Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Welk Beleggingsfonds??

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Paul1111 13 juni 2014 15:22
    Wie kan me wat info geven?

    Ik overweeg mijn spaargeld grotendeels te gaan beleggen via een beleggingsfonds.

    Ik wil beleggen voor een termijn van 5 a 10 jaar, daarna ga ik het deels gebruiken als aanvulling op mijn pré-pensioen.
    Wie heeft goede ervaringen met bepaalde fondsen die goed presteerden/presteren en niet te hoge kosten in rekening brengen?

    Met dank voor alle info.

  2. Hallo! 13 juni 2014 19:42
    quote:

    Paul111 schreef op 13 juni 2014 15:22:

    Ik overweeg mijn spaargeld grotendeels te gaan beleggen via een beleggingsfonds.
    De bullmarkt is ruim 5 jaar oud. De rente staat op een dieptepunt en de beurzen op een hoogtepunt. De K/W verhoudingen zijn hoger dan normaal omdat de rente zo laag is.

    Als je nu voor 100% een spaarder bent en je wilt grotendeels gaan beleggen, dan is dan vragen om koersverlies. De markten lijken anders te reageren dan in het verleden. Een renteverhoging was vroeger een teken dat het goed ging met de economie en de beurzen daalden daar niet op. Daar ben ik nu niet zo zeker van. Bij een renteverhoging kunnen de beurzen wel eens gaan dalen. Zie nu de reactie in Groot Brittannië op de melding dat de rente verhoogd kan worden.

    Ik las in andere draadjes dat je redelijk defensief wilt beleggen. De Dynamic Mix fondsen van ING presteren redelijk goed, terwijl de kosten 0,50-0,70% bedragen. De fondsmanager houdt zich aan het gekozen profiel, terwijl hij niet gebonden is aan een bepaalde beleggingsstijl. Hij/Zij kan het aandelengedeelte defensief of cyclisch invullen om een voorbeeld te geven.
  3. Chicken_Skin_Music 15 juni 2014 08:14
    Paul, direct over specifieke beleggingsfondsen praten heeft geen zin. De eerste vraag is: hoeveel risico wil je accepteren (daar zijn testjes voor op het internet. Bijvoorbeeld: www.fiscalert.nl/risicoprofieltest.php

    Op basis van je risicoprofiel bepaal je vervolgens je asset-allocatie: welk deel steek je in obligaties, aandelen, hedgefunds, spaargeld, ....

    En dan pas bepaal je de individuele beleggingsfondsen.

    Is dit allemaal nieuwe informatie voor je? In dat geval is een waarschuwing op zijn plaats: je bent een onervaren belegger en begeeft je op glad ijs. Lees eerst eens een goed boek over vermogensplanning. De defensieve mixfondsen die Global noemt zijn waarschijnlijk geen slecht idee.

    Is dit allemaal GEEN nieuwe informatie voor je? Dan begrijp ik niet hoe je je vraag zo kunt stellen. Je zult dan toch moeten begrijpen dat we niet voldoende informatie van je krijgen om ook maar in de buurt van een zinnig antwoord te kunnen komen.
  4. [verwijderd] 15 juni 2014 08:38
    OM toch een antwoord te geven. Ik zou een paar trackers kopen van bijv Een aandelenmix
    (AEX), grondstoffen, onroerendgoed.
    Ben voorzichtig met obligaties. De rente staat enorm laag. Je koopt nu dus obligaties met een laag rendement en zodra de rente gaat stijgen daalt de waarde van die obligatie.
    Overigens is het normaal dat bij een dalende rente de aandelen omhoog gaan en bij een stijgende rente aandelenkoersen de neiging hebben om te dalen. Immers wat is nu het alternatief, sparen is zinloos dus komen er meer mensen die aandelen willen kopen en hoe groter de vraag, hoe hoger de prijs. Bedrijven kunnen relatief goedkoop lenen en dus hebben ze minder kosten en behalen ze meer winst, dus wordt het bedrijf meer waard. En zo zijn er nog een paar verbanden te noemen.
    Niets vreemds dus.

    Succes
  5. Paul1111 15 juni 2014 12:27
    Bedankt voor alle reacties. En excuses voor mijn wat vage vraag. Om daar even op in te gaan. Ben redelijk bekend met beleggen, maar niet individueel.
    En ben momenteel een meer defensieve belegger omdat ik het kapitaal binnen een aantal jaren wil gaan inzetten als deel van mijn pré-pensioen inkomsten. En een bedrag heb ik nu nog Offensief belegd via Alex, maar het risico weegt me toch wat zwaar op de maag.
    Ik heb al gelezen over de ING Dynamic fondsen, maar hoe koop je zoiets"kan er op de ING site niets over vinden. Ben me verder aan het verdiepen in Brand New Day, Robeco One, etc. Maar vind het erg moeilijk een keuze te maken. Bedankt voor nog evt. advies van lezers.
  6. [verwijderd] 18 augustus 2014 20:31
    pfffff tijdje met vakantie geweest. dan kijk je na je vakantie naar je beleggingsfondsen en wat blijkt.... delta deelnemingenfonds echt helemaal in elkaar gedonderd. zal wel te maken hebben met bam. maar wat is wijsheid, uitstappen en op een ander fonds gokken of juist bijkopen aangezien het een mooi aankoopmoment is.... ben benieuwd naar jullie tips.
  7. [verwijderd] 22 augustus 2014 10:49
    "Ik heb al gelezen over de ING Dynamic fondsen, maar hoe koop je zoiets. Kan er op de ING site niets over vinden."

    Zelf heb ik naast andere sinds april ook een rekening geopend bij Fitvermogen en dat bevalt me goed. Zonder extra kosten zijn daar o.a. de genoemde fondsen te koop.
    Vooral het fonds ING Health Care Fund presteert bij mij al jarenlang erg goed. Maar er zijn meer zeer goede fondsen en dat is redelijk goed te zien bij Fitvermogen. Wel gebruik ik IEX Watchlist voor aanvullende informatie.
  8. JosTM 31 augustus 2014 11:45
    Wereldwijde beleggingsfondsen hebben de laatste jaren erg goede rendementen gegeven: over het laatste jaar ca. 20% en over de afgelopen 3 jaar ook ca. 20% (jaarlijks!).
    Zelf heb ik voornamelijk belegd in een goed indexfonds (Vanguard Global Stock Index Fund) en in Skagen Global.
    Deze fondsen hou ik aan bij Fundcoach (van Binck); bij wat grotere vermogens is dit aantrekkelijk vanwege het maximum van de service fee van €200 per jaar en de vaste transactiekosten van €10.
    De transactiekosten zijn trouwens nul voor periodiek beleggen (wat een uitstekende manier is om geleidelijk in te stappen, zeker bij de huidige hoge niveau's).

    Meer informatie over mijn aanpak van beleggen op mijn site: www.vanwent.nl
  9. forum rang 5 DurianCS 10 september 2014 16:07
    quote:

    albartus schreef op 22 augustus 2014 10:49:

    "Ik heb al gelezen over de ING Dynamic fondsen, maar hoe koop je zoiets. Kan er op de ING site niets over vinden."

    Zelf heb ik naast andere sinds april ook een rekening geopend bij Fitvermogen en dat bevalt me goed. Zonder extra kosten zijn daar o.a. de genoemde fondsen te koop.
    Vooral het fonds ING Health Care Fund presteert bij mij al jarenlang erg goed. Maar er zijn meer zeer goede fondsen en dat is redelijk goed te zien bij Fitvermogen. Wel gebruik ik IEX Watchlist voor aanvullende informatie.
    Ik ga er van uit dat de meeste brokers deze wel zullen aanbieden. Ik zie ze in ieder geval staan bij Alex (1 t/m 5).
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0699 -0,03%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,28%
Gold spot 2.315,38 -0,29%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links