Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Spyker: handel in aandeel Spyker beeindigd per 13 september 2013

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7.359 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 360 361 362 363 364 365 366 367 368 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_...

di 19 jan 2016, 05:3019 reacties
Spyker geeft persconferentie op autoshow Genève
EXCLUSIEF: Victor Muller komt terug met (elektrische) Spyker

door redactie Autovisie
AMSTERDAM -
Wie het persconferentieschema van de Autosalon van Genève bekijkt, ziet misschien weinig verrassingen. Het is Autovisie echter opgevallen dat Spyker Cars op dinsdag 1 maart ook nieuws te melden heeft. Vermoedelijk gaat het om een elektrische Spyker, al kan topman Victor Muller dat nog niet bevestigen.
Spyker, tegenwoordig gevestigd in Blaricum, werkt samen met de Amerikaanse vliegtuigbouwer Volta Volare aan de ontwikkeling van elektrische vliegtuigen en auto's. Mogelijk onthult Muller in Genève de eerste elektrische Spyker. In een reactie aan Autovisie zegt hij dat op 1 maart alle informatie uit de doeken wordt gedaan.
Failliet
Het Nederlandse automerk werd in december 2014 nog failliet verklaard, maar dat faillissement werd door het gerechtshof teruggedraaid nadat Spyker-topman Victor Muller via een investeerder 4,3 miljoen euro in het bedrijf stak.
Spyker was daarna nog niet uit de problemen, want er stond nog een schuld van 45 miljoen euro open. Er werd een overeenkomst met schuldeisers gesloten. Het was kiezen tussen een faillissement van Spyker en dus fluiten naar de centen, of akkoord gaan met het betalen van een deel van de openstaande schuld. Schuldeisers kozen uiteindelijk voor de tweede optie. Spyker kan daardoor met een schone lei verder, hoewel Spyker Events & Branding B.V wel failliet blijft. Spyker NV en Spyker Automobielen zijn schuldenvrij.

De beloftes van Muller
Victor Muller heeft in het verleden meer modellen gepresenteerd, maar die er uiteindelijk niet zijn gekomen. Deze drie 'beloftes' van Victor Muller hadden we wél graag op de weg gezien.
jaar2018
0
Nog wat gehoord van de $6 miljard schadevergoeding die GM aan Victor Muller prive zou overmaken?
egeltjemetstekel
0
quote:

realiteit 2016 schreef op 19 jan 2016 om 13:03:


Nog wat gehoord van de $6 miljard schadevergoeding die GM aan Victor Muller prive zou overmaken?

Jazeker
Ene "realiteit2016" vroeg er net nog naar... :-)
Maar verder niet.

Vond nog wel wat leesvoer over Victor muller:

www.boekhandelkrings.nl/images/boeken...

Weet niet of en waar de overige hoofdstukken te vinden zijn.
Beleg klein
0
Mooi verhaal van Gerrit 69 vandaar onderstaande vraag aan je:
Een simpel vraagje
Victor Muller heeft faillissement van Spyker terug laten draaien
In hoeverre hebben de aandeelhouders daar wat aan
Bij een faillissement zijn de aandelen niets meer waard
Nu dat er geen faillissement meer is neem ik aan dat de aandelen langzaam maar zeker weer wat waard worden ?? Graag reactie
Bjaap
0
Zit die Victor Muller soms te slapen?
Tesla komt in maart alweer met een nieuwe elektroauto aankondiging.
De andere autofabrikanten hebben nog een jaar of vijf nodig om iets dergelijks te maken en zjn nu al sjoemelauto,s aan het maken.
Gouden tijden dus voor Victor.
[verwijderd]
0
quote:

Beleg klein schreef op 30 jan 2016 om 00:17:


Mooi verhaal van Gerrit 69 vandaar onderstaande vraag aan je:
Een simpel vraagje
Victor Muller heeft faillissement van Spyker terug laten draaien
In hoeverre hebben de aandeelhouders daar wat aan
Bij een faillissement zijn de aandelen niets meer waard
Nu dat er geen faillissement meer is neem ik aan dat de aandelen langzaam maar zeker weer wat waard worden ?? Graag reactie


Ik ben hier ook wel benieuwd naar...
egeltjemetstekel
0
Je aandelen zijn nu niet helemaal niks waard
Maar het kan nooit veel schelen.
Want ik meen dat Spyker nu officieel schulden vrij is, maar cash is er ook niet.
Ik heb geen idee hoe je kunt vast stellen wat ze dan nog waard zijn
En als je dat überhaupt lukt
Dan heb je aan die waarde alleen iets
Als je ook in staat bent om er een koper voor te vinden
Ik denk dat dat laatste heel erg moeilijk wordt
En neig er naar om hier "vrijwel onmogelijk" in te vullen.

Mischien vergis ik me.

Als ik Spyker aandeelhouder zou zijn geweest dan zou ik heel erg goed opletten wat Victor muller binnenkort presenteert
Op 1 maart op de autosalon van Genève. Men heeft het over mischien wel een elektrische Spyker, als dat een succesverhaal wordt (dat verwacht ik niet, sorry) dan zou daar weer wat aandeelhouderswaarde uit voort kunnen komen.
[verwijderd]
0

De éminence grise Opstelten werd ooit gevraagd naar de waarde van Spyker en sprak de memorabele woorden:

"Het was nooit iets, Het is niets en het zal nooit iets worden".


Nu was Opstelten weliswaar al zwaar dement vanaf z'n 20e maar dit was ongeveer de enige zinnige uitspraak die hij zijn hele leven heeft gedaan.


egeltjemetstekel
0
Ps: houd er ook rekening mee dat wat Victor muller in Genève ook presenteert, om zijn droomverhaal gestalte te geven zal er waarschijnlijk meer geld in gepompt moeten worden.
Alles staat en valt dan met of Victor muller dit lukt en met de consequenties die hier aan kleven, meestal (/altijd) zijn die in het verleden nadelig gebleken voor de zittende aandeelhouders.
Jeroen Wt
0
Exact, maar dan hebben aandeelhouders er mogelijk nog iets aan. Door het faillissement is teruggedraaid zijn ze in feite niet helemaal waardeloos geworden, maar van de andere kant zijn ze dat op dit moment weer wel, want niemand wil ze kopen van je...

Daarbij hebben de meeste mensen bijna geen aandelen Spyker. Door de grote verwatering hebben de meeste 10, 20 wellicht 100 aandeeltjes Spyker.

Daar ga je nooit echt veel cash mee maken, kan ik je vertellen...

Als hij een rijdende!!! elektrische auto presenteert zou dat voor de aandeelhouders geweldig nieuws zijn. Dan kun je wel zeggen, tja het is er maar 1 ect ect, maar het zou dan wel een van de eerste concept cars zijn van Spyker die überhaupt kan rijden. (En dat is toch wel echt belangrijk voor een auto) Ik vermoed als hij dat voor elkaar krijgt, en dat ding ziet er een beetje leuk uit hij wel meer investeerders kan vinden.

Ja, iemand anders niet maar Muller wel. Ongelooflijk, maar goed zo is het nu eenmaal. Maar goed, ook dat zal dan weer uiteindelijk ten kosten gaan van de uitstaande aandelen. Ook zijn er volgens mij een hoop aandelen bij gekomen, omdat mensen schuld hebben omgezet in aandelen. (Dacht ik)
greenspanalan
0
Auw! Ruim €5,6 miljoen verlies voor Spyker van Victor Muller

05 FEBRUARI 2016 OM 11:01

Het was een hele tijd stil rond het automerk Spyker van Victor Muller, tot vorige maand. Toen maakte de flamboyante eigenaar bekend dat hij op 1 maart met mededelingen komt over de toekomst van de Nederlandse autobouwer. Nu zijn ook de cijfers over 2014 bekend geworden.
In de jaarrekening van 2014 is te zien dat Spyker een verlies heeft gemaakt van €5,6 miljoen. Daardoor is het eigen vermogen van de autobouwer uit Zeewolde inmiddels gezakt tot €7,7 miljoen negatief. Het positieve is dat dit resultaat minder is dan het verlies over 2013. Die bedroeg toen ruim €10,2 miljoen.

Op 1 maart tijdens de autosalon in Geneve gaat Muller de plannen onthullen wat hij van plan is met het automerk. Geruchten doen de ronde dat het bedrijf een elektrische auto gaat ontwikkelen, gezien de samenwerking met het Amerikaanse Volta Voltare, omdat het laatstgenoemde bedrijf elektrische vliegtuigen ontwikkelt. Spyker moet in ieder geval iets doen om de ferrarirode cijfers te doen kantelen. Wij weten in ieder geval niet wie er nog geld in het bedrijf wil steken.
Jeroen Wt
0
Deze schuld van 2014 stond ook in het jaarverslag van de curator, althans iets minder omdat het boekjaar 2014 nog voor iets meer dan 1 maand liep...

Dat is geen nieuws. Wat ik me wel afvraag, als het goed is, is deze schuld door de 10% regeling voor een belangrijk weg, Spyker was na 2014 namelijk schulden vrij. Dan moet deze schuld dus ook mee zijn kwijtgescholden, anders kan het niet.

Was want ik vermoed dat zeker met die nieuwe ontwikkelingen dat er weer zat schuld inzit.
Beleg klein
0
Ik hoorde vandaag 12/2/2016 op de radio (BNN-Nieuwsradio) dat Victor M in Geneve (autosalon) staat met de nieuwste Spyker elektrische Sportauto. Omdat het faillissement van Spyker is teruggedraaid vroeg ik me af of mogelijk de spykeraandelen hierdoor weer iets waard worden, wat denken jullie is er alsnog hoop voor de aandeelhouders ??
jaar2018
0
Volgens de laatste geruchten, is Victor voornemens halverwege 2020 met een revolutionaire vinding aangedreven voertuig op de markt te komen, de zgn trapauto.
Er schijnt al heel veel vraag uit de USA te zijn voor deze nieuwe auto.
[verwijderd]
0

Oh, goeie Hemel...

Heeft die Lange wéér iets bedacht dat eindigt op 'TOR'. En nog steeds niet voldoende schaamte ontwikkeld om gewoon in de plooien van een Chesterfield-bank weg te kruipen en daar gelukkig te worden. Net als huisstofmijten dat doen.

Die hebben toch ook niet de ambitie om "oto's" te ontwikkelen waar niemand op zit te wachten?

Bjaap
0
quote:

realiteit 2016 schreef op 12 feb 2016 om 19:07:


Volgens de laatste geruchten, is Victor voornemens halverwege 2020 met een revolutionaire vinding aangedreven voertuig op de markt te komen, de zgn trapauto.
Er schijnt al heel veel vraag uit de USA te zijn voor deze nieuwe auto.


Werd ook wel tijd,hier in Nederland zitten ze met "smart" te wachten
op zo een een elektrisch ondersteunde boodschappen voertuigje.
Die nieuwe ouderen willen niet meer achter een rollator lopen en hebben wel het geld voor beter.
egeltjemetstekel
0
egeltjemetstekel
0
En :

www.egear.be/spyker-c8-preliator/

"De C8 Preliator zal te zien zijn in maart op het autosalon van Genève. Met standnummer 2143 staat de auto tussen de alternatieve aandrijvingen. De standpositie in Genève, in combinatie met het voornemen om elektrische wagens te bouwen, doet ons vermoeden dat de C8 Preliator een elektrische of plug-in hybride aandrijving heeft. Om dat zeker te weten moeten we nog 2 weekjes geduld uitoefenen, tenzij er voordien één of andere spy(ker)foto opduikt natuurlijk!"
egeltjemetstekel
0
www.automobielmanagement.nl/nieuws/au...

Victor Muller met nieuwe Spyker(s) in Geneve
Minstens 25 (auto)levens moet Victor Muller hebben. Op de fameuze Salon van Geneve zal hij in hal 2 minstens één nieuw Spyker-model showen. Niet uit te sluiten is dat hij er zelfs twee ten doop houdt.

Daar waar hij ruim vijftien jaar triomfen vierde met brullende sportwagens heeft Muller nu zijn oog laten vallen op de elektrische auto. Het zal echter niemand verwonderen wanneer er wel een sportieve koets omheen zit. Victor Muller is de come back kid bij uitstek. Hij kondigde zijn terugkeer ruim een jaar geleden al aan.
Op 18 december 2014 werd door Spyker bekendgemaakt dat het bedrijf officieel failliet is verklaard door de rechtbank van Lelystad. Dit geldt dan voor zowel Spyker Automobielen B.V. als ook voor Spyker Events & Branding B.V. Muller reageerde hierop met: "In 2000 was ons doel om een sportwagenfabrikant op te zetten met een wereldwijde distributie, en dat hebben we bereikt. Door de jaren heen hebben we een aantal uitdagende activiteiten opgezet. Die hebben hun sporen op het bedrijf nagelaten, wat heeft bijgedragen aan de neergang."
Muller zegt verder: "Geen van de ambities die wij hadden toen wij Spyker vijftien jaar geleden oprichtten, zijn door de gebeurtenissen van vandaag verdwenen." En nog een Churchill-citaat: "This is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning. Wat mij betreft. Ik zal me inspannen om Spyker zo snel mogelijk weer uit de as te laten herrijzen. Dit wil ik doen middels een fusie met een fabrikant van elektrische vliegtuigen. Zodoende wil ik revolutionaire Spykers met een elektrische aandrijflijn ontwikkelen."
Op 29 januari werd door de rechtbank in Leeuwarden het eerder uitgesproken faillissement in hoger beroep terug gedraaid. Spyker NV heeft aangegeven verder te gaan met de ontwikkeling van luxe sportwagens en elektrische auto's.
De productie van de nieuw te lanceren auto's gaan in Engeland plaatsvinden.
[verwijderd]
0
quote:

egeltjemetstekel schreef op 15 feb 2016 om 08:52:
[i]"De C8 Preliator zal te zien zijn in maart op het autosalon van Genève. Met standnummer 2143 staat de auto tussen de alternatieve aandrijvingen.


Alternatieve aandrijving als in "Flintstone aandrijving"?
7.359 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 360 361 362 363 364 365 366 367 368 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium