Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Degiro

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
877 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
BrightSight
0
Ik ben naar Lynx over, helaas een veel minder duidelijk overzicht, maar wel de mogelijkheid om in Vanguard ETF's te beleggen die ik wil. Ik vind de houding van DeGiro hierin veel te passief, bijna op het arrogante aan. Maar de wind zit ze in de rug waarschijnlijk, dan hoef je minder klantgericht te zijn lijkt het... Lynx zal mij voorlopig helpen, tarieven schelen weinig.
Was tot voorheen erg tevreden over DG overigens, het is meer hoe ze dit onderwerp benaderen.
Verder wat ik bijzonder vind is hoe verschillen kunnen ontstaan bij gesloten beurs, dat is volgens hen door valutaschommeling, maar ik heb dat eens nagerekend, en dat klopt niet.
Ze zouden mij nog informeren erover, dat is niet gebeurd.
A3aan
0
Toeval of niet? Krijg een e-mail van DeGiro over de wijze hoe men geld verwerkt om dat veilig te stellen. Dat werd gestort in Eurocast Fund Fond en daar ving men dan wat rente op waar de kosten van werden betaald. Nu is er een negatieve rente ontstaan bij dat fonds en dan gaat het bewaren geld kosten. DeGiro beweert dat ze dat aanvulden maar dat het niet meer mag. Nu gaan ze het storten op je eigen rekening, maar zeggen er wel bij dat dat vrijblijvend is. Als je daar goed over nadenkt vraag ik mij af....waarom vrijblijvend? Wat gebeurt er als ze niet voldoende cash hebben om die storting te doen? Geeft mij voorlopig een wat onduidelijk gevoel.
Menecents
0
Hi 'd Aandelen,

Interessante strategie! Ik vroeg me af waar je had gelezen over dat je met een custody account verzekert bent tot 100k? Want ik kan het nergens vinden.

Het enige wat ik kan vinden is dit: "Het BCS compenseert door klanten geleden schade tot een bedrag van maximaal 20.000 euro per persoon per beleggingsonderneming." Dat zou betekenen dat het per persoon gaat en niet per rekening toch?

Plus even ter controle, ik neem aan dat het overboeken 7.50 per regel kost?

Bedankt voor het delen van je kennis! Word gewaardeerd!
Stephan010
0
Vraagje over de giro.

Er is bjj mij een bedrag afgeboekt met mededeling “ dagelijkse cash fund conversie in afwachting ‘eur’.
Zag het net pas. Wat is dit nou weer ?
hirshi
0
quote:

Stephan010 schreef op 29 mrt 2018 om 22:55:


Vraagje over de giro.

Er is bjj mij een bedrag afgeboekt met mededeling “ dagelijkse cash fund conversie in afwachting ‘eur’.
Zag het net pas. Wat is dit nou weer ?


In mijn account ook.

Met vermelding van "Dit is het overzicht van uw totale waarde in het EUR Cash Fund. Het combineert het geld dat geconverteerd zal worden in participaties, de waarde van uw positie in het Cash Fund, en de waarde van de compensatie aangeboden door DEGIRO in de situatie waar het cash fund negatieve prestaties heeft die voortkomen uit het huidige niveau van marktrentes".

Ik begrijp dat ze verlies gingen lijden op het uitzetten van cashgelden van de cliënt terwijl winst de bedoeling was en dat nu gepersonaliseerd wordt geconverteerd in participaties van 1 euro.

bdj
0
Volgens mij hebben ze hier een mail over gestuurd. Tevens stond erin dat de minieme verliezen in het cashfund door obligaties door degiro gaan worden gecompenseerd.
voda
0
De mail:

Geachte heer voda,

Graag informeren wij u over de volgende zaken;

In de loop van 2018 treedt nieuwe wetgeving rondom geldmarktfondsen in werking. De fondsmanager van de FundShare Cash Funds heeft besloten om hier per 30 april aanstaande al aan te voldoen. We informeren u hier graag over en wijzen op de prospectuswijzigingen als gevolg hiervan. DEGIRO is trots op haar veilige structuur en ziet deze mail als een goede gelegenheid om de structuur en werking van de Cash Funds nog eens uit te leggen. Tot slot informeren we u over een paar verbeteringen die we deze week binnen de WebTrader zullen doorvoeren.


