Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.577 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 124 125 126 127 128 129 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Groen begin nieuwe handelsweek

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag, na een relatief rustig verlopen Tweede Pinksterdag, in het groen gesloten. De AEX steeg 0,6 procent naar 553,40 punten.

Positief was dat de Verenigde Staten en Mexico dit weekend tot een akkoord kwamen, waardoor de importheffingen die Washington vandaag zou instellen tenminste voorlopig zijn opgeschort.

"Hierdoor is het sentiment in Europa gunstig vanochtend", concludeerde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak ging de aandacht vooral uit naar China. Het land maakte vanochtend bekend dat het handelsoverschot in mei uitkwam op 41,65 miljard dollar. Economen gepolst door persbureau Reuters rekenden op een overschot van slechts 20,5 miljard dollar. Het overschot met Amerika steeg volgens gegevens van de Chinese douane van 21,01 miljard dollar in april naar 26,89 miljard dollar in mei.

Opvallend genoeg liet de Chinese export een kleine stijging zien van 1,1 procent, ondanks de oplaaiende handelsoorlog met Amerika, terwijl de import onder druk stond met een daling van 8,5 procent. Het doel van de Amerikaanse president Donald Trump om het Chinese handelsoverschot te verkleinen lijkt hierdoor verder weg, maar beleggers haalden opgelucht adem.

Maandagmiddag zei de Amerikaanse president Donald Trump er op te rekenen dat China een deal met de VS zal sluiten. China zal een deal sluiten met de VS "omdat ze wel een deal moeten sluiten”, meent Trump.

Vermoedelijk ontmoeten Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping elkaar aan het einde van deze maand tijdens de G20-top in Japan.

Vanuit het Verenigd Koninkrijk werd bekend dat de Britse economie in april opnieuw is gekrompen. De krimp kwam in april uit op 0,4 procent op maandbasis. In maart kromp de economie in het Verenigd Koninkrijk met 0,1 procent. Verder liep de industriële productie in zowel Italië als het VK op maandbasis terug in april.

In Amerika waren er in april 7,5 miljoen vacatures, net als maart. In april 2018 stond de teller op 7,1 miljoen stuks.

De euro/dollar noteerde op 1,1310. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdagavond verhandelde het muntpaar op 1,1333.

De olieprijzen stegen tot 0,4 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen noteerde het cyclische staalaandeel ArcelorMittal bovenaan, met een winst van 4,5 procent. De Europese staalmarkt laat tekenen van uitbodeming zien, zei Geert van Poelvoorde van ArcelorMittal Europe maandag in een interview met Bloomberg. "Als de mondiale economie zo blijft als die vandaag is, dat heeft de staalsector vermoedelijk de bodem achter zich", zei Van Poelvoorde. "Ik hoop echt dat de prijsval nu ten einde is."

Galapagos koerste 4,3 procent hoger en ING won 2,2 procent. Volgens Handelsblatt is de interesse van ING voor Commerzbank over.

ASR Nederland, vorige week nog een uitblinker op het Damrak, daalde 1,4 procent en IMCD 1,1 procent.

In de AMX won Besi 2,5 procent, gevolgd door Aperam met een plus van 2,2 procent. Basic-Fit en Takeaway.com verloren 2,0 en 2,2 procent.

Onder de kleinere aandelen won Kendrion 1,9 procent en Heijmans 1,8 procent, maar verloor Alfen 1,0 procent en daalde Nedap 1,3 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen wonnen maandag bij het eindsignaal in Europa tot 1,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winsten op Europese aandelenmarkten

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag in het groen gesloten.

Aan het einde van Tweede Pinksterdag noteerde de Stoxx Europe 600 index 0,2 procent hoger, steeg de Franse CAC 40 0,3 procent en won de Britse FTSE 0,6 procent. De Duitse DAX was maandag gesloten vanwege Pinksteren.

Dit weekend werd bekend dat de VS en Mexico een deal hebben gesloten waarmee importtarieven op Mexicaanse producten voorlopig van de baan zijn. Daarnaast zullen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping elkaar vermoedelijk ontmoeten tijdens de G-20 top in Japan, later deze maand.

"Er is wat angst uit de markt verdwenen en daarom stijgen de aandelenmarkten", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. “Dat er geen spierballentaal was rondom het handelsconflict voedde het vertrouwen van beleggers.”

Maandagmiddag zei de Amerikaanse president Donald Trump er op te rekenen dat China een deal met de VS zal sluiten. China zal een deal sluiten met de VS "omdat ze wel een deal moeten sluiten”, meent Trump.

Vermoedelijk ontmoeten Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping elkaar aan het einde van deze maand tijdens de G20-top in Japan.

Verder was het een rustige dag met weinig impulsen en veel beleggers die genieten van een lang Pinksterweekend. Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat de Japanse economie in het eerste kwartaal iets sterker is gegroeid dan aanvankelijk gedacht, terwijl de Chinese export in mei onverwacht steeg. De import van buitenlandse goederen nam wel flink af, wat erop duidt dat de binnenlandse vraag in China verzwakt.

Vanuit het Verenigd Koninkrijk kwam een drietal cijfers, die allen tegenvielen. Het handelstekort liep in de drie maanden tot en met april op, de industriële productie daalde en de economie kromp in april op maandbasis, net als in maart.

Het Britse pond stond onder druk en noteerde onder de 1,27 dollar. Analisten van London Capital Group wezen op de politieke onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk nu Theresa May is opgestapt. De strijd om haar opvolging is inmiddels losgebarsten en maandagavond wordt duidelijk wie zich allemaal kandidaat hebben gesteld. Donderdag begint een reeks aan stemmingen om te bepalen wie de nieuwe premier wordt.

De euro verhandelde maandag op 1,1310 dollar, nadat de Europese munt vorige week nog anderhalf procent won ten opzichte van de greenback. Olie werd krap een half procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Of Fiat Chrysler en Renault opnieuw om tafel gaan om te praten over een fusie, hangt af van Nissan. Dit schreef Reuters maandag op basis van bronnen. Nissan wil als samenwerkingspartner van Renault dat de Franse autobouwer een groot deel van zijn belang in het Japanse bedrijf verkoopt. Fiat steeg in Milaan 1,5 procent, Renault won 2,6 procent in Parijs. Sectorgenoot Peugeot steeg 1,7 procent.

Thomas Cook zag de waarde van het aandeel flink oplopen nadat bekend werd dat zijn grootaandeelhouder Fosun interesse heeft in een deel van de reisorganisatie. Thomas Cook zal elk potentieel bod overwegen, net als andere strategische opties. Het is niet zeker dat er ook een bod op tafel komt, benadrukte het bedrijf, dat in financieel zwaar weer zit. Het aandeel eindigde 17,6 procent hoger. Sectorgenoot TUI hield het bij een meer bescheiden winst van 1,8 procent.

Het cyclische staalaandeel ArcelorMittal sloot met een winst van 4,5 procent. De Europese staalmarkt laat tekenen van uitbodeming zien, zei Geert van Poelvoorde van ArcelorMittal Europe maandag in een interview met Bloomberg. "Als de mondiale economie zo blijft als die vandaag is, dat heeft de staalsector vermoedelijk de bodem achter zich", zei Van Poelvoorde. "Ik hoop echt dat de prijsval nu ten einde is."

Aandelen van het Britse Ferguson werden 4,4 procent goedkoper. De producent van afvoerbuizen en verwarmingsinstallaties kwam met tegenvallende kwartaalcijfers.

ING won 2,2 procent. Volgens Handelsblatt is de interesse van ING voor Commerzbank over. In het aandeel Commerzbank was geen handel in Frankfurt.

Wall Street

Na het slot op de Europese aandelenmarkten won Wall Street. Vooral Nasdaq deed het goed met een winst van 1,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Damrak hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,7 procent tot 557,22 punten, terwijl de AMX een winst van 1,8 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,6 procent.

