Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe hype: Tapering/tapervrees

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
65 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Tapering is het opheffen van de 85 miljard steun elke maand in de USA
En nu gaat Bernanke weg en ze stoppen met stimuleren
Dat betekend rennen naar de uitgang

Vandaar deze schamele nog maar 1,5% down
Maar als dit gaat gaat het heel hard

LOL
Kaiser
0
Kaiser
0
voda
0
Fed start pas in maart met taperen

DINSDAG 22 OKTOBER 2013, 08:30 uur | 288 keer gelezen


AMSTERDAM (Belegger.nl) – De Federal Reserve zal waarschijnlijk pas in maart beginnen met het afbouwen van het steunprogramma voor de Amerikaanse economie.


Dat blijkt uit onderzoek door persbureau Bloomberg onder 40 economen.

De vastgelopen begrotingsonderhandelingen en de shutdown hebben de Amerikaanse economie geen goed gedaan. In het vierde kwartaal zal de economie minder hard groeien dan verwacht. Daarom denken de economen dat het taperen uitgesteld zal worden tot maart 2014.

In mei van dit jaar kondigde de toenmalige Fed-president Ben Bernanke aan dat het steunprogramma zou worden afgebouwd. In september werd die stap echter nog niet genomen, omdat de economie nog te zwak bleek.

Onrustige tijden

Een andere reden om het taperen uit te stellen is dat de aandelenmarkten niet door het besluit overvallen mogen worden. Het is daarom onwaarschijnlijk dat de Fed na de rentevergaderingen van 29 en 30 oktober al direct begint met afbouwen. Dit heeft ook te maken met het feit dat de macro-economische cijfers van oktober nog niet bekend zijn.

Op de laatste vergaderingen van dit jaar, 17 en 18 december, verwachten economen nauwelijks meer duidelijkheid. In januari barst er opnieuw een strijd tussen de Democraten en de Republikeinen los en de verhoging van het schuldenplafond loopt tot 7 februari. In deze onrustige tijden zal de Fed niet beginnen met taperen, zodat op z’n vroegst in maart kan worden gestart.

www.belegger.nl/nieuws/2641189/fed-st...
voda
0
Marc Faber: ‘Fed gaat meer stimuleren’

DONDERDAG 24 OKTOBER 2013, 10:40 uur | 1559 keer gelezen


AMSTERDAM (Belegger.nl) – Marc Faber verwacht niet dat de Fed gaat taperen, maar voorziet juist een uitbreiding van het ruime monetaire beleid.


Dit stelt de uitgever van het Gloom, Boom & Doom rapport tegenover CNBC. Volgens Faber kijken beleggers nu uit naar een vermindering van het ruime beleid van de Fed.

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken pompt maandelijks 85 miljard dollar in de markt. Dit jaar werd door de Fed aangekondigd dat dit bedrag wordt verminderd, ook wel tapering genoemd.

Faber is van mening dat de Fed helemaal niet kan minderen en het bedrag juist moet vergroten.
‘De vraag is niet of we gaan stoppen met taperen, de vraag is wanneer het bedrag wordt verhoogd tot 150 miljard dollar, 200 miljard dollar of een triljoen dollars per maand’.

QE oneindig

Van een exit-strategie is bij de Fed volgens Faber ook helemaal geen sprake. ‘De Fed heeft zich nu een situatie gemanoeuvreerd, waarbij er geen exit meer mogelijk is’.

Faber verwacht dan ook dat de Fed door zal gaan met stimuleren en hij voorspelt een oneindige kwantitatieve verruiming (QE).

Of beleggers blij moeten zijn met een oneindige QE? Faber denkt van niet. Hij voorziet een instorting van het systeem en verwacht dat consumenten tot wel 50 procent op hun welvaart moeten inleveren.

Door Michiel Rietveld

Reactie plaatsen

Share on facebookShare on twitterShare on printShare on stumbleuponShare on gmailShare on email

voda
0
Er komt mogelijk geen einde aan opkoopprogramma Fed’

MAANDAG 28 OKTOBER 2013, 12:44 uur | 1267 keer gelezen


AMSTERDAM (Belegger.nl) – Er bestaat de mogelijkheid dat er geen uitweg is voor het kwantitatieve verruimingsprogramma van de Fed. ‘Zolang toekomstig Fed-president Yellen niet start met taperen wanneer de economische omstandigheden verslechteren en de aankondiging van tapering de economische omstandigheden juist verslechteren, kan het wel eens ‘QE infinity’ zijn.’


Dat stelt Pippa Malmgren, hoofd van Principalis tegenover Bloomberg TV.

‘De positie van de toekomstige voorzitter Yellen lijkt te zijn dat wanneer de economische omstandigheden verslechteren, er niet begonnen kan worden met taperen. Maar telkens wanneer de afbouw van het stimuleringsprogramma wordt aangekondigd, wat krijgen we dan? Juist, een verkrapping van die economische omstandigheden.’

Wat volgens haar het alternatief is? ‘Nou ik denk dat het kwantitatieve verruimingsprogramma ontstaan is om inflatie te creëren en dat krijgen we nu. Maar ik denk dat de Fed een excuus nodig gaat hebben om te stoppen met de kwantitatieve verruiming. Mogelijk is een te hoge inflatie dat excuus, maar het gaat nog jaren duren voordat we dat niveau hebben bereikt.'

Voorkomen van paniek?

Hoe kan tapering worden aangekondigd zonder dat hier een paniekreactie van de markten op volgt? Volgens Malmgren is dat vrijwel onmogelijk. ‘De gevoeligheid is enorm, maar dat is nou eenmaal hoe de markten werken.’

Over de recente shutdown van de Amerikaanse overheid stelt Malmgreen dat we binnenkort een herhaling kunnen verwachten. ‘Ik verwacht meerdere herhalingen tot nieuwe presidentsverkiezingen zijn aangebroken. En hoewel het onzekerheid creëert, verwacht ik dat de markten dit wel aankunnen. Voor een bepaalde periode dan. Hoe langer het voortduurt, hoe problematischer het wordt.’

voda
0
Fed laat rente ongewijzigd, handhaaft obligatie opkopen


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Federal Reserve laat de bandbreedte van zijn belangrijkste rentestand ongewijzigd op 0% tot 0,25% en handhaaft het maandelijkse opkoopprogramma van obligaties, meldt het Federal Open Markets Committee (FOMC) van de Amerikaanse centrale bank woensdagavond.

De centrale bank koopt iedere maand voor $40 miljard aan door hypotheek gedekte effecten op plus $45 miljard aan staatsleningen. Bij het rentebesluit halverwege juni kondigde de Fed aan het obligatie-opkoopprogramma eind 2013 af te willen bouwen indien de economie verder blijft herstellen, maar lijkt nu minder waarschijnlijk geworden.

Eerder meldde de Fed voorzitter Ben Bernanke ook dat de centrale bank de lage rentestanden pas onder de loep gaat nemen wanneer de werkloosheid in de VS tot onder de 6,5% is gedaald.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

Kaiser
0
[verwijderd]
0
Die veelbesproken taper gaat er helemaal niet komen. De Fed kan het zich niet veroorloven. Taper en de markt crasht!
voda
0
Fed gaat nog 'enige tijd' door met steun

Gepubliceerd op 4 nov 2013 om 19:10 | Views: 445

SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve gaat nog ,,enige tijd'' door met haar steunprogramma voor de Amerikaanse economie. Dat zei bestuurder Jerome Powell, die ook lid is van het beleidsbepalend comité van de centrale bank, maandag. Een concrete datum waarop begonnen wordt met de afbouw van steun, het zogeheten tapering, is nog altijd niet vastgesteld.

De Fed zei vorige week na afloop van haar monetaire vergadering dat het beleid ruim blijft totdat er sprake is van een duurzaam herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Aanstaande vrijdag komt het ministerie van Arbeid met cijfers over oktober. ,,Het is redelijk van ons te verwachten dat we duidelijk zijn en dat de afbouw geleidelijk zal zijn als de tijd daar rijp voor is'', aldus Powell. ,,Duidelijke communicatie moet voorkomen dat de financiële markten een scherpe correctie laten zien omdat ze verrast worden.''
Kaiser
0
65 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street poetst eerdere minnen weg

23 okt De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine winsten de handel uitgegaan, na eerder in de min te... 4

  Indices

  AEX 575,97 -0,08%
  EUR/USD 1,1139 +0,07%
  Germany30^ 12.817,00 +0,15%
  Gold spot 1.492,75 +0,04%
  LDN100-24h 7.274,83 +0,03%
  NY-Nasdaq Composite 8.119,79 +0,19%
  US30# 26.854,47 +0,09%

  Stijgers

  Akzo N...
  +1,99%
  IMCD
  +1,97%
  RANDST...
  +1,93%
  Alfen ...
  +1,81%
  Arcelo...
  +1,76%

  Dalers

  Brunel
  -22,98%
  TomTom
  -5,18%
  Heineken
  -3,14%
  Basic-Fit
  -2,33%
  B&S Gr...
  -1,95%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  gbakl op 24-okt-19 03:54
  (4)

  RodolfoBoxo op 24-okt-19 00:17
  (1)

  Vive tu vida positivamente op 23-okt-19 23:49
  (2)

  Gnos op 23-okt-19 23:28
  (2)

  turpeklitser op 23-okt-19 22:05

  Column Forum Meer»

  (279)

  Call me Put op 23-okt-19 23:49
  (8)

  Andy5 op 23-okt-19 23:27
  (9)

  PaultW op 23-okt-19 21:00
  (3)

  Snugger op 23-okt-19 20:26
  (3)

  P_kaas op 23-okt-19 15:42