Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KPN Weekdraadje van 12 aug t/m 16 aug 2013

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.584 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 176 177 178 179 180 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Beste forumleden,


Dacht laat ik eens de aftrap nemen naar de nieuwe week.
Mogelijk staan er in het weekend ervoor nog mooie dingen te gebeuren en wordt er achter de burelen van Telefonica nog druk overlegd.
Als je een bod op E Plus doet voor 8,1 miljard, dan laat je KPN als geheel toch niet voor een appel en een ei naar Carlos gaan?
Dit kan ik mij echt niet voorstellen.

ben benieuwd hoeft het er maandag voor staat.....


[verwijderd]
0
quote:

Tafelzilver schreef op 9 aug 2013 om 23:38:


Oh ja, vergeet niet te genieten van winst tot nu toe!


Hoho pas op er zijn er legio die met een bod van € 2,40 niet in de plus zitten...
[verwijderd]
0
Blok gaf ook aan dat KPN de geplande verkoop van E-Plus alsnog aan zijn aandeelhouders wil voorleggen. Daarvoor wordt in de komende weken een buitengewone aandeelhoudersvergadering georganiseerd.

Hij wil kost wat kost voordat Slim de macht gaat grijpen E-Plus verkopen aan de aartsvijand van Slim.
Dit gaat echt nog wel een biedingsstrijd opleveren waarbij de € 2,40 een veel te laag bod is.

De range zal tussen de € 2,70 / 3,00 worden.

[verwijderd]
0
Eerstens valt te hopen dat dit het eerste en enige draadje voor de komende week wordt !

Tweedens valt te hopen dat Blok deze keer eens juist en vooral in het belang van aandeelhouders handelt.

Ten derde zal door velen beseft worden en naar mijn mening terecht dat dit bod voor wat betreft de huidige waarde én voor de toekomstige veel te laag is.

[verwijderd]
0
Slim wil KPN helemaal niet echt hebben. E-Plus wel.

Hij biedt minder dan KPN voor E-Plus kan krijgen - en zelf vond hij dat bedrag te laag!


Neo
[verwijderd]
0
Hij vindt het bod op E-Plus veel te laag en wij vinden het bod op KPN veel en veel te laag.
snuf13
0
Veel te laag, en alleen maar hopen dat het echt tegengehouden wordt, of dat er een ander gaat bieden.
[verwijderd]
0
quote:

Neo _4418 schreef op 9 aug 2013 om 23:50:


Slim wil KPN helemaal niet echt hebben. E-Plus wel.

Hij biedt minder dan KPN voor E-Plus kan krijgen - en zelf vond hij dat bedrag te laag!


Neo


Blok wil E-Plus versneld verkopen, komt binnen een paar weken vervroegd een aandeel houdersvergadering over.
taurus86a
1
Wat leuk dat plotseling alle rumoer, rondom het wel of niet goedkeuren van de E-plus verkoop door de Duitse Telecomwaakhond, uit de beschouwingen is verdwenen.
Want stel dat de Duitse Waakhond (Rotweiler zonder twijfel) nu tegen de E Plus deal stemt. Dan komt daar Slim met een deal, die onder de E plus deal ligt. Vreemd!.
Ik denk dat de E plus deal wordt opgewreven en KPN 35 of 40% van de Telefonica Duitsland aandelen in bezit krijgt. Slim gaat dan achter het net vissen of moet zijn bod op KPN substantieel verhogen, voor de aandeelhoudersvergadering over de E Plus deal.
Ik denk dat ik maandag maar nog wat KPN koop rondom de 2,30. Daar zit nog minstens 20 tot 25% muziek in.
Cu Chulainn
0
Ik denk dat Blok het volgende idee heeft: Als KPN E-Plus voortijdig verkoopt, dan kon de overname door AMX van KPN wel eens op losse schroeven komen te staan.

Natuurlijk zal AMX hier niet op wachten en zelf met een verhoogd bod op E-Plus komen.
charlie b
0
quote:

taurus86a schreef op 10 aug 2013:


Wat leuk dat plotseling alle rumoer, rondom het wel of niet goedkeuren van de E-plus verkoop door de Duitse Telecomwaakhond, uit de beschouwingen is verdwenen.
Want stel dat de Duitse Waakhond (Rotweiler zonder twijfel) nu tegen de E Plus deal stemt. Dan komt daar Slim met een deal, die onder de E plus deal ligt. Vreemd!.
Ik denk dat de E plus deal wordt opgewreven en KPN 35 of 40% van de Telefonica Duitsland aandelen in bezit krijgt. Slim gaat dan achter het net vissen of moet zijn bod op KPN substantieel verhogen, voor de aandeelhoudersvergadering over de E Plus deal.
Ik denk dat ik maandag maar nog wat KPN koop rondom de 2,30. Daar zit nog minstens 20 tot 25% muziek in.

Vlgs mij geloof jij nog in sprookjes...??, is niet erg want ik ga graag met mijn kids ook nog naar de Efteling, en je kan raden waar ik graag naar binnen ga......??
Charlie,
Ps voor mij mag het wel, zit toch safe met mijn KPN aandeeltjes gemid. op 1,70!
tb alrac
0
quote:

tbalrac schreef op 10 aug 2013 om 05:48:


dit stond vorige week op forum: (was geplaatst door wijsneus)

za 03 aug 2013, 09:36

’Bod op E-Plus gaat omhoog’

Van een onzer verslaggevers
AMSTERDAM -
Telefónica Deutschland zal meer gaan bieden voor de Duitse dochter E-Plus van KPN. Daarmee wil het voorkomen dat KPN-grootaandeelhouder Carlos Slim (29,8%) de verkoop blokkeert en vervolgens een bod op heel KPN gaat doen.

Het Spaanse Telefónica probeert de Mexicaanse aartsvijand Carlos Slim, die het concern in Latijns- en Noord-Amerika bestrijdt, buiten Europa te houden. Een bod op heel KPN zou het begin van de uitrol in Europa zijn.
Vanwege dit scenario, dat het Spaanse El Confidencial Digital gisteren meldde op basis van bronnen bij Telefónica, dook de koers van KPN gisteren ruim 4% omlaag tot €1,99.
Lees meer in De Telegraaf van vandaag.

******************

Nou, als ik bovenstaand lees in die "krant" snap ik niet waarom de koers daarop zou zakken.

De koers zakt lijkt mj, omdat er een mogelijkheid is voor America Movil om tegen te stemmen over de verkoop van eplus. Als de BAVA straks niet doorgaat weten we genoeg. Er wordt weer angst gezaaid.
ben benieuwd hoe snel er weer een PB komt
[verwijderd]
0
Op 3.30 Euro ben ik pas uit het verlies dus laat ik ze nog maar even houden.
Ik ga voor alles of niks.
Kniesoor
0
Duitse dochter speelt sleutelrol in afloop overnamespel
Pieter Couwenbergh, Johan Leupen, Ivo Bökkerink
zaterdag 10 augustus 2013, 03:54
update: zaterdag 10 augustus 2013, 03:50

Zonder E-Plus lopen Europese plannen Slim spaak

Drie scenario's
Doordat KPN probeert zijn Duitse dochter E-Plus onder te brengen bij het Spaanse Telefónica, dreigen de plannen van Slim in Europa in het water te vallen. Hij biedt KPN-aandeelhouders daarom € 2,40 per aandeel en neemt genoegen met een minimaal aanmeldingspercentage. Hij is tevreden als zijn belang groeit naar 50%.

Geheel zonder risico’s is deze stap niet. Naast de mogelijke droomuitkomst staan drie scenario’s die negatief uitpakken voor Slim en zijn América Móvil.

1 Het lukt América Móvil om tegen de biedprijs van € 2,40 per aandeel slechts 50,1% van de aandelen KPN in handen te krijgen. Daarmee hoeft Slim ‘maar’ € 2 mrd aan extra kapitaal in te zetten om toch de zo begeerde controle over KPN te krijgen. In dit scenario blijft KPN genoteerd aan de Amsterdamse beurs en participeren de minderheidsaandeelhouders in het toekomstige wel en wee van een bedrijf dat actief is Nederland, België en Duitsland. Het Spaanse Telefónica, dat aast op KPN-dochter E-Plus, wordt op deze manier tegen voor América Móvil beperkte kosten en risico’s afgetroefd. Dit is het droomscenario voor Slim.

2 Voor Telefónica is het van levensbelang om E-Plus samen te voegen met zijn eigen Duitse mobiele dochter. Een door Slim gecontroleerd KPN zal dat plan schrappen. Een tegenbod op KPN kan voor de Spanjaarden een laatste middel zijn om alsnog de miljarden aan synergievoordelen in Duitsland binnen te halen. Ook voor KPN is Telefónica een natuurlijker partner dan América Móvil: de twee onderhouden al jaren banden met elkaar. Dit scenario betekent feitelijk dat het Nederlandse avontuur van América Móvil al na anderhalf jaar is mislukt en de Mexicanen afdruipen, enkele Nederlandse governancelessen wijzer. Financieel kan de pijn meevallen. Slim betaalde gemiddeld € 3,17 per aandeel voor zijn belang en Telefónica zal het bod van € 2,40 moeten verslaan.

3 KPN en Telefónica weten de verkoop van E-Plus rond te krijgen voordat América Móvil de meerderheid van KPN in handen krijgt. Die kans is aanwezig, want tussen de aankondiging van een bod en het begin van de aanmeldingstermijn zit normaliter ruim vier maanden. KPN en Telefónica denken de verkoop van E-Plus al voor die tijd aan de aandeelhouders voorgelegd te hebben. Als ze maandag de uitnodiging in de krant plaatsen, kan de vergadering over anderhalve maand plaatsvinden. Slim kan tegenstemmen bij die aandeelhoudersvergadering, maar als de verkoop van E-Plus afketst, zullen beleggers hun stukken bijna zeker massaal bij Slim aanmelden om de € 2,40 te cashen. Als hij zich van stemming onthoudt, loopt hij alsnog het risisco dat de meerderheid van de aandelen KPN wordt aangemeld.

Extra uitgave
In beide gevallen zitten de Mexicanen straks met een extra uitgave van ruim € 7 mrd voor heel KPN, dat dan ook nog zijn kroonjuweel kwijt is. Slim krijgt vervolgens ruzie met zijn eigen aandeelhouders omdat hij een beloofd aandelen­inkoopprogramma moet schrappen ter financiering van het overnamebod. Slim loopt bovendien het risico dat hij nieuwe bestuurders moet werven omdat Eelco Blok en Eric Hageman het voor gezien houden, net als president-commissaris Jos Streppel.

Grenzeloze creativiteit
4 De creativiteit van zakenbankiers kent in dit soort ingewikkelde overnamegevechten vaak geen grenzen. Het is niet ondenkbaar dat zij op bezoek gaan in Brussel bij Belgacom. Het is een publiek geheim dat KPN sinds 2001 zowel met Telefónica als met Belgacom periodiek de stand van zaken in telecomland doorneemt. En nog altijd hebben de Belgen wel interesse in een samengang met de Nederlanders. Als KPN per se nog een poging wil doen om zijn zelfstandigheid te herwinnen zou een fusie met Belgacom een mogelijkheid zijn. De combinatie past geografisch en operationeel redelijk bij elkaar, er kan nog een boekwinst worden behaald met de verkoop van de Belgische KPN-dochter Base en er blijft ruimte om E-Plus deels onder te brengen bij Telefónica. Dit is de nucleaire optie voor KPN. Het blaast de relatie met Slim op.

‘Wij zouden steun van het bestuur van KPN verwelkomen’ aldus América Móvil in een toelichting bij het vrijdag uitgebrachte bod.
Berdientje
0
Mijn verkoop op 2,375 was toch niet zo slecht,
als ik de kranten en columns mag geloven.
Eurowin
0
quote:

Berdientje schreef op 10 aug 2013 om 07:38:


Mijn verkoop op 2,375 was toch niet zo slecht,
als ik de kranten en columns mag geloven.Klopt, je mist maar 2,5 cent straks, bod van 2,40 komt er wel.........
Eurowin
0

Het bod van Carlos Slim op KPN is goed voor beleggers:
Aantal stemmen : 1971

1..Eens, Slim biedt een mooie premie : 7%
2..Eens, KPN overleeft niet zelfstandig : 15%
3..Oneens, het bod van Slim is veel te laag : 52%
4..Oneens, een stuk Hollands glorie gaat verloren : 26%

3.. natuurlijk....... 4.. is mooi, maar KPN heeft nog nooit iets voor beleggers gedaan, dus voor mij ook nummer 3..
[verwijderd]
0
Zou met betrekking tot een volledige overname een beschermingsconstructie nog roet in het eten kunnen worden?
Vandaag valt dit mogelijke scenario te lezen in de Telegraaf.
Vraag is natuurlijk, hoe reëel is dat?
easy56
0
quote:

D€nni$ schreef op 9 aug 2013 om 23:40:


[...]

Hoho pas op er zijn er legio die met een bod van € 2,40 niet in de plus zitten...
Ruwe schatting,50% nog op verlies staat. De koers komt immers vanaf 70e en de laatste jaren ongeveer van 12e. Claim niet meegerekend. En velen zijn al veel eerder met verlies uitgestapt,moi aussi.
3.584 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 176 177 178 179 180 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

KPN Koninklijke Meer »

Koers 2,734   Verschil +0,01 (+0,44%)
Laag 2,728   Volume 10.670.050
Hoog 2,750   Gem. Volume 11.620.156
23-aug-19 17:35
label premium

KPN: Omzetkrimp maar hogere winstverwachting

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's