Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Energie in EU: produktie, bronnen etc

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.081 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 101 102 103 104 105 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Goed bezig!

Friese ontwikkelaar wil 350.000 zonnepanelen plaatsen bij Sappemeer

februari 23 18:01 2016


UTRECHT – Zonneparkontwikkelaar Power Nederland uit Dokkum wil een zonnepark van 350.000 zonnepanelen ontwikkelen bij het Groningse Sappemeer.

Dit zegt directeur Symen Jellema tegenover Dagblad van het Noorden. De eigenaren van de grond waar het project moet komen zouden akkoord zijn.

Ook de overheden zouden positief tegenover het plan staan, maar er wordt nog niets geschreven over vergunningen en de essentiële subsidie.

Volgens Powerfield zelf gaat het met 115 hectare om het grootste zonnepark van West-Europa worden, hoewel er bij Bordeaux een zonnepark is op een oppervlakte van 250 hectare dat 1 miljoen zonnepanelen heeft.

Eigen zonnepanelenfabriek

Jellema denkt een eigen zonnepanelenfabriek nodig te hebben om alle benodigde zonnepanelen te produceren. Hij zou hier ook kijken naar de provincie Groningen.

Powerfield heeft een reeks vooral noordelijke projecten in ontwikkeling, maar daadwerkelijke realisatie is bij alle zonneparken afhankelijk van het binnenhalen van subsidie. Voor dit jaar is er een grote pot subsidie beschikbaar en maken zonneparkontwikkelaars veel kans.

groenecourant.nl/zonne-energie/friese...
izdp
2
Schandalig om zo kostbare grond te verkwanselen, terwijl er miljoenen meters dak van bedrijven niet gebruikt worden!!!
Wanneer stopt deze debiliteit.
haas
0
quote:

voda schreef op 23 februari 2016 20:50:


Goed bezig!

Friese ontwikkelaar wil 350.000 zonnepanelen plaatsen bij Sappemeer

februari 23 18:01 2016

Powerfield heeft een reeks vooral noordelijke projecten in ontwikkeling, maar daadwerkelijke realisatie is bij alle zonneparken afhankelijk van het binnenhalen van subsidie. Voor dit jaar is er een grote pot subsidie beschikbaar en maken zonneparkontwikkelaars veel kans.

groenecourant.nl/zonne-energie/friese...
\

Powerfield ?
NietsNutter ?
vreet dankzij subsidies etc
Zie ook opmerking van izdp !!
voda
1
quote:

izdp schreef op 23 februari 2016 22:42:


Schandalig om zo kostbare grond te verkwanselen, terwijl er miljoenen meters dak van bedrijven niet gebruikt worden!!!
Wanneer stopt deze debiliteit.

Er wordt naar je geluisterd! :-)


Plek voor 2,5 miljoen zonnepanelen op daken Defensie

februari 24 08:57 2016


UTRECHT – Er is plek voor 2,5 miljoen zonnepanelen op de daken van het ministerie van Defensie. Hiermee kan jaarlijks 620 miljoen kilowattuur groene stroom worden opgewekt.

Dit heeft Sungevity, een Amerikaanse aanbieder van zonnepanelen, berekend.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie schreef onlangs dat ook de strijdkrachten een klimaatdoelstelling hebben opgesteld. In 2030 moet de afhankelijkheid met 20 procent zijn gedaald ten opzichte van 2010.

Volgens Defensie zorgen fossiele brandstoffen voor een veiligheidsrisico door de grote logistieke inspanningen en uitgaven die nodig zijn.

Defensie heeft ongeveer 6.3 miljoen vierkante meter aan gebouwoppervlak. Hiervan is ongeveer 65 procent geschikt voor zonnepanelen, aldus Sungevity. Als dit allemaal wordt bedekt met zonnepanelen wordt jaarlijks de uitstoot van 10.182.731 ton CO2 wordt vermeden.

groenecourant.nl/zonne-energie/plek-v...
haas
0
quote:

voda schreef op 23 februari 2016 20:50:


Goed bezig!

Friese ontwikkelaar wil 350.000 zonnepanelen plaatsen bij Sappemeer

februari 23 18:01 2016


Bij Hoogezand in Groningen is een
aardbeving geweest.Volgens een
automatische melding op de site van het
KNMI had de beving bij Froombosch een
kracht 2,5 op de schaal van Richter.De
meting kan nog worden bijgesteld.
Bowski
0
Windmolens steeds belangrijker voor stroom
www.telegraaf.nl/binnenland/25285023/...

