Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

Preferente aandelen ipv obligaties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
536 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
@Fred, dank voor de uitleg, ik dacht al dat 't te mooi om waar te zijn was.Ik dacht altijd dat het t+2 dagen was en de betreffende ING heeft 3 beursdagen tussen de ex en record date.

Was in de veronderstelling dat als je ze kocht op de record date, dat je dan alsnog recht had op het dividend. Begrijp nu dat dit niet het geval is.
zeurpietje
0
quote:

Otto Obligatie schreef op 1 jul 2014 om 21:59:


@limbabwaan, dank voor je reactie. Boxships vind ik een spannende,vandaar dat ik er beperkt in zit. KKR en Digital realty ga ik nakijken. Kilroy kan ik niet kopen bij Alex (ga t.z.t. overstappen op de Giro).
Wat betreft het rendement op de prefs heb ik heimwee naar de tijd dat de perps tussen de 15-20% op jaarbasis deden, maar ik klaag niet over de bepaalde koerswinst...

heb onlangs een rekening bij degiro geopend, mijn eerste aankoop was daar toevallig ook Kilroy. je schaamt je haast hoe weinig prov. je betaald. ik kocht 500 kilroy en betaalde eur 1,67 had bij binckbank eur 17,70 gekost
zou Alex wel aanhouden omdat degiro bv maar weinig obligaties in het systeem heeft en ze ook niet zomaar kan toevoegen. b.v. IKB Hybr.Raising lukt niet
Limbabwaan
0
Sinds februari koop ik USD stukken bij DeGiro, inderdaad vanwege de lage kosten. Alleen Prospect Capital heb ik bij zowel Binck als DeGiro en het valt me op dat de dividend bijboeking bij DeGiro altijd een paar dagen later is als bij Binck. Met als gevolg dat ik nu elke dividend betaling afletter met de lijst aan aangekondigde dividendbetalingen. De interface bij Binck, dat kan zijn vanwege gewenning de afgelopen 10 jaar of zo, vind ik wel een stuk prettiger. Al met al hoop ik dat DeGiro zijn interface en dienstverlening (lees dividend bijstorting en informatie daarover) verder blijft verbeteren.
berendien
0
Ik heb bij Lynx een paar prefs van RBS en ING gekocht, die in USD zijn genoteerd. Blijkt dat je daar debetrente over moet betalen. En niet zo zuinig ook. De waarde van die prefs in mijn portefeuille is 20000 USD en ik moet bij Lynx iets meer dan 50 USD per maand betalen aan debetrente. Dat is dus 600 USD per jaar. Echt belachelijk. Ik heb daar al een vraag over gesteld bij Lynx, maar nog geen reactie terug ontvangen. Wel klote, want ze hebben een groot aanbod aan prefs... Doe ik iets fout of is dit normaal voor de goedkope brokers? Zo wordt goedkoop (5 USD aan transactiekosten) opeens duurkoop.....
Stapelaar
0
Berendien, ik denk dat het zo zit: je stortte euro's in je account en daarop is de rente vermoedelijk nihil. Als je USD fondsen aankoopt kom je dan dus in USD debet te staan en dan is 3% rente alleszins redelijk. Zie het als een premiebetaling voor je dollarrisico en dat is dan ook niet verkeerd. Wil je er vanaf dan kan je simpelweg (een deel van) je euros omzetten in dollars toch?
berendien
0
Geen idee of dat kan, in ieder geval wel bedankt voor je tip! Ik vind Lynx erg onoverzichtelijk en ben er na 5 jaar nog steeds niet aan gewend. Op de euro's betaal ik bij Lynx idd geen debetrente.
Heb alle perpetuals en gestructureede producten bij Alex en met die site kan ik lezen en schrijven....
Limbabwaan
0
Lynx heb ik geen ervaring mee en als ik dit lees ga ik daar ook geen ervaring mee opdoen. Bij Binck kun je geld op een dollarrekening zetten, en daar eventueel USD prefs mee kopen of gewoon laten staan en meeliften op de stijging van de USD tov de EUR. Bij DeGiro wordt een USD aankoop tegen spotprijs in EUR afgerekend dus ook daar is er geen debetstand (vanuit de bank gezien dan).
jrxs4all
0
quote:

berendien schreef op 1 aug 2014 om 21:52:


Geen idee of dat kan, in ieder geval wel bedankt voor je tip!


Stapelaar heeft gelijk, de valuta van je rekening is in euro en als je stukken koopt die in dollars genoteerd zijn krijg je een roodstand in dollars.

Ik vind die 2,7% rente alleen niet redelijk, dat is veel te hoog. Zo gaat het rendement van je prefs met 2,7 procentpunt omlaag, dan is de lol er wel af. Daar staat tegenover dat je geen valutarisico loopt over je dollarstukken.


Wat je kunt doen:

1. Roodstand in dollars opheffen, dan betaal je geen rente meer maar je loopt nu valutarisio.

2. Roodstand in dollars opheffen en het valutarisico op een andere manier afdekken. Dat kan bijna gratis, maar dan wordt het iets ingewikkelder.

3. Lynx is een filiaal van Interactive Brokers, als je de rekening rechtstreeks bij IB onderbrengt betaal je 1,6% rente over de roodstand in dollars.Roll on
0

Berendien,

www.lynx.nl/tips/handelsplatform.php
bekijk handel in buitenland
Als je eenmaal weet hoe het werkt is het best handig.
En ja, Alex heeft een overzichtelijker platform.
Maar wat koop ik daarvoor als en de koersen niet al te actueel zijn en de quotes van (TOM) meestal niet de beste zijn.

zeurpietje
0
als je bij degiro dollarfondsen koopt worden deze tegelijk omgezet in euro's en je betaald heel weinig kosten. ze hebben ook bijna alles in hun systeem behalve nederlandse perps e.d. zijn slecht vertegenwoordigd. de amerikaanse preferente aandelen heb ik bijna altijd kunnen vinden.
berendien
0
Ik heb alle prefs bij Lynx inmiddels verkocht. Wat een k-systeem hebben ze daar zeg. Ik snap nu wel hoe het werkt, maar in feite moet ik de tegenwaarde van de prefs op de dollarrekening neerzetten om geen debet-rente van 3% aangelapt te krijgen. Ja lekker, zo kan ik ook lage transactiekosten hebben.
Bovendien moet ik minimaal 20000 euro omzetten van euro's naar dollars, een kleinere order wordt geweigerd. Ik heb op het forum nog niemand horen mopperen over dit systeem, maar ik vind het écht helemaal niks! Het is voor mij een reden om misschien helemaal maar te vertrekken bij Lynx. Ik vind het echt een waardeloos handelsplatform..... Ik koop ze voorlopig wel ff bij Alex. Die 15 USD transactiekosten zijn bij een order van 7500 of 10000 USD in feite te verwaarlozen.
Oh ja, nog wel bedankt voor de antwoorden! ;-)
Stapelaar
0
Hoi Berendien, leg eens uit hoe je aan 15 usd kosten komt bij Alex, kan het zijn dat dat euro's zijn? Bij Binck betaal ik dan 12 (mits in amsterdam genoteerd) of 18 usd en volgens mij is Alex duurder.

Mijn ervaring is anders wat betreft overboekingen bij Lynx. Waarom bel je ze niet even met de vragen die je hebt: 0800-2030.

Enne bij Alex en Binck gaat het toch echt net zo: als je geen voldoende dollarsaldo hebt en je koopt dollarwaarden, dan ga je ook weer en bovendien nog meer debetrente dan bij Lynx betalen.
berendien
0
In heb nog een 'oude' Alex Bottomline rekening en daar betaal ik 15 USD. Heb vanavond mijn 350 ING 7,05% omgewisseld van Lynx naar Alex.

Ik heb al een paar keer contact met Lynx opgenomen. Ze hebben het uitgelegd wat ik waar in moet vullen (persoonlijk blijf ik het ook na uitleg vrij omslachtig vinden), maar toen ik vanavond de melding kreeg dat ik minimaal 20000 euro over moest boeken, was ik het gewoon zat. Ik ben misschien een zeurpiet (helaas is die naam al vergeven op het forum...), maar ik vind gebruiksgemak toch ook wel belangrijk. En het ene systeem ligt je denk ik beter dan het andere. Ik heb prefs en perps over het algemeen vrij lang in de portefeuille en die 10 USD verschil in transactiekosten op een ordergrootte van 8500 USD is 0,12%. Daar slaap ik geen minuut minder om ;-)
Stapelaar
0
OK ik begrijp het. In jouw geval zou ik denk ik het gewenste dollarbedrag van Alex naar Lynx hebben overgemaakt.....
Otto Obligatie
0
heeft iemand ervaring met opgave dividendbelasting bij de belastingaangifte wanneer aandelen zijn uitgeleend door Degiro? Volgens Degiro krijg jehet dividend over uitgeleende aandelen bruto, terwijl je dividend over aandelen in eigen bezit netto dividend krijgt. Een andere vraag die ik heb is of de vergoeding die je krijgt (gelijk aan bruto dividend) over uitgeleende aandelen gerekend wordt als dividend.
Wil wel overstappen naar Degiro maar wil geen gedoe met de belastingdienst.
Limbabwaan
0
Ik heb er geen ervaring mee, maar de vermogens rendementsheffing (VRH) wordt geheven over de waarde van je bezittingen minus schulden per 1 januari van het betreffende jaar. In plaats van het dividend geldt de VRH van netto 1,2% over de waarde van je bezittingen minus schulden.

Als je werkelijk ontvangen dividend, of rente, hoger is als de genoemde 1,2% heb je het relatief goed gedaan. De niet ingehouden bronbelasting is leuk, maar uit fiscaal oogpunt imo niet relevant.

[verwijderd]
0
Jawel,
Uit fiscaal oogpunt relevant, want dividendbelasting (en bronbelasting onder voorwaarden) is te verrekenen met box 3 belasting.
De gangbare situatie in Nederland is dat het bedrijf dat dividend uitkeert rechtstreeks dividendbelasting (15%) afdraagt aan de fiscus. Wat ze uitkeren is het netto dividend. Je kunt dat makkelijk controleren door naar de site te gaan van het bedrijf en daar de info op te zoeken m.b.t. het dividend.
objectief
0
@Otto: Heb je het bericht van Degiro per brief/email ontvangen, want de inhoud over uitlenen en brutodividend lijkt me ongeloofwaardig.
Wellicht is er iets verkeerd overgekomen.
Limbabwaan
0
Als bron belasting niet wordt ingehouden hoef je het ook niet verrekenen, dat was mijn punt.
Otto Obligatie
0
tnx allen
@Fred Degiro wil niks op papier zetten met het argument dat de situatie bij ieder uitgeleend fonds kan verschillen.
536 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Akzo en KPN stijgen op Damrak

09:14 De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdagochtend licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten een gem...

  Indices

  AEX 582,59 +0,09%
  EUR/USD 1,1139 -0,73%
  Germany30^ 12.515,30 +0,20%
  Gold spot 1.423,98 -0,09%
  LDN100-24h 7.510,37 +1,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.251,40 +0,54%
  US30# 27.286,31 -0,22%

  Stijgers

  ASMI
  +6,68%
  Akzo N...
  +3,94%
  IMCD
  +2,29%
  BESI
  +2,21%
  KPN
  +1,98%

  Dalers

  Flow T...
  -6,68%
  AMG
  -3,45%
  Pharming
  -2,67%
  Aperam
  -1,87%
  OCI
  -1,71%