Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis mei 2013

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
127 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
RT2014
0
Vandaag kwartaalupdate Boskalis. Bij de presentatie van de jaarcijfers werd aangegeven dat het concern in 2013 aanhoudende uitdagende marktomstandigheden voorziet, wat zich uit in voortdurende druk op volumes en marges.

"De markt glijdt niet verder af, maar ik zie het herstel niet in grote stappen komen", aldus Chief Executive Officer Peter Berdowski tijdens een toelichting op de cijfers.

We hoeven dus geen spectaculaire cijfers te verwachten. Om 14:00 is de update.
[verwijderd]
0


*Boskalis: druk op marges in KW1, marktomstandigheden bleven uitdagend
13:36:00


*Boskalis: orderportefeuille eind maart EUR4,1 mrd
13:36:00


*Boskalis: Omzet hoger ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
13:35:00


*Boskalis: Stabiele orderportefeuille ten opzichte van jaareinde 2012
13:35:00


*Boskalis: ontwikkelingen verlopen in 2013 tot op heden conform verwachting
RT2014
0
Beleggers lijken even niet te weten of het nou goed of minder goed nieuws is. Inmiddels weer groene cijfers.

Cijfers zijn zoals ik verwachtte in lijn met eerdere voorspellingen. LT blijft bij Boskalis zeer aantrekkelijk. Bij opleving van economieën in Europa zal Boskalis volop profiteren terwijl het zich nu goed staande houdt in moeilijke marktomstandigheden.
Zo'n aandeel in je portefeuille moet je koesteren!
Geef_Kwaliteit_de_Tijd
0
Over het algemeen een positief handelsbericht. De belangrijkste tak (vanwege de hoogste marges), de baggertak, heeft het goed gedaan. De andere onderdelen presteerden wisselvallig, maar de omzet is gestegen en ik verwacht de nettowinst ook. Tevens is er nog een mooie orderportefeuille, gewoon op de plank laten liggen zou ik zeggen.
[verwijderd]
0
Boskalis omzet stijgt in eerste kwartaal, orderboek stabiel


Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTAMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Boskalis Westminster nv (BOKA.AE) heeft het orderboek in het eerste kwartaal van 2013 gelijk zien blijven ten opzichte van eind 2012 en rapporteert een hoger omzetniveau ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, blijkt woensdag tijdens de kwalitatieve trading update over het eerste kwartaal van de Nederlandse baggeraar.

Het concern meldt tevens dat de markten niet wezenlijk zijn veranderd gedurende de eerste drie maanden, wat betekent dat de marges onder druk bleven staan als gevolg van de tegenvallende marktomstandigheden.

Tijdens de presentatie van zijn jaarcijfers half maart maakte het concern hier reeds melding van. "De markt glijdt niet verder af, maar ik zie het herstel niet in grote stappen komen", aldus Chief Executive Officer Peter Berdowski destijds.

Boskalis herhaalt de eerdere verwachting van een dempend effect op de structureel positieve trends in 2013 en verwacht op basis van de huidige inzichten dat het marktbeeld in de rest van het jaar niet ingrijpend anders zal zijn dan in 2012. De onderneming geeft geen concrete winstverwachtingen.

Het orderboek bedroeg eind maart 2013 EUR4,1 miljard, gelijk ten opzichte van eind 2012.

De onderneming meldt verder dat de bezettingsgraad van de schepen in lijn lag met die van begin 2012.

Omstreeks 13.55 uur noteert het aandeel 0,6% lager op EUR32,18.- Door Leven de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@dowjones.com(END) Dow Jones Newswires

May 08, 2013 07:59 ET (11:59 GMT)

Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
voda
0
'Geen verrassingen in update Boskalis'

Gepubliceerd op 8 mei 2013 om 14:08 | Views: 626

AMSTERDAM (AFN) - De trading update van Boskalis over het eerste kwartaal bevat geen verrassingen, aldus analist Edwin de Jong van SNS Securities. Hij handhaaft zijn hold-advies.

,,Dat er geen outlook wordt gegeven, kon je zien aankomen vanwege de economische omstandigheden. Verder is het orderboek stabiel.'' Kijkend naar de activiteiten constateert De Jong dat de baggertak goed draait en dat Offshore Energy enigszins tegenvalt. ,,Daarbij moet worden aangetekend dat de bezetting van de valpijpschepen goed is.''

Boskalis maakte woensdagmiddag bekend dat de omzet bij de baggertak steeg ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012. Offshore Energy liet een gemengd beeld zien, aldus het bedrijf. Door de weersomstandigheden was er een lage bezetting van 'diving support vessels' bij Subsea en Marine Services, terwijl Subsea en Marine Contracting een drukke periode kende. Dockwise, waarvan de overname in maart werd afgerond, wordt vanaf het tweede kwartaal toegevoegd aan Offshore Energy. Volgens De Jong zal dat in ieder geval de marges van het onderdeel ten goede komen.

Om 14.00 uur noteerde Boskalis 0,3 procent hoger op 32,47, terwijl de MidKap-index op dat moment 0,2 procent steeg tot 539,49 punten.
voda
0
Boskalis krijgt goedkeuring voor agendapunten tijdens AVA


AMSTERDAM (Dow Jones)--Aandeelhouders van Koninklijke Boskalis Westminster nv (BOKA.AE) hebben woensdag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering ingestemd met alle agendapunten.

Daarmee is onder andere het dividendvoorstel van EUR1,24 per aandeel goedgekeurd en de uitbreiding van de Raad van Bestuur van vier naar vijf leden.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com

guusje
1
Vanmiddag de aandeelhouders vergadering bijgewoond, zoals vanouds heel gezellig, alle aspecten werden doorgenomen door afgevaardigden van de VEB , ook imtech debacle kwam nog ter sprake, dat is bij Boskalis met zulke praktijken totaal uitgesloten, in alle landen word dat nauwkeurig gecontroleerd door commissarissen en accountens, ook de projecten worden nauwkeurig in de gaten gehouden.
Verders verloopt de integratie naar wens, zijn ze druk in de weer om meer oders in de wacht te slepen.
Al met al is Boskalis een degelijk aandeel, wat toekomst gereed is om meerwaarde te scheppen,
Geduld en tijd hebben is dan wel nodig.
[verwijderd]
0
quote:

guusje schreef op 8 mei 2013 om 19:12:


Vanmiddag de aandeelhouders vergadering bijgewoond, zoals vanouds heel gezellig, alle aspecten werden doorgenomen door afgevaardigden van de VEB , ook imtech debacle kwam nog ter sprake, dat is bij Boskalis met zulke praktijken totaal uitgesloten, in alle landen word dat nauwkeurig gecontroleerd door commissarissen en accountens, ook de projecten worden nauwkeurig in de gaten gehouden.
Verders verloopt de integratie naar wens, zijn ze druk in de weer om meer oders in de wacht te slepen.
Al met al is Boskalis een degelijk aandeel, wat toekomst gereed is om meerwaarde te scheppen,
Geduld en tijd hebben is dan wel nodig.Dank voor deze terugkoppeling Guusje

Mijn tactiek voor ex-dividend a.s. vrijdag is met mijn huidige portie aandelen te blijven zitten en direct na dividend een portie op een lager niveau bij te kopen.

Daarna hoop ik dat de koers weer snel herstelt.
RT2014
0
Voor de TA-liefhebbers:

Op korte termijn lijkt de weerstand 32,90 van belang. Zou goed kunnen dat die weerstand nog vandaag gebroken wordt.

Zie hieronder een analyse van Ad Nooten (http://adnbeursanalyse.nl/Aandelen/2013/apr/BOKA240413.html).


De koers van Boskalis tikte in het eerste kwartaal de bovenkant van de grote driehoek x-x' die zich al jaren aan het vormen is. De bovenkant werd echter niet doorbroken en dat wil zeggen dat het afwachten blijft waar de prijs van dit aandeel heen gaat. We zullen een uitbraak moeten hebben voordat de grafiek ons een of meerdere doelen geeft voor dit fonds.
In de maandgrafiek ziet u dat Boskalis bij een uitbraak naar boven uit de driehoek naar €38,45 of eventueel €46,25 gaat. Een uitbraak naar beneden zou daarentegen een daling naar €20,70 of €13,25 opleveren.
Binnen de driehoek zien we in de daggrafiek een rechthoek tussen €30,70 en €32,90. Een stijging boven dit patroon zou een nieuwe stijging naar lijn x' geven, een daling hieronder zou waarschijnlijk een gang naar lijn x brengen. Het koersverloop ten opzichte van deze niveaus moet een eerste beeld geven.
Waar het uiteindelijk echter op neer komt is dat we een uitbraak naar boven of naar beneden uit de driehoek x-x' nodig hebben, daarop is het wachten. We hebben in de niveaus €38,45 of €46,25 naar boven en €20,70 of €13,25 naar beneden de mogelijke doelen, laat de uitbraak van het aandelenfonds maar komen. -Ad Nooten-
RT2014
0
quote:

effegenoeg schreef op 9 mei 2013 om 13:44:


Gaan we nou es los?


Volgens mij worden er vandaag heel wat calls 32 en 33 uitgeoefend.
[verwijderd]
0
quote:

pilot1 schreef op 9 mei 2013 om 15:20:


www.tugspotters.com gr pilot


Interessant, dank voor plaatsing Pilot

Ik ben benieuwd hoe het met de koers gaat nadat het dividendbedrag in mindering is gebracht. Als het positief is ga ik zeker bijkopen

Ik denk dat de werkelijke waarde van Boka duidelijker wordt vooral om dat het niet meer alleen een baggerbedrijf is en vooral door de inlijving van Smit en Dockwise een nog grotere maritieme speler is geworden. We gaan het zien
Geef_Kwaliteit_de_Tijd
0
Tgb verlaagt het koersdoel van 45 naar 33 en advies van houden naar niet-aanbevolen. (Trivano.com)

De koers trekt zich er echter weinig van aan, lopen alweer wat op na dividend uitkering.
[verwijderd]
0
quote:

mvdwl schreef op 10 mei 2013 om 10:28:


Tgb verlaagt het koersdoel van 45 naar 33 en advies van houden naar niet-aanbevolen. (Trivano.com)

De koers trekt zich er echter weinig van aan, lopen alweer wat op na dividend uitkering.Gaat toch niet zo hard dan ik hoopte en dat ene koersadvies van Tgb negeer ik maar want ik heb nog wat bijgekocht op €31,79
guusje
0
quote:

JanK1 schreef op 10 mei 2013 om 11:58:


[...]


Gaat toch niet zo hard dan ik hoopte en dat ene koersadvies van Tgb negeer ik maar want ik heb nog wat bijgekocht op €31,79

Wat zeggen eigenlijk die koersdoelen, ze zijn om de haverklap anders,
als Boka met een mooie order zal komen ziet het er weer anders uit.
[verwijderd]
0
quote:

guusje schreef op 10 mei 2013 om 12:02:


[...]
Wat zeggen eigenlijk die koersdoelen, ze zijn om de haverklap anders,
als Boka met een mooie order zal komen ziet het er weer anders uit.Zo is het maar net Guusje.
effegenoeg
0
quote:

guusje schreef op 10 mei 2013 om 12:02:


[...]
Wat zeggen eigenlijk die koersdoelen, ze zijn om de haverklap anders,
als Boka met een mooie order zal komen ziet het er weer anders uit.Ben niet ontevreden over het verloop en al weer een kwartje ingelopen op het dividend..
127 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 21,410   Verschil +0,45 (+2,15%)
Laag 21,000   Volume 184.135
Hoog 21,460   Gem. Volume 401.388
22-nov-19 17:35
label premium

Boskalis: Klimaatklepper

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium