Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Extra maatregelen bij Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
572 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Executive
0
quote:

Leidenaar schreef op 26 jul 2013 om 11:12:


Aanhouden je aandelen AF/KLM, ik vind dat de cijfers best meevallen. Door het vroegtijdig aankondigen (is alleen maar goed) van verdergaande maatregelen/bezuinigingen in het najaar, ontstond er twijfel over de Q2 cijfers. Nu deze meevallen kunnen we weer aan een mooie rit omhoog beginnen, zeker met de aangekondigde extra besparingen. Op richting de negen euro voorlopig maar weer.


Ik houd ze ook lekker aan...
bijna nooit geluk
0
quote:

Diegy schreef op 26 jul 2013 om 10:05:


[...]
Heb ze gekocht op 6,38. Echt bizar 2 minuten later alweer 10 cent winst.


Raar want volgens mijn gegevens is hij na 09.56 uur niet meer op 6,38 geweest.Maar goed kan het mis hebben.
Lange Adem
0
De markt verwerkt de cijfers en het commentaar. Ik denk dat KLM AF er niet slecht voor staat. Met een stabilisering van de eurozone (thuismarkt) kan het alleen maar hoger
bijna nooit geluk
0
quote:

Lange Adem schreef op 26 jul 2013 om 14:44:


De markt verwerkt de cijfers en het commentaar. Ik denk dat KLM AF er niet slecht voor staat. Met een stabilisering van de eurozone (thuismarkt) kan het alleen maar hoger


Ja vindt ik ook maar velen niet met ons zomaar 1,5% verdwenen in een minuut of 2 niet te geloven.
Lange Adem
0
quote:

bijna nooit geluk schreef op 26 jul 2013 om 14:53:


[...]

Ja vindt ik ook maar velen niet met ons zomaar 1,5% verdwenen in een minuut of 2 niet te geloven.


Niet van in de war raken... komende kwartaal (druk vanwege zomer) gaat nog beter dus met een paar maanden staat we rond de 8. (geen beleggingsadvies)
willy_wortel1967
0
Lange Adem
0
quote:

Lange Adem schreef op 26 jul 2013 om 14:55:


[...]

Niet van in de war raken... komende kwartaal (druk vanwege zomer) gaat nog beter dus met een paar maanden staat we rond de 8. (geen beleggingsadvies)


Daarbij komt de correctie die aex meemaakt tot ca 362/355.... komende halfjaar door de 400 pnt
I_W_1
0
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Air France-KLM boekt positief operationeel resultaat op licht hogere kwartaalomzet', om informatie, commentaar analist en actuele koers toe te voegen)
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST
AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) heeft het tweede kwartaal van 2013 voor het eerst in vijf jaar met een positief operationeel resultaat afgesloten, maar de sinds 1 juli aangetreden CEO Alexandre de Juniac kondigt vrijdag voor 2014 nieuwe maatregelen aan om de doelstellingen van het herstructureringsplan Transform 2015 te kunnen realiseren.

De Juniac zegt "dat Air France-KLM op schema ligt" met de herstructureringen, waarbij 5.000 banen in Frankrijk moeten verdwijnen, het bedrijf terug wil naar een operationele (EBITDA) winstgevendheid van EUR2,5-3 miljard in 2014 en de schuldenlast met EUR2 miljard wil verminderen tot EUR4,5 miljard, maar hij geeft aan dat aanvullende maatregelen nodig zijn om de operationele verliezen bij de korte en middellange vluchten en op de vrachtoperaties terug te dringen. "Deze verbetering duurt langer dan verwacht en de omzetontwikkeling blijft onder de doelstelling", zegt de CEO, die meldt dat die maatregelen pas na de zomer zullen worden bekendgemaakt en met de vakbonden besproken. De maatregelen moeten dan begin 2014 worden ingevoerd en zullen vooral het Franse smaldeel Air France treffen.

Het nieuwe managementteam van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep, met Camiel Eurlings als CEO van KLM, verwacht voor de tweede helft van het jaar, net als in de eerste helft, een verbetering van het bedrijfsresultaat op jaarbasis.

De omzet in het tweede kwartaal steeg 1,2% naar EUR6,58 miljard van EUR6,50 miljard. Het operationeel resultaat kwam uit op EUR79 miljoen positief van een operationeel verlies EUR79 miljoen een jaar geleden. Het nettoverlies daalde naar EUR163 miljoen tegen EUR897 miljoen een jaar geleden, toen herstructurerings- en pensioenlasten en aanpassing van de waardering van hedginginstrumenten zwaar op het resultaat drukten.

Twintig door Dow Jones geraadpleegde analisten gingen vooraf gemiddeld uit van een omzet van EUR6,60 miljard en een nettoverlies van EUR17 miljoen. TGB-analist Jos Versteeg ziet dat kwartaalomzet en operationeel resultaat conform zijn verwachtingen uitkwamen, maar is teleurgesteld dat de verwachte aankondiging van nieuwe maatregelen nu niet concreet worden gemaakt. Hij ziet voldoende herstel- en groeipotentieel in de luchtvaartgroep "en dat zal er vroeger of later toch uit moeten komen", stelt hij.

De Juniac gaf in zijn presentatie bij de kwartaalcijfers aan dat Transform 2015 inmiddels het schrappen van 3.300 banen, ofwel 0,6% van het totale personeelsbestand van Air France-KLM heeft opgeleverd en dat verhoging van de productie, verlaging van de vracht- en passagierscapaciteit en bevriezing van salarissen bij de twee luchtvaartmaatschappijen de kosten per eenheid hebben verlaagd. Bovendien was de brandstofrekening in het eerste halfjaar met EUR1,741 miljard 4,5% lager dan een jaar geleden.

In het operationeel kwartaalresultaat van EUR79 miljoen droegen de passagiersoperaties EUR93 miljoen en het technisch onderhoud voor derden EUR37 miljoen positief bij, maar was de vrachtexploitatie EUR50 miljoen negatief. In de omzetverdeling was het passagiersvervoer goed voor 78% van de inkomsten, vracht droeg daaraan 11% bij en het technisch onderhoud 5%. De overige 6% van de omzet kwam met name voor rekening van lowcost-maatschappij Transavia en cateringdochter Servair.

De nettoschuld is gedaald tot EUR5,3 miljard eind juni 2013 van EUR5,97 miljard eind december 2012, waarbij de nettoschuld/EBITDA-ratio afnam tot 3,3 op 30 juni tegen 5,1 een jaar geleden. De kaspositie bedroeg op 30 juni EUR4,7 miljard en de groep heeft de beschikking over EUR1,85 miljard aan kredietlijnen.

Het aandeel Air France-KLM staat vrijdag omstreeks 14.00 uur 1,7% hoger op EUR6,47, op een 0,5% lagere AEX.
Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires

July 26, 2013 08:23 ET (12:23 GMT)
[verwijderd]
0
Klm kwakkelt maar verder tussen hoop en vrees vandaag maar ja, het is weer vrijdag en de beurs ligt er weer uit, daarom ook geen hogere koersen vandaag meer,nu de yanks nog en doen al even zielig.zoals gezegd yanks down en wij zijn allang weg van een verdere stijging van de aex story.
Volgende week weer nieuwe kansen want dan gaan we weer verder omhoog.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
AF-KLM van stijger van de dag naar daler van de dag!?!?

Ik ben er redelijk klaar mee... AEX daalt op positieve macro cijfers, positief consumenten vertrouwen, positieve Q2 cijfers.

Ik wacht nog een weekje af, bij geen verbetering ga ik het voorlopig voor gezien houden op de beurs..
[verwijderd]
0
ben het met je eens voor 100%
vanmorgen euro 0.40 hoger
wat is er verandert in die tussentijd?
niks
dit is echt bedrog
betere cijfers
tevreden analisten
en een nieuwe ronde bezuinigingen
en dan toch vet omlaag
dit slaat echt helemaal nergens meer op
Leidenaar
0
Enorme volatiliteit weer vandaag, maar ja dit is een aandeel waar veel in gehandeld wordt, dus winst pakken en morgen of overmorgen weer terugkomen is hier heel normaal, vooralsnog maak ik me daar geen zorgen over. Zorg er maar voor dat je ze aan het eind van de dag weer in je mandje hebt zitten, volgende week vliegen ze weer omhoog.
Lord Palf
0
"Je wordt genaaid waar je bij staat"..... He he, eindelijk eens iemand die het snapt! Het is gewoon belachelijk dat we hier nog intrappen!!!
[verwijderd]
0
hopelijk as. maandag de positieve ommekeer
cijfers vielen uiteindelijk niet tegen en er komen nieuwe bezuinigingen(altijd goed voor de koers)
die koers vrijdag naar beneden sloeg helemaal nergens op
voorheteerstbeleggen
0
Moet het nog maar eens zien vandaag. Net na opening 2% in de plus en binnen 3 minuten waren die weer weg. Iedere keer zie je dezelfde beweging bij dit aandeel. Sluit niet uit dat het op termijn wel omhoog gaat maar tot nu toe erg vreemde bewegingen in de koers
Leidenaar
0
Zeker vreemde bewegingen hier weer vandaag. Ik ben het met je eens dat we op termijn/binnenkort wel weer omhoog gaan, maar nu wordt de koers door banken/handelaren of wie dan ook even flink gemanipuleerd.
572 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,395   Verschil -0,07 (-0,67%)
Laag 10,310   Volume 2.255.105
Hoog 10,635   Gem. Volume 2.692.718
20-aug-19 17:35
label premium

Valse start voor AirFrance-KLM

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium