar zag de bedrijfswinst iets lager dan verwacht uitkomen. Volgens analisten van ING stelden de vooruitzichten qua vrije kasstroom en het lager dan verwachte dividend het meest teleur. Het aandeel daalde in Brussel 2,6 procent.

  Retailer Metro zou van plan zijn Real supermarktketen te willen verkopen, meldde het Duitse Handelsblatt. Het aandeel Metro steeg 3,0 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag rond het Europese slot 0,6 procent hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 6. forum rang 10 voda 13 februari 2020 18:06
  NN blinkt uit op licht hoger Damrak

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag met licht hoger gesloten. De AEX index noteerde fractioneel hoger op 629,14 punten, terwijl de AMX een winst van 0,7 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,4 procent.

  De beurs stond vandaag toch weer in het teken over de zorgen omtrent het coronavirus, stelde sales trader Gert Berendse van ING. "Er was onder beleggers toch wat angst dat door een nieuwe manier van meten, aangetoond zou kunnen worden dat het met het virus slechter voor staat dan verwacht. Ook het bericht van Fox News dat China het aantal besmettingen niet correct weergeeft, deed de beurs geen goed."

  Besmettingen in de Chinese provincie Hubei worden naast een test nu ook gebaseerd op een klinische diagnose en dat leidde tot een scherpe toename van het aantal besmettingen. Wereldwijd zijn volgens de autoriteiten nu zo'n 60.000 besmettingsgevallen bevestigd. Een toename van bijna 15.000 op dagbasis.

  De markten wisten te herstellen na woorden van hoofdeconoom Philip Lane van de Europese Centrale Bank, merkte Berendse op. "Lane gaf aan dat de ECB doorgaat met huidige beleid totdat het inflatiedoel van 2 procent gehaald is. Daarbij gaf hij aan dat naast het huidige beleid ook naar andere alternatieven wordt gekeken."

  "Het kan zijn dat beleggers het idee hebben dat wat er ook gebeurt, de ECB bereid is de markt te ondersteunen. Een soort handje onder de markt", legde Berendse uit.

  Olie werd donderdag duurder. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 51,38 dollar, terwijl voor een april-future Brent 56,16 dollar werd betaald, een stijging van 0,7 procent. De vraag naar olie zal dit kwartaal voor het eerste sinds meer dan 10 jaar onder druk staan als gevolg van het coronavirus, zo bleek uit een rapport van het Internationaal Energie Agentschap.

  De euro/dollar noteerde op 1,0851. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0876 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0874 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 11 van de 25 aandelen in het groen.

  De verzekeraars trokken na hun kwartaalrapportages de meeste aandacht. NN Group won maar liefst 10,8 procent, terwijl Aegon juist 5,3 procent prijs moest geven. Ten opzichte van de laagste stand halverwege de handelsdag wist Aegon wel zo'n 5 procent te herstellen.

  Morgan Stanley was bij NN vooral te spreken over het hoger dan voorziene dividend en het nieuwe aandeleninkoopprogramma. Het dividend van 2,16 euro in 2019 is 14 procent meer dan een jaar eerder en 6 procent hoger dan de consensusverwachting, volgens de Amerikaanse zakenbank. De aandeleninkoop van 250 miljoen euro is misschien iets lager dan de 300 miljoen euro waar Morgan Stanley op hoopte, maar komt misschien wel eerder dan sommige beleggers hadden voorzien.

  Bij Aegon was het onderliggende resultaat in de tweede helft van 2019 volgens Morgan Stanley een tegenvaller. Dit viel vooral tegen door de lagere bijdrage uit de VS. De bruto premie-inkomsten voor de groep stegen, maar dit werd tenietgedaan door de uitstroom in de Amerikaanse markt, aldus de Amerikaanse zakenbank.

  ASR was na NN de grootste stijger met een koerswinst van 3,0 procent.

  RELX boekte in 2019 meer omzet en een hoger operationeel resultaat, hetgeen werd beloond met een koerswinst van 2,3 procent. De analisten van JPMorgan Cazenove waren echter kritisch. Vooral bij de divisie Risk trok de groei met 7 procent niet zo sterk aan als gehoopt. "De eigen doelstellingen voor Risk werden daarmee niet behaald", aldus de marktvorsers.

  Unibail-Rodamco-Westfield begon de dag nog goed na de cijfers van woensdagavond nabeurs, maar wist de winst niet vast te houden en sloot 1,4 procent lager. Volgens analisten van Berenberg waren de jaarresultaten van het vastgoedbedrijf iets beter dan verwacht. Het koopadvies werd gehandhaafd, maar Berenberg verlaagde wel het koersdoel van 155,00 naar 150,00 euro.

  DSM presteerde grofweg conform de verwachting van analisten. Morgan Stanley wees wel op de licht tegenvallende ontwikkeling bij Human nutrition. Daar was sprake van een autonome krimp van zes procent. Dit werd deels goedgemaakt door Animal Nutrition, waar de autonome groei twee procent bedroeg. De verwachting voor 2020 van een groei van het aangepaste bedrijfsresultaat met ongeveer 5 procent viel binnen de verwachting, maar is wel lager dan de hoog enkelcijferige groei die in 2019 werd gerealiseerd, aldus de zakenbank. Het aandeel DSM leverde 1,2 procent in.

  ABN AMRO wist zich niet te herstellen van de daling van woensdag na de tegenvallende kwartaalcijfers. Het bankaandeel daalde 3,2 procent. De analisten van Kepler Cheuvreux Analisten verlaagden hun verwachting voor de inkomsten van ABN AMRO. Voor 2020 komen de analisten op een dividend van 1,14 euro, wat een rendement van 7 procent oplevert. Dat is niet slecht maar ook niet goed in de sector, zeker niet gezien de onzekerheid rond de boete die ABN AMRO tegemoet kan zien van het Openbaar Ministerie, aldus Kepler. Verschillende andere analisten besloten net als Kepler om het koersdoel voor ABN AMRO te verlagen.

  In de Midkap konden de cijfers van Arcadis op een positief onthaal rekenen. Het aandeel won 10,5 procent. Kepler Cheuvreux sprak dan ook van sterke resultaten. Voor KBC Securities bleken de resultaten reden om het koersdoel voor Arcadis te verhogen van 20,00 naar 22,00 euro bij handhaving van het Accumuleren advies.

  Verder schreef SBM Offshore 6,1 procent bij, na "geweldig sterke resultaten", aldus KBC.

  Takeway leverde 2,3 procent in na het openen van de boeken. De maaltijdbezorger boekte in 2019 volgens Morgan Stanley een significant lager dan verwacht aangepaste EBITDA.

  Fagron noteerde na cijfers ook onderin met een verlies van 1,8 procent, ondanks de volgens ING nette resultaten. Toch schoten de resultaten tekort om een verdere stijging van het aandeel te realiseren, nadat Fagron sinds de publicatie van de derde kwartaalresultaten al 43 procent won. Het aandeel is volgens ING "geprijsd voor perfectie".

  OCI sloot de rij met een verlies van 3,7 procent.

  Bij de kleine fondsen deden Sif en Vastned het goed met respectievelijk 4,4 en 4,6 procent koerswinst.

  Het lokaal genoteerde Dutch Star wist 8,0 procent te stijgen.

  Coca-Cola European Partners boekte in het afgelopen jaar een operationeel resultaat van ruim 1,5 miljard euro, in vergelijking met 1,3 miljard euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,1 miljard euro, tegenover 909 miljoen euro in 2018. Het aandeel werd beloond met 4,5 procent koerswinst.

  Kardan had een slechte dag met een min van 7,0 procent.

  Tussenstanden Wall Street
  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 3.377,30 punten. De Dow Jones index daalde 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 7. forum rang 10 voda 13 februari 2020 18:50
  Europese beurzen vrezen toch weer coronavirus

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 verloor fractioneel op een slot van 431,08 punten, de Duitse DAX leverde licht in op 13.745,43 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,2 procent in de min op een slot van 6.093,14 punten en de Britse FTSE 100 eindigde de dag 1,1 procent lager op 7.452,03 punten.

  Woensdag waren beleggers nog optimistisch omdat het aantal besmettingen met het coronavirus minder hard leek toe te nemen. Donderdag werd echter bekend dat het aantal besmettingen met het virus in één dag tijd is gestegen van 44.700 naar ruim 60.000 vanwege een nieuwe methode van de Chinese overheid om besmetting vast te stellen.

  "Dit zaaide twijfels over de recente recordstanden [op de beurzen]", volgens marktanalist Connor Campbell van Spreadex.

  De consumentenprijzen van Duitsland over januari kwamen in een definitieve lezing 1,7 procent hoger uit en dat kwam overeen met de verwachtingen. Op maandbasis daalden de Duitse consumentenprijzen met 0,6 procent en ook dat was overeenkomstig de prognoses.

  Verder handhaafde de Europese Unie de groeiramingen voor 2020 en 2021 en is men iets positiever over de inflatie-ontwikkeling. Met betrekking tot het coronavirus zei de EU in zijn kwartaalrapport, te verwachten dat de uitbraak in het eerste kwartaal zal pieken en dat de impact op de mondiale economie beperkt zal blijven. Een risico blijft echter hoe lang de uitbraak duurt en hoe deze wordt bestreden.

  Olie steeg donderdag 0,5 procent. De vraag naar olie zal dit kwartaal onder druk staan als gevolg van het coronavirus, zo bleek donderdag uit het olierapport van het Internationaal Energieagentschap. Eerder deze week had de OPEC een soortgelijke boodschap.

  De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,0843. Het Britse pond steeg nadat bekend werd dat premier Boris Johnson zijn kabinet flink op de schop neemt. Diverse ministers werden donderdag ontslagen of stapten op.

  Bedrijfsnieuws

  Commerzbank heeft een nettoverlies gerapporteerd in het laatste kwartaal van 2019, vanwege een herstructureringslast. Het dividend werd verlaagd naar 0,15 euro per aandeel. De Duitse bank denkt dit dividend in 2020 wel te kunnen handhaven. Het aandeel steeg 8,9 procent.

  Thyssenkrupp heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar het verlies zien oplopen, maar handhaafde de outlook voor het volledige jaar. Het bedrijf mikt op een stabiele aangepaste EBIT, een dalende vrije kasstroom en een “beduidend” hoger nettoverlies. De koers van het aandeel steeg 0,2 procent.

  Nestlé heeft in 2019 meer winst geboekt, mede dankzij de desinvestering van de divisie voor huidverzorging. Het dividend werd verhoogd en Nestlé kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma aan. Het aandeel verloor 2,2 procent.

  Airbus presteerde in het vierde kwartaal beter dan verwacht en verwacht dit jaar 880 vliegtuigen af te leveren. Hierin zit de eventuele impact van het coronavirus nog niet verwerkt. Het aandeel daalde 2,8 procent.

  Aegon heeft in de tweede helft van 2019 een lager onderliggend resultaat behaald, als gevolg van de lage rente en een uitstroom bij de pensioen- en annuiteitenbedrijven in de Verenigde Staten. Het aandeel daalde 5,3 procent.

  Sectorgenoot NN Group deed het beter. Het aandeel won donderdag liefst 10,8 procent nadat de resultaten in het vierde kwartaal beter waren dan verwacht. Verder zei NN dat het een progressief dividend gaat uitkeren en jaarlijks voor ten minste 250 miljoen euro aan eigen aandelen wil inkopen.

  AkzoNobel verwacht in de periode 2021 tot en met 2023 om minstens te groeien in lijn met de markt en wil een verdere verbetering van de winstgevendheid realiseren. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend tijdens een beleggersdag in Londen. AkzoNobel zag de beurswaarde met 5,1 procent toenemen.

  RELX boekte in 2019 meer omzet en een hoger operationeel resultaat, hetgeen werd beloond met een koerswinst van 2,3 procent.


  Unibail-Rodamco-Westfield begon de dag nog goed na de cijfers van woensdagavond nabeurs, maar wist de winst niet vast te houden en sloot 1,4 procent lager. Volgens analisten van Berenberg waren de jaarresultaten van het vastgoedbedrijf iets beter dan verwacht. Het koopadvies werd gehandhaafd, maar Berenberg verlaagde wel het koersdoel van 155,00 naar 150,00 euro.

  In Londen verloor gasproducent Centrica 15,3 procent na zwakke jaarcijfers, waarbij een verlies van meer dan een miljard Britse pond werd gedraaid.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag rond het Europese slot rond de slotstanden van woensdag.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 8. forum rang 10 voda 14 februari 2020 18:00
  AEX sluit fractioneel hoger

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag fractioneel hoger gesloten gesloten. De AEX index steeg licht tot 629,23 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,8 procent.

  Het was vandaag een beetje een afwachtende dag op de beurs, stelde vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep. "Ook niet zo gek na de stijging van de afgelopen tijd, het is een beetje uithijgen op hoog niveau."

  Smit blijft zich wel zorgen maken over het coronavirus. "De markt trekt zich er niet veel van aan maar het virus is allerminst onder controle. Voorlopig stuwen de kwartaalcijfers van de bedrijven de beurs maar het kan zomaar zijn dat het volgende kwartaal de cijfers tegen gaan vallen. Dan wordt misschien duidelijk voor beleggers wat de impact van het virus op de economie is."

  "Beleggers willen eerst de cijfers zien voor ze het geloven", aldus Smit

  Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat de Duitse economie in het vierde kwartaal steeg noch kromp ten opzichte van een kwartaal eerder. De verwachting lag op een groei van 0,1 procent.

  De economische groei van de eurozone over het vierde kwartaal kwam in een tweede meting met 0,9 procent op jaarbasis onder de eerste meting van 1,0 procent uit. De werkgelegenheid in de eurozone is in het vierde kwartaal van 2019 verder gestegen.

  Het bruto binnenlands product steeg in het vierde kwartaal met 0,1 procent op kwartaalbasis, tegen een plus van 0,3 in een kwartaal daarvoor.

  Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in februari gestegen. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 99,8 in januari naar 100,9 in februari.

  Olie noteerde vrijdag hoger. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 1,2 procent in het groen op 52,03 dollar, terwijl voor een april-future Brent 57,16 dollar werd betaald, een stijging van 1,4 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,0843. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0840 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0841 op de borden.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 13 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 2,9 procent.

  Ahold Delhaize volgde op gepaste afstand met een winst van 1,6 procent.

  Aegon won 1,0 procent. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees op een koopadvies van Citi Research voor Aegon, dat donderdag nog flink daalde na de jaarcijfers. KBC Securities haalde de verzekeraar echter van de kooplijst, waarbij het koersdoel van 6,00 naar 4,00 euro ging. KBC verwacht dat de nieuwe CEO vanaf mei de bezem er flink doorheen zal halen.

  NN Group en ArcelorMittal waren onderin te vinden met respectievelijke koersverliezen van 1,6 en 1,7 procent.

  In de AMX daalde Fagron 4,4 procent, nadat KBC Securities het aandeel van de kooplijst haalde. KBC verhoogde de taxaties licht, maar vanwege de recente koersrally ging het advies omlaag. Het koersdoel ging van 18,00 naar 19,50 euro.

  SBM Offshore verloor 2,9 procent.

  Arcadis was wederom de uitblinker in de Midcap met 4,0 procent koerswinst. Donderdag werd het aandeel ook al beloond voor de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal.

  Onder de kleinere aandelen won Van Lanschot 4,5 procent.

  Brunel steeg 2,6 procent. Brunel zag in het vierde kwartaal van 2019 de omzet iets oplopen, maar het bedrijfsresultaat flink in de min duiken. ING sprak van redelijke prestaties.

  Het lokaal genoteerde NIBC schoot 6,1 procent omhoog tot 9,76 euro, nadat het een overnamebod ontving van Blackstone van 9,85 euro per aandeel voor alle stukken die niet in handen zijn van grootaandeelhouders J.C. Flowers en Reggeborgh. “De vraag waarom NIBC tegen de trend in aardig wist op te lopen dit jaar, lijkt beantwoord", aldus marktanalist Martin Crum van IEX.

  Alleen Dutch Star deed het nog beter met een plus van 7,4 procent.

  Veon was de grootste daler met 8,8 procent. In het afgelopen kwartaal steeg de gerapporteerde omzet op jaarbasis fractioneel tot 2.254 miljoen dollar. Op autonome basis daalde vooral de dienstenomzet, vanwege veranderingen in de regelgeving in Pakistan.

  Tussenstanden Wall Street
  Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 3.378,91 punten. De Dow Jones noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 9. forum rang 10 voda 14 februari 2020 18:49
  Europese beurzen lager het weekend in

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn lager het weekend ingegaan. De Stoxx Europe 600 eindigde vrijdag 0,1 procent in het rood op 430,52 punten, de Duitse DAX leverde fractioneel in op 13.744,21 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,4 procent in de min op een slot van 6.069,35 punten en de Britse FTSE 100 eindigde de dag 0,6 procent lager op 7.409,13 punten.

  Beleggers blijven bezorgd over het coronavirus, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Er zijn inmiddels ruim 64.000 besmettingen en "er zijn nog geen tekenen van verbetering", aldus Madden.

  "Mocht de situatie flink verslechteren, dan gaan beleggers er van uit dat Beijing ingrijpt om de markten te ondersteunen, vandaar dat de verkoopdruk niet zo hoog is."

  De Duitse economie is in het vierde kwartaal niet gegroeid en ook de groei in de eurozone als geheel kwam ook bijna tot stilstand.

  "Dit was ook verwacht dus er was geen sterke reactie op de beurs maar de groei is zeer zwak", aldus Madden.