De retoriek van de Amerikaanse president Donald Trump richting China domineerde het nieuws, maar de markten veerden op na het nieuws dat Beijing de kredietkranen heeft opengedraaid. Het Chinese persbureau Xinhua meldde dat lokale overheden worden gestimuleerd om "speciale" obligaties uit te geven om grote projecten te financieren.

Trump dreigde maandag opnieuw de tarieven voor importen uit China te verhogen als de Chinese president Xi Jinping de bijeenkomst van de G20 later deze maand in Japan niet bijwoont. Hij voegde eraan toe dat de importtarieven China zullen aansporen om een handelsovereenkomst te sluiten.

"De deal met China gaat lukken en weet je waarom....vanwege de tarieven", zei Trump toen.

Volgens Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets is de recente korte termijn correctie voorbij en is de trend voor de lange termijn omhoog, waarbij de technisch analist elke daling op de korte termijn beschouwt als het maken van een hogere bodem, ofwel 'buy the dip.'

Macro-economisch was het dinsdag een relatief rustige dag. Vanochtend kwamen in het Verenigd Koninkrijk cijfers over de werkloosheid over april naar buiten. Die bleef stabiel op 3,8 procent.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de Amerikaanse producentenprijzen in mei op maandbasis met 0,1 procent zijn gestegen. Op jaarbasis was sprake van een vertraging tot 1,8 procent. De cijfers zijn een richtpunt voor de inflatiecijfers uit de VS die woensdag verschijnen. Elke vorm van zwakke Amerikaanse macrodata voeden de hoop dat de Federal Reserve de rente ergens in de komende maanden zal verlagen.

Het ondernemersvertrouwen bij het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten steeg van 103,5 in april naar 105,0 in mei.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1318. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1322 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1312 op de borden. Olie bewoog tussen kleine winsten en verliezen.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 21 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met een winst van 6,6 procent, gevolgd door Randstad en Galapagos met winsten van achtereenvolgens 2,1 procent en 1,9 procent.

Financials lagen er ook goed bij, met koerswinsten voor ASR Nederland, Aegon en NN Group van respectievelijk 1,7 procent, 1,5 procent en 1,2 procent.

Adyen moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 0,7 procent. KPN, Unibail-Rodamco-Westfield en Heineken waren met verliezen van respectievelijk 0,4 procent, 0,4 procent en 0,3 procent de enige overige dalers van de sterindex.

In de AMX steeg AMG met maar liefst 7,3 procent. Het bedrijf mag van zijn raad van commissarissen een aparte beursnotering voor zijn Technologies-tak onderzoeken. Volgens ING kan een aparte beursnotering aandeelhouderswaarde ontsluiten, omdat de markt de groei en winstgevendheid van AMG Technologies nu niet beloont. AMG wordt momenteel gewaardeerd tegen 4,4 keer het bedrijfsresultaat, terwijl dat voor sectorgenoten van AMG Technologies rond 8 keer het EBITDA-resultaat zou liggen.

SBM Offshore schreef 4,8 procent bij. De oliedienstverlener tekende een intentieovereenkomst met Petrobras voor een lease en operate contract voor FPSO Mero 2 met een looptijd van 22,5 jaar. Financiële details werden niet gegeven. KBC Securities sprak van positief nieuws en handhaafde het koopadvies op SBM.

Aperam won 3,7 procent, Besi steeg 3,4 procent en ASMI noteerde 3,2 procent hoger. Intertrust bungelde met een verlies van 0,5 procent onderaan. Flow Traders daalde tevens 0,5 procent en Eurocommercial verloor 0,4 procent.

Onder de kleinere aandelen steeg Pharming 0,3 procent. De biotechonderneming startte met een klinisch onderzoek naar de effecten van Ruconest bij patiënten met pre-eclampsie, ofwel zwangerschapsvergiftiging. De resultaten van de studie worden naar verwachting beschikbaar in het derde kwartaal van 2020.

Nedap ging aan kop met een winst van 3,4 procent, Brunel was een goede tweede met een winst van 2,7 procent. Kiadis Pharma was met een verlies van 1,4 procent de sterkste daler.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.893,19 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen goedgeluimd

(ABM FN-Dow Jones) De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag in het groen geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,7 procent hoger op 380,89 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,9 procent naar 12.155,81 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,5 procent hoger op 5.408,45 punten en de Britse FTSE 100 kreeg er 0,3 procent bij en liep op naar 7.398,45 punten.

De beurzen trokken zich op aan de positieve stemming in Azië, nadat bekend werd dat China van plan is flink in de economie te investeren. Daarnaast rekent de markt ook op de centrale banken die verruimingsmaatregelen gaan doorvoeren en dat de VS en China uiteindelijk wel een handelsdeal zullen sluiten.

"Opnieuw een positieve dag voor de aandelenmarkten hoewel de handelsspanningen nog in de lucht hangen. Beleggers vinden het prima om optimistisch te zijn maar dat gevoel verdwijnt mogelijk weer wanneer de G20 top dichterbij komt", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets, die doelt op de mogelijke ontmoeting die de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping daar zullen hebben. De eventuele ontmoeting wordt gezien als een belangrijk moment in het proces om alsnog een handelsakkoord te sluiten, ook omdat Trump dreigt met nieuwe importtarieven wanneer Xi niet op komt dagen.

Macro-economisch was het dinsdag een relatief rustige dag. Vandaag kwamen in het Verenigd Koninkrijk cijfers over de werkloosheid over april naar buiten. Die bleef stabiel op 3,8 procent.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1318. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1317. Olie werd dinsdag bijna een procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Thyssenkrupp stegen 4,7 procent. Dinsdag blokkeerde de Europese Commissie officieel de fusie met de Europese activiteiten van Tata Steel. Dat was al verwacht. Thyssenkrupp besloot daarom vorige maand om af te zien van de voorgenomen fusie en wil nu zijn liftentak naar de beurs brengen.

Air France-KLM vervoerde in mei meer vracht en passagiers. Het aandeel werd dinsdag 0,7 procent meer waard. Sectorgenoten Lufthansa en easyJet stegen respectievelijk 0,4 procent en 0,1 procent.

AMG heeft toestemming van zijn raad van commissarissen om onderzoek te doen naar een aparte beursnotering voor zijn Technologie-tak. AMG werd dinsdag in Amsterdam 7,3 procent meer waard.

Mijnbouwers zaten dinsdag stevig in de lift met een koerswinst van 2,3 procent voor BHP, 6,6 procent voor ArcelorMittal, 2,4 procent voor Anglo American en 3,0 procent voor Antofagasta.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen, was de stemming op Wall Street wat bedrukt. De indexen leverden zo'n 0,1 procent in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX beperkt verlies

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag slechts licht lager gesloten, nadat de openingsverliezen in de loop van de dag grotendeels werden weggewerkt.

De AEX index sloot 0,2 procent lager op 556,13 punten. De Midkap index eindigde vrijwel ongewijzigd.

De beurs opende lager, nadat Wall Street dinsdag een stap terug deed toen de VS zich weer harder bleek te gaan opstellen richting China in de voortslepende handelsoorlog.

In de loop van de woensdag herstelden de koersen op het Damrak zich weer, nadat Wall Street richting een vlakke opening koerste en de verliezen aan het begin van de handel beperkte.

De hernieuwde strijdlust van de Amerikaanse president Donald Trump, uiteraard publiek gemaakt via Twitter, tegen China zorgde voor lage verwachtingen voor een mogelijke deal tijdens de aankomende G20-top eind deze maand, zei sales trader Gert Berendse van ING tegen ABM Financial News. Dit leidt tot meer onzekerheid op de beurs.

Ook uitspraken van de Britse politicus Boris Johnson, dat hij geen 'no deal Brexit' nastreeft, hadden invloed op de stemming.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij merkte eerder woensdag op dat beleggers weinig richtpunten hebben op dit moment. "De volumes zijn laag en er staat niet veel op de agenda. Het is vooral consolideren, na een scherp herstel van eerdere verliezen", aldus Schutte.

De olieprijs daalde met ruim 2 procent, na een onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden. Deze stegen met 2,2 miljoen vaten, terwijl een daling was voorspeld.

Inflatiecijfers uit Amerika waren zwakker dan verwacht, met een prijsstijging van 1,8 procent in mei, tegen 2,0 procent in april. De terugval was iets sterker dan de 1,9 procent die was voorspeld. Het cijfer kan de speculatie doen toenemen van meer renteverlagingen door de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde op 1,1325. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1330. De olieprijzen koersten 2,4 procent lager.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen was KPN de sterkste stijger met een winst van 1,9 procent. Verffabrikant Akzo Nobel won 1,5 procent. Eerder deze week liet Credit Suisse zich positief uit over de verffabrikant.

DSM won 1,4 procent. De productieproblemen bij BASF met vitamine A-producten kan de resultaten van DSM stuwen, verwacht JPMorgan. BASF is gestopt met het accepteren van nieuwe bestellingen voor vitamine A-producten tot minstens juli.

ArcelorMittal was de sterkste daler met 2,8 procent, ondanks dat Goldman Sachs het aandeel op de kooplijst plaatste, zo merkte handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten op. Het koersdoel ging wel omlaag, van 20,50 naar 19,50 euro.

In de Midcap won TKH 9,9 procent, nadat het Twentse bedrijf zijn doelen opwaarts bijstelde naar een rendement van tenminste 15 procent, in plaats van 12 tot 13 procent. KBC Securities noemde de doelstellingen ambitieus.

Takeaway.com won 1,7 procent. Het aandeel komt bij de aanstaanden herweging van Euronext in de AEX te staan.

SBM Offshore daalde 3,3 procent, waarmee de oliedienstverlener de grootste verliezer was.

In de AScX deden Alfen en B&S het goed met winsten van 1,4 en 1,2 procent, terwijl NSI 2,1 procent verloor.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs stond de S&P 500 index 0,3 procent lager. Technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen eindigen lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten, nadat Wall Street dinsdag een stapje terug deed omdat verwachtingen voor het internationale handelsklimaat los zand bleken.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 sloot 0,3 procent lager op 379,74 punten. De Duitse DAX daalde 0,3 procent tot 12.115,68 punten. De Franse CAC 40 verloor 0,6 procent tot 5.374,92 punten. De Britse FTSE zakte 0,4 procent naar 7.367,62 punten.

"Het sentiment erodeerde wat omdat beleggers eraan werden herinnerd dat het handelsdispuut tussen de VS en China nog springlevend is", zei David Madden van CMC Markets. President Donald Trump bleef zich ferm opstellen naar China en houdt de deur open voor hogere importheffingen. Ook in China lijkt men niet van de gekozen harde lijn te willen afstappen.

Volgens Madden zijn sommige beleggers hun long-posities aan het afbouwen, nu duidelijk is geworden dat aan beide kanten van de Stille Oceaan de hakken diep in het zand staan.

De consumentenprijzen van de Verenigde Staten stegen in mei minder hard, bleek woensdagmiddag, met 1,8 procent, waar 1,9 procent was voorzien. Dit zou de kans op een renteverlaging in de VS kunnen vergroten. Volgende week komt de Federal Reserve bijeen voor een beleidsvergadering.

Er was niet veel impact van het cijfer op de euro/dollar. Die noteerde op 1,1325. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1331 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1330 op de borden.

Eerder woensdag bleken de Japanse machine-orders in april te zijn opgelopen met 4,3 procent na een krimp met een zelfde percentage in maart. De Chinese consumentenprijzen stegen iets sneller dan in april. De producentenprijzen stegen juist minder hard.

De olieprijs bleef lager na een onverwachte toename van de Amerikaanse olievvoorraden. Een vat juli-future West Texas Intermediate noteerde 2,4 procent in het rood op 51,97 dollar, terwijl de prijs voor een augustus-future Brent 2 procent omlaag ging.

Bedrijfsnieuws

Energiefondsen zoals Total, dat 2,8 procent inleverden, verloren terrein. Shell werd 1,1 procent minder waard en het Italiaanse ENI verloor 1,8 procent.
Ook Technip, dat diensten levert voor de energie-industrie moest het ontgelden met een koersdaling van 3,6 procent.

Bierbrouwers wonnen terrein. AB Inbev steeg 1,0 procent en Heineken 0,9 procent. Ook Unilever was in trek. Het aandeel klom 1,2 procent, nadat de topman tegen het FD zei dat het concern weer meer merken wil gaan voeren.

Axel Springer won 11,5 procent in Frankfurt. De uitgever kreeg van KKR een bod van 63,00 euro per aandeel op de aandelen die niet in handen zijn van de familie van de oprichter. Het uitgeversconcern had al laten weten in gesprek te zijn met de private-equity-investeerder.

Vitamine A-tekorten bij BASF kunnen het bedrijfsresultaat van rivaal DSM stuwen, schreef JPMorgan woensdag na berichten over technische productieproblemen bij het Duitse concern. DSM sloot 1,4 procent hoger, BASF verloor in Frankfurt 1,3 procent.

Het Spaanse Inditex, de eigenaar van Zara en andere bekende modemerken verbeterde zijn marges met dank aan meer onlineverkopen. Het aandeel leverde de aanvankelijke winst in en verloor 1 procent.

In Londen bleef dinsdag Fresnillo wat achter bij de sterke stijging voor aandelen van mijnbouwers, woensdag dikte juist dit aandeel 2,8 procent aan.

Banken hadden het lastig. Unicredit verloor 2,1 procent in Milaan. Ook in Parijs behoorden de banken tot de dalers, met bijvoorbeeld een verlies van 1,5 procent voor Credit Agricole. In Frankfurt verloor Deutsche Bank 0,9 procent. Het Spaanse Banco de Sabadell leverde 1,8 procent in.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden donderdag tot een half procent lager rond sluitingstijd in Europa.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Altice en Signify koplopers op vlak Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag met een klein verlies gesloten. De AEX eindigde 0,1 procent lager op 555,85 punten.

Een toch wat saaie sessie. Na het sprongetje van half tien koerste de AEX vrijwel zijwaarts, vatte handelaars Frank Bonsee van ABN AMRO de dag samen.

"Er zijn te veel onzekerheden", oordeelde Bonsee, en dat maakt beleggers voorzichtig.

Vanochtend werd al bekend dat de Nederlandse consumentenprijzen in mei minder hard stegen dan in april. In Duitsland kwam de inflatie afgelopen maand uit op 1,4 procent tegen 2,0 procent een maand eerder.

In de eurozone kromp de industriële productie in april.

De euro/dollar noteerde op 1,1274. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1289.

Olie werd een stuk duurder. Dit na berichten dat olietankers in de Golf van Oman zijn aangevallen. Nieuwe spanningen in die regio zouden een bedreiging kunnen zijn voor het mondiale olie-aanbod.

Vrijdag ligt de focus volgens Bonsee van ABN AMRO weer vol op cijfers uit Amerika. Toch blijft het een soort tussenfase, meent hij, in aanloop naar enkele belangrijke politieke toppen en rentebesluiten van de centrale banken.

Ook volgens ING wacht de markt op nieuwe impulsen. Mogelijk kan de G20-top later deze maand, waar de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping elkaar ontmoeten, een aanjager zijn, maar volgens investment manager Simon Wiersma moeten beleggers niet al te hoge verwachtingen hebben. "De kans op een akkoord voor het einde van deze maand lijkt ons niet zo groot."

Volgens de laatste berichten heeft China de Verenigde Staten opgeroepen om de unilaterale sancties op Chinese bedrijven in te trekken. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel merkte volgens Dow Jones Newswires nog op dat China geen nieuwe controlemechanismen instelde op de export van zeldzame metalen. Dat is iets waar de VS voor vrezen, omdat dit essentiële grondstoffen zijn voor allerlei producten, waarbij China over de grootste reserves beschikt.

Stijgers en dalers

ArcelorMittal had de wind in de rug. Het aandeel werd 2,3 procent duurder.

Verder handelde Ahold Delhaize 1,3 procent in het groen en werd Aalberts 1,1 procent hoger geprijsd.

KPN daalde 1,0 procent. Het resterende belang in Telefonica Deutschland is verkocht, wat vermoedelijk rond de 200 miljoen euro opbracht.

Wolters Kluwer en ING leverden ook in, namelijk 0,8 en krap een procent.

In de Midkap steeg Altice Europe 7,4 procent. Deutsche Bank trok het koersdoel op van 5,00 naar 7,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Analist Robert Grindle ziet de toekomst zonnig in, met onder meer een herstel in Frankrijk, lagere rentekosten en desinvesteringen die de waardering van het kernbedrijf bloot zullen leggen.

Signify won 4,7 procent en OCI 3,9 procent. De koerswinst van Signify noemde Bonsee opvallend, maar een directe aanleiding zag hij niet.

Besi en Flow Traders leverden daarentegen 1,3 en 1,7 procent in.

In de AScX ging Lucas Bols 1,7 procent hoger en won Vastned 1,4 procent.

Kendrion leverde echter 1,9 procent in en Accell daalde 1,7 procent.

Het lokaal genoteerde Esperite werd X procent duurder. Er wordt toch weer gepraat met Polski Bank Komórek Macierzystych over de verkoop van Cryo-Save.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel noteerden de Amerikaanse beurzen kleine plussen tussen de 0,2 en 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
hirshi
0
Zijwaartse bewegingen met weinig spanning.

Ideaal voor dagtraders die de grenzen van de tradingranges weten te bespelen.

Ben er te oud voor maar zit werkelijk te popelen om eraan deel te nemen.
Als ik de koersfluctuaties zie denk ik dat daar aan jong talent toch genoeg aan te verdienen is met daghandel.

Ook nog eens de locale fondsen doorgenomen maar daar zitten naar mijn smaak te veel gedrochten tussen.

Nu maar eens afwachten of die laadpalenboer genoeg geld binnenhaalt. Ik denk van wel en twijfel nog of ik meedoe.
Mijn handen jeuken.
voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN) De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 380,33 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 12.169,05 punten en voor de Franse CAC 40 sloot vlak op 5.375,63 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 7.368,57 punten.

De stijgende olieprijs sprong donderdag in het oog, na een incident met twee olietankers in de Straat van Hormuz, waarbij één van de twee tankers zou zijn geraakt door een torpedo. Olie noteerde donderdag tot 3,1 procent hoger.

Vanwege een gebrek aan richtinggevend nieuws wogen beleggers opnieuw de mogelijke effecten van het handelsconflict op de markten.

Het laatste restje optimisme in de markt over een mogelijke deal tussen China en de Verenigde Staten lijkt te zijn vervlogen nadat een Bloomberg-verslaggever na een tiendaagse tour langs Chinese functionarissen en zakenlui tot de conclusie is gekomen dat Beijing zich opmaakt voor een langdurige handelsconflict met Washington.

Daarnaast speculeert de markt over het toekomstig monetair beleid van centrale banken. Uit een opiniepeiling van persbureau Reuters bleek dat de kans op een renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve sterk is gestegen, onder andere vanwege de aanhoudende handelsspanningen.

"Gelet op de weinig belovende wereldwijde krantenkoppen, lijken beleggers van mening te zijn dat het misschien verstandiger is om in 'veilige havens' te stappen", zei marktanalist Ipek Ozkardeskaya van London Capital Group, die daarmee refereerde naar de sterke yen, Zwitserse frank en goud.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de conservatieven begonnen aan het proces om een nieuwe leider te kiezen die Theresa May zal opvolgen. Vooralsnog lijkt Boris Johnson de beste kaarten te hebben.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat de industriële productie in de eurozone in april van dit jaar met 0,5 procent is gekrompen ten opzichte van maart. Op jaarbasis daalde de productie met 0,4 procent.

De consumentenprijzen in Duitsland zijn in mei minder opgelopen dan in april. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in mei met 1,4 procent. Een maand eerder was dit nog 2,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1274. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1298 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1287 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Oliefondsen als Royal Dutch Shell, Total en BP profiteerden niet van de gestegen olieprijs. Shell sloot 0,2 procent lager, Total verloor 0,4 procent en BP noteerde 0,3 procent lager.

Tesco heeft in het eerste kwartaal, dat eindigde op 25 mei van dit jaar, de omzet op een vergelijkbare basis met 0,2 procent zien stijgen. Op de Brits thuismarkt deed de retailer het beter dan de markt. De koers van het aandeel Tesco won 0,9 procent.

Thales heeft zijn financiële doelstellingen voor dit jaar verhoogd, nu de integratie van zijn acquisitie Gemalto is voltooid. Thales ging donderdag met 1,4 procent hoger.

Altice Europe steeg 7,4 procent. Deutsche Bank trok het koersdoel op van 5,00 naar 7,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Analist Robert Grindle ziet de toekomst zonnig in, met onder meer een herstel in Frankrijk, lagere rentekosten en desinvesteringen die de waardering van het kernbedrijf bloot zullen leggen.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.886,88 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX in het rood gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag in het rood gesloten. De AEX daalde een half procent naar 553,24 punten.

In een voor veel handelaren korte handelsweek was het de olieprijs die voor beweging zorgde, zei vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep tegen ABM Financial News.

Smit noemde de aanval op de tankers in de Golf van Oman een opmerkelijke kwestie, net nu de Japanse president Iran bezocht.

"Toch was de opleving in olie uiteindelijk van korte duur", constateerde Smit.

Voor de AEX geldt volgens de vermogensbeheerder nog altijd een verkoopsignaal.

Macro-economisch was de agenda goed gevuld, althans buiten Europa. De Chinese industrie produceerde in mei 5,0 procent meer. Dat was minder dan de groei van 5,4 procent in april of de 5,5 procent waarop economen hadden gerekend. Daarentegen stegen de detailhandelsverkopen met 8,6 procent wel flink harder dan de 7,2 procent in april.

In Amerika steeg de detailhandelsverkoop in mei met 3,2 procent en nam de industriële productie met 0,4 procent toe. Economen rekenden slechts op een stijging van 0,1 procent. Verder bleek het vertrouwen van Joe Sixpack gedaald in juni, hoewel dit een voorlopige meting betreft.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1219. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 1,1276.

Olie werd vrijdag iets duurder. Enerzijds zijn er de oplopende spanningen in het Midden-Oosten na de aanslag op een tweetal tankers in de Golf van Oman. Anderzijds stelde het Internationaal Energieagentschap de raming voor de groei van de vraag naar olie naar beneden bij. In hoeverre wordt de vraag gedrukt door de mondiale handelsperikelen, is waar de markt volgens IEA over nadenkt.

Stijgers en dalers

Koploper was Vopak met een koerswinst van 1,8 procent na een koersdoelverhoging van Jefferies. De zakenbank verhoogde het koersdoel van 40,00 naar 42,00 euro bij handhaving van het Houden advies. IMO2020 en het in gebruik nemen van nieuwe capaciteit zal volgens Jefferies de winst aanjagen vanaf 2020. Maar op de korte termijn wordt het enthousiasme volgens de bank echter getemperd door een toenemende backwardation als gevolg van de steeds verder escalerende handelsperikelen

Verder won RELX 1,5 procent en Ahold Delhaize 0,8 procent.

ASML leverde X procent in, na een waarschuwing van Broadcom. "We zien momenteel een brede vertraging in vraag, die wordt gedreven door de aanhoudende geopolitieke onzekerheden, evenals de gevolgen van de exportbeperkingen van onze grootste klanten", aldus CEO Hock Tan van Broadcom. Als gevolg stonden in de AMX Besi en ASMI onder druk met verliezen van 3,8 en 3,3 procent.

De sterkste daler in de AEX was ArcelorMittal. Dit aandeel daalde 2,4 procent.

In de AMX was opnieuw TKH de uitblinker, met een koerswinst van 3,2 procent na een flinke koersdoelverhoging door Berenberg van 55,50 naar 70,00 euro bij handhaving van het koopadvies. De analisten van Berenberg waren aanwezig bij een beleggersdag van het bedrijf, waar TKH meer vertelde over zijn groei- en simplificatieplan. Volgens de marktvorsers is een vereenvoudiging van dit "ingewikkelde en moeilijk te analyseren" bedrijf meer dan welkom. Het groeiplan biedt volgens Berenberg ruimte om sneller dan gedacht hogere marges te behalen.

OCI won 1,7 procent.

Onder de kleinere aandelen won B&S Group 2,0 procent, terwijl Wessanen 0,4 procent steeg. Kendrion werd 3,6 procent goedkoper.

Esperite heeft de looptijd van converteerbare leningen ter waarde van 4,75 miljoen euro weten te verlengen. Het gros van de leningen werd overigens verstrekt door de eigen CEO. Gratis komt de verlenging niet. Voortaan betaalt Esperite 15 procent rente per jaar over de leningen. Het aandeel steeg 0,9 procent.

Porceleyne Fles dat een emissie aankondigde, werd 4,0 procent duurder. Er worden 159.197 nieuwe aandelen uitgegeven voor 10,89 euro.

Tussenstanden Wall Street

Bij het Europese slot noteerde Wall Street verliezen oplopend tot een half procent voor de Nasdaq.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen onderuit

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 378,81 punten, de Duitse DAX leverde 0,6 procent in op een slot van 12.096,40 punten, de Franse CAC verloor 0,2 procent tot 5.3687,62 punten en de Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 7.345,78 punten.

"Handels- en geopolitieke zorgen drukken op het sentiment", zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

Daar waar de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China zich nog steeds in een impasse bevinden, lopen de spanningen tussen de VS en Iran op na de aanval op twee olietankers in de Perzische Golf.

"Dit heeft er aan bijgedragen dat het Internationaal Energieagentschap de verwachtingen voor de groei van de olievraag neerwaarts heeft bijgesteld tot het laagste niveau in twee jaar", aldus Madden. De olieprijs noteerde vrijdag toch bijna een procent hoger.

De euro stond onder druk en daalde met ruim een half procent tot 1,1210 dollar. Franse en Spaanse inflatiecijfers toonden in mei een verzwakking ten opzichte van april.

Bedrijfsnieuws

In Europa stond de halfgeleidersector in het rood, nadat het Amerikaanse Broadcom donderdagavond laat met een tegenvallende outlook kwam. "We zien momenteel een brede vertraging in vraag, die wordt gedreven door de aanhoudende geopolitieke onzekerheden, evenals de gevolgen van de exportbeperkingen van onze grootste klanten", aldus CEO Hock Tan van Broadcom. In Parijs daalde STMicroelectronics dik drie procent, Infineon verloor zelfs meer dan vijf procent in Frankfurt en in Amsterdam ging ASML dik twee procent in het rood.

Het Nederlandse Vopak deed het opmerkelijk goed met een koerswinst winst van bijna twee procent. Jefferies verhoogde het koersdoel voor het tankopslagbedrijf, op de korte termijn wordt het enthousiasme volgens de analist echter getemperd door een toenemende backwardation als gevolg van de steeds verder escalerende handelsperikelen.

Het Franse Engie won dik een procent. Fiat Chrysler Automobiles tekende met Engie en het Italiaanse Enel een samenwerking voor de ontwikkeling van mobiele oplossingen voor elektriciteit. Enel steeg ook meer dan een procent.

Volkswagen heeft de details van de beursgang op 28 juni van zijn truckdivisie Traton bekendgemaakt. De aandelen krijgen een prijsvork mee van 27,00 tot 33,00 euro per aandeel. Inclusief de overtoewijzing zal de beursgang maximaal 1,9 miljard euro opleveren. Het aandeel Volkswagen daalde ruim een procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen stonden de Amerikaanse indexen ook in de min. De Dow Jones index en de S&P 500 hielden de schade beperkt, terwijl de Nasdaq ruim een half procent daalde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
POST 225.000 :-)

AEX blijft dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag nipt lager gesloten. De AEX daalde 0,2 procent naar 552,28 punten.

Beleggers genoten van een relatief rustige dag. Dat wordt later in de week wel anders, als de rentebesluiten van de Federal Reserve, de Bank England en de Bank of Japan op de rol staan. Ook vindt er een bijeenkomst van de Europese Centrale Bank in het Portugese Sintra plaats.

"Het centrale banken beleid is nu het belangrijkste", zei vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB tegen ABM Financial News.

"Er lijkt een renteverlaging aan te komen, maar vermoedelijk pas volgende maand", keek beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij al vooruit naar woensdagavond als de Fed bijeenkomt.

Of het daadwerkelijk tot een verlaging komt, dat weet Westerterp niet zeker. "Maar dat die niet omhoog gaat, dat is wel zeker."

Volgens Westerterp zit voorzitter Jerome Powell van de Fed in een lastig schuitje. "Het is op eieren lopen", aldus de vermogensbeheerder. Enerzijds rekent de markt wel op een verlaging, maar Powell zal volgens Westerterp ook niet het idee willen geven dat hij verlaagt omdat de Amerikaanse president Donald Trump dit eist.

Een verontrustend cijfer kwam uit de VS. De Empire State index daalde van 17,8 in mei naar 8,6 negatief in juni. Dit was de grootste daling ooit gemeten in een maand. Vooraf was gerekend op een indexcijfer van 10,5.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1231. Olie werd bijna een half procent goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX was IMCD koploper met een koerswinst van 1,2 procent. Philips en ING wonnen 1,1 en 0,5 procent. ING kreeg een koersdoelverhoging van Jefferies. De Amerikaanse zakenbank verhoogde het koersdoel van 14,50 naar 15,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. De analisten van Jefferies verlaagden de winstraming voor dit jaar, maar stelden die voor 2020 en 2021 juist opwaarts bij.

ABM AMRO werd fractioneel duurder. CEO Kees van Dijkhuizen liet weten na afloop van zijn huidige termijn niet nog een nieuwe termijn te ambiëren. De huidige bestuurstermijn van Van Dijkhuizen loopt op de aandeelhoudersvergadering van 12 april 2020 af. ABN AMRO kreeG een koersdoelverlaging te verwerken van Jefferies, van 22,80 naar 21,80 euro. Het Houden advies werd gehandhaafd. Jefferies blijft voorzichtig over de uitkering van dividend.

De grootste daler was Adyen met een koersverlies van 4,3 procent.

In de Midcap ging Basic-Fit 1,3 procent in de plus en won Flow Traders 1,9 procent.

AMG, OCI en Air France-KLM liepen stevige klappen op. AMG meldde vrijdag nabeurs een papieren afwaardering van 40 miljoen dollar vanwege de verdere verslechtering van de marktomstandigheden in het tweede kwartaal. Met name de prijs van ferro-vanadium zakte, aldus ING van 30 dollar per eind maart tot rond 18 dollar eind mei. In het eerste kwartaal was er al voor bijna 10 miljoen dollar afgewaardeerd.

In mei verlaagde AMG het winstdoel al met 25 procent tot 150 miljoen dollar, maa als de prijzen zo laag blijven of zelfs verder dalen, dan kan deze winstverwachting wel eens verder omlaag moeten, vreest ING. Het aandeel verloor 4,6 procent.

OCI gaat een strategische samenwerking aan met staatsoliebedrijf ADNOC uit Abu Dhabi. OCI stelt goed gepositioneerd te zijn om aandeelhouders een "aantrekkelijk dividend" te kunnen bieden en om toekomstige groeikansen optimaal te benutten en te financieren. OCI verloor 2,9 procent.

Het sentiment in de luchtvaartsector kreeg vanochtend een knauw na een winstwaarschuwing van Lufthansa. De Duitse luchtvaartmaatschappij stelde de verwachtingen voor het hele boekjaar neerwaarts bij, als gevolg van overcapaciteit en de toenemende concurrentie van prijsvechters. Ook zijn er extra kosten voor brandstof, "ondanks de recente daling van de olieprijs". Air France-KLM werd 4,3 procent goedkoper.

In de AScX viel Kiadis Pharma op met een koerswinst van 1,5 procent. Kiadis kreeg volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten een vers koopadvies van Piper Jaffray. Van Lanschot werd 1,1 procent duurder.

Sif en VolkerWessels verloren 1,9 en 1,3 procent.

Het lokaal genoteerde Esperite verloor 14,9 procent. Veon steeg daarentegen 3,7 procent. UBS heeft het advies voor Veon verhoogd van Neutraal naar Kopen en stelde tevens het koersdoel opwaarts bij van 2,60 dollar naar 3,00 dollar, vanwege de discrepantie tussen de huidige aandelenkoers en de verbeterde vooruitzichten voor het telecombedrijf.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel wonnen de Dow Jones en S&P 500 index circa 0,2 procent, terwijl de Nasdaq index 0,7 procent hoger ging.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen blijven dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn de nieuwe week redelijk voorzichtig begonnen, in afwachting van al het centrale bankennieuws dat de komende dagen volgt. De Stoxx Europe 600 index sloot maandag 0,1 procent lager op een slot van 378,46 punten. De Duitse DAX verloor ook 0,1 procent tot 12.085,82 punten, de Franse CAC 40 eindigde 0,4 procent in de plus op 5.390,95 punten en de Britse FTSE 100 steeg 0,2 procent tot 7.357,31 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets zag maandag vooral terughoudendheid op de beurzen. "De spanningen rond het handelsconflict [tussen de VS en China] en de kwestie Iran houden aan en hangen boven de markten, en men kijkt ook al vooruit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. Er wordt veel gespeculeerd over een renteverlaging dit jaar en sommige beleggers zijn afwachtend."

Beleggers die hopen dat de Fed woensdag de rente al verlaagt, komen mogelijk bedrogen uit. "Een binnenlandse economie die nog gezond is, zou voldoende moeten zijn voor [voorzitter] Powell en zijn collega's om vooralsnog geduld te bewaren", schreven analisten van Monex Europe in een vooruitblik.

De Bank of England is donderdag aan de beurt met zijn rentebesluit, net als de Bank of Japan. Economen van Nomura verwachten dat de Bank of England zich voorzichtig opstelt, vanwege de aanhoudende onzekerheid rond Brexit.

Ook de Europese Centrale Bank staat deze week in de schijnwerpers, want maandagavond begint het jaarlijkse ECB-symposium in het Portugese Sintra. Het zwaartepunt van de Europese 'Jackson Hole' ligt op dinsdag, met de toespraak van voorzitter Mario Draghi en een economisch panel met de ECB voorzitter, Bank of England gouverneur Mark Carney en voormalig Fed president Janet Yellen.

Op macro-economisch vlak was het maandag rustig. De arbeidskosten in de eurozone zijn in het eerste kwartaal op jaarbasis gestegen met 2,4 procent, terwijl de lonen met 2,5 procent groeiden.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1231. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1205. Olie werd maandag iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Europese luchtvaartaandelen stonden onder druk nadat Deutsche Lufthansa met een winstwaarschuwing kwam. Lufthansa stelde de winstverwachting neerwaarts bij als gevolg van overcapaciteit en een groeiende concurrentie van prijsvechters. Het aandeel verloor liefst 11,6 procent. Air France-KLM daalde 4,3 procent, easyJet verloor 4,4 procent en Ryanair eindigde 4,6 procent lager.

Bankaandelen deden het beter. ABN AMRO steeg licht nadat bekend werd dat CEO Kees van Dijkhuizen na zijn aflopende termijn in april 2020 niet opnieuw verkiesbaar is als bestuurder.

Deutsche Bank won 1,4 procent. De bank wil volgens de Financial Times een zogeheten 'bad bank' opzetten om 50 miljard euro aan matig presterende beleggingen in te stoppen, als onderdeel van een uitgebreide reorganisatie.

Een aantal andere financials zaten ook in de lift. ING Groep steeg 0,5 procent, Credit Agricole ging 0,7 procent omhoog en Barclays sloot 1,2 procent in de plus.

Hennes & Mauritz heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar meer omzet geboekt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet van de Zweedse modegroep steeg met 11 procent tot 57,5 miljard Zweedse kroon, omgerekend circa 5,4 miljard euro. H&M zei in een toelichting dat er nog steeds veel uitdagingen zijn binnen de industrie. Het aandeel daalde 3,9 procent.

De Britse bouwer Kier Group wil meer dan duizend werknemers op straat zetten als onderdeel van een nieuwe strategie en keert voorlopig geen dividend uit. Het aandeel leverde liefst 17,4 procent in.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerde Wall Street hoger. De S&P 500 en Dow Jones index hielden het bij bescheiden stijgingen van 0,2 procent. De Nasdaq won 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Draghi en Trump jagen AEX de hoogte in

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag flink hoger gesloten door eerst zalvende woorden van de Europese Centrale Bank, gevolgd door opbeurende taal van de Amerikaanse president.

De AEX sloot 1,4 procent hoger op 560,21 punten.

De Europese beurzen kenden een een voorzichtige opening, maar na opmerkingen uit het Portugese Sintra van voorzitter Mario Draghi van de ECB kwam de euro onder druk te staan en schoten de aandelenmarkten hoger.

"Draghi maakte duidelijk dat [nieuwe] stimulering onderweg is", aldus econoom Nick Kounis van ABN AMRO. Daarbij moet de markt denken aan nieuwe QE, maar ook renteverlagingen, aldus Kounis.

De woorden van Draghi konden overigens wel rekenen op een sneer van de Amerikaanse president Donald Trump.

"Mario Draghi kondigde zojuist aan dat er meer stimuleringen kunnen volgen, wat de euro direct deed dalen ten opzichte van de dollar", schreef de Amerikaanse president.

Die lagere euro maakt het volgens Trump "oneerlijk makkelijker" voor de eurozone om te concurreren met de Verenigde Staten.

Vervolgens meldde Trump dat hij een “zeer goed” telefoongesprek heeft gehad met zijn Chinese evenknie Xi Jinping. Ze zullen elkaar aan het einde van de maand bij de G20-top in Japan ontmoeten en de beide teams gaan aan de slag om deze “uitgebreide bijeenkomst” voor te bereiden.

Het zicht op een renteverlaging, zowel van de Europese Centrale Bank als van de Federal Reserve, zette de aandelenmarkten dinsdag hoger, constateerde analist Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News.

Voor het jaareinde ziet Juvyns zowel de ECB als de Fed verlagen.

Maar of renteverlagingen nu goed zijn voor aandelenmarkten, dat betwijfelt Juvyns. "Renteverlagingen zijn vooral goed voor obligatiemarkten."

