Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMF pleit voor eenmalige 10% heffing op spaargeld

101 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 oktober 2013 14:44
    Toch ook hier maar even ter waarschuwing:

    "IMF pleit voor eenmalige 10% heffing op spaargeld
    Frank Knopers 10 oktober 2013 Kredietcrisis 1 Reactie
    Het IMF pleit voor een eenmalige heffing van 10% op al het spaargeld in de Eurozone. Door een greep te doen op uw spaargeld kan de last van de Europese schuldencrisis verlicht worden. Het is een omstreden voorstel dat in het verleden ook al eens geopperd werd. Zo berekende de Boston Consulting Group in 2011 dat een heffing van 30% van alle activa – waaronder uw spaargeld – een uitweg uit de Europese schuldencrisis kan zijn.
    Spaargeld belasten
    Een heffing op spaartegoed van burgers spreekt blijkbaar tot de verbeelding, want eerder dit jaar stelde de hoofdeconoom van de Saxo Bank ook al een 10 tot 15 procent heffing voor. Het IMF verwijst in haar laatste fiscale monitor (PDF) naar een onderzoek van de Duitse econoom Stefan Bach. Hij raamde de opbrengsten van een 3,4% heffing op alle vermogende Duitse spaarders (meer dan €250.000) op ruim €100 miljard. Daarmee kan ongeveer 4% van de Duitse staatsschuld afgelost worden.
    De economen van het IMF zijn bijzonder gecharmeerd van een spaardersheffing. De Belgische site Express schrijft er het volgende over.
    “Het verleidelijke van zo’n belasting is dat ze kan worden geïmplementeerd voordat mensen zich eraan kunnen onttrekken. Ook kan worden verondersteld dan de heffing eenmalig is, waardoor het gedrag van spaarders niet verstoord wordt. Een heffing van 10% op alle spaartegoeden van gezinnen met een positief netto saldo kan de schuldratio van Europese landen ten opzichte van het bbp weer terugbrengen naar het niveau van 2007.”
    Bail-in
    Het IMF benadrukt dat het uitsluitend om theoretische voorstellen gaat, maar daarmee zullen de meeste spaarders niet gerustgesteld zijn. We hebben allemaal gezien hoe vermogende spaarders buiten de boot vallen als een bank dreigt om te vallen. De reddingsoperaties van banken in Cyprus en van SNS zijn nog maar de eerste voorbeelden van de beruchte ‘blauwdruk’ van Dijsselbloem. Spaarders worden al gepakt door de extreem lage rente, die al lang niet meer compenseert voor de inflatie. De koopkracht van spaarders wordt op slinkse wijze uitgehold, maar de vermogensrendementsheffing op spaargeld blijkt een peulenschilletje met wat er achter de schermen in voorbereiding is.
    De spaarders is dus gewaarschuwd. Alweer…

    www.nujij.nl/economie/imf-pleit-voor-...

    "Dat het IMF in handen is van private banken waaronder Goldman-Sachs wordt niet aan de grote klok gehangen. Het IMF is voorstander van privatisering en is wereldwijd bezig met het verstrekken van leningen aan landen die in financiële nood verkeren. Deze leningen worden alléén verstrekt onder de strikte voorwaarde dat staatseigendommen moeten worden verkocht. De kopers van deze staatseigendommen zijn in alle gevallen grote multinationals, banken en hun onderliggende hedgefunds."

    www.gewoon-nieuws.nl/2011/05/tentakel...
  2. forum rang 7 ffff 10 oktober 2013 15:09
    quote:

    josti5 schreef op 10 oktober 2013 15:00:

    Ze worden steeds driester, en naar het lijkt, is het allemaal een vooropgezet plan.
    Eng, héél eng allemaal!
    John,

    Eigenlijk vind ik dat ook! Het wordt werkelijk steeds enger en driester. Ik schrok zelfs even van dit bericht dat dus blijkbaar vers van de pers is.

    Wat denken die politici wel! Gewoon overal graaien waar nog wat te graaien valt. In veel landen, waaronder zeker België BARST het van het spaargeld. Het zijn fenomenale bedragen en het groeit en het groeit maar. ook in Duitsland zijn de spaarreserves toegenomen.

    Wat is er nu gemakkelijker voor die lamlendelingen van politici om gewoon af te pakken. Terwijl ze bijvoorbeeld eens zouden kunnen beginnen met hun eigen kaste, de politici, minimaal te halveren. want wat je met 600 man in Duitse parlement beslist, dat kun je ook prima met 300 man beslissen. En wat je in België met.....6 Regeringen beslist en drie Minister Presidenten en totaal meer dan 60 ministers.......dat kan minimaal gehalveerd worden.

    Maar in hun eigen business snijden....DAT NOOIT.

    En de burger/ spaarder: Ik schrok! Waarom: Omdat ik ooit een jaartje geleden mijn geld hier van de bank wilde halen en dat kon ffff niet, zei de bankier. Met de typische sarcastisch koffiekamer opmerkingen toentertijd van Ben, dat dat allemaal dikke flauwekul en onzin was. Maar twee dagen later groot artikel in de krant!

    Met zo'n voorstel gaan ze toch gewoon mensen een duw in de rug geven om het geld niet op een spaarrekening te zetten.

    Ik denk dat de goudprijs wat gaat stijgen.

    Het is maar een idee, maar niet zo onnozel!

    Peter
  3. forum rang 7 ffff 10 oktober 2013 15:12
    Als ze er veel aandacht aan besteden, zeker.

    Laten we nu gewoon nuchter de zaak bekijken: Of je je geld nu thuis hebt of op een spaarrekening....Dat maakt het grote verschil ook niet meer. Voor een stukje gemoedsrust laat je die minimale vergoeding ( rente) schieten, zodat ze met hun fikken van je spaargeld afblijven.

    Peter
  4. forum rang 7 ffff 10 oktober 2013 15:17
    Moeten mensen die 10 x gram goud in hun kluis hebben liggen, nu ook x gram goud inleveren....?

    Ze houden je wel bezig, die politici.....

    Volgens mij hebben ze zelf al hun spaarrekeningen leeggehaald......

    Het was zowel bij Fortis als bij Dexia - debacle niet anders; de mensen die op de hoogte waren hadden hun aandelen pijlsnel verkocht. Al komen daar nu dan toch nog wel wat processen van. Maar toch: Hoeveel zullen ervan geprofiteerd hebben en hoeveel zullen er uiteindelijk echt vervolgd worden.

    Peter
  5. nhp22 10 oktober 2013 15:23
    Deze groep komt van banken of ze willen een baantje bij banken. Met een bezoldiging van een paar miljoen per jaar. Laten ze nu eens onderzoek doen naar de haalbaarheid om de bankiers van deze wereld aan te pakken. De quizvraag van vandaag is hoeveel zijn er veroordeeld voor de bankencrisis? 0! Inderdaad. Hoeveel zijn zij er op achteruit gegaan? 0. Neem Dick Fuld (ex Lehman)als voorbeeld. Geschat vermogen toen Lehman failliet ging. $ 100 miljoen. Geschat vermogen vorig jaar? 160 miljoen.

    De compensatie voor falen? Lees en huiver.

    www2.americanprogressaction.org/o/507...

  6. JZ 10 oktober 2013 15:26
    quote:

    ffff schreef op 10 oktober 2013 15:09:

    6 Regeringen beslist en drie Minister Presidenten en totaal meer dan 60 ministers.......dat kan minimaal gehalveerd worden.

    Een regering lijkt me voldoende. Als je bij Hazeldonk gas geeft en tweemaal met je ogen knippert, zit je in Frankrijk. Wat een onnodige overhead van zo'n klein land; wat zal dat een bureaucratie opleveren. Walgelijk.
    Net zo walgelijk zijn die deelgemeenten in Nederlandse grote steden.
  7. [verwijderd] 10 oktober 2013 15:34
    quote:

    ffff schreef op 10 oktober 2013 15:12:

    Laten we nu gewoon nuchter de zaak bekijken: Of je je geld nu thuis hebt of op een spaarrekening....Dat maakt het grote verschil ook niet meer. Voor een stukje gemoedsrust laat je die minimale vergoeding ( rente) schieten, zodat ze met hun fikken van je spaargeld afblijven.

    Peter
    En de overheid garandeert spaartegoeden tot €100.000 per rekening?
    Peter, onderlinge vetes nu begraven. Gezamenlijk trekken wij op naar het Binnenhof. De Plaats, waar de gebroeders De Witt zijn gelyncht, is vlakbij. Men is gewaarschuwd. Johan had de rente op uitstaande lijfrenteverzekeringen verlaagd.
    Peter, dit pikken we niet.
  8. forum rang 7 ffff 10 oktober 2013 15:35
    JZ,

    Een van de prominenste ondernemers in België verbloemt zijn afschuw niet en zegt hardop in een groot interview dat de Belgische Overheid een groot waterhoofd is, dat veel te weinig presteert en veel te prominent overal aanwezig is.

    Wel jaaaaaren discussiëren, vele commissies, tientallen miljoenen uitgeven aan vele actiegroepen, studies ....en na 15 jaar is er nog niet een spade in de grond gestoken voor de Oosterweelverbinding in Antwerpen. En de files daar behoren....tot de langste en ergste van Europa.....

    En gelukkig durft hij ook te dreigen: Als ze het nog bonter maken...is ie vertrokken.

    Peter
  9. forum rang 7 ffff 10 oktober 2013 15:37
    A5,

    Wij hebben binnen de kortste keer weer ruzie: Ga ik met mijn bestelautootje barstenvol Unox-worsten en erwtensoep vlak voor het Binnenhof staan om die voor 2 Euro per kop in het zwart te verkopen.....dan begin jij over solidair uitdelen van die soep...

    Dat gaat nooit goed. Daar komen diepe brandwonden van, van over en weer vliegende gloeiend hete erwtensoep...

    Peter
  10. jrxs4all 10 oktober 2013 15:42
    Broodje aap verhaal, beetje dom om daar direct in te stinken.

    Nooit geloven wat je op het internet leest, kijk altijd zelf bij de bron (laatste pagina):

    www.imf.org/external/pubs/ft/fm/2013/...

    Zie ook de inleiding hier:

    www.imf.org/external/pubs/ft/fm/2013/...

    Ze komen dus juist tot de conclusief dat hogere belastingen in het algemeen niet de oplossing zijn en dat zo'n (door anderen voorgestelde) eenmalige heffing niet goed uit te voeren zal zijn.
  11. [verwijderd] 10 oktober 2013 15:45
    quote:

    jrxs4all schreef op 10 oktober 2013 15:42:

    Broodje aap verhaal, beetje dom om daar direct in te stinken.

    Nooit geloven wat je op het internet leest, kijk altijd zelf bij de bron (laatste pagina):

    www.imf.org/external/pubs/ft/fm/2013/...

    Zie ook de inleiding hier:

    www.imf.org/external/pubs/ft/fm/2013/...

    Ze komen dus juist tot de conclusief dat hogere belastingen in het algemeen niet de oplossing zijn en dat zo'n (door anderen voorgestelde) eenmalige heffing niet goed uit te voeren zal zijn.
    Nou Peter, dan kunnen we net begraven strijdbijl weer opgraven.
  12. jrxs4all 10 oktober 2013 15:50
    Overigens wel frappant dat er tot nu toe alleen Belgische media ingetrapt zijn ;-)

    In Nederland zie ik alleen een niet-redactioneel stukje op nujij en degene die dat plaatste heeft een of andere duistere website marketupdate.nl waar het vandaan kom. Ah, ik zie het al... een goudbug.

    Ze worden blijkbaar steeds wanhopiger die lui, goud vandaag al weer naar beneden.
101 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links