Citaat: Windmolens produceerden vorig jaar in totaal bijna 7 miljard kilowattuur elektriciteit

Sommetje: Bij een brandstofprijs van ca €0,05/kWh was de netto opbrengst een schamele €350 miljoen. €21 per Nederlander. Is dat genoeg om de molens, onderhoud, de extra netinfrastructuur en landschapsbederf van te betalen???

Er gaat nog heel veel meer geld in om dan die brandstofprijs, maar alles er bovenop is vestzak broekzak en sigaar uit eigen doos voor consument/belastingbetaler/belastingprofiteur.

Pluspuntje: als er zoveel geld in om gaat zijn er wel een heleboel mensen met deze gesubsidieerde werkgelegenheid 'van de straat' gehouden .
voda
0
20 procent meer groene stroom geproduceerd in Nederland vorig jaar

©: Westermeerwind


UTRECHT – In 2015 is een vijfde meer groene stroom geproduceerd in Nederland. De helft kwam voor rekening van Nederlandse windmolens.

Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Er werd zo’n 13 miljard kilowattuur elektriciteit geproduceerd uit hernieuwbare bronnen.

Dit komt overeen met ongeveer 11 procent van het totale verbruik van elektriciteit in Nederland, een procentpunt meer dan vorig jaar.

Naast een groeiende productie met windmolens nam ook die met waterkracht en met name zonnepanelen toe, al bleef de bijdrage bescheiden. De productie van elektriciteit uit biomassa bleef nagenoeg gelijk.

De groei van de productie is vooral te danken aan het toenemende aantal windmolens op Nederlandse bodem. De totale capaciteit van windmolens in Nederland steeg naar 3.376 megawatt, een toename van 17,8 procent. Eind 2014 was er nog 2.865 megawatt opgesteld.

Voor interactieve grafiek, zie link:

groenecourant.nl/algemeen/20-procent-...
voda
0
Bill Gates verwacht binnen 15 jaar doorbraak schone energie

UTRECHT – Bill Gates verwacht dat technologieën om op een schone manier energie op te wekken binnen 15 jaar zullen doorbreken.

Dit schrijft hij in een brief die vooral gericht is op jongeren.

Hiervoor is wel een ‘wonder’ nodig, hoewel hij niet wil zeggen dat het onhaalbaar is. “Wanneer ik wonder zeg bedoel ik niet iets dat onmogelijk is. Ik heb eerder wonderen gezien. De pc, het internet, het polio-vaccin”, legt Gates uit.

“Geen van deze wonderen vonden plaats door toeval. Ze zijn het resultaat van onderzoek en ontwikkeling en de menselijke capaciteit om te innoveren.”

‘Schattig’

Gates is nooit een grote fan geweest van bestaande technologieën om groene stroom te produceren, zoals zonnepanelen en windmolens. Ooit zette hij deze energiebronnen weg als “schattig”.

In de brief is hij meer positief over zon en wind. “Misschien woon je bij een windpark in de buurt of heb je de zonnepanelen in de buurt van je school. Het is geweldig dat deze goedkoper worden en dat meer mensen er gebruik van maken.”

Toch blijft hij hameren dat er nieuwe technieken nodig zijn als nog eens 1,3 miljard mensen die nu nog geen toegang tot elektriciteit hebben, stroom gaan gebruiken.

Met video:

groenecourant.nl/algemeen/bill-gates-...
voda
0
Grootste Nederlandse windpark op zee levert eerste stroom


UTRECHT – Gemini Windpark, dat het 150 windturbines het grootste windpark op zee wordt in Nederland, heeft de eerste stroom geleverd aan het energienet.

Twee exportkabels van 110 kilometer vervoeren de stroom vanaf het windpark naar het land. De opgewekte energie wordt vervolgens door TenneT via het hoogspanningsnet vanuit Eemshaven verder gedistribueerd.

“Het opwekken van de eerste stroom is natuurlijk een heel bijzonder moment”, vertelt Matthias Haag, directeur van Gemini.

“Het is heel mooi te zien dat de voortvarende wijze waarop de bouw tot nu toe verloopt wordt bekroond met de daadwerkelijke levering van duurzame elektriciteit.”

