Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

10%

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. GSnovice 26 maart 2014 21:53
    zoals mijn naam al aangeeft ben ik een beginner. Ik kijk voornamelijk naar de AEX, goud, en soms andere indexen zoals de DAX, S&P, DJIA.
    de strategie die ik toepas is gebaseerd op een mix van fundamentele analyse (ratio's,intrinsieke waarde, etc), technische analyse (RSI, MACD, positie tov bollinger), omgevingsfactoren(pmi,staalprijs, world index) en nieuws (speculaties van analisten,bedrijfsnieuws,wereldleiders)
    als ik sprinters aanschaf kijk ik naar (sub) toppen/dalen en hefbomen (>10). Ik probeer de portfolio te spreiden (10% goud,30% aandelen,30% sprinters, 30% cash voor opportunities) maar dit lukt niet altijd. Als de posities in de buurt van 10% winst komen, verkoop ik (vandaar de naam)
  2. Hanzicht 1 april 2014 07:36
    Morgen GSnovice,
    Je strategie ziet er mooi uit. Mooi rendement gemaakt ook. Maar waarom stoppen bij 10%? Waarom niet 0, -10, 20, 30 of whatever %? De markt is toch in combinatie met jou inzicht bepalend en niet een vast kengetal?
    Van de andere kant geredeneerd ben ik soms al ontzettend blij als ik op een bepaald moment zonder kleerscheuren uit de markt kan. Dat zal bij jouw sprinters ook wel eens voorkomen. Je kan dan niet vasthouden aan 10% toch???
  3. GSnovice 1 april 2014 11:10
    Ja het is een beginstrategie. Voor aandelen vind ik het een mooi rendement en voor sprinters is het een soort van veiligstellen en herevaluatie strategie. Ik moet zeggen dat dit soms intensief werk is en ik bekijk hoe ik dit kan omzetten naar minder transacties. Wellicht kleinere hefboom met meer speling of meer naar langere termijn (meerdere jaren) kijken. Dan moet ik wel weer mijn accounting en macro economie kennis opfrissen.
    Met het rendement ben ik ook meer bereid om risico met sprinters te nemen. Dat pakte deze week niet zo goed uit. Maar goed het is part of the game. Als je maar meer dan 55% de goede keuze hebt gemaakt.
  4. GSnovice 7 april 2014 13:18
    Week 14

    sprinters0%
    ik zag wat hikjes in de SP500 en de DJIA en vond alles te euforisch gaan na de gebeurtenissen op de krim. Ook met de AEX en arcelor mittal (7 dagen stijgen op een rij). Daarom short gegaan. te scherp met die van AEX (>300 hefboom) dus die heeft het niet gered. De anderen daarentegen hebben ruim de 10% norm gehaald en die heb ik dus ook weer van de hand gedaan
    goud3%
    ik wilde verkopen bij 1275 maar zie nu een rebound.dus ik zal de posities aanhouden. verwacht een battle rond de 1300 met uiteindelijk een koers van 1350 tegen juni.
    aandelen40%
    Corio doet het goed. Ik heb een call geschreven als mitigation. en wacht nu tot de ex dividend datum op 23 april. Ik wil ook direct kijken of er een ex-dividend effect is zoals Corne van Zijl heeft aangegeven. Ik als particulier belegger ben er dan bij.
    cash57%
    Een grote cashpositie. Ik ben sprinters short aan het bekijken en andere aandelen. Denk dat ik eens op de Amerikaanse index ga kijken. Er kan nog veel lucht uit. De trend is gezet in de technologie sector. verder denk ik dat de europese economie verbetert en dat de AEX zijwaarts gaat bewegen komende maanden.
  5. GSnovice 10 april 2014 19:10
    Week 15

    deze week een plaats veroverd in het klassement, nu op positie nr.3. Ben benieuwd hoe lang ik het vol zal kunnen houden.

    Sprinters 10%
    short op RDS omdat ze veel afschrijvingen hebben op unconventionals en omdat ze gefaald hebben in Kazakhstan en Alaska. Tesla short omdat er nog veel meer af kan. we gaan denk ik meer kijken naar de huidige performance en minder naar toekomstige horizons >5 jaar (=realisatie). Arcelor short vanwege weerstand en china. ING long omdat ze zo rond de 10 bewegen voor de dividend anouncement, 10.50 waardeer ik het aandeel.
    Goud 0%
    Heb alles verkocht rond 1320 en stap wel weer in rond 1290-1300. verwacht nog steeds zijwaarts verloop.
    Aandelen 46%
    nog steeds Corio, dividend afwachten, wellicht op de 21e bijkopen. tsja imtech -15%, lijkt me overdreven, vandaar kleine positie.
    Cash 44%
    Komende week wachten op een goed instapmoment voor goud, 17e april Corio aandeelhoudersvergadering bekijken, SP500,DJIA,AEX,DAX sprinters kopen,verdiepen in KPN, Deltalloyd, en DSM.

  6. GSnovice 17 april 2014 15:11
    Week 16

    rare week, ASML en AKZO heeft voor -0,6% op de AEX sprinters bij mij gezorgd. Had verwacht dat we de 398 wel weer zouden zien. goud heeft al een paar keer de 10% winst marge gehaald. heb de meeste sprinter en goud posities verkocht. ik room wat winst af en ga daarmee op vakantie.

    Sprinters 3%
    ik houd de ASML sprinter vast. Ze lopen vast wel weer op naar de 70 binnen een jaar. als ze naar 55 gaan, koop ik bij.

    Goud 0%
    nog steeds de battle rond de 1300. Ik koop onder de 1300 en verkoop boven de 1300. ik kijk hier ook naar de EUR/USD koers. het kriebelt wel met de Oekraine crisis om het vast te houden, want er kan zomaar een uitbraak naar de 1320 komen. verwachting nog steeds zijwaarts tussen 1280-1320

    Aandelen 50%
    nog steeds Corio, dividend afwachten, wellicht op de 21e bijkopen. imtech is wat bijgetrokken :) na Pasen wachten en hopen op dividend effect bij Corio dus. Corio is sterk opgelopen, zelf niet verwacht, maar wel blij mee natuurlijk. bijkopen voor of na ex-dividend? wat is wijsheid?

    Cash 47%

    volgende week wachten op een goed instapmoment voor goud, 23e april Corio ex-dividend, philips, shell worden interessant voor sprinters.
  7. GSnovice 23 april 2014 10:59
    vandaag weer wat geleerd over opties en dividend. Ik dacht vanmorgen dividend te zien voor Corio maar de optie die ik had geschreven voor mei was ge-assigned. dus helaas geen dividend. Ik heb genoegen moeten nemen met de optie premie. Helaas had ik die geschreven toen Corio op 33 stond. Ik wilde die vandaag nog doorrollen. Les: een optie kan toch voor expiratiedatum ge-assigned worden. Ik heb Corio weer in mijn portefeuille opgenomen.
  8. GSnovice 25 april 2014 18:20
    Week 17

    goede week, 10% winst tov benchmark, winst op sprinters, goud en aandelen. jammer dat DeGiro geen totaalwinst meer laat zien of volumes in het sprinters overzicht. Ook het updaten van de koersen gaat trager. Nieuw is dus niet altijd beter.

    Sprinters 3%
    DJIA short (mensen krijgen hoogtevrees bij 16500), Nutreco long (goede vooruitzichten, kan naar 35). Verder volgende week kijken naar ASML (long), philips (long), Shell (short), arcelor (short)

    Goud 0%
    verwachting nog steeds zijwaarts tussen 1280-1320. goede tijden voor goud (angst en oplopende dollar) wel gezweet met goud naar 1270 en daarna naar 1290 in een uur. Er goed uitgekomen dus.

    Aandelen 50%
    Corio terug aangekocht en unibail rodamco vanwege de goede resultaten behaald met de huidige portfolio.

    Cash 47%

    tot nu toe werkt de strategie, maar ik moet nog regelmatig monitoren. ik wil toch naar wekelijks monitoren. De 10% methode werkt ook goed, niet altijd de maximale winst, maar winst is winst. en verder neem je vaak een piek, overshoot mee die dan weer terugvalt. op naar plek nr.2
  9. GSnovice 2 mei 2014 15:47
    Week 18

    tsja, niet veel gedaan deze week, alleen Shell (short) en Goud was deze week interessant. verder weinig veranderd qua posities.

    Sprinters 3%
    DJIA short, S&P500 short. ondanks goede macrocijfers. rente zal eerder verhoogd worden of er wordt meer afgebouwd in de US. ASML wil niet aantrekken maar ok, wordt goedkoper om in te stappen dus.

    Goud 0%
    verwachting nog steeds zijwaarts tussen 1280-1320. ja zelfde verhaal. Het gevoel zegt me dat we binnenkort doorbraak krijgen naar beneden. Maar ja, ik wil niet handelen op gevoel. TA zegt steun op 1274.

    Aandelen 50%
    Corio en Unibail doen het goed. Goed nieuws dat Corio overnamekandidaat kan zijn, dus gewoon houden. binnenkort dividend Unibail.

    Cash 47%

    Ik werk nu in een andere tijdzone, waar ik minder tijd heb om te monitoren, dat forceert mij om langer na te denken over de in te nemen posities.
  10. GSnovice 9 mei 2014 11:05
    Week 19

    Middelmatige week, Corio optie doorgerold naar december, sprinters deden het ok, goud maakte een rare sprong. Ik heb voor het eerst een long straddle op arcelor toegepast (kopen call en put), maar op de een of andere manier dalen ze allebei. Volgens de theorie moet er 1 van de 2 stijgen.

    Sprinters 7%
    zelfde als vorige week, shell en aperam winst gepakt op overdreven reactie op cijfers,

    Goud 0%
    verwachting nog steeds zijwaarts tussen 1280-1320. Niet verwacht dat goud zo snel van 1275 naar 1315 zou gaan, onderschat en geld verloren.

    Aandelen 50%
    Corio en Unibail doen het goed. Goed nieuws dat Corio overnamekandidaat kan zijn, dus gewoon houden. binnenkort dividend Unibail. wat gaat Unibail hard :) Ik wil spreiden, maar weet niet wat ik erbij moet nemen, zie weinig kansen.

    Cash 43%

    De straddle werkte dus niet zoals gehoopt, ik laat de wat complexere optie strategieen voor wat het is. Maar blijven leren en ervaring op doen is goed, het is alleen een dure les soms. voor komende week uitzoeken wat de ECB voor invloed heeft op goud.
  11. GSnovice 16 mei 2014 14:52
    Week 20

    weinig tijd gehad deze week. Zie weinig kansen in aandelen, sprinters, of goud. ik hou het op cash en hou corio aan (heb een call geschreven just in case). ik denk dat de markten pas in juni weer echt richting krijgen (ECB, FED, etc). Is er iemand die alles verkoopt in mei?

    Sprinters 4%
    alleen ASML en SP en die staan nagenoeg onveranderd. wellicht RDS(short) en philips(long) volgende week aanschaffen.

    Goud 0%
    verwachting nog steeds zijwaarts tussen 1280-1320. geen posities ingenomen. wacht geduldig af tot de grenzen worden opgezocht. verbeterende economie betekent wellicht dalende koers, maar de 10 jaar US bond daalt ook nog steeds, dat is meestal winst en de Oekraine, China, Syrie, Venezuela, en andere haarden zijn ook nog niet opgelost.

    Aandelen 50%
    zie nog geen reden om hier verandering in te brengen.Corio en Unibail doen het relatief nog goed.

    Cash 46%

    Wacht op duidelijke richting van de beurs of individuele aandelen. Voor AEX is dat onder 380 of boven 410. Voor SP boven 1900 of onder 1825, Voor DJIA is dat onder 16250 of boven 16750 voor goud onder 1280 of boven 1320.
  12. GSnovice 26 mei 2014 16:02
    Week 21

    aan de studie en weinig transacties gedaan. blijf cash aanhouden, heb unibail en ASML van de hand gedaan. Corio blijft in de portefeuille. verwacht een kleine 5% correctie na de top in de AEX (210) en S&P (1920) en DJIA (16700).

    Sprinters 0%
    geen posities meer, heb hoogtevrees

    Goud 0%
    ondergrens bijna bereikt, tijd om in te stappen?

    Aandelen 50%
    Corio heeft nog een paar euro potentie, zeker als ze worden overgenomen.

    Cash 50%

    geen bijzonderheden, zelfde als vorige week.
  13. GSnovice 8 september 2014 13:10
    Week 37

    Ja toch maar gebleven en het is weer tijd voor een update. De percentages van de portfolio zijn nu anders omdat ik heb besloten om de winst af te romen en dat gedeelte te gebruiken voor het aflossen van de hypotheek. Ik woon nu in het buitenland en dan kan je dus helaas geen gebruik meer maken van de hypotheekrente aftrek.
    Maar goed de portfolio:
    BAM is herstellende en bij koersdoel october 2.30 stap ik eruit. toch maar die 10% pakken
    Fugro is voor de lange termijn met koersdoel 30 Euro tegen juni 2015
    Short op de DJIA met zeker weer een koersterugval van 3-5% in de komende 2 maanden. Maar 10% op deze positie is ook goed.
    Dan zilver met een rebounce naar 20 Euro, moet kunnen.

    Ik ben overgegaan van dagelijks naar wekelijks monitoren, dus minder transacties en minder scherp aan de wind zeilen met speeders, turbo's etc.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,18 +0,21%
EUR/USD 1,0672 +0,01%
FTSE 100 7.858,93 +0,14%
Germany40^ 17.759,50 -0,06%
Gold spot 2.382,78 +0,92%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+10,32%
Alfen ...
+4,35%
JUST E...
+3,94%
Air Fr...
+3,65%
Vastned
+1,83%

Dalers

Pharming
-8,95%
PostNL
-5,77%
Avantium
-2,52%
ASMI
-2,34%
Accsys
-1,49%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links