Geldmarktfondsen

Nieuwe wetgeving
Ten gevolge van de nieuwe wetgeving rondom geldmarktfondsen zullen FundShare Cash Funds aan striktere regels gebonden zijn. In aanvulling daarop heeft de fondsmanager ervoor gekozen om een deel van de Cash Funds te laten kwalificeren als ‘erkend geldmarktfonds’. Dit geldt voor de FundShare Euro Cash Funds, het FundShare USD Cash Fund en het FundShare GBP Cash Fund. Voor deze fondsen zal het strengste en meest veilige investeringsbeleid gelden. Dit betekent dat de looptijden van de leningen waarin deze fondsen beleggen korter worden en de kredietwaardigheid van de leningen hoger.


Cash Funds bij DEGIRO
DEGIRO vindt het belangrijk dat klanten begrijpen hoe de structuur met de geldmarktfondsen precies werkt. DEGIRO is geen bank, maar een beleggingsonderneming. In Nederland mogen beleggingsondernemingen, in tegenstelling tot in de rest van Europa, geen geld van klanten aanhouden. DEGIRO biedt een goed alternatief. Wanneer u klant wordt bij DEGIRO geeft u opdracht om geld te beleggen in geldmarktfondsen (de Cash Funds) van FundShare. Dit gaat via de doorlopende order die u aan DEGIRO heeft opgegeven bij het aangaan van de Cliëntenovereenkomst. Bij DEGIRO houdt u dus geen geld aan. Van het geld in uw account dat u niet anders heeft belegd, koopt u automatisch participaties in een geldmarktfonds.

Hoe werken Geldmarktfondsen?
Geldmarktfondsen hebben als doel om een rendement te realiseren, dat met een zo laag mogelijk risico, gelijk is aan de marktrente. Geldmarktfondsen worden veel gebruikt door institutionele partijen, zoals pensioenfondsen, om grote bedragen op een veilige manier aan te houden. Op dit moment is binnen Europa ongeveer 1 biljoen euro in geldmarktfondsen belegd. Via DEGIRO is voor bijna 1 miljard euro in geldmarktfondsen (de Cash Funds) belegd.

Voor elke valuta waarin u via DEGIRO kunt beleggen, is een separaat geldmarktfonds beschikbaar. Naast het lage risico is een bijkomstig voordeel dat uw geldmarktfonds participaties, net als al uw andere beleggingen, strikt gescheiden worden aangehouden van het vermogen van DEGIRO. Dit is wel zo veilig.

Beleggen in veilige obligaties via een geldmarktfonds heeft een keerzijde, namelijk een laag rendement. In obligaties van veel Europese landen is dit rendement, als gevolg van de huidige rente, momenteel zelfs negatief. Een aantal Cash Funds realiseren hierdoor momenteel ook een negatief rendement. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het Euro Cash Fund. DEGIRO heeft ervoor gekozen om dit te compenseren. Uiteraard betreft dit enkel het negatieve rendement als gevolg van de rente. De compensatie gebeurde tot nu toe rechtstreeks aan de Cash Funds.

Onder de nieuwe wetgeving voor erkende geldmarktfondsen kan dit rechtstreeks compenseren aan de fondsen niet meer. Toch wil DEGIRO in uw belang deze compensatie graag in stand houden. Er is daarom besloten om voor erkende geldmarktfondsen de compensatie rechtstreeks in uw account te storten. Voor de volledigheid willen we u erop wijzen dat deze compensatie vrijblijvend is. Van wijzigingen in de toekomst houden we u op de hoogte. Op dit moment geldt de compensatie alleen voor het Euro Cash Fund, aangezien het USD Cash Fund en GBP Cash Fund positief renderen. Dit positieve fondsrendement komt geheel aan u ten goede.

DEGIRO geeft op deze pagina een uitgebreidere uitleg over de Cash Funds.

------------------------------------------------------------------------------

Verdere verwijzing in de email:

www.degiro.nl/over-degiro/cashfunds.h...


voda
0
Even een vraag, bij mij hebben ze ook een participatie gekocht! (waar ik niet op zat te wachten)
Dat geld is wel van mijn saldo af. (als ik het goed zie).

Stel ik wil aandelen kopen, hoe komt dit geld los? Iemand?
objectief
0
Gewoon de inhoud van de ontvangen email en/of de melding op de rekening goed lezen:
de essentie is dat DeGiro als NIET-bank geen cash voor de klanten mag aanhouden en daarom cash omzet in geldmarktparticipaties. (en Euro/US$ etc.).
Het heeft verder geen enkele betekenis voor je portefeuille...bij aankopen worden de part. verminderd en bij verkoop verhoogd.
(NB. aangezien de rente momenteel op de Euro geldm.part. negatief is zal DeGiro
de negatieve rente voorlopig aanvullen, maar met de stijgende rente in zicht wordt dat waarschijnlijk geen probleem)

A3aan
0
quote:

fred12345 schreef op 1 apr 2018 om 16:56:


wordt dat waarschijnlijk geen probleem)
Nog niet, maar blijft dat zo. Ik vind het een addertje onder het gras. Ze geven aan alleen de negatieve rente VOORLOPIG te compenseren, maar wat als de waarde van het Funds zakt?
objectief
0
quote:

A3aantje schreef op 1 apr 2018 om 17:10:


[...]

Nog niet, maar blijft dat zo. Ik vind het een addertje onder het gras. Ze geven aan alleen de negatieve rente VOORLOPIG te compenseren, maar wat als de waarde van het Funds zakt?


Het is een non-issue...natuurlijk is het voorlopig, garanties heb je nergens...noch op je pensioen noch op je gezondheid.
Lees nou maar eerst de email en/of het bericht dan wordt alles duidelijk.
..en ontevreden dan kun je altijd nog overstappen naar Binck.
Stephan010
0
quote:

voda schreef op 1 apr 2018 om 15:39:


Even een vraag, bij mij hebben ze ook een participatie gekocht! (waar ik niet op zat te wachten)
Dat geld is wel van mijn saldo af. (als ik het goed zie).

Stel ik wil aandelen kopen, hoe komt dit geld los? Iemand?


Ja dat bedoel ik nou ook.
Stel je wilt aandelen kopen maar door participatie kan je geen aandelen kopen omdat deGiro x bedrag heeft afgehaald van je rekening.
Iemand enig idee ?
objectief
0
quote:

Stephan010 schreef op 1 apr 2018 om 19:08:


[...]

Ja dat bedoel ik nou ook.
Stel je wilt aandelen kopen maar door participatie kan je geen aandelen kopen omdat deGiro x bedrag heeft afgehaald van je rekening.
Iemand enig idee ?


Doe nou niet zo paniekierig...het gaat om niks anders dan dat DeGiro geen bank is en daarom geen cash in Euros of andere valutas mag aanhouden.
Je cash positie in Eur van bijv. 10.000 wordt nu vermeldt als Eur Cash Fund...en dat is alles...net als voorheen wordt deze gesaldeerd met je aan-/en verkopen.
Het kost je niks en in feite veranderd er niks...enkel een verplichte aanpassing aan de regelgeving.
A3aan
0
Is Fred een werknemer van DeGiro? Hij is zo fel als er maar iets gezegd wordt over DeGiro. Dat je meer risico loopt bij DeGiro dan bij een bank met bankvergunning wil hij niet zien. En het is toch echt zo!
Stephan010
0
quote:

fred12345 schreef op 1 apr 2018 om 19:23:


[...]

Doe nou niet zo paniekierig...het gaat om niks anders dan dat DeGiro geen bank is en daarom geen cash in Euros of andere valutas mag aanhouden.
Je cash positie in Eur van bijv. 10.000 wordt nu vermeldt als Eur Cash Fund...en dat is alles...net als voorheen wordt deze gesaldeerd met je aan-/en verkopen.
Het kost je niks en in feite veranderd er niks...enkel een verplichte aanpassing aan de regelgeving.
Niet zo paniekerig ?
Is wel mijn geld....en als er 10000,- wordt geleend kan ik geen aandelen kopen als gelegenheid zich voordoet.
Is dit fair Fred12345 ??

Nu Binckbank tarieven gaat verlagen daar maar overstappen
hirshi
0
Cash wordt dus belegd in veilig geachte geldmarktfondsen met participaties van 1 euro. Negatieve rente wordt vooralsnog gecompenseerd.

Wie niet wil dat zijn of haar cash wordt belegd in deze fondsen kan het geld simpelweg overmaken naar de tegenrekening. Niemand is verplicht cash saldo aan te houden bij DeGiro.
objectief
0
quote:

A3aantje schreef op 1 apr 2018 om 20:49:


Is Fred een werknemer van DeGiro? Hij is zo fel als er maar iets gezegd wordt over DeGiro. Dat je meer risico loopt bij DeGiro dan bij een bank met bankvergunning wil hij niet zien. En het is toch echt zo!


Nee, ik werk niet bij DeGiro en weet drommels goed dat je meer risico loopt bij hen dan bijvoorbeeld bij Binck.
objectief
1
quote:

Stephan010 schreef op 1 apr 2018 om 21:15:


[...]

Niet zo paniekerig ?
Is wel mijn geld....en als er 10000,- wordt geleend kan ik geen aandelen kopen als gelegenheid zich voordoet.
Is dit fair Fred12345 ??

Nu Binckbank tarieven gaat verlagen daar maar overstappen


Goeie keuze, als je een broker niet vertrouwt dan is het altijd beter om over te stappen.
midjj
0
Volgens mij heeft Binck de tarieven juist fors verhoogd...
Tenzij je miljonair bent en > 500 transacties per maand doet.
Zilverduit
0
Binck heeft inderdaad een verhiging van de tarieven diorgevoerd. Ze streven naar een nog kleiner marktaandeel. Zit er over te denken om mijn beleggingen maar elders onder te brengen.
877 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street eindigt beursweek positief

16 aug De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees lee... 4

  Indices

  AEX 541,94 +1,33%
  EUR/USD 1,1090 0,00%
  Germany30^ 11.573,00 +1,40%
  Gold spot 1.513,56 0,00%
  LDN100-24h 7.128,94 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 25.919,27 +0,09%

  Stijgers

  Fugro
  +4,82%
  ForFar...
  +4,52%
  Heijmans
  +4,44%
  BAM
  +4,24%
  BESI
  +4,05%

  Dalers

  IMCD
  -15,13%
  ICT Group
  -3,28%
  Brunel
  -1,68%
  TKH
  -1,56%
  Alfen ...
  -1,16%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Chris 'belegt' op 18-aug-19 17:48
  (3)

  Toddemij op 18-aug-19 16:07
  (9)

  dasokwat op 18-aug-19 15:08
  (22)

  dasokwat op 18-aug-19 15:04
  (2)

  ljjls op 18-aug-19 13:18

  Column Forum Meer»

  (11)

  wolframm op 18-aug-19 18:57
  (159)

  Hassan de yassan op 18-aug-19 18:48
  (11)

  Chris 'belegt' op 18-aug-19 14:38
  (8)

  Noyby op 18-aug-19 12:45
  (18)

  Apekool op 16-aug-19 17:58