  Olie werd vrijdag een procent duurder. De euro/dollar verhandelde op 1,0843.

  Bedrijfsnieuws

  Renault heeft in 2019 verlies gedraaid. Ondanks de rode cijfers wil de Franse automaker wel dividend uitkeren. Het voorstel is 1,10 euro per aandeel, wat wel flink minder is dan de 3,55 euro over 2018. Voor 2020 voorziet Renault een vergelijkbare omzet als in 2019 met een operationele marge van 3 tot 4 procent, zonder de impact van het coronavirus. De mondiale automarkt zal dit jaar volgens Renault met ten minste 3 procent teruglopen. Het aandeel verloor 0,9 procent.

  Concurrenten als Peugeot, BMW en Daimler sloten ook in het rood.

  AstraZeneca heeft in het vierde kwartaal van 2019 de operationele kernwinst meer onder druk zien staan dan waar analisten op rekenden, maar verwacht wel groei in 2020. AstraZeneca waarschuwde daarbij dat de verwachtingen afhankelijk zijn van de uiteindelijke impact van het coronavirus. Het aandeel daalde 4,3 procent.

  Royal Bank of Scotland heeft over 2019 iets beter dan verwacht gepresteerd. Voor 2020 verwacht RBS dat de onzekerheid aanwezig zal blijven hetgeen een drukkend effect op de omzet kan hebben. Het aangekondigde dividend was iets onder verwachting. Het aandeel verloor 6,8 procent.

  Credit Agricole heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer winst geboekt dan verwacht, na enkele eenmalige meevallers en stijgende inkomsten. De Tier 1-kapitaalratio kwam in december uit op 12,1 procent ten opzichte van 11,7 procent in september. Het aandeel van de Franse bank daalde toch 0,8 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het slot in Europa overwegend licht hoger.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 10. forum rang 10 voda 17 februari 2020 17:56
  AEX vlak gesloten

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag vlak gesloten na een rustig verlopen dag nu Wall Street gesloten was vanwege President's Day.

  De AEX index sloot vlak op 629,17 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,7 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,2 procent.

  Markten haalden maandag wereldwijd steun uit het nieuws dat de Chinese centrale bank de rente voor eenjarige middellange kredieten verlaagt van 3,25 naar 3,15 procent, in een poging de economie te stabiliseren en de impact van de uitbraak van het coronavirus te beperken. Ook injecteerde de People's Bank of China miljarden in het systeem.

  De beslissing versterkte het vertrouwen van beleggers dat Beijing de noodzakelijke stappen neemt om te voorkomen dat het coronavirus tot een aanzienlijke vertraging van de Chinese economie leidt.

  De afwezigheid van Amerika op de financiële markten leidde maandag volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij tot een richtingloze dag, waarbij de berichten dat de regering van president Trump nieuwe handelsrestricties voor China overweegt om het gebruik van Amerikaanse apparatuur voor het maken van halfgeleiders te beperken tot lichte druk leidde bij de halfgeleiders op het Damrak.

  Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de bouwsector in de eurozone in november op maandbasis 0,7 procent meer heeft geproduceerd, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging met 1,4 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,0835. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0840 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0830 op de borden.

  Olie noteerde maandag vlak.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 17 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door NN Group. De verzekeraar werd 2,5 procent meer waard. Vorige week blonk de verzekeraar ook al uit met een weekwinst van ruim 10 procent na de publicatie van de kwartaalcijfers.

  Ahold Delhaize was met een winst van 1,8 procent de op één na sterkste stijger van de hoofdfondsen, gevolgd door Aegon, dat 1,5 procent steeg. ASML bungelde met een verlies van 1,5 procent onderaan.

  Heineken verloor 0,4 procent. Credit Suisse heeft het koersdoel voor Heineken verhoogd van 95,00 naar 103,00 euro met een onveranderd Neutraal advies. Na de jaarcijfers vorige week stelden verschillende analisten hun taxaties opwaarts bij.

  ASR steeg 1,0 procent. Maandag werd bekend dat het pensioenfonds van Grontmij zijn verplichtingen en bezittingen onder brengt bij een nieuw type pensioenfonds van verzekeraar ASR Nederland, het Nederlandse Pensioenfonds geheten. Het betreft de opgebouwde pensioenaanspraken van 6.700 oud-deelnemers en een vermogen van ruim 1 miljard euro. Later deze week opent de verzekeraar de boeken en analisten rekenen op een hoger operationeel resultaat.

  Akzo Nobel noteerde 1,1 procent lager, ondanks het bericht dat BMW heeft gekozen voor de chemiereus als toeleverancier. Het zou gaan om verf voor het overspuiten van auto’s na schadeherstel in 44 landen.

  In de AMX ging SBM Offshore aan kop met een winst van 1,5 procent. Air France-KLM steeg 1,4 procent en Corbion won 11,3 procent. ASMI faalde 3,5 procent, terwijl Besi 2,5 procent inleverde.

  BAM daarentegen kende een zwakke beursdag met een daling van 0,8 procent. CEO Rob van Wingerden vertrekt bij de aanstaande jaarvergadering op 15 april bij de bouwer. "Na bijna zes jaar als CEO en met het vooruitzicht van een strategische update, is nu een natuurlijk moment om het leiderschap van de onderneming over te dragen", zei de topman in een toelichting. De zoektocht naar een nieuwe CEO is gestart.

  Fagron verloor 4,8 procent. Kepler Cheuvreux haalde het aandeel van de favorietenlijst. Na de recente koersrally is Fagron volgens de analisten van Kepler inmiddels correct gewaardeerd. Ook ABN AMRO haalde het bedrijf van de kooplijst. Analist Eric Wilmer adviseert om wat van de koerswinst te verzilveren. Sinds begin oktober is de koers van Fagron met maar liefst 40 procent gestegen. Het koersdoel werd verhoogd van 18,00 naar 21,00 euro.

  Ordina stak er bij de kleinere fondsen met kop en schouder bovenuit. ING verhoogde het koersdoel van 2,20 naar 2,90 euro bij handhaving van het koopadvies. De koersdoelverhoging volgt op een opwaartse bijstelling van de ramingen. ING is van mening dat Ordina goede vooruitgang boekt met de strategische doelen voor 2022. Het aandeel noteerde 8,1 procent hoger.

  Kendrion verloor 1,2 procent. De specialist in elektromagneten opent dinsdag voorbeurs de boeken. "We verwachten opnieuw een relatief zwak kwartaal", aldus de analisten van de ING. Zij wezen erop dat automotive en de industrie te lijden hebben onder een zwakke mondiale vraag.

  Vastned was met een verlies van 3,4 procent de sterkste daler. Accell Steeg 2,5 procent en Alfen verloor 2,1 procent.

  Het lokaal genoteerde TIE Kinetix is van plan om haar bedrijfsonderdeel ‘Google-Ads-for-the-Channel’ en Demand Generation te verkopen aan Impartner Inc. De transactie heeft een waarde van 6 miljoen euro in contanten. Op de beurs werd het aandeel beloond met 17,3 procent koerswinst.

  Verder vielen de lokaal genoteerde aandelen Dutch Star One en Curetis op met dagwinsten van respectievelijk 5,9 en 14,0 procent.

  De Vereniging van Effectenbezitters is van plan om aan NIBC opheldering te vragen over het "opmerkelijke" koersverloop voorafgaand aan het overnamebod van Blackstone. Blackstone is bereid 9,85 euro per aandeel NIBC neer te tellen, een premie van slechts 8 procent. Maar, zo benadrukte de VEB, sinds medio januari is de koers van NIBC met ongeveer 25 procent opgelopen. Maandag noteerde de koers 0,4 procent hoger.

  Slotstanden Wall Street

  Wall Street houdt vandaag de deuren gesloten vanwege de viering van President's Day.

  De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent hoger op 3.380,16 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 29.398,08 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 9.731,18 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 11. forum rang 10 voda 17 februari 2020 19:07
  Europese beurzen hoger gesloten

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag in de plus gesloten, terwijl Wall Street de deuren gesloten hield in verband met een feestdag.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 431,98 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,3 procent op 13.783,89 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 6.085,95 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 7.433,25 punten.

  Markten haalden maandag wereldwijd steun uit het nieuws dat de Chinese centrale bank de rente voor eenjarige middellange kredieten verlaagt van 3,25 naar 3,15 procent, in een poging de economie te stabiliseren en de impact van de uitbraak van het coronavirus te beperken.

  De beslissing versterkte het vertrouwen van beleggers dat Beijing de noodzakelijke stappen neemt om te voorkomen dat het coronavirus tot een aanzienlijke vertraging van de Chinese economie leidt.

  "De Chinese autoriteiten zijn zeer actief op monetair vlak", zei marktstrateeg Sophie Chardon van Lombard Odier. "Ze benaderen de situatie pro-actief in een poging de kortetermijneffecten van het virus te verkleinen."

  Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de bouwsector in de eurozone in november op maandbasis 0,7 procent meer heeft geproduceerd, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging met 1,4 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,0835. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0840 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0830 op de borden.

  Olie noteerde maandag vlak.

  Bedrijfsnieuws

  De Verenigde Staten gaan een importheffing op Europese vliegtuigen verhogen. Dit maakte de regering van president Donald Trump vrijdag bekend. Reden dat de VS hiertoe besloten, is dat de Europese Unie ongeoorloofde subsidies verstrekte aan Airbus, zo oordeelde de Wereldhandelsorganisatie. "De VS blijven bereid om over een schikking te onderhandelen", zei Amerika. Het aandeel van Airbus won desondanks 0,9 procent.

  Kone ziet af van een overname van de liftentak van Thyssenkrupp. Hoewel Kone vertrouwen had in een combinatie van de eigen activiteiten met die van Thyssenkrupp, moet een overname wel in het belang zijn van de aandeelhouders, werknemers en klanten, lichtte Kone het besluit om af te haken toe. Kone zei eerder circa 17 miljard euro over te hebben voor de liftentak van Thyssenkrupp. Kone daalde 4,6 procent, terwijl Thyssenkrupp 3,0 procent verloor.

  Een jury in de VS oordeelde tegen Bayer en BASF en kende 265 miljoen dollar toe aan een perzikboer in Missouri, die beweerde gewasschade te hebben gehad na gebruik van een onkruidverdelger. Bayer daalde 1,9 procent en BASF werd 1,0 procent minder waard.

  Alstom heeft overeenstemming bereikt over de acquisitie van Bombardier Transportation. Met de overname is een bedrag tussen de 5,8 miljard en 6,2 miljard euro gemoeid. Dit wordt deels in contanten en deels in nieuwe aandelen Alstom betaald. Alstom steeg 3,5 procent.

  Volkswagen heeft de heropening van een deel van zijn Chinese fabrieken opnieuw uitgesteld vanwege de bezorgdheid over het coronavirus. "Wanneer de productie in een fabriek wordt hervat, zal een veilige en gezonde omgeving moeten worden gewaarborgd door preventieve maatregelen, zoals regelmatige desinfectie van de werkruimtes, distributie van maskers aan werknemers en temperatuurcontrole bij de ingang van werkfaciliteiten", aldus Volkswagen.

  Delivery Hero heeft een groter belang in Just Eat Takeaway.com gemeld. Delivery Hero meldde een kapitaalbelang van 10,58 procent met een stemrecht van eveneens 10,58 procent. Op 31 januari dit jaar meldde Delivery Hero nog een kapitaalbelang van 4,73 procent met een dito stemrecht.

  De regering van president Donald Trump overweegt nieuwe handelsrestricties voor China om het gebruik van Amerikaanse apparatuur voor het maken van halfgeleiders te beperken. ASML daalde 1,5 procent, Infineon 1,6 procent en STMicroelectronics 2,6 procent.

  Duitse autofabrikanten deden het goed. BMW won een procent, Daimler 1,4 procent en Volkswagen 1,2 procent. In Parijs steeg Peugeot ook een procent, maar Renault werd 4,3 procent goedkoper.

  Slotstanden Wall Street

  Wall Street houdt vandaag de deuren gesloten vanwege de viering van President's Day.

  De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent hoger op 3.380,16 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 29.398,08 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 9.731,18 punten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
 12. forum rang 10 voda 18 februari 2020 17:54
  AEX beperkt verlies

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag lager gesloten, maar wist het verlies uiteindelijk te beperken, nadat een meevallend economisch cijfer uit de VS tegenwicht bood voor een tegenvaller uit Duitsland.

  De AEX daalde 0,6 procent naar 625,43 punten. Eerder op de dag stond de index nog op 622,76 punten.

  Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij noemde het begrijpelijk dat de beurzen een stap terug doen, nu de zorgen over de economische impact van het coronavirus toenemen. "De markt realiseert zich dat het in de afgelopen tijd teveel met een roze bril naar de situatie heeft gekeken."

  Vermogensbeheerder Cees Smit van Today’s Groep is bezorgd dat “de emmer wel eens kan overlopen”, zeker als bedrijven blijven waarschuwen voor de gevolgen van het coronavirus.

  Beleggers stonden vanochtend al op met een omzetwaarschuwing van Apple. Vanwege de uitbraak van het coronavirus in China vreest de fabrikant van iPhones de eigen omzetdoelen niet te halen.

  Maar dat was niet de enige tegenvaller. De Duitse vertrouwensindex ZEW bleek fors gedaald en volgens econoom Carsten Brzeski van ING moet het land oppassen niet “de zieke man van Europa” te worden. Hij verwacht daarom snel fiscale stimulering uit Berlijn.

  De Amerikaanse economie had juist een meevaller te verwerken. De zogeheten Empire State index liep veel sterker op dan voorzien.

  De euro/dollar noteerde op 1,0813. Bij het sluiten van de Europese beurzen op maandag stond er nog 1,0835 op de borden.

  De olieprijzen daalden met ongeveer 1 procent.

  Stijgers en dalers

  Ondanks de brede verliezen bij de opening, wist toch een achttal fondsen in het groen te sluiten. KPN, AkzoNobel en RELX eindigden bovenaan, maar de winsten bleven kleiner dan 1 procent.

  Ahold Delhaize won 0,1 procent, met hulp van een koersdoelverhoging bij KeplerCheuvreux

  ING en Aegon eindigden onderaan met verliezen van 2,9 en 3,5 procent.

  Ook Vopak leverde ruim 3 procent in. Credit Suisse haalde het aandeel van de kooplijst nu het koersdoel van 53,00 euro in zicht is en er weinig opwaarts potentieel meer zou zijn.

  In de AMX won Air France-KLM 1,1 procent. WDP werd 1,2 procent duurder. Fugro, dat morgen de boeken opent voor de kwartaalresultaten, won 0,9 procent.

  Halfgeleiderfondsen ASMI en Besi maakten grotere uitslagen met verliezen van 5,0 en 4,7 procent. De sector had het lastig na de omzetwaarschuwing van Apple. Ook meldde ASMI dat het aandeleninkoopprogramma achter de rug is.

  Analisten van JPMorgan Cazenove becijferden dat ASMI een goede kans maakt op bij de volgende herweging door Euronext te promoveren naar de AEX. Vopak zal dan zijn plek moeten opgeven.

  Onder de kleinere aandelen viel Ordina op met een koerswinst van 4 procent. Ordina was maandag al de smaakmaker na een koersdoelverhoging bij ING.

  Brunel en Kendrion leverden 2,5 en 3,2 procent in. Kendrion rapporteerde een verder teruglopende omzet in het vierde kwartaal, met een nettoverlies. ING noemde de cijfers desondanks solide en CEO Joep van Beurden lijkt vertrouwen te hebben in de toekomst.

  Lokaal viel Alumexx op met een winst van 4 procent na het afgeven van een update.

  Tussenstanden Wall Street

  De grote aandelenindices op Wall Street stonden rond het sluiten van de Europese beurzen 0,5 procent tot 1,2 procent lager. De S&P500 verloor 0,9 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 13. forum rang 10 voda 18 februari 2020 18:58
  Europese beurzen sluiten lager

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten, na een tegenvallende Duitse ZEW-vertrouwensindex en hernieuwde zorgen over de economische gevolgen van het coronavirus, die Apple tot een omzetwaarschuwing dwongen.

  De brede STOXX Europe 600 index sloot 0,4 procent lager op 430,33 punten. De Duitse DAX daalde 0,7 procent tot 13.681 punten. De Franse CAC 40 verloor 0,5 procent tot 6.057 punten. De Britse FTSE zakte 0,7 procent naar 7.382 punten.

  De daling werd vooral veroorzaakt door de waarschuwing van Apple, stelde marktanalist David Madden van CMC Markets. Beleggers zien dit als een voorbode van vergelijkbare waarschuwingen van andere bedrijven die zaken doen in China. En dat zijn er veel. "De gezondheidscrisis is een grote verstoring van het bedrijfsleven in de tweede economie van de wereld en daarom duiken beleggers weg uit aandelen", aldus Madden.

  De stemming in Europa werd verder bepaald door een zwakke Duitse vertrouwensindex ZEW over februari. Na de stijging tot 26,7 in januari zakte de index weer diep terug tot 8,7, wat zou samen hangen met zorgen over het coronavirus. Econoom Carsten Brzeski van ING rekent na deze nieuwe teleurstelling uit Duitsland op fiscale stimulering door Berlijn om te voorkomen dat Duitsland "de zieke man van Europa" wordt.

  In de Verenigde Staten was de Empire State Index, over de industrie in de regio New York, juist een flinke meevaller. De index voor het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers bleef nagenoeg stabiel op een hoog niveau.

  De olieprijs daalde 1 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,0810. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0833 en maandagavond rond 22.00 uur noteerde de euro op 1,0833 dollar.

  Bedrijfsnieuws

  UBI Banca was de uitblinker na een overnamebod uitgebracht door Intesa Sanpaolo. Het bod waardeert de vierde bank van Italië op ongeveer 5 miljard euro. Aandeelhouder krijgen per tien aandelen UBI 17 aandelen Intesa. De fusiebank krijgt een marktaandeel van ongeveer 20 procent, wat nooit eerder is vertoond in Italië. UBI Banca steeg 23,6 procent en Intesa werd ook 2,4 procent meer waard.

  De Franse treinenfabrikant Alstom neemt de treinendivisie van het Canadese Bombardier over voor ongeveer 6 miljard euro. Sommige beleggers vonden dat overnameplan kennelijk nogal stom en zetten het aandeel 3 procent lager. Bombardier won 8 procent.

  Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor Ahold Delhaize verhoogd van 23,20 naar 24,30 euro met een onveranderd Houden advies. Het supermarktconcern sloot dinsdag 0,1 procent hoger.

  ASML haalde 750 miljoen euro op met eurobonds, een type obligatie die in 2030 afloopt met een couponrente van 0,25 procent. De chipmachinefabrikant sloot 0,8 procent lager, onder invloed van de omzetwaarschuwing van Apple. Die waarschuwing zorgde ook voor lagere koersen van Infineon dat 2,3 procent daalde en STMicroelectronics waar 3,5 procent van de koers afging.

  HSBC Holdings sloot 6 procent lager in Londen, na een fors lagere nettowinst in 2019. De voormalige Hong Kong and Shanghai Bank neemt voor 6 miljard dollar aan reorganisatiekosten om de zaken weer op de rails te krijgen. Die zullen vooral in 2020 en 2021 worden gemaakt.

  Mijnbouwer BHP Group heeft in het afgelopen halfjaar meer winst geboekt dankzij hoge ijzerertsprijzen en verhoogde het dividend met 10 cent naar 0,65 dollar per aandeel. Het aandeel daalde 1,4 procent in Londen want analisten hadden op meer dividend gerekend en BHP waarschuwde ook voor een negatieve impact van het coronavirus.

  Deutsche Börse heeft de resultaten zien stijgen en kwam in 2019 uit op een winst per aandeel van 5,47 euro. Er wordt 2,90 euro per aandeel dividend uitgekeerd, een stijging van 7 procent. Het aandeel won 0,7 procent.

  Tussenstanden Wall Street

  De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag tot 1 procent lager rond sluitingstijd in Europa. Technologiebeurs Nasdaq beperkte het verlies tot 0,2 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 14. forum rang 10 voda 19 februari 2020 18:25
  AEX eindigt in het groen

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag hoger gesloten, nadat de optimisten weer de overhand kregen op de beurs.

  De AEX won 0,6 procent op 629,20 punten. de Midkap-index sloot 0,9 procent hoger. De Smallcaps werd 0,5 procent meer waard.

  Het positieve sentiment is heel erg overheersend, zei Wim Zwanenburg van Stroeve en Lemberger. Beleggers gooien volgens hem alle remmen los. "Het lijkt wel alsof de zorgen over het coronavirus geheel zijn afgeworpen".

  Een rol speelt daarbij dat de stijging van het aantal sterfgevallen door het coronavirus aan het aftoppen is, volgens de beleggingsstrateeg. "Het aantal loopt nog wel op maar de versnelling is minder groot".

  Aan de andere kant geven grote bedrijven inmiddels waarschuwingen vanwege het virus, zoals Apple eerder deze week deed en Adidas. "Maar men denkt dat het later dit jaar zal herstellen." Die conclusie wordt gesteund door een analyse van het IMF, volgens Zwanenburg.

  Daarbij komt dat de rente nog erg laag is en er voor beleggers weinig alternatieven zijn voor aandelen.

  Zwanenburg vond het opvallend dat de halfgeleiders woensdag weer volop in trek waren, nadat ze dinsdag nog werden afgeschreven vanwege de omzetwaarschuwing van Apple.

  Intussen denken beleggers in de VS dat het een goed moment is om een huis te kopen. "Dat gaat allemaal goed" met de Amerikaanse economie, meende de analist.

  Handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO zei woensdag dat de markt vooral positief reageert op nieuwe stimuleringen die China heeft aangekondigd voor de luchtvaartsector. Dat deed de Amerikaanse futures goed "en Europa liep daar achteraan", aldus de handelaar.

  In de middag bleken dat er 4 procent minder Amerikaanse woningen in aanbouw zijn genomen in januari, dan een maand beerder, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg. Op jaarbasis was in beide gevallen sprake van een dubberlcijferige stijging. De Amerikaanse producentenprijzen lieten in januari een sterker dan verwachte stijging zien.

  Eerder op de dag bleek dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk in januari verder opliep, van 1,4 naar 1,8 procent.

  De euro/dollar handelde op 1,0789. Olie werd ruim een procent duurder.

  Stijgers en dalers

  De meeste aandelen in de AEX sloten hoger. Wolters Kluwer was de sterkste stijger met 2,8 procent, gevolgd door ASML met 2,4 procent.

  Galapagos, dat donderdagavond met cijfers komt, steeg 1,8 procent.

  Banken en verzekeraars bleven in de hoek waar de klappen vallen. ING ging 's middags onderuit op het bericht dat de bank de uitgifte van achtergestelde obligaties op het laatste moment heeft uitgesteld. Het gaat om zogeheten Additional Tier 1 kapitaal, ook wel bekend als coco's. ING wilde tegen ABM Financial News niet zeggen waarom de kapitaalronde niet doorging. Volgens persbureau Bloomberg wil de bank eerst nog nieuw binnengekomen informatie bestuderen. Het aandeel sloot 3,8 procent lager. Volgens Zwanenbrug is het aandeel daarmee erg goedkoop geworden.

  Verzekeraar ASR Nederland was met een verlies van 1,0 procent ook één van de grootste dalers. Volgens ING voldeed ASR met de voorbeurs gepubliceerde jaarcijfers evenwel aan de verwachtingen. De bank is te spreken over de het dividendbeleid en de inkoop van eigen aandelen. Bonsee van ABN AMRO wees op de recent sterke koersprestaties, vooral na de cijfers van sectorgenoot NN, en meent "dat het bezit van de zaak het einde van het vermaak" is.

  In de AMX ging hafgeleiderfondsen BESI en ASMI aan de leiding met koerswinsten van ruim 4 procent. Dinsdag gingen deze aandelen nog flink opmlaag. Besi opent morgen de boeken.

  Fugro leverde 4,5 procent in na het openen van de boeken voorbeurs. Volgens Zwanenburg doet het bedrijf het goed, door over te schakelen van bodemonderzoek voor olieplatforms naar onderzoek voor windparken.

  Alfen kwam ook met cijfers en steeg 6 procent. B&S Group was eveneens in trek. Vivoryon daarentegen leverde 2 procent in.

  Het lokaal genoteerde Esperite mocht sinds vandaag weer verhandeld worden van de AFM. De handel was eerder deze maand stilgelegd in afwachting van een reactie van het bedrijf op mediaberichten over verloren navelstrengbloedmonsters en een strafrechtelijk onderzoek naar de CEO. De koers maakte een duikvlucht van 30 procent.

  Dutch Star One steeg meer dan 20 procent. Vrijdag komt CM.com via Dutch Star op het Damrak.

  Stern schoot omhoog, met 21 procent, zonder dat duidelijk was waarom. Mogelijk verwachten beleggers details over een geplande fusie van de autodealer met het Scandinavische Hedin Automotive. De fusie zou goed zijn voor de liquiditeit van het aandeel, volgens NIBC.

  Tussenstanden Wall Street

  Op Wall Street stonden de aandelenindices rond sluitingstijd in Europa op winsten van 0,5 tot 1 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 15. forum rang 10 voda 19 februari 2020 19:30
  Europese beurzen in het groen gesloten

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten en maakten daarmee een deel van het verlies van dinsdag goed.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index liet woensdag een plus zien van 0,8 procent op 433,59 punten. De Duitse DAX steeg eveneens 0,8 procent naar 13.789,00 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,9 procent hoger met een stand van 6.111,24 punten. De Britse FTSE won woensdag 1,0 procent op 7.457,02 punten.

  "Het sentiment was vandaag positief, nu beleggers hoopvol zijn dat de Chinese autoriteiten de economie blijven ondersteunen om disruptie te voorkomen in de huidige crisis", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

  Volgens Madden wordt er gespeculeerd dat de Chinese centrale bank de leentarieven wil verlagen om de economie een handje te helpen en om het vertrouwen op de aandelenmarkten aan te jagen. "Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus daalde voor de tweede dag op rij, waardoor de zorgen over het virus wat naar de achtergrond verschoven", aldus Madden. "Beleggers lijken van mening dat het ergste voorbij is."

  Er zijn meer dan 75.000 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd, de meeste in China. In totaal zijn er inmiddels 2.014 mensen overleden aan het coronavirus.

  De consumentenprijzen van het Verenigd Koninkrijk lieten vorige maand op jaarbasis een stevigere stijging zien dan verwacht. De producentenprijzen liepen in januari op jaarbasis meer op dan in december vorig jaar werd gemeten.

  In de Verenigde Staten gaat woensdag nog de aandacht uit naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.

  De euro/dollar handelde op 1,0789. Olie werd ruim een procent duurder. Olie werd ruim een procent duurder.

  Bedrijfsnieuws

  Deutsche Telekom heeft het afgelopen jaar een hogere omzet en winst geboekt en voorziet in het komende jaar een verdere stijging. Het aangepast bedrijfsresultaat zal naar verwachting circa 25,5 miljard euro bedragen. Deutsche Telekom zag zijn aandelenkoers 4,2 procent oplopen.

  Telefonica Deutschland heeft het afgelopen kwartaal het nettoverlies weten terug te dringen, dankzij de groei bij mobiel en het aantal postpaid-abonnees, maar deed het desondanks slechter dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf zei voor de mobiele markt in 2020 een stabiele prijsomgeving te voorzien. Het telecombedrijf rekent op jaarbasis op een vlakke tot licht positieve omzetontwikkeling. Het aandeel sloot 1,1 procent lager.

  Puma zag de omzet in het vierde kwartaal met 18 procent oplopen naar 1,47 miljard euro. Het sportkledingbedrijf uitte woensdag wel zijn zorg over het effect van het coronavirus, maar hield toch vast aan de doelstellingen voor dit jaar. De koers van het aandeel steeg 11,3 procent.

  Verzekeraar Atos zag zijn omzet en operationele winst in 2019 oplopen, maar wist met die verbeteringen de verwachtingen niet te overtreffen. Het aandeel verloor 3,7 procent.

  ASR Nederland behaalde in 2019 een operationeel rendement op het eigen vermogen van 15,1 procent, wat ruim boven de nagestreefde bandbreedte van 12 tot 14 procent. Het lopende boekjaar 2020 lijkt vooralsnog goed te zijn gestart. ASR verhoogde het dividend donderdag en kondigde aan 75 miljoen euro aan eigen aandelen te gaan inkopen. Het aandeel zakte woensdag 1,1 procent.

  Tussenstand Wall Street

  Op Wall Street stonden de aandelenindices rond sluitingstijd in Europa op winsten van 0,5 tot 1 procent.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 16. forum rang 10 voda 24 februari 2020 18:42
  Coronavirus drukt AEX flink in het rood

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag met flinke verliezen gesloten, nadat de zorgen omtrent het coronavirus toenamen. De AEX daalde 3,9 procent tot 593,30 punten, het grootste dagverlies sinds het voorjaar van 2016. Op 24 juni dat jaar daalde de AEX 5,7 procent.

  "De angst voor de verspreiding van het coronavirus houdt de beurzen in haar greep", aldus vermogensbeheerder Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. "Voorlopig kan nog niemand een zinnig woord zeggen over hoe ver de gevolgen zullen reiken. Enerzijds lijkt het aantal ziektegevallen in China minder hard op te lopen, anderzijds maken landen als Zuid-Korea en Italië zich grote zorgen", aldus Hafkamp.

  Het aantal besmettingen in de regio Noord-Lombardije steeg de afgelopen dagen sterk. Het aantal besmettingen liep op van slechts 3 op vrijdag naar 230 bevestigde besmettingen op maandag, waarbij 6 personen aan de gevolgen van het virus zouden zijn overleden.

  Bijna een dozijn steden is inmiddels door de autoriteiten afgesloten van de buitenwereld. In Venetië, waar ook twee gevallen werden gerapporteerd, werd het jaarlijkse carnaval twee dagen eerder beëindigd.

  "Dat de beursindices in Europa vandaag forse dalingen laten zien, komt meer doordat de volatiliteit in de markten oploopt waardoor allerlei verkoopprogramma’s automatisch in gang treden die de dalende koersen nog eens versterken", aldus Hafkamp. "Dat heeft weinig te maken met gezond verstand."

  Volgens de vermogensbeheerder is het niet verwonderlijk dat er af en toe onder invloed van onzekerheid wat gas terug wordt genomen, nadat de beurzen in de afgelopen weken nog bijna in een rechte lijn omhoog zijn gegaan. "Als je belegt kun je nu eenmaal niet verwachten dat de beurzen iedere dag stijgen."

  Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Ifo index voor het ondernemersklimaat in Duitsland in februari onverwacht is gestegen van 96,0 naar 96,1. Economen hadden een daling naar 95,3 verwacht.
  "Dat lijkt erop te duiden dat de ondervraagden ervan uitgaan dat de desbetreffende autoriteiten de uitbraak onder controle krijgen voor er verdere schade wordt toegebracht aan de Chinese en dus de wereldeconomie", aldus Hafkamp. "Nu heeft de Duitse economie het natuurlijk al zwaar te verduren gehad door de dalende autoverkopen en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, dus daar lijkt de meeste pijn toch al wel genomen te zijn."

  Olie noteerde maandag fors lager. Een april-future West Texas Intermediate daalde 4,8 procent tot 50,72 dollar.

  De euro/dollar noteerde op 1,0858. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0849 op de borden.

  Gezien de meest recente ontwikkelingen in Italië rond het coronavirus valt de druk op de Europese munt volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank nog mee. De analist verwacht dat de euro/dollar op 1,08 of 1,07 stand zal houden, met name omdat de Europese munt de laatste weken al heeft moeten inleveren. Als dit niveau toch niet stand houdt, dan is 1,05 nog "een mooie bodem", merkte Mevissen op.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten alle 25 aandelen in het rood. Galapagos was de grootste daler met een verlies van maar liefst 8,8 procent, ondanks een koersdoelverhoging van Jefferies. De Amerikaanse zakenbank verhoogde het koersdoel van van 170,00 naar 225,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. Analist Peter Welford blijft in het succes van filgotinib voor de behandeling van reumatoïde artritis geloven. ArcelorMittal leverde 6,7 procent in.

  Randstad daalde 6,2 procent. Analisten van ABN AMRO voorzien dat de autonome omzetkrimp doorzet in het eerste kwartaal. In het vierde kwartaal ging het om een afname van 2,8 procent. Wel verhoogde ABN AMRO het koersdoel voor Randstad met 6,00 euro naar 51,00 euro.

  In de AMX was er één fonds dat in het groen sloot, te weten Flow Traders. De flitshandelaar gedijt over het algemeen bij volatiliteit op de beurzen. Het aandeel steeg 6,6 procent.

  PostNL heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer omzet en resultaat behaald dan vooraf voorzien. Maar het aandeel werd niet beloond voor de resultaten. Het aandeel leverde 4,1 procent in. Analisten wezen dan ook allemaal op de tegenvallende outlook van het postbedrijf. "Over het algemeen werd al wel gerekend dat 2020 een moeilijk jaar zou worden voor het bedrijf omdat het het overgenomen Sandd moet integreren, maar we denken dat de markt wellicht moeite zal hebben om door de zwakke kasstroomgeneratie heen te kijken, omdat dit de kans vergroot dat het dividend de komende twee jaar niet wordt hervat", schreef Berenberg.

  Air France-KLM stond net als andere luchtvaartmaatschappijen onder druk en daalde 8,7 procent. Fugro werd 13,2 procent minder waard. AMG, dat woensdag met cijfers komt, verloor 9,0 procent.

  TomTom en Pharming waren de slechtst presterende aandelen bij de kleinere fondsen met verliezen van respectievelijk van 8,4 en 10,4 procent.

  B&S Group kende eveneens een zwakke handelsdag na de publicatie van de jaarcijfers. In de 2019 steeg de omzet met 13 procent van 1,7 miljard naar krap 2 miljard euro, waarbij de autonome omzetgroei 4,9 procent bedroeg. Maar tegen constante wisselkoersen was dit maar 3,3 procent. De analisten van Morgan Stanley waren uitgegaan van 4,0 procent. De impact van het coronaviuris is nog lastig in te schatten, gaf CEO Bert Meulman in gesprek met ABM Financial News aan. "We hebben het zelf natuurlijk ook geanalyseerd. Wat in ieder geval voor ons positief is, is dat het eerste kwartaal voor ons in die regio een laagseizoen is. Het effect is zo op die manier wel beperkter, is onze schatting." Het aandeel daalde 1,4 procent.
  Het lokaal genoteerde Avantium heeft zijn bioaromatica-patentenportfolio verkocht aan TNO. Op de beurs verloor het bedrijf 5,0 procent aan waarde. Stern daalde 7,3 procent.

  CM.com moest op z'n tweede beursdag nog eens 6,7 procent inleveren, na de afstraffing op vrijdag.

  Centenfonds Esprite daalde 20,6 procent na een boete van toezichthouder AFM.

  Tussenstand Wall Street

  Bij het sluiten van de Europese beurzen noteerden de belangrijkste Amerikaanse indexen diep in het rood, al zijn de verliezen iets beperkter dan in Europa.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 17. forum rang 10 voda 24 februari 2020 19:10
  Zeer zware verliezen beurzen Europa door viruszorgen

  Gepubliceerd op 24 februari 2020 17:46 | Views: 1.521

  AEX 18:05
  593,30 -24,03 (-3,89%)

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met zeer zware verliezen gesloten door zorgen over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus buiten China. Met name in Italië, waar inmiddels zes mensen zijn overleden aan het virus, ging de beurs hard onderuit. De Europese luchtvaartmaatschappijen gingen in de uitverkoop door de vrees dat mensen steeds minder gaan reizen door de virusuitbraak.

  De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 3,9 procent lager op 593,30 punten. De hoofdindex zakte daarmee voor het eerst sinds 4 februari onder de 600 puntengrens. De MidKap raakte 4,5 procent kwijt tot 920,03 punten. Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 4 procent in.

  De hoofdindex in Milaan kelderde 5,4 procent. Italië is van alle Europese landen het hardst getroffen door het virus. De Italiaanse regering kondigde speciale maatregelen aan, die verspreiding van het virus moeten voorkomen. In elf gemeenten, vooral in Lombardije en het aangrenzende Veneto, blijven scholen en bedrijven dicht. Intesa Sanpaolo daalde 5,8 procent. De Italiaanse bank sluit zijn kantoren in het noorden van Italië vanwege de virusuitbraak.

  Budgetmaatschappijen zien waarde verdampen

  De budgetmaatschappijen Ryanair en easyJet, die vooral binnen Europa vliegen, zagen 13 en 16,7 procent aan waarde verdampen. In Amsterdam leverde Air France-KLM 8,7 procent in. Lufthansa verloor 8,8 procent in Frankfurt en IAG, de eigenaar van British Airways en Iberia, zakte 9,2 procent in Londen. Reisorganisatie TUI ging bijna 10 procent onderuit.

  Alle 25 AEX-fondsen stonden in het rood. Hekkensluiter was biotechnoloog Galapagos met een verlies van 8,8 procent na een adviesverlaging door Bank of America. Uitzender Randstad zakte 6,2 procent na een adviesverlaging door HSBC. PostNL verloor 4,1 procent in de MidKap. Het postbedrijf zag de jaarwinst dalen. Analisten van KBC Securities verlaagden hun advies voor het aandeel.

  De euro was 1,0856 dollar waard tegen 1,0850 dollar op vrijdag. De olieprijzen gingen ook hard omlaag door de viruszorgen. Een vat Amerikaanse olie werd 5 procent goedkoper op 50,74 dollar. Brentolie kostte 5,3 procent minder op 55,42 dollar per vat. Goud werd 1,8 procent duurder op ruim 1673 dollar per ounce.
 18. forum rang 10 voda 24 februari 2020 19:11
  Europese beurzen flink onder druk door coronavrees

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen sloten maandag flink lager, vanwege de zorgen over het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus afgelopen weekeinde buiten China, met name in Zuid-Korea, Iran en Italië.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 3,8 procent tot 411,63 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 4,0 procent op 13.035,24 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 3,9 procent op 5.791,87 punten. De Britse FTSE 100 sloot 3,3 procent lager op 7.156,83 punten.

  "Het gestegen dodenaantal in Italië door het coronavirus heeft zijn weerslag op de Europese aandelenmarkten", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. De Italiaanse FTSE MIB-index was daarbij het kind van de rekening, zo merkte Madden op, en sloot 5,4 procent lager, nadat het aantal besmettingen in de regio Noord-Lombardije afgelopen weekeinde sterk steeg. Het aantal besmettingen steeg van drie op vrijdag naar meer dan 150 op maandag. De teller staat momenteel op 230 bevestigde besmettingen, waarbij zes personen aan de gevolgen van het virus zouden zijn overleden. "Italië is het epicentrum van de viruscrisis in Europa", aldus Madden.

  Madden merkte op dat de klappen vooral in de toeristische sector vielen, vanwege de vrees dat veel mensen zullen afzien van een vakantie of van reizen in het algemeen. "In het begin van de crisis vielen luchtvaartmaatschappijen met een focus op Europa, waaronder easyJet en Ryanair, nog buiten schot, maar vandaag moeten ook zij eraan geloven", aldus Madden.

  Volgens analist Michael Hewson van CMC zijn nieuwe besmettingen over de hele wereld waarschijnlijk. Volgens de analist lijkt het erop dat de financiële markten zich kunnen opmaken voor een langere periode van onzekerheid, aangezien het consumentengedrag wereldwijd begint te veranderen onder druk van het coronavirus.

  "Er is al bewijs dat dit aan het gebeuren is, aangezien de Chinese toeristenaantallen over de hele wereld dalen, terwijl de Franse minister van financiën tijdens de G20-bijeenkomst van dit weekend zei dat het aantal toeristen in Frankrijk al met meer dan 30 procent is afgenomen", zei Hewson.

  Het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde zaterdag dat de virusuitbraak dit jaar de wereldwijde groei zal drukken en vooral in China.

  Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de Ifo index voor het ondernemersklimaat in Duitsland onverwacht is gestegen. De samengestelde indexl is deze maand nipt gestegen naar 96,1, tegenover 96,0 een maand eerder. Er was echter gerekend op een kleine daling.

  De euro/dollar noteerde op 1,0864. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0839 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0843 op de borden.

  Olie noteerde maandag tot 4,9 procent lager.

  Stijgers en dalers

  De grootste dalers waren te vinden in sectoren die het meest kwetsbaar zijn voor het coronavirus.

  Intesa Sanpaolo verloor 5,8 procent, nadat de Italiaanse bank bekendmaakte zijn filialen in Noord-Italië te sluiten, vanwege de quarantaine op last van de Italiaanse overheid.

  Luchtvaartmaatschappijen lieten sterke dalingen zien. Air France-KLM sloot 8,7 procent lager, easyJet verloor 16,7 procent, Ryanair daalde 13,8 procent en Deutsche Lufthansa sloot 8,8 procent lager.

  Modemerken en aanbieders van luxe-goederen stonden eveneens onder druk. Swatch verloor 3,8 procent en Burberry daalde 4,0 procent. LVMH sloot 4,7 procent lager en Kering 4,7 procent.

  HSBC en Prudential verloren respectievelijk 2,0 procent en 5,2 procent lager, vanwege hun grote blootstelling aan Azië.

  Associated British Foods sloot 1,6 procent lager, hoewel het concern een redelijk positieve update publiceerde.

  Tussenstand Wall Street

  Bij het sluiten van de Europese beurzen noteerden de belangrijkste Amerikaanse indexen diep in het rood, al zijn de verliezen iets beperkter dan in Europa.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 19. forum rang 10 voda 25 februari 2020 17:55
  Damrak verder omlaag

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag lager gesloten, nadat de Amerikaanse beurzen hun winsten snel prijs gaven door de toenemende ongerustheid over de economische gevolgen van het coronavirus.

  De AEX index daalde 1,8 procent tot 582,71 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,3 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 1,1 procent.

  In eerste instantie leek het Damrak dinsdag wat te herstellen, na het zware verlies van 3,9 procent op maandag, vanwege de vrees voor verdere wereldwijde verspreiding van het coronavirus en de economische impact die deze kan hebben.

  Maar uiteindelijk zakten de aandelenkoersen verder weg.

  Volgens sales trader Gert Berendse van ING was de aanleiding duidelijk: de aanhoudende berichten over het coronavirus, met diverse EU-landen die één voor één enkele besmettingen meldden. "De beurs is bang dat het richting een pandemie gaat en dat zal negatieve economische gevolgen hebben", zei Berendse.

  Hij wees op de volatiliteitsindex VIX, die aangeeft wat het niveau van angst in de markt is. Nadat de index lange tijd extreem laag was, steeg hij maandag boven 20 en dinsdag verder tot boven 25. "Dat zijn niveaus die voor grote beleggers als signaal gelden om hun aandelenportefeuille af te bouwen", zei Berendse. Dat gebeurde maandag blijkbaar en het gebeurde dinsdag opnieuw. "Met name in de VS zag je dat de winsten wel heel snel omsloegen in verlies."

  Na de langdurige stijging op de aandelenmarkten in de afgelopen tijd was de VIX ook wel heel laag, zei Berendse. "Er was geen stress in de markt en we stonden enorm hoog, vooral in Amerika."

  Kortom, dat de beurzen een stap terug doen is niet zo vreemd. "Het is nu wachten tot er berichten gaan komen over maatregelen om de negatieve gevolgen op te vangen, bijvoorbeeld van de Europese Centrale Bank, die kan laten weten dat ze klaarstaat om te helpen, zei Berendse. "Maar dat duurt meestal wel even en tot die tijd overheerst het negatieve nieuws."

  Hoewel het aantal besmettingen per land vooralsnog klein is, zullen er mogelijk maatregelen volgen zoals het beperken van reizen en het afsluiten van bepaalde steden, om verdere uitbreiding van de virusuitbraak te voorkomen.

  Economisch nieuws over stijgende huizenprijzen en een licht verbeterd consumentenvertrouwen in de VS in januari kon het tij niet keren. Ook een toename van de mondiale staalproductie in januari bood geen soelaas.

  Eerder dinsdag bleek dat de Duitse economie in het vierde kwartaal een pas op de plaats maakte, terwijl het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie in februari gelijk bleef op een indexcijfer van 105.

  De euro/dollar noteerde op 1,0877. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0855 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0852 op de borden.

  Olie noteerde dinsdag ruim 1 procent lager, op 50,55 dollar in New York.

  Stijgers en dalers

  In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten nagenoeg alle 25 aandelen in het rood. Alleen Ahold Delhaize en Prosus hielden het net droog.

  Philips verloor bijna 5 procent, na een waarschuwing voor de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus, die de vraag naar de consumentenartikelen van Philips in China onder druk zet. Daarnaast heeft het virus effect op de wereldwijde aanvoerketens van het bedrijf. Hoe groot de negatieve impact op de resultaten dit kwartaal zal zijn, kon Philips nog niet kwantificeren.

  Financials werden relatief hard geraakt. ASR Nederland sloot 4 procent lager, terwijl ING en NN Group tot 3,5 procent lager eindigden. Volgens Berendse houden beleggers er rekening mee dat de ECB de rente verder omlaag moet drukken om de economische gevolgen van het coronavirus op te vangen. Dat zou slecht zijn voor banken en verzekeraars.

  IMCD verloor 2,9 procent, in aanloop naar de cijfers van het bedrijf op donderdag. Analisten verwachten dat IMCD in 2019 waarschijnlijk aan de eigen verwachtingen heeft voldaan.

  Wolters Kluwer sloot 1,2 procent lager. De uitgever publiceert woensdag zijn resultaten.

  In de Midkap blonk OCI uit, ondanks dieper rode cijfers over het afgelopen kwartaal, dankzij een sterke vooruitblik naar het hele boekjaar. Het aandeel steeg 8 procent. Analist Frank Claassen van Degroof Petercam noemde het bedrijfsresultaat beter dan verwacht evenals de outlook, hoewel de schuldreductie nog op zich laat wachten. Ook analist Henk Veerman van Kempen was tevreden met de door OCI afgegeven outlook. Hij wees ook op de strategische evaluatie van de methanol-activiteiten.

  BAM sloot 4,6 procent hoger, terwijl AMG 1,7 procent steeg. AMG komt eveneens op woensdag met cijfers.

  Besi bleef dichtbij huis met een verlies van 0,8 procent. ING verhoogde dinsdag het koersdoel van 40,00 naar 45,00 euro, met een koopaanbeveling.

  Air France-KLM verloor 3,3 procent na een koersdoelverlaging bij UBS, van 10,15 naar 9,50 euro, met een neutraal advies. De analisten oordeelde dat Air France-KLM progressie boekt met zijn reorganisatie, maar ook tegenwind heeft door het coronavirus, waardoor de winsttaxaties voor dit jaar omlaag gingen.

  Fugro verloor 4,5 procent. De bodemonderzoeker zal vermoedelijk zes procent rente betalen over de obligatielening van 500 miljoen euro die het bedrijf uitgeeft. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdagmiddag op basis van bronnen.

  PostNL eindigde 2,9 procent lager. Het bedrijf kreeg een koersdoelverlaging van Jefferies, die meer concurrentie voorziet van Amazon. Alfen verloor ruim 4 procent.

  B&S sloot 3,4 procent lager bij de Smallcaps, nadat Kepler Cheuvreux het koersdoel verlaagde van 14,00 naar 12,50 euro met een onveranderde koopadvies, in reactie op de jaarcijfers.

  Bij de kleinere fondsen ging Ajax aan kop met een winst van 3,2 procent, terwijl Alfen 3,7 procent verloor.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese beurzen koersten de Amerikaanse aandelenmarkten tot 1,4 procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 20. forum rang 10 voda 25 februari 2020 19:03
  Europese beurzen weten niet te herstellen

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen leverden dinsdag de winsten van vanochtend in en sloten opnieuw flink lager als gevolg van de onzekerheden rondom het coronavirus.

  De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot dinsdag 1,8 procent lager op 404,35 punten. De Duitse DAX liet een min zien van 1,9 procent op 12.790,49 punten. De Franse CAC 40 liet eveneens een daling van 1,9 procent zien met een stand van 5.679,68 punten. De Britse FTSE zakte dinsdag ook 1,9 procent naar 7.017,88 punten.

  "De zorgen om de viruscrisis doen het sentiment geen goed en alle grote Europese beurzen zijn in het rood geëindigd", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

  De opening van de handel leek dinsdag te duiden op een voorzichtig herstel, maar de opleving bleek van korte duur, een signaal dat de markt er nog geen vertrouwen in heeft dat de situatie rondom het virus niet verder verslechtert. "Beleggers vrezen dat in navolging van Wuhan ook veel Europese steden op slot gaan", aldus Madden.

  De marktvorser wees op luchtvaartmaatschappijen met een sterke focus op Europa, waaronder EasyJet en Ryanair. Op maandag gaven de luchtvaarders al flink terrein prijs en ook vandaag waren de verliezen groot. "Dit vertelt beleggers alles over het huidige sentiment rond de toeristische sector", zo stelde Madden.

  De Duitse economie heeft in het vierde kwartaal 2019 ook in de meest recente raming een pas op de plaats gemaakt in vergelijking met een kwartaal eerder. Frankrijk liet over februari een stabiel ondernemersvertrouwen zien.

  Olie noteerde dinsdag lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 1,5 procent in het rood op 50,47 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 54,79 dollar werd betaald, een verlies van 1,4 procent.

  De euro/dollar noteerde op 1,0874. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0858 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0852 op de borden.

  Bedrijfsnieuws

  SIG, een Britse internationale leverancier van isolatie, dakbedekking en bouwproducten, verloor in Londen maar liefst 17,9 procent nadat zowel de CEO als CFO van het bedrijf opstapte. De opvolgers werden direct bekendgemaakt. Het aandeel kreeg in de afgelopen maanden al meerdere klappen te verwerken, na winstwaarschuwingen in oktober en januari. "Er is snel een transformatieplan nodig om de schade te herstellen", aldus Madden.

  Het activistische fonds Third Point van Dan Loeb heeft een belang van 5 procent genomen in de Britse verzekeraar Prudential en wil dat het bedrijf zich opsplitst. Third Point wil dat de Amerikaanse en Aziatische divisie aparte entiteiten worden. Madden wees erop dat de activistische belegger wil dat Prudential minder dividend gaat uitkeren, om meer te kunnen investeren in de eigen activiteiten. Het aandeel Prudential verloor 2,7 procent.

  In Europa leverde Commerzbank 5,8 procent in, terwijl cruiserederij Carnival 3,4 procent daalde.

  Een van de weinige stijgers, bleek chemiebedrijf Arkema dat 6,4 procent won in Parijs, nadat persbureau Bloomberg meldde dat het overweegt activiteiten af te stoten. De activistische investeerder Elliott Management nam recent een belang in Arkema.

  Tussenstand Wall Street

  Rond het sluiten van de Europese beurzen koersten de Amerikaanse aandelenmarkten tot 1,4 procent lager.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 145 146 147 148 149 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,57 -1,12%
EUR/USD 1,1135 +0,19%
Germany30^ 11.672,30 +0,74%
Gold spot 1.737,78 +0,48%
LDN100-24h 6.106,80 -0,61%
NY-Nasdaq Composite 9.489,87 +1,29%

Stijgers

ADYEN NV
+5,16%
Wolter...
+3,34%
Flow T...
+3,28%
Acomo
+2,93%
Lucas ...
+1,90%

Dalers

Fugro
-10,39%
Wereld...
-7,19%
UNIBAI...
-6,47%
Air Fr...
-5,77%
Sligro
-5,17%

Nieuws Forum Meer»

(13)

boomer92 op 1 jun 2020 03:14
(77)

Dead cat bounce op 1 jun 2020 01:12
(11)

peter545 op 1 jun 2020 01:05
(7)

Hangyodon op 1 jun 2020 00:05
(16)

A3aan op 31 mei 2020 23:20

Column Forum Meer»

(958)

Robin82 op 1 jun 2020 04:01
(41)

Leefloon op 31 mei 2020 12:14
(14)

Jilles van den Beukel op 31 mei 2020 09:31
(3)

Felix07 op 31 mei 2020 09:21
(3)

Sander50 op 31 mei 2020 06:47
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare