Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

DSM nieuws in 2014

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.319 Posts
Pagina: «« 1 ... 111 112 113 114 115 116 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 gerrit 69 21 november 2014 14:12
  quote:

  Feroz schreef op 21 november 2014 13:52:


  DSM blijft vandaag achter op een stijgende beurs. Waarom?  De meeste aandelen expireren op een bepaalde koers.
  Voor DSM lag dat op € 52,00 wat ik min of meer al voorspelde
  Er is ook geen grote vraag naar het aandeel DSM en dan is het gemakkelijk de koers te sturen.
  Voor vandaag zijn het vooral Shell en ArcelorMittal wat de AEX omhoog stuwt.
 2. forum rang 6 alrob 22 november 2014 13:46
  precies, als er geen gekke dingen gebeuren, gaat ook komende week de koers langzaam verder omhoog, nu die hedger bij Dow een deal gesloten heeft, komt ook DSM vast de komende maanden aan de beurt. Hou mijn resterende calls dan ook nog stevig vast. Heb een flink aantal jaren terug ooit met calls DSM 400% winst behaald (toen was het ijselijk stil op dit forum), zal toch niet weer gebeuren?
 3. [verwijderd] 22 november 2014 15:01
  Ik ben afgelopen week in DSM ingestapt. Reden daarvoor is dat er geruchten zijn over overname en dat ze van plan zijn om onderdelen te verkopen, zoals caprolactam.
  Indien onderdeel caprolactam verkocht wordt, wat is de waarde dan van deze onderdeel? Wat zal dan met de koers gebeuren, natuurlijk stijgen maar hoeveel zou er dan bijkomen op de huidige koers?
 4. R Invest 22 november 2014 19:45
  quote:

  R Invest schreef op 20 november 2014 10:52:


  ABM Financial News
  donderdag 20 november 2014, 10:10update: donderdag 20 november 2014, 10:18

  Kepler Cheuvreux heeft het advies voor DSM verlaagd van kopen naar houden en het koersdoel verlaagd van €56 naar €54.

  Analisten van Kepler Cheuvreux zien nog slechts weinig opwaarts potentieel voor DSM na de recente koersrally. Daarbij drukken lagere prijzen op de winstgevendheid van het chemiebedrijf. De marktvorsers verlaagden de winstverwachtingen voor 2015 en 2016 met respectievelijk 8% en 7%.

  Wel merkte Kepler Cheuvreux op dat een overnamebod door het Evonik of een andere speler een risico vormt voor het houden advies. DSM staat in de belangstelling van het Duitse chemieconcern Evonik en heeft met Third Point van Daniel Loeb ook nog een activistisch hedgefonds aan boord dat aandringt op splitsing van het bedrijf.


  Bedrijven en beleggers verwachten dat activistische aandeelhouders in het komende jaar ook in Europa hun stem zullen gaan verheffen.

  Maar volgens een onderzoek van Deutsche Bank gaan ook steeds meer traditionele aandeelhouders zich roeren. En soms zelfs samenwerken met activisten. Vaak zien we dat deze activistische beleggers volhardend zijn. Als ze een prooi op het oog hebben, laten ze deze meestal niet meer gaan totdat ze hun zin hebben gekregen.

  [Beleggers met een grote mond; Geschreven door: Corné van Zeijl; FD.nl 21 november 2014]
 5. [verwijderd] 24 november 2014 09:50
  Mijn calls DSM 55 dec 2016 zijn eindelijk weer op het niveau waarop ik ze kocht, maar nu staan alle technische indicatoren weer op (bijna) overbought. Dus ik hou rekening met topvorming de komende periode.
  Ik denk dat ik mijn calls binnenkort verkoop, evt. met een klein verlies en dan later misschien weer terugkoop.

  Succes allen, Tracker 32.
 6. forum rang 10 voda 24 november 2014 16:25
  DSM-dochter levert materiaal voor 3D-printers

  MAANDAG 24 NOVEMBER 2014, 11:24 uur | 854 keer gelezen

  HEERLEN (AFN) - DSM-dochterbedrijf Somos gaat samenwerken met Prodways op het gebied van 3D-printen. Dat maakte het speciaalchemiebedrijf maandag bekend.

  Somos gaat materialen leveren die geschikt zijn voor 3D-printers van Prodways voor industrieel gebruik. Financiële details over de overeenkomst werden niet vermeld.
 7. forum rang 5 mvliex 1 26 november 2014 08:59
  Goldman positiever over DSM

  Gepubliceerd op 26 nov 2014 om 08:55
  AMSTERDAM (AFN) - Analisten van Goldman Sachs zijn positiever geworden over het aandeel DSM. Ze verhogen het advies voor het speciaalchemiebedrijf van neutral naar buy. Ook wordt DSM toegevoegd aan de Conviction List.