Eerste windturbine

Medio februari werd al de eerste windturbine geplaatst in het windpark. Vorig jaar werd de elektrische infrastructuur en de funderingen al in een recordtijd gebouwd.

De komende maand gaan aannemers Siemens en Van Oord alle 150 windmolens plaatsen. Deze windturbines worden direct vanuit de haven van Esbjerg in Denemarken naar het windpark getransporteerd.

Gemini Windpark krijgt een vermogen van 600 megawatt. Eenmaal operationeel in 2017 gaan de windmolens net zoveel stroom leveren als 785.000 huishoudens jaarlijks verbruiken.

Lees meer over Gemini Windpark in het dossier

groenecourant.nl/windenergie/grootste...
voda
0
Vermogen zonne-energie in Frankrijk komt boven 6,5 gigawatt uit

UTRECHT – De capaciteit van zonne-energie in Frankrijk is boven de 6,5 gigawatt uitgekomen aan het einde van vorig jaar.

Dit blijkt uit de laatste cijfers van de Franse commissie voor de duurzame ontwikkeling, zo schrijft PV Tech.

Er werd in 2015 in totaal 900 megawatt aan zonnepanelen aangesloten op het net, waaronder het grootste zonnepark van Europa bij Bordeaux dat een vermogen heeft van 300 megawatt.

Alle zonnepanelen produceerden gezamenlijk 6,7 terawattuur groene stroom.

Opvallend is dat aan het einde van het jaar er maar 82 megawatt werd bijgeplaatst, één van de laagste cijfers in tijden. Naar verwachting blijft dit cijfer laag de komende tijd.

Lees ook: Frankrijk wil 1.000 kilometer aan wegen voorzien van zonnepanelen

groenecourant.nl/zonne-energie/vermog...
voda
0
Provincie Brabant wil minimaal 160 windturbines draaiend hebben in 2020

UTRECHT – In de provincie Noord-Brabant moet tot 2020 minimaal 470 megawatt aan windmolens, omgerekend zo’n 160 turbines, worden geplaatst om de regionale doelstelling voor groene energie te halen.

Dit schrijft het provinciebestuur in een nieuw rapport over de energietransitie. Brabant trekt voor deze transitie 28,8 miljoen euro.

De zuidelijke provincie wil gaan inzetten op zogenaamde ‘sociale wind’. “Hierin stimuleren we projecten waarvoor voldoende maatschappelijk draagvlak is”, aldus de provincie.

“Wij dagen (de inwoners van) gemeenten en overige partijen uit om met (soortgelijke) initiatieven te komen.”

Warmte

Voor het grootste deel moet de provincie nog inzetten op het stimuleren van warmte uit hernieuwbare bronnen. 50 procent van het energieverbruik bestaat uit warmte.

De provincie wil daarom bedrijven onderling restwarmte laten leveren, inzetten op biomassa en installaties in de utiliteitsbouw beter afstellen.

Streven is om het aandeel groene energie in het energieverbruik te doen stijgen naar 14 procent in 2020 van 7 procent nu. De provincie zet ook in op een blijvende toename van groene energie na 2020.

Lees meer over windenergie in Noord-Brabant in het dossier

groenecourant.nl/windenergie/provinci...
haas
0
Essent stopt in NE met biobrandstof( minder/geen subsidie op de pellets
=================================================================
Insolvenz
Anlegern von German Pellets könnte nichts bleiben
Den Anlegern des Brennstoffherstellers droht der Totalverlust. Mittlerweile häufen sich die Berichte über dubiose Vorgänge.
[verwijderd]
0
Energie leveranciers pakken een extra graantje mee.
Wilde mijn meterstanden voor de vakantie regelen, vorig jaar was de jaaraangifte op 3maart dus nu rijkelijk een jaar voorbij, niet mogelijk nu de meterstanden door te geven moet wachten op toegezonden kaart met code.
Per 1 januari 2016 daalden de energieprijzen
Ik heb nu zo het idee dat men vertraagd en zodoende een gemiddelde hoeveelheid energie in de opgave met de hogere prijs van vorig jaar, nu te middelen en laten afrekenen.
Sjoemelen met verbruiksjaar
Geboefte.
voda
1
quote:

Geniet schreef op 8 maart 2016 18:08:


Energie leveranciers pakken een extra graantje mee.
Wilde mijn meterstanden voor de vakantie regelen, vorig jaar was de jaaraangifte op 3maart dus nu rijkelijk een jaar voorbij, niet mogelijk nu de meterstanden door te geven moet wachten op toegezonden kaart met code.
Per 1 januari 2016 daalden de energieprijzen
Ik heb nu zo het idee dat men vertraagd en zodoende een gemiddelde hoeveelheid energie in de opgave met de hogere prijs van vorig jaar, nu te middelen en laten afrekenen.
Sjoemelen met verbruiksjaar
Geboefte.


Over geboefte gesproken!

Ik had vorig jaar Delta als energie leverancier. Kreeg enkele weken geleden de eindnota in de bus. Niet goed, de energie heffingskorting ontbrak (ongeveer zo'n 360 euro).
Na navraag bleek mijn huis plotseling een bedrijfspand, en die hebben geen recht op die korting. hetzelfde geintje gebeurde daarvoor ook bij Essent, maar die regelden dat vlot). Nu moest ik BEWIJS aanleveren, via WOZ verklaring, rekening van gemeente etc. dat ik een woonhuis heb. Te gek voor woorden dus!!

Ik heb contact met Stedin gehad, de net beheerder, en zij zeggen dat alles goed staat in hun systemen!!Ik ben nu bijna 2 maanden verder, en ik zit nog op mijn geld te wachten!!

Bagger bende daar in Zeeland.
[verwijderd]
0
Ja het is een waar geboefte zadra je je aangemeld hebt zit je in hun macht.
Ik zit bij Nuon en zocht vandaag naar een andere aanbieder om op deze manier een jaarafrekening te maken, maar helaas ze zijn allemaal duurder.
Vorig jaar 3 maart meterstanden en afrekening en nu kan dat niet moet wachten op hun uitnodiging, dit heeft een doel en ik blijf vermoeden door het rekken gaan zij meer geld inbeuren.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 8 maart 2016 18:17:


[...]
Over geboefte gesproken!

Ik had vorig jaar Delta als energie leverancier. Kreeg enkele weken geleden de eindnota in de bus. Niet goed, de energie heffingskorting ontbrak (ongeveer zo'n 360 euro).
Na navraag bleek mijn huis plotseling een bedrijfspand, en die hebben geen recht op die korting. hetzelfde geintje gebeurde daarvoor ook bij Essent, maar die regelden dat vlot). Nu moest ik BEWIJS aanleveren, via WOZ verklaring, rekening van gemeente etc. dat ik een woonhuis heb. Te gek voor woorden dus!!

Ik heb contact met Stedin gehad, de net beheerder, en zij zeggen dat alles goed staat in hun systemen!!Ik ben nu bijna 2 maanden verder, en ik zit nog op mijn geld te wachten!!

Bagger bende daar in Zeeland.Dat was natuurlijk voor die ontslagbonus van de topman, kreeg iets van €800.000 mee.
voda
0
Proposed Polish law would 'shackle' wind power - Industry


According to Europe’s wind industry, a draft Polish law that would impose a raft of exacting demands on windfarm developers is nothing less than a bid to sabotage the country’s renewable energy prospects.

Developers would need to apply for a license to operate a wind turbine every two years under the proposal, which the Guardian has seen. If they wanted to repair or modernise a turbine, they would first need to get permission from an inspector’s office. Then they would have to pay a significant fee, and reapply for another permit.

Operators who repaired or modernised installations without permission would face hefty fines and up to two years’ imprisonment.

Coal-reliant Poland has a reputation as a regressive player in Europe on climate change but actually has more wind power than Denmark, with twice the current installed capacity forecast to be added by 2030.

Mr Oliver Joy, a spokesman for the European Wind Energy Association said that “This draft law is a detailed plan to shackle the industry’s prospects in Poland. It has been designed to stop deployment and will likely damage investor confidence. It is a very concerning development, particularly for a country that was one of Europe’s strongest performers last year.”

However, Turbines will also have to be built up to 2km from the nearest house or forest – to prevent ice falls from rotor blades – if Poland’s parliament backs the bill. It is sponsored by MPs from the Law and Justice party, which won last year’s elections and is sceptical on the science of climate change.

A spokesman for the environment ministry said that “We believe that minimum distances of wind power stations from developed properties and nature protection forms should be standardised by means of legislation to minimise their potential impact on humans and environment.”

Analysts said that the new bill’s sponsors may be trying to push back the rise of renewable energy by piggy-backing on recent anti-wind power protests. These were targeted against new developments by state-owned utilities that were allegedly approved without public consultation, in disputed circumstances.

