Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel MOREFIELD GROUP AEX:MORE.NL, CWN814651014

  • 0,492 16 apr 2024 13:19
  • -0,028 (-5,38%) Dagrange 0,492 - 0,530
  • 14.901 Gem. (3M) 15,2K

Source in 2014

120 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Louis Pasciuto 31 december 2013 09:57
    Leg eens uit dan? Hoeveel aandelen staan er uit? Wat is de marketcap derhalve? Er valt bitter weinig over te vernemen, ofwel de transparantie is ver te zoeken, vraag me af wat zo'n bedrijf uberhaupt op de beurs doet. En gezien Value8 het belang blijft vergroten is het de vraag hoelang dat ook nog duurt. De interesse wekken van andere beleggers is in ieder geval niet het sterkste punt, wat toch echt beter zou moeten na de Amigoo-flop.
  2. forum rang 4 Louis Pasciuto 31 december 2013 10:37
    6.781.386 tijdens ava van Amigoo in juni dit jaar en na wat speurwerk gelezen dat aantal aandelen een op een zijn omgeruild in Source. Maakt op een koers van 1,70 euro een marketcap van 11,9 miljoen. Dat is idd. niet veel voor een bedrijf dat in de eerste 9 maanden van dit jaar 150 miljoen omzet. Onderwaardering heeft dus te maken met oude perikelen, nu nog matige winstgevendheid en volgens mij geen al te hoog EV. Als ze dat allemaal achter zich kunnen laten, beter (continu) verhandelbaar worden dan is de huidige koers inderdaad een koopje, vandaar dat De Vries het belang aan het vergroten is.
  3. forum rang 4 Louis Pasciuto 1 januari 2014 15:41
    quote:

    louispasciuto schreef op 31 december 2013 10:37:

    6.781.386 tijdens ava van Amigoo in juni dit jaar en na wat speurwerk gelezen dat aantal aandelen een op een zijn omgeruild in Source. Maakt op een koers van 1,70 euro een marketcap van 11,9 miljoen. Dat is idd. niet veel voor een bedrijf dat in de eerste 9 maanden van dit jaar 150 miljoen omzet. Onderwaardering heeft dus te maken met oude perikelen, nu nog matige winstgevendheid en volgens mij geen al te hoog EV. Als ze dat allemaal achter zich kunnen laten, beter (continu) verhandelbaar worden dan is de huidige koers inderdaad een koopje, vandaar dat De Vries het belang aan het vergroten is.
    Van ava: Ten aanzien van het aandelenkapitaal deelt de vennootschap mede dat het aantal uitstaande aandelen licht is toegenomen tot 7.693.470.

    Marketcap dus 13 miljoen.
  4. TheAdmiral 8 januari 2014 22:19
    Ik heb me ook wat in de Source Group verdiept (en inmiddels ook wat stukjes aangeschaft) en dat ziet er best wel veelbelovend uit. In het kort de persberichten na de introductie op de beurs begin oktober onder de nieuwe naam Source Group:
    22-okt-13: Overeenkomst met Nuon verlengd
    24-okt-13: Overeenkomst met Ministerie van OCW verlengd
    15-nov-13: Trading update 3de kwartaal (fors hogere omzet, positieve ontwikkeling zet door)
    23-dec-13: Bekendmaking groot 3-jarig contract met ATOS

    Niet de minste klanten, dacht ik zo..
    Van dat laatste contract met ATOS zegt PP de Vries (Value8) dat dit contract de omzetbasis voor de komende jaren aanzienlijk verstevigt. Source geeft op haar eigen website aan ook zeer verheugd over dit contract te zijn; geeft invulling aan strategische ambities (hogere marge-activiteiten en internationalisatie).
    Citaat uit persbericht over ATOS-contract:

    Voor Source Group is het Benelux contract met Atos een aanzienlijke stap voorwaarts. Hiermee wordt invulling gegeven aan de focus op activiteiten met een hogere toegevoegde waarde en marge. Het contract past tevens in de ambitie om de dienstverlening in verschillende landen aan te bieden.

    De omzet van Source is ten opzichte van de eerste 9 maanden van 2012 fors verbeterd. De bruto facturatiewaarde steeg met ruim 26 procent van 118,0 miljoen naar 149,2 miljoen. Het contract met Atos een stevige basis voor de groei in de komende jaren.

    Rond de kerst is nauwelijks op dit goede nieuws gereageerd, maar het lijkt nu een beetje op gang te komen. Met hun activiteiten op het gebied van matchmaking, contracting en brokering, die in het topsegment opereert, lijken zij ook veel meer dan een gewoon uitzendburo te willen en ook te kunnen zijn. Ik zie wel brood in dit aandeel de komende tijd, zeker in een verder aantrekkende economie. Benieuwd of meer mensen er zo tegenaan kijken..
  5. forum rang 4 Louis Pasciuto 9 januari 2014 09:04
    Ik kon zelf aanvankelijk moeilijk de waarde van het bedrijf uitrekenen, maar na wat speurwerk en het nieuws dat De Vries zijn aandeelhouderschap heeft vergroot heeft me over de streep getrokken. Het bedrijf is nog steeds maar 14 miljoen waard op een koers van 2 euro, terwijl er al 150 miljoen omzet is geboekt in de eerste 9 maanden met vermoedelijk tegen de 200 miljoen op jaarbasis. Dit aandeel kan zo naar de 10 euro als de winstgevendheid gelijke tred gaat houden.
  6. TheAdmiral 10 januari 2014 18:07
    Eerlijk gezegd vind ik die facturatiewaarde wat minder belangrijk. Wat Source Group zelf en PP de Vries zeggen over dat belangrijke nieuwe 3-jarige contract met ATOS is zeer interessant, alsmede de recente verlenging(en) van contracten met andere (gerenommeerde) klanten. Ook is er duidelijk veel werk verricht om de kosten structureel omlaag te brengen. Samen met Value8 heb ik er gewoon wel vertrouwen in.
  7. forum rang 4 Louis Pasciuto 10 januari 2014 19:06
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 januari 2014 17:42:

    Ik heb slecht nieuws voor jullie: de facturatiewaarde is NIET de omzet, dit is al gebleken bij voorganger Aamigoo. Dit bedrijf is een soort payroll-bedrijf, dus omzet is bedriegelijk. De netto omzet schat ik voorlopig ergens tussen 10 en 20 miljoen.
    Formeel heb je gelijk, hoewel ze zelf de termen ook door elkaar gooien (zie hun persbericht), en naar mijn mening is het ook om het even en gewoon een graadmeter om aan te geven wat je waard bent en hoe je groeit. Aamigoo had in 2012 een netto-omzet van dik 11 miljoen en een facturatiewaarde van 165 miljoen. Daar vielen wel meer bedrijven onder als je dat afzet tegen alleen Source nu al met 150 miljoen facturatiewaarde in de eerste 9 maanden dan is het een snelle groeier. Overigens ook een uitzender als USG biedt outsourcing en payroll aan en boekt dit ook weg als omzet. En ook bij detachering wordt een gewerkt uur als omzet weggeboekt, dus ook een bedrijf als Ordina doet dit volgens mij. Vandaar ook dat het eigenlijk lood om ijzer is. Maar goed, zo'n kenner op dit gebied ben ik ook weer niet, dus voor meer duiding houd ik me aanbevolen.
  8. TheAdmiral 16 januari 2014 17:18
    quote:

    louispasciuto schreef op 16 januari 2014 16:36:

    Hij is weer fijn, plus 10,5 procent.
    Zeker fijn, Louis. Source Group is gewoon heel lekker bezig met die recente opdrachten. En misschien ook leuk deze zeer recente link te delen van een sheet van de CEO van Source Group (Patrick Rodijk), getoond op een bijeenkomst van alle managers van Value8 deelnemingen:

    twitter.com/patrickrodijk/status/4235...

    Hij zet zijn profiel wel goed en ambitieus neer op deze sheet , met opmerkingen als "Nuchtere Twentse tukker" en "Strategisch denker met enorme drive" en vooral deze laatste "Startte eigen onderneming op en werd gek van de kleinschaligheid. Wil daarom Source uitbouwen tot een grote club!"

    Zijn motto (Getting things done) lijkt hij echt waar te maken, want 1 Februari openen ze al weer een nieuwe vestiging in Luxemburg.
120 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links