  Volgens Goldman Sachs zou de mogelijke verkoop van caprolactam, composite resins en acrylonitrile kunnen resulteren in de uitkering van een speciaal dividend van 2,10 euro per aandeel. De marktvorsers waarderen de activiteiten op 350 miljoen euro.

  Goldman verhoogde eveneens het koersdoel voor DSM, van 55 euro naar 62 euro. Het aandeel DSM sloot dinsdag op 52 euro.
 8. forum rang 5 mvliex 1 27 november 2014 13:45
  Moody's minder positief over vooruitzicht DSM

  Gepubliceerd op 27 nov 2014 om 13:43
  LONDEN (AFN) - Moody's heeft zijn beoordeling voor alle ratings van DSM verlaagd van positief naar stabiel. Dat maakte de kredietbeoordelaar donderdag bekend. De stap weerspiegelt onder meer de beperkte omzetgroei, die een verhoging van de kasstroom in de weg staat.

  Volgens Moody's is de ,,onderdrukte prestatie'' van het speciaalchemiebedrijf onder meer het gevolg van prijsdruk in de vitaminemarkt en een lage vraag naar voedingssupplementen in de Verenigde Staten. De kredietbeoordelaar acht het onwaarschijnlijk dat DSM zijn jaarlijkse doel van een autonome groei van 5 à 7 procent vanaf 2015 kan halen.
 9. forum rang 5 mvliex 1 5 december 2014 11:27
  DSM kan zomaar gaan verrassen in 2015

  Door ER Capital | 4 december 2014
  In de loop van 2014 is het momentum in de Europese chemische industrie geleidelijk gaan teruglopen. Dat had vooral te maken met de teleurstellende economische ontwikkeling in Europa zelf, de zeer dure euro en zeer lage prijzen voor gas en olie in de VS. Die geeft de Amerikaanse concurrentie een duidelijke voorsprong op de Europese tegenhangers. Ongeveer 30% tot 40% van bijvoorbeeld de Duitse chemische productie vindt nog steeds zijn beslag in Europa. Dat is dus een dure productie.

  Aan de mindere trends zal in ieder geval op korte termijn weinig tot geen verandering komen, zo lijkt het. Dat heeft zich tot nu vertaald in dalende koersen voor de diverse bedrijven, maar ook in lagere waarderingen. Dat biedt kansen! Op de wat langere termijn, in de loop van 2015, kan de industrie immers gaan profiteren van de duurdere dollar.

  De snel verslechterende concurrentiepositie van de Europese chemie heeft op verschillende plaatsen alarmbellen doen afgaan. De Vereniging van de Nederlandse Chemische industrie heeft haar leden opgeroepen meer R&D inspanningen te plegen. Wil de bedrijfstak in Nederland overleven, dan moet er jaarlijks minimaal een bedrag van € 1 miljard geïnvesteerd worden in R&D. Dat is bijna het dubbele van wat de bedrijfstak nu doet. In 2012 spendeerde de sector een bedrag van € 612 miljoen aan R&D.

  Binnen het Nederlandse landschap is DSM een speler van formaat. Het bedrijf is al jaren bezig om te transformeren van een producent van bulkchemie naar een bedrijf, waar het accent ligt op Life Sciences en Material Sciences.

  De hoeksteen van het bedrijf is de divisie Nutrition. DSM heeft de afgelopen jaren meer dan €3,2 miljard geïnvesteerd om deze poot te versterken en uit te bouwen. Het is echter nog te vroeg om van een doorslaand succes te spreken als het gaat om deze strategische wijziging. Over het derde kwartaal noteerde DSM een daling van de omzet met 3% naar een bedrag van €2,323 miljard. Het operationeel resultaat daalde echter met 5% en kwam uit op € 315 miljoen. Die daling van het operationeel resultaat kwam voor een niet gering deel op het conto van Nutrition. Het operationeel resultaat van deze divisie ging met maar liefst 7% omlaag naar een bedrag van € 225 miljoen. DSM schrijft deze teleurstellende gang van zaken vooral toe aan de dure euro, die een rem vormt op de exportmogelijkheden van het bedrijf. Daarnaast daalde de prijs voor de vitamines naar een dieptepunt. Het bedrijf moest echter ook vaststellen, dat de vraag naar zijn voedingssupplementen ook te wensen overlaat.

  De kwakkelende prestaties van het bedrijf en een dito ontwikkeling van de beurskoers heeft DSM in het vizier gebracht van de activistische belegger Daniel Loeb, de baas van het hedge fund Third Point. Dit fund heeft een belang van 3% in DSM. Loeb zou het liefst zien, dat DSM zich opsplitst in een bedrijf rondom de divisie Nutrition en rondom de divisie Performance Materials. Op die manier zouden beide bedrijven zich kunnen concentreren op de kernactiviteiten en daarmee een beter resultaat behalen voor de belegger. De stelling van activisten als Loeb (zie nieuwsbrief Dow Chemical) en Nelson Peltz (zie nieuwsbrieven Dupont en Danone) wordt overigens door slechts weinig onderzoek gestaafd.

  Bij monde van ceo Feike Sijbesma heeft DSM al laten weten niets voor een opsplitsing te voelen. Performance Materials levert een bijdrage aan de winstgevendheid van DSM. In het 3de kwartaal groeide het operationeel resultaat met maar liefst 10% en kwam uit op een bedrag van € 91 miljoen. Ondanks de ferme taal die te horen is vanuit het hoofdkantoor in Heerlen, blijkt het management wel degelijk gevoelig voor de druk van aandeelhouders. Tijdens een analistenbijeenkomst in Londen stelde Sijbesma nadrukkelijk, dat geen enkele activiteit binnen DSM eeuwigheidswaarde heeft. Bovendien werd duidelijk, dat het management vaart wil zetten achter de verkoop van de divisie Polymer Intermediates en van Composite Resins. Dan praten we over een totaal van € 2 miljard aan omzet, waarvan het management zo snel mogelijk afscheid wil nemen. De koper moet echter wel de toezegging doen, dat DSM te allen tijde de beschikking heeft over enkele grondstoffen zoals caprolactam, die het nodig heeft voor het maken van producten door Performance Materials.

  Analisten hebben overwegend positief gereageerd op de plannen van het management. Door de desinvesteringen kunnen de marges verbeteren en neemt de cycliciteit van het bedrijf als geheel af. Daar houdt de markt wel van. Die analisten toonden zich ook onder de indruk van de voortgang die gemaakt wordt binnen de divisie Innovation Center. Binnen deze divisie kweekt DSM als het ware activiteiten op, die de kasstromen en winstgevendheid voor morgen moeten veilig stellen. Volgens het management zullen de huidige activiteiten binnen Innovation Center in 2016 een break-even resultaat behalen. Over het lopende jaar zal nog een operationeel verlies van € 20 miljoen genoteerd moeten worden.

 10. forum rang 5 mvliex 1 5 december 2014 11:29
  DSM kan zomaar gaan verrassen in 2015 (vervolg)

  Outlook

  Bij gelegenheid van de analistenbijeenkomst herhaalde DSM, dat het bedrijf in staat is om aan de verwachtingen van de markt te voldoen. Dat betekent, dat het operationeel resultaat over heel 2014 gaat uitkomen op een bedrag tussen € 1,7 – € 1,8 miljard. Dat zou op zich een goede prestatie zijn. Het goede nieuws is echter, dat DSM het zich kan veroorloven om over het 4de kwartaal een lager operationeel resultaat te behalen dan over het 3de kwartaal. De kans dat het bedrijf gaat teleurstellen over het lopende kwartaal is daarmee een stuk kleiner geworden, ondanks de matige marktomstandigheden. DSM lijkt zeer wel in staat om aan de eerdere geformuleerde doelstellingen te voldoen. Dat betekent dat de marges voor Nutrition zullen uitkomen tussen 20% – 23% en voor Performance Matarials tussen 13% -15%.

  De mooie les van 2014 tot dusverre is ook wel dat zelfs onder heel zware omstandigheden Nutrition naar behoren blijft presteren. Dat schept vertrouwen in de toekomst. Een pluspunt is ook dat er voor 2015 geen bijzondere uitgaven in de vorm van overnames in het verschiet liggen. Het is meer dan tijd om het accent te leggen op integratie van eerdere acquisities en om meer cash uit te keren aan de aandeelhouder. Het is de bedoeling dat het dividendrendement komende jaren blijft stijgen.

  Beleggers zullen echter wel enig geduld moeten oefenen. Van het lopend jaar is nog maar weinig te verwachten. Echte positieve verrassingen zijn niet meer mogelijk. De echte draai naar boven moet in 2015 komen. Voor het moment lijkt ons het aandeel met een k/w van 17,9X te duur voor een defensieve of gebalanceerde portefeuille. We denken, dat hiervoor een houdenadvies op zijn plaats is. Voor de offensieve portefeuille denken wij aan een koopadvies. DSM kan zomaar gaan verrassen in 2015, als de euro zwak blijft, evenals energieprijzen en de dollar aan kracht blijft winnen! Er bestaat trouwens ook nog een serieuze mogelijkheid, dat DSM toegeeft aan de druk van activisten en zich alsnog gaat opsplitsen.

  Conclusie
  •DSM ligt onder vuur van activistische beleggers
  •DSM gaat daarom meer letten op de belangen van de aandeelhouders
  •Het dividend zal daarom de komende jaren omhoog gaan
  •Er is een mogelijkheid, dat DSM zich zal moeten opsplitsen onder druk van aandeelhouders
  •Koopadvies voor de offensieve portefeuille. Kopen tot € 58. Houden: €58 – € 63.
  •Houdenadvies voor de defensieve en gebalanceerde portefeuille. Houden tot € 50. Kopen bij een niveau onder € 48.

  ER Capital is een investerings- en beleggingsfirma gevestigd te Rotterdam. ER Capital is geen bank en dus onafhankelijk en alleen in dienst van onze cliënten. Voor hun cliënten wordt namens hen via de beurs belegd. Verder bieden zij u de mogelijkheid rechtstreeks te investeren in hoogwaardig onroerend goed en in niet beursgenoteerde ondernemingen.


 11. forum rang 10 voda 7 december 2014 16:33
  Capital Group vergroot stemrecht bij DSM

  ZONDAG 7 DECEMBER 2014, 12:46 uur | 391 keer gelezen

  AMSTERDAM (AFN) - Het stemrecht van Capital Group International in DSM is toegenomen. Dat blijkt uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

  Capital heeft nu een stemrecht van 5,11 procent bij een kapitaalbelang van 0 procent. Dat was bij een eerdere melding nog een stemrecht van 4,81 procent, eveneens zonder kapitaalbelang, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
 12. forum rang 10 voda 9 december 2014 18:03
  DSM benoemt nieuwe baas Food Specialties

  DINSDAG 9 DECEMBER 2014, 17:36 uur | 130 keer gelezen

  DELFT (AFN) - DSM heeft Ilona Haaijer benoemd als de nieuwe baas van de divisie Food Specialties. Dat meldde het bedrijf dinsdag.

  Haaijer volgt als ceo van de divisie per 1 januari Hans Christian Ambjerg op. Hij komt aan het hoofd te staan van de innovatietak van Nutritional Products.
 13. [verwijderd] 10 december 2014 09:44
  Auteur: Wessel Aslander
  Datum: 09/12/2014
  Categorie: Column

  DSM keert terug naar vorige top op 60

  De koersen nog even door de tussen-weerstand op 53,5 stoten maar dan is de koers van DSM definitief op weg terug naar de vorige top van eind 2013 op 60. Het aandeel werd begin 2014 belachelijk hard afgestraft voor de lichte valuta-waarschuwing, waarmee zij op de relatief hoge koers van de euro wees. Want talloze bedrijven die ook last hadden van de relatief hoge euro deden dat later ook maar werden daar amper of niet voor afgestraft ! Het was dan ook logisch dat de koers zich moest herstellen maar omdat deze tijdens de daling in oktober even onder de stijgende bruine steun sinds eind 2008 zakte, dreigde er nog meer schade. Gelukkig wist de RSI in 1 grote haal boven de dalende trend te breken en nam de koers op sleeptouw: eerst weer boven de stijgende bruine steun en daarna ook boven de dalende magenta trend. Met een RSI van bijna 70, dus tegen overspannenheid aan maar nog niet alarmerend, moet het geen probleem zijn om ook die tussen-weerstand op 53,5 te kraken. Ik ga er dan ook vanuit dat DSM in de huidige Nieuwjaarsrally eind dit jaar of begin 2015 opnieuw rond 60 uitkomt. Dat is een mooi moment om te verzilveren en af te wachten wat er daarna gebeurt …
2.319 Posts
Pagina: «« 1 ... 111 112 113 114 115 116 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

DSM Koninklijke Meer »

Koers 118,100   Verschil -2,10 (-1,75%)
Laag 117,450   Volume 429.058
Hoog 120,500   Gem. Volume 666.980
5 jun 2020 17:39
label premium

DSM: Outlook overboord

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over DSM

  14 februari 2018 14:07 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Bod op DSM-onderdeel Patheon

  15 mei 2017 16:51 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over DSM, Wolters en Unilever

  29 augustus 2016 17:03 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Dalende economische groei China

  12 november 2012 12:53 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare