Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING verwacht verrassingen van TenCate in 2014

155 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ApacheNL 21 november 2013 11:02
    Redactie ABM Financial News - 21 november 2013, 10:22

    TenCate kan beleggers in 2014 verrassen met positief nieuws en zo de koers verder opdrijven. Dat schrijft analist Tijs Hollestelle van ING in een note naar aanleiding van de beleggersdag van TenCate in Zuid Frankrijk. Hollestelle liet zich vooral positief uit over de ABDS defensie technologie van TenCate. Verder moet er volgens de analist iets gebeuren bij de grasdivisie. Beleggers hopen volgens Hollestelle vooral op een verkoop, maar een overname of een partnership behoren volgens ING ook tot de mogelijkheden.

    Deze potentiële koersaanjagers rechtvaardigen volgens de analist de historisch gezien hoge huidige waardering van TenCate.

    ING heeft een koopaanbeveling op het fonds met een koersdoel van 23,00 euro. TenCate noteerde rond de klok van 10 uur ruim 1 procent lager op 23,28 euro. De AEX leverde ruim een half procent in.

    Door: ABM Financial News.
    Info@abmfn.nl

    www.deaandeelhouder.nl/news/2013/11/2...
  2. forum rang 10 voda 21 november 2013 16:04
    TenCate koersdoel omhoog naar EUR26 van EUR25 bij Rabo - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank Equity Research verhoogt het koersdoel op TenCate (KTC.AE) naar EUR26,00 van EUR25,00 naar aanleiding van presentaties op de Capital Markets Day over de ontwikkelingen bij de divisies Armour Composites en Grass. De Rabo-analisten voorzien voor Armour een terughoudende defensiemarkt in 2014 en 2015 in de VS en het VK, maar groeimogelijkheden in Azie en veelbelovend potentieel voor ABDS. Voor de kunstgrasactiviteiten zien ze licht herstel in Europa en potentieel uit nieuwe 3D-technologieen en nieuwe gecombineerde toepassingen van Geo en Grass. Het advies blijft buy. Omstreeks 14.00 uur noteert het aandeel 0,1% hoger op EUR23,55, terwijl de Midkap met 0,3% daalt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  3. forum rang 10 voda 22 november 2013 15:06
    Allianz brengt belang in TenCate terug

    Gepubliceerd op 22 nov 2013 om 08:34 | Views: 2.613

    Ten Cate 14:44
    EUR 23,46-0,19(-0,80%)

    AMSTERDAM (AFN) - Allianz Global Investors Europe heeft het kapitaalbelang en stemrecht in TenCate verkleind. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Allianz heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 4,99 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 5,13 procent voor zowel het kapitaalbelang als het stemrecht, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
  4. visje2 22 november 2013 16:55
    Hierbij een ABN commentaar op de recent gehouden investorsday.

    Ten Cate vol vertrouwen tijdens beleggersdag

    22 november | 14:10

    TenCate (EUR 23,36 - Kopen) kan beleggers in 2014 verrassen met goed nieuws. Dat is duidelijk geworden tijdens de beleggersdag van het bedrijf in Frankrijk.

    De dag werd gehouden in de fabriek in Primarette die bepantsering produceert. Ten Cate maakte na terughoudendheid in de periode 2009 ? 2103 bekend de investeringen in 2014 en 2015 op te voeren. Dat zien wij als een teken dat het bedrijf vol vertrouwen is over de nabije toekomst. De focus in de periode 2014 - 2017 voor investeringen komt te liggen op kunstgras, materialen voor de luchtvaart en auto-industrie en digitale afwerking.

    De belangrijkste pijlers voor groei de komende jaren zijn volgens topman Loek de Vries de verkoop van beschermende Defender M-kleding buiten de Verenigde Staten, Tecasafe Plus, materialen voor de luchtvaart en auto-industrie, nieuwe kunstgrasvelden en vraag naar geosynthetische materialen als oplossingen voor wateroverlast en milieuproblemen.

    De winstgevendheid van Ten Cate in de periode 2011 ? 2013 had last van prijsdruk bij de EMEA & APAC-divisie, de producent van bepantsering die goed was voor circa 7% van de omzet in 2012. Maar herstel gloort door de toenemende vraag naar bepantsering voor voertuigen in Europa, Verenigde Staten het Midden-Oosten en Afrika, en goedkopere producten die inspelen op groeikansen in het Midden-Oosten, Azië en de Pacific. De pijplijn in Europa en de VS voor tenders voor bepantsering voor militaire voertuigen is goedgevuld omdat veel voertuigen beschadigd zijn teruggekomen uit de oorlogsgebieden Afghanistan en Irak. Een obstakel voor deze projecten is de financiering.

    Ook bij de ABDS defensietechnologie wordt groei voorzien. Uit testen blijft dat het gaat om een goed functionerende en revolutionaire technologie. ABDS kan ook leiden tot extra vraag naar de passieve pantserproducten van Ten Cate.
    De grasdivisie stond stil bij de kansen van het geavanceerde GreenFields MX voetbalveld, dat door handig gebruik te maken van meer geosynthetische materialen van Ten Cate over hogere marges kan buigen. Er zijn al dertig van deze kunstgrasvelden opgeleverd en de vraag overtreft de capaciteit. Daarom investeert TenCate in nieuwe weefmachines. Het wereldwijde marktaandeel synthetische vezels is gegroeid van 30% in 2011 naar 35% nu. De volumes van Ten Cate spinnen nog altijd garen van faillissementen van concurrenten als gevolg van de financiële crisis. Na enkele turbulente jaren zal de Europese markt voor kunstgras de komende jaren met circa 5% groeien.

    Wij handhaven onze opinie Kopen vanwege de aantrekkelijke waardering van het aandeel en het zicht op herstel van de inkomsten. Het aandeel presteert ondermaats, maar kan profiteren van de op de beleggersdag geventileerde positieve vooruitzichten en nieuws over orders uit de auto-industrie.
  5. forum rang 10 voda 26 november 2013 17:03
    Tom Muller: midkap-aandelen voor 2014

    DINSDAG 26 NOVEMBER 2013, 09:07 uur | 2813 keer gelezen

    AMSTERDAM (Belegger.nl) - Het zijn meestal de AEX-fondsen waar de aandacht naar uitgaat. Maar hoewel de AEX het met ruim 16 procent winst dit jaar goed doet, blijft de midkap niet veel achter. De AMX-index staat sinds begin dit jaar op een winst van 14,5 procent. Belegger.nl vroeg aandelenanalist Tom Muller van Theodoor Gilissen van welke aandelen beleggers meer mogen verwachten in 2014.

    Ten Cate

    Ten Cate is het eerste bedrijf dat Muller selecteert als aandeel dat het goed kan doen het komend jaar. ‘Mensen weten misschien dat ik in de voorkeur geef aan kwaliteitsaandelen. Voor Ten Cate verwacht ik dat de winst in 2014 en 2015 zal verbeteren dankzij nieuwe deals. Op dit moment is Ten Cate namelijk bezig met een automobielfabrikant om te praten over een nog grotere productie van plastic. Je ziet dat staal langzaamaan vervangen wordt door plastic. Dit duurt lang maar ik verwacht dat dit in 2015 zal aanlopen’, aldus Muller.

    Arcadis

    Arcadis is volgens Muller ook een interessant aandeel. De koers van het aandeel steeg al flink dit jaar, met ruim 34 procent. ‘Alles is omhoog gegaan, daar zul je mee moeten leven. Het is belangrijker om de achterliggende groei in de gaten te houden’, zo stelt Muller.

    Het aandeel is een van de favorieten van de analist omdat je ‘duidelijk kunt zien wat ze doen’. ‘Zo doen ze aan waterbeheersing maar ook zijn ze bezig met waterzuivering. Hierin zijn ze goed gepositioneerd, maar ook milieuactiviteiten vormen een sterk speerpunt van Arcadis.’

    Daarnaast is het bedrijf volgens Muller goed gepositioneerd in Azië, waar Muller groei verwacht. ‘Ik verwacht dat Arcadis het goed kan doen bij de ontwikkeling van nieuwe steden in Azië. Uiteindelijk wil je toch groei zien en die verwacht ik in Azië.’

    Kendrion

    Tot slot wil Muller ook een smallcap toelichten: 'Het is een wat kleiner bedrijfje maar daar is niets mis mee’, aldus Muller. ‘Het bedrijf richt zich op elektromagneten die gebruikt worden in motoren', zo vervolgt Muller zijn verhaal. 'Met name bij dieselmotoren die nu steeds meer gebruikt worden, maar ook in bijvoorbeeld liften. Met elektromagneten kunnen mechanische activiteiten worden vervangen door elektrische activiteiten, wat veel langer meegaat. Dit gebeurt niet alleen in de automobielsector maar ook in de farmaceutische sector.’

    Het bedrijf is volgens Muller wereldwijd goed gepositioneerd, met name in Amerika. ‘Met name in Amerika verwacht ik groei, die als die eenmaal start, flink kan groeien.’

    Meer tips? Klik hier voor de themapagina Beurstips & Handelskansen.

    Door Barbara van Cooten

    www.belegger.nl/nieuws/2642972/tom-mu...
  6. [verwijderd] 30 november 2013 15:43
    quote:

    pim f schreef op 29 november 2013 22:47:

    wie hecht er enige waarde aan de mening van tom muller??
    maar het is aardig bedoeld van die opa
    Ja ik.

    Lees van Ten Cate TXtures winter 2013 maar. (57 pagina's)

    Arcadis waar die de laatste maanden mee bezig is.

    Kendrion, geen idee volg ik niet.

    Maar die mening is niet alleen van Muller maar van vele, ook die niet loonslaaf zijn bij een bank.
  7. [verwijderd] 3 december 2013 12:03
    Is heel duidelijk de koers heeft een nieuwe aanjager nodig, dus hopen dat er weer gauw nieuws komt, liefst uit de autobranche.

    Is wel zo sinds de laatste 3 weken Geert/Rabo/ABN/Tommie en nog een paar TV sterren met Ten Cate zich gingen bezighouden, de koers geen m...r meer doet.
    Dus liever geen adviezen ( bemoeienissen )
  8. jan4210 4 december 2013 13:22
    Welke grote partij heeft besloten zijn aandelen in de verkoop te gooien? Om 13.15 uur reeds een omzet van meer dan 120.000 stuks.Waarom nu? Gaat de grote order van de auto industrie nog wel door? Mogelijk dat sommige beleggers hun geduld verliezen en besluiten tot de verkoop van het aandeel.
  9. [verwijderd] 4 december 2013 16:25
    quote:

    poolbeer schreef op 4 december 2013 16:14:

    Staan intussen weer een euro hoger tov laagste koers vandaag. Inderdaad een vreemde koersbeweging.
    21,50 was van iemand een type fout moest toen op dat moment 22,50 zijn,

    vanmorgen rond 10,30 ergens wisselde wel 40.000 stuks van eigenaar wat hier niet zichtbaar was.

    daardoor is er of paniek gezaaid, of ze proberen ons weg te spelen en goedkoop binnen te harken.

    vanwege alle berichten ook op de eigen site van Ten Cate met laatste verslag, kan er geen reden zijn voor vandaag.

    OF ????????
  10. forum rang 4 nb 5 december 2013 09:14
    OF: een gewone(angstige)koerscorrectie. TC lijkt wel niet hoger te mogen, al is het al leuk gegaan, vanaf 19,50. Maar ja, de kerstkopen moeten ook gedaan, de gescheiden wederhelft moet ook bijdragen, dan moet je toch wat verzilveren en consumptief besteden.

    Je kunt het niet bekijken, maar ik hou een goed gevoel over van TC.
155 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0621 -0,04%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.389,04 +0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links