Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Degiro

4.239 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 212 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 september 2013 10:24
    Met veel geweld werd een paar dagen geleden bekend gemaakt hoe goedkoop broker Degiro wel niet zou zijn.
    Nadat ik een rekening wilde openen, komt men toch een paar voorwaarden tegen die te denken geven.
    Een e-mail hierover gestuurd echter geen reactie.
    Nu blijkt een van de voorwaarden te zijn dat men de ondergebrachte aandelen kan uitlenen. Maakt niet uit of men wel of geen toestemming geeft, overigens men moet altijd toestemming geven anders is het openen van een rekening niet mogelijk.
    Als klap op de vuurpijl blijkt dan, dat als het misgaat bijv Degiro heeft aan fraudeurs uitgeleend, willens en wetens, maar dit terzijde, de klant dus u die de aandelen bezat mee de schade mag betalen.
    Dit kan dus tot in het oneinigen gaan.
    Zelfs blijkt uit de voorwaarden, dat niet alleen de aandelen bezitter hoofdelijk wordt omgeslagen.
    Ook wordt je cashgeld zover ik het begrepen heb, belegd in een geldmarktfonds. Dus ook hier risico, die ik als klant zou kunnen lopen. Daar de Degiro geen bankvergunning heeft een derhalve van een depositogarantie stelling geen sprake kan zijn.
    Alles bij elkaar komt het me over van "wij de winst en u het risico"

    Ik zou graag wat reacties horen van mensen die dit ook onderkennen, of misschien zie ik het niet juist.
  2. [verwijderd] 26 september 2013 10:40
    Ik heb geld proberen terug te storten, maar terug storten levert nog wat problemen op aldus de man die ik sprak van Degiro :-s !?!?! Ik heb vandaag opnieuw proberen terug te storten maar de storting wordt niet verwerkt! Telefonisch zijn ze nauwelijks bereikbaar (bijna continue in gesprek).
  3. forum rang 4 ONN 26 september 2013 10:50
    quote:

    succes46 schreef op 26 september 2013 10:24:

    Ik zou graag wat reacties horen van mensen die dit ook onderkennen, of misschien zie ik het niet juist.
    Volgens mij hoef je je niet al teveel zorgen te maken. Het is een broker, geen bank, en daar zijn er wel meer van. Je effecten zijn veilig en dat uitlenen doen ze volgens mij ook gewoon bij Binck bijvoorbeeld.
    En als je er voor zorgt dat je weinig tot geen cash hebt staan is dat eventuele probleem ook weer opgelost.

    Het schijnt wel een gekkenhuis te zijn momenteel met alle gevolgen van dien voor het handelen. Beter misschien nog even wachten daarmee tot de ergste drukte voorbij is. Maar op zich prima voor ons particulieren dat de tarieven verder onder druk komen te staan.
  4. forum rang 6 effegenoeg 26 september 2013 11:04
    quote:

    succes46 schreef op 26 september 2013 10:58:

    ONN schreef;

    Je effecten zijn veilig en dat uitlenen doen ze volgens mij ook gewoon bij Binck bijvoorbeeld.

    Dit klopt, maar bij de Degiro wordt vermeld dat als het misgaat de schade hoofdelijk wordt omgeslagen. Tot hoever kan dit wel niet gaan...
    yseave fundamenten schijnt dit fenomeen op gebouwd te zijn.
  5. forum rang 4 ONN 26 september 2013 11:20
    quote:

    succes46 schreef op 26 september 2013 10:58:

    Dit klopt, maar bij de Degiro wordt vermeld dat als het misgaat de schade hoofdelijk wordt omgeslagen. Tot hoever kan dit wel niet gaan...
    Geen idee. Dat je al je aandelen kwijt bent waarschijnlijk ?

    Maar nogmaals, dat in- en uitlenen is eigenlijk heel gebruikelijk en zal in de praktijk weinig problemen geven. Maar goed, het zal nooit geheel zonder risico zijn. Het lijkt er op dat degiro dat goed in de gaten heeft :)
  6. EuroFool 29 september 2013 17:10
    Zoals al gesteld: even de eerste hectiek laten overgaan. Het is een pure broker en geen bank. Aandelen staan separaat. Uitlenen doen meerdere en zoals te lezen eist DeGiro van de tegenpartij een 104% dekking. Strikt theoretisch kan het dan toch misgaan, maar zij zullen niet al 5 jaar in het zakelijke segment bestaan als er rare fratsen en verdachte tegenpartijen hadden.

    Mij lijkt dit een aardige broker voor korte termijn traders, zeg tot max een week. Het is zeker geen geschikte voor de buy & hold belegger. Voor die laatste is het leuk/goedkoop om deze erbij te hebben voor een (zeer) beperkt deel van het vermogen.
  7. EuroFool 29 september 2013 17:12
    quote:

    Miele Bauknecht schreef op 26 september 2013 14:15:

    website van DEGIRO is volledig onbereikbaar. Blijkbaar is ook het ingehuurde ICT personeel erg goedkoop. Het "platform" is waarschijnlijk door een paar dronken studenten in elkaar geknoopt.
    Binck of ING heeft ook nooit problemen? Of een kleintje als de Nasdaq bij de Facebook intro?
  8. Achteraf gezien... 30 september 2013 19:55
    quote:

    margefreek schreef op 27 september 2013 10:23:

    Iemand hier die ook klant is geworden bij DeGiro? Ervaringen tot nu toe?
    Ik heb dit weekend een rekening geopend. Dat ging heel vlot, geheel online. Verificatie met een IDeal betaling van een eigen rekening. Geld bijschrijven kan altijd via IDeal en staat zo binnen een minuut gereed op je rekening. Vandaag een transactie gedaan. De site is niet de snelste die ik ken, ik hoop dat dat nog aanloopprobleempje is en dat het sneller zal worden. Vanaf het verzenden van de order gaat de transactie echter heel snel. Het was uitgevoerd voor ik het door had. Je hebt een veld 'orders', maar daar heb ik het niet zien staan (was een limietorder op de laatkoers, dus kon ook direct uitgevoerd worden), Stond meteen in het veld 'transacties'.

    Ik vind het tradersysteem wel ok. Het kiezen van een order gaat heel natuurlijk met een 'K' en 'V' knop bij iedere fondsregel. Alleen zijn de opties niet het allerhandigst gerangschikt en de AEX-, AMX- etc fondsen staan niet op 1 pagina, maar in 2 stukken waartussen je moet wisselen. Verder kun je geen 'faforieten' lijst samenstellen, dat mis ik wel een beetje. Er is dus nog ruimte voor verbetering. Wel heel mooi vind ik dat het rendement op je portefeuille op dagbasis en totaal vanaf start realtime wordt weergegeven.

    Waar ik echt van onder de indruk was, is de klantenservice. Ik had vandaag nog een vraag gemaild en ik kreeg binnen 9 minuten een relevant antwoordt. 9 minuten!! zo snel ben ik nog nergens geholpen.

    Al met al ben ik tot nu toe erg tevreden over wat DeGiro te bieden heeft. Het mooiste natuurlijk de tarieven, Er is maar een kleine stijging nodig om die er alweer uit te hebben, dat voelt wel erg rijk. Uiteindelijk betekent lage tarieven gewoon meer rendement en daar is het denk ik toch iedere belegger om te doen.
  9. Achteraf gezien... 30 september 2013 19:58
    quote:

    Miele Bauknecht schreef op 26 september 2013 14:15:

    website van DEGIRO is volledig onbereikbaar. Blijkbaar is ook het ingehuurde ICT personeel erg goedkoop. Het "platform" is waarschijnlijk door een paar dronken studenten in elkaar geknoopt.
    De trader software is niet van henzelf, maar van VWDGroup. Ik moest bij het aanmelden ook instemmen met een eindgebruiker overeenkomst met de VWD Group.
  10. forum rang 5 DurianCS 30 september 2013 20:01
    quote:

    Achteraf gezien... schreef op 30 september 2013 19:55:

    [...]
    Waar ik echt van onder de indruk was, is de klantenservice. Ik had vandaag nog een vraag gemaild en ik kreeg binnen 9 minuten een relevant antwoordt. 9 minuten!! zo snel ben ik nog nergens geholpen.
    Prima, deze service, maar nergens? Kreeg net binnen 5 minuten een adequaat antwoord bij Tradersonly.
  11. Achteraf gezien... 30 september 2013 20:09
    quote:

    DurianCS schreef op 30 september 2013 20:01:

    [...]
    Prima, deze service, maar nergens? Kreeg net binnen 5 minuten een adequaat antwoord bij Tradersonly.
    Nou ik zit nu bij Binck en ik weet niet waarom zij ieder jaar prijzen winnen met hun klantenservice, want daar krijg ik laat een antwoord waar ik niets aan heb. Bij anderen bedrijven ben ik echt snelle service niet gewend, over de overheid heb ik het al helemaal niet....

    Ben blij om te horen dat er nog bedrijven zijn die wel een goede klantenservice hebben.
  12. [verwijderd] 1 oktober 2013 14:39
    quote:

    succes46 schreef op 1 oktober 2013 12:17:

    Nu de storm een klein beetje is gaan liggen. Wie heeft er ervaring met Degiro.
    Zelf vind ik de site maar een krappe voldoende hebben. Jammer dat je eerst een rekening moet openen alvorens je het een en ander kunt bekijken.

    Het platform van DeGiro is zeker voor verbetering vatbaar en is (nog) te traag. Daarnaast zijn ze af en toe uit de lucht voor onderhoud. De lay-out is gelukkig wel rustig net als Binck. Om dagelijks DeGiro te gebruiken voor day-trades lijkt me nog te vroeg.
4.239 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 212 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,85 -1,16%
EUR/USD 1,0620 -0,05%
FTSE 100 7.862,77 -1,29%
Germany40^ 17.789,80 -1,31%
Gold spot 2.365,10 -0,76%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,67%
B&S Gr...
+2,18%
AZERION
+1,28%
Alfen ...
+0,82%
AMG Cr...
+0,33%

Dalers

Aperam
-6,13%
Arcelo...
-5,60%
SBM Of...
-5,52%
CM.COM
-2,82%
Accsys
-2,75%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links