Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ripple - XRP - nieuwe verdienmodellen noodzakelijk voor bancaire sector

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.501 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Omnius
0
quote:

Omnius schreef op 2 apr 2019 om 23:02:


In Zwitserland is een nieuw Exchange Traded Product (ETP) gelanceerd op de aandelenbeurs SIX. Het product volgt de prijs van Ripple’s XRP en is verhandelbaar onder het symbool AXRP.

Exchange Ripple

Vierde ETP van Amun AG
De naam ‘Amun AG’ komt je inmiddels wellicht bekend voor. Het is het bedrijf achter vier ETP’s die gebaseerd zijn op cryptovaluta:

HODL: een ‘mandje’ die de prijs volgt van 5 cryptovaluta — BTC, XRP, ETH, BCH, en LTC.
ABTC: een ETP die de prijs volgt van bitcoin.
AETH: een ETP die de prijs volgt van ether.
AXRP: een ETP die de prijs volgt van XRP.


lekkercryptisch.nl/nieuws/2019/04/02/...


AXRP is nu beschikbaar op Lynx, bij DeGiro en Binck nog niet.
Dit is wel een mooi product voor de 'gewone' belegger, die ook een deel van de porto in crypto wil, maar niet het risico en gedoe wil hebben.

www.six-group.com/exchanges/exchange_...
DeZwarteRidder
0
XRP wordt totaal overbodig:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Supersnel betalen uitgerold; pas op voor phising!

Door Ruben Eg
Updated 24 min geleden
1 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Supersnel geld overmaken wordt vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar. Banken waarschuwen voor valse berichten dat klanten deze dienstverlening eerst moeten activeren.

De testfase om geld binnen 5 seconden naar een rekening bij een andere bank over te maken is geslaagd, meldt Betaalvereniging Nederland maandag. ABN Amro, ING, Rabobank, SNS, ASN, RegioBank en Knab beginnen nu met uit uitrollen van de dienst naar alle klanten. Dit moet ’aan het begin van de zomer’ zijn voltooid.

Het zogenoemde ’instant payments’ moet een einde maken aan ergernissen onder consumenten en bedrijven over de vertraging van uren, in het weekend en op feestdagen soms zelfs hele dagen, bij overboekingen. Om dit mogelijk te maken moesten de banken echter een heel nieuw systeem voor flitsoverboekingen bouwen.

Automatisch

Supersnel geld overmaken kost niets extra’s en wordt automatisch voor rekeninghouders beschikbaar. „Je hoeft hier zelf niets voor te doen”, aldus directeur Piet Mallekoote van Betaalvereniging Nederland.

Hij waarschuwt voor cybercriminelen die de uitrol van flitsoverboekingen gebruiken om inloggegevens van bankrekeningen te bemachtigen: „Laat je dus niet misleiden door mogelijke phishingberichten die iets anders beweren.”
Introductie

De afgelopen maanden werd ’instant payments’ onder groepen klanten in de praktijk getest. Vorige maand ontdekte De Telegraaf dat ABN Amro kleine bedragen al binnen enkele seconden overschreef naar rekeningen bij Rabobank. Tussen internetbank Bunq en ABN Amro waren flitsbetalingen eerder al mogelijk.

Mallekoote meent dat het nieuwe systeem ’nieuwe kansen en mogelijkheden voor consumenten en ondernemers’ biedt: „Niemand hoeft meer met grote contante geldbedragen over straat om een tweedehands fiets of auto te kopen. Iedereen kan sneller zakendoen en precies op het moment betalen dat goederen of diensten worden geleverd, voor alle bedragen, overal en altijd, met smartphone, tablet, laptop of desktop.”
Omnius
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 apr 2019 om 17:11:


XRP wordt totaal overbodig:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Supersnel betalen uitgerold; pas op voor phising!

Door Ruben Eg
Updated 24 min geleden
1 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Supersnel geld overmaken wordt vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar. Banken waarschuwen voor valse berichten dat klanten deze dienstverlening eerst moeten activeren.Sorry DZR, maar dan heb je je er dus totaal niet in verdiept.
DeZwarteRidder
0
quote:

Omnius schreef op 8 apr 2019 om 17:43:


[...]Sorry DZR, maar dan heb je je er dus totaal niet in verdiept.

Er is geen basis of noodzaak meer voor banken om te gaan knoeien met XRP.
Omnius
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 apr 2019 om 17:46:


[...]
Er is geen basis of noodzaak meer voor banken om te gaan knoeien met XRP.XRP is ook niet bedoeld voor betalingsverkeer binnen een valuta regio zoals de EU, maar juist tussen verschillende valuta, daar kan het wel degelijk een functie hebben.

Met XRP als bridge currency kun je internationale transacties direct afhandelen, zonder dat je voor elke valuta een nostro of vostro account nodig hebt.

Dat geld wat normaal gesproken hiervoor gereserveerd wordt komt daardoor grotendeels vrij. Verder is het voor de banken e.d. veel minder risico en werk omdat alles meteen geregeld is en je niet nog in de gaten moeten houden wat er allemaal open staat aan betalingen etc.


Newbie#1
0
@DZR Hoe lang duurt het voordat ING een betaling naar het buitenland heeft uitgevoerd?
Overbodig is m.i. nog beetje voorbarig.
Frederik C.
0
Ripple (XRP) breidt uit naar Mexico en Filipijnen
Asheesh Birla, vice president van Ripple, onthult een grote uitbreiding van xRapid. Het grensoverschrijdende betalingssysteem gaat uitbreiden naar Mexico en de Filipijnen. Deze stap zal leiden tot een boost in het gebruik van XRP.
Ripple is nu ook bezig met het toevoegen van xRapid in andere landen. Welke landen dit zullen zijn zal Ripple spoedig bekend maken. Dit is wat Birla hierover zei: “Ik weet dat onze productteams en marketing- en engineeringteams hard werken om die volgende reeks bestemmingen te verlichten, zodat we onze klanten een grotere keuze kunnen bieden in termen van wereldwijde expansie.”
newsbit.nl/ripple-xrp-breidt-uit-naar...
Frederik C.
0
Forbes publiceert lijst met miljardenbedrijven die blockchain gebruiken
Daarnaast staan er ook drie cryptocurrency-gerelateerde bedrijven op de lijst; de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase, Ripple, het bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency en Bitfury, een cryptocurrency-mining bedrijf waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam.
www.crypto-insiders.nl/nieuws/forbes-...
elio e faso
0
Ik ben geen fan van XRP.
Maargoed, we zien wel welke coin(s) er uiteindelijk de beste zijn.
Blijf bij m'n neo en lite. Heb er meer maar allemaal voor de gok/trade
Frederik C.
0
Ripple zet in op expansie xRapid, stimuleert gebruik XRP
Daarmee zorgt Ripple ervoor dat een aangesloten klant via partners (een exchange bijvoorbeeld) fiatvaluta wisselt naar XRP, en later XRP weer wisselt voor een andere fiatvaluta. Dat is een automatisch proces.
lekkercryptisch.nl/nieuws/2019/04/20/...
elio e faso
0

Stellar Lumens is toch op dezelfde basis?
''Stellar is a platform that connects banks, payment systems''


quote:

Frederik C. schreef op 20 apr 2019 om 21:03:


Ripple zet in op expansie xRapid, stimuleert gebruik XRP
Daarmee zorgt Ripple ervoor dat een aangesloten klant via partners (een exchange bijvoorbeeld) fiatvaluta wisselt naar XRP, en later XRP weer wisselt voor een andere fiatvaluta. Dat is een automatisch proces.
lekkercryptisch.nl/nieuws/2019/04/20/...
Frederik C.
0
quote:

elio e faso schreef op 20 apr 2019 om 21:23:


Stellar Lumens is toch op dezelfde basis?


Genoeg geschreven over verschillen & vermeende overeenkomsten..."Many people consider Ripple and Stellar as very similar, in fact, some even think that Stellar is a fork of Ripple. Despite the many similarities that both networks have, they actually different entities, with differing governing principles and philosophies. So what is the history of Ripple and Stellar? are they rivals? and what does that mean for their futures?"

www.chepicap.com/en/news/8351/ripple-...

En anders ff www.google.com/search?safe=off&cl...
Frederik C.
0
‘Computergekkies‘ ontmoeten elkaar voor het eerst live in Amersfoort
Hij gaat er even voor zitten: ,,Stel: je wilt euro’s naar pesos overmaken: je verstuurt dan hier euro’s die XRP worden (dus euro’s verkocht, XRP aangekocht) en de XRP kan in vier sconden, nagenoeg zonder kosten, de wereld over. Net als e-mail. Bij aankomst wordt lokaal dan de XRP weer verkocht en pesos worden aangekocht. In euro’s vertaald is de XRP nu zo’n 30 eurocent. Enige nadeel is dat je, als je die sleutel kwijt bent, nooit meer bij je geld kunt.’’
www.ad.nl/amersfoort/computergekkies-...
Frederik C.
0
Ripple (XRP): Thaise bank gebruikt xRapid om snel geld over te maken
De Thaise bank noemt de naam Ripple niet expliciet, maar uit documentatie blijkt dat SCB de pilots heeft gedraaid op Ripplenet. xRapid is de oplossing voor grensoverschrijdende betalingen. De currency [i]XRP fungeert als wisselmunt op xRapid.
Een voorbeeld:

SCB verzorgt voor PTTEP een betaling naar dienstverlener in Singapore
Met xRapid fungeert de cryptomunt XRP als wisseltoken op het netwerk
De dienstverlener in Singapore dollars betaald wil worden
Vervolgens ‘regelt’ xRapid, de wisselkoers van Thaise baht of Amerikaanse dollar naar Singaporese dollars.[/i]
bitcoinmagazine.nl/2019/04/ripple-xrp...
www.pymnts.com/news/b2b-payments/2019...
Frederik C.
0
Ripple ziet XRP verkoop toenemen met 31%
Ripple heeft de omzet stijging bekend gemaakt in haar driemaandelijkse XRP Market report. De totale omzet steeg van $129,03 miljoen in Q1 van 2018 naar $169,42 miljoen in Q1 van 2019 (een stijging van 31%). Een flinke stijging dus, maar er is een nog grotere stijging te zien in de institutionele verkoopcijfers. Dit kwartaal rapporteerde Ripple ongeveer $61.93 miljoen dollar aan institutionele verkopen, wat een stijging is van 54% ten opzichte van de $40,15 miljoen dollar in Q4 van 2018.
newsbit.nl/ripple-ziet-xrp-verkoop-to...
Frederik C.
0
Thailand’s Largest Firm (Petroleum exploration company PTT Exploration and Production (PTTEP)Taps Ripple For B2B Payments
“This is a beginning of cooperation with [FI] to increase the efficiency of PTTEP’s cross-border financial transactions in less time, resulting in lower costs,” said PTTEP CEO Khun Somporn Wongwuttipornchai in a translated statement, who added that the initiative “reflects PTTEP’s determination to seek new approaches or methods to increase the efficiency of work … to maintain business competitiveness.”
www.pymnts.com/news/b2b-payments/2019...
Frederik C.
0
Binance: Koop Ripple (XRP) om te diversifiëren, weinig correlatie met bitcoin
Wanneer je opzoek bent naar een token die zijn eigen ding doet en (blijkbaar) niet echt afhankelijk is van bitcoin qua koersverloop is XRP een optie. Bitcoin en XRP liggen qua filosofie ook enorm ver uit elkaar, dus het komt niet geheel als een verrassing dat er weinig verbanden te vinden zijn tussen beide koersen.
bitcoinmagazine.nl/2019/04/ripple-xrp...
Frederik C.
0
Ripple is building a massive payments system that will leverage XRP as a universal settlement asset.
Goede beschrijving voor een ieder die nog weinig of niets afweet van XRP en Ripple... Blog van Tiffany Hayden

Ripple is building a massive payments system that will leverage XRP as a universal settlement asset. The 3 main solutions Ripple currently offers are:

xCurrent – Enterprise software solution that enables banks to instantly settle cross-border payments with end-to-end tracking.
xRapid – A low-cost liquidity solution powered by XRP. xRapid dramatically lowers the capital requirements for liquidity.
xVia – Simple API access to RippleNet for on-demand, real-time payment
executions, accompanied with rich information, like invoices, attached.
xrpcommunity.blog/ripple-xrp-101/
Frederik C.
0
Ex-Ripple CTO Launches Blogging Platform to Pay Content Creators XRP
www.coindesk.com/ex-ripple-cto-launch...

Our monetized platform for creators is now open!
coil.com
2.501 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Sentiment op Europese beurzen licht positief

15:52 De Europese beurzen stonden vrijdagmiddag licht hoger. Beleggers doen het tijdens de laatste sessie van de ...

  Indices

  AEX 580,20 +0,19%
  EUR/USD 1,1019 -0,22%
  Germany30^ 12.468,20 +0,08%
  Gold spot 1.502,46 +0,18%
  LDN100-24h 7.368,45 +0,68%
  NY-Nasdaq Composite 8.182,88 +0,07%
  US30# 27.143,69 +0,22%

  Stijgers

  ALTICE...
  +5,60%
  Vopak
  +4,25%
  Van La...
  +2,25%
  UNIBAI...
  +1,62%
  Euroco...
  +1,38%

  Dalers

  SIGNIF...
  -5,70%
  Sligro
  -3,23%
  Fugro
  -2,59%
  Arcelo...
  -1,89%
  BAM
  -1,79%

  Nieuws Forum Meer»

  (20)

  Ronald Engels op 20-sep-19 15:54
  (12)

  Clowns n Animals op 20-sep-19 15:44
  (1)

  Pieter Vandewalle op 20-sep-19 15:21
  (3)

  het zwaard op 20-sep-19 15:01
  (9)

  Scrappie op 20-sep-19 14:03

  Column Forum Meer»

  (38)

  Sloeki op 20-sep-19 15:53
  (7)

  Ronald Engels op 20-sep-19 15:38
  (39)

  Superteam op 20-sep-19 13:54
  (10)

  rekeozsejtlerap ed op 20-sep-19 13:33
  (2)

  Beursspeculant op 20-sep-19 13:27