Source : The Guardian
hosternokke
0
quote:

Geniet schreef op 8 maart 2016 18:42:


[...]


Dat was natuurlijk voor die ontslagbonus van de topman, kreeg iets van €800.000 mee.

Aus der reie.
haas
0
Elektriciteitsnetbeheerder TenneT heeft Enschede op het oog voor een pilot met een ondergrondse 'superkabel' van -200 graden Celsius.

TenneT wil een ondergronds supergeleidend hoogspanningssysteem van twee tot vier kilometer lengte aanleggen voor het Nederlandse elektriciteitsnet. Nergens ter wereld wordt supergeleiding nog over deze afstand toegepast. Een wereldprimeur voor Enschede dus.

TenneT heeft het tracé van 3,4 kilometer tussen de hoogspanningsstations Enschede Van Heekstraat en Enschede Vechtstraat geselecteerd als locatie voor de pilot. Met de gemeente Enschede wordt nu bekeken of de supergeleidingstechniek op de gekozen plek kan worden toegepast.

www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?ni...
voda
0
Tweede Kamer wil dat Kamp rekening houdt met radiotelescoop bij windpark Veenkoloniën

UTRECHT – Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag voor een motie gestemd met de oproep aan minister Henk Kamp (Economische Zaken) om rekening te houden met radiotelescoop Lofar bij de planning van het windpark in Oost-Drenthe.

Een motie van CDA-Kamerlid Agnes Mulder werd dinsdag aangenomen. Mulder haalt aan dat als de windmolens storing opleveren voor de radiotelescoop dit kapitaalvernietiging en reputatieschade oplevert.

Marco de Vos, directeur van ASTRON, verklaarde onlangs opnieuw dat de windmolens radiotelescoop gaan storen. Hij zei verder mogelijke opdrachten hierdoor te verliezen.

Onderzoek

Eerder lieten de initiatiefnemers van het windpark de mogelijke gevolgen voor de radiotelescoop onderzoeken.

Een Brits onderzoeksbureau, Pager Power, concludeerde voorzichtig dat de invloed valt te verwaarlozen, zeker als rekening gehouden wordt met andere storingsbronnen zoals auto’s en wifi-zenders, aldus de initiatiefnemers in het rapport.

Lees verder in het milieueffectrapport van het windpark

In reactie op de resultaten was ASTRON het eens over de mogelijke effecten, maar niet over de bevonden resultaten. Volgens ASTRON gebruikte Page Power een te eenvoudige weergave van het complexe systeem van Lofar.

Moeilijk te kwantificeren

ASTRON en Pager Power waren het eens dat vooraf de effecten van de windmolens moeilijk te kwantificeren zijn.

In de huidige plannen staan de windmolens op de maximale afstand van de radioantennes, om een eventueel effect te minimaliseren. Als er toch nog een mogelijk effect is op de telescoop wordt dit gezien als aanvaardbaar.

Lees meer over het windpark in het dossier

groenecourant.nl/windenergie/tweede-k...
2.081 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 101 102 103 104 105 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 500,71 +0,17%
EUR/USD 1,0866 +0,09%
Germany30^ 10.407,40 +0,72%
Gold spot 1.649,59 +0,19%
LDN100-24h 5.694,67 -0,62%
NY-Nasdaq Composite 8.090,90 +2,58%

Stijgers

Euroco...
+9,45%
AALBER...
+6,93%
Basic-Fit
+6,87%
Van La...
+6,74%
Aperam
+4,82%

Dalers

Boskalis
-5,52%
ALTICE...
-4,78%
Wereld...
-3,70%
ICT Group
-3,55%
B&S Gr...
-3,26%

Nieuws Forum Meer»

(46)

boomer92 op 9 apr 2020 02:01
(26)

boomer92 op 9 apr 2020 01:22
(36)

Pechorin op 9 apr 2020 00:56
(82)

Pechorin op 9 apr 2020 00:55
(5)

sun666 op 9 apr 2020 00:50

Column Forum Meer»

(1)

Subtropical op 9 apr 2020 05:25
(4)

Alexander op 9 apr 2020 03:41
(639)

mikebeyer op 9 apr 2020 01:45
(50)

plof® op 8 apr 2020 22:41
(7)

dipje op 8 apr 2020 21:20
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare