Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Degiro

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Geen prijzenslag België door stap DeGiro
10:38 26-3-2014

AMSTERDAM (AFN) - De uitbreiding van onlinebroker DeGiro naar België zal BinckBank er niet direct toe zetten zijn prijzen in dat land te verlagen. Dat stelde analist Albert Ploegh van ING woensdag.

Geen prijzenslag België door stap DeGiro Ploegh reageerde op een artikel in de Belgische zakenkrant De Tijd waarin wordt gemeld dat DeGiro vanaf volgende maand ook in België actief wordt. De analist verwacht dat de prijsvechter ook op die markt met veel lagere prijzen zal komen dan zijn concurrenten.

BinckBank is momenteel marktleider in België, met een aandeel van 15 tot 20 procent in een totale markt van ongeveer 5 miljoen transacties. De introductie van DeGiro zal volgens Ploegh niet direct leiden tot een reactie van de huidige aanbieders, mede omdat klanten in België relatief trouw zijn aan hun bank. Hij voorziet geen directe prijsdalingen bij Binck, dat mogelijk zal kiezen voor een meer defensieve strategie met de introductie van Alex Asset Management in België.

ING hanteert een koopadvies voor het aandeel BinckBank met een koersdoel van 9,30 euro. Het aandeel stond woensdag om 10.35 uur 0,5 procent in de plus op 8,64 euro.
voda
0
BinckBank-uitdager DeGiro straks ook in Belgie

AMSTERDAM (Dow Jones)--Online-broker DeGiro gaat dit jaar nog uitbreiden naar andere Europese landen, om te beginnen naar Belgie, en verwacht in Nederland marktleider BinckBank (BINCK.AE) binnen enkele jaren in te halen, zegt directeur Gijs Nagel.

De exacte datum van de start in Belgie is nog niet bekend maar het zal in elk geval dit voorjaar zijn, bevestigt Nagel een verhaal in de Belgische krant De Tijd van woensdag. Daarna zullen andere landen volgen, die de directeur voorlopig nog niet bij naam wil noemen.

De uitbreiding volgt vrij snel op de start van DeGiro in Nederland in september vorig jaar. In beide landen is BinckBank de grootste rivaal, met marktaandelen van zo'n 50% in Nederland en 15-20% in Belgie.

Een snelle uitrol naar andere Europese landen was van meet af aan het plan, zegt DeGiro-directeur Nagel.

"We willen echt gezien worden als een Europese broker. We willen de expansie doorzetten en heel Europa gaan bedienen. Als het succes in Nederland kan worden herhaald, dan kunnen we zelfs de grootste in Europa worden."

Uit concurrentie-overwegingen geeft Nagel voorlopig nog geen cijfers over aantallen klanten en transacties in Nederland, totdat het bedrijf in een aantal landen in Europa van start is.

Op basis van de gegevens over het marktaandeel en het aantal transacties dat BinckBank publiceert, kan de directeur wel zeggen dat DeGiro "hoogst waarschijnlijk" al de tweede speler op de Nederlandse markt is na BinckBank. Nagel denkt "wellicht eind volgend jaar" op gelijke hoogte te kunnen komen met de grote concurrent.

Analist Albert Ploegh van ING noemt de lancering in Belgie "vrij snel", na de lancering in Nederland eind september 2013. De analist merkt op dat het bedrijf veel adverteert en momentum lijkt te winnen op de Nederlandse markt.

Ploegh verwacht niet dat de concurrentie daar direct op zal reageren met prijsverlagingen. Wellicht zal BinckBank een meer defensieve strategie volgen, bijvoorbeeld door Alex Asset Management in Belgie te introduceren, verwacht de analist.

DeGiro schermt ermee dat haar tarieven voor particuliere beleggers daarmee tot 80% lager zijn dan die van andere banken. Het zijn dezelfde tarieven die professionele beleggers moeten betalen, zegt Nagel. "Wij beschouwen onze klanten niet als retailklanten, maar samen als een grote professionele klant."

Een tweede factor is volgens Nagel de gemakkelijke aanmelding. Waar concurrenten nog mappen en aanvraagformulieren via de post versturen, kunnen DeGiro-klanten online registreren en "binnen vijf minuten" aan de slag. "De industrie stond bekend als vooruitstrevend, maar dat is inmiddels al weer een tijd geleden", aldus de directeur.

Nagel, die in het verleden zelf bij BinckBank werkte, zegt hetzelfde serviceniveau te bieden als de concurrentie. Hij merkt wel dat veel klanten niet meer bellen of mailen en meer zelf uitzoeken.

Een ander verschil is dat DeGiro geen 'fancy optietools' aanbiedt, waarmee beleggers de effectiviteit van optieconstructies kunnen uitrekenen. "Dat leidt af van de focus", aldus Nagel.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


Bart-
0
Goedemorgen,

Ik ben net begonnen met DeGiro en heb mijn eerste aankoop gedaan. Dit is een aandeel, genoteerd aan de Amerikaanse beurs. Nu kan ik via DeGiro zien wat mijn resultaat is vanaf de start en van vandaag. Nu begrijp ik iets niet.

Toen ik vanochtend keek, stond mijn resultaat van vandaag op -0,44 euro. Ik dacht: Ok, zal best. Prima. Alleen nu keek ik net weer, en stond hij op -0,75 euro. Hoe kan dit? De beurs in Amerika is dicht....

Is dit misschien een "erg vroege" voorbeurs indicatie o.i.d.?

Bart
Bart-
0
Dat zou natuurlijk kunnen. Dat gedurende de dag ook de wisselkoers wordt meegenomen. Bedankt!
Bart-
0
Ik krijg het volgende als antwoord van DeGiro:

De NASDAQ heeft al pre market trading om 0400 in de ochtend, ja de Amerikanen beginnen vroeg. Dit komt neer op 1000 onze tijd.

Inderdaad dus al een ontzettend vroege indicatie.

Bedankt allen voor het meedenken.

Bart
voda
0
DeGiro actief in België met twee tarieven

DONDERDAG 10 APRIL 2014, 11:39 uur | 326 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker DeGiro is vanaf donderdag actief op de Belgische markt. DeGiro hanteert daar twee verschillende tarieven. Voor de Nederlandstalige klanten is het starttarief wat hoger dan voor de Franstalige belegger, maar zijn de kosten per transactie lager.


Dat heeft volgens mede-oprichter Gijs Nagel van DeGiro te maken met de transactiebelasting die in België geldt. Klanten van buitenlandse brokers die hun diensten niet vanuit België aanbieden, hoeven die niet te betalen. Als beleggers daarvoor naar brokers over de grens gaan kijken, vergelijken Franstalige Belgen dan DeGiro met aanbieders in Frankrijk, terwijl de Vlamingen naar Nederlandse tarieven kijken.

De Franse tarieven zijn over het algemeen lager voor kleinere transacties, terwijl de tarieven in Nederland gunstiger zijn voor grotere beleggingsbedragen. “Onder de 5000 euro is de Franse route iets goedkoper”, aldus Nagel.

Er is volgens hem nu al “zeer veel belangstelling” van Belgische beleggers voor DeGiro. Ook Belgische media besteedden veel aandacht aan de komst van de prijsvechter onder de onlinebrokers.
[verwijderd]
0
Als aanvulling op DeGiro kun je deze tool gebruiken vimeo.com/84137243 bij het bepalen van je beleggingsstrategie.
Alphateam
0
Vraagje aan collega-gebruikers van DeGiro (heb hen ook gemaild maar ik denk niet dat ze in het weekend support leveren) :

- Gisteren heb ik (voor de eerste keer bij hen) in Futures gehandeld, met zo'n 125 euro winst

- 's Avonds, toen al mijn posities weer weg waren, stond in Portefeuille het winstbedrag, en was dit ook bijgeteld in Totaal Account (=bedrag gisterochtend + winst van de dag min transactiekosten)

- Vandaag, zaterdag, staat mijn Totaal weer op het bedrag van gisterochtend min de transactiekosten voor de futures, en staat er 0 in Portefeuille.
Dus alsof ik gisteren geen winst had, enkel transactiekosten.


Weet iemand of mijn winst nog verwerkt moet worden ? Of dus die winst nog uitbetaald moet worden ?
Of zou hier een technisch probleem kunnen zijn ?

Nota : voor de rest absoluut zeer tevreden over deGiro !! (en ook voor mijn probleem hier zal wel een goeie uitleg zijn)

Dank !
epiduro
0
Wat me opviel is dat het dividend uitbetaald wordt op de ex-dividend datum. Er werd me verteld dat ze dit voorschieten.

Krijg het gevoel dat de aandelen niet in mijn "bezit" zijn. Klopt dit of zie ik het verkeerd?

Gr. Epiduro
shaai
0
quote:

epiduro schreef op 6 juni 2014 00:10:


Krijg het gevoel dat de aandelen niet in mijn "bezit" zijn. Klopt dit of zie ik het verkeerd?
Gr. Epiduro

Volgens mij heb je bij alle effectengiro's wel het economisch eigendom, maar niet het juridisch eigendom. Overigens is het wel allemaal prima geregeld, maar is het hierbij zoals bij zoveel dingen: hoe meer en dieper je erin duikt, hoe lastiger het toch is. Ook voor 'gewone' brokers is het soms lastig, want dan kan het wel je eigendom zijn, maar voor bijv het bedrijf waar je aandeelhouder bent, 'liggen' de stukken bij je broker, en kun je zonder bericht van je broker daarover ook niet stemmen. De stukken kunnen ook nog bij een andere bewaarbank liggen, bijv bij buitenlandse stukken, redenen waarom je ze bijv niet zomaar op elke beurs waar iets een lichting heeft kan handelen. En het kan nog wel gekker.
Anyway, het fenomeen effectengiro is best wel een apart fenomeen.
eltollo
0
DeGiro heeft nu ook een "custody" account waarbij effecten niet worden uitgeleend. Je kunt dan alleen handelen in aandelen en fondsen, niet in opties. Teleurstellend genoegd moet je 5 euro per maand betalen voor live AEX koersen -- die ik helemaal niet wil. Er zou gewerkt worden aan een mogelijkheid om deze kosten niet te betalen maar voorlopig is die er nog niet!
Mijn eerste ervaringen met het platform zijn zeer negatief.
Sommige van de gratis "kernfondsen" zijn niet beschikbaar, orders kunnen niet worden veranderd, vrije ruimte wordt incorrect berekend. Vanmorgen legde ik drie kleine orders van 100 euro in die voor 1 euro (en 1 Noorse Kroon) in mijn overzicht kwamen te staan. Volgens de helpdesk waren de order wel correct verwerkt, maar vanmiddag waren ze uit het overzicht verdwenen (!) omdat er problemen zouden zijn met de connectie met de Kas Bank (???).
Het product is duidelijk veel te snel, zonder voldoende (software) tests, in de markt gezet. Zonder snelle verbetering ben ik er weer snel weg.
[verwijderd]
0
Ik ben een paar weken klant bij DeGiro met wat beleggingsfondsen. Mijn ervaringen:
Ik ben blij met het nultarief voor de Kernselectie Beleggingsfondsen. Maar veel van de fondsen uit de Kernselectie zijn (nog) niet beschikbaar, en niemand kan zeggen wanneer en of ze komen, ze wachten op actie van het fondshuis, zeggen ze, maar desgevraagd had het fondshuis ook geen idee, dus ik reken nergens meer op. De keuze aan gratis beleggingsfondsen is hierdoor wel erg beperkt.

De Trader is wel erg basic en toch ook traag. De iconen op de knoppen zijn wat raadselachtig gekozen. De afkortingen voor beleggingsfondsen zijn om te huilen, niet onderscheidend en vaak onherkenbaar. Gelukkig staat in de fondsbeschrijving en de orderticket wel steeds de ISIN code, en ook in de portefeuille-uitprint, maar in de lijsten staat die dan weer niet.

De orderuitvoering was tot nu toe steeds een dag sneller dan bij SNS Fundcoach. 's Middags order weg, volgende dag uitgevoerd. Dat heb ik met beleggingsgfondsen nog nergens eerder gezien.
Ik heb nog niks verkocht, maar ik vind nergens het woord Valutadatum. Ben benieuwd hoe ze dat gaan doen.
Verder is het nogal onhandig dat ze geen rekeningnummers hebben, vooral als je meerdere rekeningen hebt is dat een gebrek.

De Custody account (waarbij je stukken niet worden uitgeleend) heeft nog steeds een aantal technische problemen. De lijst met beleggingsfondsen wordt helemaal niet weergegeven, dat is nu al een paar weken zo. Je kunt ze wel oproepen met de zoekfunctie, maar die werkt wat krakkemikkig, niet inplakken maar typen werkt meestal wel.
Beleggingsfondsorders opgeven buiten beursuren kan nog steeds niet. Je order wordt geweigerd. Aan de telefoon krijg je te horen: 'We hebben tijdelijk wat problemen. probeert U het morgen na 9 uur nogeens'. Een paar weken later gaat het nog steeds zo.
De responstijd van de support is wel OK, je krijgt meteen iemand aan de lijn die je vraag kan behandelen, en e-mails worden binnen 1 à 2 uur beantwoord. Helaas duurt het dan wel weer lang voor je probleem is opgelost, als dat al gebeurt. Tegenrekening wijzigen duurde maar liefst 10 dagen.

Wat betreft de 5 euro voor ongevraagde AEX koersen in de Custody account, daarover heb ik wat met ze heen en weer gemaild, je kunt die straks uitzetten, tot die tijd kun je je per e-mail afmelden. De eerste maand wilden ze in eerste instantie wél in rekening brengen. Na nog een mailtje bleken ze goed voor rede vatbaar en waren ze het met me eens dat ook dát niet terecht was, en zullen ze niets in rekening brengen. Maar je moet dus wel even melden dat je geen koersen in je Custody account wilt.

Wie alleen af en toe wat stukken koopt en verkoopt kan met DeGiro wel uit de voeten (aannemende dat op termijn de problemen worden opgelost, maar dat zal toch wel een keer). Maar voor actieve traders is dit toch wel wat weinig functionaliteit en veel ergernis. 'You get what you pay for' geldt ook hier weer.
Kraaitje
0
Wat ik ook mis zijn de rapportagemogelijkheden, je kunt alleen een jaaropgave downloaden. Dit is bij LYNX wel een stuk beter geregeld. Ook zie je niet goed welke fondsen dividend uitkeren. De eerste paar dagen staat de naam van het fonds er wel bij maar deze verdwijnt door de tijd. MAarja, op zich prima voor het geld.
voda
0
DeGiro betreedt Tsjechische markt

WOENSDAG 20 AUGUSTUS 2014, 13:19 uur | 155 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker DeGiro heeft zijn dienstverlening uitgebreid naar Tsjechië. Dat meldde het bedrijf woensdag.
Tsjechië is na Nederland, België en Frankrijk het vierde land waar de prijsvechter actief is. Volgens directeur Gijs Nagel komen daar “in de komende maanden” nog meer landen bij. Uiteindelijk wil het bedrijf de hele Europese markt bedienen. In Tsjechië is DeGiro naar eigen zeggen 80 procent goedkoper dan zijn concurrenten.

Nagel verwacht dat DeGiro concurrent BinckBank in Nederland eind volgend jaar kan overtreffen op het gebied van het aantal transacties dat klanten uitvoeren. In België is het bedrijf volgens hem inmiddels winstgevend, terwijl dat punt in Frankrijk nog moet worden bereikt.

easy56
0
Heb gebeld mbt app op smartphone. Zou in september gereed zijn. Helaas niet gevraagd of t 2014 was:-) Duurt allemaal wel erg lang.
haas
0
wws binnenkort oekranie...........?
=============================================

DeGiro nu ook actief in Polen

AMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker DeGiro start met dienstverlening in Polen. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.
Vorige maand werd al gemeld dat DeGiro zijn werkterrein had uitgebreid naar Oostenrijk en Tsjechië. Polen is na Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Tsjechië het zesde land waar de prijsvechter actief is. Uiteindelijk wil DeGiro de hele Europese markt bedienen. Het bedrijf claimt ook in Polen 80 procent lagere tarieven te hanteren dan gevestigde partijen.
[verwijderd]
0
Beste belegger,

Via deze mail brengen we u graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij DEGIRO.

“Slimme belegger kan flink besparen op kosten broker”
Dit is de kop van een onderzoek dat het Financieel dagblad op 23 augustus jl. in de krant publiceerde. De conclusie; wisselen van broker kan beleggers honderden tot duizenden euro’s schelen. DEGIRO komt volgens het Financieel Dagblad op alle gebieden als voordeligste uit het onderzoek.

Het onderzoek kunt u hier inzien:
Het Financieele Dagblad: Wisselen van broker loont meer dan ooit

Inschrijven op Alibaba IPO
Wij krijgen momenteel veel vragen over de beursgang van internetbedrijf Alibaba. DEGIRO werkt samen met een bank die de beursgang van Alibaba zal begeleiden. Hierdoor bestaat er een kans dat onze klanten stukken krijgen toegewezen. Bij populaire emissies is dat echter onzeker. Doordat het onzeker is of u stukken krijgt toegewezen, bieden wij u de gelegenheid om kosteloos in te schrijven op deze IPO. Inschrijven kan tot woensdag 17 september 2014 12:00 uur.

Meer informatie over de beursgang van Alibaba kunt u vinden op:
www.sec.gov/Archives/edgar/data/15775...

Verbeteringen vandaag

Het STOP-LIMIET ordertype is toegevoegd op het platform. Dit ordertype werkt net als een STOP-LOSS order. Het STOP-LIMIET ordertype heeft als voordeel dat de klant bij het bereiken van het stop niveau zelf aan kan geven tot welke koers mag worden gekocht of verkocht (de limiet).
Real-time indices en valuta zijn toegevoegd aan de webtrader, deze kunt u onderin het scherm bekijken.
Het “Quick Order” scherm is los te koppelen van de webtrader. Dit maakt het mogelijk om nog sneller uw orders te verzenden.
Ga naar www.degiro.nl/beleggen/webtrader/ voor meer informatie.

Verbeteringen nog deze maand

STOP-LOSS en BESTENS orders worden toegevoegd op het platform.
U krijgt toegang tot meer dan één miljoen producten op de Frankfurt Stock Exchange en de Certificate Stock Exchange in Frankfurt.
Gratis geavanceerde en interactieve grafieken met technisch analyse worden toegevoegd.
Vanaf volgende week kunt u zelf handelen in valuta's. De standaard AutoFX setting, waarbij wij voor u automatisch de valuta omwisselen, blijft ook mogelijk. Voor AutoFX en zelf handelen bestaan verschillende tarieven. Deze kunt u vinden op onze website.
Voor bijna alle Europese aandelen zijn real-time koersen te ontvangen. U ontvangt nu gratis koersen voor producten op Euronext en de overige grote Europese bedrijven op andere beurzen. Deze maand wordt het mogelijk om voor small caps op bijna alle Europese koersen real-time koersen te krijgen.
Ga naar www.degiro.nl/beleggen/webtrader/ voor meer informatie.

Trader voor Mobiel en Tablets
We zijn in de laatste stadia van de ontwikkeling van onze mobiele trader. We kunnen alvast een tipje van de sluier lichten. Ga naar www.degiro.nl/beleggen/webtrader/ voor de eerste screenshots van de mobiele trader.

Groei = Voordeel
DEGIRO is haar diensten aan het uitrollen naar alle Europese landen. Wanneer DEGIRO kostenvoordelen behaalt dan profiteert u daarvan. Zo hebben wij bijvoorbeeld na de lancering in Polen de vaste kosten voor transacties op de Warschau Stock Exchange met 50% verlaagd.

Momenteel is DEGIRO actief in de volgende landen:

België | Tsjechië | Spanje | Frankrijk | Nederland | Österreich | Polen
1.173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 483,44 +1,57%
EUR/USD 1,0991 -0,51%
Germany30^ 9.790,89 -0,26%
Gold spot 1.598,65 -1,53%
LDN100-24h 5.643,29 +1,42%
NY-Nasdaq Composite 7.774,15 +3,62%

Stijgers

WDP
+11,84%
Aperam
+8,62%
Arcelo...
+8,60%
Boskalis
+8,08%
Brunel
+7,89%

Dalers

ICT Group
-8,64%
ING
-4,23%
B&S Gr...
-3,46%
Akzo N...
-2,90%
VIVORY...
-2,19%

Nieuws Forum Meer»

(8)

Fat Clemenza op 31 mrt 2020 18:26
(41)

Mike newbie op 31 mrt 2020 18:22
(23)

Stier de Beer op 31 mrt 2020 18:20
(23)

MD2018 op 31 mrt 2020 18:11
(5)

s.lin op 31 mrt 2020 18:01

Column Forum Meer»

(479)

P2020 op 31 mrt 2020 18:39
(2)

Zoi Sempou op 31 mrt 2020 18:35
(20)

geobeo op 31 mrt 2020 18:04
(104)

Ibo25 op 31 mrt 2020 17:48
(5)

Bir op 31 mrt 2020 17:20
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare