Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brill boekt minder nettowinst en meer omzet in 2013

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 12 maart 2014 19:18
    Brill boekt minder nettowinst en meer omzet in 2013
    Door Levien de Feijter

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Leidse uitgever Koninklijke Brill nv (BRILL.AE) heeft in 2013 meer omzet en een lagere nettowinst behaald dan een jaar eerder, waarbij sprake was van toenemende boekenverkopen, maar ook van margedruk.

    Brill doet geen concrete uitspraken over de verwachtingen van de resultaten dit jaar, maar meldt wel te blijven sturen op groei van omzet en resultaat en merkt op dat er zich regelmatig mogelijkheden voordoen om acquisities te doen. In 2013 werden een aantal kleine overnames gepleegd en aan het einde nam Brill de uitgever Hes & De Graaf over. Alle acquisities zullen dit jaar aan de resultaten bijdragen.

    De nettowinst toewijsbaar aan aandeelhouders waarin het totaal gerealiseerd en niet gerealiseerd resultaat na belasting in is meegenomen daalde naar EUR2,5 miljoen van EUR6,2 miljoen in 2012. De winst per aandeel nam af tot EUR1,31 van EUR3,06. De winst na belasting uit voortgezette activiteiten nam licht toe tot EUR2,5 miljoen van EUR2,3 miljoen.

    Brill merkt op dat de winst in 2012 uitzonderlijk hoog was door de verkoop van een bedrijfsonderdeel. Ook stonden de marges in 2013 onder druk door het 'printing on demand' beleid, waardoor kosten omhoog gingen. De uitgever van wetenschappelijke publicaties stelt dat 2013 tot tevredenheid stemt, maar dat aanvullende maatregelen nodig zijn om de sterk gestegen kosten op te vangen. Printing on demand heeft een licht hogere kostprijs per boek.

    De omzet steeg naar EUR29,3 miljoen van EUR27,5 miljoen. In het vierde kwartaal was wederom sprake van sterke verkoopcijfers en over het volledige jaar zag Brill herstel van omzet uit de verkoop van gedrukte boeken optreden, vooral in de Verenigde Staten, terwijl de verkopen van digitale boeken bleven toenemen. De omzet van elektronische boeken nam toe met 25% en is nu goed voor 34% van de totale boekenomzet. De omzet uit tijdschriften daalde met 1,9% door vertraging bij de publicatie van enkele titels.

    Brill stelt voor een dividend uit te keren over het afgelopen jaar van EUR1,12, waar dat een jaar eerder EUR1,08 was. Het dividend wordt in contanten betaald.

    Het aandeel is woensdag gesloten op EUR22,84.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  2. forum rang 10 voda 13 maart 2014 16:05
    Brill cijfers vierde kwartaal goed, autonome groei 2014 zet door, SNS - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Brill publiceert in de visie van SNS over het vierde kwartaal, traditioneel het sterkste kwartaal, van 2013 goede cijfers. Omzetten uit boeken lieten een goed herstel zien, terwijl de omzet uit journals licht onder de verwachting uitkwam. SNS gaat voor 2014 uit van een verdere autonome groei in combinatie met de bijdrage uit overnames. Het advies op het aandeel ligt bij SNS op buy en het koersdoel op EUR25,00. Het aandeel Brill noteert donderdag rond 09.40 uur 0,1% lager op EUR22,81 bij een ASX die 0,1% oploopt.(ANS)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links