Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB, "nationalisatie SNS, niet in lijn met rechten van de mens".

49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 september 2013 15:20
    DEN HAAG (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens over de nationalisatie SNS Reaal. Volgens de beleggersclub heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem door te onteigenen onrechtmatig gehandeld jegens houders van aandelen en achtergestelde obligaties van SNS. Dat meldde de VEB vrijdag
  2. forum rang 10 voda 20 september 2013 18:38
    VEB legt onteigening SNS Reaal voor aan Europees Hof


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) stapt naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens om de onteigening van effectenhouders van SNS Reaal nv door de Nederlandse Staat voor te leggen, meldt de belangenorganisatie vrijdag.

    De VEB vindt de onteigening door de minister van Financien onrechtmatig. De minister maakte gebruik van de nieuwe Interventiewet. Daarom wil de VEB een uitspraak over de wet door de hoogste Europese rechter.

    "Het ligt op de weg van VEB om deze toepassing van de nieuwe Interventiewet door de hoogste Europese rechter te laten toetsen", aldus VEB-directeur Jan Maarten Slagter in een toelichting. "Onteigening van particulier eigendom is een zo vergaande inbreuk op de rechten van de burger dat een Europese toetsing geboden is."

    Op 1 februari ging de minister over tot onteigening van aandelen en achtergestelde obligaties van SNS Reaal en SNS Bank. De bankverzekeraar werd vervolgens met een kapitaalinjectie van miljarden overeind gehouden.


    Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@wsj.com; +31-20-571 5213

  3. [verwijderd] 21 september 2013 11:34
    quote:

    Toekomst schreef op 20 september 2013 20:34:

    € 1,50 per aandeel!
    Hopelijk 84 cent via de ondernemerskamer wellicht volgend jaar, daarna kunnen we vervolg stappen nemen tegen SNS voor wanbeleid en natuurlijk de rol van KPMG en DNB.. Dit wordt wel een lange traject vrees ik ( 4 a 5 jaar )
  4. Circle123 21 september 2013 12:15
    er komt maximaal een paar cent per aandeel terug en hoogstwaarschijnlijk helemaal niets. SNS was overnight failliet gegaan als er niet was ingegrepen en er mag van investeerders worden verwacht dat ze op de hoogte waren van dit risico toe ze besloten een investering aan te houden in een bank die EUR 0,84 per aandeel waard was.
  5. [verwijderd] 4 oktober 2013 09:26
    Stichting Beheer begint rechtszaak tegen SNS - media



    AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Reaal nv wordt voor de rechter gesleept door voormalig meerderheidsaandeelhouder Stichting Beheer om een financiele vergoeding te krijgen voor de nationalisatie van de bank begin dit jaar, schrijft Het Financieele Dagblad (FD).

    Stichting Beheer eist volgens de krant onder meer dat SNS Reaal informatie verstrekt over de maanden voorafgaand aan de nationalisatie. Het FD baseert zich op het donderdag verschenen jaarverslag over 2012 waarin de Stichting melding maakt van de voorbereiding van een civiele procedure tegen SNS Reaal.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@wsj.com
  6. [verwijderd] 10 oktober 2013 17:32
    De mogelijkheid dat de zaak genationaliseerd kon worden zat uiteraard ook al in de koers verwerkt. Je weet gewoon dat dat kan gebeuren en dan moet je niet achteraf gaan zuren dat je geld weg is, er was een reden voor die lage koers.

    Wat mij betreft handelen ze alles af op 1 cent (voor het gemak) dan kan ik ook eindelijk mijn shortjes verzilveren.

    Weer wat nieuws inmiddels:

    Staat vindt beurskoers 'niet relevant' voor waardering SNS

    De Staat acht de beurskoers van SNS Reaal op het moment van de nationalisatie niet relevant voor de waardering van de bankverzekeraar.

    Dat blijkt uit het verzoekschrift tot cassatie schadeloosstelling dat deze week officieel is ingediend bij de Hoge Raad.

    De Staat maakte in augustus bekend in cassatie te gaan (in beroep bij de Hoge Raad, red.) tegen een eerdere uitspraak van de Ondernemingskamer.

    De Ondernemingskamer besloot in juli dat een panel van deskundigen zich over schadevergoedingen voor gedupeerde SNS-beleggers moet gaan buigen. Die zou volgens het rechterlijk orgaan op voorhand in ieder geval hoger dan nul moeten uitvallen, het eerdere aanbod van minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

    Volgens verantwoordelijk minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën "hecht de Ondernemingskamer in ieder geval te veel gewicht aan de beurskoers". Er zou vooral naar de intrinsieke waarde gekeken moeten worden, oftewel de waarde van alle bezittingen van de onderneming minus de schulden die er zijn.

    Slotkoers

    De beleggers zelf, verenigd in de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en de Stichting Obligatiehouders SNS (SOS), stelden eerder tegenover NU.nl de slotkoers van SNS Reaal juist een goed uitgangspunt te vinden voor de schadeloosstelling.

    De slotkoers was 84 cent per aandeel. "In die koers waren alle negatieve en positieve verwachtingen verdisconteerd", aldus de VEB in augustus.

    Voorspelbaar

    "Al met al is het verzoekschrift vrij voorspelbaar", stelt Frans Faas van de Stichting Obligatiehouders SNS in een reactie. "Overal waar de minister op de vingers getikt wordt door de Ondernemingskamer, zegt de tegenpartij: dit klopt niet."

    "Eigenlijk kan je niet anders dan de beurskoers als vertrekpunt nemen, de intrinsieke waarde kan misleidend zijn", aldus Faas. "Ik kan me wel voorstellen dat er een afslag op komt, maar daarbij moet wel verschil gemaakt worden tussen obligatiehouders en aandeelhouders."

    Een ander belangrijk bezwaar dat de Staat tegen het besluit van de Ondernemingskamer opwerpt, is het oordeel dat de schadeloosstelling hoger moet zijn dan nul euro.

    Daardoor sluit de Ondernemingskamer op voorhand uit dat dat de schadeloosstelling nog op nul euro zou kunnen uitkomen, aldus het verzoek. Dit terwijl deskundigen best tot het oordeel zouden kunnen komen dat het toekomstperspectief van SNS Reaal inderdaad faillissement of liquidatie was en de waarde dus nul euro, zoals minister Dijsselbloem eerder concludeerde.

    Northern Rock


    Als voorbeeld in het verzoekschrift wordt de Engelse bank Northern Rock aangehaald. Hierbij is de waarde, en ook de schadeloosstelling, uiteindelijk op nul euro bepaald, terwijl de beurskoers bij de nationalisatie 90 pence bedroeg.

    Het ministerie van Financiën wil eerst een uitspraak van de Hoge Raad over de vraag hoe de bij SNS voor het eerst gebruikte Interventiewet moet worden uitgelegd, voordat het deskundigenonderzoek begint.

    De Interventiewet geeft De Nederlandsche Bank en de minister van Financiën bepaalde bevoegdheden om snel in te grijpen als een financiële onderneming in zwaar weer verkeert.

    Door: NU.nl/Marijke Verhaar
  7. [verwijderd] 15 oktober 2013 22:02
    quote:

    new_in_town schreef op 15 oktober 2013 21:54:

    [...]

    Mij ook niet, je hebt abo nodig.
    Wou het gewoon meegeven
    Ik begrijp de structuur van fd niet goed; blijkbaar moet je toch geen abo zijn.
    fd.nl/beurs/weblogs/artikel-1301/8109...

    conclusie auteur:
    Als een faillissement of onteigening, als toekomstperspectief, de enige waarde bepalende factor zou zijn, dan is de wettelijke bepaling, die recht geeft op schadeloosstelling, een loze regel. Dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest van de wetgever. De minister zou gewoon zijn verlies moeten nemen.

    Beste groeten
  8. [verwijderd] 24 oktober 2013 17:23
    quote:

    Karel 200 schreef op 10 oktober 2013 18:11:

    Nationalisatie komt neer op onteigening, En bij onteigenen hoort nu eenmaal schadevergoeding. Dat staat mag ook niet een huis of landgoed onteigenen zonder schadeveregoeding. Dat is ook wet
    Uiteraard, maar wel naar waarde. Een landgoed, mits goed onderhouden, is geld waard. Een bank met te hoge schulden niet.
  9. [verwijderd] 24 oktober 2013 18:11
    quote:

    Jan-Jaap Archibald van Wegellen schreef op 24 oktober 2013 17:23:

    [...]

    Uiteraard, maar wel naar waarde. Een landgoed, mits goed onderhouden, is geld waard. Een bank met te hoge schulden niet.
    Zelfs een bloembol kan een vermogen waard zijn en de waarde wordt op de markt bepaald dacht ik. En laat er nou toch tot een half uur voor de daadwerkelijke onteigening nog een marktprijs bekend zijn geweest. ;-)
    Mijns inziens krijgt iedereen dus al z'n aandeeltjes + wettelijke rente uitbetaald tegen de laatst bekende koers. Mijns inziens weet dhr. Dijselbloem dit ook wel, maar de wettelijke rente is laag en de politieke winst van zo lang mogelijk uitstellen is hoog en de verantwoordelijke politicus zal er zeker in slagen om er te zijner tijd een mooie draai aan te geven.
49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,76 -0,53%
EUR/USD 1,0648 +0,04%
FTSE 100 7.831,51 -0,58%
Germany40^ 17.715,70 -0,68%
Gold spot 2.381,94 +0,11%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,52%
EBUSCO...
+3,30%
Heineken
+2,02%
Pharming
+1,38%
NSI
+1,03%

Dalers

AMG Cr...
-3,35%
ADYEN NV
-2,84%
TomTom
-2,42%
ASMI
-2,28%
FASTNED
-2,08%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links