Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

Preferente aandelen ipv obligaties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
609 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Limbabwaan
0
quote:

h980577. schreef op 23 juni 2014 20:22:


Wat denken jullie van de 6% pref Arcelor Mittal die in de VS genoteerd staat als alternatief voor de reguliere aandelen?


Weet je zeker dat dit een pref is, ik kom wel een convertible note tegen (tickercode: MTCN), wellicht bedoel je deze.
objectief
0
Onlangs heb ik de volgende cum.pref.aandelen gekocht:
7,5% CYS Investments huidige koers 23,60 yield 7,94
7,75% New York Mortgage Trust huidige koers 23,89 yield 8,11
8,25% Resource Capital huidige koers 24,31 yield 8,48

Het rendement lig wat hoger dan op de meeste preps. maar er staat wel een valutarisico tegenover.
zeurpietje
0
@limbabwaan. vlgs mij schreef je onlangs dat de 6.7 arcpp ten alle tijden losbaar was. echter vlgs BB pas vanaf 2019. heb gisteren mijn limiet niet gahaald. ga vanmiddag weer kijken.
Bijlage:
Royal Dutch Pim
0
quote:

fred12345 schreef op 24 juni 2014 09:03:


Onlangs heb ik de volgende cum.pref.aandelen gekocht:
7,5% CYS Investments huidige koers 23,60 yield 7,94
7,75% New York Mortgage Trust huidige koers 23,89 yield 8,11
8,25% Resource Capital huidige koers 24,31 yield 8,48

Het rendement lig wat hoger dan op de meeste preps. maar er staat wel een valutarisico tegenover.

Er zijn wel wat meer risco's te bedenken bij de door jou genoemde prefs dan alleen het valuta risico!

Dus het is imo zeker geen "gevonden geld" zoals dat wel het geval was afgelopen jaren, met de perpen. Maar ja dat is al heel vaak gezegd die tijden zijn helaas voorbij en komen voorlopig niet meer terug. We moeten nu proberen, om met zo min mogelijk risico, toch de markt te verslaan.

Ik zou bijvoorbeeld zelf liever de aandelen CYS kopen dan de CYS prefs. Het dividend van ong. 14,5% is toch veel aantrekkelijker, en er zit nog behoorlijk wat koerswinst in het aandeel aangezien ze nu met een discount op de boekwaarde van ongeveer 10% noteren. Dus waarom zou je dan de CYS prefs kopen ipv het aandeel?
benito c.
0
quote:

Royal Dutch Pim schreef op 24 juni 2014 11:21:


[...]
Er zijn wel wat meer risco's te bedenken bij de door jou genoemde prefs dan alleen het valuta risico!

Dus het is imo zeker geen "gevonden geld"

Pim heeft helemaal gelijk, nog even afgezien van de kwaliteit van de uitgever, schijnt niemand zich meer te bedenken dat de rente ook weer kan gaan stijgen. Iedereen wordt in slaap gesust door de centrale banken, die beleggers willen doen geloven dat de rente nog geruime tijd laag zal blijven.
Dat geloof in de centrale bankiers is me veel te riskant.Linksom of rechtsom gaat op enige termijn de rente weer stijgen. De Bank of England heeft daar al op gepreludeerd. Ook in de VS zou dat wel eens eerder kunnen omslaan dat velen nu denken.Er is gewoon sprake van een collectieve gekte. Wie gaat nou een staatslening tot 2042 kopen tegen 2,315% rente. En alle coco´s, die tegen een steeds lagere rente met gretigheid worden afgenomen.
Daarentegen liggen de floaters er verlaten bij, niet veel handel. Toch kan dat weer gaan veranderen, als zo hier en daar calls zich aandienen, en niet meer iedereen gelooft in een blijvend lage rente. Met name als alternatief voor liquiditeiten vind ik de floaters zonder meer aantrekkelijk. Met de versterkte bankbalansen, de asset quality review van de ECB, en de nodige coco´s als buffer zitten er niet zo veel risico´s meer in.Als de eerste signalen van rentestijging zich aandienen zullen die koersen al vertrokken zijn, de beurs loopt immers vooruit. Vroeger werden ze ook tegen 100% uitgegeven, toen de risico´s van bankleningen laag werden geacht. Die cumulatieve perps zullen uiteindelijk geen tier 1 kapitaal meer zijn, en met grotere buffers er onder denk ik dat we nog wel wat te goed hebben. Het kan nog wel even duren, maar misschien ook niet.
Royal Dutch Pim
0
Benito ik ben helemaal met je eens ;)
De enige perp die ik nog heb is de NIB Capital 1.873% 2006 floater. Het is namelijk een zekerheidje dat de rente gaat stijgen alleen weten we niet wanneer. Mijn kristallen bol zegt 2016 maar die zit er ook wel eens naast...
benito c.
0
Dat is naast de Van Lanschot floater ook mijn grootste post, met kort daarop de NIB$floater. Ik heb ook de ING 3-floater, wel 10 punten duurder dan de NIB, maar ja, je wilt wat spreiden, cq. niet een al te groot deel van mijn vermogen aan de NIB lenen.
zeurpietje
0
benito, wie kopen de 2042 staatsleningen. zeker geen particulieren. deze leningen gaan allemaal naar institutionele beleggers die lange verplichting hebben en vlgs de regels een bepaald percentage aan staatsobligatie moeten hebben. de huidige rendementen op deze leningen(2,3%) doen hun ook pijn maar ze kunnen niet anders.
of floaters er stil bij liggen is moeilijk te zien voor ons omdat dit voor het overgrote gedeelte interbancair papier is dat buiten de beurs om wordt verhandeld.
Dat de rente op niet al te lange termijn gaat stijgen ben ik volledig met je eens en zo'n stijging komt vaak als een dief in de nacht. ik zit daarom voor een groot gedeelte in perpen die zo goed als zeker(vlgs mij) vervroegd gaan worden afgelost. nadeel hiervan is dat er geen koerswinst meer valt te behalen op dit papier en ik nu ook voorzichtig uitkijk naar andersoortige beleggingen. ik ben beslist geen belegger in aandelen wel zo nu en dan in pref.aand.
h980577.
0
quote:

Limbabwaan schreef op 24 juni 2014 08:40:


[...]

Weet je zeker dat dit een pref is, ik kom wel een convertible note tegen (tickercode: MTCN), wellicht bedoel je deze.


MTCN ja, staat als omschrijving 6% pref. Kon er verder helaas weinig info over vinden, behalve einddatum 2016.

Wat is je mening hierover?
objectief
0
@Royal Dutch Pim: ik heb de CYS prefs. gekocht ipv. de aandelen omdat m.i. het risico op de prefs. aanzienlijk lager is bij een (plotselinge) sterke rentestijging.
Aanleiding voor deze keuze was o.a. het verschil in koersdaling in de periode van half 2012 naar half 2013. De aandelen van de mReits halveerden in koers terwijl de pref. slechts ca. 10% daalden.
Nochtans bedankt voor je info over deze beleggingscategorie
[verwijderd]
0
Is er iemand dietoevallig de AEGON $ 6,375% (AEH) NL007924608 heeft. Ik heb zelf nog weinig ervaring met de pref's e.d. en wil van dit onderwerp graag meer weten. Weet iemand of deze nu zonder opgebouwde rente noteert.(MAW is de price nu dirty)Zie ik het nu juist dat op de rente betaaldatum de rente van de koers af gaat? Of is dit niet het geval? Weet iemand ook eenvoudig uit te leggen hoe het nu precies zit met (eventuele inhoudingen/bronbelasting(en) van de uitkeringen op deze instrumenten.

Alvast dank!
Limbabwaan
0
quote:

Limbabwaan schreef op 23 juni 2014 14:07:


Bedoeld wordt de American Realty Capital Properties met een 6,7% yield (isin: US02917T4013). De rente wordt elke 15e van de maand toegekend en de eerste call mogelijkheid is op 1-3-2019. Het betreft een preferent aandeel, de uitkeringen op preferente aandelen worden als rente beschouwd waarover in de VS geen bronbelasting verschuldigd is.

Dat vandaag toevallig een relatief positief artikel op Seeking Alpha verscheen interpreteer ik dan maar als stukje positieve cognitieve dissonantie voor de paar stukken die ik kocht. Het procentueel deel prefs verhoog ik wellicht tot maximaal 10/11% en kijk ik voor mogelijke nieuwe aankopen vooral naar CLO's en Reit's.

Voor de volledigheid: zoals gelukkig velen op dit forum, deel ik onder andere mijn eigen aan- en verkopen. Dit is dus niet als beleggingsadvies bedoeld.
@ Zeurpietje
Dank voor het feiten checken.
De verwarring die ik zelf veroorzaakte was doordat ik de voorwaarden van de Realty Income pref noemde waar ik tegelijkertijd aangaf de ARCP gekocht te hebben. Mijn slordigheid. De eerste call mogelijkheid is op 1-3-2019.
Limbabwaan
0
@ Locomotief
De prefs noteren in de regel dirty. Het dividend wordt uitgekeerd als een percentage van de nominale waarde, meestal € 25 of $ 25. Hierdoor lijken prefs veel op obligaties maar zijn ze wel onderdeel van het aandelenkapitaal. De dividendbetalingen worden in de VS gezien als rente betalingen met als gevolg dat er, ook in de regel, geen bronbelasting wordt ingehouden.

Voor meer informatie over prefs kun je in dit draadje berichten lezen van door zowel Otto als mezelf met sites waar relatief veel informatie over prefs te vinden is, vooral die met een notering in de VS.
[verwijderd]
0
@Limbabwaan,

Dank voor de toelichting, ga zeker even verder lezen en mijzelf er verder in verdiepen. Ga denk ik ook een klein plukje van de door mij genoemde AEGON $ kopen en eens kijken hoe het allemaal gaat met de dividendbetalingen e.d. Ik heb getracht info te vinden over de inhoudingen maar strand al snel in ingewikkelde veelal engelse teksten.

Ik heb onlangs een rekening geopend bij DEGIRO, de kosten om deze instrumenten aan te kopen zijn echt verbazingwekkend laag, dus het is zeker de moeite om hier eens verder in te duiken en af en toe eens wat te traden lijkt mij zo,,

Nogmaals dank!
Limbabwaan
0
quote:

h980577. schreef op 24 juni 2014 13:01:


[...]

MTCN ja, staat als omschrijving 6% pref. Kon er verder helaas weinig info over vinden, behalve einddatum 2016.

Wat is je mening hierover?


Beleggen doe ik in bedrijven en vermogenstitels die ik begrijp (denk te begrijpen) of die ik relatief goed ken. Wat ik ervan terugvind betreft MTCN een converteerbare preferent aandeel.

Nu werken convertibles in het algemeen alleen in het voordeel van de emittent en is de koers afhankelijk van (te) veel factoren:
- rente ontwikkeling: bij stijgende rente zou je verwachten dat de koers van de pref daalt;
- markt ontwikkeling: de staalproductie markt ben ik niet erg bekend mee;
- specifieke bedrijfsomstandigheden: Arcelor is me te exotisch, management in India en notering in A'dam;
- bovenop economische conjuctuur;
- en sentiment voor aandelen en Arcelor in het bijzonder.

De optelsom van bovenstaande is voor mij een stuk complexer als de voor mij meer bekende beleggingscategorien, wellicht dat ik hier over een tijdje anders over denk hoor maar voorlopig iig niet.


h980577.
0
Dank voor je mening. Ik kwam hier toevallig bij uit toen ik AM intoetste.
Ben er inmiddels achter dat deze verplicht wordt omgezet in aandelen in jan 2016. Vangt nu wel 1,5% rente per kwartaal, dat is dan wel weer aardig.
Heb wel vertrouwen in een herstel van AM, maar dan moeten de beurzen niet nu zuidwaarts gaan, dan gaat AM (harder) mee.
zeurpietje
0
Limbabwaan, mijn respect voor de wijze waarop je antwoord op de vraag over MTCN. gewoon toegeven dat je niet alles weet, dat siert de mens. dergelijke reacties zie ik graag. teveel mensen denken dat ze alles weten.
heb gisteren wat gekocht in de AMRCPP 6.7 op 23,25
kun je nog 2 a 3 dergelijke aandelen noemen waar je zelf wel wat in ziet. ben een beginner in pref.aandelen land. heb altijd slechts in de diverse obligatievormen belegd maar daar zijn de rendementen niet meer wat we de afgelopen 5 jaar gewend waren, alhoewel de spreads nog wel erg hoog zijn.
Limbabwaan
0
Vanuit mijn roots ben ik van oorsprong lui en kom ik pas in actie als het moet. Op gegeven moment leer je je beperkingen kennen.

Mogelijke prefs waar ik op dit moment geld in zou stoppen volg ik op dit moment niet. Zodra ik imo te veel geld cash heb of als een perp (ongewenst) wordt afgelost zoek ik naar nieuwe mogelijkheden. Over een maand komt er weer het moment dat ik ontvangen dividend/rente ga herbeleggen.

Herbeleggen in aandelen doe ik pas als er een blue chip relatief te hard daalt, bijvoorbeeld RDS in 2009 of Gazprom in maart van dit jaar. De aandelen zijn imo overgewaardeerd, perps eindelijk juist geprijsd en meer exotische producten (zie MTCN) daar blijf ik vanaf omdat ik ze te complex vind. Voor mij zelf blijven op dit moment CLO's, Reit's, BDC's en prefs over om in te zoeken.

Niet limitatief en als iemand een aanvulling zou zien hoor ik dit ook graag, maar waar ik bij prefs vooral op let zijn:
- een koers die onder pari noteert (boven pari kopen en na een kwartaal afgelost worden wil ik vermijden)
- cumulatief
- YTC vanaf 6% (om een grens te leggen, dit mag ook 5,5% of 6,5% oid zijn)
- geen banken of verzekeraars (daar ben ik nu in overwogen)
- liefst in USD omdat de $ imo nog steeds ondergewaardeerd (of de € overgewaardeerd staat)

Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Je geeft mij in elk geval al de (spreekwoordelijke) schop onder mijn kont om alvast te gaan zoeken naar mogelijkheden. De al genoemde sites, incl. door RDP genoemde sites, zijn mijn startpunt.
Otto Obligatie
0
Zelfde strategie als Limbabwaan hier behalve:
- wel boven pari als call datum ver weg is
- juist wat meer banken, door alle regels zijn ze mi een stuk veiliger

Inmiddels 40% van portefeuille in $ en 10% in britse ponden (helaas geen prefs bij Alex).
609 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 471,46 -1,43%
EUR/USD 1,0806 0,00%
Germany30^ 9.545,46 -0,26%
Gold spot 1.618,40 +0,01%
LDN100-24h 5.383,59 0,00%
NY-Nasdaq Composite 7.373,08 -1,53%

Stijgers

Flow T...
+6,01%
Ahold ...
+3,84%
JUST E...
+3,48%
Ajax
+3,29%
GrandV...
+2,68%

Dalers

Wereld...
-9,98%
UNIBAI...
-9,05%
Aegon
-8,49%
Nedap
-7,93%
ADYEN NV
-6,62%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare