Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe hype: Tapering/tapervrees

65 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 oktober 2013 17:22
    Fed start pas in maart met taperen

    DINSDAG 22 OKTOBER 2013, 08:30 uur | 288 keer gelezen

    AMSTERDAM (Belegger.nl) – De Federal Reserve zal waarschijnlijk pas in maart beginnen met het afbouwen van het steunprogramma voor de Amerikaanse economie.

    Dat blijkt uit onderzoek door persbureau Bloomberg onder 40 economen.

    De vastgelopen begrotingsonderhandelingen en de shutdown hebben de Amerikaanse economie geen goed gedaan. In het vierde kwartaal zal de economie minder hard groeien dan verwacht. Daarom denken de economen dat het taperen uitgesteld zal worden tot maart 2014.

    In mei van dit jaar kondigde de toenmalige Fed-president Ben Bernanke aan dat het steunprogramma zou worden afgebouwd. In september werd die stap echter nog niet genomen, omdat de economie nog te zwak bleek.

    Onrustige tijden

    Een andere reden om het taperen uit te stellen is dat de aandelenmarkten niet door het besluit overvallen mogen worden. Het is daarom onwaarschijnlijk dat de Fed na de rentevergaderingen van 29 en 30 oktober al direct begint met afbouwen. Dit heeft ook te maken met het feit dat de macro-economische cijfers van oktober nog niet bekend zijn.

    Op de laatste vergaderingen van dit jaar, 17 en 18 december, verwachten economen nauwelijks meer duidelijkheid. In januari barst er opnieuw een strijd tussen de Democraten en de Republikeinen los en de verhoging van het schuldenplafond loopt tot 7 februari. In deze onrustige tijden zal de Fed niet beginnen met taperen, zodat op z’n vroegst in maart kan worden gestart.

    www.belegger.nl/nieuws/2641189/fed-st...
  2. forum rang 10 voda 24 oktober 2013 19:47
    Marc Faber: ‘Fed gaat meer stimuleren’

    DONDERDAG 24 OKTOBER 2013, 10:40 uur | 1559 keer gelezen

    AMSTERDAM (Belegger.nl) – Marc Faber verwacht niet dat de Fed gaat taperen, maar voorziet juist een uitbreiding van het ruime monetaire beleid.

    Dit stelt de uitgever van het Gloom, Boom & Doom rapport tegenover CNBC. Volgens Faber kijken beleggers nu uit naar een vermindering van het ruime beleid van de Fed.

    Het Amerikaanse stelsel van centrale banken pompt maandelijks 85 miljard dollar in de markt. Dit jaar werd door de Fed aangekondigd dat dit bedrag wordt verminderd, ook wel tapering genoemd.

    Faber is van mening dat de Fed helemaal niet kan minderen en het bedrag juist moet vergroten.
    ‘De vraag is niet of we gaan stoppen met taperen, de vraag is wanneer het bedrag wordt verhoogd tot 150 miljard dollar, 200 miljard dollar of een triljoen dollars per maand’.

    QE oneindig

    Van een exit-strategie is bij de Fed volgens Faber ook helemaal geen sprake. ‘De Fed heeft zich nu een situatie gemanoeuvreerd, waarbij er geen exit meer mogelijk is’.

    Faber verwacht dan ook dat de Fed door zal gaan met stimuleren en hij voorspelt een oneindige kwantitatieve verruiming (QE).

    Of beleggers blij moeten zijn met een oneindige QE? Faber denkt van niet. Hij voorziet een instorting van het systeem en verwacht dat consumenten tot wel 50 procent op hun welvaart moeten inleveren.

    Door Michiel Rietveld

    Reactie plaatsen

    Share on facebookShare on twitterShare on printShare on stumbleuponShare on gmailShare on email


  3. forum rang 10 voda 28 oktober 2013 16:29
    Er komt mogelijk geen einde aan opkoopprogramma Fed’

    MAANDAG 28 OKTOBER 2013, 12:44 uur | 1267 keer gelezen

    AMSTERDAM (Belegger.nl) – Er bestaat de mogelijkheid dat er geen uitweg is voor het kwantitatieve verruimingsprogramma van de Fed. ‘Zolang toekomstig Fed-president Yellen niet start met taperen wanneer de economische omstandigheden verslechteren en de aankondiging van tapering de economische omstandigheden juist verslechteren, kan het wel eens ‘QE infinity’ zijn.’


    Dat stelt Pippa Malmgren, hoofd van Principalis tegenover Bloomberg TV.

    ‘De positie van de toekomstige voorzitter Yellen lijkt te zijn dat wanneer de economische omstandigheden verslechteren, er niet begonnen kan worden met taperen. Maar telkens wanneer de afbouw van het stimuleringsprogramma wordt aangekondigd, wat krijgen we dan? Juist, een verkrapping van die economische omstandigheden.’

    Wat volgens haar het alternatief is? ‘Nou ik denk dat het kwantitatieve verruimingsprogramma ontstaan is om inflatie te creëren en dat krijgen we nu. Maar ik denk dat de Fed een excuus nodig gaat hebben om te stoppen met de kwantitatieve verruiming. Mogelijk is een te hoge inflatie dat excuus, maar het gaat nog jaren duren voordat we dat niveau hebben bereikt.'

    Voorkomen van paniek?

    Hoe kan tapering worden aangekondigd zonder dat hier een paniekreactie van de markten op volgt? Volgens Malmgren is dat vrijwel onmogelijk. ‘De gevoeligheid is enorm, maar dat is nou eenmaal hoe de markten werken.’

    Over de recente shutdown van de Amerikaanse overheid stelt Malmgreen dat we binnenkort een herhaling kunnen verwachten. ‘Ik verwacht meerdere herhalingen tot nieuwe presidentsverkiezingen zijn aangebroken. En hoewel het onzekerheid creëert, verwacht ik dat de markten dit wel aankunnen. Voor een bepaalde periode dan. Hoe langer het voortduurt, hoe problematischer het wordt.’

  4. forum rang 10 voda 30 oktober 2013 19:03
    Fed laat rente ongewijzigd, handhaaft obligatie opkopen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Federal Reserve laat de bandbreedte van zijn belangrijkste rentestand ongewijzigd op 0% tot 0,25% en handhaaft het maandelijkse opkoopprogramma van obligaties, meldt het Federal Open Markets Committee (FOMC) van de Amerikaanse centrale bank woensdagavond.

    De centrale bank koopt iedere maand voor $40 miljard aan door hypotheek gedekte effecten op plus $45 miljard aan staatsleningen. Bij het rentebesluit halverwege juni kondigde de Fed aan het obligatie-opkoopprogramma eind 2013 af te willen bouwen indien de economie verder blijft herstellen, maar lijkt nu minder waarschijnlijk geworden.

    Eerder meldde de Fed voorzitter Ben Bernanke ook dat de centrale bank de lage rentestanden pas onder de loep gaat nemen wanneer de werkloosheid in de VS tot onder de 6,5% is gedaald.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  5. forum rang 10 voda 4 november 2013 19:45
    Fed gaat nog 'enige tijd' door met steun

    Gepubliceerd op 4 nov 2013 om 19:10 | Views: 445

    SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve gaat nog ,,enige tijd'' door met haar steunprogramma voor de Amerikaanse economie. Dat zei bestuurder Jerome Powell, die ook lid is van het beleidsbepalend comité van de centrale bank, maandag. Een concrete datum waarop begonnen wordt met de afbouw van steun, het zogeheten tapering, is nog altijd niet vastgesteld.

    De Fed zei vorige week na afloop van haar monetaire vergadering dat het beleid ruim blijft totdat er sprake is van een duurzaam herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Aanstaande vrijdag komt het ministerie van Arbeid met cijfers over oktober. ,,Het is redelijk van ons te verwachten dat we duidelijk zijn en dat de afbouw geleidelijk zal zijn als de tijd daar rijp voor is'', aldus Powell. ,,Duidelijke communicatie moet voorkomen dat de financiële markten een scherpe correctie laten zien omdat ze verrast worden.''
65 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links