Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wake Up!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6.507 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 318 319 320 321 322 323 324 325 326 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
gbakl
0
DeZwarteRidder
0
quote:

gbakl schreef op 7 oktober 2017 18:50:


ooit iets gehad met een Ornithologe.
wat die allemaal uitvogelde...

Ik hoop dat ze geen kippenpootjes had (of at)....
DeZwarteRidder
0
Salafistische organisatie AIFitrah leent 1,8 miljoen van investeerder om pand in Utrecht te kopen

Het conflict tussen de salafistische organisatie AlFitrah en haar huurbaas in de Utrechtse wijk Overvecht heeft een onverwachte ontknoping gekregen: AlFitrah heeft deze week van een Nederlandse investeerder de ruim 1,8 miljoen euro kunnen lenen om het pand in Overvecht te kunnen kopen. Kort daarna verkocht AlFitrah het pand door aan diezelfde investeerder, die er appartementen wil bouwen.
Door: Charlotte Huisman 6 oktober 2017, 15:38

Eind augustus had de rechter bepaald dat de organisatie het pand moest verlaten vanwege een huurachterstand. AlFitrah wilde dat niet, omdat zij bij ontruiming haar investeringen van naar eigen zeggen een half miljoen euro kwijt is.

Er komt geen geld uit Koeweit aan te pas. Het is gewoon een slimme zakelijke deal met een Nederlandse investeerder

Toen AlFitrah donderdag ineens met de 1,8 miljoen op de proppen kwam, eiste de VVD opheldering over de herkomst van dat geld. VVD-Kamerleden Ockje Tellegen en Malik Azmani wilden weten of het kabinet wel over die informatie beschikt en of het geld mogelijk uit het Midden-Oosten kwam.

Daarvan is in dit geval geen sprake, zegt advocaat Anis Boumanjal van AlFitrah. 'Er komt geen geld uit Koeweit aan te pas. Het is gewoon een slimme zakelijke deal met een Nederlandse investeerder. Met deze keurige deal heeft AlFitrah alleen haar eigen investeringen veilig willen stellen, die zij bij ontruiming zou zijn verloren.'

De investeerder, Hawking Europe, was vrijdag niet telefonisch bereikbaar.

Omdat AlFitrah door het lopende contract het eerste recht op koop had, kon zij van Hawking Europe deze week ruim 1,8 miljoen euro lenen om het pand te kopen. Kort daarna verkocht AlFitrah het pand door aan diezelfde investeerder. Die wil er appartementen bouwen. AlFitrah zal dan toch de wijk Overvecht verlaten. Dit tot opluchting van de Utrechtse politiek, die de organisatie graag ziet vertrekken uit de kwetsbaarste wijk van de stad.

Leerlingen zouden er leren ongelovigen te verafschuwen en westerse waarden te verwerpen

De salafistische organisatie ligt al jaren onder vuur omdat zij moslimjongeren in deze wijk zou aansporen zich af te keren van de Nederlandse samenleving. In september 2016 viel de Fiod er binnen voor onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken, nadat er eerder al berichten waren geweest over dubieuze geldschieters uit Koeweit. Ook is er een aantal keer ophef geweest over 'haatpredikers' die door het moskeebestuur zouden worden uitgenodigd, en over de inhoud van de koranlessen. Leerlingen zouden daar leren ongelovigen te verafschuwen en westerse waarden als gelijkheid van man en vrouw, van homoseksuelen en andersgelovigen te verwerpen.
gbakl
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 oktober 2017 19:37:


[...]
Ik hoop dat ze geen kippenpootjes had (of at)....


alleen chicken skin
DeZwarteRidder
0
Man smeert Ossendrechtse die zijn chihuahua weggooide in met hondenpoep

Gepubliceerd: 11 oktober 2017 13:47 Laatste update: 11 oktober 2017 13:50

De politierechter in Breda oordeelde woensdag over een slepende burenruzie. Een man smeerde zijn bejaarde buurvrouw in met poep nadat zij zijn hond de lucht ingooide.

BN De Stem doet woensdag uitgebreid verslag van de zaak.

De 70-jarige vrouw uit Ossendrecht deed aangifte van mishandeling tegen haar buurman. De ruzie begon toen de buurvrouw verdachte, A.S. met zijn drie honden op straat passeerde. Zij vond dat zij te weinig ruimte had op de stoep, waarna zij één van de chihuahua’s oppakte en in de lucht slingerde.

Hierna kwam het tot een handgemeen. Verdachte S. had op dat moment een zakje met hondenpoep in zijn hand. De inhoud van het zakje belandde tijdens het gevecht op het gezicht van de vrouw.

Ondersmeren

De verdachte stelde voor de politierechter dat dit niet opzettelijk gebeurde, maar de officier van justitie trekt deze versie van het verhaal in twijfel. "Ik vind iemand ondersmeren met hondenpoep niet niks", stelde hij volgens BN De Stem tijdens de zitting.

De vrouw spoedde zich daarna, met de uitwerpselen nog op haar gezicht, naar het politiebureau om aangifte van mishandeling te doen. De 'mishandelde' buurvrouw ontkent op haar beurt met de hond te hebben gegooid: zij stelt dat niet te kunnen vanwege haar reuma.

Grote stukken hout

Maar de verdachte had voorafgaand aan de rechtszaak foto’s gemaakt van de vrouw terwijl zij grote stukken hout aan het slepen was. "Dan kan je ook een hond van 3 kilo tillen", aldus de advocaat van S.

De relatie tussen de twee buren is al zeker acht jaar slecht. De eigenaar van de chihuahua zou niet op de avances van de buurvrouw zijn ingegaan, stelde hij voor de politierechter. Het poepincident vond plaats in juli.

De rechter sprak de man niet vrij, maar ontsloeg hem wel van rechtsvervolging. Zij oordeelde dat de man niet per ongeluk de poep op het gezicht van de vrouw smeerde, maar dat hij wel uit noodweer handelde.

Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
Zeldzame paddenstoel na bijna dertig jaar weer opgedoken in Twente

Gepubliceerd: 31 oktober 2017 13:28 Laatste update: 31 oktober 2017 13:47

In natuurgebied de Lonnekerberg in Twente is een zeldzame paddenstoel ontdekt: de bisschopsmuts. Bijna dertig jaar terug werd die voor het laatst aangetroffen in Nederland.

De paddenstoel is een kluifzwamsoort met een, volgens website Nature Today, opmerkelijk gevormde geelbruine tot roodbruine geplooide hoedenvorm.

In het landelijk gebied bij Enschede is de giftige kluifzwam deze maand zelfs op twee plekken gezien. Op een rottende berkenstam en op een omgewaaide boswilg. De bisschopsmuts (Gyromitra infula) staat op de rode lijst en wordt in Nederland gerekend tot de ernstig bedreigde paddenstoelen.

De bisschopsmuts werd in 1981 ook gevonden in de omgeving van Enschede.

Door: ANP
DeZwarteRidder
0
Medium wokt zichzelf dood tijdens stoom-ritueel
Updated 10 min geleden
12 min geleden in BUITENLAND

Een medium uit Maleisië is om het leven gekomen tijdens een bijzonder stoom-ritueel. De 68-jarige Lim Ba kreeg een hartaanval nadat hij dertig minuten op een brandende wokpan had gezeten. Ook had hij een grote metalen deksel om zich heen.

Tijdens de uitgebreide ceremonie bij het Nine Emperor Gods festival in een Chinese tempel, hoorden getuigen iemand plots tegen de deksel tikken. De zoon van Lim Ba vertelde tegen persbureau Bernama dat Lim Ba bewusteloos werd aantroffen toen de deksel werd opgetild. Lim werd ter pleke doodverklaard in de Kuala Sanlang-tempel in het noorden van de Maleisische staat Kedah.

Lim Ba had al tien jaar ervaring met het uitvoeren van deze stunt. Meestal deed hij dit samen met maïs en broodjes die dan ook meteen werden gestoomd.

’Niet verwacht dat dit de laatste zou zijn’

Zijn familie had hem wel gewaarschuwd voor het uitvoeren van deze stunt omdat hij vorig jaar aan zijn hart was geopereerd. „Ik had niet verwacht dat deze ceremonie zijn laatste zou zijn”, aldus zoon Lim Kang Haui tegen Bernama.

Dergelijke rituelen vinden regelmatig plaats tijdens festivals in Maleisië. Een kwart van de Maleisische bevolking, bestaande uit zo’n 31 miljoen mensen, is van Chinese achtergrond.
DeZwarteRidder
0
Canadese politie treft vijf naakte mensen aan in auto na ongeval

Gepubliceerd: 07 november 2017 21:01 Laatste update: 07 november 2017 21:01

De Canadese politie tast in het duister over een opmerkelijk ongeval in het westen van het land. Vijf mensen werden daarbij naakt aangetroffen in een auto.

Volgens een woordvoerder van de Mounties, de Canadese bereden politie, kregen ze melding van een botsing tussen een auto en een vrachtwagen, meldt AP. Dat ongeval was gebeurd ten zuiden van Edmonton, in de provincie Alberta.

Toen agenten arriveerden, bleken er vijf naakte mensen in de auto te zitten. Het vijftal werd daarop gearresteerd, omdat de politie vermoedde dat het om een bewuste aanrijding ging.

De woordvoerder noemde het een "zeer bizar" voorval. "We proberen uit te zoeken van begin tot einde wat er aan de hand is geweest." De politie vermoedt wel dat er alcohol in het spel is geweest.
Door: NU.nl
henk38
1
In de afgelopen 10 maanden zijn er in de VS 6.700 winkels gesloten, dat zijn er 500 meer dan tijdens de crises in 2008.
money.cnn.com/2017/10/25/news/economy...

Je zou denken dat nu alles online wordt gekocht, maar dat klopt ook niet aangezien nog geen 10% online wordt gekocht.
www.census.gov/retail/mrts/www/data/p...

Vanwege de als maar stijgende huizenprijzen is het aantal dakloze aan de westkust van de VS gigantisch gestegen, Seattle telt nu 400 illegalen tentenkampen. In 10 steden is zelfs de noodtoestand uitgeroepen omdat het aantal dakloze totaal uit de hand is gelopen.
www.sfgate.com/news/article/Homeless-...

henk38
0
Creditcard schulden in de VS zijn weer terug op het niveau van 2008. Het totale geleende bedrag aan studenten is in de afgelopen 10 jaar verdrievoudigd naar 1.5 trillion dollar. Het totale bedrag aan autoleningen is opgelopen naar 1.2 trillion dollar.

DeZwarteRidder
0
Politie zoekt mysterieuze poezenspuiter
Updated 33 min geleden
35 min geleden in BINNENLAND

Oldenzaal - De politie in Oldenzaal had het in de nacht van maandag op dinsdag maar druk met, zoals ze het zelf noemen, een ’natte poezenjacht’. Op verschillende plekken in de stad troffen agenten afbeeldingen van zwarte katten aan, waarop ze de jacht op de katten-’kunstenaar’ openden.

Al snel troffen agenten een man aan met een, nog natte, sjabloon van een poes onder de arm geklemd. „Vermoedelijk net gebruikt”, zo schrijft de politie op Facebook. Hebbes zou je denken, maar omdat vorm van de poes niet overeenkwam met de tot dusver gevonden muurpoezen konden de dienders de man niet beschuldigen van het maken van de poezenplaatjes. Daarop vervolgden ze hun nachtelijke speurtocht.

„Wij hebben in de omgeving gekeken of er ergens een natte poes was gespoten.” Maar helaas, geen natte poes meer te bekennen in de wijde omtrek van de Burgermeester Wallerstraat. De politie heeft de mysterieuze poezenspuiter tot dusver niet kunnen vinden en doet een oproep Facebook. „Wij hebben hem niet kunnen vinden, wie helpt ons?”
DeZwarteRidder
0
Goldman: tot 2020 stijgen beurzen
Updated 33 min geleden
52 min geleden in NIEUWS

Beurskoersen zullen ondanks records nog flink doorstijgen. Zakenbank Goldman Sachs voorziet ondanks opgelopen waarderingen een stevige stijging van aandelen op de beurs. De bull markt zal tot 2020 aanhouden.

Dat schrijft de zakenbank in de ’2018 US Equity Outlook: Rational Exuberance’. De S&P500 zal met 14% in waarde toenemen.

Uit zijn vooruitblik voor komende jaren blijkt dat de dollar moet verzwakken tegen de euro en Japanse yen. In Europa zal de inflatie volgens het nieuwste scenario meer aantrekken dan de zakenbank tot nu toe heeft berekend.

De groei van de economie in de wereld zoals Goldman Sachs die met rekenmodellen inschat is ook gunstig voor beleggingen in grondstoffen, waarbij vooral Brazilië, Chili en Peru zouden profiteren.
Weinig belastingvoordeel

Als de belastingverlaging doorgaat in de Verenigde Staten, profiteren consumenten en bedrijven slechts tot 2019, meent de bank. De winstmarges stijgen het snelst bij technologiebedrijven, menen de bankiers. De winstmarges zullen in 2018 naar 10,5% gaan.

De bank bouwt als voorbehoud in dat de waarde van aandelen op de beurs al stevig is gestegen. De opkomende markten zijn daarbij nog altijd aantrekkelijk. Verhuld zit er een advies in zijn vooruitblik om te gokken op een daling van de waarde van tienjarige Amerikaanse staatsobligaties.
DeZwarteRidder
0
SOCIALE ZAKEN: Crowdedcities wil steden peukenvrij maken
Kraaien als schoonmaakhulp

Door Gabi Ouwerkerk
2 uur geleden in NIEUWS

Amsterdam - Als je er op gaat letten zie je overal op straat sigarettenpeuken liggen. Industrieel ontwerpers Bob Spikman en Ruben van der Vleuten willen hier iets aan doen. Hun eerste idee, een soort robotstofzuiger, bleek te complex. Het tweede plan, vogels inzetten als schoonmakers, lijkt wel mogelijk.

Van der Vleuten: „In Amsterdam zie je overal sigarettenpeuken liggen. Ook zijn er heel veel duiven en we vroegen ons af of we die niet nuttig konden maken door ze in te zetten als afvalruimers.” De twee kwamen er al snel achter dat duiven daar niet geschikt voor zijn. Andere vogels wel. „Kraaien zijn slim en kun je goed trainen op het uitvoeren van diverse taken.”

Het duo kwam in contact met Joshua Klein, een Amerikaan die gefascineerd is door kraaien en een apparaat heeft gemaakt waar kraaien een muntje in kunnen gooien in ruil voor voedsel. „Ons plan was opeens geen gek idee meer, het was levensvatbaar.”

Het duo heeft een prototype van de Crowbar ontworpen en gebruikt de methode van Klein voor het trainen van de kraaien. „Dat doet het apparaat zelf in een aantal fasen”, legt Van der Vleuten uit. „In de eerste fase ligt er altijd een nootje en een sigarettenpeuk op het schoteltje, zodat ze dat associëren met de locatie. Bij stap twee ligt er alleen een peuk en valt het nootje pas als de kraai aan komt vliegen. Hierdoor raken ze gewend aan het geluid. Bij stap drie ligt alleen het filter er. De kraai zal nieuwsgierig worden en met zijn snavel over het schoteltje schuiven. Het filter zal van het schoteltje vallen en dan verschijnt het nootje. Zo leren ze dat als ze een filter in de trechter gooien ze een nootje krijgen. Als er geen peuk meer op het schoteltje ligt, gaan ze die zelf zoeken.”

Komende lente hopen de ondernemers de eerste Crowbar in de praktijk te testen. „Dat moet uitwijzen hoeveel kraaien erop afkomen en of het overlast geeft. Maar met ons project willen we mensen ook laten inzien dat het op straat gooien van peuken niet normaal is. Want al werkt onze oplossing, dan nog zijn er niet genoeg kraaien in de wereld om alle zwerfpeuken op te ruimen.”
raarmaarwaar
0
morgen1
0
'Iedereen moet weten hoe ongelijk deze wereld is'

INTERVIEWSinds zijn bestseller Kapitaal in de 21ste eeuwuit 2014 is Thomas Piketty de vaandeldrager van een 'beweging' van meer dan 100 onderzoekers. Hun doel: de rijksten der aarde ontmaskeren.

www.ad.nl/economie/iedereen-moet-wete...
Dream*On
0
quote:

henk38 schreef op 8 november 2017 07:32:


In de afgelopen 10 maanden zijn er in de VS 6.700 winkels gesloten, dat zijn er 500 meer dan tijdens de crises in 2008.
money.cnn.com/2017/10/25/news/economy...

Je zou denken dat nu alles online wordt gekocht, maar dat klopt ook niet aangezien nog geen 10% online wordt gekocht.
www.census.gov/retail/mrts/www/data/p...

Vanwege de als maar stijgende huizenprijzen is het aantal dakloze aan de westkust van de VS gigantisch gestegen, Seattle telt nu 400 illegalen tentenkampen. In 10 steden is zelfs de noodtoestand uitgeroepen omdat het aantal dakloze totaal uit de hand is gelopen.
www.sfgate.com/news/article/Homeless-...

AB
6.507 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 318 319 320 321 322 323 324 325 326 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 593,30 0,00%
EUR/USD 1,0852 +0,01%
Germany30^ 12.981,70 -0,41%
Gold spot 1.638,62 -1,24%
LDN100-24h 7.180,65 +0,91%
NY-Nasdaq Composite 9.221,28 -3,71%
US30# 28.216,63 +0,88%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accell
0,00%
Accsys
0,00%
Acomo
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accell
0,00%
Accsys
0,00%
Acomo
0,00%

Nieuws Forum Meer»

(11)

Japio_ op 25 feb 2020 07:25
(28)

Nuob op 24 feb 2020 23:31
(1)

P2020 op 24 feb 2020 22:56
(16)

up en down op 24 feb 2020 22:17
(41)

Knight V op 24 feb 2020 21:42

Column Forum Meer»

(260)

easy56 op 25 feb 2020 07:40
(6)

PaultW op 25 feb 2020 07:33
(7)

Vooralsnog op 25 feb 2020 05:14
(3)

Vooralsnog op 25 feb 2020 05:12
(35)

sfc op 25 feb 2020 00:01