Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Arcadis AEX:ARCAD.NL, NL0006237562

  • 59,150 18 apr 2024 17:35
  • -0,400 (-0,67%) Dagrange 58,850 - 60,050
  • 197.120 Gem. (3M) 135,7K

Oude liefde roest niet..

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 juli 2013 13:44
    Europa blijft zorgenkindje voor Arcadis
    31 juli | 11:00
    De tweede kwartaalresultaten van ingenieursbureau Arcadis (EUR 20,89 ? Kopen) zijn lager uitgevallen dan verwacht. Wij handhaven onze opinie Kopen voor het aandeel en verwachten dat de resultaten in de tweede jaarhelft aantrekken.

    De omzet kwam uit op EUR 484 miljoen, waar wij uitgingen van EUR 492 miljoen. Het operationele bedrijfsresultaat bedroeg EUR 43,4 miljoen. Ook dat was iets onder de verwachting. De organische omzetgroei steeg dankzij opkomende markten naar 4%, en ook in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika was sprake van autonome omzetgroei. In Europa daalde de organische omzet minder hard dan in het eerste kwartaal. De EBITA-marge daalde licht door de moeilijke Europese markt.

    Kostenbesparingen kwamen in het tweede kwartaal uit op EUR 3,2 miljoen, waarmee in de eerste jaarhelft EUR 5,1 miljoen minder werd uitgegeven. Dat was onvoldoende om de zwakte op de Europese markt te compenseren, maar zal in de tweede jaarhelft wel bijdragen aan betere marges. In Noord-Amerika moest Arcadis meer geld uitgeven aan salarissen en juridische kosten en ook dat beïnvloedde de marges negatief.

    De tweede kwartaalresultaten vallen ons tegen. Met name het verval van de Europese marge is teleurstellend en in minder mate ook die van Noord-Amerika. De stabiele orderportefeuille is echter bemoedigend, evenals de sterke autonome omzetgroei. Arcadis verwacht voor 2013 uit te komen op een winststijging van maximaal 5%. Dat valt tegen omdat analisten met 13% rekening hielden. Toch handhaven wij onze opinie Kopen en verwachten dat de resultaten in de tweede jaarhelft aantrekken
  2. Maykel82 1 augustus 2013 10:47
    Ik beleg nog niet zo heel lang en de nodige fouten gemaakt in de afgelopen maanden maar vooralsnog was het aanschaffen van Arcadis gistermiddag een prima keuze. Het blijft een beetje roulette om in te stappen op fondsen die hard onderuit gaan, maar met een inkoopprijs van 19,10 staat hier in ieder geval een mooie plus op de borden. (in tegenstelling to Imtech een paar weken geleden...)
  3. TheAdmiral 1 augustus 2013 10:50
    Dank je , joehoe (net niet op 't laagste punt ingestapt, maar ik ben dik tevreden). Ik snapte de negatieve reacties op de halfjaarcijfers niet zo. 't Is een gedegen verhaal, met als altijd enigszins conservatieve ramingen. Ik hoorde tijdje terug dat Arcadis ook met Duitse regio's praat n.a.v. de wateroverlast enkele maanden terug. Buiten Europa gaat 't al prima. Staat NY wil ook 20 mrd besteden komende decennia aan beveiliging tegen overstroming etc. Ik ga er van uit dat Arcadis daar ook weer wat graantjes van mee pikt en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen (Canada misschien ?)
  4. [verwijderd] 26 augustus 2013 10:01
    'Positief nieuws Arcadis'

    Gepubliceerd op 26 aug 2013 om 09:44 | Views: 79
    Artikel
    Reacties
    Gerelateerde instrumenten

    .

    Arcadis09:34

    EUR 19,78-0,07(-0,35%)
    •'Positief nieuws Arcadis'
    •Arcadis en Philips tekenen contract

    AMSTERDAM (AFN) - Het nieuwe contract van Arcadis met Philips past in de doelstelling van het ingenieursbureau om meer omzet te realiseren van multinationals met een breed geografisch netwerk. Dat schrijft analist Quirijn Mulder van ING maandag. Arcadis voerde al werkzaamheden uit voor Philips en Mulder denkt dat daarmee in totaal enkele tientallen miljoenen euro's zijn gemoeid.

    Arcadis maakte maandag bekend een wereldwijd project management contract met Philips te hebben getekend. Financiële details werden niet gemeld.

    Het nieuwe contract is positief nieuws op kleine schaal, aldus ING. Het ingenieurs- en adviesbureau verdient volgens de bank een hogere waardering ten opzichte van branchegenoten en is op dit moment ondergewaardeerd. De bank hanteert een buy-advies met een koersdoel van 26 euro.

    Arcadis noteerde maandag rond 9.40 uur 0,4 procent lager op 19,78 euro. De MidKap-index stond 0,2 procent lager.
  5. forum rang 10 voda 3 september 2013 16:16
    Arcadis en Croon krijgen contract van Rijkswaterstaat twv EUR33 mln


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ingenieursconcern Arcadis (ARCAD.AE) heeft samen met Croon Elekrotechniek een vijfjarig contact gewonnen van Rijkswaterstaat voor modernisering van het ontwerp en het onderhoud van bruggen en sluizen in het IJsselmeergebied ter waarde van EUR33 miljoen met een mogelijke uitbreiding van EUR10 miljoen, meldt het concern dinsdag voorbeurs.

    Daarbij is 40% van de contractwaarde voor Arcadis en 60% voor Croon.

    De opdracht heeft betrekking op installaties in de nabijheid van de Afsluitdijk, Enkhuizen, Lelystad en de Randmeren, meldt het concern in het begeleidend persbericht.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links