Macro-economisch speelde Duitsland zich vanochtend in de kijker, hoewel niet in positieve zin. De ZEW index voor het economisch sentiment daalde sterk in juni en zakte van 2,1 negatief in mei naar 21,1 negatief in juni, waar economen een daling naar slechts 8,5 negatief voorzagen.

De euro/dollar verhandelde op 1,1191. Olie werd duurder.

Stijgers en dalers

Koploper in de AEX was het volatiele ArcelorMittal. Het aandeel steeg maar liefst 6,3 procent. Goed nieuws over het Chinees-Amerikaanse handelsconflict zet het aandeel meestal hoger.

Verder won Galapagos 3,7 procent en werd Randstad 3,1 procent duurder.

Alleen de verzekeraars ASR Nederland en NN Group sloten in het rood, hoewel de verliezen met respectievelijk 0,5 en 1,0 procent redelijk beperkt waren.

In de Midcap ging Aperam 3,9 procent in het groen en won Intertrust zelfs 4,5 procent. Intertrust neemt de aanbieder van administratieve diensten voor Amerikaanse fondsen Viteos over voor 330 miljoen dollar. Een groter dan verwachte overname volgens ABN AMRO. De overname zal naar verwachting 5 tot 6 procent bijdragen aan de winst per aandeel in 2020, terwijl de omzet er met 9 procent door zal stijgen volgend jaar. Dat berekenden analisten van UBS. Als de gecommuniceerde synergievoordelen bereikt worden, loopt de stijging van de winst per aandeel op tot 13 à 15 procent in 2022, denken de analisten.

De grootste daler was Flow Traders, met een verlies van 1,7 procent. Het aandeel had last van het gebrek aan marktvolatiliteit.

In de AScX won B&S Group 5,7 procent en Pharming 3,6 procent. Alfen moest 2,4 procent prijsgeven en Vastned zelfs 2,7 procent.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde Wall Street ook flink in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Draghi praat Europese beurzen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag flink hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 index sloot 1,7 procent in de plus op 384,78 punten, de Duitse DAX won 2,0 procent tot 12.331,75 punten, de Franse CAC 40 ging 2,2 procent omhoog tot 5.509,73 punten en de Britse FTSE 100 steeg op een slotstand van 7.443,04 punten, 1,2 procent.

"De kans op lagere rentes en/of een terugkeer van het obligatie-opkoopprogramma [van de ECB] stimuleerde de markten", zag marktanalist David Madden van CMC Markets. Ook het bericht dat de Amerikaanse president Donald Trump gesproken heeft met zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hielp het sentiment een handje.

Na een voorzichtige start was het vooral de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi die de beurzen omhoog wist te praten door aan te geven dat de ECB stimuleringsmaatregelen kan treffen wanneer de economische verwachtingen niet verbeteren. Draghi wees vooral op de zwakke inflatie. Hoewel de centrale bank blijft streven naar een prijsstabiliteit van rond de twee procent, komt de inflatie daar steevast onder uit. In mei stegen de consumentenprijzen met 1,2 procent, van 1,7 procent in april, werd dinsdag bekend.

De kerninflatie, die voor de ECB belangrijk is, zwakte zelfs af tot 0,8 procent.

"De vraag is niet langer: wat moet er gebeuren wil de ECB de rentes deze zomer verlagen, maar vooral: wat moet er gebeuren, wil de ECB de rentes NIET verlagen", zei econoom Carsten Brzeski van ING. "Een belangrijkere vraag is dan ook: hoeveel monetaire stimulering hebben economieën nodig die met 0,4 procent groeien op kwartaalbasis en waar de werkloosheid op het laagste niveau in een decennium staat?"

De euro kwam onder druk te staan na de toespraak van Draghi. Rond het Europese slot noteerde de munt 0,2 procent lager ten opzichte van de dollar op 1,1191.

"Zelfs wanneer de Federale Reserve ook de rente verlaagt, kan dit een omgeving creëren waarin meer euro-zwakte verwacht kan worden", volgens analist Bart Hordijk van Monex Europe.

En daar is Trump niet blij mee. De Amerikaanse president klaagde dinsdag over de verruimingsgezinde Draghi en suggereerde dat de ECB-voorzitter zo de euro manipuleerde. Draghi benadrukte in een reactie dat de ECB alleen een inflatiemandaat heeft en zich niet richt op wisselkoersen.

Op macro-economisch vlak was er dinsdag ook aandacht voor de Duitse ZEW index. Die bleek in juni fors gedaald, tot 21,1 negatief. In mei kwam de index nog uit op 2,1 negatief. Een verdere verzwakking was wel voorzien, maar niet zo stevig. Onderzoeksinstituut ZEW wees in een toelichting op de impact van de Amerikaans-Chinese handelsoorlog.

Olie werd dinsdag flink duurder. Meer centrale bankenstimulering is gunstig voor de economie en in het verlengde daarvan de vraag naar olie. Vorige week waarschuwden zowel de OPEC als het Internationaal Energieagentschap nog voor een minder sterke groei van de vraag naar olie.

Bedrijfsnieuws

Financiële aandelen waren in trek nu de ECB nieuwe verruimingsmaatregelen overweegt om de economie aan te jagen. Deutsche Bank steeg 3,6 procent, Commerzbank 1,8 procent, ING Groep 2,0 procent en Société Générale 2,1 procent.

Het Duitse Siltronic gaf maandagavond een winstwaarschuwing af vanwege een "aanhoudende vertraging van de halfgeleidersector". Deze vertraging is volgens Siltronic het gevolg van geopolitieke onzekerheden en de negatieve gevolgen de Amerikaanse sancties tegen Chinese techbedrijven. Het bedrijf uit München is een belangrijke leverancier van wafers voor de halfgeleidersector. Het aandeel leverde dinsdag dan ook 7,7 procent in.

Infineon verloor 2,1 procent. Maandagavond kondigde de Duitse producent van halfgeleiders een kapitaalverhoging van maximaal 1,5 miljard euro aan.

Concurrenten als STMicroelectronics en ASML deden het beter met winsten van 3,1 en 1,9 procent.

Lufthansa, dat maandag fors onder druk stond na een winstwaarschuwing, daalde dinsdag nog eens 2,3 procent. Sectorgenoten als Air France-KLM en easyJet herstelden juist en stegen respectievelijk 3,8 en 1,4 procent.

Siemens, dat bekendmaakte tot 2023 2.700 banen te willen schrappen bij zijn energietak, steeg 2,3 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen, noteerden de Amerikaanse indexen op Wall Street ook flink hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sluit licht hoger in aanloop naar rentebesluit

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag licht hoger geëindigd, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. De AEX sloot 0,2 procent hoger op 561,45 punten.

Beleggers hielden hun kruit droog in aanloop naar de bekendmaking. Hoewel niet per se op een renteverlaging wordt gerekend, hoopt de markt wel op duidelijkheid over wanneer de eerste verlaging mag worden verwacht.

"De Fed futures prijzen nu bijna 100 basispunten verlaging in tot eind 2020. Dat zijn 4 renteverlagingen. Opvallend dat de markt daar enthousiast op reageert zonder rekening te houden met de reden waarom die rente naar beneden gaat", vond analist Corné van Zeijl van Actiam.

Voor de markt telt woensdag ook zeker de communicatie van voorzitter Jerome Powell. Een Fed die niet verruimingsgezind genoeg klinkt, leidt mogelijk tot een verkoopgolf van aandelen. Bovendien staat Powell zelf onder druk omdat de Amerikaanse president Donald Trump hem nog altijd het liefst ziet verdwijnen of in elk geval zou willen degraderen.

Volgens marktanalisten van Rabobank wil de Fed afwachten of er uit de G20-top volgende week nog een wapenstilstand kan rollen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Vervolgens zal de Fed de rentes "voor de zekerheid" in juli wel met 25 basispunten verlagen om het risico van een recessie naar aanleiding van de handelsoorlog te vermijden.

De handelsspanningen tussen de VS en China lijken iets afgenomen, nu de presidenten Trump en Xi elkaar telefonisch hebben gesproken en topfunctionarissen van beide landen elkaar tijdens de G20-top sowieso zullen ontmoeten. Ook tussen Trump en Xi staat vooralsnog een ontmoeting gepland.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in mei minder hard zijn opgelopen, terwijl de Britse producentenprijzen in een stabiel tempo stegen.

De Britse inflatie liep in mei licht terug. De cijfers zijn een meevaller voor de Bank of England, die zich de afgelopen tijd minder accommoderend opstelde dan de Fed en de ECB, omdat een te hoge inflatie bij een solide economische groei de Britse centrale bank bijna zou dwingen de rente iets te verhogen. De markt rekent er nu niet meer op dat dit in 2019 nog gebeurt. Donderdagmiddag maakt de Bank of England zijn rentebesluit bekend.

De euro/dollar noteerde rond het slot licht hoger op 1,1219. Olie werd een half procent duurder na een daling van de Amerikaanse olievoorraden.

Stijgers en dalers

Koploper in de AEX was verzekeraars Aegon met een winst van 2,5 en procent. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees op een koopaanbeveling voor Aegon door Mediobanca.

ABN AMRO steeg 1,9 procent, nadat Berenberg het advies verhoogde van Verkopen naar Neutraal bij een onveranderd koersdoel van 20,00 euro. Sinds de beursgang van de bank in 2015 vindt Berenberg dat de verwachtingen voor het aandeel te hoog waren, maar inmiddels "ogen deze redelijk", zo verklaarde de zakenbank zijn adviesverhoging. ING Groep won 1,7 procent.

Adyen bleek de gebeten hond met een verlies van 2,0 procent. Er werd een flinke pluk van 465.000 aandelen Adyen aangeboden en verkocht voor 670,00 euro.

AkzoNobel verloor 0,8 procent. De Amerikaanse sectorgenoot Axalta is bezig met een strategische evaluatie van zijn bedrijfsactiviteiten en sluit een verkoop niet uit. Volgens ING zou Axalta een interessante overnameprooi voor AkzoNobel kunnen zijn. Een aantal jaren geleden kwamen de twee bedrijven er niet uit toen ze spraken over een overname.

In de Midkap-index steeg Altice Europe 3,2 procent. De Franse krant Les Echos meldde dinsdagavond dat het kabelbedrijf overweegt om zijn online video-advertentieplatform Teads te verkopen.

Air France-KLM verloor 3,6 procent na een adviesverlaging bij HSBC van Kopen naar Houden.

Onder de kleinere aandelen deden Alfen en Fagron het goed, met winsten van respectievelijk 3,1 en 2,2 procent. Brunel International leverde juist 1,0 procent in.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs bleven de Amerikaanse beurzen op Wall Street dicht bij huis. De Dow Jones index steeg 0,2 procent terwijl de S&P 500 en de Nasdaq vlak noteerden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen eindigen verdeeld

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag verdeeld gesloten, met alle ogen gericht op de rentevergadering van de Federal Reserve.

De Stoxx Europe 600 sloot vlak op 384,77 punten, maar de Duitse DAX daalde 0,2 procent tot 12.308,53 punten en de Franse CAC40 werd 0,2 procent duurder op 5.518,45 punten. De beurs in Milaan steeg 0,4 procent, maar de beurs in Londen daalde dan weer 0,5 procent tot 7.403,54 punten.

Verwacht wordt dat de Fed de rente om 20.00 uur ongemoeid laat, maar een half uur later tijdens de toelichting wel indicaties zal geven voor mogelijke komende renteverlagingen.

Volgens marktanalisten van Rabobank houdt de Amerikaanse centrale bank zijn kruit nog even droog om te zien of er uit de G20-top later deze maand nog een wapenstilstand kan rollen uit de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Vervolgens zal de Fed de rentes "voor de zekerheid" in juli wel met 25 basispunten verlagen om het risico van een recessie door de handelsoorlog te vermijden.

Beleggers moesten het woensdag verder stellen zonder veel impulsen.

De handelsspanningen tussen de VS en China leken iets afgenomen, nu de presidenten Trump en Xi elkaar telefonisch hebben gesproken en topfunctionarissen van beide landen elkaar tijdens de G20-top sowieso zullen ontmoeten. Ook tussen Trump en Xi staat vooralsnog een ontmoeting gepland.

De bouwproductie in de eurozone daalde in april, bleek woensdag, met 0,8 procent ten opzichte van maart. Op jaarbasis was de bouwproductie nog wel 3,9 procent hoger. De producentenprijzen in Duitsland stegen in mei minder hard dan in april, bleek verder: met 1,9 tegen 2,5 procent. De inflatie in het Verenigd Koninkrijk daalde in mei, naar 1,9 procent, van op 2,0 procent in april.

In aanloop naar het Amerikaanse rentebesluit noteerde de euro/dollar op 1,1219.

De olieprijs was stabiel, na een daling van de Amerikaanse olievoorraden.

Stijgers en dalers

De halfgeleidersector deed het goed, na een positief rapport van Morgan Stanley, waarin STMicroelectronics een koopaanbeveling kreeg. Het aandeel steeg 3,3 procent. Infineon werd 2,3 procent duurder. ASML kreeg ook een koopadvies maar steeg slechts 0,8 procent.

Colruyt daalde in Brussel met 15 procent. De jaarresultaten vielen niet erg tegen, aldus KBC Securities maar het bedrijf stelde dat de concurrentie toeneemt, zodat KBC niet verwacht dat analisten gemiddeld positiever zullen worden.

Air France-KLM leverde 3,6 procent in, na een adviesverlaging door HSBC, die de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij van de kooplijst haalde. International Consolidated Airlines daalde 3,2 procent in Londen, na een verkoopadvies van HSBC.

Airbus werd 2,0 procent goedkoper, ondanks de orders voor het nieuwe toestel A321 XLR die de vliegtuigbouwer bekendmaakte op een luchtvaartbeurs in Parijs. Qantas bestelde 36 toestellen, American Airlines vijftig.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden rond sluitingstijd in Europa vrijwel vlak. De S&P 500 daalde 0,1 procent, de Dow Jones index steeg 0,1 procent en de Nasdaq zakte 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.577 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 124 125 126 127 128 129 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Damrak opent in de plus

09:14 De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het...

  Indices

  AEX 565,65 +0,75%
  EUR/USD 1,1286 +0,50%
  Germany30^ 12.414,20 +0,86%
  Gold spot 1.381,00 +1,53%
  LDN100-24h 7.426,66 -0,01%
  NY-Nasdaq Composite 7.987,32 +0,42%
  US30# 26.666,64 +0,61%

  Stijgers

  BESI
  +2,64%
  AMG
  +2,48%
  ASMI
  +2,33%
  ForFar...
  +2,28%
  Pharming
  +2,17%

  Dalers

  Brunel
  -1,96%
  Acomo
  -1,07%
  Van La...
  -0,95%
  Alfen ...
  -0,90%
  KasBank
  -0,40%

  Nieuws Forum Meer»

  (16)

  Itang op 20-jun-19 09:33
  (7)

  BBosman op 20-jun-19 09:31
  (2)

  suske wiet op 20-jun-19 09:24
  (2)

  dasokwat op 20-jun-19 09:19
  (2)

  dasokwat op 20-jun-19 09:04

  Column Forum Meer»

  (49)

  Enzo123 op 20-jun-19 09:28
  (15)

  ONN op 20-jun-19 09:21
  (106)

  TheSky op 20-jun-19 08:13
  (3)

  efreddy op 19-jun-19 23:06
  (1)

  Snugger op 19-jun-19 19:30