Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Delta Deelnemingen Fonds

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
midjj
0
Maandelijks koop ik dit fonds bij als stukje pensioenvoorziening.
Lettend op de performance zijn ze al een aantal jaren minder bezig.
Ook op dit forum worden ze nauwelijks nog genoemd.
Ik heb het idee dat er in NL te weinig keuze is uit goede participaties en de formule uigewerkt raakt. Zo heeft DL een flink belang in TenCate...Tja...
Toch heeft dit fonds eerdere periodes gekend van underperformance (tot 2002) om daarna (2003-2008) prima resultaten te laten zien.
Iemand een idee of er nog enige muziek zit in dit fonds of dat het niet meer is dan een fletse kopie van het ook ooit goed presterende OBAM?
Pinoooo
0
Check dit eens:
www.morningstar.nl/nl/news/110068/bel...

Volgens mij heeft DLDF vooral last van de crisis. De rendementen uit het verleden komen voor het grote deel door het van de beurs halen van aandelen waarin ze beleggen. Dit is de laatste jaren veel tot stilstand gekomen.
midjj
0
Het is helaas nog steeds niet best met deze Delta lloyd fondsen (Europees Deelnemingen en NL Deelnemingen). Inmiddels dividend verlaagd en een structurele underperformance tov vergelijkbare Midkap indexen.
Mijn maandelijkse aankopen al een tijd terug gestaakt, wellicht maar eens switchen naar een beter renderend Midkap fonds. Iemand een idee?
Hythloday
0
quote:

midjj schreef op 28 mei 2016 om 14:32:


Het is helaas nog steeds niet best met deze Delta lloyd fondsen (Europees Deelnemingen en NL Deelnemingen).


Het Delta Deelnemingen Fonds had een uitstekende strategie toen VPV en Alex Otto het fonds samen beheerde. De start van de nieuwe deelnemingenfondsen door Delta Lloyd heeft de strategie te ingewikkeld gemaakt waardoor de uitvoerig in het gedrang kwam. De Morningstar rating is inmiddels Negative.

Small cap fondsen laten vaak een gemengd beeld zien, waarbij de rendementen per jaar verschillen. Een rustig 5 sterren fonds is:

www.morningstar.nl/nl/funds/snapshot/...
midjj
0
Een aantal maanden geleden is het Delta Deelnemingen Fonds overgegaan in het Nationale Nederlanden Deelnemingen fonds. Het was van oudsher een mooie dividendbetaler in de maanden maart-juni-september-december. Deze maand is het echter angstvallig stil. Mijn broker gaf aan dat dividend nu in de koers wordt verwerkt en niet meer wordt uitgekeerd. Klopt dit? Zoek ik het fonds op bij NN, dan staat er nog steeds dat ze streven naar het uitbetalen van een kwartaaldividend. Iemand?
buy&hold-style
0

Uit het prospectus api.nnip.com/DocumentsApi/files/DOC_0...

NN Europees Deelnemingen Fonds hanteert voor wat betreft Aandelenklassen P een actief dividendbeleid. Het dividend wordt in principe op kwartaalbasis uitgekeerd aan de aandeelhouders.
Voor wat betreft Aandelenklasse I, Z, U en T wordt het dividend in principe op jaarbasis uitgekeerd aan de aandeelhouders. Herbelegging van dividend vindt plaats tegen de transactieprijs dan wel tegen de intrinsieke waarde van de aandelen zoals deze wordt vastgesteld op de dag van betaalbaarstelling van het dividend. Over de uitkering van dividend in contanten en de mogelijkheid van herbeleg- ging in aandelen van het Fonds, alsmede de wijze van betaalbaarstelling, zal mededeling worden gedaan aan de aan- deelhouders op de website van de Beheerder (www.nnip.nl).

Hangt er dus vanaf welke aandelenklasse je hebt. Via mijn broker Abn AMRO heb ik aandelenklasse P.
midjj
0
Ik heb ook aandelenklasse P. In September zou dividend uitgekeerd moeten zijn, heb jij dat gehad? (dividend maanden waren altijd maart-juni-september-december.
Ik heb tot nu toe nog niets ontvangen. Maart en Juni wel. Daarna is het fonds in NN overgegaan.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Handelszorgen wegen op Wall Street

17 mei De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met rode cijfers gesloten. Het oplopende handelsconflict tussen... 5

  Indices

  AEX 557,91 -0,22%
  EUR/USD 1,1158 0,00%
  Germany30^ 12.177,20 -1,08%
  Gold spot 1.277,62 0,00%
  LDN100-24h 7.306,34 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.816,29 -1,04%
  US30# 25.770,78 +0,05%

  Stijgers

  ForFar...
  +5,11%
  Alfen ...
  +2,80%
  Flow T...
  +2,10%
  Intert...
  +1,27%
  TKH
  +1,14%

  Dalers

  Takeaw...
  -4,58%
  Arcelo...
  -3,84%
  PostNL
  -2,41%
  Sif Ho...
  -2,22%
  Fugro
  -2,12%