Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ervaring optie constructie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JorisV
0
Ik krijg hoogtevrees en zoek meer zekerheid omdat ik over vijf jaar minstens 80% van mijn huidige vermogen wil aanspreken. Daarom wil ik mijn beleggingsfondsen verkopen en zoeken naar een goed alternatief.

Veel gepropageerde optieconstructie, bv door Sem van Berkel:

Koop dividend aandelen (bv Unilever, Shell) + put en schrijf hier (korte) calls overheen met extra rendement. Met Shell doe ik dit ( gisteren nog korte calls geschreven) maar dat is wel moeilijk (grillig koersverloop).

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Ik ben mn benieuwd welke put je dan het beste kan kopen.

Gezien de 5 jaar kies ik bv dec 2018 put, 25 kost 3,6eur 28eur kost 5,1 en 30eur kost 6,40eur. Dividend tot die tijd ( mits niet verhoogd/verlaagd) = 5,13 EUR .

Wat is hierbij belangrijk in overweging te nemen?
handyman6
0
Koop een aantal ver OTM indexputjes...als het onverwacht ver zakt ,komen die (dik) ITM en maakt het portoverlies ruimschoots goed.Blijft een crash uit ,vergeet dan niet die putjes door te rollen,naar langere looptijd.
Een soort verzekeringspremie tegen groot verlies,dus,zoals ik rond 2001 gelukkig deed.
GrH6
JorisV
0
Dank voor de reactie's, enthousiasme spat er niet vanaf terwijl ik bv lees bij Sem van Berkel en andere vermogensbeheerders dit wel vaak toepassen.

Al met al ben ik er nog niet uit. Morgen cijfers Unilever...
handyman6
0
In het algemeen draait 80% van de optiekopers/-schrijvers op den duur verlies!Ongeacht de succesverhalen van iexposters en elders.De overige 20% draait struktureel winst imo omdat ze het spelletje in dunne markten lekker meesturen met oa mandjes.
grH6
Rawin
0
Je kunt ook calls schrijven op een hogere koers. De premies kun je dan beleggen maar je zet wel je maximale winst vast. Bij dividendaandelen komt het ook geregeld voor dat de opties uitgeoefend worden op expiratiedatum en je dus de aandelen vroegtijdig kwijt bent en het dividend mist. Maar zo kun je wel langzaamaan afbouwen tegen de koersen die je wenst. Het risico is natuurlijk dat de koers daalt, maar dan heb je de premie en de aandelen nog. Bij langzaam afbouwen heb je dan nog even om te wachten op betere tijden.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium