Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO, NL0000360618

 • 13,885 22 sep 2020 13:43
 • +0,090 (+0,65%) Dagrange 13,725 - 13,900
 • 108.506 Gem. (3M) 479,2K

SBM Offshore -mei 2014- on topic draadje

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
442 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 ff_relativeren 30 april 2014 13:28
  Door de ervaringen tussen half maart en half april is op een separaat draadje de inhoud voortgezet. Die kwaliteit en inhoud hebben mijn voorkeur boven experimenten. Derhalve, met respect voor de poging eerder vandaag door RT2014, zie ik liever een voortzetting van de vertrouwde draadjes in plaats van nieuwe experimenten.

  De draadjes van RT2014 geven daarnaast de ruimte waarvoor ik sinds 17 april gepleit heb, zodat alle SBM liefhebbers hun forumruimte krijgen zonder elkaar in de weg te zitten.

  Daarom, @RT2014, dank voor je initiatief. Hopelijk kunnen de beide groepen door jouw initiatief vreedzaam naast elkaar bestaan.


  Greetzzz
 2. [verwijderd] 30 april 2014 14:13
  het is een zooitje hier bij SBM met levendige draadjes in april vanuit maart, nieuwe draadjes over mei terwijl we nog niet in mei zitten, en draadjes van april die amper gebruikt zijn in april. Bedankt voor het overzichtelijk maken (lees: jouw aandeel bij het verzieken van de overzichtelijkheid). Vooral als je in meer dan 5-7 aandelen zit, is het klote om allemaal bij te houden. Je klikt je een ongeluk.

  Zoveel off topic is er niet. W.m.b. kan alles in 1 draadje per maand, die aan het EINDE van april aangemaakt wordt, E.O.B. op zijn vroegst.
 3. forum rang 8 ff_relativeren 30 april 2014 15:13
  het alias Standaard Verlies heeft inmiddels 2x antwoord gehad op het onderscheid in de forum-draadjes. Hieronder nog een 3e keer uit welwillendheid. Ondanks het gedane verzoek tot enige beleefdheid om uit elkaars draadjes weg te blijven, kan of wil Standaard Verlies die beleefdheid blijkbaar niet opbrengen.

  quote:

  ff_relativeren schreef op 17 april 2014 14:37:


  [...]

  in antwoord op degene die zich afvraagt waarom er nog op het On Topic draadje van maart gepost wordt ; het zal je wel zijn opgevallen dat er in feite 2 totaal verschillende groepen posters belangstelling hebben voor het aandeel SBM Offshore.

  2 groepen die qua schrijfstijl, inhouds-belangstelling, en misschien ook wel qua karakter, totaal niet bij elkaar passen. Toch zou er voor iedereen ruimte moeten zijn om over SBM Offshore na te denken en er over te posten.

  De praktijk leert ons in de afgelopen weken dat beide groepen elkaar in de weg zitten. De meest tolerante oplossing lijkt me daarom dat beide groepen, naast elkaar, hun eigen weg blijven gaan. Beide in een eigen draadje. De ene groep in het gemixte draadje, en de andere groep in een On Topic en een Off Topic draadje.

  Indien beide groepen elkaars bestaan en belangstelling respecteren en uit elkaars draadje weg blijven, kunnen beide groepen tot hun recht komen en gebroederlijk naast elkaar bestaan. Voor de maand mei zal ik weer een on topic draadje en een off topic draadje aanmaken.


  Greetzzz


 4. forum rang 7 Beur 30 april 2014 16:38
  quote:

  ff_relativeren schreef op 30 april 2014 15:13:


  het alias Standaard Verlies heeft inmiddels 2x antwoord gehad op het onderscheid in de forum-draadjes. Hieronder nog een 3e keer uit wel willindendheid. Ondanks het gedane verzoek tot enige beleefdheid om uit elkaars draadjes weg te blijven, kan of wil Standaard Verlies die beleefdheid blijkbaar niet opbrengen.

  [...]

  Het alias ff_relativeren is wel een beetje vermoeiend hoor... :)
 5. forum rang 4 pim f 30 april 2014 17:45
  Is er iemand net als ik bezorgd over het feit dat de laatste order voor SBMO al weer ruim driekwart jaar achter ons ligt?


  SBM Offshore Awarded Contracts to Provide World’s Deepest Disconnectable FPSO for Shell Stones in Gulf of Mexico
  23 July 2013
  FPSO for Stones

  SBM Offshore is pleased to announce it has signed contracts with Shell Offshore Inc. to supply and lease an Floating Production Storage and Offloading (FPSO) for the Stones development project in the Gulf of Mexico. The contracts include an initial period of 10 years with future extension options up to a total of 20 years.
 6. beterwisdanonwis 30 april 2014 20:33
  quote:

  pim f schreef op 30 april 2014 17:45:


  Is er iemand net als ik bezorgd over het feit dat de laatste order voor SBMO al weer ruim driekwart jaar achter ons ligt?


  SBM Offshore Awarded Contracts to Provide World’s Deepest Disconnectable FPSO for Shell Stones in Gulf of Mexico
  23 July 2013
  FPSO for Stones

  SBM Offshore is pleased to announce it has signed contracts with Shell Offshore Inc. to supply and lease an Floating Production Storage and Offloading (FPSO) for the Stones development project in the Gulf of Mexico. The contracts include an initial period of 10 years with future extension options up to a total of 20 years.


  Het merendeel op dit forum en al heel veel ervan heeft dit al geroepen. Toch heeft sbmo maar een paar deals nodig, maar ze moeten wel vallen.
 7. forum rang 8 ff_relativeren 1 mei 2014 12:57
  @ beterwisdanonwis, mee eens. Ik ben benieuwd of SBM Offshore inschrijft voor de Petrobras-tender van een FPSO voor het Tartaruga-veld. Deze tender werd bekend gemaakt in januari, en ik meen dat SBM op dat moment niet direkt mee wilde doen omdat het interne Petrobras-onderzoek toen nog liep.

  Dat onderzoek is inmiddels afgerond, waardoor SBM Offshore alsnog zou kunnen aanhaken op deze tender. Petrobras wil een FPSO die eerst wordt ingezet voor Tartaruga Verde, om dezelfde FPSO daarna in te zetten voor Tartaruga Mestica.

  bron : www.2b1stconsulting.com/petrobras-to-...


  Wat is jouw verwachting ? Zal SBM Offshore nog inhaken op deze tender ?


  Greetzzz
 8. forum rang 8 ff_relativeren 3 mei 2014 18:59
  quote:

  jdm1 schreef op 30 april 2014 18:05:


  Ja ik ben erg benieuwd naar de kw cijfers...


  @ jdm1,

  op 30 april gaf je een aanzet voor een beschouwing richting de kwartaalcijfers, maar die werd niet direkt opgepakt. Bij deze een voorzichtige poging, in de hoop dat meer forumdeelnemers inhoudelijk inspringen ...

  de kwartaalcijfers gaan voor mij een verrassing zijn.
  Ik ben benieuwd of de plussen en minnen van dit kwartaal elkaar in evenwicht houden -en of daarmee SBM Offshore aan de verwachtingen van de analisten voldoet. Ik noem 4 plussen en 4 minnen om de discussie (neutraal) op gang te brengen ;


  De plussen
  - langjarige inkomsten uit lease contracten houden de inkomsten op peil
  - de extra kosten voor afbouw en afvoer van oude FPSO's zijn bij de vorige cijfers reeds genomen en drukken nu niet meer op de balans.
  - er kunnen kleine opdrachten binnen zijn gekomen die voor extra geld zorgen
  - SBM Offshore heeft belangen in diverse scheepswerven wereldwijd. De inkomsten uit omzet aldaar lopen door en kunnen een positieve verrassing zijn


  De minnen
  - er zijn geen nieuwe orders gemeld = geen extra inkomsten
  - extra onderhoudskosten voor MOPU Deep Panuke in februari = tegenvaller
  - extra juridische kosten in Amerika, Nederland en Brazilië (omkoopdossier)
  - Turnkey projecten hebben nog geen milestones gemeld = geen extra geld terwijl de aandeelhouders deze inkomsten voor SBMO wel gewend waren

  Greetzzz
 9. [verwijderd] 4 mei 2014 10:38
  Ben ik het mee eens....
  Maar al denk ik dat het fonds eerder gaat reageren of er duidelij kheid is.waar je kans op hebt is dat als er geen nieuws is dat het weer negatief gaat zijn.
  Ik hoop dat je cijfers volgens verwachting gaan zijn.

  Ik bezit long maar echt geen grote aantallen net zoals me Shell short
 10. forum rang 6 gpjf 4 mei 2014 11:25
  af relativeren, op zich een aardige discussie maar voor menigeen van ons toch meer in een glazen bol kijken en wat gevoelsmatige gedachten lozen. Ik kan wel hier aangeven dat ik positieve verwachtingen heb maar gebaseerd op ??? Het kan volgens mij alleen maar meevallen na al die sombere geluiden. Jij ,toch als kenner van deze business geeft alle plussen en minnen aan, ik ben eigenlijk heel benieuwd hoe jij deze balans weegt voor dit kwartaal. En dat geldt ook voor pim f. Jullie lijken me beter in staat om die inschatting te doen.
 11. Ruud, Frankrijk 5 mei 2014 04:30
  Nog een mogelijk klusje?

  Hess and Petronas at final decision on Malaysia Bergading CPP
  From Bergading, the condensate will be exported by a floating storage and offloading (FSO) vessel, of doet SBM geen FSO, zal ook een boei bij horen.

  Bron: www.2b1stconsulting.com/hess-and-petr...
 12. klaar 5 mei 2014 08:39
  quote:

  gpjf schreef op 4 mei 2014 11:25:


  ....... ik ben eigenlijk heel benieuwd hoe jij deze balans weegt voor dit kwartaal. En dat geldt ook voor pim f. Jullie lijken me beter in staat om die inschatting te doen.


  Nou gpjf, je vraagt toch ook niet aan de zwarte kousen gemeenschap hoe ze aankijken tegen feesten op zondag? Het antwoord is bekend. ff relativeren en pim f behoren alhier tot de doom and gloom crowd , die stel je toch niet een dergelijke vraag. Toch ben ik wel benieuwd naar hun antwoord.
 13. [verwijderd] 5 mei 2014 10:04
  Dit kwartaal zal het uiteraard niet zo mooi zijn, we hebben gezien wat er allemaal heeft gespeeld. SBM is een lange termijn belegging, met de schaarser worden van olie, zijn de bedrijven genoodzaak om verder de zee op gaan voor diepere boringen en productie. Voor dit heb je FPSO's nodig. Zal mij niets verbazen als SBM binnen een jaar op 22 euro staat.
 14. forum rang 8 ff_relativeren 5 mei 2014 12:25
  @ Ruud, Frankrijk, FSO's zijn geen core business voor SBM Offshore.
  Anderzijds, het wordt tijd dat SBM een order binnen hengelt.
  Tot dusver zien we dat SBM Offshore kritisch omgaat met tenders,
  consequent kiezend voor core-business en voldoende marge.
  Afwachten ....

  @ gpjf en @ Klaar, over de Q1 cijfers kan ik wellicht neutraal toevoegen dat er deze keer een groter accentverschil zal zitten tussen de IFRS methode en de Directional View van SBM Offshore, in vergelijking met vorige kwartalen.

  Onder de IFRS regels moeten grote lease-orders volledig geboekt worden in de 1e maand, ongeacht of het echte revenu verspreid over 12 jaren binnen komt.

  Onder de Directional View worden de inkomsten gespreid geboekt, overeenkomstig met de echte inkomsten.

  In Q1 zijn er geen lease-orders te boeken onder IFRS. (geen nieuwe inkomsten)
  In Q1 zijn er wel lease inkomsten te boeken onder Directional View.
  In Q1 zijn de extra kosten te boeken onder IFRS.
  In Q1 zijn de extra kosten te boeken onder Directional View.

  Met wellicht ook in de kosten het onderscheid, dat reeds te voorziene juridische contracten (Brazilië, USA, Nederland) onder IFRS volledig geboekt gaan worden in Q1, terwijl gespreide rekeningen onder Directional View ook gespreid geboekt zullen worden, waardoor slechts een deel in Q1 geboekt wordt.

  De extra kosten voor downtime en onderhoud van MOPU Deep Panuke in februari zullen onder beide systemen volledig geboekt worden in Q1.


  @ Gregoor, jij hebt je op eerdere momenten verdiept in de gevolgen van IFRS. Kun jij toevoegingen (of tegenwerpingen) aan ons forum aanreiken ?  Greetzzz
 15. forum rang 8 ff_relativeren 5 mei 2014 14:09
  quote:

  Ruud, Frankrijk schreef op 5 mei 2014 14:03:


  Minder leuk:
  "De oliegerelateerde bedrijven kregen eveneens klappen, omdat Brazilië van zijn toezichthouder het advies heeft gekregen ten minste tot 2016 te wachten met het tekenen van nieuwe contracten voor olievelden op zee".

  Bron: DFT


  @ Ruud, Frankrijk,

  zie de eerdere melding op het off-topic draadje (branchenieuws en ander olie-gerelateerd nieuws), op 3 mei, 14:58 uur. Reuters heeft op 3 mei een artikel over dit besluit geplaatst met interessante achtergrond-informatie.


  Greetzzz
442 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

SBM Offshore Meer »

Koers 13,885   Verschil +0,09 (+0,65%)
Laag 13,725   Volume 108.506
Hoog 13,900   Gem. Volume 479.235
22 sep 2020 13:43
label premium

SBM: Recht zo die gaat

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  HAL Trust: Tijd om in te stappen?

  24 november 2017 17:39 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Vijf bedrijven, vijf kansen

  5 augustus 2011 11:04 - FTV

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare