Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

22 April 2013 Ondernemerskamer Rechtbank Amsterdam

52 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. natrekker 23 maart 2013 13:26
    Ik zou niet al te hoopvol zijn over een goede afloop voor de belegger... je hebt de wet pal tegen je, lees maar eens wat er staat.

    Interessant artikel in de NRC van vandaag overigens, waar de gebrekkige controle bij PF aan de haak wordt gesteld. Of het artikel de positie van de beleggers versterkt vraag ik me wel af.....
  2. [verwijderd] 23 maart 2013 15:53
    Nout Wellink de verschrikkelijke. En als hij niet wil boeten zal Klaas Knot vastgezet moeten worden.

    Zijn die managers helemaal gek geworden. Laat ze boeten voor hun slechte daden. Laat ze de misleide beleggers maar eens 200% vergoeden.

    Gevangen zetten die misdadigers. Als je je tong uitsteekt naar een agent kun je voor 48 uur vastgezet worden. Deze misdadigers lopen gewoon vrij rond.

    23-3-2012

    www.nrc.nl/nieuws/2013/03/23/opeensta...

    Het vastgoedbedrijf van bank en verzekeraar SNS Reaal kampte jarenlang met een gebrekkige administratie, wankele computersystemen en onkundig personeel. Dat schrijft NRC Handelsblad vandaag. Het verklaart waarom klanten honderden miljoenen aan vastgoedfinanciering konden krijgen en waarom grootschalige fraudes in bouwprojecten niet werden ontdekt.

    Bij SNS Property Finance werd informatie over klanten vaak pas verzameld als een krediet al was verstrekt. Er was sprake van incomplete dossiers en een zwak risicomanagement. Dit blijkt uit tientallen interne documenten die in bezit zijn van NRC en die van 2005 tot en met 2009 steeds dezelfde tekortkomingen melden.

    De vastgoeddirectie nam vergeleken met andere banken tot in de crisisjaren grote risico’s. Ook stelde ze zaken aan het hoofdkantoor te rooskleurig voor. Het bankbestuur bemoeide zich nauwelijks met het vastgoedbedrijf. In 2007 staat bankbestuurder Ronald Latenstein in de notulen van de commissie die over vastgoedkredieten oordeelt, 32 van 37 vergaderingen als afwezige vermeld.

    De staat moest SNS Reaal op 1 februari voor 3,7 miljard euro redden. Toezichthouders schreven dit in een parlementaire hoorzitting toe aan de slechte vastgoedmarkt.

    Aan beleggersvereniging VEB liet bestuursvoorzitter Gerard van Olphen van SNS Reaal afgelopen dinsdag nog weten dat er geen redenen zijn “om aan een juist beleid” van zijn bank te twijfelen. De bank verleent de vereniging daarom geen recht om een enquête bij de Ondernemingskamer aan te vragen.

    VEB en Kamer verrast door nieuwe feiten
    VEB-directeur Jan Maarten Slagter zegt dat dit niet valt te rijmen met de nieuwe feiten in NRC vandaag:

    “Het gebrek aan controlemechanismen, de onzichtbaarheid van de raad van bestuur en de onverantwoorde en agressieve uitbouw van de vastgoedportefeuille bieden deze gronden immers volop.”

    Ook Kamerleden zijn verrast. Wouter Koolmees (D66): “Dit schetst een heel ander beeld dan we hebben gekregen van de commissarissen en DNB bij de hoorzitting.” Hij noemt het “onthutsend dat er zulke grote fouten zijn gemaakt”. Henk Nijboer (PvdA):

    “Dit geeft een beeld van roekeloos management. Kredieten verstrekken zonder zekerheden bij te houden en zonder volledige klantinformatie, dat is laakbaar.”

  3. [verwijderd] 24 maart 2013 21:13
    Nederland moet zich schamen. Cyprus keurt solidariteitsfonds goed en opsplitsing van banken. SNS Reaal moest genationaliseerd. WAAROM dan?

    Nout Wellink kan er niks van, door zijn toedoen moest eerder ook ABN Amro genationaliseerd en om niet te vergeten Fortis.

    Er is toch een verantwoordelijke bij DE NEDERLANDSE BANK. Waarom neemt Nout Wellink zijn verantwoordelijkheid niet als het heet wordt. Hij moet er voor zorgen dat banken doorzichtig zijn. Hij deed dit niet, gaf de voorkeur alles zomaar te vertrouwen, dus hij was niet geschikt, dus hij maakte fouten, dus hij moet hiervoor gestraft worden. Maar het rechtsysteem in Nederland staat ook onder Dijselbloem, dus NEDERLAND IS 1 GROTE MAFIA.
  4. MartijnN1932 25 maart 2013 07:45
    Opgewekt, het is nog veel erger dan dat je hier omschrijft.
    Het blijkt nu dat in 2006 nog voordat SNS bouwfonds overnam er al een strafrechterlijk onderzoek liep, DNB was hier tentijde van de overname Propertyfinance door SNS Al van op de hoogte.

    Er had dus Geen overname plaats mogen vinden op basis van deze informatie, maar DNB heeft hier niets mee gedaan, waarschijnlijk om ABN AMRO vrij te waren, maar de onderste steen zal boven komen. Al gaat dit jaren duren..
  5. BASF en BAYER kopen 25 maart 2013 08:07
    fd.nl/economie-politiek/447266-1303/d...

    Hoe meer er naar boven komt, des te smeriger is het spel geweest, van de Marxitische Dijselbloem, die in klap alle rechten, meende af te nemen van de aandeelhouders/achtergestelde obligatie houders SNS.
    De DNB, heeft zitten liegen/draaien/slapen en dat geld ook voor de andere overheids instanties en accountants.
    En deze blinde ambitieuze nieuwkomer, lijdt te euro groep.
    Mensen WANTROUW deze leugenaars tot op het bot !
  6. [verwijderd] 22 april 2013 09:04
    [Modbreak IEX: Gelieve hier geen volledige artikelen van FD.nl te kopieren in verband met copyright, bericht is aangepast.]

    De VEB richt zijn pijlen op de Nederlandsche Bank (DNB) in zijn pogingen alsnog een schadevergoeding te krijgen voor onteigende beleggers in bank-verzekeraar SNS Reaal. Dat meldt het Financieele Dagblad.Trefwoorden
    economie, nationalisatie, SNS, SNS Reaal, VEB Meer hierover

    Raad van State: nationalisatie SNS blijft grotendeels overeind
    2013-02-25 17:16:50.0

    VEB: geen wettelijke basis onteigening SNS
    2013-02-15 10:59:49.0VEB-directeur Jan Maarten Slagter: "Mogelijk zullen we DNB ook aansprakelijk stellen op een zeker moment, maar we doen het stap voor stap."
    Volgens de Vereniging van Effectenbezitters heeft DNB 'onzorgvuldig' gehandeld toen SNS Reaal op het randje van de afgrond balanceerde. De VEB heeft daarom bezwaar ingediend bij De Nederlandsche Bank en gaat de toezichthouder op den duur misschien aansprakelijk stellen voor de schade die effectenbezitters hebben geleden door de nationalisatie van SNS Reaal...

    etc.

    Druk op de link voor het volledige artikel:
    www.bnr.nl/nieuws/beurs/866926-1304/v...
  7. [verwijderd] 22 april 2013 09:06
    ma 22 apr 2013, 07:06 'VEB neemt DNB op de korrel over SNS' AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) richt het vizier op toezichthouder de Nederlandsche Bank (DNB) in haar pogingen alsnog een schadevergoeding te krijgen voor onteigende beleggers in bank en verzekeraar SNS Reaal. Dat meldde het Financieele Dagblad maandag
52 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links